Ο χρήστης koralli έγραψε:
Μα δεν ειπα εγω πουθενα οτι η VW φημιζεται για την αξιοπιστια της . Προσωπικα θεωρω οτι ειναι καπου στο μεσο ορο και οντας κατοχος, θεωρω τον εαυτο μου τυχερο που δεν εχω περασει αυτα που εχουν περασει καποιοι αλλοι. Θεωρω απαραδεκτα τα προβληματα που εβγαζε και ακομα περισσοτερο το after sales.Απο τη αλλη βεβαια, το γεγονος οτι γραφτηκαν τοσα πολλα προβληματα ισως οφειλεται ακριβως επειδη εκανε τρελες πωλησεις. Ωστοσο μια και επιασες εκεινη την εποχη, εν ετει 2006 που δεν υπηρχε τουρμπο ουτε για δειγμα πλην του Golf και ο ανταγωνισμος με τα απλα ατμοσφαιρικα μοτερ εβλεπε τα TSI κυριολεκτικα με το κυαλι (συγκρινε το με τα ατμοσφαιρικα 116, 147, Focus της εποχης) , εδινε στο Golf ενα πολυ σημαντικο πλεονεκτημα σε συνδυασμο μαλιστα με αξιοσημειωτη οικονομια για τη δυναμη του (ακομα και τωρα μετα απο 162.000km, το trip μου γραφει σταθερα 7lt/100km με νορμαλ οδηγηση). Αν προσθεσεις και το υπολοιπο πακετο (πολλαπλοι συνδεσμοι, καλοι χωροι, καλη ποιοτητα εσωτερικου κλπ) σε μια σχετικα λογικη τιμη, λογικα καταλαβαινεις γιατι πουλησε τοσο.Σε οτι αφορα τους Ιαπωνες, θα διαφωνησω παλι. Δες οποιαδηποτε ερευνα αξιοπιστιας και θα δεις ποιοι ειναι πρωτοι. Αυτο απο μονο του κατι λεει. Στην Ιαπωνια δεν ξερουν τι θα πει ντιζελ οποτε ειναι πολυ λογικο να μην εξελισουν γιατι απλα δεν υπαρχει αγορα για αυτους και αλλωστε εχουν επενδυσει στα υβριδικα. Το ιδιο και για την Αμερικη που ειναι μια τεραστια αγορα στην οποια εχουν πολυ καλες τοποθετησεις. Επισης, να σου θυμισω οτι εχουν προσφερει εξαιρετικα δυνατα και πολυ αξιοπιστα ατμοσφαιρικα μοτερ (βλεπε ταπερ).
Η διαφωνία μας είναι στο ότι η αξιοπιστία της vw δεν είναι στο μέσο όρο αλλά πιο κάτω. Με όλες τις εταιρείες μπορεί να σου συμβούν τα χειρότερα αλλά ειδικά για τους tsi (στην Ελλάδα τουλάχιστον) έχουν γραφτεί και ειπωθεί άπειρα (τα ίδια και για τα dsg).
Κατά τα άλλα και εγώ έγραψα αυτά που λες (αναφορικά με τις επιδόσεις τον tsi και το ότι ήταν αυτός που άνοιξε τον χορό του downsizing στην κατηγορία και όχι μόνο) ΑΛΛΑ πλήρωνες σαφώς ακριβότερα από τον ατμοσφαιρικό ανταγωνισμό (focus, astra, 147 κλπ). Ας είναι καλά οι τράπεζες που έκαναν -ακόμα και σε ανθρώπους με ελάχιστα εισοδήματα- μέχρι και 100 δόσεις και τους έδωσαν την δυνατότητα να αποκτήσουν αυτοκίνητα (και σπίτια κλπ) που υπό άλλες συνθήκες (σαν τις τωρινές) δεν θα μπορούσαν να πλησιάσουν... Για τον στερημένο από γκάζια έλληνα της εποχής και λόγω της golfομανίας που επικρατούσε ήταν η κορυφαία επιλογή. Η κατανάλωση του 1.4 tsi με τα 140 άλογα τουλάχιστον που έχω ακούσει από 1-2 κατόχους παίζει κατά μέσο όρο στα 8-8.5 με φυσιολογική οδήγηση. Τα 7 που έχεις εσύ είναι πάρα μα πάρα πολύ καλά.
Θέμα Ιάπωνες : πάλι μου φαίνεται ότι δεν διάβασες καλά αυτά που έγραψα. Είπα ότι δεν έχουν την αξιοπιστία που είχαν κάποτε (ακούς πλέον για προβλήματα, ανακλήσεις, κάψιμο λαδιού κλπ ακόμα και σε toyota) και ότι με τους ατμοσφαιρικούς κινητήρες-τάφους σε σχέση με την εποχή είναι φυσιολογικό να μην έχουν θέματα όπως οι turbo (και μην μου πεις για τον δίλιτρο του type r ή του s2000, για καθημερινά αυτοκίνητα μιλάμε που πουλιούνται κατά εκατομμύρια). Έχω φίλο που είναι υπεύθυνος συνεργείου επίσημης αντιπροσωπείας toyota και μου λέει ότι περνάνε σαφώς περισσότερες εγγυήσεις σε σχέση με 10 χρόνια πριν. Το ότι στην Ιαπωνία δεν έχουν μάθει τι σημαίνει diesel είναι δικό τους πρόβλημα, στην Ευρώπη πατώνουν όμως σε πωλήσεις (και προφανώς τους τσούζει). Γι' αυτό έβγαλε η honda τον 1.6 diesel και η toyota θα βάζει σε κάποια μοντέλα της τον κινητήρα της bmw... Τέλος το ότι πουλάνε κάτι αυτοκίνητα-εκτρώματα σε έναν από τους πιο ηλίθιους λαούς του πλανήτη (sorry κιόλας) με αφήνει παγερά αδιάφορο (καλό marketing και ανταγωνιστική τιμολογιακή πολιτική κάνουν θαύματα).