-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
https://www.iefimerida.gr/politiki/mia-frasi-toy-mpampi-papadimitrioy-anapse-fotiesΘελει να κρυφτει αλλα.....
Εν τω μεταξυ μικροτερο του 2% το δεκαετες, ετσι;
Ειπαμε, η οικονομια ειναι κοντη και ξαφνικα δεν θα βγαινουν τα νουμερακια. Θυμηθείτε το
Σου αρέσει να κάθονται 37 δις και να πληρώνουμε και τόκους, ωραίοι είσαστε εκεί στην Κουμουνδούρου, προτιμάτε να οδηγείται στην φτώχεια ένα πεθαμένο λαό και μια οικονομία που δεν θα σηκώσει ποτέ κεφάλι από το να πείτε ξεκάθαρα ότι υπάρχουν λύσεις, αλλά είναι δεξιές και τις απορρίπτουμε, αυτά είναι εγκλήματα καθωσιώσεως και έχετε κάνει αρκετά που κόστισαν και κοστίζουν πάρα πολύ, δυστυχώς ζούμε σε μια χώρα που οι αρχηγοί των κομμάτων και των κυβερνήσεων αντιμετωπίζονται ως αγιοσύνες ενώ έπρεπε να οδηγούνται πίσω από τα σίδερα με συνοπτικές διαδικασίες και να κατάσχονται οι περιουσίες τους για τα λάθη τους, δυστυχώς όμως είμαστε υπήκοοι και όχι πολίτες μιας ευνομούμενης πολιτείας, ρίξε τώρα μερικούς πίνακες να έρθεις στα ίσια σου.
-
Δεν εχω καμια σχεση με το συριζα, μαλιστα το κριτικαρω εκει που πρεπει. Βασικα δεν εχω πατησει το ποδι μου ποτε σε κανεννα κομμα. Μα ποτε ομως, τουλαχιστον μεχρι αημερα
Εσυ;;;;;
Πες λιγο δυο τρεις προτασεις σου.
Για τα 37 δις σου ξαναειπα. Σου λειπουν βασικες γνωσεις. Δεν ειναι κακο; δεν λεω οτι πρεπει να τις εχεις, αλλα μιας και πιανεις τετοια θεματα και οχι αυτα που γνωριζεις τοτε στο λεω.
Δεν θες να το καταλαβεις. Ο.κ παμε παρακατω.Πες τις προτασεις σου.
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Μα δεν διαφώνησα με αυτά που γράφεις. Απλά εγώ αναφέρθηκα συγκεκριμένα στο κόμμα του Τζήμερου.
Αν σε ενόχλησε η άποψή μου ευχαρίστως να την διαγράψω.όχι βρε παιδ ίμου δεν ενοχλήθηκα διόλου, απλά και εγώ του επισήμανα ότι μαζί με τον Τζήμερο είναι και άλλοι στην ομάδα του που έχουν αλλοιθωρίσειπρος στα έδρανα και άμα μπούν θα είναι έτοιμοι για μεταγραφή όπως έκαναν και όλοι που πήρε με μεταγραφή ο Τσίπρας, ήταν να μη γίνει η αρχή, τόσα ξεφτιλίκια έγιναν και δεν άνοιξε μύτη, τώρα δεν μαζεύεται το πράγμα και οι βουλευτές των μικρών κομμάτων πολύ εύκολα θα μεταγραφούν με τα ανάλογα ανταλλάγματα προκειμένου να περάσει κάποιο νομοσχέδιο της όποιας κυβέρνησης όταν δεν βγαίνουν τα κουκιά.
Δεν νομίζω να τολμήσει πια κανείς να μιλήσει για την αποστασία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη γιατί αυτή ήταν του νηπιαγωγείου μπροστά σε αυτά που έκανε ο Σύριζα για τις Πρέσπες, ήταν ντροπή για όλο το κοινοβούλιο αυτές οι συναλλαγές και για τον πρόεδρο που την ψήφισε αντί να την στείλει πίσω ως ώφειλε.
Συμφωνώ. Και εγώ αυτό πιστεύω.
-
Βρε Lap
Ούτε κυβέρνηση ούτε υπουργός οικονομίας είμαι για να πω τις προτάσεις μου γιaτί θα πω ανοησίες αφού δεν είμαι οικονομολόγος, όμως επειδή ζω εδώ ενώ εσύ στα σύννεφα, επιμένοντας ότι εφάρμοσε η ΝΔ του Σαμαρά το 85% των φόρων θα σου επισημάνω δύο πράγματα που θέλεις ηθελημένα να αγνοείς.
- Εκείνη ήταν κυβέρνηση της ΝΔ με εκείνα τα δεδομένα, τις πολιτικές και το χρέος, δεν είναι η ΝΔ του ίδιου αρχηγού και μετά από 5 χρόνια με όσο νερό έκει κυλίσει στο αυλάκι από τότε, το χρέος το είδες πόσο είναι σήμερα ? το είδες το βίντεο που έβαλε ? μήπως ανατρίχιασες γιαυτό το έκανες γαργάρα ?
- Ο κόσμος ψήφισε τον Σύριζα και τον Τσίπρα για να αλλάξει / διορθώσει αυτές τις αδικίες της τότε ΝΔ και του τότε αρχηγού του, και τι έκανε ? Όχι μόνο τους άφησε αριθμητικά αλλά τους αύξησε και ποσοστιαία.
Είδα ότι σε 4.5 χρόνια αντί να κάνει έστω το 10% όσων υποσχέθηκε, το μόνο που έκανε ήταν η εφαρμογή των ιδεοληψιών της αριστεράς στην πράξη σε όλο το εύρος της ζωής του Ελληνικού λαού, παράλληλα βόλεψε τα δικά του παιδιά, τους καλοπλήρωσε ( είχαμε αύξηση του μισθολογικού κόστους κατά 2 δις ) και βολέυτηκαν όλοι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι δεξιοί που τους επικαλούνται ως σφετεριστές, πολλά μπορεί να πεί κανείς για τα έργα και τις ημέρες του Σύριζα και περιμένουμε να βγούν και άλλα στη φόρα.
Γιατί δεν υπογράφει ο Πάκης το ΠΝΠ για την ανώτατη δικαιοσύνη ? Μήπως κατάλαβε ότι θα φάει κράξιμο αν κάνει και αυτό το χατήρι στον Σύριζα ? Θυμάσαι τι είχε πεί η Μπαζιάνα το βράδυ των εκλογών ? Πήραμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε την εξουσία, αυτή πολεμούσαν να πάρουν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και την τελευταία εβδομάδα.
Εσύ σαν οικονομολόγος με όλες τις λύσεις γιατί δεν στέλνεις ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση με τις προτάσεις σου ? Που ξέρεις μπορεί να πάρεις κανένα καλό πόστο, εγώ δεν είμαι ειδικός στις δικές σου καμπύλες που μας ανεβάζεις αλλά στις άλλες, τις ζουμερές.
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Δεν εχω καμια σχεση με το συριζα, μαλιστα το κριτικαρω εκει που πρεπει. Βασικα δεν εχω πατησει το ποδι μου ποτε σε κανεννα κομμα. Μα ποτε ομως, τουλαχιστον μεχρι αημεραΕσυ;;;;;
Πες λιγο δυο τρεις προτασεις σου.
Για τα 37 δις σου ξαναειπα. Σου λειπουν βασικες γνωσεις. Δεν ειναι κακο; δεν λεω οτι πρεπει να τις εχεις, αλλα μιας και πιανεις τετοια θεματα και οχι αυτα που γνωριζεις τοτε στο λεω.
Δεν θες να το καταλαβεις. Ο.κ παμε παρακατω.Πες τις προτασεις σου.
37 δις μοιαζει παλι για καποια απαιτηση της Μερκελ. Πχ αν είναι να πατε σε δραχμή αυτό είναι το capital buffer. Αν δεν ειχε γινει ο Τσιπρας τσατσος της Μερκελ ισως να τα είχαμε γλυτωσει όλα αυτά.
Ένα θεμα είναι πως θα αντιδρασουν οι Γερμανοι αν ο Κουλης προσπαθησει να αλλαξει βασικες παραμέτρους αυτων που εχει κανει ο Τσιπρας τα τελευταια χρονια (κατά παραγγελια των αφεντικων του).
-
Ο χρήστης 21 Quadra έγραψε:
Βρε LapΟύτε κυβέρνηση ούτε υπουργός οικονομίας είμαι για να πω τις προτάσεις μου γιaτί θα πω ανοησίες αφού δεν είμαι οικονομολόγος, όμως επειδή ζω εδώ ενώ εσύ στα σύννεφα, επιμένοντας ότι εφάρμοσε η ΝΔ του Σαμαρά το 85% των φόρων θα σου επισημάνω δύο πράγματα που θέλεις ηθελημένα να αγνοείς.
- Εκείνη ήταν κυβέρνηση της ΝΔ με εκείνα τα δεδομένα, τις πολιτικές και το χρέος, δεν είναι η ΝΔ του ίδιου αρχηγού και μετά από 5 χρόνια με όσο νερό έκει κυλίσει στο αυλάκι από τότε, το χρέος το είδες πόσο είναι σήμερα ? το είδες το βίντεο που έβαλε ? μήπως ανατρίχιασες γιαυτό το έκανες γαργάρα ?
Στο χρεος μετρα η εξυπηρετηση του και αποδοτικοτητα του ατην οικομομια. Οχι τα νουμερα του. Ασε αυτο το κομματι θα μπουμε σε τεχνικα θεματα και ανοιγει συζητηση
** Στο αλλο, 4,5 καλοκαιρια περασαν και αυτο διοτι αυτο περιμενει η οικονομια μας για οξυγονο απο τομπαραγωγικο μας μοντελο, οποτε ετσι μετρουμε. 4,5 καλοκαιρια. Σιγα το νερο δηλαδη. Επίσης ολο το επιτελειο ειναι ακριβως το ιδιο, απλα οι νεοι υποψηφιοι ειναι τα νεα προβατα για τους ψηφους της βουλης. Στο ξανα ειπα νομιζω αυτο ** - Ο κόσμος ψήφισε τον Σύριζα και τον Τσίπρα για να αλλάξει / διορθώσει αυτές τις αδικίες της τότε ΝΔ και του τότε αρχηγού του, και τι έκανε ? Όχι μόνο τους άφησε αριθμητικά αλλά τους αύξησε και ποσοστιαία.
**Δεν τις αυξησε αλλα δεν εκανε και φοβερη δουλεια για θαυμασμο, εδω εχεις δικιο, οπως επισης για τον λαϊκισμο τους. Ο ιδιος λαίκισμος ομως υπαρχει και σημερα απο τη Ν.Δ. Πεφτεις θυμα της, προσεξε.... **
Είδα ότι σε 4.5 χρόνια αντί να κάνει έστω το 10% όσων υποσχέθηκε, το μόνο που έκανε ήταν η εφαρμογή των ιδεοληψιών της αριστεράς στην πράξη σε όλο το εύρος της ζωής του Ελληνικού λαού, παράλληλα βόλεψε τα δικά του παιδιά, τους καλοπλήρωσε ( είχαμε αύξηση του μισθολογικού κόστους κατά 2 δις)
**Ισως εδω μπερδευεσαι αλλα μιας και το εθεσες δες εδω
https://greece.greekreporter.com/2018/0 ... u-average/Δες και εδω
https://tradingeconomics.com/greece/labour-costs
Πατα το 10Y
**
Εκτος καποιων παραδειγματων σαν πυροτεχνηματα, ποιους εννοεις; τους γιατρους και νοσηλευτες; τους ελεγκτες εργασιας και του ΣΔΟΕ;;; τη δημοτικη αστυνομια, τους δασκαλους;;;;
Ολους αυτους ο δικος σου τους ετζασε, για να βγει ενα 0,6% πλεονασμα στο τελος της καταρευσης, μειονοντας απο -7%.
Δηλαδη μειωση των αναγκαιων του κεντρικου κρατους δαπανων για να μας λενε οτι τα τα καταφεραν το 14και βολέυτηκαν όλοι ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που το έκαναν οι δεξιοί που τους επικαλούνται ως σφετεριστές, πολλά μπορεί να πεί κανείς για τα έργα και τις ημέρες του Σύριζα και περιμένουμε να βγούν και άλλα στη φόρα.
**οταν και αν ποτε υπαρχει κατι εδω να ειμαστε να τα πουμε με υγεια, **
** Γενικως τριχες εκαναν μπροστα σε οτι εκαναν οι τις Ν.Δ (αφηνω απ εξω το πασοκ μιας και δεν διεκδικει πλεον εξουσια απλα θα ειναι το @@@ της επομενης Ν.Δ. Ε ρε παπανδρεου να ζουσες να το δεις )**
Γιατί δεν υπογράφει ο Πάκης το ΠΝΠ για την ανώτατη δικαιοσύνη ? Μήπως κατάλαβε ότι θα φάει κράξιμο αν κάνει και αυτό το χατήρι στον Σύριζα ? Θυμάσαι τι είχε πεί η Μπαζιάνα το βράδυ των εκλογών ? Πήραμε την κυβέρνηση αλλά δεν πήραμε την εξουσία, αυτή πολεμούσαν να πάρουν όλα αυτά τα χρόνια μέχρι και την τελευταία εβδομάδα.
Σου εχω εξηγησει ξανα τι εννοουσε. Το βλεπω καθε μερα σε υπηρεσιες του δημοσιου. Σε ανωτερο επιπεδο που δεν εχω προσβαση, φανταζομαι τι γινεται σε καθημερινα εμποδια. Καλα ελεγε, για τοτε.Εσύ σαν οικονομολόγος με όλες τις λύσεις γιατί δεν στέλνεις ανοιχτή επιστολή στην κυβέρνηση με τις προτάσεις σου ? Που ξέρεις μπορεί να πάρεις κανένα καλό πόστο, εγώ δεν είμαι ειδικός στις δικές σου καμπύλες που μας ανεβάζεις αλλά στις άλλες, τις ζουμερές.
**Εμ, επιασες το νοημα..... επειδη και εγω ειμαι σαν εσενα και ειναι και καλοκαιρι, δεν εχω χρονο.
** - Εκείνη ήταν κυβέρνηση της ΝΔ με εκείνα τα δεδομένα, τις πολιτικές και το χρέος, δεν είναι η ΝΔ του ίδιου αρχηγού και μετά από 5 χρόνια με όσο νερό έκει κυλίσει στο αυλάκι από τότε, το χρέος το είδες πόσο είναι σήμερα ? το είδες το βίντεο που έβαλε ? μήπως ανατρίχιασες γιαυτό το έκανες γαργάρα ?
-
Πολυγραφότατοι όλοι βλέπω .
39 βαθμούς έξω , όλοι με τα κλιματιστικά αναμμένα και ανάλυση υψηλής πολιτικής ...
Δεν συμμετέχω .
Σήμερα πήγα και είδα το δημιούργημα μας σε πλήρη λειτουργία και είμαι ευτυχής και απόλυτα χαλαρός για να τσακώνομαι για τους πολιτικούς...
-
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
37 δις μοιαζει παλι για καποια απαιτηση της Μερκελ. Πχ αν είναι να πατε σε δραχμή αυτό είναι το capital buffer. Αν δεν ειχε γινει ο Τσιπρας τσατσος της Μερκελ ισως να τα είχαμε γλυτωσει όλα αυτά.
Ένα θεμα είναι πως θα αντιδρασουν οι Γερμανοι αν ο Κουλης προσπαθησει να αλλαξει βασικες παραμέτρους αυτων που εχει κανει ο Τσιπρας τα τελευταια χρονια (κατά παραγγελια των αφεντικων του).
Kι εγώ παρόμοια απορία έχω.
Ο.κ. να μην τα πάρουν οι τράπεζες αυτά τα 37 δις, που με πόνο κι ιδρώτα βγήκε από τον κόσμο που είναι το 'μαξιλαράκι',το buffer, όπως θέλετε πείτε το.
Όμως είναι μαξιλαράκι για ποιο σκοπό; και ποιος έχει θέσει αυτό το όριο και δεν σ'αφήνει να το πειράξεις; (η αλήθεια είναι κοντά ποσοτικά με τα 50δις του Σόιμπλε γαι το grexit του 2015)
Έτσι όπως είναι η κατάσταση, αυτό το μαξιλάρι -ή έστω ένα μέρος του- θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στην υγεία,στην παιδεία,στους χαμηλοσυνταξιούχους,ανέργους,στην πυρόσβεση,στην ασφάλεια,στα χρωστούμενα του δημοσίου προς ιδιώτες, κάπου που υπάρχει ανάγκη τέλοσπάντων.Αλλά ούτε στην αποπληρωμή ενός μέρους του δανείου δεν άφησαν τον Τσακαλώτο να το χρησιμοποιήσει.Γιατί άραγε;
Kι αν υποθέσουμε πως έχει ξεκινήσει η ανάπτυξη κατά τους κυβερνώντες,θα υπάρξουν έσοδα που θα αναπληρώσουν ότι χρησιμοποιηθεί από τα 37 δις.Γιατί κι από ποιον λοιπόν απαγορεύεται να πειραχθούν -ακόμη και προσωρινά- αυτά τα 37δις; -
Σωστο το ερωτημα γιατρε μου.
Αυτο που πλεον εχω καταλαβει ειναι οτι ειναι ταμειακα διαθεσιμα που αλλαζουν ολη την στρατηγικη της χωρας.
Με σκοπο και τωρα αλλα και σε μελλοντικες διεθνεις κρισεις της οικονομίας, η δικη μας να ειναι εξασφαλισμένη. Ενταξει οχι ακριβως , αλλα να εχει μια σοβαροτατη άγκυραΠροσφερουν τις ευκαιριες και δυνατοτητες μιας δυνατης οικονομιας , σε μια αδυνατη οπως εμας. (Δεν ξερω αν γινεται αντιληπτό αυτο που λέω)
Δηλαδη, το σύστημα παει ξανα για νεο μικρο κραχ σε λιγα ετη, δυνατες οικονομιες ομως δεν χαμπαριαζουν και πολυ οπου τα ταμειακα τους διαθεσιμα μπορουν να επηρεασουν την εμπιστοσυνη των αγορων προς αυτες
Παιζει ρολο, και για εμας αλλα ...προσεξτε εδω, και για την ευρωπη. Θα σκασει καρπουζακι απο ιταλια, και συνεπως πρεπει να παρουσιαστει πως η υπολοιπη ευρωπη ειναι καλα και πληρως θωρακισμενη, μεσα σε αυτους και εμεις.
Ετσι ισως η ιταλια δεχτει τα σκληρα μετρα. Δεν θα μπορει να παιξει το χαρτι αλα γιανη
Αν το πειραξεις αυτο σε αυτην την χρονικη στιγμη αλλαζεις τα παντα στον σχεδιασμο, στο πως σε βλεπουν οι αγορες αλλα και στην ευρωπη.
Εν τω μεταξυ, το φθηνο χρημα τελειωσε στην ευρωπη. Ερχεται η λαγκαρντ τωρα.Επιπροσθετως, για σκεφτητε γιατι δεν ερχονταν μεγαλες και μακροχρονιες ιδιωτικες επενδυσεις επι σαμαρα; Η οικονομκα θελει καποιες αγκυρες για να μικρυνει το ρισκο σε μακροχρονιες επενδυσεις. Αλλωστε με το αλαξις που λετε διπλασιαστηκαν οι αμεσες ξενες επενδυσεις στη χωρα, και μαλιστα μακροχρονια. Με τους 'αριστερους' στο τιμονι
Το τι λεει ο μπαμπουλης δειχνει καποια σοβαρά πραγματα σε δευτερες αναγνωσεις. Ο κυρ μπαμπουλης ειναι μανουλα στο να μιλα και να προ διαμορφωνει εδαφος. Αυτο εκανε και σημερα. Καταγραφτηκε προεκλογικα αυτη η προταση, αυτο ηταν το πρωτο βημα
Οπως οι προτασεις του μνημονιου του Τσιπρα τον Ιούλιο του 15. Συνεπως η επερχομενη λαϊκη ετυμηγορία θα ξεκλειδωσει ενδοιασμούς.Οπως και ο Τσιπρας, θα λενε ο λαος πηγε με αυτες τις προτασεις και τις μικροδιορθωσεις του στις καλπες.Η πλακα ειναι οτι θεωρουν οτι ειμαστε χαζοι.
-
Το μαξιλάρι των 37-50 δις οσο και αν είναι τέλος πάντων είναι αναγκαίο και σωστά υπάρχει όπως λέει ο Lap έχοντας πολλαπλη λειτουργία.
Σύντομος απολογισμός του επόμενου πρωθυπουργού όταν υπήρξε υπουργος εργασίας επί Σαμαρά.
Προσπάθεια αξιολόγησης στο δημόσιο αλλά με εντελώς αστοχο τρόπο που απλά θα προωθουσε το γλυψιμο και τις απαραίτητες γνωριμίες.
Κινητικότητα και μεταταξεις:καλο μεν αλλά ο στόχος είναι να παψει να υφίσταται η γραφειοκρατια και οχι να κουβαλαμε υπαλλήλους ενός κλάδου σε αλλον δημιουργωντας απλά μη αναπληρωσιμα κενά.
ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ:
Εφάρμοσε πολιτική τρομοκρατίας, με απολύσεις κτλ. Μειωση δαπανων ε?
Πώς αντεδρασαν οι εργαζόμενοι? Οσοι επιαναν όρια ηλικίας βγήκαν σε σύνταξη στα 52 και στα 55 γράφοντας τις π@πες του Κουλη στα @@@@@ τους και με συνταξη 1200€.Ιδιας ηλικίας εργζομενοι που δεν βγήκαν στη συνταξη τότε και βγαίνουν σήμερα με παραπάνω χρόνια υπηρεσία
ς θα παρουν ΛΙΓΟΤΕΡΑ χρήματα ενώ εχουν περισσότερες εισφορές.
Συνοψιζοντας, ο φοβερός κουλης που θα βάλει σε ταξη τη χώρα τρομοκρατησε τους ΔΥ με απόλυση και αυτοι απαντησαν με αιτήσεις συνταξιοδοτησης στα 52 και στα 55.Με συγχωρείτε αλλά αυτό λέγεται μείωση κόστους? Το δημόσιο έκτοτε υπολειτουργει, δεν έχει υπαλλήλους αλλά μειώθηκε ο αριθμός και αυξήθηκαν οι συνταξιουχοι των 52 και 55.
Τώρα θα ψηφισετε αυτον για να νοικοκυρεψει μια χώρα? Ο άνθρωπος είναι αποτυχημένος ως υπουργός, όχι να γίνει και πρωθυπουργός....'Μα οι Πρεσπες '
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
...Αλλωστε με το αλαξις που λετε διπλασιαστηκαν οι αμεσες ξενες επενδυσεις στη χωρα, και μαλιστα μακροχρονια. Με τους 'αριστερους' στο τιμονιΓια αυτό δεν ξέρουμε που να πρωτοδουλέψουμε εμείς οι άνεργοι.
Παρακαλάνε οι ιδιωτικές εταιρείες για υπαλλήλους με τις χιλιάδες αγγελίες που έχουν κατακλύσει την εργασιακή αγορά.Άσε μας ρε LAP εσύ και η αριστερολογία σου.
Έλεος ποια!!!! Τουλάχιστον σεβαστείτε τους ανέργους!!! Αμάν ποια!!!! -
Να ρωτήσω εγώ κάτι. Ειλικρινά τώρα. Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κυβερνήσει, ποιος είναι ο ικανότερος. Υπάρχει?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
...Αλλωστε με το αλαξις που λετε διπλασιαστηκαν οι αμεσες ξενες επενδυσεις στη χωρα, και μαλιστα μακροχρονια. Με τους 'αριστερους' στο τιμονι
Για αυτό δεν ξέρουμε που να πρωτοδουλέψουμε εμείς οι άνεργοι.
Παρακαλάνε οι ιδιωτικές εταιρείες για υπαλλήλους με τις χιλιάδες αγγελίες που έχουν κατακλύσει την εργασιακή αγορά.Άσε μας ρε LAP εσύ και η αριστερολογία σου.
Έλεος ποια!!!! Τουλάχιστον σεβαστείτε τους ανέργους!!! Αμάν ποια!!!!https://data.worldbank.org/indicator/BX ... start=2011
Τοσες σελιδες για τους ανεργους μιλω και τους χαμηλομισθους ρε συ καταιγιδα και μου την πεφτουν διοτι οι υπολοιποι δεν θελουν να βαλουν πλατη, με το δικιο τους βεβαια. Κουραστηκαν οι ανθρωποι.
Για σενα μιλαγα δηλαδη και στην εξασφαλιαη σου στο ενδοιαμεσο κομματι που ψαχνεις δουλεια. Να μη σε αφησει το κρατος μονο σου. Να σταθει διπλα σου, ασχετα με το τι λενε οι υπολοιποι που εχουν εργασια.Μιας και η συζητηση το πηγε σε δεικτες, να μη το αναφερω. Αφου αυτη ειναι ρητορικη της ν.δ
-
LAP για τον εαυτό μου μπορώ να μιλήσω (ή μάλλον να γράψω) μόνος μου.
Και επιπλέον από αυτό το κράτος σοβιέτ δεν θέλω τίποτα απολύτως.Εγώ είμαι σε εμπόλεμη κατάσταση με το κράτος σας και επιδιώκω να μην έχω πάρε/δώσε μαζί του.
υ.γ. οι καμπύλες, τα διαγράμματα και οι θεωρίες δεν δίνουν δουλειά στους ανέργους, ούτε φέρνουν ψωμί στο σπίτι.
-
Πολυ σωστα,
Αλλα σε καθε διαλεκτική οταν γυριζουμε στο γενικο και παραθετουμε γενικους δεικτες αντιπαρατίθεται το ειδικο. Μολις απαντουμε στο ειδικο ξανα παρατίθεται το γενικο, ξανα απαντάμε στο γενικο με δεικτες και ξανα παρατίθεται το ειδικο.
Και παει λεγοντας
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Να ρωτήσω εγώ κάτι. Ειλικρινά τώρα. Ποιος πιστεύετε ότι μπορεί να κυβερνήσει, ποιος είναι ο ικανότερος. Υπάρχει?Για εμένα όχι, ξεκάθαρα! Ψάχνουμε τον λιγότερο κακό, γιατί καλός / ικανός απλά δεν υπάρχει. Και δεν υπάρχει γιατί δεν θέλουμε εμείς να υπάρχει...οι πολιτικοί είναι μέρος ημών, δεν ήρθαν ουρανοκατέβατοι. Με τις επιλογές μας τόσα χρόνια, έχουμε αναδέιξει αυτούς τους πολιτικούς...εεε ας τους λουστούμε τώρα.
-
1
-
Άνθρωποι ικανοί στην πολιτικοί υπάρχουν ακόμα και οι πρωθυπουργοί που τους κατακεραυνώνουμε συνεχώς, και με το δίκηο μας, είναι άνθρωποι ικανότατοι, πλήν όμως είναι και αυτοί εγκλωβισμένοι στο άθλιο πολιτικό γίγνεσθαι όπως όλοι το περιγράφουμε πολύ σωστά εδώ και χρόνια και ακολουθούν πορεία που δημιουργεί όλα τα δεινά που ξέρουμε.
Υποκύπτουν στους συνδικαλιστές, στους βιομήχανους, στους εμπόρους, στους καναλάρχες, πρέπει να δέχονται τις προτάσεις των συμβούλων τους που συνήθως είναι πολύ κατώτεροι των περιστάσεων, και διάφορα άλλα γνωστά, και γενικά να μην κάνουν οτιδήποτε θεωρούν οι ίδιοι και οι σύμβουλοί τους ότι έχει πολιτικό κόστος, το οποίο δεν το γλυτώνουν γιατί είναι μπούμεραγκ αφού όλα αυτά που κάνουν γεννάνε δυσαρέσκεια που την εισπράττουν στην κάλπη.
Αν έλεγε ένας την αλήθεια για όλα και έκανε αυτό που έπρεπε θα ήταν κερδισμένος ή χαμένος στο τέλος της τετραετίας ? Εγώ θεωρώ ότι όχι μόνο θα ήταν κερδισμένος αλλά θα ήταν ήρωας και θα του έκαναν άγαλμα, ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα για τον τολμηρό εκείνον που θα θελήσει να ξεφύγει από την κομματική μέγγενη και θα λειτουργήσει όπως πρέπει αδιαφορώντας για τις σειρήνες.
-
Ο χρήστης W202 AMG έγραψε:
...Οσοι επιαναν όρια ηλικίας βγήκαν σε σύνταξη στα 52 και στα 55 γράφοντας τις π@πες του Κουλη στα @@@@@ τους και με συνταξη 1200€....Από πότε ξεκίνησαν αυτοί οι ευνοϊκοί νόμοι για τους 50άρηδες συνταξιούχους; Μήπως πάλι πρέπει να αναφερθούμε στον 'μοναδικό',στον 'ηγέτη' ΑΓΠ; Ή θεωρείται βλασφημία να μιλάμε για το 'Αγ.δισκοπότηρο' της μεταπολίτευσης; Kαι φυσικά η τότε αριστερή αντιπολίτευση και σημερινή εξουσία μια χαρά τα δεχόταν,άλλωστε ήταν 'οι αγώνες και τα κεκτημένα των εργαζομένων'..
Εγώ θα δεχόμουν,ο.κ. θες να βγεις σύνταξη στα 52 σου,θα πάρεις μια μειωμένη σημαντικά σύνταξη -ώστε ακόμη που είσαι σε παραγωγική ηλικία,να είναι αντικίνητρο- κι όσο πλησιάζεις τα 65 π.χ. θα αυξάνεται,μέχρι την πλήρη.Θα μου πεις γιατί δεν το έκαναν οι δεξιοί; Κακώς,συμφωνώ,αλλά το κέντρο της Αθήνας κι άλλων πόλεων,την επόμενη μέρα θα ήταν γιαπί και θα ψάχναμε ακόμη χωματερή για τα μπάζα...Με συγχωρείτε αλλά αυτό λέγεται μείωση κόστους? Το δημόσιο έκτοτε υπολειτουργει, δεν έχει υπαλλήλους αλλά μειώθηκε ο αριθμός ...
Κοντεύω ζωή μισού αιώνα,αλλά το δημόσιο υπολειτουργούσε κι επί των καλών εποχών (νάτος, πάλι ο ΑΓΠ ) που διοριζόντουσαν στο full.Ακόμη από τότε (ξέρω κι από τον συγχωρεμένο τον πατέρα μου -πολ. μηχανικός-που λόγω δουλειάς κάποια περίοδο είχε παρτίδες μαζί τους,μετά ευτυχώς απεμπλάκει), στις νομαρχίες,δήμους,εφορίες κ.τ.λ. γκρίνια ότι δεν έχουν άτομα,δεν προλαβαίνουν κ.α. με αποτέλεσμα η δουλειά σου να μην γίνεται και τότε. Έτσι όπως κάνουν μου δίνουν την εντύπωση ότι και 5.000.000 να γίνουν οι δημόσιοι ,ποτέ δε θα φθάνουν.. Και μόλις κάποιος αντιπαρατεθεί,τότε θυμόμαστε την υγεία,την παιδεία,την ασφάλεια που έχουν -όντως- ανάγκες,αλλά μετά που θα το ξεπεράσουμε τους ξεχνάμε,τους αφήνουμε στη μοίρα τους,υποστελεχωμένους και με χρωστούμενα εφημεριών και υπερωριών 3-4 μηνών.
Υ.Γ. Έχω ξαναγράψει ότι η διοίκηση του νοσοκομείου είναι να μου επιστρέψει ~60-65 ευρώ,ένα ελάχιστο ποσό,μετά από λάθος στον υπολογισμό των κρατήσεων πριν 2+ χρόνια.Ακόμη το διευθετούν και μετά από τις πιο ακραίες δικαιολογίες που έχω ακούσει τα τελευταία δύο χρόνια,προστέθηκε και μία επιπλέον πως ο υπεύθυνος υπάλληλος μιας ΔΟΥ εκ των δικαιούχων της επιστροφής έχει πάρει άδεια (δεν κατάλαβα τι είδους άδεια) 1 έτους και δεν μπορούν συγκεντρώσουν τα ποσά στο λογιστήριο του νοσοκομείου.Ας παρακάμψουμε το γεγονός,ότι δεν μπορώ να αντιληφθώ πως επί ένα έτος δεν υπάρχει κάποιος ή δεν αναθέτει ο προϊστάμενος της εφορίας σε άλλον να αναλάβει τη δουλειά... Μα εγώ τους λέω,δεν ανήκω σ'αυτή τη ΔΟΥ,γιατί δεν βγάζετε τμηματικά για όσους ανήκουν στις άλλες ΔΟΥ. 'Α όχι,αυτά βγαίνουν
συγκεντρωτικά,συνολικά δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι εμείς..' 2μησι χρόνια ιστορία...
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ