-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
είσαι γιατρος, με 2 αμάξια και παιδιά, σοβαρά τωρα, πόσα πμ σου έχουν στειλει τα διάφορα τσακάλια του φόρουμ;; .Αυτο τωρα που κολλάει?!
-
τώρα πόσα ακριβώς (πιστεύεις ότι) θα πάρεις;
κι αν στην πορεία κάτι αλλάξει με τις αποστάσεις, θα σου μείνει η τρούπα στο λογαριασμό...
EDIT ο 1ος τσίμπησε εχεις μπλοκάρει τα πμ συνάδελφε;;
-
Πραγματικα να καταλάβαινα τι έλεγες καλα θα ηταν! Τι συνθηματικα λες μονο εσυ μάλλον ξερεις....
Εκτός αν εισαι και εσυ συνάδελφος γιατρός οπως ο φίλος που άνοιξε το θέμα και γράφεις την εμπειρία σου απο κάποιους που σε ενόχλησαν σε πμ δεν ξερω γιατι και δεν ξερω τι ρόλο έπαιξε η ιδιότητα σου! -
Παντως οταν αγοραζεις μεταχειρισμενο απο γιατρο ειναι εγγυηση, χροοονια τωρα.
Ισως κατι τετοιο να εννοουσε ο joe bar team με την χιουμοριστικη εννοια. -
Α οκ αν εκει το πήγαινε! Αν και απο που βγαίνει οτι οι γιατροί πηγαίνουν σαν κότες και προσέχουν τους συμπλέκτες και τα λοιπά ευαίσθητα των αμαξιων δεν πιανω ακριβώς τον συλλογισμό! Δλδ όσοι σπουδάζουν πολλα χρονια προσέχουν τα αμάξια τους! Καλο!
-
τώρα πόσα ακριβώς (πιστεύεις ότι) θα πάρεις;κι αν στην πορεία κάτι αλλάξει με τις αποστάσεις, θα σου μείνει η τρούπα στο λογαριασμό...
καμμια 8 αρα...η δουλεια αυτη θα ξεκινησει στο προσεχες μελλον με οριζοντα τουλάχιστον 5 ετιας οπότε....
pm δεν δεχτηκα πάντως απο κανενα απο τα παιδια,θελεις να μου εξηγησεις τι εννοείς με τα λεγόμενα σου? -
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Α οκ αν εκει το πήγαινε! Αν και απο που βγαίνει οτι οι γιατροί πηγαίνουν σαν κότες και προσέχουν τους συμπλέκτες και τα λοιπά ευαίσθητα των αμαξιων δεν πιανω ακριβώς τον συλλογισμό! Δλδ όσοι σπουδάζουν πολλα χρονια προσέχουν τα αμάξια τους! Καλο!Μπορει το διαβασμα να μας εχει πηξει το μυαλο και να τα προσέχουμε αν και δεν το πολυνομίζω,ειμαστε ομως λιγω off-topic νομίζω...
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Α οκ αν εκει το πήγαινε! Αν και απο που βγαίνει οτι οι γιατροί πηγαίνουν σαν κότες και προσέχουν τους συμπλέκτες και τα λοιπά ευαίσθητα των αμαξιων δεν πιανω ακριβώς τον συλλογισμό! Δλδ όσοι σπουδάζουν πολλα χρονια προσέχουν τα αμάξια τους! Καλο!
Μπορει το διαβασμα να μας εχει πηξει το μυαλο και να τα προσέχουμε αν και δεν το πολυνομίζω
Συμφωνω! Κάποιοι νομίζουν οτι οι γιατροί δεν ειναι σαν τους άλλους ανθρώπους!
-
Μου φαίνεται ότι το πρώτο που θα έκανα test drive θα ήταν το Clio dci...
-
Το Clio dci είναι εξαιρετική επιλογή αλλα μάλλον γιατρέ είναι ακριβό λόγω της τιμολογιακής επιλογής της Renault. Στα ιδια λεφτά παίρνεις C4. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πρέπει να είναι εκατέρωθεν των 2 αυτώ αυτοκινήτων , είτε κάτω από το Κλιο , είτε πάνω από το C4.
Προσωπικά, σου λέω τα καλύτερα για ένα C4 e-hdi, aero MCP που οδηγώ εδώ και 2 χρόνια. Προβλήματα μηδέν, ημιαυτόματο κιβώτιο (που θα σου χρειαστεί σίγουρα για 1000 χιλιομετρα την εβδομάδα), κορυφαίο start-stop ανεξάρτητου κατηγορίας, εξοπλισμός ανάμεσα στις 2 γενιές (ηλεκτρικό χειρόφρενο, esp, αισθητήρες φωτων και βροχής- πολύ καλης απόδοσης -, μάλιστα τα γαλλικά περιοδικά το περιγράφουν ως την καλύτερη επιλογή για ταξίδια σε εθνικες οδούς με κόστος γύρω στα 18 χιλιάδες. Από εκεί και πέρα τα περιοδικά λένε....οτι υπάρχουν και καλύτερα αυτοκίνητα (και είμαι σίγουρος για αυτό) τα οποία είναι ακριβότερα. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η 116d και τρέχει και ωραίες προωθητικές αυτή τη περίοδο.........Στην θέση σου ίσως να ακολουθούσα και έναν τρίτο δρόμο που θα ήταν η επιλογή ενός LEON 2.0 tdi κοντά στις 22 χιλιάδες αντί για premium (και καλα!) , με μεγάλο όφελος την ροπή του κινητήρα (που μακροχρόνια ΜΠΟΡΕΙ να μεταφραστεί και σε χαμηλότερη κατανάλωση) αλλα και την ύπαρξη πολλαπλών συνδέσμων σε έναν εξαιρετικό κινητήρα. Τέλος θα πέφευγα τις προτάσεις που οπου να είναι θα σκάσουν τυπου Quasqai, SX4 , κλπ λόγω όγκου, βαρους και κατά συνεπεια rollover και μειωμένης ποιότητας κίνησης για 1000 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Γενικά και καταλήγωντας, νομίζω ότι θα πρέπει να επιλέξεις ότι επιλέγουν και οι ταξιτζήδες σήμερα και αυτά είναι :- Citroen C4
- Skoda Octavia (ξέχασα να αναφέρω και αυτό, που το είδα και μου άρεσε πολύ)
αυτά με μόνη πρόθεση να βοηθήσω από την εμπειρία μου, ως οδηγός και χρήστης καθημερινά αυτοκινήτου diesel .
Να σου πω επίσης ότι πολύ τυπικά και οδηγώντας σε ταχύτητες έως 130 χλμ την ώρα με την Citroen άνετα επιτυχάνω για διαδρομή Αθηνα Θήβα και πίσω καταναλώσεις της τάξης των 4.7 με 5.2 λίτρα ανά 100 , που μεταφράζεται σε κατανάλωση 6.6 λεπτών ανά χιλιόμετρο (όλα με V power diesel σε τιμές εβδομαδιαίας προσφοράς 1.32 λεπτών περίπου) . Επίσης σε ένα diesel σημασία έχει και ποσο μεγάλο είναι το ρεζερβουάρ, στο C4 είναι 60 λίτρα, οποτε υπολογίζεις άνετα ότι κάνεις 1200 χλμ με ένα γέμισμα , δηλαδή μια εβδομάδα + . Λαδια , ξυδια η Citroen επιμένει άνετα κάθε 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, εγώ τα αλλάζω κάθε 10 χιλιάδες και μαζί με ένα τυπικό σερβις που εγώ ζητάω (αλλαγη φίλτρων, καμπίνας, σφίξιμο, έλεγχος) φτάνει κάνα 90αρι ευρώ , δηλαδή 1 λεπτό στο χιλιόμετρο. Από άλλα αναλώσιμα, δεν υπάρχει καν υποψία για τακάκια η κάτι άλλο . Γενικά κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα, με διαφορά το πιο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο όχημα που είχα ποτε.
Καλή επιλογή
-
250,000χλμ σε 5 χρονια δηλαδη??? Παρε ο,τι θες (αν κρατας το Α4 προτεινω yaris) αλλα ψαξου για leasing να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
250,000χλμ σε 5 χρονια δηλαδη??? Παρε ο,τι θες (αν κρατας το Α4 προτεινω yaris) αλλα ψαξου για leasing να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.250000 χλμ σε 5 χρονια με leasing?! Θα τρίβουν τα χερια τους αν τους το πεις! Χρεώνουν που χρεώνουν τον κωλο τους! Αρχική τιμη τιμοκαταλόγου πχ 19990 πριν οποιαδήποτε εκτύπωση και προωθητική ενέργεια? αυτοι στο χρεώνουν 20000 ακατάβατα και ολα αυτα για λάστιχα Σερβις ασφάλειες κλπ που δήθεν προσφέρουν στο πακετο τα πληρωνεις με το παραπάνω! Αν τους πεις και 50000 χλμ το χρονο, αυτοι προσφέρουν με όριο τα 20000, θα σε χρεώνουν τόσο που μετα απο 5 χρονια θα εχεις πληρώσει το αμάξι την αρχική αξία και τόκους και θα πρεπει και να τους το επιστρέψεις! Το leasing συμφέρει μονο για φορολογικούς λόγους. Αλλιώς το ακριβό πληρωνεις.
-
Leasing δεν αξίζει αν κάνεις πολλά χλμ.
-
Renault clio 1.5 dci 106 hp πήρα. Εφόσον θα είσαι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο διάλεξε οποίο σου αρέσει περισσότερο απλα να προσεξεις Πόλυ το κοστος χρήσης. Νομιζω οτι ειναι Πόλυ σημαντικός παράγοντας για καποιον που κανει πόλλα χλμ(σημαντικότερος και απο την τιμή αγοράς). Επίσης καλό θα ηταν να εχει μεγάλη εγγύηση γιατί σε 3 χρονία το αμάξι θα έχει περιπου 100000χλμ και πιθανον να την χρειαστείς.
τα χλμ που θα κανω ειναι 1000 περιπου με 1200 την εβδομαδα οπότε τα σερβις θα πρεπει να ειναι και φτηνα και οχι σε πολυ μικρα χρονικά διαστηματα.Γιατί ομως clio και οχι megane?
Πήρα clio γιατί δεν ήθελα παραπανω χώρους, γιατί για τα δεδομένα της χώρας μας ταξιδεύει μια χαρά καθώς το βοηθάει και ο δυνατός κινητήρας του, γιατί με 15000 ευρω τα έχει κυριολεκτικά όλα απο εξοπλισμό. Επίσης κατέληξαν στο renault γιατί πριν πάρω την τελική απόφαση πήγα στις τοπικές αντιπροσωπείες των 3 πρώτων επιλογών μου και ζήτησα απο μια λίστα για το καθέ αμάξι με τις τρέχουσες τιμες service και ορισμένων ανταλλακτικών(πχ προφυλακτήρας, φτερό, φανάρι, αμορτισέρ, ψυγειο, κρεμαγιερα κ.α.). Ο αντιπρόσωπος της renault που του εξηγησα πόσα χλμ θα κάνω μου έδωσε έκπτωση 25% σε κάθε εργασία που θα εκανα σε αυτους.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Renault clio 1.5 dci 106 hp πήρα. Εφόσον θα είσαι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο διάλεξε οποίο σου αρέσει περισσότερο απλα να προσεξεις Πόλυ το κοστος χρήσης. Νομιζω οτι ειναι Πόλυ σημαντικός παράγοντας για καποιον που κανει πόλλα χλμ(σημαντικότερος και απο την τιμή αγοράς). Επίσης καλό θα ηταν να εχει μεγάλη εγγύηση γιατί σε 3 χρονία το αμάξι θα έχει περιπου 100000χλμ και πιθανον να την χρειαστείς.
τα χλμ που θα κανω ειναι 1000 περιπου με 1200 την εβδομαδα οπότε τα σερβις θα πρεπει να ειναι και φτηνα και οχι σε πολυ μικρα χρονικά διαστηματα.Γιατί ομως clio και οχι megane?
Πήρα clio γιατί δεν ήθελα παραπανω χώρους, γιατί για τα δεδομένα της χώρας μας ταξιδεύει μια χαρά καθώς το βοηθάει και ο δυνατός κινητήρας του, γιατί με 15000 ευρω τα έχει κυριολεκτικά όλα απο εξοπλισμό. Επίσης κατέληξαν στο renault γιατί πριν πάρω την τελική απόφαση πήγα στις τοπικές αντιπροσωπείες των 3 πρώτων επιλογών μου και ζήτησα απο μια λίστα για το καθέ αμάξι με τις τρέχουσες τιμες service και ορισμένων ανταλλακτικών(πχ προφυλακτήρας, φτερό, φανάρι, αμορτισέρ, ψυγειο, κρεμαγιερα κ.α.). Ο αντιπρόσωπος της renault που του εξηγησα πόσα χλμ θα κάνω μου έδωσε έκπτωση 25% σε κάθε εργασία που θα εκανα σε αυτους.
Καλα τωρα αυτη η έκπτωση 25% ειναι λίγο σχετική και δεν ξερω αν εχει νοημα πρώτον γιατι μπορει να την κάνουν ετσι και αλλιώς σε όλους και μετα πως ξερεις ποια θα ειναι η τρέχουσα τιμη οταν θα την πάρεις στην οποία θα σου κάνουν την έκπτωση?
-
Γεια σας
Έχοντας στην κατοχη μου ενα Α4 και ενα splash 1.2 και λόγω τροποποιησης της εργασίας μου νόμιζω οτι έφτασε η ωρα να αλλάξω το ενα απο τα 2 με ενα diesel.
Θα χρειαστει να κάνω καθημερινα γυρω στα 250 χλμ πηγαινε έλα καθημερινα οπου η συνθηκες δρόμου ειναι λίγο επαρχιακός και κυρίως εγνατία οδός οπότε η λύση του diesel φαντάζει μονόδρομος
Το πλάνο λέει αλλαγή του Splash με ένα απο τα παρακάτω
1.Peugeot 308 1.6
2.Citroen C4 1.6 με 110 αλογα
3.Renault Megane 1.6
ή με κάποια απο τα παρακάτω premium A class,BMW 116 και Α3
Δεν έχω οδηγησει κανένα απο τα παραπάνω...Κριτηριο στην επιλογη μου θα αποτελέσει η οικονομία και η ανεση στην μετακίνηση,καθως και το κόστος αγορας.Θα ηθελα τις γνωμες σας πραγματικά,και ακομα περισσότερο τις γνωμες κατόχων των παραπάνω μοντέλων
Ευχαριστώ....Η σειρά που βάζεις θεωρώ είναι πολύ σωστή. Αν κρίνουμε με βάση το υψηλότερο value for money. Ειδικά το 308, αν εξαιρέσω την απουσία ελέγχου κλιματισμού από κλασσικά χειριστήρια (υποκειμενικό, γιατί ίσως αρέσει και βολεύει σε άλλους). Πάντως για χιλιόμετρα με άνεση και οικονομία, θα συμφωνήσω στην σειρά, όπου βάζεις πρώτα τα γαλλικά. Καλή επιλογή.
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Το Clio dci είναι εξαιρετική επιλογή αλλα μάλλον γιατρέ είναι ακριβό λόγω της τιμολογιακής επιλογής της Renault. Στα ιδια λεφτά παίρνεις C4. Οποιαδήποτε άλλη επιλογή πρέπει να είναι εκατέρωθεν των 2 αυτώ αυτοκινήτων , είτε κάτω από το Κλιο , είτε πάνω από το C4.
Προσωπικά, σου λέω τα καλύτερα για ένα C4 e-hdi, aero MCP που οδηγώ εδώ και 2 χρόνια. Προβλήματα μηδέν, ημιαυτόματο κιβώτιο (που θα σου χρειαστεί σίγουρα για 1000 χιλιομετρα την εβδομάδα), κορυφαίο start-stop ανεξάρτητου κατηγορίας, εξοπλισμός ανάμεσα στις 2 γενιές (ηλεκτρικό χειρόφρενο, esp, αισθητήρες φωτων και βροχής- πολύ καλης απόδοσης -, μάλιστα τα γαλλικά περιοδικά το περιγράφουν ως την καλύτερη επιλογή για ταξίδια σε εθνικες οδούς με κόστος γύρω στα 18 χιλιάδες. Από εκεί και πέρα τα περιοδικά λένε....οτι υπάρχουν και καλύτερα αυτοκίνητα (και είμαι σίγουρος για αυτό) τα οποία είναι ακριβότερα. Προσωπικά μου άρεσε πολύ η 116d και τρέχει και ωραίες προωθητικές αυτή τη περίοδο.........Στην θέση σου ίσως να ακολουθούσα και έναν τρίτο δρόμο που θα ήταν η επιλογή ενός LEON 2.0 tdi κοντά στις 22 χιλιάδες αντί για premium (και καλα!) , με μεγάλο όφελος την ροπή του κινητήρα (που μακροχρόνια ΜΠΟΡΕΙ να μεταφραστεί και σε χαμηλότερη κατανάλωση) αλλα και την ύπαρξη πολλαπλών συνδέσμων σε έναν εξαιρετικό κινητήρα. Τέλος θα πέφευγα τις προτάσεις που οπου να είναι θα σκάσουν τυπου Quasqai, SX4 , κλπ λόγω όγκου, βαρους και κατά συνεπεια rollover και μειωμένης ποιότητας κίνησης για 1000 χιλιόμετρα την εβδομάδα. Γενικά και καταλήγωντας, νομίζω ότι θα πρέπει να επιλέξεις ότι επιλέγουν και οι ταξιτζήδες σήμερα και αυτά είναι :- Citroen C4
- Skoda Octavia (ξέχασα να αναφέρω και αυτό, που το είδα και μου άρεσε πολύ)
αυτά με μόνη πρόθεση να βοηθήσω από την εμπειρία μου, ως οδηγός και χρήστης καθημερινά αυτοκινήτου diesel .
Να σου πω επίσης ότι πολύ τυπικά και οδηγώντας σε ταχύτητες έως 130 χλμ την ώρα με την Citroen άνετα επιτυχάνω για διαδρομή Αθηνα Θήβα και πίσω καταναλώσεις της τάξης των 4.7 με 5.2 λίτρα ανά 100 , που μεταφράζεται σε κατανάλωση 6.6 λεπτών ανά χιλιόμετρο (όλα με V power diesel σε τιμές εβδομαδιαίας προσφοράς 1.32 λεπτών περίπου) . Επίσης σε ένα diesel σημασία έχει και ποσο μεγάλο είναι το ρεζερβουάρ, στο C4 είναι 60 λίτρα, οποτε υπολογίζεις άνετα ότι κάνεις 1200 χλμ με ένα γέμισμα , δηλαδή μια εβδομάδα + . Λαδια , ξυδια η Citroen επιμένει άνετα κάθε 20 χιλιάδες χιλιόμετρα, εγώ τα αλλάζω κάθε 10 χιλιάδες και μαζί με ένα τυπικό σερβις που εγώ ζητάω (αλλαγη φίλτρων, καμπίνας, σφίξιμο, έλεγχος) φτάνει κάνα 90αρι ευρώ , δηλαδή 1 λεπτό στο χιλιόμετρο. Από άλλα αναλώσιμα, δεν υπάρχει καν υποψία για τακάκια η κάτι άλλο . Γενικά κανένα πρόβλημα μέχρι σήμερα, με διαφορά το πιο αξιόπιστο και απροβλημάτιστο όχημα που είχα ποτε.
Καλή επιλογή
ευχαριστω για τις πληροφορίες με ενδιαφερει πολυ η γνωμη καποιου κατοχου και ιδιως του C4 δεν ξερω αλλά κατι με τραβαει λιγο παραπάνω σε αυτο το αμαξι,μου εχει φυγει λίγο και η λόξα του premium οπότε ισως χρειστω ξάνα την γνωμη σου φίλε....
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
έχεις ομως την ιδια σταθεροτητα και ανεση στο δρομο με το megane?τα renault καθε πόσο κανουν σερβις και πόσο ειναι περιπου το κόστος?
-
Εδώ ειμαι για οτι χρειαστείς
Sent from my Nexus 7 using Tapatalk
-
Κάθε 30.000 km έχουν service και κάθε 15.000 λάδια. Λάδια με φίλτρο +/- 80 euro και service στα 150-200euro αναλόγως το ψάξιμο μιλώντας για τιμές εξουσιοδοτημένων.
Νεο diesel για πολλά χλμ