-
Που βρισκεται αυτο, ειναι πανω στον αυτοκινητοδρομο; Εξυπηρετει καποιον που ταξιδευει απο Αθηνα προς Δυτικη Στερεα πχ;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πράγματι, είναι πάνω στον αυτοκινητόδρομο και έτσι εξυπηρετεί λογικά με γέμισμα εκεί να φθάσεις τουλάχιστον προς Στερεά Ελλάδα (Αιτ/ρνανία, Ναυπακτία κτλ) , Ηπειρο (Αρτα, Πρέβεζα κτλ) και δυτική Πελοπόννησο (Ηλεία κτλ)
-
Μήπως υπάρχει κανένας παραδρομος για να πας στο ψαθοπυργο και στο βενζινάδικο; ;
Έχουμε κανέναν πατρινο; ;Στο σαϊτ που βρίσκεις τις αποστάσεις..Αθήνα ψαθοπυργο 200χλμ.
Ψαθοπυργο Ιωάννινα 224.
Λαμία ψαθοπυργο 195 χλμ..
Από πρατηριο σε πρατηριο 200 χλμ μεταξύ τους.. -
Αμφιβάλλω αν υπάρχει παράδρομος διότι ελάχιστα χιλιομετρα πιο κάτω είναι τα διόδια και μετα από λίγο και η Γεφυρα, μονο όσοι κινούνται επί της νεας εθνικής οδού (και απ΄τα δυο ρεύματα έχει πρατήριο ΕΚΟ με ταμπέλα CNG) μπορούν να μπουν εκεί, αλλά σίγουρα κάποιος ντόπιος θα ξέρει καλύτερα.
-
Εν τω μεταξύ , όταν με το καλό ανοίξει, θα χει κι αντίστοιχες τιμές 'εθνικής οδού' άραγε; χαχαχαχα
-
Αυτό το βρήκα σε ιταλικό φόρουμ..
https://www.motorbox.com/auto/magazine/ ... gas-metano
-
Απλά για ενημέρωση να αναφέρω ότι χθες το πρωί έκανα αίτηση στην φισικον για panda και σήμερα πήρα απάντηση με κωδικό.
Στάλθηκε από το MI 5s μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Θα γεμίσει η Ελλάδα cng λέμε!!!!
Έχει μάθει κανείς πόσα αυτοκίνητα θα επιδοτηθουν τελικά;;
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Θα το ευχαριστηθεις δεοντως.
Εγω ημουν προκατειλημμενος απεμαντι στα παντα, μ αρεσαν τα κοαλα.
Βασικα δεν το θεωρουσα σοβαρο αυτοκινητο. Αμ δε, ειναι εκπληκτικο. Απιστευτα ξεκουραστη θεση οδηγησης, μια χαρα κρατημα, τελεια ορατοτητα, φοβερη αποσβεση των κακοτεχνιων του οδοστρωματος.
Ειναι το πρωτο αυτοκινητο της κατηγοριας με βραχιωνες των μπροστινων αναρτησεων απο χαλυβα υπερυψηλης αντοχης. Λεπτομερεια, αλλα εκει ισως βρισκεται η πολυ καλη απορροφητικοτητα των δονησεων και των συχνοτητων απο την αναρτηση.Οπως ακριβως τα λές. Σήμερα έκλεισα 1 βδομάδα και 1000χλμ με το panda cng. Νομιζω οτι οδηγαω λιμουζινα κατανάλωση στα 5 πρωτα γεμισματα 4,1 κιλα/100χλμ
-
Είναι σχετικά υψηλή κατανάλωση για περίοδο στρωσίματος.
-
Να μια διαφορετική άποψη για το Φ.Α και την όχι και τόσο μεγάλη φιλικότητα προς το περιβάλλον τελικά!!
https://www.newmoney.gr/palmos-oikonomi ... sima%C2%BB
Το σίγουρο είναι ότι είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε....είμαι σίγουρος ότι κάθε τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια και νέα στοιχεία και πληροφορίες για όλα τα καύσιμα.
-
Το πρόβλημα είναι συνολικο και αν δεν υπαρξει κάποια μεγάλη μεταστροφή ή δεν καταφέρουν να παράξουν ενέργεια με ψυχρη σύντηξη λύση δεν πρόκειται να υπαρξει. Από την εποχη με την καταργηση της βενζίνης σουπερ μεχρι και σημερα βλέπουμε ένα θεατρο οικολογιας που σκοπος του είναι να διατηρεί αμειωτο το ενδιαφερον για 'νεα οικολογικη τεχνολογία' και φυσικα να γεμιζει τις τσεπες καποιων.
Η μεγαλη μεταστροφή είναι η κατασκευή νέων συγχρονων πυρηνικών αντιδραστηρων για παραγωγη ηλεκτρικης ενέργειας με πολύ μικρές εκπομπές CO2.Παραλληλα όμως οι μπαταρίες πρεπει να εξελιχθουν και να φυγουν από την παλαιολιθική εποχη που βρίσκονται.
Η ψυχρη σύντηξη ή υπάρχει και μας αφήνουν και βασανιζόμαστε ή απλα δεν πρόκειται να τα καταφέρουν.
Όλα τα αλλα είναι να είχαμε να λέγαμε,ντιζελ θα αγορασεις? εχει μεγαλυτερο αποτύπωμα ρύπων κατά την παραγωγη του,cng ?Όπως τα ειπε ο Κύριος στο αρθρο.Αν καει κτλ? φαντασου τι θα βγαλουν οι δεξαμενες που είναι από ανθρακονηματα.
Για μας αλλάζει το κόστος κίνησης,οσοι αγοραζουν αυτοκινητο με κριτηριο το περιβάλλον είναι κοντόφθαλμοι.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
Για μας αλλάζει το κόστος κίνησης,οσοι αγοραζουν αυτοκινητο με κριτηριο το περιβάλλον είναι κοντόφθαλμοι.+1.000!!! Από τις πιο σωστές προτάσεις που έχουν γραφτεί σε αυτό το νήμα.
'Οποιος θέλει να μετακινείται οικολογικά, τότε πόδια, ποδήλατο και στην χειρότερη ΜΜΜ.
-
Κανείς δε λέει ότι είναι το πρώτο κριτήριο, όμως παίζει κι αυτό το ρόλο του. Ο καθένας βέβαια δίνει διαφορετική σημασία, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο.
-
Μηπως λεω μηπως,,(γιατι δε το εχω ψαξει και πολυ) αλλο τα 10-15 κιλα CNG που θα μπουν σε ενα αμαξι και αλλο τα χιλιαδες λιτρα-κιλα LNG καραβιων ??
Το CO2 στους κινητηρες cng ειναι μιρκοτερο απο τα αλλα καυσιμα στα ιδια κυβικα κινητηρων νομιζω.
Το αρθρο αναφερει τα καραβια και μονο.
Δηλαδη να σταματησουμε και το φυσικο αεριο στα σπιτια,στα εργοστασια ?
1 κιλο LNG ποσα κιλα CNG ειναι ? Γνωριζει κανεις ? -
Το σωστό μοντέλο αερίου για τους εκδρομικούς τύπους.
Χωρίς να είναι γεμάτα τα δύο ντεπόζιτα, η αυτονομία είναι χορταστική. Αν γεμίσουν και τα δύο, θα μιλάμε για τετραψήφιο νούμερο.Από εδώ:
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να μια διαφορετική άποψη για το Φ.Α και την όχι και τόσο μεγάλη φιλικότητα προς το περιβάλλον τελικά!!https://www.newmoney.gr/palmos-oikonomi ... sima%C2%BB
Το σίγουρο είναι ότι είναι πολλά αυτά που δεν γνωρίζουμε....είμαι σίγουρος ότι κάθε τόσο θα βγαίνουν στην επιφάνεια και νέα στοιχεία και πληροφορίες για όλα τα καύσιμα.
Το άρθρο δεν φέρει επιστημονικές πηγές, όπως και είναι απόψεις από έναν άνθρωπο του ίδιου του κλάδου που θίγεται από την αλλαγή στην κανονιστική συμμόρφωση που προωθείται στη Ναυτιλία.
Βάλτε το μυαλό να δουλέψει και επεξεργαστείτε πριν τσιμπήσετε στην πετονιά του καθενός.
-
Το απόσπασμα που εκθέτεις παραπάνω είναι μόνο ένα μέρος της παρούσας δημοσίευσης. Διαβάσαμε το σύνολο τί λεει;
-
Επίσης, να μη μπλέκουμε το CNG με το LNG.
Δεν ξέρω πόσα άλλες εξισώσεις τύπου «γκασμά» θα γραφτούν εδώ μέσα από τον κάθε άσχετο.
-
Καλημέρα στο φόρουμ.
Θα ήθελα να κάνω 2 ερωτησούλες :-
στο πρατήριο φυσικού αερίου στη Θεσσαλονίκη και παρότι η θερμοκρασία τις τελευταίες 2 εβδομάδες έχει πέσει αρκετά (4-6 C), δεν γεμίζει με τα μέγιστα κιλά φυσικού αερίου (έχω το Octavia που χωράει 15 κιλά και σε θερμοκρασίες 12 - 15 C έχει μπει στο παρελθόν και 14,7 κιλά). Την τελευταία φορά που πήγα έβαλε 12,8 κιλά και επειδή είχε πολύ περιθώριο ακόμα, ξανάνοιξε την κάνουλα και έβαλε ακόμα 2,5 κιλά.
Η ερώτηση μου είναι : Να τον αφήνω να το κάνει αυτό ή όχι? Στο εγχειρίδιο της octavia προτείνει να πηγαίνεις για γέμισμα όταν αδειάζει εντελώς το φυσικό αέριο. Είναι λοιπόν σωστό να βάζει 12,5 κιλά και αμέσως μετά ακόμα 2,5 ? -
Εδώ και 2 βδομάδες που έπεσαν οι θερμοκρασίες παρατηρώ ότι η octavia βγάζει πολύ ατμό από την εξάτμιση, ακόμα και 15 λεπτά μετά από οδήγηση. Είναι φυσιολογικό τόσο ντουμάνι, τόσα λεπτά μετά το ξεκίνημα του κινητήρα και ενώ έχεις οδηγήσει 5-6 χιλιόμετρα ?
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
-
Αεριοκίνηση , CNG vehicles