-
Δηλαδή όταν κάνω απόσβεση σε 3 χρόνια να πάρω υβριδικό από εταιρία που αναλαμβάνει πλήρως τα περι μπαταρίας?
HYBRID IT IS THEN!!!
Άκου εκεί λάδια κάθε 7.000... -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Την ανακυκλωση θα την αναλαβει πραγματι ο φορεας που θα συνεργαζεται με το συνεργειο που θα σου αλλαξει την συστοιχια μπαταριων. Το θεμα ειναι οτι θα υπαρξει φορος για την διαχειρηση του ρυπου. Τον φορο φυσικα δεν θα τον αναλαβει η εταιρια αλλα ο καταναλωτης που ρυπαινει με την επιλογη του.Αυτα τα γραφω και για την οικολογικη κινηση που νομιζουν οτι κανουν καποιοι αγοραζοντας ηλεκτρικα. Εγω παιρνω ηλεκτρικο δεν ρυπαινω!
Μαλιστα. Η ενεργεια που απαιτειται για την παραγωγη των μπαταριων δεν βγαζει ρυπους? Οι αδειες μπαταριες δεν εχουν μεγαλο κοστος διαχειρησης και μεγαλο ρυπογονο περιβαλλοντικο απωτυπωμα? Οποτε ας αφησουμε τα μαρκετινιστικα περι καθαρης αυτοκινησης...
Υπάρχει φόρος στην ανακύκλωση μπαταριών ή ΘΑ υπάρξει;
Γιατί με το ΘΑ δεν κάνουμε τίποτα. -
Ο χρήστης lexota έγραψε:
Την ανακυκλωση θα την αναλαβει πραγματι ο φορεας που θα συνεργαζεται με το συνεργειο που θα σου αλλαξει την συστοιχια μπαταριων. Το θεμα ειναι οτι θα υπαρξει φορος για την διαχειρηση του ρυπου. Τον φορο φυσικα δεν θα τον αναλαβει η εταιρια αλλα ο καταναλωτης που ρυπαινει με την επιλογη του.
Αυτα τα γραφω και για την οικολογικη κινηση που νομιζουν οτι κανουν καποιοι αγοραζοντας ηλεκτρικα. Εγω παιρνω ηλεκτρικο δεν ρυπαινω!
Μαλιστα. Η ενεργεια που απαιτειται για την παραγωγη των μπαταριων δεν βγαζει ρυπους? Οι αδειες μπαταριες δεν εχουν μεγαλο κοστος διαχειρησης και μεγαλο ρυπογονο περιβαλλοντικο απωτυπωμα? Οποτε ας αφησουμε τα μαρκετινιστικα περι καθαρης αυτοκινησης...
Υπάρχει φόρος στην ανακύκλωση μπαταριών ή ΘΑ υπάρξει;
Γιατί με το ΘΑ δεν κάνουμε τίποτα.Οχι φιλε μου τωρα δεν υπαρχει γιατι απλα δεν υπαρχει ....ψωμι, δλδ στην πραξη δεν υπαρχου υβριδικα. Πρωτα θα σου δωσουν κινητρο για να το παρεις θα σου λενε για οικολογικη πραξη για το ποσο καλο κανεις στο περιβαλλον θα σου κλεισουν τις εξοδους και εναλλακτικες βλεπε ντιζελ και μολις τσιμπησουν οι καταναλωτες και υπαρξει φορολογικη πιτα αξιολογη θα σου πουν για τον φορο ανακυκλωσης!
Και αντε να πεις οχι !
-
Ηρεμια και ψυχραιμια σε ολους μας.Ο φιλος Tkin73 ΔΕΝ εριξε χολη και ειρωνια σε κανεναν απλα σε ολα τα σαιτ π.χ autotriti που μας τα επρηξαν ολα τα χρονια για τα ντιζελ και τωρα μας λενε ΤΕΛΟΣ τα ντιζελ.Αν υπηρχε κρατος θα τους ειχε γαμ..... τους συγκεκριμενους...Φιλε μου καλε Εκτωρα κλαιω με τους ηχους scania- ferrari .Φιλε μου καλε iceman7 σε διαβαζα και στο τοπικ με τα qq και μαγκια σου αυτο που εκανες με το QQ .Φιλε μου καλε SPI_duster εισαι ΠΑΝΤΑ σωστος στις τοποθετησεις σου και ελπιζω να εισαι και Παναθα οπως εγω.Τελευταιος ο φιλος και γειτονας japanese1 εσυ το εχεις καψει εντελως (αλλαγη καθε 7000 λαδια?) .ΕΚΤΩΡΑ φιλε μου ΔΕΝ ΜΑΣ ΨΕΚΑΖΟΥΝ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ εμεις οι ελληνες το εχουμε παθει απο την μητρα της μανας μας.....
-
Φίλε Lemouz σε ευχαριστώ για τον καλό σου λόγο και ανταποδίδω αναγνωρίζοντας σου πως πάντα γράφεις με ήρεμο και ενωτικό λόγο! hercules αλλαγή λαδιών κάθε 7000 χλμ; Ισως και να μην εχεις άδικο. Άλλωστε υπάρχει ολόκληρη σχολή επαγγελματιών που στηρίζουν αυτή την άποψη.
-
Fiverg, Japanese ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όσον αφορά την συζήτηση που έχετε για τα ντίζελ. Είχα ένα οκταβια μκ1 τούρμπο με τα 150 άλογα. Το είχα από το 2004 έως το 2008. Το 8 πήρα το φοκους μκ2 1.6 πετρέλαιο euro 4. Το πούλησα πέρυσι. Έχουμε και λέμε. Το οκταβια έκαιγε χοντρικά 8 λίτρα στα 100 και έκανα 120000 χλμ. Με μια τιμή 1.5 € το λίτρο μου κόστισε για τα χλμ αυτά 14400€. Το φορντ το κράτησα 102000 χλμ. Έκαιγε γύρω στα 6.5 στα 100. Με μια τιμή 1.3€ το λίτρο μου κόστισε 8619€. Έχουμε μια διαφορά της τάξης των 5781€. Με το φορντ όμως έσκασα 2000 για dpf, 1600 για μπεκ, 900 για τουρμπίνα και 300 για egr. Κάθε 30-40000 χλμ γέμισμα το eolys, και σε κάθε σερβις αντικατάσταση φίλτρου πετρελαίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάτσε βλάβη και δεν κάνεις πάνω από 30000 χλμ περίπου την έκατσες. Ντίζελ θα αγόραζα ξανά μόνο αν το dpf το ρίξουν κάτω από 1000 ευρώ και όταν η ποιότητα των ελληνικών πετρελαίων φτάσει στην αντίστοιχη της βενζίνης.
-
Φίλε Steve, εσένα σου έβγαλε ότι πρόβλημα μπορεί να βγάλει ένα diesel! Και με 1.3 τιμή diesel, μιλάμε για racing ή ultimate πετρέλαιο, όχι το ποιο φθηνό της Αθήνας. Δεν αμφιβάλω για αυτά που γράφεις, απλά μου κάνει εντύπωση.
Τα χιλιόμετρα τα έκανες Αθήνα; 6.5 για το focus μου ακούγονται πολλά για εθνική, όταν το δικό μου Kuga καίει 6 και είναι και ποιο βαρύ. Να πω επίσης ότι στη δική μου (μικτή) ασφάλεια υπάρχει κάλυψη για λάθος αλλά και ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ καύσιμο. Το διευκρίνισα το συγκεκριμένο με τον ασφαλιστή μου, και με διαβεβαίωσε ότι καλύπτει και ζημιές (dpf, τρόμπα κτλ) από κακής ποιότητας πετρέλαιο. Φυσικά ως μεικτή έχει απαλλαγή, αλλά άλλο είναι 2000 ευρώ για dpf και άλλο 500. -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Φίλε Steve, εσένα σου έβγαλε ότι πρόβλημα μπορεί να βγάλει ένα diesel! Και με 1.3 τιμή diesel, μιλάμε για racing ή ultimate πετρέλαιο, όχι το ποιο φθηνό της Αθήνας. Δεν αμφιβάλω για αυτά που γράφεις, απλά μου κάνει εντύπωση.
Τα χιλιόμετρα τα έκανες Αθήνα; 6.5 για το focus μου ακούγονται πολλά για εθνική, όταν το δικό μου Kuga καίει 6 και είναι και ποιο βαρύ. Να πω επίσης ότι στη δική μου (μικτή) ασφάλεια υπάρχει κάλυψη για λάθος αλλά και ΚΑΚΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ καύσιμο. Το διευκρίνισα το συγκεκριμένο με τον ασφαλιστή μου, και με διαβεβαίωσε ότι καλύπτει και ζημιές (dpf, τρόμπα κτλ) από κακής ποιότητας πετρέλαιο. Φυσικά ως μεικτή έχει απαλλαγή, αλλά άλλο είναι 2000 ευρώ για dpf και άλλο 500.Με καλό πετρέλαιο. Το αυτοκίνητο το πούλησα στον Δημήτρη στην Λάρισα. Οπότε καταλαβαίνεις ότι το πρόσεχα παρά πολύ. 6,5 έκαιγε διαδρομή Αθήνα_ΜΈΓΑΡΑ-Αθήνα.
-
Ο χρήστης fiverg έγραψε:
Ως προς το 'βρωμερό' ντίζελ να πω ότι είναι άλλο πράγμα να ξεκινάς τις
εκδρομές σου με κόστος π.χ. 6Χ1,33/100χλμ έναντι 8Χ1,45/100χλμ.
Επίσης να πω ότι για το SX4 όπως και για το Vitara η εναλλακτική της
βενζίνης μέχρι πρόσφατα ήταν ο ατμοσφαιρικός 1.6 που 'καλός-χρυσός'
δεν μπορεί να συγκριθεί σε απόδοση με τον ντίζελ πουθενά πλην της ησυχίας
και της ομαλότητας λειτουργίας.
Το τούρμπο 1.4 μοτέρ βενζίνης (η θεωρητικα καλύτερη επιλογή) ήταν ακριβότερο
από το ντίζελ στο Vitara και δεν υπήρχε καν μέχρι πρότινος στο SX4.
Ως προς την ερώτηση για τα ελαστικά παραπάνω, επειδη το έχουμε ψάξει και όλοι οι
κάτοχοι Vitara- Η πας σε 215/60/17 με περίπου +3% αύξηση περιμέτρου (θεωρητικά μη συνιστώμενο)
αν και το έχουν κάνει διάφοροι στο Vitara χωρίς πρόβλημα στα ηλεκτρονικά του - Η πας στο 225/55/17 με περίπου +1.5% αύξηση περιμέτρου (θεωρητικά συνιστώμενο)
με πιο γνωστό 'εκπρόσωπο' τα Michelin Latitude Cross (αλλά με αλμυρή τιμή).
Σε 6,5αρα ζάντα 225 δεν μπαίνει.
- Η πας σε 215/60/17 με περίπου +3% αύξηση περιμέτρου (θεωρητικά μη συνιστώμενο)
-
Φίλε Infide1 πρώτον μέχρι πέρυσι βάζαμε πετρέλαιο όχι απλό με κάτω από 1.10 οπότε το 1.30 (ακόμα και από 1/1/17 με την προσφορά του v Power πάνω από 1.22 δεν έβαλα ποτέ) που γράφεις απλά δεν παίζει επίσης η κατανάλωση του οκταβια τούρμπο 150 άλογα στα 8 λτ πολύ αισιόδοξη μου ακούγεται. Όλη την ώρα με 110 σε ευθεία πήγαινες; δεν αγιοποιω το ντίζελ επαναλαμβάνω και σε μένα το χειμώνα με τους - 15 πάγωσαν τα πετρέλαια και λόγω @@λακιας του συνεργείου έμεινα 20 μέρες χωρίς αμάξι. Το ντίζελ δεν είναι για όλες τις χρήσεις. Θέλει καθημερινή κίνηση και να κάνεις χλμ πάνω από 15000 τον χρόνο και θέλει και δρόμο για να τρέξει. Αν το θες για το σούπερ μάρκετ και για τα φροντιστήρια προφανώς δεν παίρνεις ντίζελ
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Σχετικά με τα λάστιχα και σε ερώτηση μου στον εξουσιοδοτημενο σουζουκι για το αν μπορώ να προχωρήσω σε αλλαγή από 215/55 /17 σε 60 μου είπαν όχι γιατί όταν λέει θα κόβεις τέρμα το τιμόνι θα βρίσκω στον θολό και θα φαγωθεί γρήγορα το λάστιχο. Ποια η γνώμη αυτών που έχουν κάνει αυτή την αλλαγή;
Σε άλλο γνωστό έμπειρο επισκευαστή σουζουκι που ρώτησα μου είπε προχώρα άφοβα και αφού είναι ντίζελ δεν θα καταλάβεις και διάφορα λόγω της ροπής από χαμηλά θα κερδίσω σε άνεση μου είπε και θα νιώσω πιο '' μακρυ'' το αμάξι. Απλά μου είπε να κάνω υπομονή και να τα αλλάξω τέλη Σεπτέμβρη για να γλυτώσω τα 40αρια ενός καλοκαιριούSent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Σχετικά με τα λάστιχα και σε ερώτηση μου στον εξουσιοδοτημενο σουζουκι για το αν μπορώ να προχωρήσω σε αλλαγή από 215/55 /17 σε 60 μου είπαν όχι γιατί όταν λέει θα κόβεις τέρμα το τιμόνι θα βρίσκω στον θολό και θα φαγωθεί γρήγορα το λάστιχο. Ποια η γνώμη αυτών που έχουν κάνει αυτή την αλλαγή;
Σε άλλο γνωστό έμπειρο επισκευαστή σουζουκι που ρώτησα μου είπε προχώρα άφοβα και αφού είναι ντίζελ δεν θα καταλάβεις και διάφορα λόγω της ροπής από χαμηλά θα κερδίσω σε άνεση μου είπε και θα νιώσω πιο '' μακρυ'' το αμάξι. Απλά μου είπε να κάνω υπομονή και να τα αλλάξω τέλη Σεπτέμβρη για να γλυτώσω τα 40αρια ενός καλοκαιριούSent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
8 με 8,5 ήταν η κατανάλωση καθώς το είχα κυρίως για μετακίνηση στην δουλειά μου Αθήνα-Μέγαρα. Όσο αφορά τα λάστιχα και εγώ θέλω το 60αρι προφίλ για άνεση αλλά και γιατί υπάρχει μεγαλύτερη γκάμα ελαστικών να επιλέξω.
-
Μπερδεύτηκες, ο steve1978gr τα γράφει όχι εγώ.
-
Να με συμπαθάτε. Είμαι καινούργιος στο forum και ίσως κάποιοι νιώσουν ότι δεν θα έπρεπε να 'μιλάω'.
Αλλά ρε παιδιά, είμαι υποψήφιος αγοραστής του SCross. Γράφτηκα στο forum για να πάρω πληροφορίες. Έχω κάνει και subscribe στο topic, και τόσες μέρες μου βαράει ειδοποίηση ότι υπάρχουν νέα Posts και το μόνο που βλέπω είναι η κόντρα
Βενζίνη VS Πετρέλαιο...Έλεος.... Κανείς Moderator δεν υπάρχει να δει ότι το topic έχει ξεφύγει προ πολλού;
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Μπερδεύτηκες, ο steve1978gr τα γράφει όχι εγώ.Ωχ συγνώμη τότε [emoji4]
Sent from my Redmi Note 3 using Tapatalk
-
Alnotas, από ότι φαίνεται, ό,τι ειπώθηκε, ειπώθηκε για το αυτοκίνητο (σε ότι αφορά του υποψήφιους αγοραστές). Τα 'καλά' είναι εκεί και δεν μειώνονται, τα 'άσχημα' επίσης εκεί και δεν αυξάνονται.
Μέχρι νεωτέρας ο μίτος θα λειτουργεί ...εκτός πρωτοκόλλου:)
btw, μπάρες με αυτό το πόδι
https://www.thule.com/en/gr/roof-rack/c ... 4-_-959400ή με αυτό;
https://www.thule.com/en/gr/roof-rack/r ... 1-_-961100 -
Ο χρήστης steve1978gr έγραψε:
Fiverg, Japanese ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όσον αφορά την συζήτηση που έχετε για τα ντίζελ. Είχα ένα οκταβια μκ1 τούρμπο με τα 150 άλογα. Το είχα από το 2004 έως το 2008. Το 8 πήρα το φοκους μκ2 1.6 πετρέλαιο euro 4. Το πούλησα πέρυσι. Έχουμε και λέμε. Το οκταβια έκαιγε χοντρικά 8 λίτρα στα 100 και έκανα 120000 χλμ. Με μια τιμή 1.5 € το λίτρο μου κόστισε για τα χλμ αυτά 14400€. Το φορντ το κράτησα 102000 χλμ. Έκαιγε γύρω στα 6.5 στα 100. Με μια τιμή 1.3€ το λίτρο μου κόστισε 8619€. Έχουμε μια διαφορά της τάξης των 5781€. Με το φορντ όμως έσκασα 2000 για dpf, 1600 για μπεκ, 900 για τουρμπίνα και 300 για egr. Κάθε 30-40000 χλμ γέμισμα το eolys, και σε κάθε σερβις αντικατάσταση φίλτρου πετρελαίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάτσε βλάβη και δεν κάνεις πάνω από 30000 χλμ περίπου την έκατσες. Ντίζελ θα αγόραζα ξανά μόνο αν το dpf το ρίξουν κάτω από 1000 ευρώ και όταν η ποιότητα των ελληνικών πετρελαίων φτάσει στην αντίστοιχη της βενζίνης.Ξέχασες και την αντλία πετρελαίου, άλλα 2000...Αποκλείεται να μην σου χάλασε κι αυτή στα 102.000 χλμ που έκανες...
-
Σπύρο, αυτό πουυ έγραψες για τη σχολή επαγγελματιών, ξέρεις τι μου θύμισε...
Εντάξει, ο one and only, o cinemascope,warner bros και 20th century μαζί.Ανεπανάληπτος απλά, ο Βέγγος.
Θα αρχίσω να τα αλλάζω κάθε 10,000 αλλά αν πάθω ζημιά, θα τσοντάρετε λεφτά όλοι σας!steve, αυτό το eolys τι είναι; είχε τέτοιο η ford για euro 4? το δικό μου είναι euro 6 και δεν εχει τίποτα!
Ηρακλής.
-
το eolys το έχει ανακαλύψει η PSA και είναι ένα υγρό που ψεκάζεται στο τεπόζιτο του πετρελαίου και βοηθάει να ολοκληρώνεται η διαδικασία αναγέννησης του FAP (dpf για τις άλλες μάρκες), σε 2-3 λεπτά και όχι σε 10-15 που χρειάζονται οι άλλοι...έτσι μηδενίζονται οι πιθανότητες να διακοπεί κάποια αναγέννηση και να βουλώσει το dpf...Η διάρκεια του υγρού αυτού είναι τουλάχιστον 120.000 χλμ, ανάλογα τη χρήση του οχήματος..ο φίλος βέβαια το γέμιζε όπως λέει ανα 30.000 χλμ..μάλλον θα είχε κάποια διαρροή...
-
Ο χρήστης kostasSC έγραψε:
Fiverg, Japanese ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας. Τώρα όσον αφορά την συζήτηση που έχετε για τα ντίζελ. Είχα ένα οκταβια μκ1 τούρμπο με τα 150 άλογα. Το είχα από το 2004 έως το 2008. Το 8 πήρα το φοκους μκ2 1.6 πετρέλαιο euro 4. Το πούλησα πέρυσι. Έχουμε και λέμε. Το οκταβια έκαιγε χοντρικά 8 λίτρα στα 100 και έκανα 120000 χλμ. Με μια τιμή 1.5 € το λίτρο μου κόστισε για τα χλμ αυτά 14400€. Το φορντ το κράτησα 102000 χλμ. Έκαιγε γύρω στα 6.5 στα 100. Με μια τιμή 1.3€ το λίτρο μου κόστισε 8619€. Έχουμε μια διαφορά της τάξης των 5781€. Με το φορντ όμως έσκασα 2000 για dpf, 1600 για μπεκ, 900 για τουρμπίνα και 300 για egr. Κάθε 30-40000 χλμ γέμισμα το eolys, και σε κάθε σερβις αντικατάσταση φίλτρου πετρελαίου. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι αν κάτσε βλάβη και δεν κάνεις πάνω από 30000 χλμ περίπου την έκατσες. Ντίζελ θα αγόραζα ξανά μόνο αν το dpf το ρίξουν κάτω από 1000 ευρώ και όταν η ποιότητα των ελληνικών πετρελαίων φτάσει στην αντίστοιχη της βενζίνης.
Ξέχασες και την αντλία πετρελαίου, άλλα 2000...Αποκλείεται να μην σου χάλασε κι αυτή στα 102.000 χλμ που έκανες...
Διακρίνω ειρωνία...
SUZUKI SX4 SCROSS