-
Δεν ξέρω που θα ζούμε. Ξέρω ότι αν ΔΕΝ ζήσουμε σε εργασιακό μεσαίωνα ΔΕΝ θα κάθομαι ΚΑΘΕ μέρα να ψάχνω την ανθυποειδηση-fake news όπως έκανε η δεξια ομήγυρη απλά και μόνο γιατί θα θίγεται η πολιτική μου αισθητική. Aν πάλι οντως ζήσουμε εργασιακό μεσαίωνα, δεσμεύομαι για επικές φορουμικες 'ασελγειες' (εντός των κανόνων) σε όποιον τις έχει ανάγκη πάντα...
Προς το παρόν ας περιμένουμε τις εκλογές να δούμε που ακριβώς θα κάτσει η μπίλια...
Όσο για τα επιδόματα, να κοιτάξεις αν υπάρχουν και σε άλλες χώρες, γιατί πχ μόνο από τα benefits ζούσαν μια χαρά στο UK και δικοί μας συμπατριώτες της κρισης μέχρι να τακτοποιηθούν εργασιακά. Ναι ναι, ξέρω, καταργούνται και οι Βρετανοί 'παίρνουν τη χώρα τους πίσω'. Aσε που τα παίρνουν μόνο 'σκούροι'...
-
Στα επιδόματα είμαστε πολύ πίσω σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη, 20 θέσεις πίσω περίπου σε σχέση με άλλες χώρες αν δεν κάνω λάθος.
Το ΚΕΑ που υπάρχει δεκαετίες αλλού εφαρμόστηκε πριν 3 χρόνια εδώ όπως και το επίδομα στέγασης που ξεκίνησε φέτος τον Απρίλιο.Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Το θέμα δεν είναι και δεν πρέπει να είναι τα επιδόματα αυτά κάθε αυτά αλλά ο τρόπος που συγκεντρώθηκαν τα χρήματα ( υπερφορολόγηση ) και για ποιόν σκοπό δόθηκαν τώρα με τον τρόπο που δόθηκαν, αυτό πρέπει να μας απασχολήσει, η κουτοπονηριά της κυβέρνησης και όχι αν έκλεισαν οικονομικές τρύπες οι απάχηδες και οι γιάννη αγιάννηδες της Ελλάδας, αυτό είναι το ζητούμενο σε μια σοβαρή συζήτηση από σοβαρούς πολίτες που ενδιαφέρονται πράγματι να κυβερνηθούν από έντιμα κυβερνητικά στελέχη.
Ρητορικό βέβαια το ερώτημα γιατί όλοι ξέρουμε τι κουμάσια είναι οι πολιρτικοί μας αλλά όχι και να μας το παίζουν άμωμες παρθένες οι Συριζαίοι, αυτό ξεπερνάει την λογική και την αισθητική ακόμα και του πιο φανατικού τους οπαδού, εκτός από τους βαμμένους του κοπαδιού τους και αυτούς που έχουν προσωπικά ωφέλη.
-
Σωστός ο 21 quadra. Για τα επιδόματα η άποψή μου είναι παρόμοια με μια κινέζικη παροιμία. Κοντολογοίς αναφέρει πως 'Αν κάποιος πεινάει, μη τον ταϊζεις ψάρι αλλά δώσε του ένα καλάμι και μάθε τον να ψαρεύει'. Ειλικρινα το λέω πως τον καιρό αυτό των ΣΥΡΙΖΑΙΩΝ οι μόνοι άνθρωποι που πάσκιζαν να με πείσουν για τα καλά τους είναι φίλοι, γνωστοί συγγενείς, γείτονες που είτε κατέλαβαν κρατικά πόστα, αξιώματα ή απολαμβάνουν κάποια επιδόματα που δεν δικαιούνται ή σαν τον Γκρούεζα ανέλαβαν συνεργασίες με τον κρατικό μηχανισμό και πάει λέγοντας. Ο πατέρας μου θύμωσε πολύ με τον νόμο Κατρούγκαλου που ήρθε να του μειώσει την συνταξη που δικαιούτο. Πραγματικά όμως αηδίασε με δαυτους όταν του έδωκαν 221 ευρώ τάχα μου ως 13η σύνταξη. Βρέθηκαν όμως πολλοί 'απόμαχοι' της ζωής και επί της ουσίας τεμπέλικα κοπρόσκυλα μια ζωή, που μια χαρά τους ήρθε το 500άρι και έτσι πίνουν νέρο στην υγεία του Αλέξη Κοτέροβιτς. Οι πραγματικοί νοικοκύρηδες που είδαν όμως να τους δείχνει με το δάχτυλο ως ταξικούς εχθρούς ο Αλεξ και η παρέα του, καθώς και ολίγους... , έχουν πραγματικά σιχαθεί το μήτε αναδιαναμετικό μήτε ανταποδοτικό αλλά μόνο ξεζουμιστικό σύστημα που εφήρμοσε η πρώτη φορά Αριστερά (Ο Λένιν να την κάνει αριστερά...)
-
Αγαπητε Σπυρο, εχεις δικιο για τους τεμπέληδες, παντα θα υπαρχουν. Δεν ειναι αποτελεσμα πολιτικων. Ειναι θεμα γονιδιων και χαρακτηρα. Σε οποια φαση της ζωης τους και αν βρεθουν και σε οποιο περιβαλλον την ιδια συμπεριφορα θα εχουν.
Απο την αλλη θελω να αναφερω τον υπερμετρο δανεισμο περα των δυνατοτητων της οικονομιας μας, ολα αυτα τα ετη απο ολες τις κυβερνησεις. Τον επιλεγαμε διοτι η οικονομια συνεχως ηθελε μπουσταρισμα μεσω της ζητησης που προκαλουσαν οι υψηλοι μισθοι και συνταξεις και η μη αναδιανομη του πλουτου απο το εσωτερικο της οικονομιας.
Δηλαδη περα απο την αποφυγη του σταδιακου και μικρου σε βαθος χρονου εσωτερικου αποπληθωρισμου της οικονομιας, που κανενας δεν αναλαμβανε το πολιτικο του κοστος και το φόρτωνε στην επομενη γενια, η μη ανακυκλοφορια του χρηματος μεσω στοχευμενων επιδομάτων στο εσωτερικο της οικονομιας, οδηγησε σε συνεχωμενο και πανακριβο δανεισμο ανα περιπτωσεις τονωσης της ζητησης.
Και αυτο διοτι πολλοι ενιωθαν οτι ζουν μόνοι τους στα βουνα, δεν δηλωνε κανεις τιποτα ως εισοδημα και με καποιο μαγικο τροπο το κρατος θα προσεφερε εθνικη αμυνα, σχολεια, νοσοκομεια, και επιδοματικη πολιτικη σε καποιους χριστιανους που κανεις δεν τους ξερει και δεν θελει να τους μαθει. Κατα τα αλλα ετρεχαν στις εκκλησιες να ζητησουν ευλογια ως καλοι χριστιανοι. Δηλαδη εκαναν πως δεν γνωριζαν πως η μη ειληκρινη καταβολη των φορων που τους αναλογουσαν ως μελοι της κοινωνιας οπου ζουσαν, και δεν ζουσαν στην ζουγκλα και στα βουνα, καποια στιγμη θα εφερνε την κριση. Υπηρχε δηλαση στη κοινωνια η μαγκια του να κλεβεις το κρατος σε βαρος των παιδιων σου.
Παραλληλα, η μαυρη οικονομια ηταν τεραστιων διαστασεων.
Για παραδειγμα η φοροδιαφυγη των ιατρων ως ε.ε, εφτανε αν θυμαμαι σωστα οσο ολοκληρος ο ενφια.
Μονο μια δηλαδη ομαδα εργαζομενων στην κοινωνια εκλεβε το κρατος σε τετοιο βαθμο που διελυσαν μια ολοκληρη οικονομια. Σκεψου τωρα αν και αλλες επ. ομαδες δεν τηρουσαν σωστα τα βιβλια τους.
Μια χαρα επιδοματικη πολιτικη θα ειχαμε και αναδιανομη πλουτου χωρις μνημομια κτλ.Συνεπως καποιες κοινωνικες ομαδες κρατουσαν παραπανω χρηματα απο αυτα που επρεπε και δεν εβαζαν το λιθαρακι στην πολιτεία οπου και ζουσαν, αγοραζοντας υπερελαστικα προιοντα του εξωτερικου καταστρέφοντας ετσι περαιτέρω το ισοζυγιο της χωρας.
Δηλαδη γινοταν σταδιακα το μπαταρισμα του πλουτου προς τη μια πλευρα με τα χρονια. Αναγκαστηκα το κράτος προκειμένου οι μεσαιοι και οι φτωχοι να αγοραζουν και να συντηρουν αλλους φτωχους επαγγελματιες μεσω της ζητησης που προκαλουν, προχωρουσε σε πανακριβο δανεισμο και τη παροχη με τα δωρα συνταξεων κτλ. Αυτα τα δωρα δεν ηταν απο τα εσοδα του κρατους απο αλλες κοινωνικες ομαδες αλλα ηταν απο εξωτερικο δανεισμο οντας και το ισοζυγιο μας εξωτ συναλ αρνητικο. Δηλαδη καθε χρονο ετοιμαζαμε αεροπλανα με πακετα δις, με ελληνικα χρηματα, και τα διναμε στις ξενες χωρες. Αυτο γινοταν.
Δεν ζουσαμε καλα τοτε επειδη ηταν αλλες οι κυβερνησεις, ζουσαμε εικονικα επειδη δεν υπηρχε σωστη φορολογικη πολιτικη, φορολογικη συνηδηση και πολιτικες εσωτερικης αναδιανομης του πλουτου σε ασθενεστερες ομαδες προκειμενου να ενισχύεται η αγοραστικη τους ζητηση που θα φερει πολλαπλασιαστικο αποτελεσμα.
Αυτο τιναξε τα οικονομικα της χωρας. Τωρα παμε να κανουμε γενικα ως χωρα μια τετοια πολιτικη και παλι δεν μας αρεσει , οταν μαλιστα περασαμε οτι περασαμε. Δεν βαλαμε μυαλο.
Δηλαδη, οπως ειπε ο vagkirk η υπολοιπη ευρωπη κινηται σε τελειως διαφορετική πολιτικη, και ολοι οι ελληνες θελουν να πανε εκει να ζησουν, αλλα δεν καθονται εδω να προαπαθησουν την αλλαγη. Σε καθε αλλαγη παντα ποναει. Τωρα διαβαζω στο ιντερνετ πως η ν.δ θα συνεχισει την πολιτικη του ελαχ.εγγυ. εισοδηματος και μαλιστα θα χωσει (θεωρητικα) αλλο ενα δις σε αυτην. Αυτο το κανει επειδη ακριβώς καταλαβαινει τον πολλαπλασιαστη απο μια τετοια πολιτικη στην εσωτερικη ζητηση. Διαβαστε τα συγγραματα σας λεωΟταν σας βαζω να διαβασετε οικονομικα συγγραματα μακροοικομομιας, δεν το κανω για επιδειξη οπως πιστευετε, εγω εχω τις γνωσεις μου σε καποιους τομεις και ξερω τι θα τις κανω για να βγαλω το ψωμακι μου. Το κανω γιατι εστω δεκα πολιτες να διαβασουν θα εχουμε δεκα πολιτες με αυξημενη συλλογικη συνειδηση.
Οσο για τον πατερα σου και την συνταξη, αυτα που θα επαιρνε θα τα επαιρνε οσο η ανεργια ηταν στο επιπεδο εκεινο που πιστευαν και οι ιδιοι. Οταν δηλαδη φωναζει ο ανθρωπος (και οι δικοι μου τα ιδια λενε) για τη συνταξη του, να παει να τα πει στους γιατρους και σε υδραυλικους κτλ που εκλεβαν τον γενικο κουμπαρα του κρατους και οδηγησαν σε ενα κραχ δανεισμου ανευ προηγουμενου και ως συνεπεια την κατάρρευση της εσωτερικης ζητησης στη χωρα, που εφερε ως ντομινο κολοσσιαία ανεργία και κατεστραμμένα εσοδα στα ταμεια.
Πρεπει να μαθουμε οτι δεν ειμαστε μονοι μας σε αυτο τον κοσμο. Δηλαδη οτι εγω θα παρω τοσα χρηματα, φοροδιαφευγοντας, αλλα δεν με ενδιαφερει το τι θα κανει το κρατος να καλυψει τους κλεφτες, πολυ απλα στο τελος την τρως και λες και ενα τραγουδι. Δεν μπορει η νεολαια της χωρας να φευγει και να καταστεφεται και ο καθε παππους να κοιτα ακομα τη συνταξη του που υπολογιστηκε πριν το κραχ και 25 μοναδες μικροτερη ανεργεια σε μια χωρα με περισσοτερους πολιτες στην τριτη ηλικια. Ειναι μελος μιας κοινωνιας και εχει ευθυνη της ψηφου του τοσες δεκαετιες. Εχουν ευθυνη ολοι οι συνταξιουχοι ως ψηφοφοροι και ως πολιτες. Μικροτερη βεβαια των πολιτικων, αλλα εχουν.
Τωρα που εσκασε η οικονομια φυσικα ολα τα μετρα ειναι αντιλαϊκα. Ειναι οι συνεπειες των πραξεων μας ως πολιτες.
Δεν ειναι προσωπικο, ειναι γενικο αυτο που λεω, αλλωστε ως γονεας σου και βλεποντας την ευγενεια και τη παιδεια σου φανταζομαι τι εξαιρετικος ανθρωπος θα ειναι
-
Καταρχήν φίλε Λαπ να σε ευχαριστήσω για την φιλοφρόνηση. Από εκεί και μετά να σου πω πως παρόλο που δεν στήριξα με την ψήφο μου τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε την εξουσία ευχήθηκα από καρδιάς να τα καταφέρουν. Όχι μόνο εγώ αλλά και πολύς κόσμος που δεν είχε καν αριστερές καταβολές. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί απέτυχαν ολοκληρωτικά να προσθέσουν κάτι καινούργιο σε όσα ήξερα. Αντίθετα μάλιστα προσπάθησαν να επαναφέρουν τις χείριστες παλαιοκομματικές πρακτικές εναντια σε καθε λογική και ηθικό φραγμό. Ευτυχώς δεν το πέτυχαν απόλυτα. Αυτό που πέτυχαν όμως ήταν μια μεγάλη εθνική υποχώρηση και μια απόλυτη φτωχοποίηση στα συνήθη υποζύγια. Γιατί οι όποιες συντεχνίες συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα ενώ οι φόροι άμεσοι και έμμεσοι αυξήθηκαν. Η διάλυση της οικονομίας είναι αυτό που νιώθει ο μέσος πολίτης από τον Εβρο έως και την Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και στα σώματα ασφαλείας. Η υποκρισία τους επίσης στον υπερθετικό βαθμό. Ως κάτοικος σε περιοχή πολύ κοντά στο Μάτι και την Ραφήνα γνώριζα από πληροφορίες (από στόμα σε στόμα) πως υπήρχαν πολλοί νεκροί εκεί ήδη από τις 8 με 8 και κάτι το βράδυ. Ο Αλέξης και τα υπόλοιπα καλά παιδιά σε μια μεσονύχτια σύσκεψη μπροστα σε κάμερες συζητούσαν για τα αεροπλάνα που θα έστελναν εκεί το επόμενο πρωϊ... Αν είναι δυνατόν! Δεν συνεχίζω! Ευχαριστώ και πάλι.
-
Θεωρώ αδιανόητο ότι υπάρχουν μη κεφαλαιοκράτες που επικροτούν 7ήμερες εργασίες, 12ωρα κλπ. Στα γεννέθλιά τους δώρο μια σιδερένια μπάλα για το πόδι...
Από εκεί και πέρα, επιδόματα δίνονται στους αδύνατους σε όλες τις πολιτισμένες χώρες (Αγγλία, Σουηδία κλπ).
-
Και μου έρχεται προχθές ένας ευγενέστατος- δεν το λέω ειρωνικά,πραγματικά ήταν- Ρομά με τρία κουτσούβελα και την γυναίκα του να αγοράσει σπίτι 100.000 ευρώ. Αφού συζητήσαμε αρκετά μου είπε ότι ασχολείται με 'ανακύκλωση μετάλλων' και εφόσον του δίνουν τόσα επιδόματα είναι σε θέση να αγοράσει σπίτι...
Κανένας δεν λέει να μην βοηθιούνται οι αδύνατοι,το αντίθετο μάλιστα...χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια ευνοούμενη πολιτεία για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση...αρκεί να περισσέψουν από τους εν ενεργεία βουλευτές που πήραν 'έκτακτο επίδομα' όπως και ο εφοπλιστής με τα δεν ξέρω πόσα καράβια.
Δία,φτύσε την καραμέλα...πάλιωσε... -
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Δία,φτύσε την καραμέλα...πάλιωσε...Σε ποια καραμέλα αναφέρεσαι αγαπητέ;
-
7 ήμερη εργασία που υποτίθεται ότι είπε ο Κούλης...το έχεις πει ένα σωρό φορές...μην γίνεσαι τόσο Συριζαίος...
-
Δεν υποτίθεται. Το είπε!!! Ας μην μας περνάει για χαζούς τουλάχιστον...
-
Δεν είπε αυτό και το ξέρεις...μάλλον έκατσες πολύ στην Αγγλία και τα ελληνικά σου έγιναν επιπέδου Τσακαλώτου....
Αν το κάνει κάτι τέτοιο πάντως,εννοείται ότι θα είναι η ταφόπλακα του και δικαίως. -
Κοίτα, 7ήμερη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην χώρα (Δημόσιο, βιομηχανίες που δουλεύουν 24-7 κλπ). Αυτός μίλησε για 7ήμερη ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ή που δεν ξέρει λοιπόν ότι εδώ και αιώνες έχουμε 7ήμερη λειτουργία (άρα είναι πανάσχετος και δεν κάνει ούτε για να 'τρέξει' περίπτερο) ή εννοούσε να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα. Το αφήνω πάνω σου, καθότι θεωρείς ότι τα ελληνικά σου είναι καλύτερα από τα δικά μου...
https://www.imerodromos.gr/o-mitsotakis ... -ergasias/
-
Όντως,το λινκ που παρέθεσες με εμφανέστατα τα σημεία μοντάζ, ήταν κατατοπιστικότατο....
ΥΓ: Δεν είπα πουθενά ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα.
-
Σπυρο, ουτε εγω τους ψηφισα. Ιδιαιτερα οταν επεζαν τη χωρα κορωνα γραμματα τραβουσα τα μαλλια μου. Επισης κατι ζωαδια με ακραιες τοποθετησεις και ροπη στη βια, οχι μονο τα απεχθανομαι αλλα θελω να τους χωσουν κιολας βαθια μεσα.
Δεν μπορω τη βια στην πολιτικη. Μου φαινεται αδιανοητο να ασκείται βια υπερ καποιων και κατα καποιων με οποιαδηποτε δικαιολογια. Ειμαι πολυ αστος σε αυτα και δεν ακουω τιποτα και καμια δικαιολογια. Μπουντρουμι ολοι μεσα να αναπνευσει η αστικη δημοκρατια.Απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι δεν σταθεροποιηθηκε η οικομομια, οτι δεν επεσε η αξια των χρεογραφων μας. Οτι τελος παντων καποιοι ειδαν επιδοματα και καταφεραν καπως να δουν ενα φως στην καθημερινοτητα τους κτλ.
Απο τη αλλη καποιοι πιεστηκαν παραπανω. Αλλα αυτα εχει μια χωρα που ειναι εκτος αγορων και οι προοπτικες επενδυσης σε αυτην ειναι πολυ χαμηλες. Ειναι μικρη η πιτα.Εχουν γινει απειρα λαθη. Τα εχω εντοπισει και εγω αλλα το μοντελο του μικρα λογια (τωρα, γιατι το 2015 ηταν μεγαλα και ηλιθια λογια) με σταθερη οικονομια με σταθερη αναπτυξη αλλα παραλληλα στηριξη σε ασθενεστερους ειναι αυτο που χρειαζεται η χωρα κατ εμε. Φυσικα πρεπει να ξεκολλησουν κατι μεγαλα προτζεκτς. Μου βγαλαν τον αεροδιαδρομο ιστορικο δρομενο.
Οι τεραστιες επενδυσεις ειναι απαραιτητες αλλα χωρις να εδραιωθουν και αναπτυχθουν εργασιακα δικαιωματα ειναι λαθος. Ο συριζα εχει ενα σκοπο στην ιστορια. Πιστευω ειναι αυτος. Μετα ειτε θα αλλαξει σε κεντρο ειτε θα χαθει. -
Η χώρα χρειάζεται πολλά,έχει παρέλθει η δυνατότητα προόδου με άσκηση μονόπλευρης πολιτικής. Δεν λύνονται τα προβλήματα δίνοντας μόνο επιδόματα,δεν λύνονται διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα μιας επισφαλούς ανάπτυξης κ.ο.κ. Πρέπει πρωτίστως να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην περιμένουμε από άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Το 2015 ειλικρινά ήλπιζα να έχει επιτυχημένη έκβαση το πείραμα της ΠΦΑ αλλά όπως όλοι μας διαψεύσθηκα. Δουλειά χρειάζεται κύριοι από όλους μας και εφαρμογή κοινής και απλής λογικής από όποιον κυβερνά....
Άσχετο...εδώ το καλύτερο δείγμα μονταζιέρας που έχω δει τα τελευταία χρόνια....καλύτερη και από το Μαξίμου... -
Βρε παιδιά το 7ημερο προφανώς και δεν αναφέρεται στην υπέρβαση του 40ωρου ως το νόμιμο ωράριο πλήρους απασχόλησης.
Προσωπικά νομίζω πως του ξέφυγε σκόπιμα για να ανοίξει μια κουβέντα για την δυνατότητα 7ημερης λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων , μια μόνιμη απαίτηση και των δανειστών χρόνια τώρα η οποία δεν βρήκε ολοκληρωτική ανταπόκριση από καμία κυβέρνηση.
Εννοείται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι και η οριστική ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θα μετατοπιστεί προς τις μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές.
Προσέξτε δεν αναφέρομαι σε τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένες εποχές του χρόνου που είναι σωστό , φανταστείτε να είναι ανοιχτά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και Mall όλες τις Κυριακές που όλοι έχουν την άνεση χρόνου να συνδυάσουν βόλτα και αγορές , ποιος θα πάει να ξαναψωνισει σε μαγαζί της περιοχής του...Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk
-
Ολη αυτη η φοβερη τροφη που δινει στους εργοδοτες η ΝΔ δημιουργει φοβο , φοβο και φοβο . Η λογικη λεει οτι θα πρεπει να προσλαβουν προσωπικο για 7μερη λειτουργεια . Ομως η αλλη λογικη λεει απολυσεις και προσληψεις χαμηλομισθων αφου η δουλεια θα βγαινει απλα +2 ημερες. Ταφοπλακα οχι των μεσαιων αλλα και των μεγαλων επιχειρησεων θα ειναι αυτο , απο την στιγμη που θα γινει. Αλλα θελω να ρωτησω κατι , δεν ειναι δικαιο να γινει και στις δημοσιες υπηρεσιες και στις τραπεζες αυτο ? Δηλαδη μονο ο καταναλωτισμος μας ενδιαφερει ? Εγω δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ μεσα στην εβδομαδα. Μπορω ομως Σαββατο να παω γιατι λοιπον να μην δουλευουν οι υπαλληλοι ? Παραθετω ενα απιστευτα χαζο ερωτημα που πολλοι απο εμας το εχουμε αναρωτηθει ..
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
ΥΓ: Δεν είπα πουθενά ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα.Αυτό ήταν απλά τσαχπινιά δηλαδή;
Δεν είπε αυτό και το ξέρεις...μάλλον έκατσες πολύ στην Αγγλία και τα ελληνικά σου έγιναν επιπέδου Τσακαλώτου....
Όντως,το λινκ που παρέθεσες με εμφανέστατα τα σημεία μοντάζ, ήταν κατατοπιστικότατο....
Στην 1η δήλωσή του είπε τα εξής:
ΞΑΝΑΛΕΩ, στην βιομηχανία ισχύει εδώ και δεκαετίες η 7ήμερη λειτουργία. Οπότε τι μας λέει ο Κούλης εδώ;
Κι εγώ σαν υπάλληλος θέλω απλά το 9-5 μου, 40 ώρες τη βδομάδα. Θα μπορέσω να πω στο αφεντικό μου ΟΧΙ, αν το νομοθετήσει αυτός ο Κούλης;Βρε παιδιά το 7ημερο προφανώς και δεν αναφέρεται στην υπέρβαση του 40ωρου ως το νόμιμο ωράριο πλήρους απασχόλησης.
Πως είσαι τόσο σίγουρος για αυτό;
Προσωπικά νομίζω πως του ξέφυγε σκόπιμα για να ανοίξει μια κουβέντα για την δυνατότητα 7ημερης λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων , μια μόνιμη απαίτηση και των δανειστών χρόνια τώρα η οποία δεν βρήκε ολοκληρωτική ανταπόκριση από καμία κυβέρνηση.
Εννοείται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι και η οριστική ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θα μετατοπιστεί προς τις μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές.Έρχεσαι στα αριστερά λόγια μας...
Εγω δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ μεσα στην εβδομαδα. Μπορω ομως Σαββατο να παω γιατι λοιπον να μην δουλευουν οι υπαλληλοι ? Παραθετω ενα απιστευτα χαζο ερωτημα που πολλοι απο εμας το εχουμε αναρωτηθει ..
-
Τα περί 7ημέρου προφανώς αναφέρονται στην 7ήμερη λειτουργία όλων και των καταστημάτων . Για μένα δεν είναι κακό . Το ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους μικρομικρούς και όχι στους μεσαίους είναι βέβαιο . Αλλά από την άλλη γιατί πρέπει κάθε τρύπα των 20-30 τμ να είναι ένα μαγαζί που δουλεύει ένας και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ?
Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας αν πάμε στην 7ήμερη δουλειά των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχουν πελάτες που θα καταναλώσουν αυτές τις ημέρες .
Τώρα είμαι σε μία μικρή κωμόπολη που έχει μικρή αγορά . Αλλά λόγω τριημέρου έχει κόσμο 3-4 φορές τον μόνιμο πληθυσμό της . Γιατί να μην είναι ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή και το Σάββατο το βράδυ ?
Γενικά η αγορά βρίσκει τις δυνατότητες της μόνη της . Τα περί Κυριακής αργίας είναι για τους παπάδες , οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω , δουλεύουν τις Κυριακές ... Αλλά θέλουν να μην δουλεύουν οι πελάτες για να έχουν ακροατήριο .
Λαπ τα περί 'φοροδιαφυγής' που λες είναι παραμυθάκια φτηνής προπαγάνδας . Σε μία χώρα που οι 8 στους 10 κρατικούς υπαλλήλους και ίσως λέω και λίγους , τα έπαιρναν και τα παίρνουν για να χάνει το κράτος λεφτά , ενώ όλα τα δημόσια έργα έχουν τεράστιες μίζες , το άθροισμα όλων αυτών είναι πολύ μεγαλύτερο από την όποιο φοροδιαφυγή των 3-4000 τον χρόνο κάνουν 10.000 ηλεκτρολόγοι , άλλες 10000 υδραυλικοί και των 20000 τον χρόνο που κάνουν 2000 μεγαλογιατροί και 2000 μεγαλοδικηγόροι... Όλα αυτά τα λεφτά είναι θεωρητικά πάνω - κάτω 200 εκ . Δηλαδή μόνο το 1/15 του ΕΝΦΙΑ .
Μόνο το 1/60 των μισθών των ξυστών και το 1/120 των ποσών που δίνει το κράτος για συντάξεις δημοσίων - δεκο και επιχορηγήσεις στα ταμεία .
Θέλεις να στο διπλασιάσω ? Να στο τριπλασιάσω ?
Να σου θυμίσω τα ιδιαίτερα των καθηγητών-δασκάλων του δημοσίου ? Το τι γίνεται σε πολεοδομίες , δασαρχεία , τελωνεία , εφορίες , δικαστήρια , νοσοκομεία , δημόσια έργα , ασφαλιστικά ταμεία , δήμους και αλλού ?
Πρώτα το κράτος πρέπει να μαζέψει τα του οίκου του και μετά να μιλάει για οτιδήποτε άλλο .
Αλλά οι ξένοι έχουν βρεί λύσεις . Περνάνε στην δήλωση σου ΟΛΑ τα έξοδα που κάνεις και έτσι φορολογείσαι μόνο στην διαφορά . Η φορολογείσαι με ένα ποσό και μετά μπορείς να καταναλώνεις και να πληρώνεις έμμεσους φόρους .
Εδώ όμως πρέπει πρώτα να ταΐσουμε την κρατική αγελάδα , μετά να δώσουμε επιδόματα σε λίγους άτυχους και σε χιλιάδες λαμόγια και μετά να δούμε τι θα κάνουμε για τον νοικοκύρη που πληρώνει τους φόρους του , ακόμα και αν δεν πληρώνει όλους .
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ