- 

Εγω θα προτεινα Α4 avant. 
- 

Ο χρήστης kostis20 έγραψε: Α4 καλύτερα quattro και sline ας είναι και το 1.8, διαφορετικά το μόνο στο οποίο διαφέρουν με το passat είναι στο περιτύλιγμα To passat δεν έχει καμιά σχέση με το A4. Είναι όλα διαφορετικά εκτός από τον κινητήρα 1,8 160ps και τους 2.0 TDI.Κατά τα άλλα πλαίσιο ,αναρτήσεις τοποθέτηση κινητήρα είναι διαφορετικά. 
 Το quattro στο Α4 έχει αυξημένη κατανάλωση περίπου +1,5 lt/100km (χοντρικά) σε σχέση με το προσθιοκίνητο.Όχι μόνο δεν αλλάζει απλά το περιτύλιγμα αλλά υπάρχει αισθητή διαφορά. Έχουμε στην οικογένεια A4 B6 του 2004 και Passat Β6 του 2010. Το Α4, αν και παλιότερο, έχει σαφώς καλύτερη ηχομόνωση, ποιότητα κύλισης και υλικά καμπίνας (κάποια με μέτρια αντοχή στον χρόνο), με το Passat να έχει φτηνά πλαστικά όπου δε βλέπει η πεθερά ενώ το Passat είναι σαφώς πιο ευέλικτο και με πολύ καλύτερο τιμόνι. Φαντάζομαι η διαφορά ποιότητας στο Α4 Β8 θα είναι ακόμα πιο εμφανής. 
- 

Αρα με βλεπω για το Α4 αν θεωρησουμε δεδομενο οτι απο θεμα κατασκευης / εσωτερικου ειναι καλυτερο (σχετικα με καποιο hatchback κ το avant δεν εχετε αδικο αλλα εχουμε καταληξη σε αυτα τα 2). 
 Σχετικα με καταναλωση κ αξιοπιστια κινητηρα εχει κανεις αποψη?
- 

Εγω αν εχεις και οικογενεια θα ξαναπροτεινω avant. 
 Επισης πολυ προσοχη να μη σου πασαρουν καποιο με 120PS για 160PS!!
 Επισης μερικα εχουν το βασικο ηχοσυστημα που δεν εχει υποδοχη SD card.Επισης σε μερικα βάσικα πρωτα μοντελα δεν επεφταν οι πλατες των πίσω καθισματων...
 O 1,8 TFSI 160 ή 120 PS δε βγαζει τιποτα ιδιαιτερο.Το πιο συχνο προβλημα ειναι στην αντλια νερου .Αυτο καλο θα ηταν να ελεγχθει.Ουτε πολυ λαδι καιει κανονικα.Αν καιει πολυ λαδι αυτος ο κινητηρας κατι δε παει καλα.Δεν ειχε τα θεματα του διλιτρου.
 Για το Α4 απλα να κοιταξεις μηπως τρεμει το τιμονι στα 115 με 125 χαω.Εχει γινει ανακληση στα μπροστινα control arms της αναρτησης.
 Οτι αλλο θυμηθώ θα σου γραψω.
- 

Για τα χλμ ακριβη εκδοση κλπ κανεις οπωσδηποτε ελεγχο με διαγνωστικο σε εξουσιοδοτημενο συνεργειο εννοειται 
- 

Και απο το κλειδι γινεται στην αντιπροσωπεια. 
- 

Ο χρήστης kostis20 έγραψε: 
 Εγω αν εχεις και οικογενεια θα ξαναπροτεινω avant.
 Επισης πολυ προσοχη να μη σου πασαρουν καποιο με 120PS για 160PS!!
 Επισης μερικα εχουν το βασικο ηχοσυστημα που δεν εχει υποδοχη SD card.Επισης σε μερικα βάσικα πρωτα μοντελα δεν επεφταν οι πλατες των πίσω καθισματων...
 O 1,8 TFSI 160 ή 120 PS δε βγαζει τιποτα ιδιαιτερο.Το πιο συχνο προβλημα ειναι στην αντλια νερου .Αυτο καλο θα ηταν να ελεγχθει.Ουτε πολυ λαδι καιει κανονικα.Αν καιει πολυ λαδι αυτος ο κινητηρας κατι δε παει καλα.Δεν ειχε τα θεματα του διλιτρου.
 Για το Α4 απλα να κοιταξεις μηπως τρεμει το τιμονι στα 115 με 125 χαω.Εχει γινει ανακληση στα μπροστινα control arms της αναρτησης.
 Οτι αλλο θυμηθώ θα σου γραψω.Σε ευχαριστω για τα tips κ ολους οσους απαντησαν. Τωρα μενει να βρουμε το 'σωστο' Α4. 
- 

Ο χρήστης droemmen έγραψε: 
 Α4 καλύτερα quattro και sline ας είναι και το 1.8, διαφορετικά το μόνο στο οποίο διαφέρουν με το passat είναι στο περιτύλιγμαΠαιδιά το Α4 υπερέχει προφανώς σε σημεία από το passat, πλην όμως αν δεν επιλεγεί το σωστό Α4 (quattro, sline) δεν παύει να είναι ένα μεσαίο που δεν ξεχωρίζει ιδιαίτερα, αν λάβουμε υπόψη και το υψηλότερο κόστος. Ελπίζω να έγινα κατανοητός τώρα. 
 Κατά τ' άλλα αν αυτού του αρέσει εμένα μου περισσεύει, καλορίζικο!
- 

Εχει εντελως διαφορετικο πατωμα το Α4. Το Πασσατ εχει πατωμα Γκολφ. Sent from my Neo V using Tapatalk. 
- 

sline αναρτηση στην Ελλαδα δεν ειναι και οτι καλυτερο.Εγω θα την απεφευγα μαλιστα.Ειναι αρκετα σκληρη και το αυτοκινητο χαμηλωνει& σκληραινει και αλλο σε σχεση με τη sport αναρτηση.Αν μιλας για εξωτερικο πακετο και παλι στα B8 δε προσθετει τιποτα ιδιαιτερο. 
 Οσο για τη τετρακινηση οκ,αλλα και παλι στο 1,8 160 θελει αρκετη σκεψη γιατι οι επιδοσεις πεφτουν αρκετα ενω ανεβαινει και αισθητα η καταναλωση.Το 120 ps δε βγαινει quattro.
 Το Passat ειναι εντελως διαφορετικο αυτοκινητο.Δεν αλλαζει μονο το περιτυλιγμα.
- 

Eγώ δεν θα έβλεπα για Quattro πάντως. 
 Έχω οδηγήσει το 18άρι το απλό με τα 160 και μου φάνικε μια χαρά σε γκάζι και σε όλα.
- 

Ο χρήστης fatal έγραψε: 
 Eγώ δεν θα έβλεπα για Quattro πάντως.
 Έχω οδηγήσει το 18άρι το απλό με τα 160 και μου φάνικε μια χαρά σε γκάζι και σε όλα.Δε νομιζω να ειναι ποιο γρήγορο σε επιδόσεις το 4κινητο μιας και εχει παραπανω απώλειες. Το 4κινητο το επιλέγεις παραπανω πιστεύω για θέματα ασφάλειας και κρατηματος. Sent from my LG-E975 using Tapatalk 2 
- 

Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε: Eγώ δεν θα έβλεπα για Quattro πάντως. 
 Έχω οδηγήσει το 18άρι το απλό με τα 160 και μου φάνικε μια χαρά σε γκάζι και σε όλα.Δε νομιζω να ειναι ποιο γρήγορο σε επιδόσεις το 4κινητο μιας και εχει παραπανω απώλειες. Το 4κινητο το επιλέγεις παραπανω πιστεύω για θέματα ασφάλειας και κρατηματος. Sent from my LG-E975 using Tapatalk 2 Το ίδιο πράμα λέμε.. 
- 

Ο χρήστης fatal έγραψε: Eγώ δεν θα έβλεπα για Quattro πάντως. 
 Έχω οδηγήσει το 18άρι το απλό με τα 160 και μου φάνικε μια χαρά σε γκάζι και σε όλα.Δε νομιζω να ειναι ποιο γρήγορο σε επιδόσεις το 4κινητο μιας και εχει παραπανω απώλειες. Το 4κινητο το επιλέγεις παραπανω πιστεύω για θέματα ασφάλειας και κρατηματος. Sent from my LG-E975 using Tapatalk 2 Το ίδιο πράμα λέμε.. Be more specific before posting please.... Sent from my LG-E975 using Tapatalk 2 
- 

Ο χρήστης vasilis_1 έγραψε: 
 Από αξιοπιστία έχετε κάποιο σχόλιο?Ποιά...; Φίλε μου,για όμιλο VAG μιλάμε!!!! 
- 

Ο χρήστης Mad_Max_Geo έγραψε: Eγώ δεν θα έβλεπα για Quattro πάντως. 
 Έχω οδηγήσει το 18άρι το απλό με τα 160 και μου φάνικε μια χαρά σε γκάζι και σε όλα.Δε νομιζω να ειναι ποιο γρήγορο σε επιδόσεις το 4κινητο μιας και εχει παραπανω απώλειες. Το 4κινητο το επιλέγεις παραπανω πιστεύω για θέματα ασφάλειας και κρατηματος. +1 Σε καλό οδόστρωμα ίσως το απλό να είναι ελάχιστα πιο γρήγορο συνολικά στην Ελλάδα όμως όχι... @kostis20 Η S line ανάρτηση μεταμορφώνει το αυτοκίνητο, έχει όλα τα πλεονεκτήματα μιας σκληρότερης ανάρτησης με μικρές παραχωρήσεις στην άνεση. Όπως και να' χει αν ο ενδιαφερόμενος μπορεί να βρει ένα αξίζει να το δοκιμάσει να μας πει κι αυτός τι νομίζει. Αν πάλι η γρήγορη οδήγηση δεν είναι το ζητούμενο προφανώς τα παραπάνω ελάχιστη σημασία έχουν, άρα χάνεται -για μένα- και η υπεροχή του A4 και πάμε στα γνωστά (ποιότητα κλπ) 
- 

Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε: Από αξιοπιστία έχετε κάποιο σχόλιο? Ποιά...; Φίλε μου,για όμιλο VAG μιλάμε!!!! Ακριβώς είναι υπεράνω κριτικής! 
- 

Ο χρήστης vasilis_1 έγραψε: 
 Καλησπερα σε ολους,Εδω κ ενα μηνα ειμαι στην διαδικασια ψαξιματος για αγορα μεταχ. 'οικογενειακου' αυτοκινητου. 
 Αν κ ειμαστε ακομα 2, συντομα θα γινουμε 3.Υποψηφια προς αγορα ηταν: - Audi A4 1.8 TFSI 163 ps (μοντελο 2008-2009)
- Passat CC 1.8 TSI 160 ps (μοντελο 2008-2009)
- Alfa Romeo 159 1.8 Tbi (μοντελο 2010-2011)
- Μercedes C 1.8 η 1.6 blue eff. / E200  (μοντελο 2008-2009 / 2008)
 Το Νο. 3 αποκλειστηκε λογο α. χωρου αποσκευων, β. καταναλωσης (αν κ πιστευω καπου μαζι με την E200 θα ηταν) γ. πιθανες βλαβες σε σχεση με τα υπολοιπα.
 Τα 2 Μercedes στο νουμερο 4 αποκλειστηκαν λογο γυναικας / αποψης.
 (...)
 Ποια ειναι η γνωμη σας η οτι αλλο εχετε να προτεινετε??
 Προτείνω την Ε200 (w211) μεγάλοι χώροι, εξαιρετική ποιότητα κύλισης, καλή κατανάλωση (περί τα 9lt/100km), αξιοπιστία .... (και αλλαγή γυναίκας ή μεταστροφή της άποψής της τουλάχιστον) 
- 

Αφού έχεις οικογένεια πάρε s/w. 
 Τα βρίσκεις σε καλές τιμές και με καλό εξοπλισμό αφού συνήθως τα αγοράζουν συνειδητοποιημένοι οι οποίοι έχουν διάθεση να επενδύσουν κάτι παραπάνω στο αυτοκίνητό τους. Από αυτά θα κοιτούσα την 159 μιας και υπάρχουν αρκετά στην αγορά και είναι και σημαντικά φθηνότερα σε σχέση με τα υπόλοιπα. Έτσι ακόμα και κάποιες χαζοβλάβες να σου βγάλει θα έχεις περιθώριο να ανταπεξέλθεις. Με λίγη τύχη θα βρεις και Α4 που θα είναι καλοεξοπλισμένα και σε καλή τιμή. Υπάρχουν και passat αλλά δεν είναι τόσο κομψά όσο τα προηγούμενα, αλλά από χώρουςΤο passat cc δεν είναι για οικογενειάρχες. Απευθύνεται κυρίως σε 50άρηδες με σχετικά μεγάλα παιδιά οι οποίοι δεν έχουν μεγάλες απαιτήσεις σε χώρους που να είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμοι και προσβάσιμοι. 
- 

Σαν κάτοχος paccat CC 1.8 tsi εδώ και 3 χρόνια έχω να πω τα εξής. Το αμάξι είναι απροβληματιστο. Το έχω με σχεδόν όλα τα έξτρα οπότε απέχει πολύ σε σχέση με το γυμνό. Άλλο αμάξι. Σαν κατανάλωση είναι που το πας . μπορείς να είσαι άνετα στα 9 λίτρα η και στα 7 αν το πας χαλαρά με ένα πρόγραμμα ή κατανάλωση πέφτει αισθητά και ανειβενουν οι επιδόσεις. 30 χρονών είμαι και δεν με προβλημάτισε που παίρνει 4 άτομα. Οι πίσω κάθονται άνετα χάρη στον σχεδιασμό τον πίσω καθισμάτων. Το αμάξι είναι Κ04 εδώ και πολλά χλμ με +200ps σε σχέση με μαμά. Κατανάλωση? Χαλαρά πάλι 8-9 λίτρα. Πάει σφαίρα και δεν καίει. Κοιτούσα και εγώ το Α4. Δεν το πείρα γιατί δεν μου άρεσε σε σχέση με το CC. Το μόνο που παραδέχομαι στην Audi είναι για 1 επίπεδο ποιο πάνω σε ποιότητα σε full extra αμάξι όχι τα γυμνά που έχουν πάρει όλοι και στο ότι βάζει quattro στο 2.0 tsi. 

Αudi A4 η Passat cc η??