Navigation

• ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
    • ΑΓΩΝΕΣ
    • ΔΟΚΙΜΕΣ
    • CLASSIC
    • ΤΙΜΕΣ
    • VIDEO
    • 4ΤΡΟΧΟΙ
    • Register
    • Login
    • Search
    • Unread
    • Recent
    • Popular
    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    1. Home
    2. Αντίλογος
    3. ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ
    • 1
    • 2
    • 691
    • 692
    • 693
    • 694
    • 695
    • 753
    • 754
    • 693 / 754
    Αντίλογος
    255
    15080
    125035
    Loading More Posts
    • Oldest to Newest
    • Newest to Oldest
    • Most Votes
    Reply
    • Reply as topic
    Log in to reply
    This topic has been deleted. Only users with topic management privileges can see it.
    • L
      lap last edited by

Αγαπητε Σπυρο, εχεις δικιο για τους τεμπέληδες, παντα θα υπαρχουν. Δεν ειναι αποτελεσμα πολιτικων. Ειναι θεμα γονιδιων και χαρακτηρα. Σε οποια φαση της ζωης τους και αν βρεθουν και σε οποιο περιβαλλον την ιδια συμπεριφορα θα εχουν.

Απο την αλλη θελω να αναφερω τον υπερμετρο δανεισμο περα των δυνατοτητων της οικονομιας μας, ολα αυτα τα ετη απο ολες τις κυβερνησεις. Τον επιλεγαμε διοτι η οικονομια συνεχως ηθελε μπουσταρισμα μεσω της ζητησης που προκαλουσαν οι υψηλοι μισθοι και συνταξεις και η μη αναδιανομη του πλουτου απο το εσωτερικο της οικονομιας.

Δηλαδη περα απο την αποφυγη του σταδιακου και μικρου σε βαθος χρονου εσωτερικου αποπληθωρισμου της οικονομιας, που κανενας δεν αναλαμβανε το πολιτικο του κοστος και το φόρτωνε στην επομενη γενια, η μη ανακυκλοφορια του χρηματος μεσω στοχευμενων επιδομάτων στο εσωτερικο της οικονομιας, οδηγησε σε συνεχωμενο και πανακριβο δανεισμο ανα περιπτωσεις τονωσης της ζητησης.

Και αυτο διοτι πολλοι ενιωθαν οτι ζουν μόνοι τους στα βουνα, δεν δηλωνε κανεις τιποτα ως εισοδημα και με καποιο μαγικο τροπο το κρατος θα προσεφερε εθνικη αμυνα, σχολεια, νοσοκομεια, και επιδοματικη πολιτικη σε καποιους χριστιανους που κανεις δεν τους ξερει και δεν θελει να τους μαθει. Κατα τα αλλα ετρεχαν στις εκκλησιες να ζητησουν ευλογια ως καλοι χριστιανοι. Δηλαδη εκαναν πως δεν γνωριζαν πως η μη ειληκρινη καταβολη των φορων που τους αναλογουσαν ως μελοι της κοινωνιας οπου ζουσαν, και δεν ζουσαν στην ζουγκλα και στα βουνα, καποια στιγμη θα εφερνε την κριση. Υπηρχε δηλαση στη κοινωνια η μαγκια του να κλεβεις το κρατος σε βαρος των παιδιων σου.

Παραλληλα, η μαυρη οικονομια ηταν τεραστιων διαστασεων.
      Για παραδειγμα η φοροδιαφυγη των ιατρων ως ε.ε, εφτανε αν θυμαμαι σωστα οσο ολοκληρος ο ενφια.
      Μονο μια δηλαδη ομαδα εργαζομενων στην κοινωνια εκλεβε το κρατος σε τετοιο βαθμο που διελυσαν μια ολοκληρη οικονομια. Σκεψου τωρα αν και αλλες επ. ομαδες δεν τηρουσαν σωστα τα βιβλια τους.
      Μια χαρα επιδοματικη πολιτικη θα ειχαμε και αναδιανομη πλουτου χωρις μνημομια κτλ.

Συνεπως καποιες κοινωνικες ομαδες κρατουσαν παραπανω χρηματα απο αυτα που επρεπε και δεν εβαζαν το λιθαρακι στην πολιτεία οπου και ζουσαν, αγοραζοντας υπερελαστικα προιοντα του εξωτερικου καταστρέφοντας ετσι περαιτέρω το ισοζυγιο της χωρας.

Δηλαδη γινοταν σταδιακα το μπαταρισμα του πλουτου προς τη μια πλευρα με τα χρονια. Αναγκαστηκα το κράτος προκειμένου οι μεσαιοι και οι φτωχοι να αγοραζουν και να συντηρουν αλλους φτωχους επαγγελματιες μεσω της ζητησης που προκαλουν, προχωρουσε σε πανακριβο δανεισμο και τη παροχη με τα δωρα συνταξεων κτλ. Αυτα τα δωρα δεν ηταν απο τα εσοδα του κρατους απο αλλες κοινωνικες ομαδες αλλα ηταν απο εξωτερικο δανεισμο οντας και το ισοζυγιο μας εξωτ συναλ αρνητικο. Δηλαδη καθε χρονο ετοιμαζαμε αεροπλανα με πακετα δις, με ελληνικα χρηματα, και τα διναμε στις ξενες χωρες. Αυτο γινοταν.

Δεν ζουσαμε καλα τοτε επειδη ηταν αλλες οι κυβερνησεις, ζουσαμε εικονικα επειδη δεν υπηρχε σωστη φορολογικη πολιτικη, φορολογικη συνηδηση και πολιτικες εσωτερικης αναδιανομης του πλουτου σε ασθενεστερες ομαδες προκειμενου να ενισχύεται η αγοραστικη τους ζητηση που θα φερει πολλαπλασιαστικο αποτελεσμα.
      Αυτο τιναξε τα οικονομικα της χωρας. Τωρα παμε να κανουμε γενικα ως χωρα μια τετοια πολιτικη και παλι δεν μας αρεσει , οταν μαλιστα περασαμε οτι περασαμε. Δεν βαλαμε μυαλο.
      Δηλαδη, οπως ειπε ο vagkirk η υπολοιπη ευρωπη κινηται σε τελειως διαφορετική πολιτικη, και ολοι οι ελληνες θελουν να πανε εκει να ζησουν, αλλα δεν καθονται εδω να προαπαθησουν την αλλαγη. Σε καθε αλλαγη παντα ποναει. Τωρα διαβαζω στο ιντερνετ πως η ν.δ θα συνεχισει την πολιτικη του ελαχ.εγγυ. εισοδηματος και μαλιστα θα χωσει (θεωρητικα) αλλο ενα δις σε αυτην. Αυτο το κανει επειδη ακριβώς καταλαβαινει τον πολλαπλασιαστη απο μια τετοια πολιτικη στην εσωτερικη ζητηση. Διαβαστε τα συγγραματα σας λεω

Οταν σας βαζω να διαβασετε οικονομικα συγγραματα μακροοικομομιας, δεν το κανω για επιδειξη οπως πιστευετε, εγω εχω τις γνωσεις μου σε καποιους τομεις και ξερω τι θα τις κανω για να βγαλω το ψωμακι μου. Το κανω γιατι εστω δεκα πολιτες να διαβασουν θα εχουμε δεκα πολιτες με αυξημενη συλλογικη συνειδηση.

Οσο για τον πατερα σου και την συνταξη, αυτα που θα επαιρνε θα τα επαιρνε οσο η ανεργια ηταν στο επιπεδο εκεινο που πιστευαν και οι ιδιοι. Οταν δηλαδη φωναζει ο ανθρωπος (και οι δικοι μου τα ιδια λενε) για τη συνταξη του, να παει να τα πει στους γιατρους και σε υδραυλικους κτλ που εκλεβαν τον γενικο κουμπαρα του κρατους και οδηγησαν σε ενα κραχ δανεισμου ανευ προηγουμενου και ως συνεπεια την κατάρρευση της εσωτερικης ζητησης στη χωρα, που εφερε ως ντομινο κολοσσιαία ανεργία και κατεστραμμένα εσοδα στα ταμεια.

Πρεπει να μαθουμε οτι δεν ειμαστε μονοι μας σε αυτο τον κοσμο. Δηλαδη οτι εγω θα παρω τοσα χρηματα, φοροδιαφευγοντας, αλλα δεν με ενδιαφερει το τι θα κανει το κρατος να καλυψει τους κλεφτες, πολυ απλα στο τελος την τρως και λες και ενα τραγουδι. Δεν μπορει η νεολαια της χωρας να φευγει και να καταστεφεται και ο καθε παππους να κοιτα ακομα τη συνταξη του που υπολογιστηκε πριν το κραχ και 25 μοναδες μικροτερη ανεργεια σε μια χωρα με περισσοτερους πολιτες στην τριτη ηλικια. Ειναι μελος μιας κοινωνιας και εχει ευθυνη της ψηφου του τοσες δεκαετιες. Εχουν ευθυνη ολοι οι συνταξιουχοι ως ψηφοφοροι και ως πολιτες. Μικροτερη βεβαια των πολιτικων, αλλα εχουν.

Τωρα που εσκασε η οικονομια φυσικα ολα τα μετρα ειναι αντιλαϊκα. Ειναι οι συνεπειες των πραξεων μας ως πολιτες.

Δεν ειναι προσωπικο, ειναι γενικο αυτο που λεω, αλλωστε ως γονεας σου και βλεποντας την ευγενεια και τη παιδεια σου φανταζομαι τι εξαιρετικος ανθρωπος θα ειναι

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

1 Reply Last reply Reply Quote 0
      • S
        spi_duster last edited by

Καταρχήν φίλε Λαπ να σε ευχαριστήσω για την φιλοφρόνηση. Από εκεί και μετά να σου πω πως παρόλο που δεν στήριξα με την ψήφο μου τον ΣΥΡΙΖΑ, όταν πήρε την εξουσία ευχήθηκα από καρδιάς να τα καταφέρουν. Όχι μόνο εγώ αλλά και πολύς κόσμος που δεν είχε καν αριστερές καταβολές. Δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί απέτυχαν ολοκληρωτικά να προσθέσουν κάτι καινούργιο σε όσα ήξερα. Αντίθετα μάλιστα προσπάθησαν να επαναφέρουν τις χείριστες παλαιοκομματικές πρακτικές εναντια σε καθε λογική και ηθικό φραγμό. Ευτυχώς δεν το πέτυχαν απόλυτα. Αυτό που πέτυχαν όμως ήταν μια μεγάλη εθνική υποχώρηση και μια απόλυτη φτωχοποίηση στα συνήθη υποζύγια. Γιατί οι όποιες συντεχνίες συνέχισαν να λειτουργούν απρόσκοπτα ενώ οι φόροι άμεσοι και έμμεσοι αυξήθηκαν. Η διάλυση της οικονομίας είναι αυτό που νιώθει ο μέσος πολίτης από τον Εβρο έως και την Κρήτη. Το ίδιο συνέβη και στα σώματα ασφαλείας. Η υποκρισία τους επίσης στον υπερθετικό βαθμό. Ως κάτοικος σε περιοχή πολύ κοντά στο Μάτι και την Ραφήνα γνώριζα από πληροφορίες (από στόμα σε στόμα) πως υπήρχαν πολλοί νεκροί εκεί ήδη από τις 8 με 8 και κάτι το βράδυ. Ο Αλέξης και τα υπόλοιπα καλά παιδιά σε μια μεσονύχτια σύσκεψη μπροστα σε κάμερες συζητούσαν για τα αεροπλάνα που θα έστελναν εκεί το επόμενο πρωϊ... Αν είναι δυνατόν! Δεν συνεχίζω! Ευχαριστώ και πάλι.

....

• realzeus
          realzeus last edited by

Θεωρώ αδιανόητο ότι υπάρχουν μη κεφαλαιοκράτες που επικροτούν 7ήμερες εργασίες, 12ωρα κλπ. Στα γεννέθλιά τους δώρο μια σιδερένια μπάλα για το πόδι...

Από εκεί και πέρα, επιδόματα δίνονται στους αδύνατους σε όλες τις πολιτισμένες χώρες (Αγγλία, Σουηδία κλπ).

• K
            kkostask last edited by

Και μου έρχεται προχθές ένας ευγενέστατος- δεν το λέω ειρωνικά,πραγματικά ήταν- Ρομά με τρία κουτσούβελα και την γυναίκα του να αγοράσει σπίτι 100.000 ευρώ. Αφού συζητήσαμε αρκετά μου είπε ότι ασχολείται με 'ανακύκλωση μετάλλων' και εφόσον του δίνουν τόσα επιδόματα είναι σε θέση να αγοράσει σπίτι...
            Κανένας δεν λέει να μην βοηθιούνται οι αδύνατοι,το αντίθετο μάλιστα...χρειάζονται πολλά περισσότερα από μια ευνοούμενη πολιτεία για να εξασφαλίσουν αξιοπρεπή διαβίωση...αρκεί να περισσέψουν από τους εν ενεργεία βουλευτές που πήραν 'έκτακτο επίδομα' όπως και ο εφοπλιστής με τα δεν ξέρω πόσα καράβια.
            Δία,φτύσε την καραμέλα...πάλιωσε...

• realzeus
              realzeus last edited by

Ο χρήστης kkostask έγραψε:
              Δία,φτύσε την καραμέλα...πάλιωσε...

Σε ποια καραμέλα αναφέρεσαι αγαπητέ;

• K
                kkostask last edited by

7 ήμερη εργασία που υποτίθεται ότι είπε ο Κούλης...το έχεις πει ένα σωρό φορές...μην γίνεσαι τόσο Συριζαίος...

• realzeus
                  realzeus last edited by

Δεν υποτίθεται. Το είπε!!! Ας μην μας περνάει για χαζούς τουλάχιστον...

• K
                    kkostask last edited by

Δεν είπε αυτό και το ξέρεις...μάλλον έκατσες πολύ στην Αγγλία και τα ελληνικά σου έγιναν επιπέδου Τσακαλώτου....
                    Αν το κάνει κάτι τέτοιο πάντως,εννοείται ότι θα είναι η ταφόπλακα του και δικαίως.

• realzeus
                      realzeus last edited by

Κοίτα, 7ήμερη ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ υπάρχει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην χώρα (Δημόσιο, βιομηχανίες που δουλεύουν 24-7 κλπ). Αυτός μίλησε για 7ήμερη ΕΡΓΑΣΙΑ!!! Ή που δεν ξέρει λοιπόν ότι εδώ και αιώνες έχουμε 7ήμερη λειτουργία (άρα είναι πανάσχετος και δεν κάνει ούτε για να 'τρέξει' περίπτερο) ή εννοούσε να δουλεύουμε 7 μέρες τη βδομάδα. Το αφήνω πάνω σου, καθότι θεωρείς ότι τα ελληνικά σου είναι καλύτερα από τα δικά μου...

https://www.imerodromos.gr/o-mitsotakis ... -ergasias/

• K
                        kkostask last edited by

Όντως,το λινκ που παρέθεσες με εμφανέστατα τα σημεία μοντάζ, ήταν κατατοπιστικότατο....

ΥΓ: Δεν είπα πουθενά ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα.

• L
                          lap last edited by

Σπυρο, ουτε εγω τους ψηφισα. Ιδιαιτερα οταν επεζαν τη χωρα κορωνα γραμματα τραβουσα τα μαλλια μου. Επισης κατι ζωαδια με ακραιες τοποθετησεις και ροπη στη βια, οχι μονο τα απεχθανομαι αλλα θελω να τους χωσουν κιολας βαθια μεσα.
                          Δεν μπορω τη βια στην πολιτικη. Μου φαινεται αδιανοητο να ασκείται βια υπερ καποιων και κατα καποιων με οποιαδηποτε δικαιολογια. Ειμαι πολυ αστος σε αυτα και δεν ακουω τιποτα και καμια δικαιολογια. Μπουντρουμι ολοι μεσα να αναπνευσει η αστικη δημοκρατια.

Απο την αλλη δεν μπορω να πω οτι δεν σταθεροποιηθηκε η οικομομια, οτι δεν επεσε η αξια των χρεογραφων μας. Οτι τελος παντων καποιοι ειδαν επιδοματα και καταφεραν καπως να δουν ενα φως στην καθημερινοτητα τους κτλ.
                          Απο τη αλλη καποιοι πιεστηκαν παραπανω. Αλλα αυτα εχει μια χωρα που ειναι εκτος αγορων και οι προοπτικες επενδυσης σε αυτην ειναι πολυ χαμηλες. Ειναι μικρη η πιτα.

Εχουν γινει απειρα λαθη. Τα εχω εντοπισει και εγω αλλα το μοντελο του μικρα λογια (τωρα, γιατι το 2015 ηταν μεγαλα και ηλιθια λογια) με σταθερη οικονομια με σταθερη αναπτυξη αλλα παραλληλα στηριξη σε ασθενεστερους ειναι αυτο που χρειαζεται η χωρα κατ εμε. Φυσικα πρεπει να ξεκολλησουν κατι μεγαλα προτζεκτς. Μου βγαλαν τον αεροδιαδρομο ιστορικο δρομενο.
                          Οι τεραστιες επενδυσεις ειναι απαραιτητες αλλα χωρις να εδραιωθουν και αναπτυχθουν εργασιακα δικαιωματα ειναι λαθος. Ο συριζα εχει ενα σκοπο στην ιστορια. Πιστευω ειναι αυτος. Μετα ειτε θα αλλαξει σε κεντρο ειτε θα χαθει.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• K
                            kkostask last edited by

Η χώρα χρειάζεται πολλά,έχει παρέλθει η δυνατότητα προόδου με άσκηση μονόπλευρης πολιτικής. Δεν λύνονται τα προβλήματα δίνοντας μόνο επιδόματα,δεν λύνονται διαλύοντας κάθε εργασιακό δικαίωμα στο όνομα μιας επισφαλούς ανάπτυξης κ.ο.κ. Πρέπει πρωτίστως να αλλάξουμε νοοτροπία και να μην περιμένουμε από άλλους να κάνουν αυτό που πρέπει να κάνουμε εμείς. Το 2015 ειλικρινά ήλπιζα να έχει επιτυχημένη έκβαση το πείραμα της ΠΦΑ αλλά όπως όλοι μας διαψεύσθηκα. Δουλειά χρειάζεται κύριοι από όλους μας και εφαρμογή κοινής και απλής λογικής από όποιον κυβερνά....
                            Άσχετο...εδώ το καλύτερο δείγμα μονταζιέρας που έχω δει τα τελευταία χρόνια....καλύτερη και από το Μαξίμου...

Youtube Video

• V
                              vagkirk last edited by

Βρε παιδιά το 7ημερο προφανώς και δεν αναφέρεται στην υπέρβαση του 40ωρου ως το νόμιμο ωράριο πλήρους απασχόλησης.
                              Προσωπικά νομίζω πως του ξέφυγε σκόπιμα για να ανοίξει μια κουβέντα για την δυνατότητα 7ημερης λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων , μια μόνιμη απαίτηση και των δανειστών χρόνια τώρα η οποία δεν βρήκε ολοκληρωτική ανταπόκριση από καμία κυβέρνηση.
                              Εννοείται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι και η οριστική ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θα μετατοπιστεί προς τις μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές.
                              Προσέξτε δεν αναφέρομαι σε τουριστικές περιοχές και συγκεκριμένες εποχές του χρόνου που είναι σωστό , φανταστείτε να είναι ανοιχτά τα μεγάλα πολυκαταστήματα και Mall όλες τις Κυριακές που όλοι έχουν την άνεση χρόνου να συνδυάσουν βόλτα και αγορές , ποιος θα πάει να ξαναψωνισει σε μαγαζί της περιοχής του...

Sent from my PRO 6 Plus using Tapatalk

• F
                                fiatz last edited by

Ολη αυτη η φοβερη τροφη που δινει στους εργοδοτες η ΝΔ δημιουργει φοβο , φοβο και φοβο . Η λογικη λεει οτι θα πρεπει να προσλαβουν προσωπικο για 7μερη λειτουργεια . Ομως η αλλη λογικη λεει απολυσεις και προσληψεις χαμηλομισθων αφου η δουλεια θα βγαινει απλα +2 ημερες. Ταφοπλακα οχι των μεσαιων αλλα και των μεγαλων επιχειρησεων θα ειναι αυτο , απο την στιγμη που θα γινει. Αλλα θελω να ρωτησω κατι , δεν ειναι δικαιο να γινει και στις δημοσιες υπηρεσιες και στις τραπεζες αυτο ? Δηλαδη μονο ο καταναλωτισμος μας ενδιαφερει ? Εγω δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ μεσα στην εβδομαδα. Μπορω ομως Σαββατο να παω γιατι λοιπον να μην δουλευουν οι υπαλληλοι ? Παραθετω ενα απιστευτα χαζο ερωτημα που πολλοι απο εμας το εχουμε αναρωτηθει ..

• realzeus
                                  realzeus last edited by

Ο χρήστης kkostask έγραψε:
                                  ΥΓ: Δεν είπα πουθενά ότι τα δικά μου ελληνικά είναι καλύτερα.

Αυτό ήταν απλά τσαχπινιά δηλαδή;

Δεν είπε αυτό και το ξέρεις...μάλλον έκατσες πολύ στην Αγγλία και τα ελληνικά σου έγιναν επιπέδου Τσακαλώτου....

Όντως,το λινκ που παρέθεσες με εμφανέστατα τα σημεία μοντάζ, ήταν κατατοπιστικότατο....

Στην 1η δήλωσή του είπε τα εξής:

Youtube Video

ΞΑΝΑΛΕΩ, στην βιομηχανία ισχύει εδώ και δεκαετίες η 7ήμερη λειτουργία. Οπότε τι μας λέει ο Κούλης εδώ;
                                  Κι εγώ σαν υπάλληλος θέλω απλά το 9-5 μου, 40 ώρες τη βδομάδα. Θα μπορέσω να πω στο αφεντικό μου ΟΧΙ, αν το νομοθετήσει αυτός ο Κούλης;

Βρε παιδιά το 7ημερο προφανώς και δεν αναφέρεται στην υπέρβαση του 40ωρου ως το νόμιμο ωράριο πλήρους απασχόλησης.

Πως είσαι τόσο σίγουρος για αυτό;

Προσωπικά νομίζω πως του ξέφυγε σκόπιμα για να ανοίξει μια κουβέντα για την δυνατότητα 7ημερης λειτουργίας όλων των επιχειρήσεων , μια μόνιμη απαίτηση και των δανειστών χρόνια τώρα η οποία δεν βρήκε ολοκληρωτική ανταπόκριση από καμία κυβέρνηση.
                                  Εννοείται πως αν συμβεί κάτι τέτοιο θα είναι και η οριστική ταφόπλακα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων καθώς ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς θα μετατοπιστεί προς τις μεγάλες αλυσίδες και πολυεθνικές.

Έρχεσαι στα αριστερά λόγια μας...

Εγω δεν μπορω να παω στο ΙΚΑ μεσα στην εβδομαδα. Μπορω ομως Σαββατο να παω γιατι λοιπον να μην δουλευουν οι υπαλληλοι ? Παραθετω ενα απιστευτα χαζο ερωτημα που πολλοι απο εμας το εχουμε αναρωτηθει ..

• C
                                    criuser last edited by

Τα περί 7ημέρου προφανώς αναφέρονται στην 7ήμερη λειτουργία όλων και των καταστημάτων . Για μένα δεν είναι κακό . Το ότι θα δημιουργήσει πρόβλημα στους μικρομικρούς και όχι στους μεσαίους είναι βέβαιο . Αλλά από την άλλη γιατί πρέπει κάθε τρύπα των 20-30 τμ να είναι ένα μαγαζί που δουλεύει ένας και δεν πληρώνει τις υποχρεώσεις του ?

Είναι σίγουρο ότι θα υπάρξει μείωση της ανεργίας αν πάμε στην 7ήμερη δουλειά των επιχειρήσεων με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα υπάρχουν πελάτες που θα καταναλώσουν αυτές τις ημέρες .

Τώρα είμαι σε μία μικρή κωμόπολη που έχει μικρή αγορά . Αλλά λόγω τριημέρου έχει κόσμο 3-4 φορές τον μόνιμο πληθυσμό της . Γιατί να μην είναι ανοικτά τα μαγαζιά την Κυριακή και το Σάββατο το βράδυ ?

Γενικά η αγορά βρίσκει τις δυνατότητες της μόνη της . Τα περί Κυριακής αργίας είναι για τους παπάδες , οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω , δουλεύουν τις Κυριακές ... Αλλά θέλουν να μην δουλεύουν οι πελάτες για να έχουν ακροατήριο .

Λαπ τα περί 'φοροδιαφυγής' που λες είναι παραμυθάκια φτηνής προπαγάνδας . Σε μία χώρα που οι 8 στους 10 κρατικούς υπαλλήλους και ίσως λέω και λίγους , τα έπαιρναν και τα παίρνουν για να χάνει το κράτος λεφτά , ενώ όλα τα δημόσια έργα έχουν τεράστιες μίζες , το άθροισμα όλων αυτών είναι πολύ μεγαλύτερο από την όποιο φοροδιαφυγή των 3-4000 τον χρόνο κάνουν 10.000 ηλεκτρολόγοι , άλλες 10000 υδραυλικοί και των 20000 τον χρόνο που κάνουν 2000 μεγαλογιατροί και 2000 μεγαλοδικηγόροι... Όλα αυτά τα λεφτά είναι θεωρητικά πάνω - κάτω 200 εκ . Δηλαδή μόνο το 1/15 του ΕΝΦΙΑ .

Μόνο το 1/60 των μισθών των ξυστών και το 1/120 των ποσών που δίνει το κράτος για συντάξεις δημοσίων - δεκο και επιχορηγήσεις στα ταμεία .

Θέλεις να στο διπλασιάσω ? Να στο τριπλασιάσω ?

Να σου θυμίσω τα ιδιαίτερα των καθηγητών-δασκάλων του δημοσίου ? Το τι γίνεται σε πολεοδομίες , δασαρχεία , τελωνεία , εφορίες , δικαστήρια , νοσοκομεία , δημόσια έργα , ασφαλιστικά ταμεία , δήμους και αλλού ?

Πρώτα το κράτος πρέπει να μαζέψει τα του οίκου του και μετά να μιλάει για οτιδήποτε άλλο .

Αλλά οι ξένοι έχουν βρεί λύσεις . Περνάνε στην δήλωση σου ΟΛΑ τα έξοδα που κάνεις και έτσι φορολογείσαι μόνο στην διαφορά . Η φορολογείσαι με ένα ποσό και μετά μπορείς να καταναλώνεις και να πληρώνεις έμμεσους φόρους .

Εδώ όμως πρέπει πρώτα να ταΐσουμε την κρατική αγελάδα , μετά να δώσουμε επιδόματα σε λίγους άτυχους και σε χιλιάδες λαμόγια και μετά να δούμε τι θα κάνουμε για τον νοικοκύρη που πληρώνει τους φόρους του , ακόμα και αν δεν πληρώνει όλους .

Αριστερά στην Ελλάδα 1917 - 2023
                                    πόσο κάνει βρε παιδιά ένας φορτιστής τελικά...

• S
                                      stormold last edited by

Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
                                      ....
                                      ΞΑΝΑΛΕΩ, στην βιομηχανία ισχύει εδώ και δεκαετίες η 7ήμερη λειτουργία. Οπότε τι μας λέει ο Κούλης εδώ;
                                      Κι εγώ σαν υπάλληλος θέλω απλά το 9-5 μου, 40 ώρες τη βδομάδα., Θα μπορέσω να πω στο αφεντικό μου ΟΧΙ, αν το νομοθετήσει αυτός ο Κούλης;

Καταρχήν κάνεις λάθος. Το μοντέλο 24χ7x365 ισχύει σε πάρα πολλές εταιρείες πολλών κλάδων υποχρεωτικά. Άρα δεν αφορά μόνο τον βιομηχανικό τομέα.

Επίσης σε πάρα πολλές εταιρείες πλακώνονται οι υπάλληλοι μεταξύ τους για να εργάζονται ώρες και μέρες για να βγάζουν περισσότερα χρήματα. Επίσης πολλοί υπάλληλοι διακαώς επιθυμούν ελαστικά ωράρια και δεν θέλουν να εγκλωβίζονται σε ένα ωράριο 9-5 Δευτέρα/Παρασκευή. Επίσης υπάρχουν πάρα πολλοί που εργάζονται υπερωριακά είτε επειδή πληρώνονται υπερωρίες, είτε επειδή μαζεύουν ώρες για ρεπό, είτε επειδή τους υποχρεώνει εκβιαστικά ο εργοδότης, είτε επειδή είναι βιτσιόζοι.

Ειδικά οι τελευταίοι οι βιτσιόζοι είναι απίστευτα πολλοί στην Ελλάδα.
                                      Καριερίστες, σαλεμένοι, βαρεμένοι, ηλίθιοι, βλαμμένοι που έχουν κάνει το γραφείο σπίτι τους.
                                      Εγώ εργάζομαι σε τέτοιο περιβάλλον. Ο εργοδότης έχει πει όλοι να αποχωρούν στην ώρα τους και κανείς δεν φεύγει. Ούτε με οικογένειες ασχολούνται, ούτε με παιδιά, ούτε τους ενδιαφέρει αν έχουν σπίτι. Το γραφείο είναι το σπίτι τους. Αν δεν πάει 8 το βράδυ κανείς δεν φεύγει.

Και ειδικά οι άντρες που είναι παντρεμένοι με παιδιά όχι μόνο δεν θέλουν να πηγαίνουν σπίτια τους, αλλά όλη την μέρα γκρινιάζουν για τις γυναίκες τους, τα παιδιά τους. Ακούνε την λέξη σπίτι και βγάζουν σπυράκια!
                                      Το μόνο που θέλουν είναι να κάθονται στο γραφείο και ας το ξύνουν χαζεύοντας στο ίντερνετ γκομενάκια, πορνό, χρηματιστήρια, τζόγους κλπ... Οι κλασσικοί παντρεμενάκιδες που βλέπουν την γυναίκα τους και τρέχουν από την άλλη πλευρά.

Τώρα θα μου πεις γιατί τα γράφω όλα αυτά;
                                      Γιατί πολύ απλά σε ένα τόσο ανομοιογενές περιβάλλον ανθρώπων είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπούνε κανόνες.

Συνεπώς ο Μητσοτάκης δεν έχει να καταστρέψει κάτι. Είναι ήδη όλα κατεστραμμένα.

Ειδικά ο ΣΥΡΙΖΑ τα αποτελείωσε εντελώς. Ήταν που ήταν όλα μαύρο χάλι, ήρθε ο ΣΥΡΙΖΑ και έβαλε ταφόπλακα.

• L
                                        lap last edited by

http://www.kathimerini.gr/466198/articl ... is-to-2009

Ταξιδευτη δες λιγο αυτο.

Και μετα δες λιγο αυτο

http://ctrl.naftemporiki.gr/fu/p/116341 ... t-euro.jpg

Ειναι σε αλλη χρονικη περιοδο αλλα γενικα δειχνει το μεγεθος των αναγκων του κρατους μας.

32 δις η αναγκες της χωρας μας για να ζησουμε κανονικα, 28 δις οι φοροκλεφτες. Αγοραζοντας δε και πανακριβα αυτοκινητα και αλλα προιοντα τα οποια διελυσαν το εμπορικο μας ισοζυγιο και εριχνε το αξιογραφο μας ως αξια και δημιουργουσε εντονες πληθωριστικες τασεις με ενα νομισμα που το ηλεγχε η ΕΚΤ.

Δηλαδη οι ελληναραδες φταινε σε τεραστιο βαθμο που λενε μεγαλα λογια και φανφαρες τωρα μαι τα παιδια τους φευγουν στο εξωτερικο.
                                        Κοιτα την μειωση απο θανατους, μη νεες γεννησεις και μεταναστευση
                                        https://tradingeconomics.com/greece/population

Οχι οσο οι πολιτικοι που δεν τους εκοψαν τον κωλο και φοβοντουσαν το πολιτικο κοστος, αλλα πρεπει να καταλαβουμε ποια η πραγματικοτητα και ετσι να κρίνουμε σωστα.

Με λιγα λογια αν δεν υπηρχε η μαγκια του ελληνα ο φπα θα ταν 9% σε ολα και 5% στα τροφιμα. 10-12% στις επιχειρησεις και φυαικα προσωπα και φυσικα δεν θα υπηρχε ενφια
                                        Αλλα οι ελληναραδες κλεβανε και μετα σαν καλοι χριστιανοι αδιαφορουσαν για την ελλειψη ρευστοτητας σε ευπαθεις ομαδες. Επειτα εβριζαν σαν καλοι χριστιανοι τις πολιτικες οπως εγγ. ελα.εισ, γιατι τους αυξανε τον φορο σε οτι και αν δηλωναν, που δε δηλωναν αλλα τα πληρωναν οι μισθωτοι.
                                        Μετα ενιωθαν και πατριωτες οταν μαλιστα το κρατος απαιτουσε κεφαλαια να χρηματοσοτησει την αμυνα, τα σχολεια του εθνους και τα νοσοκομεια αλλα ελεγαν πως δεν εχουν. Δηλαδη για αυτους ο διπλανος ελληνας που υποφερει δεν ειναι σημαντικος δεν ειναι πατριδα, ουτε τα κεφαλαια του κρατους για την αμυνα και τη σωστη λειτουργια του, ουτε αυτο ει αι πατριδα.
                                        Αυτη η γενια διέλυσε τη χωρα, και ακομα εχει αποψη.

Γενικα οποιος ασχολειται με οικομομικα το γνωριζει. Η φοροδιαφυγη ηταν τεραστια και κατεστρεψε το κρατος. Οχι οι δημοσιοι υπαλληλοι και ο αριθμος τους. Οι δημοσιοι υπαλληλοι εως εναν βαθμο στηριζαν και την εσωτερικη ζητηση μεσω του πολλαπλασιαστη της αγορας ενω καλυπταν ολους τους αλλους φοροφυγαδες. Δηλαδη το κρατος ζουσε λογω των δημοσιων υπαλληλων που φορολογουσε ωστε να εχει εσοδα. Δηλαδη εκανε λογιστικες εγραφες και ετσι επιβιωνε ο κρατικος φορεας.
                                        Φυσικά και οι έμμισθοι και οι συνταξιουχοι.

Οι αλλοι ομως ελληναραδες οπως ειπαμε. Δήλωναν ψίχουλα και φωναζαν για το κρατος και τον αριθμο των δημοσίων υπαλλήλων. Ιδεα δεν είχαν για το τι συνέβαινε.

Πολλες φορες απο τον μικροκοσμο της καθημερινοτητας μας δεν μπορουμε να δουμε τη συνολικη εικονα. Για αυτο υπαρχουν οι ανθρωποι που ξημεροβραδιαζονται με το να βγαζουν δεικτες.

Ενα μπραβο γενικα στα παιδια της στατιστικης και των μαθηματικων που χωρις αυτα δεν μπορει να κυβερνηθει ενα κρατος.

Εδω τα χαϊρια μας, και η προσπαθεια να επιβιωσει το κρατος εξυπηρετωντας τα τεραστια ελλειματα του παρελθοντος, που οπως ειπαμε η μειωμενη ζητηση των φτωχωτερων στρωματων οδηγησε σε πολιτικες τονωσης της ζητησης μεσω ακριβων εξωτερικων δανειων και δωρακια μεσω συνραξεων και μιαθων του δημοσιου. Και αυτο διοτι καποιοι ετρωγαν με χρυσα κουταλια. Και ειναι ο γιατρος και ο υδραυλικος της γειτονιας σας.

https://en.m.wikipedia.org/wiki/Taxation_in_Greece

Οσο για τη διαφθορα, συμφωνω αλλα δεν ειναι ξεχωριστο κεφαλαιο. Απλα η φοροδιαφυγη θεωρειται διαφθορα του πολιτη προς το κρατος.

Το υψος της και γενικως την εικονα που παρουσιαζουν οι επιχειριχεις μποεεις να το δεις και εδω.

https://tradingeconomics.com/greece/corruption-rank

Εδω η ευκολια του επιχειρειν

https://tradingeconomics.com/greece/eas ... g-business

Εδω βλεπουμε πως ενα κομμα, που να συμφωνησω ειναι ενα τουρλουμπουκι, τα καταφερνει καλυτερα στα οικονομικα απο τους φωνακλαδες. Εδω βλεπουμε και τις ενστασεις μου για τη ν.δ και την ικανοτητα της να κυβερνησει σωστα με αυτα τα επιτελεια, βλέποντας παντα τα νουμερα που βγαινουν απο δεικτες.

Οπως εχω ξαναπει μ αρεσει η λαϊκη δεξια της Ν.Δ. Εχει καλες βασεις για την ελληνικη πραγματικοτητα και ειναι ανθρωπιστικη σε μεγαλο βαθμο και κοιτα περισσοτερο τους εργαζομενους ενω συνδραμει τους ελληνες μικρομεσαιους επιχειρηματιες εναντι των μεγαλων ξενων κολοσσων. Οπως επισης πιστευει στο μοντελο αναπτυξης του Κεϋνς και στην αναδιανομη του πλουτου ως αυτοματοποιηση της ανατροφοδοτησης της εσωτερικης ζητησης. Αλλωστε και το πασοκ λαϊκη δεξια εγινε. Το θεμα ειναι τα επιτελεια τους να εχουν την ικανοτητα και την αδιαφορια για το πολιτικο κοστος που απαιτειται.

Τελος παντων, καλη καρδια και να εχουμε υγεια πανω απο ολα.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΟΞΥΓΟΝΟ

• G
                                          george1977 last edited by

O cruiser είναι από τους τυχερούς που απολάμβανει την Κύμη με το φυσικό της αιρκοντίσιον.

Κλασική περίπτωση όπου στην κυριως κωμόπολη ο επισκέπτης έπρεπε να ακουληθήσει τους κανόνες της. (κλειστά τα μεσημέρια τα μαγαζία, τα περιοδικά ένα μήνα πίσω- απίστευτο και όμως εως πρόσφατα-)

έχω φάει κόλλημα αυτήν την περίοδο με την Αττική οδο και είναι αυτό που λεω στον φίλο μου και πατριώτη cruiser ότι είνα πολύ επιεικής με τον ΚΚ τον Β.

Η σύμβαση της Αττικής Οδού είναι το Πασοκ του Σημίτη . Διαφήμιση για έργα πνοής, ταίσμα όλου του κόσμου γυρώ γυρώ ώστε ο καθένας να πει ένα καλό λόγο και να μην διαβάσει την αποκιακού τύπου σύμβαση.

Η επιστροφή του έργου στο δημόσιο όταν επιστραφούν στην κοινοπραξία τα 174 εκατομμυρία που είχε επενδύσει και μια λογική απόδοση των ιδίων κεφαλαίων από τα κέρδη της ΑΟ είναι απόλυτα λογική.
                                          Αυτό που ήταν παράλογο, αποικιοκρατικό όπως θέλετε πείτε το ήταν η ελευθερία της κοινοπραξίας να μην έχει στα έξοδα της περιορισμούς όπως είναι ο κανόνας.
                                          Αποτέλεσμα τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης εαν τα υπολογίζαμε άνα χμ ((65 χλμ η Αττική Οδος) να φτάνουν στο αστρονομικό πόσο του 1.000.000 ευρώ ανα έτος.
                                          Την Πατούλαινα να έβαζες να διακοσμήσει το χλμ αυτό λιγότερο θα ερχόταν.

Μετά το κράξιμο που έπεσε αναγκάστηκε η εταιρία και μάζεψε τα έξοδα συντήρησης (γύρισε πίσω 25εκ από προβλέψεις το 2017) , τα έξοδα λειτουργίας παρέμειναν όμως στα 40 εκ, πολυ μεγάλο νούμερο έαν σκεφτείς οτι η εταιρία δεν έχει βρει τρόπο να χρεώνει τα διοδιά με το χιλιόμετρα που διανύεις, αλλά πληρώνεις είτε πας μια έξοδο είτε όλη την ΑΟ 2,8 (τώρα σε λιγες μέρες 3,00 και σε λίγο 3,30)

Οπότε κανενα έλεος για τον ΚΚ τον Β, προσχηματικά πολέμησε το σύστημα ενώ μπορούσε να τους περάσει τις συμβάσεις υπο αυστηρό έλεγχο. (μόνο στις ημέρες του οι Αττικές Τηλεπικοινωνίες (στην πλάτη της Αττικής Οδού πάντα) πουληθήκαν στην χολ και στην Βονταφον αργότερα με μεγάλο κεφαλαικό κέρδος -ενώ τα έξοδα ;)))

• 2
                                            21-quadra last edited by

Στην Ελλάδα ( ιδίως στα χρόνια του ΣΥΡΙΖΑ ) ζούν δύο είδη ανθρώπων, οι άρπαγες και οι επαίτες, είναι εύκολο να γίνει ο διαχωρισμός γιατί εμείς λίγο - πολύ ξέρουμε σε πια κατηγορία ανήκουμε και γνωρίζουμε και ποιοί ανήκουν στην άλλη κατηγορία.

• First post
                                              Last post
                                            • 1
                                            • 2
                                            • 691
                                            • 692
                                            • 693
                                            • 694
                                            • 695
                                            • 753
                                            • 754