-
Αν δεν κάνω λάθος (μιας και δεν συνηθίζω να αλλάζω εγώ τα φίλτρα ), στο Qashqai πρέπει να είναι αυτό στο αριστερό φτερό, μέσα στο μαύρο μεταλλικό πλαίσιο.
Ομολογουμένως τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα στον χώρο του κινητήρα.
-
Ο 1,2 ή ο 1,6 είναι αυτός; γιατί ο 1,5 δεν ειναι
-
Μήπως είναι διαφορετικός ο 1,5 Euro 6??
-
Ο 1.5 γράφει ότι είναι, για αυτό την πόσταρα κιόλας.
Ο παρακάτω πάντως είναι σίγουρα ο 1.5 (εκτός και αν μας έδωσαν κανέναν άλλο )
-
Είναι ελαφρώς διαφορετικός στα δύο αυτοκίνητα??
axel Euro 5 ή 6 έχεις?? -
Euro 5b
-
Δεν υπάρχει οπτική διαφορά. Η πρώτη φωτό δεν πρέπει να είναι από 1,5 γιατί ο 1,5 έχει καπάκι
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Αν δεν κάνω λάθος (μιας και δεν συνηθίζω να αλλάζω εγώ τα φίλτρα ), στο Qashqai πρέπει να είναι αυτό στο αριστερό φτερό, μέσα στο μαύρο μεταλλικό πλαίσιο.Ομολογουμένως τα πράγματα είναι αρκετά στριμωγμένα στον χώρο του κινητήρα.
Αυτός είναι ο 1.6 dci που έχω και εγώ στο Renault Scenic μου....πληροφοριακά για να αλλάξω φίλτρο πετρελαίου πρέπει να βγει ο εμπρος δεξιός τρόχος και το κάλυμμα το θολού του
-
Τι γίνεται σε κάθε αμάξωμα ο κινητήρας έχει άλλη διάταξη??
Εμένα στον 1,6dci το φίλτρο πετρελαίου βγαίνει πανεύκολα πάνω - πάνω είναι -
Είναι πρόβλημα χώρου εάν το Pulsar της φώτο είναι στριμωγμένο στο χώρο του κινητήρα έμενα δεν πέφτει καρφίτσα....
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Δεν είναι χαμηλά είναι κάτω από τη σκάρα αποστράγγισης που όμως δεν έχεις πρόσβαση αν δεν λύσεις όλα οσα ανέφερα.Απαρέδεκτοι!!!Κάθε φορά να πρέπει να λύσεις όλα αυτά για να αλλάξεις αναλώσιμο.Όσο για το qq δεν έχει τέτοιο θέμα.Το αλλάζεις σε δύο λεπτά.υγ.Να πούμε ότι είναι συνηθισμένο σε πολλά αυτοκίνητα να πρέπει να λύσεις για να αλλάξεις κάτι αλλά αυτό με ξεπερνά!!!
Πάντα υπάρχει περίπτωση να δεις και πιο κουλά... Για παράδειγμα ήταν να ξύνεις το κεφάλι σου αν ήθελες να αλλάξεις λάμπα στα πρώτα focus. Επρεπε να ξηλωθεί έως και το προστατευτικό που βρίσκονταν κάτω από το μπροστινό φτερό του οδηγού αν δεν κάνω λάθος...
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Για παράδειγμα ήταν να ξύνεις το κεφάλι σου αν ήθελες να αλλάξεις λάμπα στα πρώτα focus. Επρεπε να ξηλωθεί έως και το προστατευτικό που βρίσκονταν κάτω από το μπροστινό φτερό του οδηγού αν δεν κάνω λάθος...Για την αριστερή λάμπα υπάρχουν δύο τρόποι:
- Βγάζεις την μπαταρία
- Βγάζεις το φανάρι.
-
Με την βοήθεια λοιπόν και του φίλου Δία ας μου επιτραπεί λοιπόν να επιβεβαιώσω πως προκειμένου να χωρέσουν διάφορα ματζαφλάρια κατά καιρούς διάφοροι κατασκευαστές μπορεί να προχωρήσουν σε απίστευτες πατάτες. Άλλωστε ένα φίλτρο συνήθως αλλάζεται στο συνεργείο ενώ μια λάμπα μπορεί κάλιστα να αλλαχθει και από τον ιδιοκτήτη όπως άλλωστε το είχα κανει στην αλφα δίχως ιδιαίτερη δυσκολία αλλά και στο sei. Σε αυτό μάλιστα άλλαξα και ένα λαμπάκι στο ταμπλό όταν χρειαστηκε με απίστευτη ευκολία! Και κάτι ακόμα... Τόσο το δικό μου duster όσο και το προηγούμενο έχουν τον ίδιο κινητήρα. Χωροταξικά τα διάφορα συμπράγκαλα όμως δεν είναι κατατμημένα το ίδιο αν θυμάμαι καλά!
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για παράδειγμα ήταν να ξύνεις το κεφάλι σου αν ήθελες να αλλάξεις λάμπα στα πρώτα focus. Επρεπε να ξηλωθεί έως και το προστατευτικό που βρίσκονταν κάτω από το μπροστινό φτερό του οδηγού αν δεν κάνω λάθος...
Για την αριστερή λάμπα υπάρχουν δύο τρόποι:
- Βγάζεις την μπαταρία
- Βγάζεις το φανάρι.
Στο focus εξυνες το κεφάλι σου μόνο και μόνο για να ανοίξεις το καπό, αν δεν ήξερες (ενοικιαζόμενο, εταιρικό κλπ)...
-
Και εκεί είναι για εμένα τελικά το ζήτημα. Θέλω ότι προβλέπεται να γίνεται σε κάθε αυτοκίνητο από τον μέσο οδηγό, να πραγματοποιείται απρόσκοπτα. Δραστηριοτητες που γίνονται στο συνεργείο συγνώμη αλλα δεν με απασχολούν. Θέλω να είμαι σε θέση να αλλάξω όμως με σχετική ευκολία μια ασφάλεια, μια λάμπα στην πλαφονιέρα, να ελέγχω την στάθμη του παραφλού και των λαδιών δίχως να ταλαιπωρούμαι και όταν θέλω να αλλάξω ένα λάστιχο να το κάνω ταχύτατα. Μαρκούτσια, κολάρα, φίλτρα, αισθητήρες κλπ με την κατάλληλη εκπαίδευση νομίζω πως μια χαρά θα τα καταφέρνουν τα παιδιά του συνεργείου.
-
Εγώ πάντως λέω ότι ο σωστός κατασκευαστής φροντίζει ώστε τα φίλτρα που αλλάζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και χλμ να είναι σε προσβάσιμα σημεία.Σε διαφορετική περίπτωση όπως του pulsar κάθεσαι και κοιτάς σαν μ@λ@κας να σου ξηλώνουν το καινούριο σου αυτοκίνητο για να αλλάξουν το φίλτρο πετρελαίου.Και βέβαια πληρώνεις και 50 ευρώ για το ξήλωμα, εργασία.Εδώ ταιριάζει αυτό που λένε και κερατάς και δαρμένος.
-
Δίκιο εχει ο Άγγελος ... Ειδικά οταν πρέπει να πληρώσεις κιόλας.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Και εκεί είναι για εμένα τελικά το ζήτημα. Θέλω ότι προβλέπεται να γίνεται σε κάθε αυτοκίνητο από τον μέσο οδηγό, να πραγματοποιείται απρόσκοπτα. Δραστηριοτητες που γίνονται στο συνεργείο συγνώμη αλλα δεν με απασχολούν. Θέλω να είμαι σε θέση να αλλάξω όμως με σχετική ευκολία μια ασφάλεια, μια λάμπα στην πλαφονιέρα, να ελέγχω την στάθμη του παραφλού και των λαδιών δίχως να ταλαιπωρούμαι και όταν θέλω να αλλάξω ένα λάστιχο να το κάνω ταχύτατα. Μαρκούτσια, κολάρα, φίλτρα, αισθητήρες κλπ με την κατάλληλη εκπαίδευση νομίζω πως μια χαρά θα τα καταφέρνουν τα παιδιά του συνεργείου.Σπύρο η σύγχρονη λογική επιβάλλει να μην ασχολείσαι καθόλου. Πηγαίνοντας στα προβλεπόμενα σερβις οτι χρειάζεται γινεται απο το συνεργείο. Ειλικρινά απορώ τι τα γράφουν στα μανουαλς κιόλας αυτά. Δεν νομίζω να τα διαβάζει ποτε κανένας (άσε που οι περισσότεροι ούτε που ανοίγουν το εγχειρίδιο)
Προσωπικά θα ανοίξω καπω για να καθαρίσω κανα φύλλο και να συμπληρώσω νερό στα πιτσιλητηρια.
Αέρα κοιτάω ειτε απο το σύστημα tpms στο Qq ειτε μια φορα το μήνα ή δίμηνο στα αλλα. Ειδικά τωρα που ολα έχουν αισθητήρα χαμηλής πίεσης κανεις δεν θα ασχολείται .
Οι περισσότερες εταιρίες άλλωστε δεν σε διευκολύνουν κιόλας να βάλεις δικό σου χέρι. Σρο 108 χρειάστηκε να ανοίξω το manual και να ψάξω αρκετά με το χέρι στα τυφλά για να βρω το μοχλό που ανοίγει το καπω. -
+1000
Και εγώ δεν ασχολούμαι καθόλου με το service του αυτοκινήτου.
Σχετικά με το TPMS και την ένδειξη πίεσης των ελαστικών, πρόσεξα το τελευταίο διάστημα ότι το TPMS μου δείχνει σταθερά 0.2bar λιγότερο από το κομπρεσοράκι που έχω για να τα φουσκώνω. Ενώ δηλαδή το κομπρεσέρ θα μου δείξει 2.7bar για τα μπροστά, όταν οδηγώ το αυτοκίνητο το TPMS θα μου δείχνει 2.5. Το ίδιο και για τα πίσω, σταθερά μια διαφορά γύρω στα 0.2 bar. Το θέμα είναι ότι δεν ξέρω ποιο από τα δύο να εμπιστευτώ, το TPMS ή το κομπρεσοράκι;
-
Εμένα πάλι μου αρέσει να ασχολούμαι με το αυτοκίνητο....
Τουλάχιστον κάθε 15 μέρες χαζεύω τα λάδια, τα υγρά του και διάφορα απλά πραγματάκια!!Μακάρι να είχα το χρόνο (κυρίως) και τον εξοπλισμό να κάνω παραπάνω εργασίες το θεωρώ πολύ ενδιαφέρον!!
Nissan Pulsar