-
ΕΥχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα το παρουν τη δευτερα στην αντιπροσωπεια και θα σας κραταω ενημερους.
-
πόσα πληρώνετε τέλη κυκοφορίας για 1.6 diesel αυτόματο ? είχα την εντύπωση από τα διάφορα site ότι είναι κάτω από 120kg CO2 αλλά βλέπω ότι η άδεια αναγράφει 125kg άρα επιβαρύνομαι με 25 euros extra από αυτό που νόμιζα...
-
ΕΥχαριστω για τις απαντησεις σας. Θα το παρουν τη δευτερα στην αντιπροσωπεια και θα σας κραταω ενημερους.
Να ευχηθώ και εγώ καλά και γρήγορα ξεμπερδέματα με τα προβλήματα που σου έτυχαν.
-
πόσα πληρώνετε τέλη κυκοφορίας για 1.6 diesel αυτόματο ? είχα την εντύπωση από τα διάφορα site ότι είναι κάτω από 120kg CO2 αλλά βλέπω ότι η άδεια αναγράφει 125kg άρα επιβαρύνομαι με 25 euros extra από αυτό που νόμιζα...
150 euros
-
το λαμπακι κινητηρα τελικα ηταν ενας αισθητηρας καυσιμου που θελει αλλαγη κ τον παρηγγειλαν. πιεσης ελαστικων τα μετρσαν κ τον μηδενισαν κ εχρι στιγμης δεν εχουν αναψει ακομη... το ηχειο ηταν ΟΚ τελικα ηταν υπερβολες της μικρης μου κορης. καλη χρονια σε ολους.
-
150 ναι, και το αλλο είναι ότι μετά τον Φεβρουάριο (μάλλον με το wltp) πέφτουμε στον κόφτη και δεν θα κυκλοφορούμε κάθε μερα στον δακτύλιο λόγο κινητήρων τελευταίας τεχνολογίας, αφού πάμε στα 140 + g/km CO2 ...
-
dilliget wrote:
150 ναι, και το αλλο είναι ότι μετά τον Φεβρουάριο (μάλλον με το wltp) πέφτουμε στον κόφτη και δεν θα κυκλοφορούμε κάθε μερα στον δακτύλιο λόγο κινητήρων τελευταίας τεχνολογίας, αφού πάμε στα 140 + g/km CO2 ...
Aν έχεις 125gr CO2 πληρώνεις 125Χ1,2 =150 ευρώ. Αν είχες 120gr CO2 θα πλήρωνες 125Χ0,98=117,6 δηλ. ~33ευρώ παραπάνω.
@fantom 344
Eφ'όσον το αυτοκίνητο σου έχει ταξινομηθεί πριν το Μάρτιο 2020,θα υπολογίζεται στην άδεια κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές καυσαερίου που γράφει εκεί,οπότε αν είναι κάτω από 140 θα κυκλοφορεί,ακόμη κι αν το ακριβώς ίδιο μοντέλο έρθει το Μάρτιο με αυξημένους ρύπους λόγω wltp.Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το ίδιο αμάξι,με ίδιο κινητήρα θα έχει δύο εκδοχές: α) να μπορεί να κυκλοφορεί στο δακτύλιο το πριν 3/2020 και β) να μην μπορεί το μετά τον 3/2020. Παράδοξο μεν,αλλά δεν θα είναι και το μοναδικό σ'αυτή τη χώρα.Γιατί δε νομίζω ότι στο υπουργείο θα κάτσουν ν'αλλάξουν όλες τις άδειες κυκλοφορίας από το 2010 (που υπάρχει η μέτρηση τελών και ορίων με τους ρύπους) για να εναρμονιστούν με το wltp και τα 'παλιά' αμάξια...
-
Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το ίδιο αμάξι,με ίδιο κινητήρα θα έχει δύο εκδοχές: α) να μπορεί να κυκλοφορεί στο δακτύλιο το πριν 3/2020 και β) να μην μπορεί το μετά τον 3/2020. Παράδοξο μεν,αλλά δεν θα είναι και το μοναδικό σ'αυτή τη χώρα.Γιατί δε νομίζω ότι στο υπουργείο θα κάτσουν ν'αλλάξουν όλες τις άδειες κυκλοφορίας από το 2010 (που υπάρχει η μέτρηση τελών και ορίων με τους ρύπους) για να εναρμονιστούν με το wltp και τα 'παλιά' αμάξια...
Φυσικά δεν θα αλλάξουν τις άδειες. Αλλά το πιο απλό (και αυτό που είχε πει η προηγούμενη κυβέρνηση) είναι να βγεί και 2η κλίμακα ρύπων για τέλη και δακτύλιο, για αυτοκίνητα μέτα τον 3/2020 (όπως τώρα έχει βγεί για το 2010 και το ίδιο αυτοκίνητο εαν ήτνα πριν το 2010 πληρώνει τέλη με τα κυβικά). Αυτό είναι πολύ απλό και πανεύκολο.
-
χρόνια πολλά με υγεία.
thanks για το info.
άρα κανείς δεν ξέρει ακόμη σίγουρα αν θα κυκλοφορούμε ελεύθερα στο δακτύλιο (οι πριν τον 03/2020).
η fca έχει βγάλει ποιες είναι οι εκπομπές κατά wltp? γιατί με ένα σύντομο ψάξιμο δεν βρήκα κάτι.
με εντυπωσιάζει πάντως πόσο παπάτζες είναι τα ελληνικά sites. τουλάχιστον 2 αναφέρουν εκπομπές ρύπων κάτω από 120kg και μάλιστα στο gocar στο info page του μοντέλου αναφέρει και πόσα ευρώ πληρώνεις για αυτούς τους ρύπους ( που είναι φυσικά λανθασμένοι). και εγώ ο μα κα κας βασιζόμουν στα sites όταν έψαχνα για αυτοκίνητο και δεν έκανα τον κόπο να το βεβαιώσω με το φυλλάδιο του μοντέλου.
-
Εγώ θεωρώ τους νέους ρύπους μία καλή ευκαιρία να τα αρπάξουν από τα τέλη που σε σχέση με τα προ του 2010 είναι ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΑ χαμηλά , γιατί ήταν αβάντα του Ηλίθιου στους εισαγωγείς .
Ετσι με εύκολο τρόπο μπορούν να αφήσουν τα νέα με τους νέους ρύπους και τους παλιούς συντελεστές και να αυξήσουν τα ποσά στα παλιότερα .
Γενικά αν θέλουν να τα πάρουν είναι εύκολο .
Πάντως επειδή ΠΑΝΤΑ ΠΑΙΖΕΙ Η ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟΥΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΙΣ , αποκλείεται το καινούργιο να πληρώνει περισσότερο φόρο από το μτχ .
-
Μήπως υπάρχει κάποιος κάτοχος πετρελαιοκίνητου Renegade 1.6 multijet στο forum για να ρωτήσω κάποια πράγματα;
Το πετρέλαιο 2000cc δεν σου κάνει?
Πήγα μια νύφη στην εκκλησία με ένα τέτοιο πριν 20 μέρες και ήταν ΄να όμορφο 24ωρο στο δρόμο για μένα και μια αξέχαστη εμπειρία!!!
-
fantom344 wrote:
dilliget wrote:
Aν έχεις 125gr CO2 πληρώνεις 125Χ1,2 =150 ευρώ. Αν είχες 120gr CO2 θα πλήρωνες 125Χ0,98=117,6 δηλ. ~33ευρώ παραπάνω.
@fantom 344
Eφ'όσον το αυτοκίνητο σου έχει ταξινομηθεί πριν το Μάρτιο 2020,θα υπολογίζεται στην άδεια κυκλοφορίας με βάση τις εκπομπές καυσαερίου που γράφει εκεί,οπότε αν είναι κάτω από 140 θα κυκλοφορεί,ακόμη κι αν το ακριβώς ίδιο μοντέλο έρθει το Μάρτιο με αυξημένους ρύπους λόγω wltp.Αυτό βέβαια σημαίνει ότι το ίδιο αμάξι,με ίδιο κινητήρα θα έχει δύο εκδοχές: α) να μπορεί να κυκλοφορεί στο δακτύλιο το πριν 3/2020 και β) να μην μπορεί το μετά τον 3/2020. Παράδοξο μεν,αλλά δεν θα είναι και το μοναδικό σ'αυτή τη χώρα.Γιατί δε νομίζω ότι στο υπουργείο θα κάτσουν ν'αλλάξουν όλες τις άδειες κυκλοφορίας από το 2010 (που υπάρχει η μέτρηση τελών και ορίων με τους ρύπους) για να εναρμονιστούν με το wltp και τα 'παλιά' αμάξια...
Εχεις δίκιο... δεν το είχα συνειδητοποιήσει αλλα ΟΚ το implementation εχει να κανει καθαρά με την Ευρωπαική οδηγία και απ' ότι βλέπω οι Άγγλοι ας πούμε είναι σαφέστατοι και το λένε οτι η άδεια για όλη την διάρκεια της ζωής του αυτοκινήτου παραμένει ίδια και το ίδιο και ο υπολογισμός των ρύπων - φοβερό ε - τους καναμε και εμεις ενα τζίρο η αληθεια είναι στα δύσκολα οπότε ας χαρούμε για όσο κρατήσει
-
Ένιωσα την ανάγκη μετά από 4 χρόνια συνύπαρξης με το Renegade να μετάφέρω εντυπώσεις το αυτοκίνητο αποτελεί εμπειρία ροπή άφθονη μιλάω πάντα για το 1,6diesel εξοντωτικές μετρήσεις σε άσχημες συνθήκες ανταποκρίνεται σαν να βρίσκεται στο στοιχείο του.Αχιλλειος πτέρνα το κακό καυσιμο και ο αεροδυναμικός θόρυβος στα 120 και πάνω από στροβιλισμούς πλησίον του φινιστρινιου.Ενα μείον η έλλειψη ρεζερβας το οποίο αντιμετώπισα με ένα καλό αεροσυμπιεστή.Βλαβες μηδέν.Κινηση στη πόλη έχει αυξημένη κατανάλωση.Δεν χρησιμοποιοησα ποτέ Σταρτ στοπ.Η σελίδα μας στο FB φιλοξενεί εντυπώσεις και άλλων χρηστών όπως εδώ.
-
Καλησπέρα.
Υποψήφιος αγοραστής του Renegade με τον κινητήρα diesel 1.6,
Το δίλλημα που έχω είναι, εαν το πάρω με το χειροκίνητο ή το αυτόματο κιβώτιο.
Η κατανάλωσή είναι ίδια? Γιατί απο εμπείρία χρήσης λογικά το αυτόματο θα υπερτερεί.
Χρώμα είμαι μεταξύ του μαύρου και του Μπλέ και εξοπλισμό το Longitude.
-
@ αποστολος1: μπορείς να μου στείλεις ή να ποστάρεις το link απο την σελίδα στο FB ? ή τουλάχιστον τίτλο ?
Πως καταλαβαίνεις στο δικό σου αυτοκίνητο ότι το καύσιμο που έχεις βάλει δεν είναι καλής ποιότητας ?
@ pnea73 : έχω το 1.6 αυτόματο longitude. με κοντά 5χιλ χλμ από μέσα Νοεμβρίου. κάποια πράγματα έχω αναφέρει και πιο πάνω για το αμάξι.
αυτά που αναφέρει ο Απόστολος1 σχετικά με θόρυβο (+ windbuffeting πάνω από 60-70χλμ με ανοικτό πίσω παράθυρο) και για ροπή με βρίσκουν σύμφωνο. Πολύ, μα πάρα πολύ ροπή. είσαι με 120 και απλά πατώντας κ άλλο το πεντάλ σε 2 δευτερα έχεις πάει 140+ για πλάκα. εθνική @ 3χιλ rpm είσαι πάνω από 150 χιλιόμετρα.
Κατανάλωση έχω 7.5 στα 100 αλλά με καθημερινή διαδρομή πηγαινε -ελα 25χλμ με συνθήκες αρκετής κίνησης (σκέψου ότι δεν πρέπει να κουμπώνει 6η για πάνω από 1χλμ…). Θεωρώ πάντως πως αν οδηγούσα το ίδιο αμάξι χειροκίνητο με τόσες αλλαγές θα έκαιγα παραπάνω. Εθνική με ταχύτητες 120 σε cruise control γύρω στα 5.5 -6.
Το αυτόματο είναι αρκετά καλό, θα σε σώσει αν κινείσαι στην πόλη. έχω την εντύπωση πως στην έκδοση limited που έχει αυτόματο φρενάρισμα πόλης και adaptive crusise control το σταμάτα ξεκίνα στα φανάρια γίνεται αυτόματα και εσύ απλά στα φανάρια θα κουνάς το τιμόνι αραχτός στο υποβραχιόνιο ! δοκίμασε το στο test drive της limited auto έκδοσης αν ισχύει ή ρώτα τον πωλήτη. (ο σφακιανάκης στον κηφισό είχε σίγουρα limited auto διαθέσιμο για test drive πριν τα Χριστούγεννα). Να κάνεις οπωσδήποτε test drive σε πραγματικές συνθήκες (πχ διαδρομή της δουλειάς σου και όχι απλα ένα δεκάλεπτο πέριξ ττης αντιπροσωπείας)
το kickdown μπορεί να μην είναι τρομερά ακαριαίο αλλά με την ροπή του diesel δεν θα έχεις θέμα. για την αξιοπιστία του κιβωτίου, δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη ακόμα. επίσης επειδή δεν έχεις έλεγχο του συμπλέκτη και τα λάστιχα είναι ασφάλτινα θερινά, μην περιμενεις θάυματα σε ανάβάσεις ολισθηρών κομματιών. πχ. ράμπα πάρκινγκ πυλωτής με πλακάκι ολισθηρό σχετικά, για να ανέβω πρέπει να απενεργοποιήσω esp… με χειροκίνητο αμάξι δεν έχω θέμα στην ίδια ράμπα..
τα μεγάλα μείον για εμένα είναι ο οι χειρολαβές πίσω (δες προηγούμενα ποστάρισμάτα μου), ο θόρυβος στα πολλά χιλίομετρα (πρέπει να κάνεις test drive για να καταλάβεις αν τον θεωρείς ανεκτό ή όχι). Επίσης το γεγονός πως ενώ οι ίδιες εκδόσεις στο εξωτερικό φοράνε Led φώτα ώς στανταρτ, εδώ η αντιπροσωπεία τα δίνει μόνο εξτρα στα 1200 ευρώ. Όταν τους ρώτησα αν μπάινουν εκ των υστέρων μου απάντησαν πως δεν μπορεί να γίνει αυτό και μόνο στο εργοστάσιο τοποθετούνται όταν συναρμολογέιται το αυτοκίνητο. Είναι λίγο αστείο, να κυκλοφορείς μόνο με αλογόνου σε καινούριο αυτοκίνητο το 2020.
το έχω σε jet blue ( ή καπως έτσι) ώραιο αλλά λερώνεται έυκολα !
-
Ευχαριστώ για την απάντηση. Μάλλον θα πάω προς το χειροκίνητο κιβώτιο γιατί αυτόματο δεν βρήκα να δοκιμάσω... Και δεν έφερνα καμία εταιρεία στην πόλη μου.
Οπότε μάλλον αυτόματο θα είναι το επόμενο Jeep.
Ανέφερα το θέμα για τις χειρολαβές και μου είπαν ότι το 2020 έχει στην έκδοση longitude.
-
Αυτόματο να πάρεις και ας είναι και παπάκι....
-
Καλησπέρα , ειμαι σε αναζήτηση μεταχειρισμένου renegade δεν έχω αποφασίσει αν θα προτιμήσω την έκδοση με τον 1.4 170 ή τον δίλιτρο diesel. Προέρχομαι από Grand Vitara του 2008 ,με ενδιαφέρει αποκλειστικά το 4κινητο. Είχα αποκλείσει να ξαναπάρω δίλιτρο διότι το πλήρωσα διπλά 10 χρόνια αλλά αν ισχύει η κατάργηση του τεκμηρίου και του φόρου πολυτελείας τότε αλλάζουν τα πράγματα. Με χαλάει μόνο το ότι συγκεκριμένο δεν έχει αυτόματο κιβώτιο. Είναι γενικότερα καλύτερη επιλογή από την βενζίνη;
Επίσης το μόνο που με προβληματίζει στο αυτοκίνητο είναι ο χώρος αποσκευών. Οικογένεια με δύο παιδιά και αρκετές εκδρομές θα είναι πρόβλημα; Είναι ένας λόγος για τον οποίο κοιτάω και το Vitara αν και δεν με τρελαίνει το καινούριο.
-
Ο 1.4 170 καίει 12-14 λίτρα χαλαρά...
-
Ο 1.4 170 καίει 12-14 λίτρα χαλαρά...
Πιο κοντά στο 10άρικο θα είναι, ανάλογα βέβαια και τη χρήση (πόλη,φόρτωμα κτλ)
Jeep Renegade 2015