-
Προσωπικά δεν κρίνω τα κόμματα από τα οικονομικά τους προγράμματα.
Θεωρώ ότι όσο αφορά τα θέματα της οικονομίας από την στιγμή που η χώρα είναι στην ΕΕ/ΝΑΤΟ/ΗΠΑ κλπ... θα ακολουθήσει συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές.Από εκεί και πέρα εγώ εστιάζω σε όλα τα υπόλοιπα θέματα και μόνο αυτά με ενδιαφέρουν.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Προσωπικά δεν κρίνω τα κόμματα από τα οικονομικά τους προγράμματα.
Θεωρώ ότι όσο αφορά τα θέματα της οικονομίας από την στιγμή που η χώρα είναι στην ΕΕ/ΝΑΤΟ/ΗΠΑ κλπ... θα ακολουθήσει συγκεκριμένες οικονομικές πολιτικές.Από εκεί και πέρα εγώ εστιάζω σε όλα τα υπόλοιπα θέματα και μόνο αυτά με ενδιαφέρουν.
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο στα οικονομικά θέματα. Η γενική ιδέα έρχεται από το εξωτερικό, αλλά ο τρόπος επίτευξης βασίζεται στην χώρα. Οπότε εαν το πλέονασμα θα επιτευχθεί με μεγαλύτερους φόρους ή μείωση εξόδων (π.χ. απόλυση ξυστών) είναι απόφαση της χώρας. Και αυτό σε επηρρεάζει (και όλους μας) πάρα πολύ.
και μετά την εφαρμογή του ακραίου αυτού νεοφιλευθερισμού πήρε 23,75%!! δεν είναι εκπληκτικό? στην ελλάδα ένα τόσο μεγάλο κομμάτι του εκλογικού σώματος δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις νεοφιλελέ πολιτικές αρκεί να του τις εφαρμόσει το αλέξι!!! και όχι ο τζήμερος!
το θέμα του είναι ο εφαρμοστής!!!Αλήθεια είναι αυτό και είναι απίστευτο...ψυχολογία του όχλου!
Είναι γνωστό ότι ο Αλέξης βγήκε για να ψηφίσει / περάσει πολιτικές που δεν μπόρεσαν τα άλλα κόμματα και μάλιστα χωρίς αντιδράσεις!
-
Τον μεγαλύτερο ρόλο τον πάιζει η - μούρη - το πρόσωπο του αρχηγού, και αυτό συμβαίνει σε παγκόσμια κλίμακα, λετε ότι ο Σύριζα θα είχε βγεί κυβέρνηση αν αρχηγός δεν ήταν ο Τσίπρας αλλά ο Δραγασάκης ή ακόμα χειρότερα ο Φλαμπουράρης ? Ούτε 10% δεν θα είχε πάρει.
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Δεν διαφωνώ σε αυτό. Αλλά ξεχνάς μια σημαντική παράμετρο στα οικονομικά θέματα. Η γενική ιδέα έρχεται από το εξωτερικό, αλλά ο τρόπος επίτευξης βασίζεται στην χώρα. Οπότε εαν το πλέονασμα θα επιτευχθεί με μεγαλύτερους φόρους ή μείωση εξόδων (π.χ. απόλυση ξυστών) είναι απόφαση της χώρας. Και αυτό σε επηρρεάζει (και όλους μας) πάρα πολύ.
Νομίζω, ότι το τι με επηρεάζει εμένα, το ξέρω καλύτερα από όλους τους άλλους.
Και θα επαναλάβω.
Δεν με ενδιαφέρει η οικονομική πολιτική σε αυτή τη βρωμοχώρα που έτυχε να γεννηθώ.
Θεωρώ ότι η οικονομική πολιτική είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ των ποτών.
Εστιάζω σε όλα τα υπόλοιπα θέματα και μόνο αυτά με ενδιαφέρουν. -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Δεν με ενδιαφέρει η οικονομική πολιτική σε αυτή τη βρωμοχώρα που έτυχε να γεννηθώ.
Θεωρώ ότι η οικονομική πολιτική είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ των ποτών.Εκεί είναι η διαφωνία / απορία μου:
- Γιατί δεν σε ενδιαφέρει?
- Και γιατί είναι δεδομένη? Το λές λόγω δημοσίου και ότι όλοι οι πολιτικοί τους προστατεύουν? Εαν λες αυτό το δέχομαι, αλλα πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Αλλά πάντα μπορεί να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Ακόμα και να μειωθεί το % κλεψίματος και μίζας καθώς και το μαύρο χρήμα, πάλι θετικό αντίκτυπο θα έχει σε όλους μας, εαν ακολουθήσει μείωση φόρων και χαρατσιών. Πολιτική βούληση χρειάζεται, γιατί η λύση είναι απλή, εύκολη και άμεσα εφαρμόσιμη. Απλά κανείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν θέλει να το κάνει, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για την χώρα, παρά μόνο για την καρέκλα του και τα λεφτά που θα βγάλει.
-
-
Ωραιος....
Δεν χαμπαριαζεις για αυτο μ αρεσει να σε 'χτυπαω'
-
Οχι καλε..... πονανε αυτα.
Α παπαπα -
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Θεωρώ ότι η οικονομική πολιτική είναι δεδομένη και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ των ποτών.Εκεί είναι η διαφωνία / απορία μου:
- Γιατί δεν σε ενδιαφέρει?
- Και γιατί είναι δεδομένη? Το λές λόγω δημοσίου και ότι όλοι οι πολιτικοί τους προστατεύουν? Εαν λες αυτό το δέχομαι, αλλα πρέπει επιτέλους να αλλάξει. Αλλά πάντα μπορεί να αλλάξει η οικονομική πολιτική. Ακόμα και να μειωθεί το % κλεψίματος και μίζας καθώς και το μαύρο χρήμα, πάλι θετικό αντίκτυπο θα έχει σε όλους μας, εαν ακολουθήσει μείωση φόρων και χαρατσιών. Πολιτική βούληση χρειάζεται, γιατί η λύση είναι απλή, εύκολη και άμεσα εφαρμόσιμη. Απλά κανείς πολιτικός μέχρι σήμερα δεν θέλει να το κάνει, γιατί κανείς δεν νοιάζεται για την χώρα, παρά μόνο για την καρέκλα του και τα λεφτά που θα βγάλει.
Φίλε σου απάντησα, αλλά εδώ κάνει κουμάντο ο Δικαστής Τρεντ LAP και τα έσβησα.
Θα σου στείλω PM κάποια στιγμή γιατί εδώ μέσα διάλογος δεν μπορεί να γίνει. -
Πήρα άδεια και μόλις πάτησα ελληνικό έδαφος, βρέθηκα ξαφνικά να συμφωνώ με pgs και να διαφωνώ με Μπαλένο!...
Τί είναι τα μνημόνια, αν όχι το απαύγασμα του νεοφιλελευθερισμού, κεϋνσιανικά έργα τόνωσης της οικονομίας ή επιβολή σοσιαλιστικής 'ισότητας'?
Εκχώρηση δημόσιας περιουσίας στο ταμείο, ξεπούλημα δημοσίων υπηρεσιών, διά νόμου μείωση μισθών, υποχρεωτικά πλεονάσματα για να υπάρχει πάντα Ρεζέρβα εξόφλησης τόκων... πρέπει να κάθονται η Θάτσερ με τον Πινοσέτ και να χαζεύουν απορημένοι τη Τ.Φ.Α. απ' το καζάνι που βράζουν εκεί κάτω...
Με δόλωμα κάτι τσίγκινα φραγκοδίφραγκα ελεημοσύνης που πέταξε ο Τσίπρας στους κακομοίρηδες, καμώνεται πως έκανε κοινωνική πολιτική...Στάλθηκε από το SM-N935F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Αλλος ονειροπαρμενος και αυτος.
Ποια μνημονια ρε φιλε. Η οικονομκα ειναι τοσο κοντη που δεν μπορουσε να κανει τιποτα απολυτως. Ελεγαν και ελεγαν και ελεγαν ιστοριες. Αφου ο αλλος που το παιζει τεκνο τους ελεγε, σοβαρα τωρα τι λετε;;;; εχετε ιδεα του τι λετε;
Μπουρδες στον αερα οπως και σημερα απο τους επομενους.
Η οικονομια δεν μπορει αν αναπτυχθει οπως φανταζεστε και ακομα δεν εχουμε βγει απο την κριση. -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Ρε τι ειδος ειναι ο νεοελληνας τελικα;
To ρεφρεν θα σου δωκει την απαντηση:
Στο μεταξυ ολοκληρωνονται τα γυρισματα της νεας ταινιας ''Η Κορη μου η Νεοφιλελευθερη''
Η πρωταγωνιστρια θα τραγουδισει ενα χαρωπο ασμα που θα γινει υμνος των εργαζομενων:-Ωραια που ειναι η Κυριακη, μα να 'ταν πιο μεγαλη,
με πιτσα απ'το αφεντικο και να φωναζεις ''και αλλη''
Κυριακη γιορτη και σχολη θα δουλευεις ρε caryawλη
και ρεπο θα παιρνεις μονο καναδυο φορες το χρονο... -
Αντε να περάσει η εβδομάδα να χαλαρώσετε , γιατί πολύ άγχος βλέπω...
Πιστεύω προς Τετάρτη - ΠΕμπτη να έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα σαν αίσθηση
-
Έπεσα χθες σε τηλεοπτικό πάνελ και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ήταν ο βουλευτής Ξυδάκης πρώην υπουργός.
Εντάξει, από τους ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ έχω ακούσει τα πάντα, αλλά όταν ακούω κάτι που με αφορά προσωπικά πραγματικά εξοργίζομαι.
Είχε το θράσος ο τύπος αυτός και ρώτησε τον εκπρόσωπο της ΝΔ για τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους (outsourcing υπάλληλοι).
Ρώτησε αυτός ο τύπος τι θα κάνει η ΝΔ για αυτούς τους υπαλλήλους.
Και μάλιστα πήγε ένα βήμα παραπέρα και ανέφερε αυτός ο πολιτικός απατεώνας ότι στις Τράπεζες εργάζονται 10.000 υπάλληλοι ενοικιαζόμενοι χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα και χωρίς καμιά εργασιακή εξέλιξη.Και ποιος τα ρώτησε αυτά; Αυτός που το κόμμα του, επί 5 χρόνια όχι μόνο δεν έκαναν τίποτα στα θέματα αυτά, αλλά βόλεψαν μόνο τους δικούς τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους και τους έβαλαν στα ψηφοδέλτιά τους.
Και τους έχω μάθει τόσο καλά που από το 2004 που τους παρακολουθώ θυμούνται αυτούς τους εργαζομένους πάντα πριν τις εκλογές και το παίζουν σωτήρες.Και περιμένουν αυτοί τώρα οι ανεκδιήγητοι του ΣΥΡΙΖΑ να πάνε οι ενοικιαζόμενοι υπάλληλοι να ψηφίσουν ΣΥΡΙΖΑ;; Είναι δεδομένο ότι οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ μας περνάνε (εμάς τους ενοικιαζόμενους υπαλλήλους) για μαλάκeς εντελώς.
Ειδικά όταν επί των ημερών τους χάσαμε και τις εργασίες μας. -
+100
Εδω ειμαι μαζι σου. Τα παιχνιδια με την οικονομια το πρωτο εξαμηνο μια χαρά τα εκαναν χωρις φοβο,
Στους εργαζομενους αυτους ποιο δηλαδη το μεγαλο κοστος να μη τους φροντησεις, λογικα δεν ηθελες να ενοχλησεις τις τραπεζες για να μην ξεκινησουν τα χτυπηματα στα μαυρα δανεια.
Ο.κ.Επρεπε ομως να γινει η κακη τραπεζα πολυ νωριτερα, απο τα πρωτα 3 με 4 θετικα τριμηνα της οικονομιας. Ωστε να μεινει ελευθερος ο δρομος και για αυτους τους εργαζομενους.
Αισχος. Ανεπίτρεπτο για φιλοεργατικη κυβερνηση.
Οχι για να μη λες
-
Φίλε LAP κάπου-κάπου στο φόρουμ απαιτείται και η αυτοσυγκράτηση.
Επίσης καλό είναι να αποφεύγονται προσωπικοί χαρακτηρισμοί και κακοπροαίρετη κριτική στις απόψεις μελών του φόρουμ.Γράφουμε απόψεις, απαντάμε σε τυχόν ερωτήματα που μας γίνονται και συνεχίζουμε παρακάτω.
Η διεκδίκηση της παντογνωσίας και οι προτροπές προς άλλους δεν προσφέρουν τίποτα σε ένα φόρουμ.
Σε μία αίθουσα με θρανία θα είχε κάποιο νόημα.Φιλικά.
-
Eγώ έχω συναντήσει ενοικιαζόμενους υπαλλήλους από το 1995, τότε υπέπεσε το - σπόρ - αυτό στην αντίληψη μου, όχι στον τραπεζικό τομέα αλλά στην βιομηχανία, μετά από πολλά χρόνια για 1 χρόνο δούλεψε ενοικιαζόμενος ο γιός μου σε promotion στα super market, αυτή η τακτική υπήρχε προυπήρχε τουλάχιστον 20 χρόνια πριν τον Σύριζα, πιστεύω ότι δεν 'ήταν τα πράγματα τόσο 'άγρια όσο τα τελευταία χρόνια γιατί πληρωνόντουσαν όπως όλοι, σιγά- σιγά ξεφτιλίστηκε το πράγμα γιατί είδαν ότι δεν υπήρχαν από τους διάφορους υπουργούς εργασίας.
Το γιατί ρωτήστε τους κατά καιρούς υπουργούς, απλά ο Σύριζα το τερμάτισε γιατί στο εργατικό είχε και έχει ακόμα αφού ακόμα είναι κυβέρνηση, νοοτροπία και πράξη γαλέρας και κανείς δεν πιστεύει πλέον εκτός από τους ηλίθιους και τους κομματικά βαμμένους ότι αν μείνει κυβέρνηση θα έχει διαφορετική συμπεριφορά από ότι μέχρι σήμερα, σε όλα τα θέματα και όχι μόνο στα εργατικά, το πιθανότερο είναι να χειροτερέψουν περισσότερο τα πράγματα σε όλα τα επίπεδα.
-
Λογικα 21qadra εισαι εκτος αγορας εργασιας, δεν ειναι οπως τα λες.
Αλλα οκ αποψη σου.https://www.newsit.gr/kosmos/vomves-gio ... 1/2806299/
Οριστε, φερτε τους ξανα στις καρεκλες. Κατεστρεψαν μια χωρα, διελυσαν μια ολοκληρη γε ια μορφωμενων ελληνων. Εχουν μουτρα να αρθρώνουν λογο και τους πληρωνουμε πολλους απο αυτους ως βουλευτες.
Σας εχω ξαναπει σε πανεπιστημια σε μεταπτυχιακα προγραμμαγα μακροοικονομιας υπαρχει η περιπτωση μας ως η χειροτερη διαχειρηση μιας χωρας.
Οταν παραποιεις τα στοιχεια και προσλαμβανεις 850.000 (ρεκορ απο ιδρυση του ελληνικου κεατους) με πελατιακο συστημα, ποσο πατριωτης εισαι;
Γνωριζεις το κακο που πράττεις στη χωρα αλλα επιμενεις και συνεχιζεις;Τι δικαιολογιες θα ακούσουμε αυτη τη φορα;
Αρα μη κατηγορείται τους αλλους που ψηφιζουν οτι ψηφιζουν αφου και εσεις και τοτε αλλα και τωρα ειστε συμμετοχοι.
-
Το λαθος θα το βρειτε σε λιγα χρονια. Δεν θα μεινει κανενας ης προκοπης εδω. Οι γεροι θα πεθανουν, οι γεροι θα ειστε εσεις και ολα τα μυαλα εξω.
Μετα στα γεροκομεια μακρυα απο τα παιδια σας να τα ξαναλες αυτα.
Το 2015 δεν ηταν σωστο, ηταν η πρπαπαθεια η χωρα να ξεφυγει απο αυτα τα γερικα κεφαλια. Ειχε απειρα λαθη, αλλα η λυση ειναι να τοης ξαναφερουμε πισω.
Παντως με μεγαλη ευκολια διαγραφετε τη καταστροφη της χωρας σας για να ευχαριστηθειτε τι;; τι πτωση του αντιπαλου.
Ξαναρωτωμ το περασατε ολοι στο ντουκου. Τι θα γι ει στη αλλαγη αππ το 2021 στην αλλγη του επικουρικου. Σε ποιου την πλατη θα γινει η αλλαγη στηριζο τας τον νεο μοντελο αναπτυξης ιδιωτικων εταιριων ασφαλιστικων και παραλληλη στηριξη του αναδιανεμιτικου μοντελου;
Για πες ποιοι; οι 30-40ηδες.
Θα φυγουν ολοι, σας το λεω.Νεοελληνεεεες
-
Δεν ειπα να ψηφισεις αλεξι, αλλα η αυτοδυναμια που δινουν στην ν.δ θα οδηγησει τους ιδιους στις ίδιες καρεκλες με τις συντεχνιες τους.
Καταστραφηκε η χωρα. Το ξαναλεω. Καταστραφηκε η πατριδα.
Με ποιες λεξεις το αντιλαμβανεστε;
Καταστραφηκε εν γνωση τους. Το αλεξι που λες ηρθε με ονειρα καλοκαιρινης νυχτος, εβλαψε τη χωρα σε ενα χ βαθμο και αυτος, αλλα παλεψε εστω καποια βασικα πραγματα για να μεινουν καποιοι στη χωρα μας.
Ειδαλλως σας αρεσει ή οχι αναγκαστικα θα απορροφησουμε τοσους μεταναστες οσα νεα παιδια θα λοιπουν.
Μετα μην αρχισετε τα ρατσιστικα. Εσεις το δημιουργησατε.
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ