-
Στην ουσια είναι η 1η κατοικια. Το δε μαγαζι είναι ο λογος που ακομα κανω τη δουλεια που κανω, αφου εκει εχω πια το φροντιστηριο οσα χρονια είναι ξενοικιαστο (αισιως 5 και μαλλον ποτε ξανα οσο είναι -που θα είναι- ετσι τα πραγματα).
Κωστα, ελεος. Προφανως αν ειχα και εγω λεφτα θα ημουν καθ' όλα ενταξει και απέναντι στο κρατος.
-Εσυ μας κουνας το δαχτυλο πρωτος. Εσυ εχεις πει ότι κακως εχουν κοπει οι συνταξεις οσων πληρωσαν εισφορες, αλλα συλληβδην ολοι οι ΔΥ είναι κλεφτρόνια με πρωτους και καλυτερους τους ΔΕΗτζηδες βεβαίως-βεβαίως και κατ' επέκτασιν και τα τεκνα αυτων.
-Εσυ εν ετη 2017 αφιερώνεις χρονο σε μια ανουσια σταυροφορια εναντια σε Κομμουνιστες.
-Εσυ μου την επεσες επειδή σου θυμιζω τη Γιαμαλη αρκετο καιρο πριν και γενικα μου την μπαινεις οποτε 'ερεθίζεσαι' και εσυ. Τι θες δλδ, να σου πω και ευχαριστω;
-Εσυ εισαι μεν ακομματιστος αλλα ωρες ξεπερνάς -με ετη φωτος- τον φανατικοτερο ΝΔουλη και φυσικα θεωρεις ως τελευταια ακομα και την υπαρξη οποιου διαφωνει με τα πιστευω σου.Το λαθος σου είναι ότι ενώ προφανως εχεις τη δυνατοτητα και τα προσοντα (δε θα πω τυχη) να αλλαξεις πραγματα ειτε κανοντας κατι νέο ειτε φευγοντας φυσικα σε καλυτερη και όχι χειροτερη χωρα από την Ελλαδα και να πετυχεις αυτά τα οποια 'διδάσκεις' σε εμας τους 'γραφικούς', εσυ μας κανεις και μαθημα του τυπου 'καλα να παθουμε κιετς και σε λιγο θα μας χαιρετας' - από που; -.
Κανε ο,τι θες βεβαια αλλα θα παιρνεις και τις αναλογες απαντησεις._ Γιατι είναι άλλο να αναγκάζεσαι να κανεις 'λαθη' και άλλο να μπορεις και απλα να χανεις χρονο. Γιατι αυτό κανεις...
ΥΓ: Μολις ισχυσει το να μη χρειαζεται να πληρωνεις ΤΣΜΕΔΕ θα το σταματήσεις τελικα;
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
Κε πρέσβη, αναγνώστε προσεκτικώς
'ξάφνου οι παρατρεχάμενοι και ο καραμούζης εξαφανίσθησαν και ουχί από αλλαγή εκλογών, πήραν άλλα πόστα εις άλλον θώκον, εξυπηρετώντας κομματικοπροσωπικά συμφέροντα και αφήνοντας αυτό που λέτε υπουργείο, με το πέος ανά χείρας'
R.S.
Με ερυθρόν, κάτι που ΔΕΝ θα έπρεπε να είχε πράξει...Έχεις δίκιο, βιάστικα και έχασα το νόημα.
Όταν λέω βοήθησε εννοώ, πέρα από τα ρουσφέτια που όλοι κάνανε στους στρατιώτες-ψηφοφόρους, ότι άκουγε πραγματικά προβλήματα της περιοχής και προσπαθούσε να βοηθήσει όπου μπορούσε.
Δεν ξέρω αν γνωρίζεις αλλά η Ήπειρος είναι η πιο φτωχή περιφέρεια της Ευρώπης και ειδικά η Θεσπρωτία σε ακόμα χειρότερη θέση από τα Ιωάννινα πχ.Χμμμ...
Με τον φίλο μου ιάνη, ομιλήσαμε για το ιμπίθα του υιού μου και εργαζόμενου στην εταιρεία μου με 650 ευρώ μικτά (αυτός χαλά τον μο αμοιβών...)
Που αν στα 19 εργάζεται στα 30, εάν επιζήζει (με ζ οχι με σ) το εταιρεία, θα διευθύνει... Μια που (μάλλον) βγήκε από αρχίδια αιλουροειδούς προφανώς δεν έχει τις ίδιες ευκαιρίες με άλλους.
Εσύ ομίλησες για τη 'κληρονομιά του εξαιρετικού ονόματος στην αγορά'. Είμαι σίγουρος άλλωστε, καθώς ο υιός του χαίρει ιδιαιτέρας εκτιμήσεως στην ιντερνετική κοινωνία, (... παρόλες τις διαφωνίες...) και προκύπτει μόνο από αναλόγους οικογένειες.
Σου έδωσε καλύτερες πιθανότητες, ας αφήσουμε την επίδραση της εποχής στην καθημερινότητα σου.R.S.
Αρα, νομιώ ες τώδε, συμφωνούμε , ότι το πρόβλημα είναι στη ηθική της διαδικασίας απόκτησης πλούτου και όχι στην κληρονομία της...
Ομως ούτε και αυτό είναι συμβατό με τον κλασσικό μαρξισμό...Σύμφωνα με την λογική Ιωάννη, που την έχει εφαρμόσει πάνω μου στο παρελθόν, ο υιός σου είναι ένας βολεμένος, εξασφαλισμένος νέος και αν έχει αρνητικές απόψεις για Δημόσια διοίκηση, Δεκο, στραβά του παρελθόντος είναι επειδή κληρονόμησε-θα κληρονομήσει μια επιχείρηση από εσένα.
Μάλιστα η βόλεψή - εξασφάλισή του είναι συγκρίσιμη με ενός διορισμένου Δ.Υ ή ΔΕΚΟτζη... -
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Σύμφωνα με την λογική Ιωάννη, που την έχει εφαρμόσει πάνω μου στο παρελθόν, ο υιός σου είναι ένας βολεμένος, εξασφαλισμένος νέος και αν έχει αρνητικές απόψεις για Δημόσια διοίκηση, Δεκο, στραβά του παρελθόντος είναι επειδή κληρονόμησε-θα κληρονομήσει μια επιχείρηση από εσένα.
Μάλιστα η βόλεψή - εξασφάλισή του είναι συγκρίσιμη με ενός διορισμένου Δ.Υ ή ΔΕΚΟτζη...Παντα η μιση αληθεια...
Ποιος εφαρμοσε πρωτος τα ακριβως αντίθετα στερεοτυπα σε ποιον ειπαμε;
-
Ο ταπεινής καταγωγής gatoz,
παρακαλεί το φιλοθέαμον και λάλιστον κοινόν,
όπως παύσει τους διαξιφισμούς με προσωπικάς αναφοράς...
Ας εξαιρεθεί μόνον το felis silvestris catus αφού...R.S.
Προφανώς έχωμε όλοι ένα κοινόν σημείο... Τον πίνουμε... Ας εστιάσουμε στο από ποίον...CUPRA
Προφανώς η βοήθεια στη τοπική κοινωνία είναι θετική, όχι όμως και τα ρουσφετάκια...
Την περιφέρεια αυτή, παγουρούπολη όμως, την εγνώρισα μέσω του πρώτου έρωτος το ένδοξον 1985... ψηλά αλώνια - καλούτσιανη με c50... Εμεινα όμως: 1. με το πουλί στο χέρι 2. από βενζίνα και λεφτά έξω από το αγρίνιο -
Στο παραπανω ποστ μου που σου ζηταω να με διορθωσεις αν κανω καπου λαθος, περα απο το 1η κατοικια* δεν απαντησες αν τελικα κανω καπου λαθος ή 'καλα τα λεω?'.
*1η κατοικια = αν την χασεις, μενεις στο δρομο ή σε συνθηκες/κτιριο που κανει τη ζωη μη-ανθρωπινη. Οτιδηποτε αλλο ειναι δικαιολογιες.
Στα σημαντικα:
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Κωστα, ελεος. Προφανως αν ειχα και εγω λεφτα θα ημουν καθ' όλα ενταξει και απέναντι στο κρατος.
για αυτο ρωτησα τοσες φορες: οταν μπορουσε(ς) να πληρωνει μονο ενα απο τα δυο, επελεγε να πληρωνει το δανειο του ακινητου του και να μπιστολιαζει τις υποχρεωσεις του στο κρατος?
-Εσυ μας κουνας το δαχτυλο πρωτος. Εσυ εχεις πει ότι κακως εχουν κοπει οι συνταξεις οσων πληρωσαν εισφορες, αλλα συλληβδην ολοι οι ΔΥ είναι κλεφτρόνια με πρωτους και καλυτερους τους ΔΕΗτζηδες βεβαίως-βεβαίως και κατ' επέκτασιν και τα τεκνα αυτων.
εγω εχω πει οτι κακως κοβονται οι συνταξεις οσων εχουν πληρωσει εισφορες, για να διατηρουνται συνταξεις+μισθοι ΔΥ τετοιου υψους/ατομων που ουδεποτε τις πληρωσαν/ουδεποτε θα τους ελαμβαναν για αντιστοιχο κοπο+ικανοτητα στον ΙΤ που τους συντηρει. Οχι μονο γιατι ειναι αδικο, αλλα γιατι ειναι νομοτελειακα αδιεξοδο. ΕΝΩ μαλιστα ειμαι διατεθιμενος να συζητησω αν ακομα και οι γονεις μου (35ετια σε εμπορικο ναυτικο και εμποριο - ΝΑΤ + τεβε - αντιστοιχα) 'εχουν πληρωσει' τις συνταξεις που αρχικα επαιρναν. Εσυ, λες αυτα που λες για τον δικο σου και οτι 'η ΔΕΗ εχει χτυπηθει το περισσοτερο απο ολους απο τα μνημονια'...
Δηλαδη το προβλημα μου ειναι οι οριζοντιες σφαγες, εν αντιθεσει με τις χειρουργικες επεμβασεις που απαιτουνταν, και να χαριζουμε χρηματα σε ανθρωπους που δεν τα παραγουν+κερδιζουν γιατι 'κοινωνικη δικαιοσυνη' ή 'σοσιαλισμος να΄ ούμε'...Και το 'σε λιγο θα παρετε ενα @' δεν ειναι απο κακια, αλλα γιατι μονο αυτο μπορει να συμβει...-Εσυ εν ετη 2017 αφιερώνεις χρονο σε μια ανουσια σταυροφορια εναντια σε Κομμουνιστες.
Ανουσια δεν ειναι, γιατι α) εγω θελω αυτα να τα βγαζω απο μεσα μου, και β) να καταρριπτω τις παπαριες τους με επιχειρηματα. Και το κανω γιατι τη σημερινη ημερα, στις σημερινες συνθηκες, ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ τις ιδεολογιες που υπηρετουν το κλεψιμο του κοπου του αλλου, ουτε τις ιδεολογιες που γουσταρουν+επικαλουνται+απαιτουν νομους α-λα-καρτ...
-Εσυ μου την επεσες επειδή σου θυμιζω τη Γιαμαλη αρκετο καιρο πριν και γενικα μου την μπαινεις οποτε 'ερεθίζεσαι' και εσυ. Τι θες δλδ, να σου πω και ευχαριστω;
Η Γιαμαλη ειναι μια πουτανιτσα ( 'κοινωνικο καθηκον η πληρωμη φορων', αρκει νομιζω.
-Εσυ εισαι μεν ακομματιστος αλλα ωρες ξεπερνάς -με ετη φωτος- τον φανατικοτερο ΝΔουλη και φυσικα θεωρεις ως τελευταια ακομα και την υπαρξη οποιου διαφωνει με τα πιστευω σου.λογω των παραπανω.Οχι 'οποιου διαφωνει', αλλα οποιου μου λεει ή/και κυρησσει στους αλλους το αρπαγμα των κοπων μου και το 'σκασε και πληρωνε κοροιδο kacey'. Ποσο μαλλον οταν αυτοι δεν πληρωναν και τωρα σκουζουν.
Το λαθος σου είναι ότι ενώ προφανως εχεις τη δυνατοτητα και τα προσοντα (δε θα πω τυχη) να αλλαξεις πραγματα ειτε κανοντας κατι νέο ειτε φευγοντας φυσικα σε καλυτερη και όχι χειροτερη χωρα από την Ελλαδα και να πετυχεις αυτά τα οποια 'διδάσκεις' σε εμας τους 'γραφικούς', εσυ μας κανεις και μαθημα του τυπου 'καλα να παθουμε κιετς και σε λιγο θα μας χαιρετας' - από που; -.
α) 'Κατι νεο' ΔΕΝ προκειται να κανω σε αυτη τη χωρα που θα μου αρπαζει >50% του κοπου μου. Εξ΄ου και το 'καποια στιγμη θα σας χαιρεταω απο καπου'.
β) να φυγω αλλου ως φυσικη παρουσια, μπορει να εχω αλλους λογους που δεν το κανω
γ) ο λογος που 'διδασκω' και που οταν κανω κατι θα σας χαιρεταω, ειναι το προηγουμενο μπλε.ΥΓ: Μολις ισχυσει το να μη χρειαζεται να πληρωνεις ΤΣΜΕΔΕ θα το σταματήσεις τελικα;
εννοειται. γιατι να πληρωνω? οποιος δεν εχει εργασια και εισοδημα απο εργασια, δεν πληρωνει. Εγω γιατι να κανω κατι αλλο?
-
Επανερχομαι στο συντροφο Καζακο:
ο συντροφος κομμουνιστης Καζακος (που επι χουντας βλεπω οτι εβγαζε το ψωμι του παιζοντας σε προπαγανδιστικες υπερ του καθεστωτος ταινιες), μας εξηγει οτι 'ειναι περιπου προδοσια το να φευγουν οι νεοι για αλλες χωρες', εχοντας προηγουμενως επισης δηλωσει οτι 'οποιος νεος θελει να φτιαξει μια ζωη, δηλαδη να εχει δουλεια, σπιτι, οικογενεια, ωφειλει να εχει το σθενος* να το κανει εδω στη πατριδα'.
ο ετερος συντροφος Realzeus μας 'εξηγει' γιατι οι διαβιωντες υπο τον κομμουνισμο απαγορευοταν να μεταναστευσουν σε δυτικη χωρα αν το επιθυμουσαν, το οποιο 'δεν εχει σχεση' με (πχ, λεω εγω ο κακοπροαιρετος) το να συνεχισουν να υπαρχουν οι απαιτουμενοι καημενοι που θα διατηρουν την υπαρξη του εν λογω καθεστωτος, ωστε οι κολλητοι και οι αρχοντες του συστηματος να ζουν ζωαρες εις βαρος τους...
Και μετα μου λεει οτι το πρωτο δεν εχει σχεση με τη συζητηση που κανουμε...
*Το σθενος, συντροφοι. Μιλαει για σθενος ο Καζακος που τσεπωνει 26 χιλιαρικακια για 3 μηνες δουλειας στο ΔΗΠΕΘΕ Πατρας (δηλαδη απο τα δικα μας λεφτα), το οποιο διοικειται απο τον επισης συντροφο κομμουνιστη υπερ του λαου (παντα!) Πελετιδη, αλλα τα παιρνει με συμβαση εργου ωστε να μη του κοβεται και η συνταξη που παραλληλα παιρνει. Παλι καλα που δεν ειπε 'δεν εχουν τα @@ σαν κ εμενα'...
-
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
R.S.
Προφανώς έχωμε όλοι ένα κοινόν σημείο... Τον πίνουμε... Ας εστιάσουμε στο από ποίον...Προφανώς κάνεις λάθος.
Εδώ μέσα δεν τον πίνουν όλοι. Επιβεβαιωμένο από τα γραπτά πολλών στο θέμα αυτό αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, όπου αυτό είναι εμφανέστατο. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
R.S.
Προφανώς έχωμε όλοι ένα κοινόν σημείο... Τον πίνουμε... Ας εστιάσουμε στο από ποίον...Προφανώς κάνεις λάθος.
Εδώ μέσα δεν τον πίνουν όλοι. Επιβεβαιωμένο από τα γραπτά πολλών στο θέμα αυτό αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, όπου αυτό είναι εμφανέστατο.Και οι δύο έχετε δίκιο.
Εγώ (αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), τον πίνουμε από τα αφεντικά μας που κλέβουν τον κόπο μας και από το κράτος που ρυθμίζει με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλίακων ομίλων
Οι Ε.Ε. τον πίνουν (οι περισσότεροι, όχι όλοι, κάποιοι συνεργάζονται και κερδίζουν, οσο οι όμιλοι βλεπουν οτι τους συμφέρει (μετά πούλο και αυτοί)) τους μονοπολιακούς ομίλους και το κράτος.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Εγώ (αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), τον πίνουμε από τα αφεντικά μας που κλέβουν τον κόπο μας και από το κράτος που ρυθμίζει με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλίακων ομίλων
Οι Ε.Ε. τον πίνουν (οι περισσότεροι, όχι όλοι, κάποιοι συνεργάζονται και κερδίζουν, οσο οι όμιλοι βλεπουν οτι τους συμφέρει (μετά πούλο και αυτοί)) τους μονοπολιακούς ομίλους και το κράτος.Αντιλαμβάνομαι ότι αυτή είναι στερεοτυπική φράση του ΚΚΕ, των κομμουνιστών και της προπαγάνδας του Κομμουνισμού γενικότερα, αλλά είναι τόσο λάθος, που δεν ξέρω από που πρέπει να ξεκινήσουμε για να το εξηγήσουμε.
Oι λόγοι που συμβαίνει ότι συμβαίνει, στην Ελλάδα, στην Ευρώπη, και στον πλανήτη ολόκληρο, είναι απλοί και συνήθως αρκούν βασικές πράξεις που έχουμε μάθει από το Δημοτικό. Σπανίως χρειάζονται κάποιες κάπως πιο προχωρημένες γνώσεις βασικών Οικονομικών, οι οποίες είναι και αυτές αρκετά απλές για να τις κατανοήσει ο οποιοσδήποτε.
Κοίτα να δεις, κάθε φορά λέω ότι δεν θα ξαναμπλεχτώ σε ανούσιες και άσκοπες συζητήσεις περί της εντελώς αίολης και αβάσιμης 'θεωρίας' του κομμουνισμού, αλλά μόλις βλέπω κάτι τέτοια, κατανοώ μέχρι και τον kacey (εν μέρει )
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ποιος εφαρμοσε πρωτος τα ακριβως αντίθετα στερεοτυπα σε ποιον ειπαμε;
Καλέ μου άνθρωπε δεν είπα κάτι πέρα από το προφανές.
Ότι 3 χρόνια σε κάθε συζήτηση που κάνουμε για τα στρεβλά του Δημοσίου, Δεκο, προνομίων ο μόνος λόγος που σθεναρά υπερασπιζόσουν αυτές τις καταστάσεις είναι το οικογενειακό συμφέρον.Πιο αντικειμενικός από εμένα που είχα 1 γονέα Δ.Υ και έναν Ι.Υ και μετά Ε.Ε, δεν υπάρχει.
Για αυτό και μπορούσα να κάνω κριτική στο Δημόσιο, ανεξάρτητα αν τάιζε την μητέρα μου...Και ότι σε ότι συζητάμε εδώ πάτησα πάνω σε αυτά που εσύ γράφεις, χωρίς να βγάζω δικά μου συμπεράσματα-κρίσεις-ειρωνίες ώστε να προσβάλω ή να κάνω έρευνες .
Μόνο σε αυτά που εσύ γράφεις.R.S.
Προφανώς έχωμε όλοι ένα κοινόν σημείο... Τον πίνουμε... Ας εστιάσουμε στο από ποίον...CUPRA
Προφανώς η βοήθεια στη τοπική κοινωνία είναι θετική, όχι όμως και τα ρουσφετάκια...
Την περιφέρεια αυτή, παγουρούπολη όμως, την εγνώρισα μέσω του πρώτου έρωτος το ένδοξον 1985... ψηλά αλώνια - καλούτσιανη με c50... Εμεινα όμως: 1. με το πουλί στο χέρι 2. από βενζίνα και λεφτά έξω από το αγρίνιοΆλλο παγουρία άλλο Θεσπρωτία...Παγουρία πολύ χρήμα από εμπόριο-αργυροχρυσοχοία κτλπ
Θεσπρωτία λεφτά μόνο όσοι πήγανε Γερμανία-Ελβετία 30 χρόνια και γύρισαν. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος να κάνεις χρήμα εκεί.Καλά, κλαίω με τις περιγραφές...
Όλοι τον πίνουμε είναι δεδομένο.
Απλά ο λόγος που έχει ξεκινήσει η ''κόντρα'' με τον Γιάννη είναι ότι από την πρώτη στιγμή μας ζάλιζε που κόψανε στο μισό μισθούς και συντάξεις των ΔΕΚΟ, οπότε και έχει βρεθεί να χρωστάει επειδή έχει 3-4 σπίτια-μαγαζιά(εγώ και ο αδερφός μου δεν έχω σπίτι πέρα από πατρικό και χωριό), όταν έξω έχει καεί το πελεκούδι στον ιδιωτικό τομέα, η ανεργία πάει σύνεφο στο 30%, δουλειές δεν υπάρχουν, οι φόροι αυξάνονται συνέχεια και πάει λέγοντας.
Τουλάχιστον κάποιοι μονιμάδες ακόμα βγάζουν το 1000-1300αρι μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει.Εγώ (αλλά και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι), τον πίνουμε από τα **αφεντικά **μας που κλέβουν τον κόπο μας και από το κράτος που ρυθμίζει με γνώμονα το κέρδος των μονοπωλίακων ομίλων
Οι άνθρωποι έχουν εργοδότες, οι σκύλοι αφεντικά...Προχωρήστε λίγο παρακάτω εκεί στον Περισσό.
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Οι άνθρωποι έχουν εργοδότες, οι σκύλοι αφεντικά...Προχωρήστε λίγο παρακάτω εκεί στον Περισσό.
Τι κακοί που είμαστε εκεί στον Περισσό
Μας δίνουνε δουλειά , μας ταΐζουν κλπ κλπ για την ψυχή της μανούλας, τους όχι για να βγάλουν κέρδος.Έχετε δίκιο, είμαστε εκτός τόπου και χρόνου.
Βλέπουμε μερικά καμιά δεκαριά χρόνια μπροστά τουλάχιστον. ΟΛΑ αυτά που τρώμε στην μάπα τα τελευταία χρόνια τα είχαμε πει από το 2000κάτι .ΕΙΔΕΣ ΠΟΣΟ ΑΒΑΣΙΜΗ ΕΙΝΑΙ Η ΘΕΩΡΕΙΑ ΜΑΣ (το εργαλείο για να τα δούμε αυτά έγκαιρα και να προειδοποιήσουμε) Ace ????
-
Η θεωρία σας είναι αβάσιμη, και το έχουν πει πολλοί και πολύ εξυπνότεροι από μένα, δεκαετίες πριν, δεν ανακαλύπτω το τροχό, απλώς το υπενθυμίζω/σημειώνω. Και μάλιστα είναι τρύπια και αβάσιμη throughout, δηλαδή όχι σε 1 και 2 σημεία, αλλά παντού. Και όπου υπάρχει έστω μια ελαφρά επίστρωση σοβαροφάνειας, το αίολον του όλου πράγματος δεν επιτρέπει ούτε καν υποψία πρότασης ορθής υλοποίησης, δηλαδή πως θα υλοποιηθεί και θα διοικείται όλο αυτό το κομμουνιστικό πολιτικοοικονομικό συνοθύλευμα.
Όσο για το 'τα είχαμε προβλέψει', και ο Μητσοτάκης τα είχε προβλέψει, και ο Παπαδόπουλος τα είχε προβλέψει, και ο Μάνος τα είχε προβλέψει, και ο Χαραλαμπίδης τα είχε προβλέψει, όλοι αυτοί δημοσίως από το '90, και φυσικά οποιοσδήποτε είχε δύο δράμια μυαλό το είχε προβλέψει από το '80.
-
Πριν τις εκλογες του 1985 ο Μαρινος στον Οικονομικο Ταχυδρομο το ειχε προβλεψει. Ηταν προφανες δανεικα, αποβιομηχανιση, αθροες προσληψεις αργομισθων κλπ Μια μερα θα εσκαγε. Ασχετα αν το μαζεψαν αρκετες φορες και το προλαβαν στο παρελθον.
-
Μόνιμες και οριστικές λύσεις που να συμφέρουν το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι το 1% δεν πρότειναν.
Ααααα επίσης τι εργαλεία χρησιμοποίησαν για να τα προβλεψουν;;;, γιατί μαρξιστική θεωρία ξέρουν-ήξεραν απλά διάλεξαν να εξυπηρετήσουν την άλλη μεριά.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Μόνιμες και οριστικές λύσεις που να συμφέρουν το 99% του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι το 1% δεν πρότειναν.
Ααααα επίσης τι εργαλεία χρησιμοποίησαν για να τα προβλεψουν;;;, γιατί μαρξιστική θεωρία ξέρουν-ήξεραν απλά διάλεξαν να εξυπηρετήσουν την άλλη μεριά.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Ξαναλέω, αυτά που λέτε είναι τυποποιημένες κλισεδούρες της κομμουνιστικής προπαγάνδας, δεν βγάζουν νόημα και φυσικά δεν στέκουν. Γι'αυτό και δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, και φυσικά κάθε σοβαρός άνθρωπος τις αγνοεί.
Αν όμως όντως θες να ακούσεις τι ισχύει στην πραγματικότητα, τότε το 99% και το 1% ζουν σήμερα πολύ καλύτερα από ότι πριν από 50,100,200 ή 500 χρόνια, και αυτό δεν οφείλεται στην -όπως προείπα- αίολη κομμουνιστική 'θεωρία'. Τα εργαλεία που χρησιμοποίησαν, όπως επίσης προείπα, είναι το μυαλό τους, κοινή λογική (που τελικά δεν είναι και τόσο 'κοινή') και απλές, απλούστατες πράξεις που μαθαίνουμε από το Δημοτικό.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
α) η συζητηση δεν ειναι καθολου ασχετη γιατι δεν μπορεις απο τη μια να δεχεσαι τη κριση της πολιτειας που αποφασιζει τα δικα μας και οχι δικα της λεφτα να τα δωσει στο καθε καζακο γιατι αποφασιζει οτι τοσο αποτιμαται η προσφορα του, αλλα δεν δεχεσαι τη κριση του πελατη/της αγορας που αποφασιζει οτι αυτο που δημιουργησε ο επιχειρηματιας απο το συνδυασμο υπαλληλων που επελεξε και απο την ιδεα/προιον/υπηρεσια που παρειχε αξιζει ταδε κερδος στη τσεπη του. Επισης, ειναι σχετικοτατο γιατι ο συν-κομμουνιστης Καζακος κανει μαλακωδες κηρυγμα ενω η τσεπουλα του γεμιζει χρηματα που ΔΕΝ του εδωσε η ελευθερη αγορα απο τη δικη της τσεπη εξαιτιας της αξιας του. Οπως ολοι οι κομμουνιστες δηλαδη.β) η ιδεολογια που 'πρεσβευω' ειναι οτι ο επιχειρηματιας, απο μικρος εως μεγαλος, μπορει να βγαζει τα λεφτα του ειτε επειδη ειναι λαμογιο και εκμεταλλευεται τους απο κατω του, αλλα ΚΑΙ ειτε επειδη δημιουργει κατι ΓΙΑΤΙ ΕΡΓΑΖΕΤΑΙ και αυτος. Εσυ βαζεις ολους τους μεγαλους συλληβδην στη πρωτη κατηγορια.
γ) Ασε μας ρε δια που φοβοντουσαν κατασκοπια. 'ΔΕΝ ΗΤΑΝ Ο ΜΕΣΟΣ ΕΡΓΑΤΗΣ' αυτος που ρισκαρε τη ζωη του για να σηκωθει να φυγει απο τις κομμουνιστικες χωρες μωρε...
Εγκλεισμος εντος χωρας, ξυλο, φυλακιση, εξορια ή θανατος (πακετο με προπαγανδα και απαγορευση αντιθετων αποψεων, οπως σε ΟΛΑ τα ακραια φασιστικα καθεστωτα οπως ο κομμουνισμος) σε οποιον δεν γουσταρε να συμμετεχει στο 'παραδεισο' του κομμουνισμου ακριβως επειδη οι διαβιωντες ΖΩΑΡΑ κυβερνωντες ηξεραν και καταλαβαιναν οτι αν τους εδιναν την επιλογη, ολοι οσοι αξιζαν κατιτοις (και δεν μιλαω αναγκαστικα για τις επιστημοναρες που φοβοντουσαν μη παρουν τα 'κρατικα μυστικα' μαζι τους, αλλα οποιον ειχε 2-3 ικανοτητες) θα λακιζαν να πανε να ζησουν καλυτερη ζωη σε σοβαροτερες χωρες και κανενας δεν θα εμενε να σκιζει το πατο του για να ζουν τη dolce vita οι κομματαρχες. ΑΣΕ ΜΑΣ ΤΩΡΑ...
Αληθεια, γιατι δεν πας οικειοθελως μεταναστης στη Βορεια Κορεα, να προσφερεις στο συνανθρωπο σου, να αναγνωριστει και να ανταμοιφθει το φιλοτιμο σου, και να μας γραφεις (αν στο επιτρεπουν...) το ποσο ωραια ειναι η ζωη εκει?
α) Μου εξηγείς γιατί δέχεσαι εξ' ορισμού την ελεύθερη αγορά σαν κάτι άγιο και το οποίο έχει δικαίωμα να αποφασίζει, ενώ οι κρατικές οντότητες όχι;
β) Μεγάλος με τον δικό σου και μόνο κόπο δεν θα γίνεις ποτέ. ΟΚ, είχες την ιδέα, παίρνεις το ρίσκο κλπ. Δεν αλλάζει όμως το γεγονός ότι η όποια επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στους υπαλλήλους σου. Και μιλάμε τώρα για ανθρώπους που δουλεύουν και οι ίδιοι. Πολλοί βαθύπλουτοι απλά κάνουν την ζωή τους και έχουν διευθυντάδες για να ανησυχούν για τα της δουλειάς. Οι ίδιοι παίζει να πατάνε μόνο για κανένα ΔΣ και αν...
γ) Φυσικά και δεν ήταν ο μέσος εργάτης. Σου είπα το παράδειγμα με το MiG 25 που τους έκανε τεράστια ζημιά και αναγκάστηκα να επισπεύσουν την νέα έκδοση (MiG 31) καθώς οι Αμερικάνοι πλέον έμαθαν τα μυστικά του 25. Κάτι χορευτές, κάτι επιστήμονες κλπ ήταν που έφευγαν (ο Μπαρίσνικοφ ας πούμε επειδή ένιωθε ότι το σοβιετικό μπαλέτο ήταν πολύ αυστηρά καθορισμένο και ήθελε να κάνει και άλλες χορογραφίες). Επίσης κάποια στιγμή πρέπει να διαβάσεις και να ξεκαθαρίσεις στο μυαλό σου ότι ο Κομμουνισμός είναι το ακριβώς αντίθετο του Φασισμού. Μάλλον η λέξη που ψάχνεις είναι ο Ολοκληρωτισμός, αν και ακόμα και αυτή δεν είναι ακριβής.
Εσύ γιατί δεν πας στο ακραία φιλελεύθερο Hong Kong? Μήπως επειδή είναι στην άλλη άκρη του κόσμου και δεν έχεις καμία σχέση με την γλώσσα και την κουλτούρα, αλλά ούτε και ξέρεις κανέναν εκεί; Άσε που η Β. Κορέα είναι μια προσωποκεντρική δικτατορία που δεν έχει σχέση με τον Κομμουνισμό (μια βασική αρχή του Κομμουνισμού είναι δεν υπάρχει νεποτισμός και οικογενειοκρατία), αλλά ας πούμε ότι είναι κομμουνιστική για χάρη της συζήτησης. Αυτή η Ελληνίδα πάντως δεν την βρήκε και τόσο τραγική:
-
Η ζωή του ανθρώώστε βελτιώνεται και ο λόγος είναι ότι η κάθε τάξη εκπληρώνει την ιστορική της αποστολή και παραδίδει μετά από σκληρή αναμέτρηση την εξουσία στην επόμενη, ώστε να εκπληρώσει και αυτή την δικιά της ιστορική αποστολή.
Οι αστική τάξη εκπληρώσε την δικιά της ( κοινωνικοποίηση της παραγωγής) καιρός να παραδώσει.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Άσε που η Β. Κορέα είναι μια προσωποκεντρική δικτατορία που δεν έχει σχέση με τον Κομμουνισμό (μια βασική αρχή του Κομμουνισμού είναι δεν υπάρχει νεποτισμός και οικογενειοκρατία), αλλά ας πούμε ότι είναι κομμουνιστική για χάρη της συζήτησης.Εσύ πριν κάτι μήνες έλεγες ότι είναι παραμύθια αυτά περί δικτατορίας στην Β.Κορέα και όσα μαθαίνουμε-διαβάζουμε.
Τελικά τι ισχύει;;; -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Η θεωρία σας είναι αβάσιμη, και το έχουν πει πολλοί και πολύ εξυπνότεροι από μένα, δεκαετίες πριν, δεν ανακαλύπτω το τροχό, απλώς το υπενθυμίζω/σημειώνω. Και μάλιστα είναι τρύπια και αβάσιμη throughout, δηλαδή όχι σε 1 και 2 σημεία, αλλά παντού. Και όπου υπάρχει έστω μια ελαφρά επίστρωση σοβαροφάνειας, το αίολον του όλου πράγματος δεν επιτρέπει ούτε καν υποψία πρότασης ορθής υλοποίησης, δηλαδή πως θα υλοποιηθεί και θα διοικείται όλο αυτό το κομμουνιστικό πολιτικοοικονομικό συνοθύλευμα.Ντάξει, το είπαν 5 φιλελέδες και καταρρίπτεται έτσι όλος ο Μαρξ και ο Λένιν και η πορεία της ΕΣΣΔ!
-
R.S.
Εδώ μέσα δεν τον πίνουν όλοι. Επιβεβαιωμένο από τα γραπτά πολλών στο θέμα αυτό αλλά και σε πολλά άλλα θέματα, όπου αυτό είναι εμφανέστατο.Και οι δύο έχετε δίκιο.
Οι Ε.Ε. τον πίνουν (οι περισσότεροι, όχι όλοι, κάποιοι συνεργάζονται και κερδίζουν, οσο οι όμιλοι βλεπουν οτι τους συμφέρει (μετά πούλο και αυτοί)) τους μονοπολιακούς ομίλους και το κράτος.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Εγώ το βλέπω λίγο διαφορετικά αυτό το θέμα και αφορά την γενικότερη ζωή.
Θεωρώ ότι όταν κάποιος κάνει στα βασικά θέματα μία φυσιολογική ζωή, αυτός για μένα δεν τον 'πίνει'.
Μπορεί στα εργασιακά να έχει κάποια θέματα ή στα οικονομικά του, αλλά αυτά δεν είναι ικανά να του 'χαλάσουν την διάθεση' και να τον επηρεάσουν τόσο ώστε να 'παραιτηθεί από τη ζωή'.π.χ. η αγορά ενός ακριβού αυτοκινήτου, η δυνατότητα καλοκαιρινών διακοπών (τα μπανάκια του λαού), η δυνατότητα για μία νυχτερινή βόλτα, διασκέδαση, η διάθεση για χορούς και πανηγύρια...κλπ... για μένα είναι δείγματα ότι κάποιοι δεν έχουν επηρεαστεί ιδιαίτερα (είτε ψυχολογικά, είτε οικονομικά, είτε σε άλλους τομείς) από τα προβλήματα της χώρας.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ