-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι. Ειλικρινά τώρα. Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κυβερνήσει, ποιος είναι ο ικανότερος. Υπάρχει?
Για εμένα όχι, ξεκάθαρα! Ψάχνουμε τον λιγότερο κακό, γιατί καλός / ικανός απλά δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί δεν θέλουμε εμείς να υπάρχει...οι πολιτικοί είναι μέρος ημών, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Με τις επιλογές μας τόσα χρόνια, έχουμε αναδέιξει αυτούς τους πολιτικούς...εεε ας τους λουστούμε τώρα.
+1
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Άνθρωποι ικανοί στην πολιτικοί υπάρχουν ακόμα και οι πρωθυπουργοί που τους κατακεραυνώνουμε συνεχώς, και με το δίκηο μας, είναι άνθρωποι ικανότατοι, πλήν όμως είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι στο άθλιο πολιτικό γίγνεσθαι όπως όλοι το περιγράφουμε πολύ σωστά εδώ και χρόνια και ακολουθούν πορεία που δημιουργεί όλα τα δεινά που ξέρουμε.Υποκύπτουν στους συνδικαλιστές, στους βιομήχανους, στους εμπόρους, στους καναλάρχες, πρέπει να δέχονται τις προτάσεις των συμβούλων τους που συνήθως είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, και διάφορα άλλα γνωστά, και γενικά να μην κάνουν οτιδήποτε θεωρούν οι ίδιοι και οι σύμβουλοί τους ότι έχει πολιτικό κόστος, το οποίο δεν το γλυτώνουν γιατί είναι μπούμεραγκ αφού όλα αυτά που κάνουν γεννάνε δυσαρέσκεια που την εισπράττουν στην κάλπη.
Αν έλεγε ένας την αλήθεια για όλα και έκανε αυτό που έπρεπε θα ήταν κερδισμένος ή χαμένος στο τέλος της τετραετίας ? Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο θα ήταν κερδισμένος αλλά θα ήταν ήρωας και θα του έκαναν άγαλμα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον τολμηρό εκείνον που θα θελήσει να ξεφύγει από την κομματική μέγγενη και θα λειτουργήσει όπως πρέπει αδιαφορώντας για τις σειρήνες.
Εν μερη +1
Οποτε + 1/1,50
-
@Γιατρε, δεν υπαρχει αντιλογος σε αυτα που λες. Πολυ απλα δεν υπαρχει λογικος αντιλογος.
-
Εγώ δεν πιστεύω οτι υπάρχει ένας ικανός πολιτικός ή να το πώ πιο σωστά: δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που να θέλει να κάνει κάτι για την Ελλάδα και όχι για τον εαυτό του. Άρα και ικανός να είναι κάποιος, δεν έχει θέληση να βοηθήσει την χώρα.
Αν έλεγε ένας την αλήθεια για όλα και έκανε αυτό που έπρεπε θα ήταν κερδισμένος ή χαμένος στο τέλος της τετραετίας ? Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο θα ήταν κερδισμένος αλλά θα ήταν ήρωας και θα του έκαναν άγαλμα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον τολμηρό εκείνον που θα θελήσει να ξεφύγει από την κομματική μέγγενη και θα λειτουργήσει όπως πρέπει αδιαφορώντας για τις σειρήνες.Πιστεύω ακριβώς το ανάποδο, όχι μόνο θα ήταν χαμένος αλλά εαν έλεγε την αλήθεια στην Ελλάδα, δεν πρόκετιαι ούτε στην βουλή να έβγαινε!! Δεν θέλουμε αλήθειες, γιατί πονάνε και απαιτούν θυσίες και σκληρή δουλειά. Θέλουμε να ακούμε παραμύθια, 'μαγικούς' και ανώδυνους τρόπους για να περνάμε καλά, να 'σκίζουμε' μνημόνια, να έχουμε λεφτά χωρίς να δουλεύουμε κλπ. Για αυτό και οι πολιτικοί μας έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το μοντέλο.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Εγώ δεν πιστεύω οτι υπάρχει ένας ικανός πολιτικός ή να το πώ πιο σωστά: δεν υπάρχει κανείς πολιτικός που να θέλει να κάνει κάτι για την Ελλάδα και όχι για τον εαυτό του. Άρα και ικανός να είναι κάποιος, δεν έχει θέληση να βοηθήσει την χώρα.Αν έλεγε ένας την αλήθεια για όλα και έκανε αυτό που έπρεπε θα ήταν κερδισμένος ή χαμένος στο τέλος της τετραετίας ? Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο θα ήταν κερδισμένος αλλά θα ήταν ήρωας και θα του έκαναν άγαλμα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον τολμηρό εκείνον που θα θελήσει να ξεφύγει από την κομματική μέγγενη και θα λειτουργήσει όπως πρέπει αδιαφορώντας για τις σειρήνες.
Πιστεύω ακριβώς το ανάποδο, όχι μόνο θα ήταν χαμένος αλλά εαν έλεγε την αλήθεια στην Ελλάδα, δεν πρόκετιαι ούτε στην βουλή να έβγαινε!! Δεν θέλουμε αλήθειες, γιατί πονάνε και απαιτούν θυσίες και σκληρή δουλειά. Θέλουμε να ακούμε παραμύθια, 'μαγικούς' και ανώδυνους τρόπους για να περνάμε καλά, να 'σκίζουμε' μνημόνια, να έχουμε λεφτά χωρίς να δουλεύουμε κλπ. Για αυτό και οι πολιτικοί μας έχουν προσαρμοστεί σε αυτό το μοντέλο.
Γιαυτό και είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
-
Γιαυτό και είμαστε συνυπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας και μεγάλου μέρους της κοινωνίας.
Συμφωνώ 100%!! Το έγραψα άλλωστε λίγο πιο πρίν....
Και δεν υπάρχει γιατί δεν θέλουμε εμείς να υπάρχει...οι πολιτικοί είναι μέρος ημών, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Με τις επιλογές μας τόσα χρόνια, έχουμε αναδέιξει αυτούς τους πολιτικούς...εεε ας τους λουστούμε τώρα.
Από εμάς ξεκινάνα όλα τα προβλήματα, από τις επιλογές μας, την παιδεία μας (δηλαδή την έλλιψή της), τον τρόπο σκέψης μας και τον εγωκεντρισμό μας.
-
Ο χρήστης panormus772 έγραψε:
...Οσοι επιαναν όρια ηλικίας βγήκαν σε σύνταξη στα 52 και στα 55 γράφοντας τις π@πες του Κουλη στα @@@@@ τους και με συνταξη 1200€....
Από πότε ξεκίνησαν αυτοί οι ευνοϊκοί νόμοι για τους 50άρηδες συνταξιούχους; Μήπως πάλι πρέπει να αναφερθούμε στον 'μοναδικό',στον 'ηγέτη' ΑΓΠ; Ή θεωρείται βλασφημία να μιλάμε για το 'Αγ.δισκοπότηρο' της μεταπολίτευσης; Kαι φυσικά η τότε αριστερή αντιπολίτευση και σημερινή εξουσία μια χαρά τα δεχόταν,άλλωστε ήταν 'οι αγώνες και τα κεκτημένα των εργαζομένων'..
Εγώ θα δεχόμουν,ο.κ. θες να βγεις σύνταξη στα 52 σου,θα πάρεις μια μειωμένη σημαντικά σύνταξη -ώστε ακόμη που είσαι σε παραγωγική ηλικία,να είναι αντικίνητρο- κι όσο πλησιάζεις τα 65 π.χ. θα αυξάνεται,μέχρι την πλήρη.Θα μου πεις γιατί δεν το έκαναν οι δεξιοί; Κακώς,συμφωνώ,αλλά το κέντρο της Αθήνας κι άλλων πόλεων,την επόμενη μέρα θα ήταν γιαπί και θα ψάχναμε ακόμη χωματερή για τα μπάζα...Με συγχωρείτε αλλά αυτό λέγεται μείωση κόστους? Το δημόσιο έκτοτε υπολειτουργει, δεν έχει υπαλλήλους αλλά μειώθηκε ο αριθμός ...
Κοντεύω ζωή μισού αιώνα,αλλά το δημόσιο υπολειτουργούσε κι επί των καλών εποχών (νάτος, πάλι ο ΑΓΠ ) που διοριζόντουσαν στο full.Ακόμη από τότε (ξέρω κι από τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου -πολ. μηχανικός-που λόγω δουλειάς κάποια περίοδο είχε παρτίδες μαζί τους,μετά ευτυχώς απεμπλάκει), στις νομαρχίες,δήμους,εφορίες κ.τ.λ. γκρίνια ότι δεν έχουν άτομα,δεν προλαβαίνουν κ.α. με αποτέλεσμα η δουλειά σου να μην γίνεται και τότε. Έτσι όπως κάνουν μου δίνουν την εντύπωση ότι και 5.000.000 να γίνουν οι δημόσιοι ,ποτέ δε θα φθάνουν.. Και μόλις κάποιος αντιπαρατεθεί,τότε θυμόμαστε την υγεία,την παιδεία,την ασφάλεια που έχουν -όντως- ανάγκες,αλλά μετά που θα το ξεπεράσουμε τους ξεχνάμε,τους αφήνουμε στη μοίρα τους,υποστελεχωμένους και με χρωστούμενα εφημεριών και υπερωριών 3-4 μηνών.
Υ.Γ. Έχω ξαναγράψει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είναι να μου επιστρέψει ~60-65 ευρώ,ένα ελάχιστο ποσό,μετά από λάθος στον υπολογισμό των κρατήσεων πριν 2+ χρόνια.Ακόμη το διευθετούν και μετά από τις πιο ακραίες δικαιολογίες που έχω ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια,προστέθηκε και μία επιπλέον πως ο υπεύθυνος υπάλληλος μιας ΔΟΥ εκ των δικαιούχων της επιστροφής έχει πάρει άδεια (δεν κατάλαβα τι είδους άδεια) 1 έτους και δεν μπορούν συγκεντρώσουν τα ποσά στο λογιστήριο του νοσοκομείου.Ας παρακάμψουμε το γεγονός,ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ πως επί ένα έτος δεν υπάρχει κάποιος ή δεν αναθέτει ο προϊστάμενος της εφορίας σε άλλον να αναλάβει τη δουλειά... Μα εγώ τους λέω,δεν ανήκω σ'αυτή τη ΔΟΥ,γιατί δεν βγάζετε τμηματικά για όσους ανήκουν στις άλλες ΔΟΥ. 'Α όχι,αυτά βγαίνουν
συγκεντρωτικά,συνολικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς..' 2μησι χρόνια ιστορία...Το θέμα μου δεν είναι πως προεκυψαν οι ευνοικοι νομοι συνταξιοδοτησης. ΚΑΚΩΣ υπηρχαν. Ο Κουλης ως υπουργός εργασίας είχε γνώση αυτών?Οσοι προεβησαν σε χρήση του νόμου το έκαναν εξαιτίας της τρομοκρατίας του Κουλη. Αντί ο Κουλης να έχει περισσότερους ΔΥ διαλεξε να μειώσει τον αριθμό τους οδηγώντας τους στη συνταξη στα 52-55 με τα ίδια λεφτά. Δώστε ενα βραβείο στο παιδί και καντε τον πρωθυπουργό.
ΑΓΠ δεν ξέρω ποιος είναι
Άνθρωπος που μιλα για 1,2εκ ΔΥ πιθανόν ενημερώνεται απο blogspot οι δε 700κ περιλαμβανουν ότι βλακεια μπορεί να φανταστεί κανείς.
Παιδεία, υγεία, σώματα ασφαλείας κτλ. Έχουν τρομερές ελλείψεις. Π. Χ. Δεν γίνεται στα ειδικά σχολεία να εργάζονται εκπαιδευτικοι όχι ειδικής αγωγής, είναι άδικο για τα παιδιά και για τους εκπαιδευτικους. Μακάρι στις περιοχές σας το δημόσιο να ασφυκτια απο ΔΥ, σε μένα μια φορά δημοσιες υπηρεσίες εμειναν μονο στη πρωτεύουσα του νομού, οι οποίες υπηρεσίες λειτουργούν υποστελεχωμενες παρα το πολλαπλασιο φορτο εργασίας.60€? Εγω περιμένω 3 χρόνια επιδοτήσεις από Δασαρχειο, θα εκπαιδευαν τους υπαλλήλους για το νέο τρόπο πληρωμων για να μειωθεί η γραφειοκρατια. Αποτέλεσμα?! Γραφειοκρατια χειρότερη, οι υπάλληλοι παρακαλανε δικαιούχους για 20+ εγγραφα απο σκορπιες υπηρεσίες και ενα κύκλο - χαος, αν μας πληρωσουν τους υπόλοιπους, οσοι δεν προσκομισαν εγγραφα, επιδότηση γιοκ για πάντα. Γραφειοκρατια..........
-
Ο Μητσοτάκης δεν ήταν ποτέ Υπουργός Εργασίας.
Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ήταν στον 2ο ανασχηματισμό του Σαμαρά.
Υπουργός Εργασίας ο Βρούτσης.υ.γ. Και όποιος θέλει προσλήψεις στο δημόσιο να κάτσει να τους πληρώνει αυτός. Να βγάζει από την γεμάτη τσεπάρα του λεφτά και να πληρώνει.
-
Pgs οι ΔΥ ήταν 700κ με δεκο παπάδες συμβασιουχους κτλ. κ λοιπές βλακειες για να ακολουθησουν πολιτική διαιρει και βασιλευε. Το πετυχαν.
Storm ότι ήταν τέλος πάντων, σημασία έχει τι έγινε. Δεν λεω για αυξηση αριθμού ΔΥ. Μιλω για σταθερό αριθμό με τάσεις μείωσης ΕΦΟΣΟΝ λυθεί το θέμα της γραφειοκρατιας. Αρκετά με το να ψοφήσει η κατσίκα του γείτονα, καταντα γελοιο πλέον. Φωναξτε για εξάλειψη γραφειοκρατιας.Ξέχασα με δυσκολα θεματα κανεις δεν ασχολείται.
'απολύσεις στο δημόσιο ' εύκολο και τυχοδιωκτικο. -
Πιστεύετε ότι ο Κούλης θα καταφέρει να διαμορφώσει κλίμα ώστε να πέσουν άμεσα τα επιτόκια δανεισμού ή αυτό θέλει χρόνια και βλέπουμε;
Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Tkin73 έγραψε:
Πιστεύετε ότι ο Κούλης θα καταφέρει να διαμορφώσει κλίμα ώστε να πέσουν άμεσα τα επιτόκια δανεισμού ή αυτό θέλει χρόνια και βλέπουμε;Στάλθηκε από το MI PAD 4 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Ήδη έπεσαν αλλά ναι αν δεν συμβεί κάτι θα πέσουν λιιιιιιγο ακόμα.
Θα ξεθωριασουν σύντομα οι ελπιδες για αναπτυξη 4%,μικρή έως καμία διαφορά δεν θα χει το ποιος θα είναι στη καρέκλα.
Απλά η κατάσταση θα τσουλαει λίγο
διαφορετικα για τον καθένα μας -
Των τραπεζων λεει, το citroen τον καιει αυτον.
Η τελικη λυση στα πακετα των κοκκινων δανειων, οι ζαιοι θα εφτιαχναν μια bad bank, θα ελευθερωσει τις τραπεζες να βρουν φθηνοτερο χρημα οποτε παει λεγοντας
-
https://www.europeandatajournalism.eu/e ... -deceptive
Το θεμα ειναι ενα, η συνδεση των εργασιακων ετων προυπηρεσιας με τις προαγωγες ειχε ως αποτελεσμα τη πτωσης της παραγωγικοτητας του προαωπικου.
Σκοπος της συνδεσης αυτης ηταν η καταπολεμηση της δωροδοκιας των υπαλληλων. Τετοιες πολιτικες ειχαν εφαρμοστει στο συνολο της ευρωπης εκεινης της εποχης, οχι μονο στην Ελλαδα. Δεν ισχυει δηλαδη απολυτα αυτο που λεει κατα καιρους ο ταξιδευτης. Οποιος θελει οι πηγες και τα βιβλια ειναι δωρεαν, μπορει να το μελετησει το θεμα.
https://www.strategie.gouv.fr/publicati ... loi-publicΑν σας τα βαλω θα φωναζετε οτι σας βαζω για διαβασμα
Αλλα η παστα μας, οπως λεει και γερο quadra και παλι τα εκανε αποσκ@@τα ολα.
Το θεμα ειναι εμεις να αλλαξουμε. Δειτε πρωτα τον εαυτο σας και μετα καποιον συγγενη σας και αλλαξτε τον.
Τα υπολοιπα ειναι λογια κακιας και αδυναμιας.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
https:/**Αλλα η παστα μας, οπως λεει και γερο quadra και παλι τα εκανε αποσκ@@τα ολα.
**
.Γέρος είσαι και φαίνεσαι !!!
-
Το πρόβλημα ξεκίνησε όπως σωστά ειπώθηκε από τον ΑΓΠ , ο οποίος είχε δηλώσει επίσημα . Θα διορίσω το 30 % των Ελλήνων και θα βγαίνω πάντα . Πραγματικά αν δεν είχαν ξεφύγει τα πράγματα με τις μίζες και τον Κοσκωτά και δεν είχε αρρωστήσει και το 89 θα έβγαινε όπως γύρισε το 93 και αν ήταν χάιλαντερ θα κυβερνούσε μέχρι σήμερα...
Μετά φρόντισαν οι ίδιοι οι ΔΥ , ξέρετε τους νόμους τους γράφουν οι λεγόμενοι υπηρεσιακοί παράγοντες , να υπάρχει πολυνομία και μπερδέματα ώστε να κυβερνάνε οι ίδιοι μέσω των εγκυκλίων . Ξέρετε οι εγκύκλιοι είναι εσωτερικά σημειώματα των υπηρεσιών που ΔΕΝ παράγουν νομικά αποτελέσματα , αλλά ο υπάλληλος σου λέει . Η θα κάνεις αυτό που λέω εγώ , ή δεν θα κάνεις την δουλειά σου .
Ξαναθυμίζω ότι σε 2-3 μήνες κρίνω 3 χρόνια από τότε που έχω απευθύνει ένα ερώτημα πολεοδομικής φύσεως και για το οποίο δεν έχω απάντηση , ενώ με τις διάφορες προσβάσεις τα χαρτιά τα παίρνουμε αμέσως .
Ξέρετε ότι όλα αυτά εκτός των προβλημάτων δικαιοσύνης και αξιοκρατίας δημιουργούν αντίστοιχα προβλήματα και στους επαγγελματίες , αφού ο επαγγελματίας που έχει προσβάσεις στα λαμόγια κάνει γρήγορα τις δουλειές και τον προτιμούν οι πελάτες και οι επενδυτές .
Θέλω να αναφέρω κάποια πράγματα για τα λεγόμενα όρια ηλικίας .
Αυτά θεσπίστηκαν λίγο πριν και κυρίως λίγο μετά τον πόλεμο .
Η εποχή εκείνη ήταν πολύ διαφορετική .
Αρχικά το προσδόκιμο επιβίωσης τότε ήταν στα 55-65 . Ο κόσμος έμπαινε στον εργασιακό βίο από τα 12-15 του , άρα στα 50 του είχε πάνω από 30 ή και 40 χρόνια εργασία .
Οι γυναίκες ήταν στο σπίτι και οι ελάχιστες που άρχιζαν να δουλεύουν , ήταν κυρίως φτωχά κορίτσια μην ξεχνάμε ότι η χώρα ερχόταν από σχεδόν 10ετή πολεμική περίοδο , όλη την δεκαετία του 40 , που δημιούργησε πολλούς φτωχούς .
Ετσι προκειμένου να έχουν ένα είδος προίκας , ουσιαστικά να βοηθηθούν να κάνουν οικογένειες , πολλά κορίτσια στα 18 τους έμπαιναν σε κάποιες υπηρεσίες . Ετσι μπορούσαν να έχουν μαζέψει κάποια λεφτά μέχρι να παντρευτούν στα 23-28 τους , οπότε στα 33 τους , είχαν κάνει ήδη τα παιδιά τους , τουλάχιστον 2 τότε , συχνά 3 και 4 , αλλά η μαμά τους που την βοηθούσε να τα μεγαλώνει ήταν ήδη 55+ οπότε άρχιζε να πλησιάζει το προσδόκιμο επιβίωσης .
Ετσι το κράτος έδινε την δυνατότητα μειωμένης σύνταξης στις μητέρες , ως μισθό ουσιαστικά για την εργασία της μητέρας , την οποία πάντα την ζητάει το κράτος , αφού πλέον δύσκολα θα είχαν άλλη βοήθεια , νηπιαγωγεία δεν υπήρχαν , τα παιδιά έπρεπε να πάνε σχολείο ίσως και λίγο μακρύτερα .
Αυτές οι λογικές όμως δεν μπορούσαν να υπάρχουν 50 χρόνια μετά και κυρίως για αστικές περιοχές .
Εδώ για να ακολουθήσω τον Λαπ στα επιδόματα , έχω πει ότι η χώρα πρέπει να ακολουθήσει άλλες εντελώς λογικές .
Για παράδειγμα δίπλα μου έχω ένα γυμνάσιο . Ξέρω ότι ο μαθητικός πληθυσμός μειώνεται όπως και παντού .
Αλλά οι οργανικές θέσεις ΔΕΝ μειώνονται , αλλά διαιρούν τις τάξεις σε αστείο αριθμό μαθητών , τουλάχιστον 14 , όταν εμείς είμαστε 45 και 50 και μιλάμε για 40 χρόνια πίσω .Δεν λείπουν λοιπόν παντού θέσεις στην παιδεία . Στα αστικά κέντρα έχουμε τεράστιο πλεόνασμα . Το κράτος μας έπρεπε να επιδοτεί προσωπικό να πάει να μείνει να δημιουργήσει την ζωή του εκεί δηλαδή για 15 χρόνια τουλάχιστον στα μέρη που έχουμε προβλήματα . Κυρίως στα νησιά , αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές .
Για τις μεθαυριανές εκλογές , αν δεν έχουμε μεγάλη αποχή , θεωρώ ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40 % , ο Σύριζα θα ακουμπήσει το 30 % , το ΚΙΝΑΛ θα είναι κάτω από 8 , το ΚΚΕ κάτω από 6 και τα άλλα 3 ΧΑ , ΕΛΛ. ΛΥΣΗ , ΜΕΡΑ 25 , αλλά και ίσως ο Λεβέντης , περιστρέφονται περί το 3 % .
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
αφού ο επαγγελματίας που έχει προσβάσεις στα λαμόγια κάνει γρήγορα τις δουλειές και τον προτιμούν οι πελάτες και οι επενδυτές
Ακριβως
Αυτο ειναι ολο το προβλημα του γρηγοροσημου. Δεν ειναι τοσο το ιδιο το γρηγοροσημο, αλλα η αναγκη του πλεον για αλλους κλαδους προκειμενου να ναι ανταγωνιστικοι. -
@cruiser διαφωνώ στα της παιδείας μιας και ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός. Υπάρχουν όντως πόλεις με υπεραριθμο προσωπικό. Το σπάσιμο των τάξεων δεν συμβαίνει μονο για την αύξηση των θέσεων οργανικων και μη. Τμήμα με 28 παιδιά είναι μη διαχειρισιμο απο το μ.ο. Εκπαιδευτικών του δικού μας εκπαιδευτικου συστήματος. (υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας
και πολλές περιοχές και σχολεία είναι προβληματικά λογω διευθυντων ή των ίδιων των μαθητων ανάλογα την περιοχή). Υπάρχουν σε κάθε πόλη 2-3-5 εκπαιδευτικοι που όντως δεν γίνεται να διδαξουν και καλο θα ήταν να πανε στα γραφεία.Αποσπάσεις πλέον εδω και χρόνια δεν δίνουν αλλά ταυτόχρονα παρα το οτι πολλοι συνταξιοδοτηθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθουν δεν αναπληρωνονται. (καπου ορθα). Ποιο κράτος να δωσει κινητρα για να κ
αλυφθουν οι θέσεις στη νότια Ελλάδα?! Εδω σε βάζει να πληρωνεις διόδια σε διαδρομή 540κμ κάθε μέρα για να πας στη δουλειά σου. Δεν υπάρχει σωτηρία όσο δεν λειτουργεί το κράτος αυτό με τις καμπύλες του Lap, οσο ο κάθε καψοκαλυβας υπουργός θέλει να αφη
αφήσει το στιγμα του στη παιδεία, αυξομειωνει ώρες ειδικοτητων κτλ. Έτσι κάθε 2-3 χρόνια πέφτει εξω ο υπολογισμός ωρών και αναγκών προσωπικού.Λυπάμαι για την αντιμετώπιση των σχολείων ειδικής αγωγής είναι και μη χειρότερα από στελέχωση.
-
@cruiser διαφωνώ στα της παιδείας μιας και ο πατέρας μου είναι εκπαιδευτικός. Υπάρχουν όντως πόλεις με υπεραριθμο προσωπικό. Το σπάσιμο των τάξεων δεν συμβαίνει μονο για την αύξηση των θέσεων οργανικων και μη. Τμήμα με 28 παιδιά είναι μη διαχειρισιμο απο το μ.ο. Εκπαιδευτικών του δικού μας εκπαιδευτικου συστήματος. (υπάρχει έλλειψη πειθαρχίας
και πολλές περιοχές και σχολεία είναι προβληματικά λογω διευθυντων ή των ίδιων των μαθητων ανάλογα την περιοχή). Υπάρχουν σε κάθε πόλη 2-3-5 εκπαιδευτικοι που όντως δεν γίνεται να διδαξουν και καλο θα ήταν να πανε στα γραφεία.Αποσπάσεις πλέον εδω και χρόνια δεν δίνουν αλλά ταυτόχρονα παρα το οτι πολλοι συνταξιοδοτηθηκαν ή θα συνταξιοδοτηθουν δεν αναπληρωνονται. (καπου ορθα). Ποιο κράτος να δωσει κινητρα για να κ
αλυφθουν οι θέσεις στη νότια Ελλάδα?! Εδω σε βάζει να πληρωνεις διόδια σε διαδρομή 540κμ κάθε μέρα για να πας στη δουλειά σου. Δεν υπάρχει σωτηρία όσο δεν λειτουργεί το κράτος αυτό με τις καμπύλες του Lap, οσο ο κάθε καψοκαλυβας υπουργός θέλει να αφη
αφήσει το στιγμα του στη παιδεία, αυξομειωνει ώρες ειδικοτητων κτλ. Έτσι κάθε 2-3 χρόνια πέφτει εξω ο υπολογισμός ωρών και αναγκών προσωπικού.Λυπάμαι για την αντιμετώπιση των σχολείων ειδικής αγωγής είναι και μη χειρότερα από στελέχωση.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Για τις μεθαυριανές εκλογές , αν δεν έχουμε μεγάλη αποχή , θεωρώ ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40 % , ο Σύριζα θα ακουμπήσει το 30 % , το ΚΙΝΑΛ θα είναι κάτω από 8 , το ΚΚΕ κάτω από 6 και τα άλλα 3 ΧΑ , ΕΛΛ. ΛΥΣΗ , ΜΕΡΑ 25 , αλλά και ίσως ο Λεβέντης , περιστρέφονται περί το 3 % .Τις τελευταίες μέρες στην τηλεόραση ακούω ότι η αποχή αυξάνει πολύ τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων. Και αν χωρίς αποχή η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μεγάλη, τότε το ποσοστό του πρώτου κόμματος αυξάνει ακόμη περισσότερο.
Ισχύει άραγε αυτό;
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Για τις μεθαυριανές εκλογές , αν δεν έχουμε μεγάλη αποχή , θεωρώ ότι η ΝΔ θα ξεπεράσει το 40 % , ο Σύριζα θα ακουμπήσει το 30 % , το ΚΙΝΑΛ θα είναι κάτω από 8 , το ΚΚΕ κάτω από 6 και τα άλλα 3 ΧΑ , ΕΛΛ. ΛΥΣΗ , ΜΕΡΑ 25 , αλλά και ίσως ο Λεβέντης , περιστρέφονται περί το 3 % .
Τις τελευταίες μέρες στην τηλεόραση ακούω ότι η αποχή αυξάνει πολύ τα ποσοστά των δύο πρώτων κομμάτων. Και αν χωρίς αποχή η διαφορά των δύο πρώτων κομμάτων είναι μεγάλη, τότε το ποσοστό του πρώτου κόμματος αυξάνει ακόμη περισσότερο.
Ισχύει άραγε αυτό;
Ισχύει συνήθως αυτοί που απεχουν ή παίζεται αν θα απεχουν ψηφιζουν μικρά κόμματα.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ