-
Ο χρήστης shopoyk έγραψε:
Σαν πρώτη διάγνωση;
Δηλαδή σαν δεύτερη διάγνωση, θα αλλάξουμε το μισό αυτοκίνητο;Αδερφέ, δεν ακούστηκες καλά στην αντιπροσωπεία.
Τη λέξη DOA (Dead on arrival) την έχουν ακούσει; Δεν ξέρω αν ισχύει σε αυτοκίνητα, αλλά στα ηλεκτρονικά ισχύει.
Δε λειτουργεί με το Καλημέρα, δώσε μου άλλο και ας αλλάξουν μετά μόνοι τους και ......την ταπετσαρία στο χώρο αποσκευών!Δε ξέρω που νομίζουν οτι βρίσκουμε τα χρήματα οι αντιπροσωπείες....στο δρόμο ή στα γαριδάκια; !
Ή διαβάζω τον πλέον παραλογισμό ή κάτι δεν αντιλαμβάνομαι.
Να αντικαταστήσουν το αυτοκίνητο με νέο?!DΟΑ μπορεί να είναι στην ουσία και κάτι που τελεί υπό ανάκληση και μετά από καιρό. Απλα το επισκευάζουν ή το αντικαθιστούν.
Κανονικά ο χιλιομετρητης θα έπρεπε σε όλα τα αυτοκίνητα να είναι μόνος του σε ξεχωριστή οθόνη. Όχι παρέα με την απλή στατιστική πληροφόρηση όπως ΜΟ κατανάλωσης, χιλιομέτρων, ταχύτητας κλπ.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Σε μια πολιτισμένη χώρα με ευρωπαίους κατοίκους και εταιρίες θα έπρεπε να πέσουν κεφάλια ....
Το να αλλαχθεί ένα αμάξι για τέτοιο λαθος οκ ειναι πολυ, δεδομένου οτι υπάρχουν πολλά διοικητικά κόστη στο αυτοκίνητο.
Αλλα να του δώσουν ετσι όχημα με τέτοιο θέμα ειναι μεγάλο φάουλ.
Δυστυχως, ομως, ολοι να πουλήσουν θέλουν και κανεις δεν κανει σοβαρο ελεγχο. Και εγώ είχα διάφορα τα οποια διορθώθηκαν μεν, αλλα, ειτε άφησαν αλλα κουσούρια, μιας και καλο ειναι να μην μπαίνει χέρι, ειδικα σε νέα οχήματα, ενω έχασα πολλές ώρες στο συνεργείο.
Τις ιστορίες μου τις θυμάστε με το qq.
Εννοείται οτι ουτε και με τις επιφορτισμένες για την προστασία του καταναλωτή αρχές θα βρεις άκρη αφενός γιατι η αγορά αυτοκινήτου ειναι ιδιάζουσα και αφετέρου γιατι οι μεγάλες εισαγωγικές έχουν παντού τις άκρες τους και παιδεύεσαι σκιαμαχωντας......
Το καλύτερο που θα πάρεις, αν φωνάξεις πολυ, ειναι κανα σέρβις δωρεάν για την ταλαιπωρία, μιας και τεχνικά θεωρώ ότι θα λυθεί το θέμα, το οποίο ας ελπίσουμε ότι δεν είναι κάτι σοβαρό (αν και έχουν γίνει τόσο ηλεκτρονικά τα νέα αυτοκίνητα, που ένα λάθος δεν ξέρεις που αλλού μπορεί να χτυπήσει και δη σε πιο σοβαρά ηλεκτρονικά του αυτοκινήτου) -
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εμ βέβαια! Όταν έχεις την ξανθιά κάνεις πλάκα στα πιτσιρίκια! .ειναι η ξανθια η ατιμη..
-
Μα τι βλακειες είναι αυτές προγραμματισμός για Ευρώπη χρειάζεται έχουν κάνει λάθος στο PDI
Sent from my LG-D855 using Tapatalk
-
Πάντως να παραλαμβάνεις καινούριο αυτοκίνητο και με το καλημέρα να σου ξημερώνουν προβλήματα...δεν είναι ο καλύτερος οιωνός...μακάρι να βρεθεί λύση να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος περισσότερο...
-
Ο χρήστης Dasimo έγραψε:
Μα τι βλακειες είναι αυτές προγραμματισμός για Ευρώπη χρειάζεται έχουν κάνει λάθος στο PDISent from my LG-D855 using Tapatalk
Γιατί σε ποιά χώρα χρησιμοιποιούν υποπολλαπλάσια του χιλιομέτρου; Το πιο πιθανό είναι να έχει βλαβη ο πίνακας. Σιγά το πρόβλημα. Τον αλλάζεις και τέλος.
-
Για πείτε τι παίζει με αυτά τα PDI,το μεσημέρι έχω ραντεβου στον τοπικό εξουσιοδοτημένο service να του ρίξει μια ματιά πριν παω στην αντιπροσωπεία την άλλη εβδομάδα που βρίσκεται σε άλλο νομό για την αλλαγή οργάνων να του πω μήπως τον βοηθήσω και βρούμε άκρη.
Υπόψιν όπως έχω πει το οδόμετρο του αυτοκινήτου καταγράφει τα χιλιόμετρα ακριβώς επι δυο χωρίς καμιά απόκλιση. Δεν καταγράφει ότι να ναι δηλαδή και γι αυτό μου έχει κολλήσει στο μυαλό μήπως είναι κάποια ρύθμιση και οχι βλάβη και φυσικά όλες οι υπόλοιπες ενδείξεις δουλεύουν κανονικότατα δεν είναι οτι έχουν σαλτάρει γενικά τα όργανα... -
Παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στα τηλέφωνα 210 34 89 313 & 210 34 89 438 . Σας ευχαριστούμε
-
Ο χρήστης SpeechLess έγραψε:
Για πείτε τι παίζει με αυτά τα PDI,το μεσημέρι έχω ραντεβου στον τοπικό εξουσιοδοτημένο service να του ρίξει μια ματιά πριν παω στην αντιπροσωπεία την άλλη εβδομάδα που βρίσκεται σε άλλο νομό για την αλλαγή οργάνων να του πω μήπως τον βοηθήσω και βρούμε άκρη.
Υπόψιν όπως έχω πει το οδόμετρο του αυτοκινήτου καταγράφει τα χιλιόμετρα ακριβώς επι δυο χωρίς καμιά απόκλιση. Δεν καταγράφει ότι να ναι δηλαδή και γι αυτό μου έχει κολλήσει στο μυαλό μήπως είναι κάποια ρύθμιση και οχι βλάβη και φυσικά όλες οι υπόλοιπες ενδείξεις δουλεύουν κανονικότατα δεν είναι οτι έχουν σαλτάρει γενικά τα όργανα...Δεν θα τους είναι κόπος να το δουν και στα συστήματα τους μήπως ειναι μια λάθος default ρύθμιση πριν αλλάξουν όλο το εξάρτημα.
From my SMO72HD via Tapatalk
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Πάντως να παραλαμβάνεις καινούριο αυτοκίνητο και με το καλημέρα να σου ξημερώνουν προβλήματα...δεν είναι ο καλύτερος οιωνός...μακάρι να βρεθεί λύση να μην ταλαιπωρηθεί ο άνθρωπος περισσότερο...Συνηθισμένο θα έλεγα. Αδοκιμαστα είναι τα καινούρια. (Όσο και αν τα τεσταρουν στην αρχή).
Εχει πιθανότητες αστοχιων. Γι αυτό άλλωστε υπάρχει η εγγύηση, οι ανακλήσεις κλπ.From my SMO72HD via Tapatalk
-
Λοιπόν πήγα στο τοπικό εξουσιοδοτημένο, κάναμε κάποιες αποστάσεις με το αμάξι με τον μάστορα δίπλα με ενα λάπτοπ το οποίο λάμβανε σήματα απο ενα φις που είχε συνδέσει σε μια πρίζα κάτω απο το τιμόνι (δηλαδή απο τον εγκέφαλο προφανώς υποθέτω).
Το πρόβλημα φαίνεται και στο διαγνωστικό δηλαδή ενω το κοντέρ δείχνει τα κανονικά χλμ/ωρα που κινείται το αμάξι, το διαγνωστικό λαμβάνει δυο ενδείξεις (speed in & speed out ή κάπως έτσι).Η μια ένδειξη λοιπόν ήταν η σωστή πχ. 40 χλμ/ωρα το speed out όμως ήταν 80 χλμ/ωρα αντίστοιχα.
Μόνη λύση βέβαια μου ανέφερε κι αυτός την αλλαγή οργάνων μιας και δεν μπορεί ο ίδιος να παρέμβει κάνοντας κάποια ρύθμιση ή κάποιο 'καλιμπράρισμα' στην ένδειξη του speed out που λαμβάνει ο εγκέφαλος.
Θα επικοινωνήσω και με τα κεντρικά στην Αθήνα σαν τελευταία ελπίδα να βρούμε εναλλακτική λύση... -
Αν αναμειχθούν τα κεντρικά στην Αθηνα θα βρεθει λυση.
-
Ακριβώς. Διαγνώστηκε η βλάβη. Τώρα η λύση.
Ο χρήστης Nissan_NJT έγραψε:
Παρακαλούμε πολύ επικοινωνήστε το συντομότερο δυνατόν με το τμήμα εξυπηρέτησης πελατών της Nissan Νικ. Ι. Θεοχαράκης Α.Ε στα τηλέφωνα 210 34 89 313 & 210 34 89 438 . Σας ευχαριστούμεΣτάλθηκε από το GT-I9195 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Εντός των ορίων όποτε δεν θα έχει θέμα.
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Συνάδελφος με pulsar diesel, έλεγξε τα λάδια του (με κρύο κινητήρα) και τα βρήκε όχι στο κάτω μέρος της βέργας αλλά στο κάτω μέρος της ένδειξης.....δηλαδή στο min που λέμε. Λαμπάκι δεν είχε ανάψει. Παίζει να έχει κάνει ζημιά στη μηχανή;
Εγώ του είπα όχι, αλλά με έβαλε να ρωτήσω εδώ στο φόρουμ τους μηχανικούς.Καθε ποσα χλμ αλλαζει λαδια;
-
Τι να πρωτοελέγξεις τελικά μετά από παραλαβή σέρβις ή σε καινούργιο....ποτέ δεν είσαι σιγουρος
-
Πέρα απο το θέμα με το οδόμετρο που περιέγραψα στις πίσω σελίδες και για το οποίο περιμένω το ανταλλακτικό, χτές παρατηρώντας ενα άλλο Pulsar ανακάλυψα οτι ο δικός μου πίνακας οργάνων απο την αριστερή πλευρά έχει ενα εμφανές κενό σε σχέση με το ταμπλώ, με λίγα λόγια δεν είναι κουμπωμένος εντελώς... Το κενό το είχα δεί εξαρχής αλλά νόμιζα οτι έτσι ήταν, χτές που είχα μέτρο σύγκρισης (και οχι ενα Pulsar αλλά μια δεκαριά για να τσεκάρω) είδα την διαφορά.
Ελλατωματικό λοιπόν οδόμετρο, μη κουμπωμένος σωστά πίνακας οργάνων, δεν ξερώ τι να πρωτοσκεφτώ οτι έχει παιχτεί με το αυτοκίνητο που υποτίθεται οτι μου πούλησαν για καινούριο...
Γυρισμένα χιλιόμετρα?
Μεταχειρισμένο όχημα? ( Αν και εμφανισιακά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο) -
Ο χρήστης SpeechLess έγραψε:
Πέρα απο το θέμα με το οδόμετρο που περιέγραψα στις πίσω σελίδες και για το οποίο περιμένω το ανταλλακτικό, χτές παρατηρώντας ενα άλλο Pulsar ανακάλυψα οτι ο δικός μου πίνακας οργάνων απο την αριστερή πλευρά έχει ενα εμφανές κενό σε σχέση με το ταμπλώ, με λίγα λόγια δεν είναι κουμπωμένος εντελώς... Το κενό το είχα δεί εξαρχής αλλά νόμιζα οτι έτσι ήταν, χτές που είχα μέτρο σύγκρισης (και οχι ενα Pulsar αλλά μια δεκαριά για να τσεκάρω) είδα την διαφορά.
Ελλατωματικό λοιπόν οδόμετρο, μη κουμπωμένος σωστά πίνακας οργάνων, δεν ξερώ τι να πρωτοσκεφτώ οτι έχει παιχτεί με το αυτοκίνητο που υποτίθεται οτι μου πούλησαν για καινούριο...
Γυρισμένα χιλιόμετρα?
Μεταχειρισμένο όχημα? ( Αν και εμφανισιακά τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά δεν φαίνεται κάτι τέτοιο)Για να κλείσω το ζήτημα και προς ενημέρωση, σήμερα επισκέφτηκα την τοπική αντιπροσωπεία όπου έγινε αλλαγή ολόκληρου του πίνακα οργάνων σε κάτι λιγότερο απο δεκαπέντε (!) λεπτά, πραγματικά ήταν τόσο απλό που εντυπωσιάστηκα.
Δεν έλαβα βέβαια πειστικές (ή μάλλον θα έλεγα καθόλου) απαντήσεις σχετικά με το ελλειπές κούμπωμα του προηγούμενου πίνακα αλλά σκέφτηκα να κάνουμε την αλλαγή να ξεμπερδεύουμε, να χαρώ και εγω το καινούριο μου αμάξι όπως πρέπει...
Πάραυτα οφείλω να πω πως η ταχύτητα αλλα και η εξυπηρέτηση της αντιπροσωπείας ήταν άψογη, όπως και του Customer Care στα κεντρικά που έσπευσε να επικοινωνήσει μαζί μου αμέσως μόλις δημοσίευσα το θέμα εδώ.
Καλούς δρόμους να έχουμε και μακριά απο μας τέτοια συμβάντα ξανά... -
Κοίτα λοιπόν πλέον να το χαρείς. Πήρες ένα πολύ καλό αυτοκίνητο, ευρύχωρο, αξιόπιστο, ολοκαίνουριο (στις πολύ δύσκολες εποχές μας). Καλοτάξιδο και σιδεροκέφαλο.
-
Μόλις έκανε την πρώτη αλλαγή στα 10,000.
Μάλλον του έβαλαν μικρή ποσότητα λάδι στην αντιπροσωπεία!
Όλα καλά πάντως.....συμπληρώσαμε από βενζινάδικο....ο συνάδελφός μου είναι πιο τρελός απο μένα
και στο τσακ γλυτώσαμε το εγκεφαλικό!φαντάζομαι ότι είναι πετρέλαιο,
είναι σίγουρος ότι απ το βενζινάδικο, βρήκε λάδι με προδιαγραφή Rn720, που απαιτεί το diesel μοτερ της renault ;
Nissan Pulsar