-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ξανα: Από το 2010-2015 υπαρχουν συνταξιούχοι που εχασαν 1500ευρω το μηνα με ιδιαιτερη σπουδη τη διετια '12-'14 οπου κοπηκαν τα 900. Οι ιδιοι συνταξιούχοι επι Τσιπρα εχουν χασει εως τωρα αλλα 150ευρω από τις επικουρικες (το 1/10 δλδ) και ανερυθρίαστα αυτοι που χθες εδωσαν το σοου τους ξεχνωντας το τι εχουν προκαλεσει ελεγαν (και λενε) ότι τα 750 ευρω είναι καλα γι'αυτους. Από το '19 και μετα εδώ θα ειμαστε και επειδή ακριβως ΔΕΝ ειμαστε οπαδοι (αλλιως θα πιπιλίζαμε τα μυαλα σας με 'τα καλα' των αντιμετρων και της περικοπης χρεους) θα πουμε 'τοσα και αλλα τοσα' όταν θα ορμησουν με το ιδιο (ποσοστιαιο) μενος.
Το να λεμε σωρευτικα νουμερα είναι ενδιαφερον. Να τα παμε από το '10 και μετα να δουμε που θα φτασουμε;Το να 'κλαινε' για τις συνταξεις οσοι γελουσαν χαιρεκακα σε κάθε κοψιμο καθυβρίζοντας τους συνταξιούχους μιλωντας για απολυτη δικαιοσύνη ειδικα με τα επερχόμενα 'αριστερα' κοψιματα είναι το ακρον αωτον της υποκρισίας. (sic)
Kάτσε δες και πες μου μεγάλο τμήμα των 900 που κόπηκαν το 12-14 αν αφορούσε νόμους ψηφισμένους από τον ΓΑΠ, που ψήφισες αμυντικά μην τυχόν αλλάξει κυβέρνηση μετα από τόσα χρόνια που κατακλέψανε τη χώρα και δεν υπάρχει μίζα και λαμογιά που δεν κάνανε, αλλά τεχνηέντως σε βολεύει να φορτώνεις στον Σαμαρά όλα τα δεινά του κόσμου...
Ακριβώς το ίδιο θα κάνεις όταν και αν γίνουν εκλογές και στην περίπτωση που χάσει ο Τσίπρας, έρθει ο Μητσοτάκης και μετά θα λες για τις μειώσεις στις συντάξεις που σου έκανε η ΝΔουλα αλλά ψήφισε τώρα ο φίλος σου και δεν λες κουβέντα από το ζόρι...
Προσωπικά μιλούσα για πολύ συγκεκριμένες καταστάσεις ως ''δικαιοσύνη'' για τις συντάξεις-μισθούς που πλέον παίρνουν με το ενιαίο μισθολόγιο κτλπ. Ποτέ δεν μίλησα οριζόντια...Εσύ που ήσουν χαϊδεμένο παιδί και θεωρούσες ότι καλώς ένας Δ.Υ σε ένα υπουργείο με 2-3 πτυχία παίρνει τα μισά και ούτε από όσα έπαιρνε ο πατέρας σου π.χ, μπορεί να έχεις άλλο αξιακό σύστημα. Το σύστημα ότι με βολεύει και ότι φάω. Εγώ και οι γονείς μου να ήταν ΔΕΚΟτζήδες θα είχα το θάρρος να καταγγείλω τα κακώς κείμενα και όχι επειδή με βολεύει να πουλάω τρέλα όπως σου λέει και ο Κacey.
YΓ:Ασχετο (και όχι προσωπικα σε εσενα, συνολικα): Περιμενω τοσο καιρο ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΛΕΞΟΥΛΑ από τους δεξιόστροφους/φιλελευθεροστροφους συνφορουμιτες για τον ΟΑΣΘ. Γι' αυτή την ιδιωτικη ΔΕΚΟ που παρολο ότι είναι μονοπωλιο σε μια μεγαλη πολη εχει την πορεια που εχει...
Δεν είναι ιδιωτική εταιρεία. Είναι ένα κακό παράδειγμα ιδιωτικής-κρατικοδίαιτητης εταιρείας με όλα τα κακά του δημοσίου.
Δες πόσους οδηγούς έχει και πόσα είναι τα δρομολόγια-λεωφορεία εν κινήσει...τα διάβαζα προχτές...οι μισοί ξύνονται όλη μέρη.
Υπερ Πλεονάζων προσωπικό, αδυναμία από τoν ιδιώτη να διώξει όποιον δεν χρειάζεται και άλλα τέτοια.Η μισή αλήθεια βολεύει, αλλά δεν είναι όπως τα λες.
Οσο και να σκουζει ο καθενας τους, η ιστορια λεει: 5 χρονια (2004-2009) μεχρι να βγαλουν ταλκ από την αφυδατωση και 2 και κατι χρονια('12-'14) ΘΑΝΑΤΙΚΟΥ ολης της κοινωνιας, οπου εκει χασαμε τα αβγα και τα πασχαλια και γιναμε ουσιαστικα 'Ευρω-Πακηδες'
Και φυσικά σε κάθε ανάλυση βγάζεις έξω τον αρχιερέα της διαπλοκής Σημίτη( χρηματιστήρια,swap χρέους που σκάσανε μετά το 2004, μίζες παντού, μαύρα ταμεία, Ολυμπιακοί αγώνες πληρωμένοι 5 φορές πάνω, τη σημαία την πήρε ο στρατηγός άνεμος και ποιος ξέρει τι θα βγει ακόμα από τις βρωμιές τους...) αλλά και ρο καημένο-χαζό παιδί(χωρίς δόλο ) που μας έβαλε προσυμφωνημένα στα μνημόνια-έφερε ΔΝΤ για να τα οικονομήσουν με τα cds(ο συγκυβερνήτης σου Καμμένος τα λέει) και φορτώνεις όλα τα δεινά στην ΝΔ-Βενιζέλο...
Εδώ παραλίγο να κάνουμε πρωθυπουργό τον Τσοχατζόπουλο και έχετε το θράσος να ρίχνετε τα πάντα στην Ν.Δ και τον Βενιζέλο...
Αλλά η Πασοκίλα δεν θα φύγει ποτέ και μόλις-αν ο Τσίπρας χάσει την δυνατότητα να χτυπάει πρωθυπουργία, πάλι εκεί θα γυρίσετε, εκεί που μάθατε να περνάτε καλά... -
Γρηγορα-γρηγορα:
-Μη ξαναγυρνάς στα γνωστα. Δεξιος ανθρωπος με την εν γενει σταση που εχεις και ψηφισες Κουβελη. Δε χρειαζεται να πουμε τιποτε άλλο. Κατσε να ρθουν οι μειωσεις (θα ρθουν, αλλα προφανως όχι στο μέγεθος που μας λεει πχ το Ε γιατι πολύ απλα ο Αλεξάκος θα γινει μπουχος το άλλο πρωι) και θα δεις ποιον θα κατηγορησω.
-Το εχω πει τοσες και τοσες φορες και δε θες να το δεχτεις. Συνταξαρα ηρθε για μια 10ετια. Μισθουλαρα ΠΟΤΕ, αφου μιλαμε για εργασια πριν το 2001. Χωνεψε το καποτε ότι δεν εχω μεγαλωσει ουτε κατα διανοια όπως εσυ και δεν επεκτείνομαι περισσοτερο για να μην εχουμε παλι τα γνωστα. Εξαλλου μονοι μας μιλαμε και εχω βαρεθεί. Δεν εχεις ιδεα όπως μου λες και εσυ. Με γνωρισες με Lada Samara, σε γνωρισα με E46 compact, μην παμε παρακατω...
-Επειδή ψάχνεις, ψαξε και βρες εάν εχω πει ΜΙΑ καλη κουβεντα για το Σημιτη. Εάν ειχα πει (και πολύ περισσοτερο ο πατερας μου) θα ημουν πραγματικα χαϊδεμενο παιδι αφου θα ειχε στο τελος του εργασιακου του βιου διευθυντικη θεση στη σχολη της Ανοιξης, με μισθο ΤΟΤΕ κανα 5000 σε ευρω. Τοτε μαλιστα. Όμως εκσυγκρονιστηρια δεν ειμαστε, οποτε αλλου αυτά.
-Τελος η επιστροφη στο ΠΑΣΟΚ δε θα ρθει ποτε. Βλέπεις πχ τις τρομερες απώλειες των δημοσκοπήσεων να τις εξαργυρωνει κανα ΠΑΣΟΚ; Από εκει και μονο καταλαβε 'ποσο μεσα πέφτεις'.Kαι παμε στο βασικοτερο ολων:
Εστω λοιπον ότι εγω λεω μισες αληθειες. Μηπως εσυ αντιστοιχα ακους μονο αυτά που θελεις να ακουσεις;
Η ΝΔουλα της καρδιας σου δεν είναι για μενα επαρατη γιατι είναι απλα 'οι αλλοι' όπως εσυ θελεις να νομιζεις. Βλέπεις (και σωστα) ότι πανω στον Μπουλη 'εσκασαν' πολλες από τις αμαρτίες του σημιτικου ΠΑΣΟΚ. Το δεχομαι 100%. Αυτος τι εκανε ως ηγέτης που 1)Ειχε εντολη από την πλειοψηφια τοτε να 'στριψει' το καραβι; και 2) Ειχε απειρως περισσοτερα περιθωρια ελιγμων από τον Αλεξακο το '15;
Θα σου πω (για άλλη μια φορα) τι εκανε: Λειτουργησε 100% αντίθετα από τις ιδεολογικες σας αρχες. Δεν ειπαμε να κανει Μητσοτιες, αλλα αυτος το ξεσκισε το πραγμα. Αυξησε γεωμετρικα τους μισθους και τις συνταξεις (μην αρχισεις τιποτε εξυπνάδες, το δανειο πχ το πηραμε το 2001 με συνταξη οσο τωρα και το ταβανι των 2200ευρω κυριας συνταξης τα εφτασε ο πατερας μου στο τελος του 2005 δλδ για 5 χρονια μεσες-ακρες) σε βαθμο απροσδοκητο, αντιστοιχο με το ρυθμο των τωρινων μειωσεων.
ΑΝ δεν είχε κανει αυτό το πραγμα, ποσα περιθωρια ελιγμων θα είχαμε; Ποσο πιο ηπια θα ηταν η προσαρμογή;
Πού ηταν όταν πχ κάθε βουλευτης του ειχε περιθωριο για 20 stagers οπου γινοταν της 'ξερεις τι';
Πού ηταν πχ στον ΟΑΣΘ; Εδώ μας μετρας κάθε μονολεπτο του Ευρω για τις 'σπαταλες' του Αλεξακου. Εκει;
Και αφου τον στειλατε σαν το γερικο αλογο, φερατε τον ΠΡΟΔΟΤΗ ΣΑΣ να κυβερνησει. Καλως δεν τον ψηφισες λοιπον. Μετα; Φερατε άλλο βλημα (τον Βαγγελα δεν τον μετραω) και ερχεσαι να εγκαλεσεις αυτους που στηριζαν ένα κομμα που μολις αλλαξε ΕΝΤΕΛΩΣ ροτα το εστειλαν αψαλτο. Επειδή ακριβως ΕΣΕΙΣ παραμενετε ακαμπτοι και δεν ξεμπερδευετε με το δικο σας παλιο θα τρωτε τον Αλεξακο στη μαπα, μεχρι να βρεθει κατι άλλο.
8% βεβαια την εκανε για ΧΑ. Μηπως φταει η αριστερα γι' αυτό; Μηπως η ΝΔ βλεπει εδώ και καιρο ότι πρεπει να γινει πιο ακραια τελικα για να κοψει τη χασουρα; Όμως οι Καραμανλικοι εκει, περιμενουν να παρουν το κομμα πισω, γιατι τελικα η παραδοση εχει δειξει ότι οποιος φυγει από το μαντρι τον τρωει ο λυκος και είναι αποριας αξιο πως μεχρι τωρα την εχει γλυτωσει ο Καμμενος, τον οποιο μισειτε μεχρι θανατου γιατι ακριβως συνεργαστηκε με τον Αλεξακο. -
Το ότι οι πεποιθήσεις μου είναι από το κέντρο και προς τα δεξιά(με όριο προφανώς κόμματα τύπου Χ.Α) και επειδή δεν υπήρχε περίπτωση να ψηφίσω τον Σαμαρά τόλμησα να ψηφίσω τον Κουβέλη γιατί εκείνη την περίοδο ήταν ο μόνος από τα μικρά κόμματα που μιλούσε με κάποια λογική για αυτά που πρέπει να γίνουν, ενώ Συριζα βάραγε νταούλια, για εσένα είναι πράξη κατακριτέα και αρνητική.
Εσύ που δεν αντέχεις να ψηφίσεις κάτι που βρίσκεται πιο δεξιά από το Πασοκ, κρίνεις εμένα που πήγε αντίθετα στα πιστεύω μου και ψήφισα αριστερό κόμμα που μιλούσε με λογική την συγκεκριμένη περίοδο...
Aλλά αυτός που ψηφίζει μετά από 20 έτη ΠΑΣΟΚ όπου είδαμε τι έγινε(μίζες παντού, διαπλοκή, Τσοχατζόπουλοι κτλπ), ξανά ΠΑΣΟΚ τον ΓΑΠ, ΑΜΥΝΤΙΚΑ είναι για μπράβο.
Οκ, ανίκητος.Καλά τα υπόλοιπα που εξισώσεις ξανά ιδιώτη εργαζόμενο με Δ.Υ-ΔΕΚΟΤΖΗ που μήνας μπαίνει μήνας βγαίνει παίρνει το μισθό του, πράγματικά είναι για μια ακόμα φορά ακατανόητο...
Στην δική σου λογική δηλ. εσύ που δίνεις τον αγώνα σου στο φροντιστήριο να μαζεύεις κόσμο και δεν είσαι με μισθό από το κράτος, δίνεις το ίδιο αγώνα με τον πατέρα σου που μήνας μπαίνει μήνα βγαίνει τα τσέπωνε από την ΔΕΗ.
Τέλος ότι και αν οδηγούσα, ότι και αν οδηγώ, ο μόνος λόγος που πας εκεί την συζήτηση είναι επειδή τα επιχειρήματα τελειώσανε και κάτι πρέπει να πεις μπας και χαρείς λίγο...Ότι και να οδηγούσα αγοράστηκε με αγώνα καθημερινό και αγωνίες και όχι αγώνες τύπου Φωτόπουλου ''δώστε κι άλλα''. Kάθε μήνα ότι και να γίνει η μισθουλάρα στην Τράπεζα...
Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση και τα λες μόνο για να προκαλείς.
Δεν με νοιάζει αν πήρε 10 χρόνια μόνο, ο δύστυχος, συνταξάρα. Κάποιοι δεν πήρανε ποτέ. Καταλαβέ το και μην είσαι προκλητικός. Για αυτό δεν γράφει κάνενας πλέον, ούτε ΚΚΕδες εδώ να υποστηρίξουν αυτά που λες, γιατί ανεξάρτητα αν τα παιδιά αυτά είναι απέναντι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πιο κοντά στον Συριζα, δεν μπορούν να υποστηρίζουν αυτά τα προκλητικά που γράφεις. -
Paraloge και Ιani,
i have a dream...
Τη κυριακούλα που θα κατέβω στη πόλη που έστειλε τριήρεις εις περσίαν, ίνα καταγράψω τι διάολο πρέπει να αγοράσω δια την οικίαν εκεί, καθώς εκ βαλκανίων γείτονες ή γηγενείς σκουρόχρωμοι άδειασαν μέχρι επιπέδου μαξιλαροθήκης αγνοώντας τα μέτρα ασφαλείας, και η οποία (η κούλα-κυριακούλα ντε) θα ειναι μεσα στις επόμενες 3, προτείνω καφεδάκιον εν ευρίπω ώστε να επιλύσετε τας υψομετρικάς διαφοράς υπό την επίβλεψην μεγίστου προσώπου (το ανδρός εις τα 50s δεν συνάδει με τα testo levels, ούτε τα 80kg με το προσωνύμιον γατός).
Για σκεφτείτε το...R.S.
Θα κρατώ και σημαία με τον ήλιον-τον-πρασινον σε πλαστικόν ιστόν-καλαμάκι δια να με αναγνωρισετε... -
Όποιος έχει Antera(όχι τις ζάντες) ας τα παρακολουθήσει
Υ.Γ: Gatoz είσαι μεγάλη μορφή, έχω και μια υποψία ότι γνωριζόμαστε...;;;
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Τέλος ότι και αν οδηγούσα, ότι και αν οδηγώ, ο μόνος λόγος που πας εκεί την συζήτηση είναι επειδή τα επιχειρήματα τελειώσανε και κάτι πρέπει να πεις μπας και χαρείς λίγο...Ότι και να οδηγούσα αγοράστηκε με αγώνα καθημερινό και αγωνίες και όχι αγώνες τύπου Φωτόπουλου ''δώστε κι άλλα''. Kάθε μήνα ότι και να γίνει η μισθουλάρα στην Τράπεζα...
Όλα τα άλλα είναι για κατανάλωση και τα λες μόνο για να προκαλείς.
Δεν με νοιάζει αν πήρε 10 χρόνια μόνο, ο δύστυχος, συνταξάρα. Κάποιοι δεν πήρανε ποτέ. Καταλαβέ το και μην είσαι προκλητικός. Για αυτό δεν γράφει κάνενας πλέον, ούτε ΚΚΕδες εδώ να υποστηρίξουν αυτά που λες, γιατί ανεξάρτητα αν τα παιδιά αυτά είναι απέναντι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πιο κοντά στον Συριζα, δεν μπορούν να υποστηρίζουν αυτά τα προκλητικά που γράφεις.Για να δεις ποσο 'ιδιώτης' (κατά το ανικητος) εισαι:
Όταν σε εσενα τελειωνουν τα επιχειρηματα αρχιζεις τις ΔΕΚΟτζιες. Ξερεις (και αν δεν ξερεις ψαξε) τι μισθοι υπηρχαν μεχρι το 2001 ακομα και στις ΔΕΚΟ, αλλα εκει, Για να μην παμε στο κλασσικο: 'Τα δικα μου -ποτε προλαβες- είναι αγορασμένα με αγωνα -πολύ...αριστερο αυτό, να το κοιτάξεις- ενώ τα δικα σου είναι 'αυτόματα'. Δλδ στη δικη σου λογικη οι ιδιωτες είναι αξιοι για ο,τι εχουν και οι ΔΥ εχουν 'κερασμενη ζωουλα'. Στην μανα σου πες το, όπως σου εχω ξαναπει, η οποια είναι εν ενεργεια σε υπουργειο -εννοω δεν υφισταται η γυναικα τις νεες συνταξεις τις οποιες η ΝΔουλα σου και ο Λοβέρδος βεβαίως-βεβαιως κατατσεκουρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑΣ επικυρωνει -με τη λογικη σου-.
Όταν δε σου λεω ότι -στα παλαι ποτε χρονια- ο πατερας σου εκανε και δουλειες με νομαρχιες κτλ -δλδ με κρατικο χρημα και αυτό ως προς την πηγη της αμοιβης, δεν υποννοω τιποτε άλλο- γινεσαι εξαλλος. Ποιος 'προκαλει' λοιπον;
Εσυ 'για να χαρεις' ηθελες καποτε χαρατσι στα αγωνιστικα αυτοκίνητα, ή λες και ξαναλες για 4-5 ακινητα, μη γνωρίζοντας παλαιοτητα/τοποθεσια/κατασταση κτλ.Γιατι δεν γραφει κανενας 'υπερ εμου;' Ισα-ισα που αν ημουν τοσο προκλητικος οσο λες, θα με ειχε βαλει στη θεση μου πολυς κοσμος, ασε που δε χρειαζομαι συνηγορο. Απλα, απλούστατα, αποδεικνύεται με τον καιρο ότι η πλειοψηφια οσων μπορουν ακομα να ασχολούνται ενεργα με το αυτοκινητο -και αρα να εχει νοημα πχ να φορουμαρουν- είναι δεξιων καταβολων και είναι λογικο. To να μπορεις από το 2010 και μετα να συνεχιζεις να παιρνεις τα crossover, να κανεις trackdays ή και αγωνες είναι σημαδι όχι ακριβως απολυτου πλουτισμου, αλλα 'ανεσης' και τέτοιοι ανθρωποι είναι εν πολλοις (κεντρο)δεξιοι. Ταξικοτατο, αλλα δυστυχως αληθες εκ του αποτελέσματος -και με οποιους συζητω ακομα από το χωρο των αγωνων είναι στο ιδιο στυλ με εσενα*-.
Αφου λοιπον εκφρασω τη λυπη μου στο γατο για την κλοπη, θα σου πω για υστατη φορα να λογικευτείς. Το ο,τι εγω επελεξα ιδιωτικα δειχνει ακριβως ότι δεν είμαι αυτό που εσυ θες να νομιζεις. Συνεχισε να μας κανεις τον αυτοδημιουργητο -ειχες πει για τον Trump ότι πηρε 1μυριο από τον πατερα του και το επενδυσε αρα είναι αυτοδημιούργητος, εσυ που πηρες ΕΤΟΙΜΗ εταιρεια και τεχνογνωσια και φανταζομαι πως αν και στην συνταξη ο πατερας σου ολο και θα σε βοηθα σε κατι για να μην πληττει ο ανθρωπος, τι εισαι τελικα;-,όταν βριζεις ΔΕΗ και τους ανθρώπους της ενώ εσυ πουλας φωτοβολταϊκα δεν προκαλεις καθολου εσυ; Δεν εχεις συμφέρον να ιδιωτικοποιηθεί η ενεργεια; Εγω βριζω με μισος το δημοσιο σχολειο;
Αν δεν εισαι 'πολύ δυνατος', ιδιωτικο και δημοσιο χρημα τέμνονται αγαπητε. Δεν υπαρχουν τοσο ξεκάθαρα ορια μεταξυ τους.*Οι αγωνες που εκανα εγω -ταχύτητας- ηταν οι πρωτοι που εσβησαν. Η περιβοητη Α5 που τροφοδοτησε τα ραλι -ειδικα τα χωμάτινα- για δεκαετιες το ιδιο. Τετοια αυτοκίνητα ειχαν 'καθημερινοι' ανθρωποι οποτε μας σκουπισε η κριση αμεσα. Ο,τι σαξοραλλα εχουν μεινει στις αναβασεις -οχι Ν- φορουν sadev σειριακο που κανει σχεδον οσο ένα μικρο ντιζελακι καινουργιο. Ποιοι μπορουν ακομα λοιπον να κανουν το σπορ; Αριστερουληδες;
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
'Τα δικα μου -ποτε προλαβες- είναι αγορασμένα με αγωνα -πολύ...αριστερο αυτό, να το κοιτάξεις- ενώ τα δικα σου είναι 'αυτόματα'. Δλδ στη δικη σου λογικη οι ιδιωτες είναι αξιοι για ο,τι εχουν και οι ΔΥ εχουν 'κερασμενη ζωουλα'. Στην μανα σου πες το, όπως σου εχω ξαναπει, η οποια είναι εν ενεργεια σε υπουργειο -εννοω δεν υφισταται η γυναικα τις νεες συνταξεις τις οποιες η ΝΔουλα σου και ο Λοβέρδος βεβαίως-βεβαιως κατατσεκουρωσε και ο ΣΥΡΙΖΑΣ επικυρωνει -με τη λογικη σου-.
Για δεις ότι ανοίγεις το κουτάκι και πετάς ότι σου έρθει...και φυσικά ειρωνεύεσαι, λες και δεν πήρε στην ζωή αυτή ο καθένας κάτι από τους γονείς του...
Αν και δεν σου πέφτει λόγος λοιπόν αλλά επειδή το κόμπλεξ και η κακία είναι στο dna σου, πετάς το ''πότε πρόλαβες'', ενώ έγραψα ''αυτό που οδηγούσα είναι αγορασμένο με αγώνα'', χωρίς να λέω ότι το πήρα μόνος μου. Αν και δεν έχω λόγο να απολογηθώ το γράφω μόνο και μόνο να δείξω τι καλά αισθήματα έχεις.
Εσυ 'για να χαρεις' ηθελες καποτε χαρατσι στα αγωνιστικα αυτοκίνητα, ή λες και ξαναλες για 4-5 ακινητα, μη γνωρίζοντας παλαιοτητα/τοποθεσια/κατασταση κτλ.
Είσαι μεγάλος ψεύτης...
Σε κάποια συζήτηση εδώ μέσα που μας είχες ζαλίσει ότι εσύ και η οικογένειά σου έχετε βιώσει την κρίση στο πετσί σας λες και εμείς είμαστε εφοπλιστές, σου γράφω ''ξέρεις πόσα λεφτά έχω πληρώσει χαράτσι για το 335 που έχω; Είναι πηγή πλούτου ή δίνει εισόδημα ένα αυτοκίνητο ώστε να πληρώνει όσο πληρώνει ΕΝΦΙΑ μια βίλα; Ο καθένας μας την έχει φάει από παντού''
Και απαντάς: ''Φυσικά και είσαι πλούσιος και πρέπει να φορολογηθείς αφού έχεις 3000 κυβικά και είναι πολυτέλεια''
Και εγώ απάντησα: Κάποιος άλλος μπορεί να πει ότι πολυτέλεια είναι να τρέχεις σε αγώνες και να σου βάλουν ένα μεγάλο χαράτσι εκεί. Δεν είναι όμως σωστό ο καθένας να κοιτάει τι τον βολεύει...Έτσι είχε η συζήτηση και μην με βγάλεις ψεύτη γιατί θα ψάξω να βρω τα ποστ και πάλι θα γίνεις ρεζίλι. Σχετικά με τα 4-5 εσύ το έχεις γράψει εδώ. Εγώ δεν κάθομαι να ψάχνω τι κάνει ο καθένας στο internet σαν καμιά κουτσομπόλα. Αλλά και να με ρώταγες θα σου απαντούσα. Δεν ρώτησες όμως.
ειχες πει για τον Trump ότι πηρε 1μυριο από τον πατερα του και το επενδυσε αρα είναι αυτοδημιούργητος, εσυ που πηρες ΕΤΟΙΜΗ εταιρεια και τεχνογνωσια και φανταζομαι πως αν και στην συνταξη ο πατερας σου ολο και θα σε βοηθα σε κατι για να μην πληττει ο ανθρωπος, τι εισαι τελικα;-,όταν βριζεις ΔΕΗ και τους ανθρώπους της ενώ εσυ πουλας φωτοβολταϊκα δεν προκαλεις καθολου εσυ;
Πάλι ψεύτης. Είχα γράψει ότι όσο αυτοδημιούργητος είναι ο trump που πήρε ένα μύριο από τον πατέρα του, άλλο τόσο είσαι και εσύ στο μέγεθός σου αφού κάποιος σε βοήθησε να ανοίξεις μαγαζί, άλλο τόσο εγώ και πάει λέγοντας. Όλοι έχουμε πάρει ότι μπορούσαν οι γονείς μας να μας δώσουν ως εφόδιο.
Αυτή η ΔΕΗ είναι μπορντέλο, όπως τα περισσότερα δημόσια στην Ελλάδα. Αν ζούσα σε άλλη χώρα και είχαμε την νοοτροπία να λειτουργήσουν κάτι δημόσιο με σωστό τρόπο, τότε φυσικά και θα ήθελα να παραμένει δημόσιο.
Στην Ελλάδ αυτά δεν γίνονται για τους γνωστούς λόγους. -
Για αυτό δεν γράφει κάνενας πλέον, ούτε ΚΚΕδες εδώ να υποστηρίξουν αυτά που λες, γιατί ανεξάρτητα αν τα παιδιά αυτά είναι απέναντι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πιο κοντά στον Συριζα, δεν μπορούν να υποστηρίζουν αυτά τα προκλητικά που γράφεις.Καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς αυτό ως επιχείρημα. Εγώ τουλάχιστον δεν γράφω γιατί ό,τι ήταν να πω το είπα. Βλέπω το παραλήρημα του τρελού ορισμένων που νομίζουν ότι Τσιπράκος είναι κομμουνιστής και πολύ διασκεδάζω. Ως εκεί όμως. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα ξανά, ούτε θέλω να μεταπείσω κανέναν.
-
Αν και δεν σου πέφτει λόγος λοιπόν αλλά επειδή το κόμπλεξ και η κακία είναι στο dna σου
Εγώ δεν κάθομαι να ψάχνω τι κάνει ο καθένας στο internet σαν καμιά κουτσομπόλα.Ακου 'ευγενιΚουλη',
καθεσαι ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και πετας ειρωνειες και κακεντρεχεια και μετα διαμαρτύρεσαι όταν λαμβανεις το ιδιο. Τι θες δλδ; Να μην εχεις αντιλογο; Ξερεις καλα ότι εσυ το πηγες εκει που το εχεις παει (στο προσωπικο) πρωτος και εσυ το αναζωπυρώνεις οποτε σου γουσταρει 'γιατι είμαι το αγχολυτικο σου στο φορουμ'.
Κουτσομπολα δεν είναι οποιος ψαχνει τι κανει ο άλλος στο Internet όταν ο πρωτος τον εχει χιλιοπροσβαλλει και τσουβαλιασει λογω 'ταξικης καταγωγης'. Δεν ψαχνω τα γκομενικα σου, τα επαγγελματικα σου ψαχνω και δειχνω ΓΙΑΤΙ εισαι αυτος που εισαι πολιτικα. Ποσο μαλλον όταν εχεις πει (δεν αρχιζω τα quote γιατι το εχουμε ξανακανει) ότι ξερεις 6-7 ατομα κοινους μας γνωστους που τους λεω αλλα από οσα λεω εδώ + βεβαια ότι με ξερεις χρονια και 'ξερεις καλα πως λειτουργω' Αυτό όταν το κανεις δημοσια και ενώ σου ζητιεται επανειλλημενα να τα ονοματίσεις αυτά τα ατομα και να πεις 'πώς λειτουργω' πώς λεγεται; Συκοφαντια λεγεται. Οσο 'ψευτης' είμαι για σενα άλλο τοσο συκοφάντης εισαι εσυ για μενα. Ολκης μαλιστα. Επειδή δε μπορω να σκεφτω κατι άλλο, το μονο που μπορω να υποθεσω είναι οτι με θεωρεις 'προδοτη' για κατι του παρελθοντος (TFRC -το οποιο αφου δεν γινοταν αλλιως καλως εγινε για ολους μας- ), το εχεις κουμπωσει με τις διαφορες για τα πολιτικα -λες και δεν εχουμε με αλλους ανθρώπους αλλα τους συναναστρεφόμαστε ολοι μας- και δεν εχει καμια σημασια ο,τι και να σου πω. Οποτε κρινεις το γυρνας εκει. Μπραβο. Ωριμοτης μηδεν._Να σε προλάβω στο quote:
viewtopic.php?f=13&t=54157&p=3123338&hilit=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5#p3123338
To βαζω σε link να μη σεντονιαζει, είναι το ποστ με τον Σακηηηηηηηη. (Οκτωβρης του '15, αναλυτικότατα ότι το πλούσιος είναι σχετικο και φυσικα πολιτικη αποψη για τον Αλεξακο ΙΔΙΑ ακριβως με τωρα δλδ 'ναι μεν, αλλα') Εσυ όμως:Αυτό που συμβαινει υπαρχουν δυο τροποι να λυθει: 1) Να σταματήσεις τα προσωπικα -και πλαγιως- και 2)Να το σταματησουν οι mods. Να μου κανεις πλακιτσα ετσι χωρις αντιλογο δεν παιζει. Είναι πραγματικα τραγικο για ατομα της μορφωσης και της ηλικιας μας, αλλα ο καθενας μας δεν θα ανεχοταν να του συμβαινει αυτή η κατασταση.
Μη βγαλεις παλι αμπελαλε, αυριο θα είμαι Κυμη, μετα εχω Κωστηδες και από αυριο τσαγκαροδευτερα.Και κατι σε συνδεση με το Δια: Περαν ότι συμφωνω μεχρι κεραιας για το Αλεξάκος=Κομμουνιστης, πρακτικα ΟΛΟΙ ΜΑΣ εχουμε πει την αποψη μας όλα αυτά χρονια ξανα και ξανα και δυστυχως ΟΛΟΙ ΜΑΣ -πλην Κομμουνιστων και ΧΑ- εχουμε πληρωσει (πολιτικα) την αποψη μας αφου εχουμε ακυρωθεί λογω αποτελεσματος.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Για αυτό δεν γράφει κάνενας πλέον, ούτε ΚΚΕδες εδώ να υποστηρίξουν αυτά που λες, γιατί ανεξάρτητα αν τα παιδιά αυτά είναι απέναντι σε ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πιο κοντά στον Συριζα, δεν μπορούν να υποστηρίζουν αυτά τα προκλητικά που γράφεις.
Καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς αυτό ως επιχείρημα. Εγώ τουλάχιστον δεν γράφω γιατί ό,τι ήταν να πω το είπα. Βλέπω το παραλήρημα του τρελού ορισμένων που νομίζουν ότι Τσιπράκος είναι κομμουνιστής και πολύ διασκεδάζω. Ως εκεί όμως. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα ξανά, ούτε θέλω να μεταπείσω κανέναν.
Όπως πολλοί εδώ μέσα θεωρούν τον Σαμαρά, τον Άδωνι, τον Βορίδη, τον (υιό) Πλεύρη ακροδεξιούς (τσεκούρια κλπ...) έτσι και άλλοι πάλι εδώ μέσα γνωρίζουν ότι οι Ριζοσπάστες Αριστεροί πως είναι ένας αχταρμάς αριστερών, ακροαριστερών και κομουνιστών. Γνωρίζουν επίσης ότι πολλοί από δαύτους προήλθαν από την κομουνιστική νεολαία του ΚΚΕ (ΚΝΕ) ή και από το ίδιο το ΚΚΕ. Κρυφό δεν το έχουν. Τα βιογραφικά τους είναι αποκαλυπτικά.
Από και εκεί και πέρα οι Ριζοσπάστες Αριστεροί στην οικονομική πολιτική τους έκατσαν στα τέσσερα και εφαρμόζουν ότι τους πουν οι ξένοι για να πάρουν κανά φραγκάκι για να ταϊσουν το σόι τους και ταυτόχρονα όπου τους παίρνει εφαρμόζουν και προωθούν αριστερίστικες πολιτικές που έχουν και μία δόση κομουνιστικής θεωρίας.
Μία πολιτική εξουσίας, δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομική πολιτική. Υπάρχουν και άλλοι πολλοί τομείς όπου εκεί μπορεί κάποιος να εφαρμόσει και την ιδεολογία του αλλά και τα πιστεύω του. Μία 'πονηρή' κυβέρνηση δεν θα προκαλέσει 'σαματά' απευθείας αλλά το πάει 'λάου-λάου' και 'εφαρμόζει' αυτά που θέλει αργά και σταθερά ώστε να φέρει το κράτος και τη χώρα στα μέτρα της, ώστε να μπορούν να ελπίζουν με κάποιο τρόπο στην παραμονή ενός δικομματικού μοντέλου εξουσίας.
Αυτό κάνουν δύο χρόνια τώρα οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και αυτό θα έκανε κάθε κόμμα που ανεβαίνει στην εξουσία και θεωρεί ότι εκπροσωπεί μία ιδεολογία.
υ.γ. το μόνο που δεν έχουμε δει ακόμη είναι το ΚΚΕ και τη ΧΑ στην εξουσία. Δεν ξέρω αν θα το ζήσουμε ποτέ αυτό, ώστε να δούμε τι πρόκειται να συμβεί. Πάντως τα υπόλοιπα όλα τα είδαμε και τα νοιώσαμε καλά στο πετσί μας. Πλέον είμαστε σε τέλμα...
-
Καλό είναι να μην το χρησιμοποιείς αυτό ως επιχείρημα. Εγώ τουλάχιστον δεν γράφω γιατί ό,τι ήταν να πω το είπα. Βλέπω το παραλήρημα του τρελού ορισμένων που νομίζουν ότι Τσιπράκος είναι κομμουνιστής και πολύ διασκεδάζω. Ως εκεί όμως. Δεν θα κάτσω να εξηγήσω τα αυτονόητα ξανά, ούτε θέλω να μεταπείσω κανέναν.
Όταν οι Συριζαίοι αυτοπροσδιορίζονται ως κομουνιστές δεν ασχολείται κανένας.
Αν το γράψουμε εδώ και τους κατατάξουμε περίπου στην ίδια κατηγορία, θίγεστε.Όμως το θέμα δεν ήταν αυτό. Απάντησες σε κάτι διαφορετικό από ότι είπα.
Εγώ λέω ότι όταν κυβερνούσαν οι προηγούμενοι υπήρχε κοινή επίθεση Συριζαίων-ΚΚΕδων ενάντια σε εκείνους. Και καλά κάνατε γιατί δεν τα είχανε κάνει και ωραία τα πράγματα για τους πολίτες.Τώρα που έχει μείνει μόνος του ο Γιάννης να υπερασπίζεται, μετά από τόσες σφαλιάρες που έριξε ο Συριζα σε αυτούς που τον πίστεψαν, δεν βλέπω να συνεχίζεται η ίδια ''συμμαχία''.
Και λογικό είναι, γιατί κάνανε μεγάλη ζημιά στην αριστερά αυτοί που κυβερνούν τώρα με τις απίθανες κωλοτούμπες τους.
Ξεκινήσαμε από το ''δεν είναι οι πραγματική αριστερά αυτή'' και έχουμε φτάσει στο ''ναι σε όλα'' και στα 4 όπως έλεγε ο Καμμένος.Ακου 'ευγενιΚουλη',
καθεσαι ξανα και ξανα και ξανα και ξανα και πετας ειρωνειες και κακεντρεχεια και μετα διαμαρτύρεσαι όταν λαμβανεις το ιδιο. Τι θες δλδ; Να μην εχεις αντιλογο; Ξερεις καλα ότι εσυ το πηγες εκει που το εχεις παει (στο προσωπικο) πρωτος και εσυ το αναζωπυρώνεις οποτε σου γουσταρει 'γιατι είμαι το αγχολυτικο σου στο φορουμ'.
Ο καθένας πράττει ανάλογα με το επίπεδό του. Και δεν είναι ταξικό το επίπεδο.
Όταν λίγο μετά που απολύθηκες από τον στρατό με ξεναγούσες στις επενδύσεις στην Λάμψακο και μου έδειχνες με υπερηφάνεια ''να εδώ θα έρθουν τα νέα ΤΕΙ'' οπότε προσδοκάμε να πάμε καλά με αυτά που χτίζουμε, δεν γύρισα να σου πω ''πότε πρόλαβες;;;''
Ποτέ δεν θα το έλεγα γιατί αυτό δείχνει κομπλεξισμό και μένος.
Μακάρι να πηγαίνουν όλοι καλά μια ζωή και να εκπληρώνονται οι στόχοι του καθενός.Να σε προλάβω στο quote:
viewtopic.php?f=13&t=54157&p=3123338&hilit=%CF%86%CE%B9%CE%BB%CE%B5#p3123338
To βαζω σε link να μη σεντονιαζει, είναι το ποστ με τον Σακηηηηηηηη. (Οκτωβρης του '15, αναλυτικότατα ότι το πλούσιος είναι σχετικο και φυσικα πολιτικη αποψη για τον Αλεξακο ΙΔΙΑ ακριβως με τωρα δλδ 'ναι μεν, αλλα') Εσυ όμως:Ευχαριστώ, με έβγαλες από τον κόπο.
Που λοιπόν προκύπτει αυτό ''Εσυ 'για να χαρεις' ηθελες καποτε χαρατσι στα αγωνιστικα αυτοκίνητα'' που έγραψες;
Είδες που είσαι ψεύτης και η πραγματικότητα είναι αυτή που έγραψα πριν; Εσύ έδωσες το link μόλις τώρα...Επειδή δε μπορω να σκεφτω κατι άλλο, το μονο που μπορω να υποθεσω είναι οτι με θεωρεις 'προδοτη' για κατι του παρελθοντος (TFRC -το οποιο αφου δεν γινοταν αλλιως καλως εγινε για ολους μας- ), το εχεις κουμπωσει με τις διαφορες για τα πολιτικα -λες και δεν εχουμε με αλλους ανθρώπους αλλα τους συναναστρεφόμαστε ολοι μας- και δεν εχει καμια σημασια ο,τι και να σου πω.
Τα έχεις κάνει όλα έναν αχταρμά στο μυαλό σου. Ποτέ δεν ασχολήθηκα με την διαίρεση που λες, ποτέ δεν έκατσα να κάνω τον στρατιώτη της μιας ή της άλλης πλευράς.
Ο μόνος λόγος που ''δέσαμε'' είναι το στυλ γραφής που με ''ερεθίζει'' αλλά και η κατήχηση-πλύση εγκεφάλου για το πόσο καλύτερα θα τα έκαναν αυτοί σε σχέση με τους προηγούμενους.
Και ναι έπεσες σε όλα μέσα.
Κανένας από όσους γράφουν εδώ μέσα, αριστερούς και δεξιούς, δεν έχει πέσει τόσο έξω όσο εσύ από τις προβλέψεις σου. Μην τους βάζεις όλους στην ίδια ζυγαριά. Δεν τι έγραφες και αν και που έπεσες μέσα. Δεν και τι γράφανε οι υπόλοιποι... -
Το ΚΚΕ το έχει ξεκαθαρίσει από το 1991 και την διάσπαση του παλιού Συνασπισμού.
Αυτοί του Συνασπισμού είναι μια από τα ίδια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με πιο φιλολαϊκή ρητορική.
Το έχω ξαναγράψει. Και εγω μπορεί να δηλώνω ο Πάπας της Ρώμης δεν σημαίνει ότι είμαι κιόλας. Υπάρχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα που σε χαρακτηρίζουν ως Κομμουνιστή ή μη. Από αυτά οι Συριζαιοι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
ταν οι Συριζαίοι αυτοπροσδιορίζονται ως κομουνιστές δεν ασχολείται κανένας.Κι εγώ μπορώ να αυτοπροσδιορίζομαι ως κοσμοναύτης. Είμαι όμως; Από την πρώτη στιγμή το ΚΚΕ (οι πραγματικοί κομμουνιστές) έχουν αποκηρύξει τους ΣΥΡΙΖΑίους και αυτό δεν έγινε τώρα, έγινε εδώ και 25 χρόνια με το ΚΚΕ και το ΚΚΕ Εσωτερικού.
Ο Κατρούγκαλος είπε ότι είναι κομμουνιστής και τον έχουν κάνει περίγελο τα παιδιά της Ελληνοφρένειας!!!
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε την διαφορά μας από τους γελοίους του ΣΥΡΙΖΑ!!!
-
Η διαφορα ειναι οτι οι συριζαιοι τα λενε για να κλεψουν τη ψηφο και να γινουν κυβερνηση, ενω εσεις τα πιστευετε. Αν νομιζεις οτι αυτο σε τιμαει και ειναι υπερ σου, πασο.
-
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε την διαφορά μας από τους γελοίους του ΣΥΡΙΖΑ!!!Η διαφορά φαίνεται μόνο όταν ένα κόμμα ανέλθει στην εξουσία. Αν ανέλθει ποτέ.
Μέχρι τότε ένας απλός ακομμάτιστος πολίτης μπορεί να ισχυρισθεί ότι όσα λέει ένα κόμμα (που δεν έχει ανέβει στην εξουσία) είναι μόνο θεωρίες. Και είτε τις δέχεται, είτε τις κρίνει αρνητικά.
Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν αυτές τις θεωρίες. Κανένα πρόβλημα.Το ίδιο πάντως έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε το πριν του 3% και ζούμε και το μετά... με πρωθυπουργό που δηλώνει ευθαρσώς μαχητής της ΚΝΕ και επαναστάτης κομουνιστής.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Η διαφορα ειναι οτι οι συριζαιοι τα λενε για να κλεψουν τη ψηφο και να γινουν κυβερνηση, ενω εσεις τα πιστευετε. Αν νομιζεις οτι αυτο σε τιμαει και ειναι υπερ σου, πασο.Σε πολλά μπορεί να πιστεύουν και καλά κάνουν.
Το θέμα είναι τι θα έκαναν αν γινόντουσαν κυβερνητικό κόμμα. Στην πράξη αλλάζουν πολλά πράγματα.
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Το ΚΚΕ το έχει ξεκαθαρίσει από το 1991 και την διάσπαση του παλιού Συνασπισμού.
Αυτοί του Συνασπισμού είναι μια από τα ίδια με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ με πιο φιλολαϊκή ρητορική.
Το έχω ξαναγράψει. Και εγω μπορεί να δηλώνω ο Πάπας της Ρώμης δεν σημαίνει ότι είμαι κιόλας. Υπάρχουν χαρακτηριστικά γνωρίσματα που σε χαρακτηρίζουν ως Κομμουνιστή ή μη. Από αυτά οι Συριζαιοι δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑSent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
Το λιγότερο θα συμφωνήσω μαζί σου.
-
Μπόμπολας ... Σαββίδης ... Αλέξης ... Mega ... Πρεντεντέρης ... Τρέμη ... Βαρδινογιάννης ... Ψυχάρης ... Διαπλοκή ... ΣΥΡΙΖΑ ... Ψεκασμένοι ...
... μας δουλεύουν κανονικά ... οι εμπαναστάτες ριζοσπάστες αριστεροί της κάθαρσης ...
Σαββίδης διαπλεκόμενος; Με τίποτα λέμε...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Κάποια στιγμή πρέπει να καταλάβετε την διαφορά μας από τους γελοίους του ΣΥΡΙΖΑ!!!
Η διαφορά φαίνεται μόνο όταν ένα κόμμα ανέλθει στην εξουσία. Αν ανέλθει ποτέ.
Μέχρι τότε ένας απλός ακομμάτιστος πολίτης μπορεί να ισχυρισθεί ότι όσα λέει ένα κόμμα (που δεν έχει ανέβει στην εξουσία) είναι μόνο θεωρίες. Και είτε τις δέχεται, είτε τις κρίνει αρνητικά.
Φυσικά υπάρχουν και κάποιοι που πιστεύουν αυτές τις θεωρίες. Κανένα πρόβλημα.Το ίδιο πάντως έγινε και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Ζήσαμε το πριν του 3% και ζούμε και το μετά... με πρωθυπουργό που δηλώνει ευθαρσώς μαχητής της ΚΝΕ και επαναστάτης κομουνιστής.
Ότι πιο γελοίο είδα ποτέ στη ζωή μου ήταν τις αφίσες του ΣΥΡΙΖΑ με το πρόσωπο του Αλέξη και το απλανές βλέμμα σε κόκκινο φόντο αλά Τσε. Αυτό δεν σημαίνει ότι ο Τσε θα ήταν σήμερα ΣΥΡΙΖΑ αλλά μάλλον πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ήθελε να έχει ηγέτη με τις αρχές του ΤΣΕ. Τώρα πολλά έχουν αλλάξει και όσοι απέμειναν στον Άλεξ εύχονται να μείνει η κουστωδία του στο δρόμο που χάραξε ο Σημίτης. Τουλάχιστον σε αυτό δείχνουν μια συνέπεια.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Τώρα πολλά έχουν αλλάξει και όσοι απέμειναν στον Άλεξ εύχονται να μείνει η κουστωδία του στο δρόμο που χάραξε ο Σημίτης. Τουλάχιστον σε αυτό δείχνουν μια συνέπεια.Μεγάλη αλήθεια...
Ο Τζήμερος που έγραψε τα παρακάτω είναι φασίστας.
''Η εξομολόγηση ενός “φασίστα”
Έχουν περάσει 35 σχεδόν χρόνια, από τη μέρα που βρόντηξα πίσω μου για τελευταία φορά τη βαριά πόρτα του αμφιθεάτρου της ΑΣΟΕΕ, αποφασίζοντας να μην ξαναπατήσω σ’ αυτό το ευαγές ίδρυμα, ό,τι και να μου κόστιζε αυτή η επιλογή.
Είχα μόλις αποφύγει να πιαστώ στα χέρια, καθώς τη στιγμή που η αδρεναλίνη χτυπούσε κόκκινο, ο άλλος, ο αποστασιοποιημένος μου εαυτός, που πάντα διάγει τον δικό του, ανεξάρτητο από τα ανθρώπινα πάθη βίο, με συμβούλεψε να φύγω, γιατί: «και να πλακωθείς τι θα βγει; Η βλακεία είναι ανίκητη».
Κάναμε, νομίζω, μακροοικονομία όταν ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και ένας «σύντροφος» με δυο πυρετώδικα ημίτρελα μάτια που μόλις ξεχώριζαν ανάμεσα σε μαλλιά και μούσια διατάσσει καθηγητή και φοιτητές: «Συνάδελφοι, το μάθημα διακόπτεται – θα κάνουμε συνέλευση!»
Δεν ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε. Οποιαδήποτε στιγμή, οποιαδήποτε φοιτητική παράταξη ή και παρέα ακόμα, έμπαινε με το «έτσι το θέλω» σε μια αίθουσα αγνοώντας το τι συμβαίνει εκεί και έκανε «συνέλευση». Συνήθως ο καθηγητής υπάκουε πειθήνια και οι υπόλοιποι φοιτητές αποχωρούσαν εκόντες άκοντες, χωρίς αντιδράσεις - από τότε είχε αρχίσει η νομιμότητα να σκύβει το κεφάλι... Δεν είχε τίποτε ιδιαίτερο εκείνη η μέρα, το ίδιο θα συνέβαινε, κάποιοι είχαν σηκωθεί να αποχωρήσουν, όταν μου ήρθε η ξαφνική έμπνευση. Σηκώθηκα επάνω και τον ρώτησα: «Και ποιο είναι το τόσο επείγον θέμα για το οποίο θα πρέπει να διακόψουμε;» Ξαφνιάστηκε και επακολούθησε ένας διάλογος κάπως έτσι:- Δεν κατάλαβα, συνάδελφε, εννοείς ότι για πλάκα τις κάνουμε τις συνελεύσεις;
- Για όποιον λόγο και να τις κάνετε, εγώ ήρθα εδώ για να παρακολουθήσω μάθημα. Αν θες να κάνεις συνέλευση να βρεις μια κενή ώρα.
- Άντε ρε που θα μου πεις πότε θα κάνω συνέλευση (ήταν στέλεχος, βλέπετε, του φοιτητικού κινήματος και το έπαιρνε προσωπικά το θέμα).
- Κάνε όποτε γουστάρεις! Όχι όμως τώρα. Τώρα κάνουμε μάθημα.
- Είσαι σοβαρός, ρε;
- Όσο δεν φαντάζεσαι! Αυτό το αστειάκι “όποτε μου κα....σει, μπουκάρω σε μια αίθουσα και τους πετάω όλους έξω, θα τελειώσει. Και θα τελειώσει από αυτή τη στιγμή. Λοιπόν πολύ σε ανεχτήκαμε. Τέλος χρόνου. Μεταβολή και φεύγεις.
Δεν περίμενε, φαίνεται, τέτοια... αντεπαναστατική ενέργεια. Και κινήθηκε, εντελώς δημοκρατικά, εναντίον μου. Ήδη τα πνεύματα είχαν οξυνθεί. Στην αίθουσα υπήρχαν και άλλοι “συνοδοιπόροι” που είχαν αρχίσει να φωνάζουν. Καταλάβαμε ότι το επείγον θέμα ήταν ακόμα ένα ψήφισμα για τους Σαντινίστας, τους επαναστάτες της Νικαράγουα. Το αστείο είναι ότι κι εγώ συμπαθούσα τους Σαντινίστας, καθώς είχαν ανατρέψει τη δικτατορική δυναστεία των Σομόζα. Αλλά δεν μπορούσα να καταλάβω γιατί για να βγει ένα ψήφισμα συμπαράστασης στους Σαντινίστας θα έπρεπε να μην γίνει μάθημα. Και τα δύο μαζί ήταν… τεχνικά αδύνατον;
Απ’ ό,τι διαπίστωσα συμφωνούσαν κι άλλοι με την άποψή μου, οπότε βρήκαν την ευκαιρία να εκδηλωθούν. Προμηνυόταν σύρραξη. Ο καθηγητής απλώς κοίταζε. Οι κουβέντες άρχισαν να ξεφεύγουν. Ήδη είχαν αρχίσει να πέφτουν αγκωνιές. Και τότε άκουσα για πρώτη φορά τη λέξη “φασίστα!” να εκτοξεύεται σε μένα. Ο σύντροφος - σφουγγαρίστρα και μια άλλη έξαλλη συντρόφισσα με το ταγάρι, με είχαν αρπάξει από το πουκάμισο, με ταρακουνούσαν και με έβριζαν γιατί επέμενα να μην δέχομαι παραβίαση του χώρου και του χρόνου που ήταν αφιερωμένος στο μάθημα. Ενώ οι τσαμπουκαλοκαταληψίες / δάρτες ήταν δημοκράτες! Τότε, η πλάστιγγα έγειρε. Σκέφτηκα πως “δεν είχε πλοίο για με δεν είχε οδό” εκεί μέσα. Ενδεχομένως ούτε και έξω, με πολιτικούς όρους. Όταν στο πανεπιστήμιο οι έννοιες έχουν αντιστραφεί κατά 180 μοίρες, τι περιμένεις να συμβεί στην κοινωνία;
Έφυγα λοιπόν αφήνοντάς τους στην επαναστατική τους φενάκη, και έτσι το «φασίστα» δεν το ξανάκουσα για πολύ καιρό. Μέχρι που, επειδή φαίνεται ότι πάλι το ποτήρι ξεχείλισε, μια παρόμοια παρόρμηση, σαν εκείνη της ΑΣΟΕΕ, με έκανε να διατυπώσω τις ίδιες απλές, θεμελιώδεις ερωτήσεις, στο πολιτικό, πλέον, αμφιθέατρο, εδώ κι έναν περίπου χρόνο. Και οι επίγονοι της «σφουγγαρίστρας» βρήκαν ποιον θα στολίζουν με τον αγαπημένο τους χαρακτηρισμό. Χθες, πληκτρολόγησα στο google τις λέξεις Τζήμερος – φασίστας. Βρήκα μερικές χιλιάδες λήμματα. Ως κάτοχος λοιπόν του… τίτλου μπορώ άφοβα να διατυπώνω τις… φασιστικές μου προτάσεις και περιμένω τις, δημοκρατικές, δικές σας:
- Τα κόμματα παίρνουν επιχορήγηση από τον δικό μου και τον δικό σου φόρο. Ο νόμος προβλέπει έλεγχο σε κάθε κόμμα από ορκωτούς λογιστές. Έχουν, λοιπόν, διπλή υποχρέωση, και έναντι του νόμου και έναντι του φορολογούμενου πολίτη, που είναι εξαναγκασμένος να τα χρηματοδοτεί (χωρίς κανένας να τον ρωτήσει) να δέχονται έλεγχο στα οικονομικά τους. Φασιστική πρόταση Νο 1: Κόμμα που δεν δέχεται ελεγχο, του κόβεται 'μαχαίρι' η κρατική επιχορήγηση, τουλάχιστον. Κανονικά θα έπρεπε να ανασταλεί η λειτουργία του. Φωτογραφίζω το ΚΚΕ; Ναι, φωτογραφίζω το ΚΚΕ.
- Ο συνδικαλιστής είναι εξ ορισμού κοινωνικός αντίπαλος με τον εργοδότη, σωστά; Άρα απαγορεύεται οποιαδήποτε οικονομική στήριξη του εργοδότη προς τον συνδικαλιστή διότι έτσι, έμμεσα, ο εργοδότης τον καθιστά υποχείριό του.
Με ποια λογική οι συνδικαλιστές του Δημοσίου, α) απαλλάσσονται από την εργασία, β) κάνουν τις συνελεύσεις τους εν ώρα εργασίας σταματώντας τα σχολεία, τα λεωφορεία, το μετρό;
Φασιστική πρόταση Νο 2: Κανένας συνδικαλιστής δεν απαλλάσσεται από την εργασία του. Εργάζεται κανονικά, πλήρες ωράριο, για να έχει και επαφή με το πεδίο της μάχης όπως αυτοί που υποτίθεται ότι εκπροσωπεί. Το ενδιαφέρον για τα κοινά θα το δείχνει διαθέτοντας από τον προσωπικό του χρόνο. Όλες οι συνδικαλιστικές δραστηριότητες θα γίνονται εκτός ωραρίου εργασίας. Ναι, μιλάω για κατάργηση του νόμου 1264/82, αυτού του πασοκικού εκτρώματος που εξέθρεψε γενιές συνδικ-αλητών. - Η απεργία, ειδικά στον δημόσιο τομέα, δεν στρέφεται κατά του εργοδότη αλλά κατά του κοινωνικού συνόλου, διότι αυτό θα υποστεί την ταλαιπωρία από τις κινητοποιήσεις (της ακινησίας) κι αυτό, τελικά, θα πληρώσει τις όποιες “κατακτήσεις” των απεργών. Ταυτόχρονα, το Δημόσιο είναι θεωρητικά ο εγγυητής της νομιμότητας, αυτός δηλαδή που θα προστατέψει τους απεργούς από τον κακό εργοδότη.
Αντιφατικό, κατ’ αρχήν. Όμως υπάρχει περίπτωση, ειδικά στην Ελλάδα που το Δημόσιο φέρεται πρόστυχα σε όλους τους Έλληνες, να φερθεί πρόστυχα και στους υπαλλήλους του. Άρα, η απεργία, έτσι όπως είμαστε, μπορεί και να έχει νόημα.
Φασιστική πρόταση Νο 3: για να κηρυχθεί μια απεργία θα πρέπει να υπερψηφισθεί από το 50% + 1 των εργαζομένων. Φωτογραφίζω τη διγλωσσία της κυβέρνησης που από τη μια επιστρατεύει τους απεργούς κι από την άλλη δεν προχωράει σε νομική ρύθμιση για να τελειώνουμε μια και καλή από τον εκβιασμό του κομματικού συνδικαλισμού. - Ακροτελεύτιο, που λέει και το Σύνταγμα, για σήμερα. Υποτίθεται ότι όσοι συμμετέχουν στον κοινοβουλευτισμό σέβονται τους κανόνες του. Και δέχονται επίσης πως όταν δεν μας αρέσουν αυτοί οι κανόνες, τους αλλάζουμε με τις διαδικασίες που ο κοινοβουλευτισμός ορίζει. Όχι επειδή “έτσι γουστάρω”. Αλλιώς, ο νόμος της ζούγκλας θα είναι το επόμενο, σίγουρο, βήμα.
Ο κοινοβουλευτισμός λοιπόν ψηφίζει νόμους, με τους οποίους κάποιοι συμφωνούν, κάποιοι όχι. Και οι μεν και οι δε είναι υποχρεωμένοι να τους εφαρμόζουν, υπάρχει αντίρρηση;
Φασιστική πρόταση Νο 4: κοινοβουλευτικός ανήρ ή γυνή που προτρέπει σε ανυπακοή και απειθαρχία ή εκθειάζει παράνομες πράξεις εκπίπτει αυτομάτως του αξιώματός του. Ναι, φωτογραφίζω και το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Χρυσή Αυγή .
Αρκετά συνηθίσαμε να μασάμε τα λόγια μας σ’ αυτή τη χώρα. 40 χρόνια τώρα, οποιαδήποτε παρανομία, παλιανθρωπιά, έγκλημα του κοινού ποινικού κώδικα, φορούσε έναν πολιτικό μανδύα, γινόταν, όπως στα παραμύθια, αόρατο. Αυτό το παραμύθι, όμως, οδήγησε την Ελλάδα στον όλεθρο. Τα ίδια τα κόμματα, από παράγοντες νομιμότητας (που ώφειλαν αν είναι) κατάντησαν εκκολαπτήρια παρανόμων, φροντιστήρια εγκλήματος.
Μέχρι, οι πολίτες, να αποκτήσουμε δύναμη να τα ξεριζώσουμε από το σώμα της κοινωνίας μας, ας κάνουμε το πρώτο βήμα: να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Ακόμα κι αν οι βιαστές της Δημοκρατίας μάς αποκαλούν φασίστες.''
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ