-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Νομίζω πως ESP και συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος (AEB) θα πρέπει να αξιολογούνται και να μαθαίνουμε βαθμολογίες για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Γιατί μπορεί να σου χρεώνουν οι κατασκευαστές τα ESP και AEB, αλλά δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά.Το θέμα είναι με τι κριτήρια θα τα αξιολογήσεις. Οι περισσότεροι εδώ μέσα για παράδειγμα προτιμούν ένα πιο 'φιλελεύθερο' ESP.
-
Ο χρήστης Snowman ΙΙ έγραψε:
Jim Str & cosneo , τελικα πηγε στην αντιπροσωπεια και του ειπαν οτι εγινε λογω μεγαλης πιεσης απο την αποκερωση που κανουν , και οτι παρατηρηθηκε και σε αλλα οχηματα ..Και σαν λύση τι πρότειναν;
-
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Νομίζω πως ESP και συστήματα αυτόματου φρεναρίσματος (AEB) θα πρέπει να αξιολογούνται και να μαθαίνουμε βαθμολογίες για το κάθε μοντέλο ξεχωριστά. Γιατί μπορεί να σου χρεώνουν οι κατασκευαστές τα ESP και AEB, αλλά δεν κάνουν όλα την ίδια δουλειά.
Το θέμα είναι με τι κριτήρια θα τα αξιολογήσεις. Οι περισσότεροι εδώ μέσα για παράδειγμα προτιμούν ένα πιο 'φιλελεύθερο' ESP.
Για μένα το κριτήριο αξιολόγησης του ESP είναι μόνο ένα, να σε κρατάει στον δρόμο. Αν κάποιος θέλει να 'παίξει' ας το απενεργοποιήσει (σε αυτά που δεν απενεργοποιούνται εντελώς, θα μπορούσε να έχει έναν πιο φιλελεύθερο χαρακτήρα). Γιατί το να σου γλιστρήσει δεν είναι σίγουρο ότι θα σου συμβεί όταν το περιμένεις. Και σε εκείνη την φάση το ESP θα πρέπει να προστατέψει και το αυτοκίνητο σου αλλά και τους επιβάτες αυτού.
Επίσης, σκέψου πως οι περισσότεροι εδώ μέσα δεν αποτελούν τον μέσο όρο των ιδιοκτητών ενός Focus, πόσο περισσότερο ενός Pulsar. Το ESP θα πρέπει να σχεδιάζεται με βάση τον μέσο όρο και όχι τους petrolheads.
-
Το ESP πρέπει ή δεν πρέπει να έχει επιλογή απενεργοποίησης; Πιστεύω πως δε θα πρέπει να έχει επιλογή απενεργοποίησης και δε θα πρέπει να είναι φιλελεύθερο. Η ασφάλεια πρώτα από όλα. Και επίσης να μην τα υπερεκτιμούμε όλα αυτά τα συστήματα προστασίας. Οι εποχές που το φρενάρισμα και το κράτημα βασιζόταν κατά πολλή στην οδηγική ικανότητα περάσανε. Μπήκε η τεχνολογία που συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό επικουρικά στην ασφάλεια και αυτού που οδηγεί και του απέναντι που δε φταίει σε τίποτα να πληρώσει (ακόμη και με τη ζωή του) τα αγωνιστικά ένστικτα του κάθε μαθητευόμενου μάγου στην άσφαλτο. Σε θέματα ασφάλειας τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι απαραίτητα.
-
Ευτυχώς που δεν παίρνεις εσύ αποφάσεις panosft. Ο κόσμος μας θα ήταν ένα πολύ πιο βαρετό μέρος...
-
Ο χρήστης Dim84 έγραψε:
http://www.skai.gr/news/auto/article/282368/me-190-aloga-to-neo-nissan-pulsar-16-dig-t/Χρειαζόταν η nissan μια sport έκδοση σ αυτή την κατηγορία κι απ ότι βλέπω βελτιώθηκε πολύ και σχεδιαστικά.
-
Ο χρήστης panosft έγραψε:
Το ESP πρέπει ή δεν πρέπει να έχει επιλογή απενεργοποίησης; Πιστεύω πως δε θα πρέπει να έχει επιλογή απενεργοποίησης και δε θα πρέπει να είναι φιλελεύθερο. Η ασφάλεια πρώτα από όλα. Και επίσης να μην τα υπερεκτιμούμε όλα αυτά τα συστήματα προστασίας. Οι εποχές που το φρενάρισμα και το κράτημα βασιζόταν κατά πολλή στην οδηγική ικανότητα περάσανε. Μπήκε η τεχνολογία που συνεισφέρει σε πολύ μεγάλο βαθμό επικουρικά στην ασφάλεια και αυτού που οδηγεί και του απέναντι που δε φταίει σε τίποτα να πληρώσει (ακόμη και με τη ζωή του) τα αγωνιστικά ένστικτα του κάθε μαθητευόμενου μάγου στην άσφαλτο. Σε θέματα ασφάλειας τα ηλεκτρονικά βοηθήματα είναι απαραίτητα.Σου ξεφυγε ο κόφτης στα 130χω!!!Για να μην πω στα 90χω και με πεις υπερβολικό!!!
-
Πλάκωσαν οι Schumacher των δημοσίων οδών, που παίρνουν οικογενειακά αυτοκίνητα, τα πάνε συνέχεια με το πλάι, το σώζουν **πάντα **γιατί είναι χεράδες και ένα μη απενεργοποιούμενο ESP θα τους έκοβε την οδηγική ευχαρίστηση. ΟΚ...
Panosft ευτυχώς που δεν παίρνεις εσύ αποφάσεις, γιατί τώρα έχουν επιπλέον δουλειά, φαναρτζήδες, γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, νεκροθάφτες, παπάδες, κλπ.
ΥΓ. Μου αρέσει που κάποιοι βρίσκουν χώρο να καμαρώσουν πόσο 'χεράδες' είναι, ακόμη και στο θέμα του Nissan Pulsar
-
Jim Str : του το φτιαξαν εκει και του ειπαν να μην το πλενει με πιεστικο γιατι μπορει να ξαναβγει .
-
Πλάκωσαν οι Schumacher των δημοσίων οδών, που παίρνουν οικογενειακά αυτοκίνητα, τα πάνε συνέχεια με το πλάι, το σώζουν **πάντα **γιατί είναι χεράδες και ένα μη απενεργοποιούμενο ESP θα τους έκοβε την οδηγική ευχαρίστηση. ΟΚ...Panosft ευτυχώς που δεν παίρνεις εσύ αποφάσεις, γιατί τώρα έχουν επιπλέον δουλειά, φαναρτζήδες, γιατροί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές, νεκροθάφτες, παπάδες, κλπ.
ΥΓ. Μου αρέσει που κάποιοι βρίσκουν χώρο να καμαρώσουν πόσο 'χεράδες' είναι, ακόμη και στο θέμα του Nissan Pulsar
Τι παραλήρημα είναι αυτό;:o
-
Κατάλληλο για το 4 σταυροβελωνιές φόρουμ!!!
-
Είμαι σίγουρος ότι είσαι γραμμένος και εκεί και γράφεις ότι το χέρι σου είναι πιο γρήγορο και από ραπτομηχανή και βγάζει το πιο δύσκολο σχέδιο σεμεδάκι στο λεπτό.
Sorry adensa, και προφανώς το σχόλιο δεν αναφερόταν σε εσένα, αλλά να έχουμε κατά νου και σε ποιο θέμα γράφουμε.
Να είμαι χεράς (ή να θέλω να γίνω), να έχω το κατάλληλο μηχάνημα, στον κατάλληλο χώρο και να συζητάω αν με χαλάει ή όχι το ESP το καταλαβαίνω. Για εμένα αυτή η συζήτηση για το ESP και το 'κράξιμο' στον panosft θα είχε αξία αν είμασταν μια παρεούλα με τα αυτοκίνητα μας στην πίστα των Σερρών.Σε τρεις περιπτώσεις θα σου χρειαστεί το ESP:
- Όταν φταίει ο δρόμος (οπότε καλώς υπάρχει το ESP)
- Όταν ο οδηγός είναι άτσαλος (πάλι καλώς υπάρχει το ESP)
- Όταν ο οδηγός είναι αστέρι και μπορεί να πλασάρει το αμάξι (εκτός πίστας πάλι καλώς υπάρχει το ESP, γιατί οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου δεν έχουν καμιά απολύτως διάθεση να μάθουν πόσο πραγματικά αστέρι είναι).
-
Axel είσαι σε αυτοκινητιστικό φόρουμ. Όσο για την πίστα, έχουμε βάλει ότι αυτοκίνητο μπορείς να φανταστείς στις Σέρρες με φορουμοπαρέα. Το αυτό και σε στροφοδιαδρομές (π.χ. Ε.Δ. Λειβάδι-Πετροκέρασα) όπου έβλεπες π.χ. QQ να πηγαίνει με τις πόρτες.
-
Είμαι σίγουρος ότι είσαι γραμμένος και εκεί και γράφεις ότι το χέρι σου είναι πιο γρήγορο και από ραπτομηχανή και βγάζει το πιο δύσκολο σχέδιο σεμεδάκι στο λεπτό.Sorry adensa, και προφανώς το σχόλιο δεν αναφερόταν σε εσένα, αλλά να έχουμε κατά νου και σε ποιο θέμα γράφουμε.
Να είμαι χεράς (ή να θέλω να γίνω), να έχω το κατάλληλο μηχάνημα, στον κατάλληλο χώρο και να συζητάω αν με χαλάει ή όχι το ESP το καταλαβαίνω. Για εμένα αυτή η συζήτηση για το ESP και το 'κράξιμο' στον panosft θα είχε αξία αν είμασταν μια παρεούλα με τα αυτοκίνητα μας στην πίστα των Σερρών.Σε τρεις περιπτώσεις θα σου χρειαστεί το ESP:
- Όταν φταίει ο δρόμος (οπότε καλώς υπάρχει το ESP)
- Όταν ο οδηγός είναι άτσαλος (πάλι καλώς υπάρχει το ESP)
- Όταν ο οδηγός είναι αστέρι και μπορεί να πλασάρει το αμάξι (εκτός πίστας πάλι καλώς υπάρχει το ESP, γιατί οι υπόλοιποι χρήστες του δρόμου δεν έχουν καμιά απολύτως διάθεση να μάθουν πόσο πραγματικά αστέρι είναι).
Ακριβώς. Μιλάμε για κανονικούς δρόμους.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Axel είσαι σε αυτοκινητιστικό φόρουμ. Όσο για την πίστα, έχουμε βάλει ότι αυτοκίνητο μπορείς να φανταστείς στις Σέρρες με φορουμοπαρέα. Το αυτό και σε στροφοδιαδρομές (π.χ. Ε.Δ. Λειβάδι-Πετροκέρασα) όπου έβλεπες π.χ. QQ να πηγαίνει με τις πόρτες.Δεν είναι όλα τα αυτοκινητιστικά φόρουμ το ίδιο ευτυχώς. Η ατάκα 'QQ να πηγαίνει με τις πόρτες (σε δημόσιο δρόμο)', περισσότερο μου θυμίζει εποχές T.F.R.C.
Είναι περιττό προφανώς να ρωτήσω γιατί θα πρέπει να εμπιστευθώ την σωματική ακεραιότητα την δική μου και της οικογένειας μου στις οδηγικές ικανότητες του επίδοξου Έλληνα Schumacher και τα κρατήματα ενός ταπεινού Qashqai...
-
Ευτυχώς δεν είναι όλα τα ίδια. Υπάρχει και το AutoTriti για τους πολιτικά ορθούς (a.k.a. ξενέρωτους). Πλακίτσα...
-
Με ένα αστεϊσμό ο Δίας εντούτοις τονίζει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Καθώς τα οικονομικά θέματα που αντιμετωπίζουν πολλά μέσα ενημέρωσης (κανάλια τηλεόρασης, ραδιοφωνικοί σταθμοί και φυσικά έντυπα...) αναγκάζονται να ρίξουν (για χάρη διαφημηστικών εσόδων και όποιου άλλου είδους χορηγιών...) πολύ νερό στο κρασί τους και έτσι οδηγούμαστε να διαβάζουμε πολλάκις διθύραμβους για αυτοκίνητα που τελικά πολλές φορές δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα (πχ. τεστ καταναλώσεων).
-
Πως θα μπορέσουμε να περάσουμε κάμερες ταχύτητας στην sd του navi στο pulsar;
Μπορείς κάποιος να μας δώσει τα φώτα του; -
Ο χρήστης mesoldimos έγραψε:
Πως θα μπορέσουμε να περάσουμε κάμερες ταχύτητας στην sd του navi στο pulsar;
Μπορείς κάποιος να μας δώσει τα φώτα του;http://www.qashqaiownersclub.co.uk/foru ... c2346.html
Nissan Pulsar