-
Από προσωπική εμπειρία και τουλάχιστον όταν μιλάμε για μωρά (που δεν έχουν χρονίσει) συνήθως η θέση του συνοδηγού είναι άδεια και η μαμά κάθεται πίσω δίπλα στο μωρό που είναι δεμένο στο παιδικό κάθισμα και γκρινιάζει αν δεν βλέπει κάποιον κοντά του
-
Ο χρήστης Crektis έγραψε:
@stellar
Πάνω από όλα: Με το καλό να έρθουν τα παιδάκια και να είναι υγιέστατα, γιατί αν κατάλαβα, περιμένεις δίδυμα..; Αυτά είναι!Μια χαρα καταλαβες!Σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες!Εννοειται οτι ολα τα υπολοιπα που συζηταμε εδω μεσα, ειναι καθαρα φιλολογικου ενδιαφεροντος ! >>>Στο κάθισμα του συνοδηγού. Και ναι είμαι ακόμα εδώ, ζωντανός, σώος και αβλαβής . Άντε στη χειρότερη με μια πικρή ανάμνηση το ότι δεν χώρεσε το καρότσι στο πορτμπαγκαζ
Ε,σε εμας θα ειναι κατειλημμενη η θεση του συνοδηγου.οποτε..
Από τι?
Ε, λογικα θα καθεται η γυναικα μου. Δεν μενει και πολυς χωρος με 2 καθισματακια αυτοκινητου(με isofix), για ανθρωπο ενδιαμεσα..
Ιn any case, νομιζω οτι εχουμε ξεφυγει παααρα πολυ απο το θεμα!
Το οποιο ειναι φυσικα Diesel vs petrol για το Seat Leon -
Με πρόλαβε ο mrcluzo
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Ε, λογικα θα καθεται η γυναικα μου. Δεν μενει και πολυς χωρος με 2 καθισματακια αυτοκινητου(με isofix), για ανθρωπο ενδιαμεσα..Δύο καθίσματα είχαμε και εμείς και χώραγε μια χαρά .... τώρα πως γίνεται να μη χωράει σε ακόμα μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν το καταλαβαίνω.
Επαναλαμβάνω (αν και μάλλον γίνομαι κουραστικός αλλά δεν πειράζει) μιλάμε πάντα για διαδικασία που θα χρειαστεί να γίνει ελάχιστες φορές, δηλαδή όποτε θα πάνε τα δίδυμα βόλτες μέσα στην πόλη ΚΑΙ θα χρειαστεί να έχετε μαζι και το καροτσι (άρα και για ελάχιστο χρονικό διάστημα θα χρειαστεί να μην είσαστε μέσα στο αμάξι και πολύ άνετα) και σε όσα ταξίδια πάτε (ναι εκεί χρειάζεται λίγο υπομονή ... από τη συνοδηγό ) δηλαδή ... για πόσες ... 20 - 30 φορές? Όταν μετά από 2 χρόνια το καρότσι θα σου είναι άχρηστο θα ξεμείνεις με το (άχρηστο πλέον από άποψη χώρων) βανάκι
Όλα αυτά βέβαια με την προυπόθεση ότι δεν θα φτάσουν τα δίδυμα 7 χρονών και θα τα πηγαίνεις ακόμα με το καρότσι ή ότι δεν είσαι συνέχεια σε ταξίδια από εδώ και από εκεί (οπότε και σε αυτή την περίπτωση το φυσάς το χρήμα και μάλλον τα αμάξια που κοιτάζεις είναι πολύ φθηνότερα από αυτά που μπορείς να πάρεις ). Οκ αν ισχύει κάτι από αυτά ναι το βανάκι σου είναι απολύτως απαραίτητο!
-
Ούτε στο Panda χωράει το καρότσι για τις δίδυμες...
-
Ο χρήστης UnHackAble έγραψε:
Ε, λογικα θα καθεται η γυναικα μου. Δεν μενει και πολυς χωρος με 2 καθισματακια αυτοκινητου(με isofix), για ανθρωπο ενδιαμεσα..
Δύο καθίσματα είχαμε και εμείς και χώραγε μια χαρά .... τώρα πως γίνεται να μη χωράει σε ακόμα μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν το καταλαβαίνω.
Βασικα μια χαρά γίνετε να μη χωράει κάποιος αναμεσα απο τα παιδικα καθίσματα.
1.Τα isofix δε μπορείς να τα μετακινήσεις αριστερά-δεξία αλλα οι θέσεις που πιάνουν είναι σταθερές.
2.Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ,έστω και ελάχιστα,διαμορφωμένες 2 θέσεις στο πίσω κάθισμα οπότε αυτές είναι μετατοπισμένες προς το κέντρο του αυτοκινήτου και μένει ανεκμεταλλευτος χώρος στα πλαϊνά.
3.Τα σύγχρονα παιδικά καθίσματα είναι αρκετά ογκώδη ,επειδή έχουν πλευρική προστασία. -
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Δύο καθίσματα είχαμε και εμείς και χώραγε μια χαρά .... τώρα πως γίνεται να μη χωράει σε ακόμα μεγαλύτερο αυτοκίνητο δεν το καταλαβαίνω.
Βασικα μια χαρά γίνετε να μη χωράει κάποιος αναμεσα απο τα παιδικα καθίσματα.
1.Τα isofix δε μπορείς να τα μετακινήσεις αριστερά-δεξία αλλα οι θέσεις που πιάνουν είναι σταθερές.
2.Πολλά σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν ,έστω και ελάχιστα,διαμορφωμένες 2 θέσεις στο πίσω κάθισμα οπότε αυτές είναι μετατοπισμένες προς το κέντρο του αυτοκινήτου και μένει ανεκμεταλλευτος χώρος στα πλαϊνά.
3.Τα σύγχρονα παιδικά καθίσματα είναι αρκετά ογκώδη ,επειδή έχουν πλευρική προστασία.Ναι εδώ με πιάνεις αδιάβαστο, δεν έχω εμπειρία από isofix και κατά πάσα πιθανότητα έχεις δίκιο. Πάντως, εμείς χρειάστηκε να μετακινηθούμε έτσι κάποιες φορές απλά και μόνο επειδή το καρότσι δεν χώραγε να μπει (ήταν μεγαλύτερο σε πλάτος απο το πλάτος του ανοιγματος) στο πορντμπαγκαζ οπότε αν μιλάμε για αυτοκίνητο με πιο πλατύ άνοιγμα (ή πιο κοντό καρότσι) τότε ούτε αυτό το πρόβλημα υφίσταται.
Τέλος πάντων επειδή το κουράσαμε, αυτό που προσπαθώ να πω είναι ότι 1) τρόποι υπάρχουν αρκεί να θες και 2) ότι πολλές φορές δεν είναι κακό να προσαρμοζόμαστε και σε αυτά που έχουμε ...
Τέλος από εμένα... σκίσαμε και το θέμα του ανθρώπου ...
-
Για το παιδί που άνοιξε το θέμα
Θα έχεις δίδυμα , γυναίκα σε υστερία στριμωγμένη σε δύο isofix , το αυτοκίνητο θα το φορτώνεις λύνοντας εξίσωση και θα θες και ταξίδια
Σου εύχομαι καλή τύχη -
Τώρα είδα ότι το αυτοκίνητο που ψάχνεις είναι station wagon. Τα πράγματα τότε θα είναι καλύτερα αλλά το περιορισμένο εσωτερικό πλάτος για το πίσω κάθισμα είναι ένα πρόβλημα που παραμένει
Εγώ πάντως , καθώς τα ταξίδια ήταν κυρίως σε εξοχικό και γονείς, (βέβαια δεν είχα δίδυμα αλλά ήρθαν πολύ κοντά) ήταν να αφήσω από ένα φθηνό καρότσι μόνιμα σε κάθε σπίτι και τέλος
Εναλλακτικά , μπορείς να βάλεις τα καρότσια πάνω σε μπάρες και να είσαι ΟΚ
Πάντως και εγώ όταν τέλειωσα με τα καρότσια, το μεγάλο ΤΖΙΠ που πήρα από υπερβολή , το σκότωσα και για τα τέλη αλλά και γιατί δεν το χρειαζόμουν πλέον -
Και με μια μπαγκαζιέρα οροφής κάνει κάποιος την δουλειά του άνετα και με μικρό κόστος. Αν έρθει με το καλό και δεύτερο παιδάκι και δω τα σκούρα αυτό θα κάνω (για τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα χρειαστεί). Υπάρχει και η λύση βέβαια να κάνω τράμπα τον άσο με το mondeo του πατέρα που έχει σπηλαιώδες πορτ-μπαγκάζ και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους για αυτά τα 1-2 οικογενειακά ταξίδια το χρόνο, κόστος μηδενικό
-
Ξέρω πάντως ανθρώπους που στο 1ο μωρό πήραν MPV και τώρα με 2 ΜΙΚΡΑ παιδιά ψάχνουν να το δώσουν για να πάρουν μικρομεσαίο... Είναι ανάμεσά μας, ακόμα και μέσα στο φόρουμ.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Και με μια μπαγκαζιέρα οροφής κάνει κάποιος την δουλειά του άνετα και με μικρό κόστος. Αν έρθει με το καλό και δεύτερο παιδάκι και δω τα σκούρα αυτό θα κάνω (για τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα χρειαστεί). Υπάρχει και η λύση βέβαια να κάνω τράμπα τον άσο με το mondeo του πατέρα που έχει σπηλαιώδες πορτ-μπαγκάζ και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους για αυτά τα 1-2 οικογενειακά ταξίδια το χρόνο, κόστος μηδενικόTo καλύτερο!
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Και με μια μπαγκαζιέρα οροφής κάνει κάποιος την δουλειά του άνετα και με μικρό κόστος. Αν έρθει με το καλό και δεύτερο παιδάκι και δω τα σκούρα αυτό θα κάνω (για τις ελάχιστες περιπτώσεις που θα χρειαστεί). Υπάρχει και η λύση βέβαια να κάνω τράμπα τον άσο με το mondeo του πατέρα που έχει σπηλαιώδες πορτ-μπαγκάζ και θα μας βγάλει ασπροπρόσωπους για αυτά τα 1-2 οικογενειακά ταξίδια το χρόνο, κόστος μηδενικό
To καλύτερο!
Επειδη κατα καποιο τροπο, η ολη συζητηση ξεκινησε απο εμενα, και την απορια μου για το πιο Leon ST, θα προτιμουσατε, το 1.2 ή το 1.6tdi, και μεταφερθηκε στους χωρους, κι αν χρειαζονται σε ενα νεο ζευγαρι με 2 μωρα, ας πω κι εγω την αποψη μου:
α)Καταρχας υπαρχουν ανθρωποι που κλεινονται σπιτι, και αλλοι που γουσταρουν ('η τουλαχιστον θελουν να προσπαθησουν) να συνεχισουν την ζωη τους, βαζοντας στο παιχνιδι και τα παιδια. Δηλαδη θελουν να πανε μια εκδρομη, να κανουν μια δραστηριοτητα, κτλ.Αυτο για μενα προυποθετει ενα αυτοκινητο με μεγαλους χωρους.Εξαλλου τα αυτοκινητα κουρσες( με τους τρελους χωρους και μηκος!), λεγονται οικογενειακα, για καποιο λογο φανταζομαι..
β)Η μπαγκαζιερα, δεν ειναι λυση για ολα τα αυτοκινητα. Πχ το δικο μου(mazda2) με 4 ατομα ζοριζεται.Δηλαδη με μπαγκαζιερα και φορτωμενο πορτ μπαγκαζ , τι θα κανει?
γ)Δεν εχουν ολοι μεγαλα αυτοκινητα απο γονεις, αδερφια, ξαδερφια κλπ να δανειστουν αν χρειαστει.
δ) δεν καταλαβαινω γιατι το leon ειναι φοβερο, και ενα αυτοκινητο 25 εκατοστα πιο μακρυ (κι οχι 500 μετρα) χαρακτηριζεται σαν κλουβα?
ε) τα MPV που ανεφερε καποιος εμενα προσωπικα δεν μου αρεσουν, γιατι τα βρισκω ψηλα, και δεν μου αρεσει αυτη η αισθηση. Παρολα αυτα, αποτελει πολυ κλασσικη οικογενειακη λυση σε ολη την Ευρωπη.Τι λαθος κανουν αυτοι?Πραγματικα θα ηθελα να ακουσω την αποψη καποιου που ειπε οτι δεν τον βολεψε, συγκεκριμενα κι οχι αοριστα, για να την λαβω υποψιν μου.
στ) Υπαρχει καποιος που θα μπορουσε να με κατευθυνει στο αν ειναι καλυτερη επιλογη ο 1,2 ή ο 1.6 για το Leon ST, λαμβανοντας υποψη οτι ειναι βαρυτερο απο το απλο Leon? -
Το 1.4 ACT δε το έχεις σκεφτεί?
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Το 1.4 ACT δε το έχεις σκεφτεί?Δεν ειναι διαθεσιμο στο ST. Διαθεσιμη ειναι μονη η 1.4,122ΗΡ.
Eπιπλεον ειπα να διαλεξω αναμεσα σε (μικρο κοστος ασφαλισης, μικροτερο κοστος κτησης) και (μηδενικα τελη κυκλοφοριας, χαμηλη καταναλωση). -
Αν καποια στιγμη θελησεις να το πουλησεις,θα φυγει μαλλον πιο ευκολα το πετρελαιο.οχι πιο ακριβα,πιο ευκολα.
Απο την αλλη εχει μεγαλυτερο τεκμηριο και κοστιζει πολυ περισσοτερο.
Προσωπικα θα πηγαινα στο 14αρι μιας και ειναι το πιο σβελτο απ'ολα.γενικα ειναι μοντελο που το παντρευεσαι,οποτε και αξιζει να το παρεις σε εκδοση που δεν θα σε απογοητευσει μελλοντικα..
αλλιως,το 12αρι.
Τα εχεις οδηγησει τα μοτερ? -
Προσωπικά θα έπαιρνα άνετα station αν το είχα πραγματικά ανάγκη. Το θέμα των χώρων είναι για τον καθένα κάτι το προσωπικό και απολύτως σεβαστό. Σε ότι αφορά το ποια είναι η βέλτιστη επιλογή κινητήρα για το seat leon station που θα φορτώνεται αρκετά από όσα έχεις γράψει, για μένα το diesel όπως έγραψα και πιο πάνω. Από την στιγμή που θα κρατήσεις το αυτοκίνητο πολλά χρόνια η απόσβεση αργά ή γρήγορα θα γίνει (εντός τετραετίας σίγουρα), όλες οι μετακινήσεις θα είναι αρκετά έως πολύ οικονομικές ανεξαρτήτως ρυθμού/ταχύτητας, η ντιζελοροπή ταιριάζει καλύτερα στο οδηγικό σου προφίλ μιας και γενικά δεν είσαι του τρεξίματος/στριψίματος καθώς και δεν χαμπαριάζει από βάρος φόρτωσης, το ταξίδι στην εθνική θα είναι πιο ξεκούραστο (ίσως και ήσυχο μιας και μάλλον η πέμπτη του diesel είναι μακρύτερη από την έκτη του tsi), το κόστος ασφάλισης μεταξύ 1200 cc και 1600 cc σε ετήσια βάση έχει ελάχιστη διαφορά. Ο 1.2 tsi θα πιέζεται περισσότερο για να ανταπεξέλθει όταν το αμάξι θα είναι φορτωμένο και άρα θα καίει αρκετά. Σε βενζίνη το 1.4 είναι σαφώς προτιμότερο του 1.2 αλλά εξανεμίζεται το όφελος στην αγορά ενώ και το κόστος χρήσης αυξάνεται. 1.2 tsi και station (που θα φορτώνεται συχνά σύμφωνα με όσα έχεις γράψει) άκυρο από εμένα.
-
Ο χρήστης stellar έγραψε:
Το 1.4 ACT δε το έχεις σκεφτεί?
Δεν ειναι διαθεσιμο στο ST. Διαθεσιμη ειναι μονη η 1.4,122ΗΡ.
Eπιπλεον ειπα να διαλεξω αναμεσα σε (μικρο κοστος ασφαλισης, μικροτερο κοστος κτησης) και (μηδενικα τελη κυκλοφοριας, χαμηλη καταναλωση).Μάλιστα...
Σε SW τον 1,2 δε θα τον πρότεινα.Ηδη για το LEON είναι οριακος.Το θέμα είναι οτι και ο 1,6tdi δεν είναι κανένας φοβερός κινητηρας,αλλά αφου τα βγάζει πέρα στο Octavia λογικά θα τα καταφέρνει αξιοπρεπώς και στη περιπτωσή σου. -
Ως κάτοχος του 1.2 σε Yeti που ριχνει στο κεφάλι σε βάρος σε όλα τα μοντέλα που το φοράνε και έχοντας οδηγήσει και Octavia tdi.
Θα πω ότι ο κινητήρας του Yeti δείχνει να επηρεάζεται όταν βάζεις 4ο ενήλικα. Είναι σβέλτο το αυτοκίνητο αν και ο ηχος είναι τραχυς στις χαμηλές ταχύτητες.
Σε ότι αφορά το tdi καλο χρυσο αλλά το κιβώτιο μεχρι 5η ιδίως αν εισαι ταξιδιαρης δεν παλεύεται με τίποτα.
Επίσης κατανάλωση στο 1.2 να υπολογίζεις στα 8 -
Το πεντάρι σε μεσαίο diesel εν έτει 2014 είναι απαράδεκτο, όμως η κατάσταση στο ταξίδι σώζεται εν μέρει από την μακριά πέμπτη (ίσως πιο μακριά από την έκτη του tsi όπως έγραψα πιο πάνω).
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Το πεντάρι σε μεσαίο diesel εν έτει 2014 είναι απαράδεκτο, όμως η κατάσταση στο ταξίδι σώζεται εν μέρει από την μακριά πέμπτη (ίσως πιο μακριά από την έκτη του tsi όπως έγραψα πιο πάνω).+1
Seat leon 1.2tsi vs 1.6tdi