-
Ειναι λιγο 'θεωρητικα' ολα αυτα.Στην πραξη δεν θα ειχε καμμια διαφορα.Το michelin ειναι και Β σε fuel efficiency,οταν στο 205/55 υπαρχουν λαστιχα που ειναι Α....
Τελος παντων,καλοφορετα anyway.. -
30000 τα μανησια δρομο και πολυ ειναι , αλλα καθε 35 με 40000 χιλιομετρα αλλαγη το λαστιχο οι δρομοι μας δεν ειναι οτι καλυτερο
-
Ο χρήστης VAGKIRK έγραψε:
Βρε παιδιά υπάρχουν ελαστικά που αντέχουν 50.000 χλμ ;
Και σε πόσο χρονικό διάστημα;Νομίζω πως μετά από 35.000 έχει χαθεί το 50% της απόδοσης τους.
Και τα ελαστικά μαζί με τα φρένα είναι τα σημαντικότερα αναλώσιμα σε ένα αυτοκίνητο , πρέπει να βρίσκονται πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για λόγους ασφαλείας.
Στάλθηκε από το Mi Note 2 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
ήταν και δυο χιλιοστά πάνω από τους οδηγούς φθοράς το πέλμα και χωρίς εμφανείς φθορές.Το καλύτερο είναι να αλλάζεις κάθε 30000χλμ αλλά πλέον δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό.
-
Ο χρήστης alexadrinos έγραψε:
Βρε παιδιά υπάρχουν ελαστικά που αντέχουν 50.000 χλμ ;
Και σε πόσο χρονικό διάστημα;Νομίζω πως μετά από 35.000 έχει χαθεί το 50% της απόδοσης τους.
Και τα ελαστικά μαζί με τα φρένα είναι τα σημαντικότερα αναλώσιμα σε ένα αυτοκίνητο , πρέπει να βρίσκονται πάντα στην καλύτερη δυνατή κατάσταση για λόγους ασφαλείας.
ήταν και δυο χιλιοστά πάνω από τους οδηγούς φθοράς το πέλμα και χωρίς εμφανείς φθορές.Το καλύτερο είναι να αλλάζεις κάθε 30000χλμ αλλά πλέον δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό.
Τρελές υπερβολές: https://www.thesun.co.uk/motors/3591028 ... -michelin/
-
Για να το λέει η Michelin πάντως που θα την συνέφερε η αύξηση της κατώτατης επιτρεπόμενης φθοράς του πέλματος είναι αξιοσημείωτο.
Πάντως , όντως στα πρωτοβρόχια και στα παγωμένα πρωινα του χειμώνα είναι που καταλαβαίνεις την διαφορά σε ένα λάστιχο με 35000 χλμ + , σε μεγαλύτερες των 10 βαθμών θερμοκρασία και αφού έχει ζεσταθεί αρκετά κρατάει το ίδιο.
-
Τo πόσο χρονών είναι το λάστιχο δεν παίζει ρόλο; Δηλαδή το ίδιο κράτημα έχει ένα λάστιχο που σε δύο χρόνια έκανε 35.000χλμ με ένα που σε τέσσερα χρόνια έκανε τα ίδια χιλιόμετρα;
-
Ο χρήστης Sarantish έγραψε:
Τo πόσο χρονών είναι το λάστιχο δεν παίζει ρόλο; Δηλαδή το ίδιο κράτημα έχει ένα λάστιχο που σε δύο χρόνια έκανε 35.000χλμ με ένα που σε τέσσερα χρόνια έκανε τα ίδια χιλιόμετρα;Εγώ κάποτε άλλαζα καθ' 6 μήνες λάστιχα σε μια Corvette που είχα αλλά ταξίδευα κάθε μέρα και με ταχύτητες 200+
Τώρα για να πάμε καφενείο - σπίτι νομίζω όλα αυτά είναι υπερβολή 50.000 χιλιόμετρα και βλέπουμε τώρα εαν μια φορά το χρόνο πάμε ταξίδι αντι για 140 χιλιόμετρα πάμε με 100 και όλα καλά
Το qq θέλει 800 ευρώ για λάστιχαSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Καλησπέρα
Επανέρχομαι στο θέμα με τους χάρτες και την SD κάρτα. Από την επικοινωνία με Θεοχαράκη στην Θεσσαλονίκη μου είπαν ότι έχω την τελευταία έκδοση (και καλά)...
Επομένως επικοινωνία με κεντρικά Θεοχαράκη Αθήνα. Τους έστειλα όλα τα στοιχεία της κάρτας μου ( 25920 4KJ0A – (2014/2015) ) και μου είπαν ότι θα το μελετήσουν....Πράγματι αναγνώρισαν ότι η κάρτα που έχω είναι από το 2014 και ότι θα κάνουν το εξής :
Οι τελευταίοι χάρτες διαθέσιμοι είναι KE288-LCNKEV3 (2017/2018) αλλά επειδή λέει ο κατασκευαστής δεν αναγνωρίζει κάτι και δεν επιβαρύνεται με έξοδα αλλαγής κάρτας ...θα με εξυπηρετήσουν ως εξής: θα μου δώσουν μια κάρτα που θα χρεωθούν αυτοί από τις τελευταίες που έχουν λάβει και τοποθετούν στα Micra K14 KE288-LCNKEV2 – (2016/2017) ώστε να με εξυπηρετήσουν έστω με αυτόν τον τρόπο.Θεωρητικά αναμένω την επόμενη εβδομάδα την νέα κάρτα. Γενικά παρά πολύ καλή συμπεριφορά από τα κεντρικά του Θεοχαράκη στην Αθήνα αλλά λίγο με χάλασαν ότι δεν μπορούν να στείλουν την τελευταία έκδοση v3.
Σε κάθε περίπτωση έστω και αυτό κάτι είναι. Όταν την κάνω θα ενημερώσω.
-
ωραια χαιρομαι που εβγαλες ακρη με τις πληροφοριες που σε δωσαμε
Καρτα μνημης σε γερμανικο παλσαρ και εκει την παλια δινουν
-
Η αλήθεια είναι ότι η εξήγηση ότι το αυτοκίνητο έτσι ήρθε από το εργοστάσιο με την συγκεκριμένη κάρτα χαρτών 2014 ακούγεται λογικό ότι μπορεί να συμβαίνει μιας και όπως μου είπαν ο κατασκευαστής δεν δέχεται λέει ότι σε 2 η 3 χρόνια έχουν αλλάξει ριζικά οι οδικοί άξονες της χώρας μας. Αυτό ισχύει ότι στην Ευρώπη δεν φτιάχνουν τώρα δρόμους όπως εμείς
Από κει και πέρα και ότι θα κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους έστω και με ην προτελευταία διαθέσιμη εκδοση v2 χαρτών είναι κάτι.Το ιδανικό θα ήταν να μπορούσαν να βρουν την v3 έκδοση αλλά δεν παίζει κάτι τέτοιο μου είπαν.
-
περιμενουμε να την παρεις αν και πιστευω σε μικρο χρονικο διαστημα θα την εχεις , απο χιλιομετρα ποσα εφτασες γιατι μερες ειχες να γραψεις στο φορουμ
-
Για να λέμε και τα καλά και γω σε ένα θέμα που αντιμετώπισα με την επέκταση οδικής βοήθειας βρήκα λύση άμεσα από την εξυπηρέτηση πελατών στα κεντρικά.
-
Έχω φτάσει από 15/1 που το πήρα 3.000 χιλιόμετρα
-
ωραια καλα ξεκινησες θα το ευχαριστηθεις.
ναι οντως αλεξανδρινος και εγω οσες φορες επικοινωνησα κατω στα κεντρικα, εξυπηρετηση 5 αστερων ειδικα καποιες κυριες που στελεχωνουν το εν λογω τμημα ειναι σωστες και σε βοηθαν, σε αντιθεση με καποιους αντιπροσωπους επαρχια που μετα την αγορα δε σε ξερω δε με ξερειςσε περιπτωση που εχεις καποια απορια.
-
Καλησπέρα
Σήμερα παρέλαβα την SD Card v2 όπως είχα ενημερώσει. Όλα έγιναν όπως μου είπαν. -
ωραια καλες διαδρομες , ανεβασε μας και μια φωτο της καρτας αν θες !
-
Η κάρτα
-
Καλησπέρα! Τελικά μου αλλάξανε μπαταριά, αφού δεν βρήκανε από που προέρχεται το σφάλμα στο σταρτ στοπ και το πρόβλημα λύθηκε!! Έπρεπε να ελέγξουν όλες τις πιθανότητες και μετά να κάνουν την αλλαγή! Η καινούρια μπαταριά δεν γράφει τίποτα πάνω! Μονο ρενω-νισσαν! Όσον αφορά την αίσθηση στις γρήγορες αλλαγές ταχυτήτων μου έδωσαν την εξήγηση ότι πλέον τα κιβώτια ταχυτήτων, για τις αλλαγές, χρησιμοποιούν ντιζες και γιαυτό έχουν αυτή την αίσθηση!
-
than123 ανεβασε μας και εσυ μια φωτογραφια απο την μπαταρια που σε βαλαν, γιατι οι περισοτεροι που αλλαξαμε γραφει μονο Nissan σε ενα κοκκινο αυτοκολητο απο την πισω μερια .
-
Καλησπέρα σε όλους,
Τον Δεκέμβρη μαζί με το προβλεπόμενο ετήσιο σέρβις, με έβαλαν και εμένα στην ανάκληση με τις μπαταρίες, αν και δεν είχα κάποιο θέμα με το SS (τουλάχιστον μέχρι τότε) και το αμάξι δούλευε και δουλεύει κομπλέ.
Προημερών όμως, καθώς ξεκίνησα και οδηγούσα, παρατήρησα οτι είχε μηδενίσει η ώρα (!) όπως και το χρώμα του αυτοκινήτου στην οθόνη του κοντέρ είχε γυρίσει στο προεπιλεγμένο λευκό.
Οι υπόλοιπες ρυθμίσεις, που είχαν ας πούμε αλλάξει τότε με την αλλαγή μπαταρίας (όπως πχ. τα psi σε bar στις ενδείξεις πίεσης ελαστικών που θυμάμαι) είναι εντάξει έκτος κι αν μου διαφεύγει κάποια άλλη μικρορύθμιση.
Φαίνεται σαν να έγινε κάποιο μερικό (?) reset για κάποιο λόγο αν και προσωπικά λειτουργικά τουλάχιστον δεν κατάλαβα κάτι στο αυτοκίνητο.
Έλεγξα τους πόλους της μπαταρίας μήπως και παίζει κανένας αλλά φαίνονται σταθεροί και στη θέση τους.
Στο τοπικό σέρβις δεν έχουν ακούσει ποτέ παρόμοιο περιστατικό και η αλήθεια είναι πως και μενα μου φάνηκε περίεργο αν και όπως είπα τόσο πριν οσο και μετά το σκηνικό αυτό το αμάξι δεν έχει εμφανίσει το παραμικρό.Το θέμα είναι τώρα τι κάνω, το αφήνω σαν τυχαίο γεγονός? Περιμένω μήπως ξαναγίνει? Να ελέγξω κάτι συγκεκριμμένο?
Η αλήθεια είναι πως στο μυαλό μου είναι οτι δεν είναι τίποτα και έτυχε, μέχρι και το χειρότερο (εγκέφαλος τπτ?)...
Καμιά ιδέα?
Nissan Pulsar