-
Γεια σας
Έχοντας στην κατοχη μου ενα Α4 και ενα splash 1.2 και λόγω τροποποιησης της εργασίας μου νόμιζω οτι έφτασε η ωρα να αλλάξω το ενα απο τα 2 με ενα diesel.
Θα χρειαστει να κάνω καθημερινα γυρω στα 250 χλμ πηγαινε έλα καθημερινα οπου η συνθηκες δρόμου ειναι λίγο επαρχιακός και κυρίως εγνατία οδός οπότε η λύση του diesel φαντάζει μονόδρομος
Το πλάνο λέει αλλαγή του Splash με ένα απο τα παρακάτω
1.Peugeot 308 1.6
2.Citroen C4 1.6 με 110 αλογα
3.Renault Megane 1.6
ή με κάποια απο τα παρακάτω premium A class,BMW 116 και Α3
Δεν έχω οδηγησει κανένα απο τα παραπάνω...Κριτηριο στην επιλογη μου θα αποτελέσει η οικονομία και η ανεση στην μετακίνηση,καθως και το κόστος αγορας.Θα ηθελα τις γνωμες σας πραγματικά,και ακομα περισσότερο τις γνωμες κατόχων των παραπάνω μοντέλων
Ευχαριστώ.... -
Γεια σας
Έχοντας στην κατοχη μου ενα Α4 και ενα splash 1.2 και λόγω τροποποιησης της εργασίας μου νόμιζω οτι έφτασε η ωρα να αλλάξω το ενα απο τα 2 με ενα diesel.
Θα χρειαστει να κάνω καθημερινα γυρω στα 250 χλμ πηγαινε έλα καθημερινα οπου η συνθηκες δρόμου ειναι λίγο επαρχιακός και κυρίως εγνατία οδός οπότε η λύση του diesel φαντάζει μονόδρομος
1.Peugeot 308 1.6
3.Renault Megane 1.6
Δεν έχω οδηγησει κανένα απο τα παραπάνω...Κριτηριο στην επιλογη μου θα αποτελέσει η οικονομία και η ανεση στην μετακίνηση,καθως και το κόστος αγορας.Θα ηθελα τις γνωμες σας πραγματικά,και ακομα περισσότερο τις γνωμες κατόχων των παραπάνω μοντέλων
Ευχαριστώ.... -
Γεια σας
1.Peugeot 308 1.6
3.Renault Megane 1.6
Ευχαριστώ.... -
Οι χωροι ενδιαφερουν;
Αν οχι θα προτιμουσα καποιο πριμιουμ (V40, A, 116 με αυτη τη σειρα).
-
Οι χώροι δεν είναι το βασικό κριτηριο,ειναι ομως σημαντικοί σε μια τετραμελή οικογένεια με 2 μικρά παιδιά.
Η αλήθεια είναι οτι ξέχασα να βάλω το V40 είναι ισως το αγαπημένο της γυναίκας μου,όσο για τα premium τι να σου πω,εχοντας ενα audi A4 με 150.000 χλμ δεν μπορω να πω οτι ηταν και τόσο απροβλημάτιστο τελικά,όσο για τα σερβις είναι ψιλοφωτιά,οκ εχουν μια πολυτελη αισθηση αλλά στην τελική ισως και την υπερπληρωνεις.... -
Σαφώς και τα πληρώνεις παραπάνω απο όσο πραγματικά αξίζουν τα πριμιουμ γιατι μέρος του κόστους είναι και το σήμα-γόητρο.
Ωστόσο εχουν και ένα μικρό προβάδισμα στην απτή ποιότητα και πολυτέλεια, εάν βέβαια σε ενδιαφέρουν αυτά.
Το v40 θα το κοίταγα γιατί είναι το πιο ασφαλές μικρομεσαίο και μάλλον το πιο ράφιναρισμενο. Απο εκεί και πέρα αφού οι χώροι δεν είναι αδιάφοροι θα σου έλεγα να κοιτάξεις σοβαρά και το σιβικ που έχει τρομερό μοτέρ.όπως επίσης και το γκολφ bluemotion.
-
Η αλήθεια ειναι οτι το civic δεν το εχω δει καθολου και ουτε εχω διαβασει κατι για αυτό,απλα παιδια εχω ζαλιστει με τις τόσες επιλογές που υπάρχουν,το μοτερ του civic ποιου ομίλου είναι?
-
Ο χρήστης giatros έγραψε:
Η αλήθεια ειναι οτι το civic δεν το εχω δει καθολου και ουτε εχω διαβασει κατι για αυτό,απλα παιδια εχω ζαλιστει με τις τόσες επιλογές που υπάρχουν,το μοτερ του civic ποιου ομίλου είναι?Του ομιλου Χοντα.
Το οτι υπαρχουν πολλες επιλογες ειναι μονο θετικο.
Σε ολα κατι χανεις και κατι κερδιζεις. Πρεπει να δεις τι σε ενδιαφερει περισσοτερο απο ολα και βεβαιως τι σου αρεσει. -
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Η αλήθεια ειναι οτι το civic δεν το εχω δει καθολου και ουτε εχω διαβασει κατι για αυτό,απλα παιδια εχω ζαλιστει με τις τόσες επιλογές που υπάρχουν,το μοτερ του civic ποιου ομίλου είναι?
Του ομιλου Χοντα.
Το οτι υπαρχουν πολλες επιλογες ειναι μονο θετικο.
Σε ολα κατι χανεις και κατι κερδιζεις. Πρεπει να δεις τι σε ενδιαφερει περισσοτερο απο ολα και βεβαιως τι σου αρεσει.Συμφωνω απολυτα για τις επιλογες αλλα μπερδευεσαι και λίγο
Τωρα εβλεπα το site της Honda σχετικά με το civic
Ακούω και άλλες γνωμες ευχαριστω koralli -
Οι χώροι δε θα έπρεπε να είναι τόσο σημαντικοί, εσύ για λόγους εργασίας θα πηγαινοέρχεσαι, η οικογένεια όχι, αν κατάλαβα καλά.
Θεωρώ απαραίτητο για σένα το cruise control, ακόμα καλύτερα αν είναι από τα καλά που βλέπουν απόσταση και σε φρενάρουν.
Ξεκίνα να τα δεις από κοντά, να δεις τι προσφορές υπάρχει για το καθένα. Μερικά θα τα απορρίψεις εύκολα. Μετά θα οδηγήσεις όσα περισσότερα μπορείς, καλύτερα και μερικά που αρχικά θα απέρριπτες. Έτσι θα μείνουν λίγα να διαλέξεις. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Οι χώροι δε θα έπρεπε να είναι τόσο σημαντικοί, εσύ για λόγους εργασίας θα πηγαινοέρχεσαι, η οικογένεια όχι, αν κατάλαβα καλά.
Θεωρώ απαραίτητο για σένα το cruise control, ακόμα καλύτερα αν είναι από τα καλά που βλέπουν απόσταση και σε φρενάρουν.
Ξεκίνα να τα δεις από κοντά, να δεις τι προσφορές υπάρχει για το καθένα. Μερικά θα τα απορρίψεις εύκολα. Μετά θα οδηγήσεις όσα περισσότερα μπορείς, καλύτερα και μερικά που αρχικά θα απέρριπτες. Έτσι θα μείνουν λίγα να διαλέξεις.Θα πηγαινοερχομαι εγω κυριως και η συζυγος αρκετες φορες ακριβως για λόγους εργασίας γι αυτο και επελεξα να κρατησω το audi για οικογενειακούς λόγους και να αλλάξω το μικρό μας,για αυτο το λόγο και δεν σκεφτομαι για SUV diesel..(θα αυξηνα το καθημερινό κόστος μετακίνησης)
Έχεις δίκιο οτι το cruise control είναι σημαντικό και θα το χρειαστω απαραίτητα -
...
Ευχαριστώ....Τα 'χω οδηγήσει και τα 3 πρόσφατα.
Η A180 καλή, χλιδάτη, νιώθεις πασάς, αλλά υστερεί σε δύναμη (για τον 1.5 λέω) και 'ορατό' lag
Η 116 όμορφη, καλή, σπορτίφ, άμεση απόκριση, ευχάριστη στην οδήγηση, μικροί χώροι, νιώθεις ίσα ίσα. Αν είσαι και ψηλός ο πίσω την εμάμησε.
Το Α3 καλό,χλιδάτο, πάλι νιώθεις πασάς αλλά έχει πολύ καλύτερο κινητήρα με άμεση απόκριση και πολύ καλή οδηγική αίσθηση.
V40 καλό, άνετο, καλή οδηγική συμπεριφορά, καλή απόκριση, είχα μια αίσθηση όμως ότι 'μπούκωνε' -
Εγώ στη θέση σου πριν λίγο Κάιρο(λίγο μικροτερο μπατζετ, ιδία χιλιομετρα) σκέφτηκα ως εξης. Εκτός Οσα δεν έχουν τουλαχιστον 6 ταχύτητες. Μετα επιλογή μοτερ. Δίκη μου σειρα προτίμησης:
1)1.6 dci(renault, nissan, dacia, mercedes)
2)1.6 diesel(honda)
3)1.5 dci(renault, nissan, dacia, mercedes)
4)1.6(volvo)
5)1.4 d4d(toyota)
6)skyactiv 1.5(mazda). Είναι καινούργιος άλλα οι δοκιμές λένε οτι είναι εξαιρετικός.
Έπειτα θα απεκλεια κάποια για λόγους οπώς:- a class γιατί τα service είναι 30/40 %ακριβοτερα απο τη renault για αυτοκίνητα με ίδιο μοτέρ
2)honda civic για την κακή περιφερειακή ορατότητα, πράγμα σημαντικό για καποιον που περνάει πολλές ώρες μες το αμάξι καθημερινά
3)volvo v40 γιατί καλες και όμορφες οι 17αρες ζάντες άλλα θα με κουραζε το κοπανημα και τα 700-800 ευρώ καθέ 1,5-2 χρονιά για λάστιχα σε σχέση με τα 300-400 μιας τυπικής διάστασης για την κατηγορία(205/55/16).
Θα βοηθούσε κι αν ελεγες τον τροπο που θα γίνονται τα χλμ(πχ ξεκιναω απο το σπίτι μπαίνω στο αμαξι. Κάνω 100 χλμ, παρκαρω στο πάρκινγκ της εταιρείας και μετα γυρισμος το ίδιο η ξεκιναω πάω στο τάδε χωρίο μετα στο άλλο κοκ, κατεβαινω 20 φορες τη μέρα απο το αμάξι κλπ). Αν είσαι στη δεύτερη κατηγορία θαν ιδανικό πχ ενα nissan qashqai 1.6 dci.
- a class γιατί τα service είναι 30/40 %ακριβοτερα απο τη renault για αυτοκίνητα με ίδιο μοτέρ
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
...
Ευχαριστώ....Τα 'χω οδηγήσει και τα 3 πρόσφατα.
Η A180 καλή, χλιδάτη, νιώθεις πασάς, αλλά υστερεί σε δύναμη (για τον 1.5 λέω) και 'ορατό' lag
Η 116 όμορφη, καλή, σπορτίφ, άμεση απόκριση, ευχάριστη στην οδήγηση, μικροί χώροι, νιώθεις ίσα ίσα. Αν είσαι και ψηλός ο πίσω την εμάμησε.
Το Α3 καλό,χλιδάτο, πάλι νιώθεις πασάς αλλά έχει πολύ καλύτερο κινητήρα με άμεση απόκριση και πολύ καλή οδηγική αίσθηση.
V40 καλό, άνετο, καλή οδηγική συμπεριφορά, καλή απόκριση, είχα μια αίσθηση όμως ότι 'μπούκωνε'Το ύψος μου 1.90 οποτε καταλαβαίνεις ο χωρος για τους πίσω θα είναι ταλαιπωρία αν και συνηθως πίσω μπαινουν 2 παιδικά καθισματακια.Η Α 180 μου εχουν πει οτι ειναι μικρη δεν εχω μπει μέσα και δεν ξέρω,Η 116 προκειται να αντικατασταθει και έχουν προσφορες στην τιμή?Φίλος οδηγος bmw εχει παραπονα για το start stop.Το Α3 δεν ξέρω το φοβαμαι,με τα πολλά χλμ που προκειται να κάνω θα μαμηθω στα σερβις και εκει στην audi εχω κακη εμπειρια,πολυ πιο ακριβα απο αλλες premium,και αν κρίνω απο το Α4 δεν ειναι και πολυ απροβλημάτιστα.
Από οτι καταλαβα εσυ θα πηγαινες στο Α3 ή A class με μεγαλύτερο κινητήρα? -
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Εγώ στη θέση σου πριν λίγο Κάιρο(λίγο μικροτερο μπατζετ, ιδία χιλιομετρα) σκέφτηκα ως εξης. Εκτός Οσα δεν έχουν τουλαχιστον 6 ταχύτητες. Μετα επιλογή μοτερ. Δίκη μου σειρα προτίμησης:
1)1.6 dci(renault, nissan, dacia, mercedes)
2)1.6 diesel(honda)
3)1.5 dci(renault, nissan, dacia, mercedes)
4)1.6(volvo)
5)1.4 d4d(toyota)
6)skyactiv 1.5(mazda). Είναι καινούργιος άλλα οι δοκιμές λένε οτι είναι εξαιρετικός.
Έπειτα θα απεκλεια κάποια για λόγους οπώς:- a class γιατί τα service είναι 30/40 %ακριβοτερα απο τη renault για αυτοκίνητα με ίδιο μοτέρ
2)honda civic για την κακή περιφερειακή ορατότητα, πράγμα σημαντικό για καποιον που περνάει πολλές ώρες μες το αμάξι καθημερινά
3)volvo v40 γιατί καλες και όμορφες οι 17αρες ζάντες άλλα θα με κουραζε το κοπανημα και τα 700-800 ευρώ καθέ 1,5-2 χρονιά για λάστιχα σε σχέση με τα 300-400 μιας τυπικής διάστασης για την κατηγορία(205/55/16).
Θα βοηθούσε κι αν ελεγες τον τροπο που θα γίνονται τα χλμ(πχ ξεκιναω απο το σπίτι μπαίνω στο αμαξι. Κάνω 100 χλμ, παρκαρω στο πάρκινγκ της εταιρείας και μετα γυρισμος το ίδιο η ξεκιναω πάω στο τάδε χωρίο μετα στο άλλο κοκ, κατεβαινω 20 φορες τη μέρα απο το αμάξι κλπ). Αν είσαι στη δεύτερη κατηγορία θαν ιδανικό πχ ενα nissan qashqai 1.6 dci.
Μπαίνω στο αμαξι 20 χλμ επαρχιακό και μετα όλα εγνατία,οχι συνθηκες πόλης (έλαχιστες θα μπω στο κέντρο της θεσ/νικής)
Το C4 δεν ειναι μια αξιολογη και οικονομική λύση?mazda δεν θα επαιρνα με τιποτα.Δεν ξέρω αλλά μετα απο αρκετα χρονια κατι με τραβαει προς γαλλία μερια.Εσυ τελικά τι επέλεξες? - a class γιατί τα service είναι 30/40 %ακριβοτερα απο τη renault για αυτοκίνητα με ίδιο μοτέρ
-
Renault clio 1.5 dci 106 hp πήρα. Εφόσον θα είσαι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο διάλεξε οποίο σου αρέσει περισσότερο απλα να προσεξεις Πόλυ το κοστος χρήσης. Νομιζω οτι ειναι Πόλυ σημαντικός παράγοντας για καποιον που κανει πόλλα χλμ(σημαντικότερος και απο την τιμή αγοράς). Επίσης καλό θα ηταν να εχει μεγάλη εγγύηση γιατί σε 3 χρονία το αμάξι θα έχει περιπου 100000χλμ και πιθανον να την χρειαστείς.
-
Από οτι καταλαβα εσυ θα πηγαινες στο Α3 ή A class με μεγαλύτερο κινητήρα?
εχμ, μάλλον Α3 μου φάνηκε καλύτερο από θέμα κινητήρα και λίγο πιο φθηνό.
-
Ο χρήστης raptispan έγραψε:
Renault clio 1.5 dci 106 hp πήρα. Εφόσον θα είσαι κυρίως σε ανοιχτό δρόμο διάλεξε οποίο σου αρέσει περισσότερο απλα να προσεξεις Πόλυ το κοστος χρήσης. Νομιζω οτι ειναι Πόλυ σημαντικός παράγοντας για καποιον που κανει πόλλα χλμ(σημαντικότερος και απο την τιμή αγοράς). Επίσης καλό θα ηταν να εχει μεγάλη εγγύηση γιατί σε 3 χρονία το αμάξι θα έχει περιπου 100000χλμ και πιθανον να την χρειαστείς.τα χλμ που θα κανω ειναι 1000 περιπου με 1200 την εβδομαδα οπότε τα σερβις θα πρεπει να ειναι και φτηνα και οχι σε πολυ μικρα χρονικά διαστηματα.Γιατί ομως clio και οχι megane?
-
είσαι γιατρος, με 2 αμάξια και παιδιά, σοβαρά τωρα, πόσα πμ σου έχουν στειλει τα διάφορα τσακάλια του φόρουμ;;
στα της επιλογής σου τωρα κι επειδή παλαιότερα πέρασα απο μια αντιστοιχη φάση θα σε πρότεινα το εξής:
κάνε ο,τι ειναι να κάνεις με το σπλατς κι όταν με το καλό τα τεζάρει, τότε πραγματικά θα σκεφτείς τι αμάξι να αγοράσεις.
να το πωλήσεις τώρα, να δώσεις πολλά χρήματα παραπάνω για να... εξοικονημήσεις και καλά στην κατανάλωση είναι λίγο κουλό. εκτος κι αν πωλήσεις τελικά το αουδί.
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
είσαι γιατρος, με 2 αμάξια και παιδιά, σοβαρά τωρα, πόσα πμ σου έχουν στειλει τα διάφορα τσακάλια του φόρουμ;;στα της επιλογής σου τωρα κι επειδή παλαιότερα πέρασα απο μια αντιστοιχη φάση θα σε πρότεινα το εξής:
κάνε ο,τι ειναι να κάνεις με το σπλατς κι όταν με το καλό τα τεζάρει, τότε πραγματικά θα σκεφτείς τι αμάξι να αγοράσεις.
να το πωλήσεις τώρα, να δώσεις πολλά χρήματα παραπάνω για να... εξοικονημήσεις και καλά στην κατανάλωση είναι λίγο κουλό. εκτος κι αν πωλήσεις τελικά το αουδί.
το splash 1.2 με 60 ευρω κανει 3 φορες την διαδρομη βαρεια με μια ταχυτητα που δεν ξεπερνα τα 120 χλμ και το ταξιδι ειναι ιδιαιτερα κουραστικό,το εχω σκεφτει να το κρατησω και να κάνω αυτό που λες αλλα νομιζω οτι πολλη γρηγορα θα φτασ στο ιδιο σημειο να το πουλησω θα το εχω σχισει στα χλμ και δεν θα πιανει φραγκο ενω τωρα με 90.000 χλμ που εχει μπορω να το πουλησω και να πάρω κάτι...
Νεο diesel για πολλά χλμ