-
Nαι δεν θυμαμαι οπως σου είπα , αλλα το σίγουρο είναι ότι 2 φορες που χρειαστηκε να κάνουμε αναστροφή σε ενα δρομο το σκορτσάρισμα ήταν πολυ έντονο και την μια φορα δεν το προλαβα και έσβησε. Ο πωλητής θυμάμαι ότι σχολίασε ότι αυτό συνέβει γιατι είμαι συνηθισμένος από την βενζίνα αλλά δεν έκανε/πρότεινε κάποια αλλαγή στο mode οδηγησης. Φυσικά επειδή το td ήταν το δευτερο που ειχα κανει σε ντιζελ , ειχε προηγηθεί το v40 όπου και εκεί είχα το ίδιο φαινομενο οχι τοσο εντονο, κροταλισμα αλλά οχι σβησιματα, στα υπολοιπα , που εκανα td ντιζελ , αφενός και το προσεχα καλύτερα το ποδι μου αλλά ειχα και το νου μου να δω αν θα ξαναπαει να συμβει. Στα υπολοιπα ειδικά στα χοντα ο κινητηρας ρολάριζε πολυ καλα και χαμηλά καμια υποψία οτι θα κλωτησει ή θα σβήσει.
Καλυτερα τα ειχαν παει σε αυτον το τομέα κατά σειρά:
civic=crv>qq 1.6>scross>v40>>116d.
-
Ο χρήστης dmitspan έγραψε:
Μπα, όπως θα το είχε αφήσει ο τελευταίος. Σίγουρα παίζει ρόλο αυτό το mode και όπως γράφεις την εμπειρία σου μάλλον στο eco θα ήτανΠαίζει και αυτό στα test drive...
Οδήγησα πρόσφατα με διαφορά 2 εβδομάδων Clio dci και Octavia 1.6tdi και ήταν αρχικά ΚΑΙ τα δύο στο ECO...
Ειδικά δε στο Clio η διαφορά ήταν πολύ μεγάλη.
Μα πάνε καλά εκεί στα μαγαζιά;;;; -
Τουλάχιστον στην bmw όταν ξεκινάς είναι προεπιλεγμένο το eco pro, σε σχέση με το sport νομίζεις ότι οδηγάς αυτοκίνητο με 30 άλογα λιγότερα, τέτοια είναι η διαφορά. Η πρώτη κίνηση που κάνω αφού βάλω την ζώνη είναι να αλλάξω το πρόγραμμα στο comfort. Το eco pro μόνο σε τρελή κίνηση. Για να σου σβήσει το μοτέρ θέλει προσπάθεια, χωρίς πλάκα. Η γυναίκα μου πολλές φορές ξεχνιέται και ρολάρει με 1000-1200 στροφές αλλά δεν της έχει σβήσει ποτέ. Αν κάνεις το πείραμα και βάλεις δευτέρα πχ με 1000 στροφές και αφήσεις τελείως το γκάζι το αυτοκίνητο δεν κάνει λαγουδάκια αλλά προχωράει κανονικά. Είναι από τους πιο ροπάτους diesel χαμηλά και με καλό στροφάρισμα μέχρι ψηλά αλλά χωρίς το καλό ξέσπασμα του 1.6 dci της renault στις μεσαίες (που χάνει σε refinement συγκριτικά). Lag θα δεις όταν έχεις τουλάχιστον τετάρτη με λιγότερες από 1500 στροφές (δηλαδή όχι με κανονική οδήγηση) και σανιδώσεις απαιτώντας άμεση επιτάχυνση, αλλά δεν υπάρχει diesel σε αυτά τα κυβικά που να συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αυτές τις στροφές. Οι 1500 στροφές για full τούρμπισμα είναι χαμηλές όταν τα περισσότερα 1400-1600 diesel θέλουν τουλάχιστον 1700-1800. Και από τις 1200-1300 ακούει ικανοποιητικά στο πάτα. Για τον 1.6 mjet τα έγραψα και πιο πάνω, είναι απολαυστική η ροπή αλλά σε πολύ στενό εύρος που σε έναν diesel παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σβέλτο μοτέρ αλλά ολίγον old school πια στο πώς αποδίδει, θέλει αρκετή δουλειά με το λεβιέ για να είσαι στο καλό range απόδοσης και να μην σε κρεμάει.
Σιγά μην ασχοληθεί ο πωλητής -που πολλές φορές είναι απλήρωτος μερικούς μήνες- για τα eco κουμπάκια και τα προγράμματα οδήγησης. Οι περισσότεροι κάνουν αγγαρεία και αναλώνονται στα τετριμένα και όχι στο οδηγικό κομμάτι. Όταν έκανα td τον άσο ξεκίνησα επίτηδες με το eco pro και αφού έκανα 1-2 χιλιόμετρα γυρίζω και λέω στον κοιμισμένο τυπά δίπλα μου τι τάφος είναι τούτο, πόσο καλύτερα ροπιάζουν τα άλλα κλπ. Σαν να τον τσίμπησε μύγα, γυρίζει όλο χαρά, βάζει το sport και μου λέει σανίδωσε. Όταν απόρησα γιατί δεν το είπε από την αρχή μου απάντησε ότι πολλοί είναι τόσο άσχετοι που δεν σχολιάζουν καν την απόδοση ή το τράβηγμα του μοτέρ στο eco pro αλλά ασχολούνται με το πώς δουλεύει ο κλιματισμός και αν το ηχοσύστημα συγχρονίζεται με το iphone
-
Εεπ, είδα στο δρόμο το σουτζουκι, τι στραβοχυμενος λουκουμας είναι αυτός;
Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Τουλάχιστον στην bmw όταν ξεκινάς είναι προεπιλεγμένο το eco pro, σε σχέση με το sport νομίζεις ότι οδηγάς αυτοκίνητο με 30 άλογα λιγότερα, τέτοια είναι η διαφορά. Η πρώτη κίνηση που κάνω αφού βάλω την ζώνη είναι να αλλάξω το πρόγραμμα στο comfort. Το eco pro μόνο σε τρελή κίνηση. Για να σου σβήσει το μοτέρ θέλει προσπάθεια, χωρίς πλάκα. Η γυναίκα μου πολλές φορές ξεχνιέται και ρολάρει με 1000-1200 στροφές αλλά δεν της έχει σβήσει ποτέ. Αν κάνεις το πείραμα και βάλεις δευτέρα πχ με 1000 στροφές και αφήσεις τελείως το γκάζι το αυτοκίνητο δεν κάνει λαγουδάκια αλλά προχωράει κανονικά. Είναι από τους πιο ροπάτους diesel χαμηλά και με καλό στροφάρισμα μέχρι ψηλά αλλά χωρίς το καλό ξέσπασμα του 1.6 dci της renault στις μεσαίες (που χάνει σε refinement συγκριτικά). Lag θα δεις όταν έχεις τουλάχιστον τετάρτη με λιγότερες από 1500 στροφές (δηλαδή όχι με κανονική οδήγηση) και σανιδώσεις απαιτώντας άμεση επιτάχυνση, αλλά δεν υπάρχει diesel σε αυτά τα κυβικά που να συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αυτές τις στροφές. Οι 1500 στροφές για full τούρμπισμα είναι χαμηλές όταν τα περισσότερα 1400-1600 diesel θέλουν τουλάχιστον 1700-1800. Και από τις 1200-1300 ακούει ικανοποιητικά στο πάτα. Για τον 1.6 mjet τα έγραψα και πιο πάνω, είναι απολαυστική η ροπή αλλά σε πολύ στενό εύρος που σε έναν diesel παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σβέλτο μοτέρ αλλά ολίγον old school πια στο πώς αποδίδει, θέλει αρκετή δουλειά με το λεβιέ για να είσαι στο καλό range απόδοσης και να μην σε κρεμάει.Εισαι σιγουρος οτι εχει τοσο στενο ευρος; Η Alfa ανακοινωνει μεγιστη ισχυ στις 4000 στρ. που ειναι οσο και τα υπολοιπα diesel.
Θα βοηθουσε και καποιο γραφημα αλλα με μια γρηγορη αναζητηση δε βρηκα κατι.
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Τουλάχιστον στην bmw όταν ξεκινάς είναι προεπιλεγμένο το eco pro, σε σχέση με το sport νομίζεις ότι οδηγάς αυτοκίνητο με 30 άλογα λιγότερα, τέτοια είναι η διαφορά. Η πρώτη κίνηση που κάνω αφού βάλω την ζώνη είναι να αλλάξω το πρόγραμμα στο comfort. Το eco pro μόνο σε τρελή κίνηση. Για να σου σβήσει το μοτέρ θέλει προσπάθεια, χωρίς πλάκα. Η γυναίκα μου πολλές φορές ξεχνιέται και ρολάρει με 1000-1200 στροφές αλλά δεν της έχει σβήσει ποτέ. Αν κάνεις το πείραμα και βάλεις δευτέρα πχ με 1000 στροφές και αφήσεις τελείως το γκάζι το αυτοκίνητο δεν κάνει λαγουδάκια αλλά προχωράει κανονικά. Είναι από τους πιο ροπάτους diesel χαμηλά και με καλό στροφάρισμα μέχρι ψηλά αλλά χωρίς το καλό ξέσπασμα του 1.6 dci της renault στις μεσαίες (που χάνει σε refinement συγκριτικά). Lag θα δεις όταν έχεις τουλάχιστον τετάρτη με λιγότερες από 1500 στροφές (δηλαδή όχι με κανονική οδήγηση) και σανιδώσεις απαιτώντας άμεση επιτάχυνση, αλλά δεν υπάρχει diesel σε αυτά τα κυβικά που να συμπεριφέρεται διαφορετικά σε αυτές τις στροφές. Οι 1500 στροφές για full τούρμπισμα είναι χαμηλές όταν τα περισσότερα 1400-1600 diesel θέλουν τουλάχιστον 1700-1800. Και από τις 1200-1300 ακούει ικανοποιητικά στο πάτα. Για τον 1.6 mjet τα έγραψα και πιο πάνω, είναι απολαυστική η ροπή αλλά σε πολύ στενό εύρος που σε έναν diesel παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι σβέλτο μοτέρ αλλά ολίγον old school πια στο πώς αποδίδει, θέλει αρκετή δουλειά με το λεβιέ για να είσαι στο καλό range απόδοσης και να μην σε κρεμάει.
Εισαι σιγουρος οτι εχει τοσο στενο ευρος; Η Alfa ανακοινωνει μεγιστη ισχυ στις 4000 στρ. που ειναι οσο και τα υπολοιπα diesel.
Θα βοηθουσε και καποιο γραφημα αλλα με μια γρηγορη αναζητηση δε βρηκα κατι.
Και του scross μέγιστη ισχύ εχει στις 3750 στρ.
-
Εγώ λέω πως δεν μπορείς να αξιολογήσεις έναν κινητήρα διαβάζοντας τα τεχνικά του χαρακτηριστικά. Είναι και άλλοι παράγοντες(βάρος, κλιμάκωση σχέσεων) που κατά την οδήγηση σου φανερώνουν πως πάει το συγκεκριμένο αυτοκίνητο που τον φοράει.
-
Τόσο στην μίτο όσο και στην τζουλιέτα δεν υπήρχε νόημα να στροφάρεις πάνω από τις 3700-3800, βασικά μετά τις 3500 η ροπή έκανε φανερή βουτιά. Δεν ξέρω πώς είναι οι καμπύλες αλλά αυτό ένιωσα. Με την μίτο έκανα πάνω 1000 χλμ σε κάθε είδους δρόμο, την είχα νοικιάσει στην Ρώμη. Ακόμα και στο dynamic αργεί λίγο να τουρμπίσει (αρπάζει καλά μετά τις 1700-1800), μετά έρχεται ένα απολαυστικό κύμα ροπή που ειδικά την μίτο (και λόγω χαμηλού σχετικά βάρους) την απογείωνε σε σημείο να ορκίζεσαι ότι το μοτέρ έχει τουλάχιστον 150 άλογα και εκεί που σέρφαρες στο κύμα της ροπής πάπαλα. Όταν άλλαζα γύρω στις 3500-3700 νομίζω ότι έπαιρνα και το max από αυτό το μοτέρ. Είναι πολύ εκρηκτικό (περισσότερο από τον 1.6 dci) αλλά με μικρή διάρκεια. Βέβαια μετά από κάθε αλλαγή η ροπή σε κόλλαγε πάλι στο κάθισμα (στην μίτο πάντα). Ακόμα και με έκτη η ρεπρίζ 120-160 ήταν πολύ γρήγορη. Είναι το μόνο diesel σε αυτά τα κυβικά που με κόλλαγε τόσο πολύ από όσα έχω οδηγήσει. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μοτέρ που παρουσιάστηκε κάπου στο μακρινό 2008. Στην τζουλιέτα η αίσθηση της επιτάχυνσης είναι αμβλυμένη λόγω μεγαλύτερου βάρους και λιγότερων ίππων.
-
Τόσο στην μίτο όσο και στην τζουλιέτα δεν υπήρχε νόημα να στροφάρεις πάνω από τις 3700-3800, βασικά μετά τις 3500 η ροπή έκανε φανερή βουτιά. Δεν ξέρω πώς είναι οι καμπύλες αλλά αυτό ένιωσα. Με την μίτο έκανα πάνω 1000 χλμ σε κάθε είδους δρόμο, την είχα νοικιάσει στην Ρώμη. Ακόμα και στο dynamic αργεί λίγο να τουρμπίσει (αρπάζει καλά μετά τις 1700-1800), μετά έρχεται ένα απολαυστικό κύμα ροπή που ειδικά την μίτο (και λόγω χαμηλού σχετικά βάρους) την απογείωνε σε σημείο να ορκίζεσαι ότι το μοτέρ έχει τουλάχιστον 150 άλογα και εκεί που σέρφαρες στο κύμα της ροπής πάπαλα. Όταν άλλαζα γύρω στις 3500-3700 νομίζω ότι έπαιρνα και το max από αυτό το μοτέρ. Είναι πολύ εκρηκτικό (περισσότερο από τον 1.6 dci) αλλά με μικρή διάρκεια. Βέβαια μετά από κάθε αλλαγή η ροπή σε κόλλαγε πάλι στο κάθισμα (στην μίτο πάντα). Ακόμα και με έκτη η ρεπρίζ 120-160 ήταν πολύ γρήγορη. Είναι το μόνο diesel σε αυτά τα κυβικά που με κόλλαγε τόσο πολύ από όσα έχω οδηγήσει. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μοτέρ που παρουσιάστηκε κάπου στο μακρινό 2008. Στην τζουλιέτα η αίσθηση της επιτάχυνσης είναι αμβλυμένη λόγω μεγαλύτερου βάρους και λιγότερων ίππων.Σε αυτό αναφέρεσαι : Alfa Romeo MiTo 1.3 Diesel JTDM-2 85 PS, γιατί κάτι μου λέει ότι είναι 5τάχυτο?
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Εεπ, είδα στο δρόμο το σουτζουκι, τι στραβοχυμενος λουκουμας είναι αυτός;Sent from my HTC One_M8 using smoke signals.
Γιατί προσβαλεις τους λουκουμάδες;
Sent from Corsair's brick
-
Ο χρήστης dsgeo έγραψε:
Σε αυτό αναφέρεσαι : Alfa Romeo MiTo 1.3 Diesel JTDM-2 85 PS, γιατί κάτι μου λέει ότι είναι 5τάχυτο?Το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, φυσικά μιλάω για μίτο 1.6 mjet με 120 άλογα. Το ίδιο μοτέρ φοράει και η τζουλιέτα με ίδια ροπή αλλά 105 άλογα. Λες να πήγαινε έτσι όπως περιγράφω?
Σε άλλο ταξίδι είχα νοικιάσει qubo 1.3 diesel (με τα 95 άλογα), αρκετό lag κάτω από τις 1900 αλλά μετά ψυχωμένο μοτέρ για τα κυβικά του. Θορυβεί πολύ αλλά μετά από 2000+ χιλιόμετρα το trip έγραψε 4.9 (και μιλάμε από αυτοκινητόδρομους-πόλεις μέχρι το stelvio pass ). Ωραίο το qubo και με απίστευτους χώρους για το μέγεθός του. -
Σε αυτό αναφέρεσαι : Alfa Romeo MiTo 1.3 Diesel JTDM-2 85 PS, γιατί κάτι μου λέει ότι είναι 5τάχυτο?
Το έγραψα και σε προηγούμενο ποστ, φυσικά μιλάω για μίτο 1.6 mjet με 120 άλογα. Το ίδιο μοτέρ φοράει και η τζουλιέτα με ίδια ροπή αλλά 105 άλογα. Λες να πήγαινε έτσι όπως περιγράφω?
Σε άλλο ταξίδι είχα νοικιάσει qubo 1.3 diesel (με τα 95 άλογα), αρκετό lag κάτω από τις 1900 αλλά μετά ψυχωμένο μοτέρ για τα κυβικά του. Θορυβεί πολύ αλλά μετά από 2000+ χιλιόμετρα το trip έγραψε 4.9 (και μιλάμε από αυτοκινητόδρομους-πόλεις μέχρι το stelvio pass ). Ωραίο το qubo και με απίστευτους χώρους για το μέγεθός του.Χα χα....ναι λέω τί διάολο...?Υπερβολές....
Οk τότε..! -
Mito και 1.6 mjet είναι πολύ καλός συνδυασμός επιδόσεων-κατανάλωσης. Πολύ πιο σβέλτος από το προηγούμενο clio με το εξάρι και τα 105 άλογα.
-
Clouzo η e87 φοράει το ίδιο μοτέρ με την f20;
http://www.zeperfs.com/en/duel3537-2944.htm
Δείτε πόσο καλύτερη είναι η bmw απο στάση και πως αντίστρεφονται τα πράγματα στις ρεπριζ.
Μεγάλη βλακεία των Ιταλών που δεν εχουν βάλει τον 120αρη στην τζουλιετα. τι όνειρο εχουν δει δεν καταλαβαίνω.
-
Όχι, αυτή φόραγε 2λιτρο με 115 άλογα.
-
Mito και 1.6 mjet είναι πολύ καλός συνδυασμός επιδόσεων-κατανάλωσης. Πολύ πιο σβέλτος από το προηγούμενο clio με το εξάρι και τα 105 άλογα.Για ποιό λόγο δεν βγαίνει πλέον με αυτό τον συνδιασμό?
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όχι, αυτή φόραγε 2λιτρο με 115 άλογα.Εχουν παρόμοιες ονομαστικές τιμές και μπερδεύτηκα.
Ακόμα κι έτσι όμως οι διάφορες είναι εντυπωσιακές.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Όχι, αυτή φόραγε 2λιτρο με 115 άλογα.Όντως το 2 λίτρο ηταν αλλα ειναι γεγονός οτι η BMW 116d λόγω τις μακριές κλιμάκωσης του κιβωτίου για λόγους οικονομίας καυσίμου, το οποίο και πέτυχε, εχει πολυ μέτριες ρεπριζ σχεδόν παντού σε σχέση με τον ανταγωνισμό.
-
στο Ε87 ήταν δίλιτρος (N47D20) παρόλο που είχε εμπορική ονομασία 116 και ήταν ο ίδιος σε 118d και 120d με 143 και 180ps αντίστοιχα αν θυμάμαι καλά.
στο F20 έχει τροποποιηθεί ( N47D16) και πλέον είναι 1600cc
-
Ο χρήστης koralli έγραψε:
Clouzo η e87 φοράει το ίδιο μοτέρ με την f20;http://www.zeperfs.com/en/duel3537-2944.htm
Δείτε πόσο καλύτερη είναι η bmw απο στάση και πως αντίστρεφονται τα πράγματα στις ρεπριζ.
Μεγάλη βλακεία των Ιταλών που δεν εχουν βάλει τον 120αρη στην τζουλιετα. τι όνειρο εχουν δει δεν καταλαβαίνω.
Όπως είπε και ο mark, αυτή είναι η δίλιτρη. Το ίδιο μοτέρ το βάζουν και στην 116d f20 (εκτός του 1600 με ίδια ονομαστικά νούμερα και εμπορική ονομασία efficient dynamics).
Στις επιταχύνσεις διαρκείας (400m και χιλιόμετρο from 40 με τετάρτη και πέμπτη) τα αυτοκίνητα είναι ισοδύναμα. Αν υπήρχε και μέτρηση 50-150 με αλλαγές θα ήταν πολύ πιο αντιπροσωπευτική. Η διαφορά στο 0-160 είναι χαοτική και δείχνει καθαρά ότι ο mjet δεν διακρίνεται για την ευστροφία του ψηλά. Γενικά οι τυποποιημένες μετρήσεις όπως γίνονται τις περισσότερες φορές δεν είναι σωστές. Ας έβαζαν και μερικές μετρήσεις με αλλαγές ταχυτήτων πχ 40-100, 60-120,80-140 με την βέλτιστη κάθε φορά ταχύτητα κουμπωμένη κατά την έναρξη της επιτάχυνσης θα ήταν πολύ πιο ξεκάθαρα τα πράγματα.
Αγορά νέου diesel αυτοκινήτου