-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Με την ίδια λογική και ένα 308 ή ένα leon δεν υστερεί εμφανώς σε κανέναν τομέα όπως τα περισσότερα σύγχρονα αυτοκίνητα. Έλα όμως που αυτά τιμολογούνται εκεί που πρέπει, είναι σαφώς φθηνότερα από το honda με καλύτερο και φθηνότερο after sales, άρα αποτελούν και πιο λογικές αγορές στα μάτια του καταναλωτή πάντα. Θα δούμε πώς θα πάει στις πωλήσεις το civic, το γεγονός ότι πουλάει λιγότερα από όλα τα υπόλοιπα (premium και μη) κάτι δείχνει.
Για να το πω αλλιώς, αν δεις σε μια βιτρίνα ένα ζευγάρι timberland και ένα ζευγάρι boxer που έχουν παρόμοιες τιμές και σου αρέσουν το ίδιο ας πούμε, ποιο θα πάρεις?Τα νουμερα των πωλήσεων από μονα τους δεν λενε για καποιον υποψηφιο αγοραστη κατι (αλλωστε και εσυ το εχεις πει αυτό-και σωστα), διαφορετικα θα αγοράζαμε ολοι Γκολφ, Αουρις και Αστρα.
Το λεον για μενα υστερει σε σχεση με το Civic (κινητήρας, καταναλωση, χωροι, και αξιοπιστια αν κρινουμε από το παρελθον των εταιρειων), το Πεζω φαινεται ειναι καλη επιλογή, με τα συν και τα μειον του και αυτό (χειρότεροι χωροι επιβατων και λιγο χειρότερες επιδοσεις - από οδικη συμπεριφορα δεν εχω αποψη αλλα δεν εχω διαβασει και τα καλυτερα), ενώ αν του βαλεις τον εξοπλισμο του Σιβικ (καμερες οπισθοπορειας, συναγερμούς κλπ) δεν νομιζω ότι θα απεχουν και πολύ οικονομικα.
Μια χαρα θα αγοραζα τα boxer εάν ηταν εξισου ποιοτικα. Παρεπιπτοντως, να σου πω ότι εχω παρει πολλες φορες μποξερ και εχω μεινει πιο πολύ ευχαριστημενος από αυτά παρα από τα Timberland.
-
Άσχετο αλλά γιατί οι περισσότεροι τώρα βάζουν ηλεκτρικό χειρόφρενο; Αν βρεθείς σε κατηφόρα με παγετό ή χιόνι;;; Με το μηχανικό σηκώναμε κανά δυο σκάλες. Ή έστω σκέτη κατηφόρα για να μην ανάβουν τα φρένα σε κατάβαση
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Άσχετο αλλά γιατί οι περισσότεροι τώρα βάζουν ηλεκτρικό χειρόφρενο; Αν βρεθείς σε κατηφόρα με παγετό ή χιόνι;;; Με το μηχανικό σηκώναμε κανά δυο σκάλες. Ή έστω σκέτη κατηφόρα για να μην ανάβουν τα φρένα σε κατάβασηΚατεβαίνεις κατηφόρα και τραβάς χειρόφρενο για να μην ανάψουν τα φρένα;
-
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
Άσχετο αλλά γιατί οι περισσότεροι τώρα βάζουν ηλεκτρικό χειρόφρενο; Αν βρεθείς σε κατηφόρα με παγετό ή χιόνι;;; Με το μηχανικό σηκώναμε κανά δυο σκάλες. Ή έστω σκέτη κατηφόρα για να μην ανάβουν τα φρένα σε κατάβαση
Κατεβαίνεις κατηφόρα και τραβάς χειρόφρενο για να μην ανάψουν τα φρένα;
Αν κατεβαίνεις με παγετό και πατήσεις φρένο (χωρίς αλυσίδες εννοείται) τη γάμησες.
Αν κατεβαίνεις βουνό, όχι 100μ κατηφόρα και είσαι συνέχεια στα φρένα (απλοί συμπαγείς δίσκοι), ναι ανάβουν, οπότε σε μεγάλες κατηφόρες το σηκώνω καμια σκάλα. Όχι συνεχόμενα εννοείται.
:help:
είστε νέοι, έχετε μάθει στα ηλεκτρονικά και τα μπιμπλίκια και τα κοκοκοψαρα
-
Ναι, ειδικά εγώ
Sent from my Note 3 using smoke signals.
-
Δε ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, έτσι έχω μάθει και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα. Αν πάρω κάτι με ηλ/κο χειρόφρενο πώς αντιμετωπίζω συνθήκες παγετού σε κατηφόρα χωρίς αλυσίδες και χωρίς τετακέ; (sorry για το offtopic αλλά θέλω να ξέρω )
-
You are doing it wrong dmitspan. Φρενο κινητηρα χρειαζεσαι στην κατηφορα. Αυτο με το χειροφρενο θα σου πηδηξει το ταμπουρακι του απλα, κι αποτελεσμα δεν εχει.
Στον παγο ειχε μια χρησιμοτητα. Σημερα αναλαμβανουν τα ηλεκτρονικα. Εξαλλου συνηθως με μουρη φευγει...
Sent from my MT27i using Tapatalk 2
-
Δε ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, έτσι έχω μάθει και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα. Αν πάρω κάτι με ηλ/κο χειρόφρενο πώς αντιμετωπίζω συνθήκες παγετού σε κατηφόρα χωρίς αλυσίδες και χωρίς τετακέ; (sorry για το offtopic αλλά θέλω να ξέρω )Δεν θές και να μάθεις;
Το χειρόφρενο αν είσαι με ταμπούρα, επενεργεί στα πίσω φρένα κοινώς ανάβεις τα πίσω φρένα σου. Αν έχεις δισκόφρενα υπάρχει ένα έξτρα μικρό ταμπουράκι το οποίο το ξεσκίζεις. Το φρενάρισμα με ταχύτητα δεν το μάθαμε στην σχολή; -
οπως ακριβώς τα λέει ο Realzeus παραπάνω.....μάλιστα πάρα πολλά αυτοκίνητα πλέον έχουν και ειδικό mode για πάγο και χιόνι και μάλιστα το γεγονός οτι το χειρόφρένο ειναι ηλεκτρονικό βοηθάει ολα αυτά τα συστήματα ακόμη περισσότερο γιατί τώρα υπάρχει και συνεργασία. Τώρα αν εννοεί κάποιος τι γίνεται στο χιόνι και στον παγετό μετά απο παρκάρισμα για πολλές ωρες αν παγώσουν οι δαγκάνες (αρκετα σοβαρο ζήτημα στις Βορειες χώρες) , η λύση υπάρχει στο manual και είναι χειροκίνητη αποσύμπλεξη αφου όμως αφαιρέσεις ρεζέρβες , καπάκια....κλπ!
-
Ευχαριστώ με καλύψατε
mirage το γνωρίζω ότι ανάβουν κι αυτά γι'αυτό φροντίζω να είναι για πολύ λίγο Το προτιμώ από το να κατεβαίνω με 2α Άλλωστε μιλάω μόνο για 2-3 σημεία που έχω στο μυαλό μου και 'χρησιμοποιώ' με το μέγιστο 300 μέτρα, όχι ολόκληρο βουνό ήμαρτον
-
You are doing it wrong
Sent from Corsair's brick
-
Σαφως προτιμοτερο να κατεβαίνεις με 2α που δεν προκαλει καμια φθορα.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Σαφως προτιμοτερο να κατεβαίνεις με 2α που δεν προκακει καμια φθορα.Sent from my MT27i using Tapatalk 2
και βοηθάς με τα φρένα.
-
Ε ναι, φυσικα. Συντομο κι αποφασιστικο πατημα των φρενων για να κοψεις στην επιθυμητη ταχυτητα και μετα τα αφηνεις ξανα για να κρυώσουν. Δεν πρεπει να πατας συνεχόμενα και απαλα.
-
Giulietta Test Drive:- γλήγολη
- Άμεση απόκριση κινητήρα στο μεσαίο και στο sport mode
- Αίσθηση στιβαρότητας
- Ορατότητα
- Καλή απόσβεση κραδασμών
- Σχετικά αθόρυβο
- νομίζω ότι ακουγόταν πιο έντονα η παρουσία ντίζελ απ'ότι στα άλλα
- θέση υποβραχιόνιου, εμποδίζει το χειρόφρενο
- θέση ποτηριών, θα γίνει καμιά ζημιά εκεί που 'ναι χωμένο
Την αποκλείω όμως επειδή δεν υπάρχει στον εξοπλισμό που θέλω και δε μου πολυαρέσει το εσωτερικό.
Αν παντως σε ενδιαφερει καπου ειχα διαβασει ότι θα ερθουν και πακετα της Giulietta με επιπλέον εξοπλισμο (sportiva Line νομιζω τα λενε ή καπως ετσι). Δεν ξερω ποτε βεβαια.
-
Γνωρίζει κανείς αν στην 116 μπορείς να ΜΗΝ επιλέξεις Line (urban/sport) ?
-
Mπορεις.
-
Γνωρίζει κανείς αν στην 116 μπορείς να ΜΗΝ επιλέξεις Line (urban/sport) ?Φυσικά και μπορείς! Το Line δεν είναι υποχρεωτικό...προαιρετικό είναι με επιπλέον χρέωση.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Δε ξέρω αν είναι σωστό ή λάθος, έτσι έχω μάθει και δεν είχα ουδέποτε πρόβλημα. Αν πάρω κάτι με ηλ/κο χειρόφρενο πώς αντιμετωπίζω συνθήκες παγετού σε κατηφόρα χωρίς αλυσίδες και χωρίς τετακέ; (sorry για το offtopic αλλά θέλω να ξέρω )
Δεν θές και να μάθεις;
Το χειρόφρενο αν είσαι με ταμπούρα, επενεργεί στα πίσω φρένα κοινώς ανάβεις τα πίσω φρένα σου. Αν έχεις δισκόφρενα υπάρχει ένα έξτρα μικρό ταμπουράκι το οποίο το ξεσκίζεις. Το φρενάρισμα με ταχύτητα δεν το μάθαμε στην σχολή;Δεν πιάνουν όλα τα χειρόφρενα με ταμπούρα ή ταμπουράκια, κατά τα άλλα είναι να κυκλοφορείς με σηκωμένο χειρόφρενο σε οποιεσδήποτε συνθήκες
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου