-
@dettol said in TESLA FORUM:
@red_monster said in TESLA FORUM:
Ακόμα περιμένουμε από τον χρήστη @dettol να μας παραθέσει στατιστικά αυτονομίας του model y LR με δύο ή ένα μοτέρ, και ένα γενικότερο review του sexy knob, ευχαριστώ!
πλακα στην πλακα, με αυτονομια και καταναλωση εχω σταματησει να ασχολουμαι. Ξερω οτι με καλυπτει ο,τι και αν θελησω να κανω.
Lifetime με 16.000km ειμαι στα 172wh/km ή 17.2kwh/100km (το οποιο επιτρεπει πιο ευκολους υπολογισμους).Ενδεικτικα μερικες διαδρομες. Περιγιαλι - αθηνα, 100km, 97km/h μεσος ορος 183wh/km (ac, 1 ατομο)
νεμεα-αθηνα, 106km/h, 5 ατομα, 229wh/km
αθηνα - ναυπακτος, 108km/h, 4 ατομα, 193wh/km
ενδιαφερον εχουν και τα ακολουθα, λογω υψομετρικων διαφορων
αταλαντη - καρπενησι, 5 ατομα, 69km/h (η διαδρομη ηταν βραδυ και πηγαινα αργα στις στροφες στα βουνα), 223wh/kmπορτο χελι - αθηνα, 79km/h, με ανεβα-κατεβα, 5 ατομα, 184wh/km
Νομιζω πρεπει να ειμαι γυρω στο +20% απο 3αρι στην καταναλωση. Ισως ακομα περισσοτερο οσο ανεβαινει η ταχυτητα και η αεροδυναμικη διαδραματιζει ακομα σημαντικοτερο ρολο.
Απο το sexy knob εχω μεινει απολυτα ευχαριστημενος. Μαλιστα το χρησιμοποιω περισσοτερο απο οσο νομιζα. Το ειδε φιλος και σχολιασε οτι ταιριαζει πολυ ωραια με τον υπολοιπο διακοσμο.
Δοκιμασα 1-2 φορες την απενεργοποιηση του μπροστινου μοτερ αλλα σε ταξιδι δεν ειδα σημαντικη διαφορα. Το ειχα συζητησει λιγο στο τσατ και μου ειχαν πει οτι μαλλον απενεργοποιειται το μπροστινο μοτερο οταν πας με σταθερη ταχυτητα (πχ σε ταξιδι) οποτε ισως για αυτον τον λογο δεν υπηρχανδιαφορες. Μεσα στην πολη ειδα λιγο διαφορα, αλλα σε συνθηκες πολης δεν με ενδιαφερει η καταναλωση αφου οποτε θελω φορτιζω σπιτι μου.
Χρησιμοποιω παρα πολυ το ανοιγμα-κλεισιμο καθρεφτων και το fan speed. Οντως οταν πιανουν οι ζεστες, το auto, δεν κανει καλη δουλεια και χρειαζεται να δωσεις λιγο ενταση αυξανοντας fan speed (χωρις να κατεβασεις θερμοκρασια).Το battery precondition δουλευει αψογα. Το δοκιμασα στους νεους 180αρηδες incharge εξω στο σπαθοβουνι (κατευθυνση προς αθηνα). Εφτασα με 32% και "ζεστος". Με το που κουμπωσα ειδα κατευθειαν 166kw. Πηρα 11kwh μεσα σε 5', ξεκουμπωσα στο 46% και ενω εδειχνε ισχυ φορτισης 126kw
ΥΓ: υποψιν οτι εχω σε αλλο tab ανοιχτο το tessie και βλεπω τα logs. Επομενως, ΟΛΑ τα νουμερα που ανεφερα ειναι ακριβεστατα
ΥΓ2: ολα αυτα αφορουν MYLR, με 19'' τροχους και caps on
YΓ3: οταν αποκτησει συμβατοτητα το knob με τα highland 3αρια σας, το προτεινω ανεπιφυλακτα. Ειμαι σιγουρος οτι θα βρειτε και αλλους τροπους να το χρησιμοποιησετε. Μπορεις να το συνδυασεις και με βαση κινητου πισω απο το τιμονι, ωστε να κανεις το κινητο καντραν
Ωραίος, ευχαριστώ !
Μόλις αποκτήσει συμβατότητα θα το βάλω !
Προς ώρας μόνο τα sexy buttons είναι συμβατά αλλά δεν μου αρέσουν ιδιαίτερα αισθητικά
Η κατα το δοκουν προθερμανση της μπαταρίας και το drift mode ειναι αρκετά για να το αγοράσω.
Μου κάνει εντύπωση η κατανάλωση Νεμέας Αθήνας, γιατί τόσο μεγάλη ; Δεν έχω ξεχωριστό απλικασιον και δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια μ.ο. ταχύτητα αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα μακριά.ΥΓ
Δεν θέλω τίποτα πίσω απο το τιμόνι, απέραντη ορατότητα, ειδικά σε ταξίδια στα βουνά του καρπενησιου είναι φοβερό το POV -
@kkostask said in TESLA FORUM:
@kkostask said in TESLA FORUM:
Διάβασα όλο αυτό και σκέφτηκα…ρε φούστη μου, για να κυκλοφορείς με ηλεκτρικό και δη Tesla πρέπει να έχεις τελειώσει ΜΙΤ….
μπα, ειναι ολα πολυ απλα. kwh ειναι η ενεργεια ("καυσιμο) και kw η ισχυς (για φορτιση το χρησιμοποιουμε συνηθως). Απαξ και κανεις αυτον τον διαχωρισμο, ολα ειναι ξεκαθαρα, οταν ξερεις και ποση ενεργεια "χωραει" η μπαταρια σου. Η δικια μου ειναι πχ 77kwh
Ναι βρε, τα ξέρω…αλλά λίγο τα precondition, λίγο το sexy knob λίγο η λοιπή ορολογία όσο να’ναι φαντάζομαι τους αδαείς με την τεχνολογία τι ζόρι θα τραβήξουν ή ακόμα και πόσοι θα ασχοληθούν…
το sexy knob και αλλα τετοιου ειδους γκατζετακια, δεν ειναι 100% αναγκαια, αλλα οπως aftermarket βελτιωσεις σε θερμικα, σου επιτρεπουν να εκμεταλλευτεις τις δυνατοτητες τουαυτοκινητου λιγο καλυτερα ή να παρακαμψεις περιορισμους του.
Ο μεσος χρηστης χρειαζεται να ξερει απλα οτι "παω σε φορτιστη, κουμπωνω, φορτιζω". Καλο θα ηταν να το εχει ψαξει λιγο περισσοτερο, διοτι δεν φανταζεσαι ποσες ερωτησεις βλεπουμε του τυπου- μου ειπαν οτι το αμαξι φορτιζει με 250kw, γιατι εγω βλεπω μονο 80kw; εχει χαλασει κατι
- οταν το αγορασα το αμαξι εδειχνε αυτονομια 500χλμ στο 100% μπαταριας. Μετα απο 2 εβδομαδες μου δειχνει 480km. Χαλασε ηδη η μπαταρια;
-
sexy knob, sexy buttons??????? τι ειναι αυτά ρε????
Ειστε ΑΝΩΜΑΛΟΙ κύριοι που την βρίσκετε με αυτοκίνητα
ρε τι άλλο θα διαβασουμε
α ξέχασα
mono YUDO
Sexy Car
-
Μου κάνει εντύπωση η κατανάλωση Νεμέας Αθήνας, γιατί τόσο μεγάλη ; Δεν έχω ξεχωριστό απλικασιον και δεν μπορώ να ξέρω με ακρίβεια μ.ο. ταχύτητα αλλά δεν είμαστε ιδιαίτερα μακριά.
λαθος, ηταν αθηνα - νεμεα, οποτε ειχαμε υψομετρικη διαφορα
-
Ναι οκ, έτσι ναι, μου φαίνεται λογικό αν και είμαι πολύ χαμηλότερα
-
σε αντιστοιχες διαδρομες με αντιστοιχο ΜΟ ταχυτητας και με αντιστοιχους επιβατες, που βρισκεσαι (πανω κατω); Αν και μονο με καποιο τετοιο logging app, μπορεις να εισαι σιγουρος.
-
Μόνο εγώ την έχω μεγάλη ……
Την κατανάλωση .
-
σε αντιστοιχες διαδρομες με αντιστοιχο ΜΟ ταχυτητας και με αντιστοιχους επιβατες, που βρισκεσαι (πανω κατω); Αν και μονο με καποιο τετοιο logging app, μπορεις να εισαι σιγουρος.
Αθήνα - Ναύπλιο με τα όρια στην εθνική, σβέλτα στον επαρχιακό (εκμεταλλεύομαι την κατωφέρεια μετα τη Νεμέα βέβαια) είμαι στις 14 kWh/100 km, ίσως και πιο κάτω.
Έχω προσπαθήσει πολύ για να δώ μ.ο. κατανάλωσης πάνω από 19 kWh/100 km και σε αυτή την προσπάθεια αφενός ήμουν μόνος στο αυτοκίνητο, αφετέρου ήμουν κοντά στην -μικρή- τελική του, σε ελεγχόμενο περιβάλλον εννοείται
Όλα αυτά με τις βασικές 18αρες και τα καπάκια, βασικός για τις βασικές ! -
Αθήνα - Ναύπλιο με τα όρια στην εθνική, σβέλτα στον επαρχιακό (εκμεταλλεύομαι την κατωφέρεια μετα τη Νεμέα βέβαια) είμαι στις 14 kWh/100 km, ίσως και πιο κάτω.
Έχω προσπαθήσει πολύ για να δώ μ.ο. κατανάλωσης πάνω από 19 kWh/100 km και σε αυτή την προσπάθεια αφενός ήμουν μόνος στο αυτοκίνητο, αφετέρου ήμουν κοντά στην -μικρή- τελική του, σε ελεγχόμενο περιβάλλον εννοείταικαπου εχω και ναυπλιο, για να το βρω
-
λοιπον, αθηνα - ναυπλιο 28/1, εξωτερικη θερμοκρασια στο μεγαλυτερο κομματι της διαδρομης ηταν στου 10C, 5 ατομα, 95km/h. 194wh/km
-
γενικα, οταν ειμαι με 5 ατομα (που ετσι ταξιδευω συνηθως), υπολογιζω γυρω στη 200αρα wh/km
-
γενικα, οταν ειμαι με 5 ατομα (που ετσι ταξιδευω συνηθως), υπολογιζω γυρω στη 200αρα wh/km
Εμείς είμαστε 2,5 άτομα και φουλ μπαγκάζια (και το frunk γεμάτο ), αλλά και με 3,5 άτομα που έχω ταξιδέψει δεν έχω δει διαφορά.
-
Εμείς είμαστε 2,5 άτομα και φουλ μπαγκάζια (και το frunk γεμάτο ), αλλά και με 3,5 άτομα που έχω ταξιδέψει δεν έχω δει διαφορά.
εγω εχω καταληξει οτι την μεγαλη διαφορα στην καταναλωση, την κανουν οι υψομετρικες διαφορες. Διοτι στην ΕΟ οδηγω παντα πανω-κατω με τον ιδιο τροπο, κατι που αποτυπωνεται και στις μεσες ταχυτητες μου, που ειναι 100-105km/h
-
εγω εχω καταληξει οτι την μεγαλη διαφορα στην καταναλωση, την κανουν οι υψομετρικες διαφορες. Διοτι στην ΕΟ οδηγω παντα πανω-κατω με τον ιδιο τροπο, κατι που αποτυπωνεται και στις μεσες ταχυτητες μου, που ειναι 100-105km/h
Συμφωνώ, μέχρι τη Νεμέα πρέπει να είμαι κοντά στις 16 kWh/100 km.
Μικρή η συνεισφορά του κλιματισμού στη συνολική κατανάλωση.
Έχεις δει διαφορά με την κατανάλωση του sentry ? Πλέον το έχω μόνιμα στο ΟΝ -
Συμφωνώ, μέχρι τη Νεμέα πρέπει να είμαι κοντά στις 16 kWh/100 km.
Μικρή η συνεισφορά του κλιματισμού στη συνολική κατανάλωση.
Έχεις δει διαφορά με την κατανάλωση του sentry ? Πλέον το έχω μόνιμα στο ΟΝναι, αυτο που μας πρηζουν τα ουμπαλα για το κλιμα και οτι αυξανει την καταναλωση, στα τεσλα και στην αθηνα (διοτι δεν ξερω τι γινεται στη φλωρινα στους -20C και δεν με νοιαζει κιολας) δεν ισχυει.
Οχι, το σεντρι που το χρησιμοποιουσα στο παρκινγ της δουλειας απο την πρωτη μερα αγορας του αμαξιου, παραμενει στα ιδια επιπεδα καταναλωσης. Εμενα μου τρωει γυρω στο 3-4% για τις 13 ωρες που μενει το αμαξι παρκαρισμενο στη δουλεια.
-
«Τρώει»ανάλογα με τα συμβάντα που θα καταγράφει .
Αν είναι σε ήσυχο μέρος χωρίς κίνηση δεν καταναλώνει τόση ενέργεια . -
@teo-mak said in TESLA FORUM:
Αν είναι σε ήσυχο μέρος χωρίς κίνηση δεν καταναλώνει τόση ενέργεια .εγω εχω μαξ 1 event τη μερα και τρωει τοσο.
-
Αν είναι σε ήσυχο μέρος χωρίς κίνηση δεν καταναλώνει τόση ενέργεια .εγω εχω μαξ 1 event τη μερα και τρωει τοσο.
«Σουζη τρως…..»
-
Αν είναι σε ήσυχο μέρος χωρίς κίνηση δεν καταναλώνει τόση ενέργεια .Και εγώ αυτό βλέπω.
Αισθάνομαι ότι πλέον δουλεύει αποδοτικότερα το κλίμα, να είναι πλασιμπο;
Άσχετο, αλλά παρόλη τη σχετικά μικρή διαφορά σε εξωτερικές διαστάσεις το Υ έχει εξωφρενικά μεγαλύτερους χώρους, ώρες ώρες ξενερωνω με το σεντάν πορτμπαγκάζ.
Το μοντελ y με τις αναβαθμίσεις του highland θα είναι νομπρειν επιλογή
-
Αν είναι σε ήσυχο μέρος χωρίς κίνηση δεν καταναλώνει τόση ενέργεια .Και εγώ αυτό βλέπω.
Άσχετο, αλλά παρόλη τη σχετικά μικρή διαφορά σε εξωτερικές διαστάσεις το Υ έχει εξωφρενικά μεγαλύτερους χώρους, ώρες ώρες ξενερωνω με το σεντάν πορτμπαγκάζ.
Η βελτίωση του κλίμα ήταν μέσα στα release notes
Η βελτίωση του κλίμα ήταν στα release notes. Προσωπικά δεν έχω νιώσει διαφορά αλλά ίσως φταιω εγώ για αυτό επειδή ζεσταίνομαι υπερβολικά.
Ναι το Υ έχει εξαιρετικούς χώρους και για αυτό το επέλεξα. Υ με πιο άνετη ανάρτηση και αεριζόμενα καθίσματα νομίζω τα το οδηγήσει πάλι στην κορυφή των πωλήσεων αν και ο ανταγωνισμός το 2025 θα είναι πολύ πιο σθεναρός.
TESLA FORUM