-
Το μοτέρ που φοράει το vitara είναι της fiat. Και είναι αρκετά καλό και πολύ αξιόπιστο. Προσωπικά μέσα έξω-προτιμώ by far το 500x. Νομίζω ότι τρέχει μια προωθητική ενέργεια για δωρεάν αναβάθμιση εξοπλισμού. Πληρώνεις την pop star και παίρνεις την lounge ή πληρώνεις την cross και παίρνεις την cross plus. Άρα με 22 χιλιάρικα θα είναι τούμπανο. Δεν το έχω δει από κοντά αλλά όλοι λένε ότι είναι το πιο ποιοτικό fiat ever. Και με πολύ καλή-ευχάριστη (τηρουμένων των αναλογιών) οδική συμπεριφορά.
-
+1
Το έχω δει από κοντά και μου χρωστάω ένα td. Για μένα η καλύτερη επιλογή στην κατηγορία Crossover.Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Mrclouzo, δεν ισχύει πια αυτή η προωθητική για το 500X...το έμαθα στην Autoone οταν είχα πάει να οδηγήσω το Renegade.Μην ξεχνάτε ότι αρχικα ίσχυε μέχρι 31-12-14 κ ειχε παραταθεί 3 φορές.
Έχουν όμως πάλι κάποιες εκπτώσεις κ η τιμή για lounge ή cross plus δεν αλλάζει δραματικά...κοντά στα 23-24 για τον 1.6 multijet.
Εξωτερικά πάντως όντως τραβάει τα βλέμματα -
παντως αν ισχυε, ισως ηταν αρκετη για να με καταφερει να παώ στο 1.6 cross με τον επιπλεον εξοπλισμο δωρο (που ειχει και πανοραμκη....)
-
αν η νέα Χ1 είναι όντως κάπως έτσι...
http://www.bmwblog.com/2015/03/27/2016- ... rendering/
http://www.bmwblog.com/2014/01/07/2016- ... spy-video/
δηλώνω ήδη fan! -
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Νομίζω ο κινητήρας του 500Χ βγάζει 105 άλογα ενώ του vitara και του s-cross 120.
Είναι ίδιας ροπής και οι δύο αλλά έχω την εντύπωση πως τα άλογα είναι διαφορετικά.Διιορθώστε με αν κάνω λάθος.(αν δεν κάνω οι μηχανικοί της Suzuki έβαλαν το χεράκι τους)
Δεν έκαναν τίποτα οι μηχανικοί της Suzuki. Η ίδια η Fiat βγάζει αυτόν τον κινητήρα και με 105 και με 120 άλογα.
-
Χρόνια πολλά. Εμένα με τρώει το εξής δίλημμα :
Mitsubishi Asx 1.8 4x4 ή Nissan Qashqai 1.6 4x4;
Από τη μια ακούω θέματα με το dpf και την εισροη πετρελαίου στα λάδια (Asx) και από την άλλη (Qashqai) θέματα συναρμογης και ποιότητας εσωτερικού. Τα χρήματα 30.000 maximum τι προτείνετε τεκμηριωμενα; -
Ο χρήστης christosjr1 έγραψε:
Από τη μια ακούω θέματα με το dpf και την εισροη πετρελαίου στα λάδια (Asx) και από την άλλη (Qashqai) θέματα συναρμογης και ποιότητας εσωτερικού. Τα χρήματα 30.000 maximum τι προτείνετε τεκμηριωμενα;Να κολλησεις αλλα 2.000 και να παρεις με 32.000 το νεο CR-V 1.6 i-Dtec 160 αλογα AWD που ερχεται το Μαιο. Παιρνεις αυτοκινητο με κορυφαιο κινητηρα - ποιοτητα κατασκευης και απιστευτους χωρους. Τωρα η εμφανιση του ειναι υποκειμενικο ζητημα, σε αλλους αρεσει, σε αλλους οχι. Παντως απο το μονοτονο στο εσωτερικο και ξεπερασμενο στο εξωτερικο ASX που ειναι στις επιλογες σου νομιζω ειναι καλυτερο.
-
Το μπάτζετ είναι οριακό. Το αυτοκίνητο θα παρθει εντός μηνός. Οπότε από τα δύο ποιο;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω ο κινητήρας του 500Χ βγάζει 105 άλογα ενώ του vitara και του s-cross 120.
Είναι ίδιας ροπής και οι δύο αλλά έχω την εντύπωση πως τα άλογα είναι διαφορετικά.Διιορθώστε με αν κάνω λάθος.(αν δεν κάνω οι μηχανικοί της Suzuki έβαλαν το χεράκι τους)
Δεν έκαναν τίποτα οι μηχανικοί της Suzuki. Η ίδια η Fiat βγάζει αυτόν τον κινητήρα και με 105 και με 120 άλογα.
αυτον με τα 105 αλογα τον εχει στο 500L, στο 500X έχει τον 1.6 diesel με τα 120HP
-
Από τη μια ακούω θέματα με το dpf και την εισροη πετρελαίου στα λάδια (Asx) και από την άλλη (Qashqai) θέματα συναρμογης και ποιότητας εσωτερικού. Τα χρήματα 30.000 maximum τι προτείνετε τεκμηριωμενα;αν πρέπει να πάρεις οπωσδήποτε αμάξι τώρα...το QQ είναι συνολικά καλύτερο...και σε εσωτερικό (τεράστια διαφορά...), και σε εμφάνιση (εξωτερικό...), ενώ υπερτερεί πάρα πολύ σε τεχνολογία και ελάχιστα σε επιδόσεις (αν θυμάμαι καλά κυρίως σε χαμηλές στροφές)
Το ASX είναι σχετικά 'ξεπερασμένο' μοντέλο παρά το facelift, εγώ περιμένω με μεγάλη περιέργεια κι ενδιαφέρον το επόμενο - υβριδικό;; - βήμα της εταιρίας, ιδίως μετά το υβριδικό outlander που ήδη κυκλοφορεί στο εξωτερικό...Και αν δεν έχεις κάνει td και στα δύο...just do it! πριν αποφασίσεις...
-
Το μπάτζετ είναι οριακό. Το αυτοκίνητο θα παρθει εντός μηνός. Οπότε από τα δύο ποιο;Εξαρταται για τι χρηση το θελεις. Αν το θελεις για χρηση 50/50 αναμεσα σε χωμα - ασφαλτο ή πας συχνα στα χιονια το χειμωνα ή κατεβαινεις σε κακοτραχαλες ερημικες παραλιες το καλοκαιρι θα σου ελεγα να παρεις το ASX. Η Mitsubishi εχει καλυτερη τετρακινηση και το αμαξι εχει καλυτερη συναρμογη οποτε ακομα και με σκληρη χρηση δε θα σου γινει κουδουνιστρα. Αν του κανεις χρηση 99% ασφαλτο και 1% εκτος δρομου (οπως οι περισσοτεροι φανταζομαι) παρε το Qashqai. Ειναι πιο καινουργιο αυτοκινητο, με καλυτερο εξοπλισμο και πιο ξεκουραστο στις ασφαλτινες διαδρομες. Μαλιστα θα σου προτεινα να το παρεις και μπροστοκινητο και οχι 4x4 αφου την τετρακινηση θα την χρειαστεις σπανια ως ποτέ και θα εχεις και μικροτερη καταναλωση.
-
Καταρχήν σας ευχαριστώ όλους. Το αυτοκίνητο θα κινείται 60% Αθήνα και 40% σε δύο εξοχικα σε Αλεποχωρι Άνω που σημαίνει λασπες πάγους κτλ και Αίγινα σε χωματοδρομο. Μας ενδιαφέρει και η αξιοπιστία και η αντοχή στο χρόνο, όπως επίσης και η υποστήριξη μετά την αγορά.
-
Καλημέρα, και εγώ ψαχνομαι στήνω συγκεκριμενη κατηγορία και τελευταία κοιτάω το rav4. Νομίζω είναι ανώτερο απο τα αλλά δυο που αναφέρεις.
-
το diesel οδηγικά κινείται στο μέσο όρο...
εμφανισιακά είναι υποκειμενικό (εμένα μου αρέσει ιδίως σε μαύρο που το είδα...) από ποιότητα και αξιοπιστία είναι πολύ καλό
ΑΛΛΑ είναι δίλιτρο...Αν δε σε πειράζουν τα χαράτσια και δεν περιμένεις από το αμάξι ιδιαίτερες επιδόσεις...
Διάβασε κι εδώ :
http://www.drive.gr/test-drives/dokimes ... v4-20-d-4d -
Νέο Ssangyong Tivoli με τιμή από 15.120€ έως 20.470€ με 1600άρηδες diesel και βενζίνης.
Και η crossover εκδοχή του Skoda Fabia.
http://www.newsauto.gr/h-skoda-etimazi- ... tin-fabia/ -
Εγώ μέχρι χθες ήμουν μεταξύ qashqai (1.2 accenta ή 1.5 dci energy) & vitara 1.6 4x2 gl+. Πήγα και τα ξανά χάζεψα λίγο μαζί με την γυναίκα μου και αντί να τα ξεκαθαρίσω στο μυαλό μου τα μπέρδεψα περισσότερο. Μάλιστα από σπόντα προστέθηκε και 3ος υποψήφιος, το οποίος δεν είναι crossover αλλά πιο πολύ πολυμορφικο έχει όμως αρκετά ψηλή θέση οδήγησης και διπλάσιους χώρους από τα άλλα 2. Το όνομα του Ford cmax. Σε λεφτά βγαίνει σαν το vitara περίπου δηλαδή στα 21500 με τον diesel 1.5 ή 20800 με τον 1000 ecoboost με 125 άλογα. Από εξοπλισμό όμως επειδή σε λίγο καιρό έρχεται το facelift το έχουν φορτώσει όσο δεν πάει (xenon, park sensor παρκάρει μόνο του, clima διζωνικό, αισθητήρες φώτων & βροχής, σύστημα 5' με πλοήγηση και bluetooth, 17' ζάντες, hill start,αναδιπλουμενους καθρέφτες, κουμπί start/Stop, εσωτερικό φωτισμό led). Εμφανισιακά ούτε κρύο ούτε ζέστη, ενώ εσωτερικά τεράστιους χώρους και πολύ ωραίο design.....
Μεγάλο το δίλημμα. ... -
Πριν αποφασίσεις κάνε οπωσδήποτε test drive στα 2-3 αυτοκίνητα που σε ενδιαφέρουν, η εμφάνιση και ο εξοπλισμός δεν αρκούν για να βγάλεις ασφαλή συμπεράσματα. Για παράδειγμα, είδαμε το Ford Focus. Αν και το σκεφτόμαστε σοβαρά για το βενζινοκίνητο με τα 125 άλογα, το πετρέλαιο 1.5 μας φάνηκε πολύ θορυβώδες κατά την επιτάχυνση, ενώ ήταν και αρκετά πιο βαρύ στον δρόμο, οπότε το απορρίψαμε.
Το C-Max το είχαμε δει (δεν το οδήγησα), αλλά μου φάνηκε υπερβολικά ογκώδες το ταμπλό. Σε άλλα αυτοκίνητα δεν βλέπεις που τελειώνει το καπό, σε αυτό ένιωθα πως δεν καταλάβαινα που τελειώνει το ταμπλό
Γενικά, περίμενα καλύτερους χώρους για το στυλ και το μέγεθος του.
Ο εξοπλισμός των Focus αυτήν την εποχή πάντως είναι πράγματι εντυπωσιακός για τα λεφτά τους.
ΥΓ. Είσαι σίγουρος πως το υπάρχον C-Max έρχεται με κινητήρα 1.5 TDCi; Γιατί ακόμη και στο site τον βγάζει με τον παλιό 1.6 diesel με τα 115 άλογα. Έχω την εντύπωση πως ο 1.5 θα μπαίνει στο νέο C-Max.
-
Axel δίκιο έχεις είναι ο παλιός 1.6 με τα 115
-
Μήπως σου είπαν πότε έρχεται το νέο CMax?
Αγορά πετρελαιοκίνητου crossover