-
Ο χρήστης corollag5 έγραψε:
Αναφορικά με το οδόμετρο επειδή το έχω τσεκάρει μόνο μια φορά (διαδρομή από Περιστέρι στο ύψος περίπου Lidl Κηφισού έως Πόρτο Χέλι) και σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα να δημιουργηθεί κάποια εντύπωση σε επόμενο ταξίδι θα το ξαναδώ για επιβεβαίωση. Τώρα όσον άφορα την ταχύτητα είναι κάτι που το έχω ελέγξει αρκετές φόρες και μπορώ να το πω με σιγουριά ότι έχω απόκλιση 10 km/h από τα 90 km/h και πάνω.Όλη μου η απάντηση όμως ήταν βασισμένη στο οδόμετρο... Τσέκαρε το ξανά, βάζοντας στο GPS του κινητού σου μια διαδρομή και μηδενίζοντας τα χιλιόμετρα στο οδόμετρο. Αν δεν έχεις πρόβλημα, θα πρέπει η απόκλιση οδόμετρου και GPS να είναι μηδαμινή και όχι 10% που μας είπες στο αρχικό σου ποστ.
Κατά τ΄άλλα, η απόκλιση του ταχύμετρου κατά 10% (αυτό είπες ότι το έχεις καρατσεκάρει) είναι πολύ μεγάλη. Συνήθης απόκλιση είναι γύρω στο 4-5%.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Αυτή η ιστορία που περιγράφει ο corollag5 δείχνει ότι κάποιο θέμα υπάρχει. Γιατί δεν μιλάμε μόνο για την απόκλιση του ταχυμέτρου, που έχουν (μικρότερη ή μεγαλύτερη) όλα τα αυτοκίνητα, αλλά απόκλιση και στα χιλιόμετρα που καταγράφει το οδόμετρο. Αυτό δεν είναι φυσιολογικό! Τα ταχύμετρα μόνο έχουν απόκλιση. Τα οδόμετρα ΔΕΝ έχουν απόκλιση! Σε καμία περίπτωση η συνήθης απόκλιση του ταχύμετρου δεν πρέπει να μεταφέρεται στο οδόμετρο!Μια πιθανή αιτία, που πρέπει να εξεταστεί στην αντιπροσωπεία είναι να είναι δηλωμένη λάθος η διάσταση ( δηλαδή η διάμετρος) των ελαστικών.
Προσωπικά τίποτα δεν μου κάνει εντύπωση, το δικό μου μόλις το παρέλαβα απο την αντιπροσωπεία, το οδόμετρο μετρούσε τα χιλιόμετρα ΑΚΡΙΒΩΣ επι 2 (!) με αποτέλεσμα να βγαίνουν και οι υπόλοιπες λάθος ενδείξεις (μισή κατανάλωση κλπ.)
Μου άλλαξαν κοντέρ και έστρωσε βέβαια αλλά εννοείται η καχυποψια μένει για πάντα τόσο για το γεγονός αυτό + οτι το διακοσμητικό 'περίγραμμα' του κοντέρ ήταν ξεκούμπωτο απο την μια πλευρά εξαρχής...
Το εχω γράψει αναλυτικά το στόρυ τότε (10-11/2015) εδω μέσα να τα διαβάσετε, μέχρι και η Nissan έγραψε στο thread να επικοινωνήσω μαζί τους.
Δεν το τράβηξα καλώς ή κακώς, για να μην χαλαστώ περισσότερο, τουλάχιστον το αμάξι δεν έχει κάνει κιχ απο τότε. -
Μου θύμισες έναν φίλο με Sunny που πήγαινε στη Τσιμισκή με τρίτη και 170 στο κοντέρ....
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στέφανε είναι αυτά τα τελευταία σου λόγια που άλλαξαν δραματικά τον τρόπο που βλέπω τα πράγματα. Θυμήθηκα τότε που είχα corolla starlet και λίγο carina e τα ξένοιαστα χρόνια μηδενικής οδηγικής ευχαρίστησης αλλά εξωπραγματικής εξυπηρέτησης. Το επόμενο μου όχημα θα είναι ΤΟΥΟΤΑ ΓΚΙΑΟΎΡΙς στεϊσον σε χρώμα μπλε υπουργικό και το μικρό yaris υβριδικό με μασάζ στην πλάτη Να χω το κεφάλι μου ήσυχο.Ε ναι ρε συ Σπύρο τι να σου πουν τα ταπεινά τογιοτακια μπροστά στο υπερατου Duster [emoji6]
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Μου θύμισες έναν φίλο με Sunny που πήγαινε στη Τσιμισκή με τρίτη και 170 στο κοντέρ....Α σε παρακαλώ, βάσει ενδείξεως είχα κατανάλωση εντός πόλεως ~2,5λ/100 και εκτός λιγότερο απο 2 χαλαρά!
Επειδή το πήρα απο άλλη διπλανή πόλη χρειάστηκε κατευθείαν να μπω εθνική για να το φέρω σπίτι και χωρίς τότε να εχω προσέξει το πρόβλημα στο κοντέρ, είχα ψαρώσει τρελά με την ένδειξη της κατανάλωσης μονολογώντας απο μέσα μου συνεχώς 'καλά τα λένε οτι τα diesel δεν καινε τίποτα τελικά!'ΥΓ. Επίσης μια απλή κυριακάτικη βόλτα ήταν άνετα 500 χλμ. στο κοντέρ ασε που δεν χρειάστηκα πάνω απο 3 μέρες να το 'στρώσω' στα 1000 χλμ.
-
Ice εγώ πάντως έχω τις χειρότερες εντυπώσεις απο την εξυπηρέτηση της Toyota με τελευταίο σκηνικό το μεγάλο σέρβις και επέλεξα να αλλάξω τακακια δίσκους 4δα μου βγάζει προσφορά και γράφει μέσα 2 μπροστά τακακια και δίσκους μαζί με σέρβις 560€, λέω αδερφέ και τα πίσω θέλω μου λέει αλλά 150, του λέω στην τάδε Toyota τα περνάω όλα με την 4δα στα 610.
Του δείχνω και την προσφορά και μου λέει θα στα αλλάξω ξαι γω σε αυτή τη τιμή, οκ του λέω ποτέ να στο φέρω, αύριο μου λέει, οκ; οκ!
Παω την επόμενη του λέω τις 4 δισκοπλακες τις Θέλω κρατατες, δε μου απάντησε, το επαναλαμβάνω, γελάει, μου δίνει ενα yaris με χίλιες πίπες για να κινούμαι μέχρι το μεσημέρι, τεσπα πάω το μεσημέρι μου έβαλε εβα ωραίο δάχτυλο και ξεχεσμα γιατί έκανα 200χλμ, πάει αυτο.
Μέσα στα νεύρα ο τύπος λέει πήγαινε πλήρωσε να πάρεις το αμάξι, τους δίσκους τους έχω πίσω, καλά; καλα! Σου πέρασα και μια έκπτωση λέει θα πληρώσεις την αρχική τιμή, α λέω μάγκας, μας έφτιαξε, σκάω 560 παω να πάρω το αμάξι... τι να δω; 2 οι δίσκοι, αδερφέ οι άλλοι 2; άλλες 2 λέει; μη τα πολυλογώ 2 μπροστά άλλαξε, τακακια δίσκοι δεν άλλαξαν πίσω, ήρθε όλο το σέρβις απο τα γαλλικά που τους έριχνα, βγαλτα Τώρα του έλεγα θέλω το αμάξι όπως στο φερα και τα λεφτά.
Το κερασάκι; κύριε μου μου λέει εδώ είναι η προσφορά που σας δώσαμε, 2 τακακια και δυο δίσκους σας γράφουμε. Κατα κόκκινος εγώ παω να παρω το αμάξι, ούτε αέρα δεν είχε το αριστερό το χρησιμοποιούσαν για στήριγμα μου είπε ο τεχνικός.Όλα αυτά στον σταυρό...
Μη μου λέτε για Toyota λοιπόν...
Μετά το σκηνικό πούλησα το αμάξι...
-
Αναφέρεσαι στην Toyota στα Γλυκά Νερά;
-
Ναι.
-
Φίλε μου πάρε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών υπάρχει κάποια κυρία Κορρέ η οποία είμαι σίγουρος ότι θα ακούσει το πρόβλημα σου.Απο κει και πέρα στη nissan υπάρχει ο Μυροπουλος υπεύθυνος συνεργείου ο οποίος έχει πολλές γνώσεις.Δεν ξέρω τι λένε κάποιοι εδώ αλλά εγώ όσες φορές χρειάστηκα κάτι εξυπηρετήθηκα.
Το πρόβλημα σου όπως είπε και κάποιος άλλος μάλλον είναι τα λάστιχα.Τα ίδια φόραγε και το δικό μου και έβγαλα 50000 χλμ.Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Σε ολους θα συμβούν αυτά αδελφέ!
Δεν έχω λόγο να μην σε πιστέψω αλλά η περίπτωση σου έχει σίγουρα δυο αφηγήσεις και ως νομικός δεν μπορώ να βγαλω συμπέρασμα αν δεν ακούσω αμφότερα τα μέρη. Μέσα από τις γραμμές διαβλέπω ίσως και παρεξηγήσεις λόγω νεύρων. Ψυχραιμία χρειάζονται αυτά τα πράγματα. Φωνάζοντας και βρίζοντας δεν κανεις δουλειά. (Αυτό ως γενικό κανόνα το γραφω, όχι αναγκαστικα για την περίπτωση σου [emoji6])Εγω 20 χρονια τογιοτακιας έχω δικο μου εξουσιοδοτημένο που κρατάει τόσα χρονια την άδεια, γεγονός που μιλάει μόνο του.
Παράπονα ποτε δεν είχα. Πάντα θα ασχοληθούν και ποτε δεν θα τους κάνω παζάρι. Κάνουν μονοι τους όση έκπτωση μπορούν και είμαστε όλοι happy.
Σε τέτοια θέματα με το αμάξι προέχουν οι καλες σχέσεις και να γίνεται σωστά δουλειά όχι κάποια ευρώ από εδώ και από εκεί. Τσιγκουνιές στο μεταφορέα της οικογένειας δεν έχει!Στη νισσαν αντίθετα είχα πάντα αντιμετώπιση ότι ολα τα στραβά είναι φυσιολογικά και δοκίμασα και λόγω φόρουμ -συστημένος δηλαδή- 2 γνωστά εξουσιοδοτημένα και τα κεντρικά. Προσπαθούσα με βρω κάτι αξιόπιστο να δημιουργήσω σχέση οπως με την Τογιότα (τελικά βλεποντας ότι δουλειά δεν γίνεται το έδωσα το αμάξι και ησύχασα)
Τα πρώτα καλά για απλά πράγματα αλλά αν στραβωσει η δουλειά πας κεντρικά όποτε βλέπε παρακάτω.
Το τελευταίο για εμένα απογοήτευση. Σου δίνει την εντύπωση ότι θες βύσμα για να κανεις δουλειά και να ασχοληθούν, άσε την εικόνα 80s και τη γραφειοκρατία σαν δημόσιο. Μπορεί βέβαια να έχουν πολύ δουλειά μιας και είναι μεγάλος ο όγκος των πωλήσεων των QQ που είναι γνωστό ότι βγάζουν μικρό θέματα και τρέχουν να τα καλύψουν αλλά ......
Κάποιοι, όπως το cc προσπαθούν και βοηθούν, αλλά το «βαθύ κράτος» φαίνεται ότι αντιστέκεται.Παντως στην Τογιότα μετά από επισκέψεις στο δίκτυο συχνά σε καλούν για εντυπώσεις. Στη νισσαν ποτε δεν με κάλεσε κανεις.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Φίλε μου πάρε ένα τηλέφωνο στην εξυπηρέτηση πελατών υπάρχει κάποια κυρία Κορρέ η οποία είμαι σίγουρος ότι θα ακούσει το πρόβλημα σου.Απο κει και πέρα στη nissan υπάρχει ο Μυροπουλος υπεύθυνος συνεργείου ο οποίος έχει πολλές γνώσεις.Δεν ξέρω τι λένε κάποιοι εδώ αλλά εγώ όσες φορές χρειάστηκα κάτι εξυπηρετήθηκα.
Το πρόβλημα σου όπως είπε και κάποιος άλλος μάλλον είναι τα λάστιχα.Τα ίδια φόραγε και το δικό μου και έβγαλα 50000 χλμ.Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Και εσυ Άγγελε συστημένος μάλλον λόγω qgc θα πηγες όσες φορές θα χρειάστηκε [emoji6] όποτε δεν μπορείς να ξερεις τι θα συνέβαινε αν πήγαινες μόνος.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Ναι.Και μένα μου άφησε τις χειρότερες εντυπώσεις ως υποψήφιος πελάτης.
-
Καλησπέρα!
Κ γω με Nissan note πετρέλαιο.
Στη Nissan Κυριακούδης το πήρα και το πηγαίνω για σέρβις. Η εξυπηρέτηση είναι άψογη, είναι όλοι ευγενικοί και όταν κάποια στιγμή μου προέκυψε κάτι στο αυτοκίνητο με εξυπηρέτησαν άμεσα.
Οι τιμές τους στα σέρβις καλές.
Για παράδειγμα: 30000km. Λάδια, φίλτρα λαδιού, αέρα, πετρελαίου: 130,00€. -
Στέφανε μόνο συστημένος δεν πήγα.Να σαι σίγουρος γι αυτό.Αν ήταν έτσι δεν θα το ανέφερα καθόλου.θα συμφωνήσω και για το Κυριακούδη άψογο συνεργείο γι αυτό άλλωστε έχουν και πολύ δουλειά.
Στάλθηκε από το Redmi 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Στεφ ο καθένας έχει βρει ενα εξουσιοδοτημένο και είναι χαρούμενος νισσαν ή οποιοδήποτε άλλη εταιρεία.
Δυστυχώς εγώ μιλάω για μια μεγάλη αντιπροσωπεία που 135κ χλμ εκτός ότι τα πλήρωσα φαρμακείο ένοιωθα και σαν κομμάτι κρέας και περίμενα κάθε φορά που πλήρωνα να ακούσω την ατάκα του Κορκολη... 'είσαι το πο... μου'; δεν είναι μια η φορά που τσακωνόμαστε με την τογιοτα, 135κ όπως είπα.
Τεσπα επειδή βγαίνουμε εκτός, ας επικεντρωθούμε στο πρόβλημα του φίλου. -
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Στεφ ο καθένας έχει βρει ενα εξουσιοδοτημένο και είναι χαρούμενος νισσαν ή οποιοδήποτε άλλη εταιρεία.
Δυστυχώς εγώ μιλάω για μια μεγάλη αντιπροσωπεία που 135κ χλμ εκτός ότι τα πλήρωσα φαρμακείο ένοιωθα και σαν κομμάτι κρέας και περίμενα κάθε φορά που πλήρωνα να ακούσω την ατάκα του Κορκολη... 'είσαι το πο... μου'; δεν είναι μια η φορά που τσακωνόμαστε με την τογιοτα, 135κ όπως είπα.
Τεσπα επειδή βγαίνουμε εκτός, ας επικεντρωθούμε στο πρόβλημα του φίλου.Δεν εχεις άδικο!
Παντως εντύπωση μου κάνει γιατί μπορεί μεν να έχω δικό μου εξουσιοδοτημένο (Μουστακας) αλλά πολλοί στον κύκλο και στην οικογένεια έπιναν νερό και με αλλα του δικτύου (Γιαννιτσας, Κατσιπάνος, Παπαδαμαντιου, Φλαμιατος) αλλά και εγώ έχοντας αγοράσει από 4 διαφορετικούς εμπόρους Τογιότα είδα απίστευτη οργάνωση, εγκαταστάσεις και ποιότητα.
Η δε εμπιστοσύνη μου στις διαδικασίες της εταιρίας επιβεβαιώθηκε όταν γνώρισα από κοντά και συνεργάστηκα επαγγελματικά με τον κ. Τάκη Αθανασόπουλο που μου εξήγησε αρκετά πράγματα από μέσα και ενθουσιάστηκα.
Σε αντίθεση αυτό που είδα από το δίκτυο της άλλης εταιρείας ήταν χύμα.
Κακές περιπτώσει υπάρχουν παντού αλλά η οργάνωση και οι διαδικασίες ελαχιστοποιούν σε κάθε περίπτωση τα προβλήματα -
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Όπως το φανταζόμουν τα λάστιχα είναι ενός χρόνου καθόταν στον ήλιο οπότε λογικό να έχεις τρέμουλο όπως και να χοροπηδούσε το αμάξι και φυσικά θεωρώ πως για τα κρατηματα του οχήματος ευθύνεται η αναμονή ενός χρόνου.
Κανονικά οφείλουν να στα αντικαταστήσουν και κακός κατά τη γνώμη μου το δεχτηκες το αμάξι με αυτά τα λάστιχα.Για τα ελαστικά πραγματικά δεν ξέρω αν έχω αντοχές να μπω στην διαδικασία να 'αντιπαρατεθώ', εδώ άλλωστε έχουμε να κάνουμε με προμηθευτή (βλέπε Continental) και όχι τον ίδιο τον κατασκευαστή του αυτοκίνητου, οπότε υπάρχει φαντάζομαι έτοιμη δικαιολογία από πλευράς αντιπροσωπείας πως με αυτά έρχεται από το εργοστάσιο και πως δεν θα μπορεί να γίνει κάτι.
Το πρόβλημα σου όπως είπε και κάποιος άλλος μάλλον είναι τα λάστιχα.Τα ίδια φόραγε και το δικό μου και έβγαλα 50000 χλμ.Τα έχω ήδη κάνει και τα δυο... να μιλήσω δλδ τόσο με την εξυπηρέτηση όσο και με τον κύριο Μυρόπουλο, χωρίς να λαμβάνω την ανταπόκριση - αντιμετώπιση σε τέτοιο βαθμό πού θα ήθελα. Αν και δεν θα έπρεπε πάντως να κάνει, από την πλευρά μου κι εγώ, ίσως ανήκω στην κατηγορία πελατών “ψείρας” κι αυτό να δυσκολεύει την επικοινωνία μας... τι να πω.
Το τελευταίο για εμένα απογοήτευση. Σου δίνει την εντύπωση ότι θες βύσμα για να κανεις δουλειά και να ασχοληθούν, άσε την εικόνα 80s και τη γραφειοκρατία σαν δημόσιο. Μπορεί βέβαια να έχουν πολύ δουλειά μιας και είναι μεγάλος ο όγκος των πωλήσεων των QQ που είναι γνωστό ότι βγάζουν μικρό θέματα και τρέχουν να τα καλύψουν αλλά ......
Κάποιοι, όπως το cc προσπαθούν και βοηθούν, αλλά το «βαθύ κράτος» φαίνεται ότι αντιστέκεται.Παντως στην Τογιότα μετά από επισκέψεις στο δίκτυο συχνά σε καλούν για εντυπώσεις. Στη νισσαν ποτε δεν με κάλεσε κανεις.
Τα είπες όλα, μέσα σε μόλις μερικές προτάσεις... κυρίως για την κατάσταση που επικρατεί, αλλά και την διαφορετική πελατοκεντρική αντίληψη.
BTW εδώ και μερικές φωτό από το project μετατροπής σε LED τα Sidelights, Dip Beam, High Beam, DLR(λείπει φωτό).
-
Καλησπέρα και πάλι,
Λόγω αρκετού ελεύθερου χρόνου το Σ/Κ έκατσα να πλύνω με ησυχία το αυτοκίνητο και παρατήρησα οτι το επάνω μέρος και των δύο μπροστινών φαναριών είναι σε αρκετά έντονο βαθμό θολωμένο/καμμένο.
Το αμάξι κλείνει τον Οκτώβριο 3 χρόνια και σε γενικές γραμμές περνάει τις περισσότερες ώρες τις μέρας σε σκια, τόσο στη δουλεία που βρίσκεται σε σκέπαστρο όσο και στο σπίτι που είναι σε εξωτερικό γκαράζ αλλα σε σκιερό μέρος.
Γνωρίζω οτι το θόλωμα των μπροστινών φαναριών θεωρείται σε γενικές γραμμές 'φυσιολογική φθορά' αλλά είναι λογικό να ξεκινήσει σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα?
Υπάρχει περίπτωση λόγω αυτού να το καλύπτει η εγγύηση?ΥΓ. Εννοείται θα ρωτήσω και στην αντιπροσωπεία αλλά απο χτές που το είδα με τρώει και θα ήθελα μια πρώτη γνώμη.
-
Δυστυχώς είναι φυσιολογική φθορά οπότε δεν παίζει θέμα εγγύησης, φυσικά δεν χάνεις τίποτα να το περάσεις μια βόλτα απο αντιπροσωπεία.
Στο θέμα φανάρια τώρα, αν για τον χ, ψ λόγο το αμάξι βράχηκε και στέγνωσε το νερό πάνω του, αν πηγαίνει σε θάλασσα ή αν μένεις κοντά σε θάλασσα είναι ένας μεγάλος παράγοντας να αρχίσουν να θαμπώνουν, ακόμα και μια όξινη βροχή μπορεί να είναι ένας ακόμα παράγοντας.
Ακόμα και πως θα τα τρίψεις με το σφουγγάρι παίζει ρόλο, άσε τα φανάρια είναι διαβόλου κάλτσα.Τα 3 χρόνια και στις συνθήκες πλέον που ζούμε θεωρείται αποδεκτό.
Άντε σε βλέπω το επόμενο Σ/Κ να κάνεις return τα φανάρια σου.
-
Ο χρήστης xRRx έγραψε:
Δυστυχώς είναι φυσιολογική φθορά οπότε δεν παίζει θέμα εγγύησης, φυσικά δεν χάνεις τίποτα να το περάσεις μια βόλτα απο αντιπροσωπεία.Στο θέμα φανάρια τώρα, αν για τον χ, ψ λόγο το αμάξι βράχηκε και στέγνωσε το νερό πάνω του, αν πηγαίνει σε θάλασσα ή αν μένεις κοντά σε θάλασσα είναι ένας μεγάλος παράγοντας να αρχίσουν να θαμπώνουν, ακόμα και μια όξινη βροχή μπορεί να είναι ένας ακόμα παράγοντας.
Τα 3 χρόνια και στις συνθήκες πλέον που ζούμε θεωρείται αποδεκτό.
Άντε σε βλέπω το επόμενο Σ/Κ να κάνεις return τα φανάρια σου.
Σε θάλασσα κοντά δεν μένω και αν πηγαίνουμε θάλασσα ειναι κανα 2-3 φορές την εβδομάδα τώρα το καλοκαίρι με τα παιδιά.
Αυτό με το νερό που στέγνωσε που λες τι εννοείς? Επηρεάζει απλά αν βράχηκε με νερό και στέγνωσε? Αυτό είναι κάτι που μπορεί να συμβεί ανα πάσα ώρα και στιγμή απο μια βροχη μέχρι οτιδήποτε... Παίζει ρόλο?
Και μια ερώτηση άσχετου, return τα φανάρια που λες = καθαρισμός?
Nissan Pulsar