-
Καλησπέρα ρε παιδιά.
Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκινητάκι σχετικά κοντό, τετράπορτο και μέχρι τα 2000ευρώ.
Είμαι ανάμεσα στην Alfa Romeo 146 1.4 twin spark 00' και στο Nissan Almera 1.4 Challenge 00'.
Έχει κάποιος κάποια άποψη με τα σχετικά αυτοκίνητα(καλύτερα να είναι κάτοχος κάποιου από αυτά, αλλά και οι υπόλοιποι μας κάνουν);
Τα σημαντικότερα που θέλω να μάθω είναι:
1ον) Τι ζημιές παίζουν γενικά(και ειδικά μηχανικά);
2ον) Τι συμπεριφορά έχουν στο δρόμο (κρατήμα, φρενάρισμα κλπ); και
3ον) Τι τιμές παίζουν σε συντήρηση ή βλάβη(ποιο είναι πιο οικονομικό). -
Καλησπέρα ρε παιδιά.
Θέλω να αγοράσω ένα αυτοκινητάκι σχετικά κοντό, τετράπορτο και μέχρι τα 2000ευρώ.
Είμαι ανάμεσα στην Alfa Romeo 146 1.4 twin spark 00' και στο Nissan Almera 1.4 Challenge 00'.
Έχει κάποιος κάποια άποψη με τα σχετικά αυτοκίνητα(καλύτερα να είναι κάτοχος κάποιου από αυτά, αλλά και οι υπόλοιποι μας κάνουν);
Καλησπέρα ρε παιδιά.
Ο χρήστης Dgeorge έγραψε:
Καλησπέρα ρε παιδιά.
3ον) Τι τιμές παίζουν σε συντήρηση ή βλάβη(ποιο είναι πιο οικονομικό).για το 1ον almera.
για το 2ον 146.
για το 3ον almera.
στο τιμονι, φρενα, κρατημα ειναι μπροστα η alfa, σε οικονομια (καταναλωση, ζημιες, αξιοπιστια) ειναι πολυ μπροστα η nissan, εγω στην θεση σου δεν θα συζηταγα για την alfa αλλα γουστα ειναι αυτα και τι ζητας απο ενα αυτοκινητο. -
Ρε τα ιδια ακριβως θα εγραφα!
-
ως πρώην κάτοχος Almera 96 1,4 που ήρθε στα χέρια μου σαν 7ος ιδιοκτήτης με 200.000+ κμ και έμεινε για περίπου 1 χρόνο και 15000 κμ + μόνο τα καλύτερα μπορώ να σου πω για το αμαξάκι. Αν εξαιρέσεις μια φούσκα ιμιαξονίου που σκίστηκε και έφαγε το ρουλεμάν, μόνο λάδια συμπλήρωνα επειδή τα έπινε αρκετα το οποίο δεν το θεωρώ παράξενο μιας και δεν ξέρω αν ποτέ είχε δει σερβις το συγκερκιμμένο, α και λάστιχα έβαλα με το που το πήρα γιατί είχε 3 διαφορετικές μάρκες. . Με -10οC έπερνε με μισή μιζιά και γενικά ήτανε αστέρι. Τώρα για την Alfa δεν έχω άποψη αλλά θα σου πω ότι ακόμη και το αδιάφορο σχεδιαστικά Αλμέρα προσωπικά το θεωρώ ομορφότερο από την 146. Για το τιμόνι στρίψιμο κλπ το πιστεύω ότι θα είναι καλύτερη η alfa από το μέτριο αλμέρα αλλά τι προτεραιότητες βάζεις και τι ζητάς από ένα αυτοκίνητο 13 ετών με 2000€ ;
-
Αν προκειται για Ν15 challenge(KYB-Eibach) και το Αλφα νορμαλ τοτε μαλλον δεν θα υστερει σε κρατημα και επιδοσεις το Νισσαν αλλα η ανεση θα ειναι αρκετα περιορισμενη.
-
Νισσαν φιλε. Για μτχ και τοσο παλιο αμαξι μην σηζητας για αλφα.
-
Ρε παιδια ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Το θέμα είναι οτι έχω τοσες επιλογές που έπηξα.Εσείς τι αυτοκίνητο προτείνετε που να έχει τα εξής:
1ον) να μην είναι πολύ μακρύ, αλλα ευρήχωρο
2ον) τετράπορτο
3ον)κινητήρας εμπιστοσύνης(έχω βαρεθεί να πληρώνω για βλακείες)
3ον)γενικά οικονομικό (ανταλλακτικά, κατανάλωση, κ.α)
4ον)τιμή μέχρι 2000 ευρώ.Τώρα τι να πρωτο δεις απο όλα αυτά.Σίγουρα δεν μπορείς να βρεις ένα που να τα έχει όλα αυτά.
Σαν ανακεφαλαίωση θέλω.Το βασικό είναι να μην πολυ ασχολούμαι με συνεχής βλάβες,να είναι οικονομικό, και άνετο....
αυτά..... -
Το θέμα είναι οτι έχω τοσες επιλογές που έπηξα.Εσείς τι αυτοκίνητο προτείνετε που να έχει τα εξής:
2ον) τετράπορτο
4ον)τιμή μέχρι 2000 ευρώ.Τώρα τι να πρωτο δεις απο όλα αυτά.Σίγουρα δεν μπορείς να βρεις ένα που να τα έχει όλα αυτά.
Σαν ανακεφαλαίωση θέλω.Το βασικό είναι να μην πολυ ασχολούμαι με συνεχής βλάβες,να είναι οικονομικό, και άνετο....
αυτά.....Η 146 δεν ειναι οικονομική σε κατανάλωση ,είναι βαριά για τους 100 ίππους που βγάζει η 1,4.Οι ιμάντες και ο μεταβλητός χρειάζονται κάμποσα € για αλλαγή.
-
Καλησπέρα ρε παιδιά.
3ον) Τι τιμές παίζουν σε συντήρηση ή βλάβη(ποιο είναι πιο οικονομικό).το alfa 146 twinspark ειναι αλλο πραγμα σε κρατημα, πατηματα, σχεδιαση εσωτερικα και εξωτερικα, τι να σου πω το almera 1.4 το εσωτερικο του ειναι σαν αγροτικο, απλο, λιτο η διαφορα του με τα sunny του 1992 και επειτα ειναι μονο στο εξωτερικο που το μακραινουν λιγο αλλα ο κινητηρας και αργος ειναι και ιδιαιτερη διαχειριση καυσιμου δεν την εχει αναμεσα σε αυτα τα 2 θα σου προτεινα το alfa 146 1.4 twinspark
-
Μιας και μιλάμε πάντως για Low budget αγορά, άρα δε θα θες να δαπανάς μεγάλα ποσά στη συντήρηση, θα πήγαινα στο almera τόσο για τα έξοδα συντήρησης του όσο και για το ότι λογικά θα είναι πιο αξιόπιστο. Η alfa θέλει συχνή αλλαγή ιμάντων και έχει κι ακριβά μπουζί. Γενικότερα, τα μεγάλα της σέρβις θα σου στοιχίσουν ακριβότερα απ ότι στο almera.
-
Ο χρήστης koubeast έγραψε:
Μιας και μιλάμε πάντως για Low budget αγορά, άρα δε θα θες να δαπανάς μεγάλα ποσά στη συντήρηση, θα πήγαινα στο almera τόσο για τα έξοδα συντήρησης του όσο και για το ότι λογικά θα είναι πιο αξιόπιστο. Η alfa θέλει συχνή αλλαγή ιμάντων και έχει κι ακριβά μπουζί. Γενικότερα, τα μεγάλα της σέρβις θα σου στοιχίσουν ακριβότερα απ ότι στο almera.Mπουζί (8) αλλάζει κάθε 100000χλμ.
-
Δεν ήξερα ότι το διάστημα είναι τόσο μεγάλο . Πάντως αξιόπιστη βγήκε σε φίλο που έχει πάνω από 200k χλμ, αλλά είναι και επιμελής στα service της. Αν έβρισκα τόσο προσεγμένη, θα το σκεφτόμουν, αλλά θεωρώ ότι το Nissan είναι πιο 'safe' επιλογή στην αγορά του μεταχειρισμένου
-
Για καμμια άλλη μάρκα τι θα λέγατε;(opel, fiat, ford)
Έλεγα και να δω και κανένα opel astra του 2000 ή κανένα ford; Χωρίς να έχω κάτι συγκεκριμένο... -
2ον) τετράπορτο
αυτά.....Να σου δώσω μερικές ακόμα επιλογές
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4230189/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4223414/
Εδώ, δέν βγάζει τίποτα ο κινητήρας...περιφεριακά μόνο άν έχουν πλύνει μοτέρ μπορεί να χαλάσει ο ρυθμιστής ρελαντί και από αυτό να σβήνει. Καλό αυτοκίνητο με καλά φρένα, ανετότατο στο ταξίδι και οικονομικό...
Αν το βρείς και με λιγότερα από 150000χλμ........ τα τελευταία βγήκαν το 2001.
Η alfa καλή είναι, όμως έχω την αίσθηση ότι ταλαιπωρείται, εκτός ταξιδιού, από το βάρος της(ειδικά οι εκδόσεις με τις 15ρες ζάντες..). Το μοτέρ είναι σκυλί, τα ανταλλακτικά που έχουν το σήμα της πάνω αλλά και αρκετοί μάστορες χρεώνουν αρκετά.... κρίμα. Είναι καλά αυτοκίνητα και σου δημιουργούν αναμνήσεις αλλά και διάθεση για βόλτες!
Πάρε και υλικό για διαβασματάκι
http://library.techlink.gr/4t/article.a ... rticle=430 -
-
Ευχαριστώ akis_drive απλά ψάχνω σε coupe(πόρτα στο πορτ-παγκαζ).
-
ευχαριστώ popol@ros.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4245732/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4083743/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4242128/
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/4226444/
απο την στιγμη που δεν σε νοιάζει να ειναι 3πορτο ή 5πορτο
Alfa Romeo 146 ή Nissan Almera 1.4