-
Πριν λίγο άκουσα (σε συζήτηση με συνεργάτες μου) ένα απίστευτο σενάριο περί των πολιτικών εξελίξεων και αφορά όχι μόνο τις επόμενες εκλογές αλλά και τις μεθεπόμενες. Αν γίνουν αυτά που μου είπαν τότε μιλάμε για την απόλυτη πολιτική διαπλοκή... και μάλλον το θέμα εδώ πρέπει να κλειδωθεί δια παντός.
-
Τι άκουσες ?
Για το σύστημα ΚΚ-ΚΜ-ΑΤ ? -
Το σενάριο ειπώθηκε από βαμμένο αριστερό που θεωρητικά ψηφίζει ΣΥΡΙΖΑ αλλά δεν τολμά να το πει. Πάντως ασχολείται και με τα συνδικαλιστικά.
Και είπε το εξής:
Τρέχει σχέδιο στο οποίο βοηθά και η Ντόρα.
Στην ΔΕΘ ο Τσίπρας θα ανακοινώσει ότι παγώνουν οι μειώσεις στις συντάξεις και διάφορες άλλες παροχές.
Στις εκλογές θα βγει ξανά ο Τσίπρας και θα συγκυβερνήσει με ΚΙΝΑΛ.
Ο Μητσοτάκης θα παραιτηθεί και η Ντόρα θα κάνει πρόεδρο τον Μπακογιάννη.
Αμέσως θα αποχωρήσουν οι 'ακροδεξιοί της ΝΔ' και ο Σαμαράς.
Ο Μητσοτάκης θα περιοριστεί στο βουλευτιλίκι.
Στην ΝΔ θα επιστρέψουν Αντώναροι, Παπακώστες και πολλοί των ΑΝΕΛ.
Τσίπρας στο Μαξίμου-Μπακογιάννης-Φώφη-Ντόρα θα κλείσουν οριστικά το Μακεδονικό με βάση την συμφωνία των Πρεσπών.
Μεθεπόμενος πρωθυπουργός Μπακογιάννης με τις ευλογίες του Τσίπρα/Ντόρας/Φώφης.Και όλοι μαζί θα συνεχίσουν αυτό που ζούμε από την μεταπολίτευση και μετά.
Το μόνο που δεν ήξερε τι θα γίνει ήταν για τους 'ακροδεξιούς της ΝΔ'.
Εγώ δεν τα πολυπιστεύω αυτά, αλλά εδώ είναι Ελλάδα και τα υπόγεια δουλεύουν ανελλιπώς...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν υποστηρικτές να υπάρχει Φόρος Ακινήτων, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτός ο φόρος και τι προσφέρει στο Ακίνητο;Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο ακίνητο ή στον ιδιοκτήτη του. Προσφέρει σίγουρα έσοδα στο κράτος ώστε να τα σπαταλήσει σε προσλήψεις δικών του παιδιών, σε αύξηση προσωπικού στην ΕΡΤ, ή ακόμα και σε πράγματα τα οποία παρόλο που είναι όντως σημαντικά, δεν είναι πιο σημαντικά από την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που απαιτείται για να συνεχιστεί η λειτουργία τους.
Εγώ μέχρι φέτος πλήρωνα επιπλέον γύρω στα €1000 ασφάλεια για πυρκαγιές, σεισμούς κλπ για τα 4 ακίνητα.
Δυστυχώς τα κουκιά δεν βγαίνουν πλέον με τίποτα καθώς για ΕΝΦΙΑ και εφορία πρέπει να πληρώνω €800 τον μήνα κάθε μήνα, οπότε από τη νέα χρονιά μάλλον θα αναγκαστώ να διακόψω τις ασφάλειες και θα ελπίζω να μην γίνει καμιά στραβή και μείνουμε στον δρόμο.Και για να καταλάβουμε λίγο το πως η υπερφορολόγηση σκοτώνει όλη την οικονομία και τον προγραμματισμό των πολιτών, το ΚΤΕΟ που πέρασα το BMW πριν λίγες μέρες μου είπε ότι σιγά σιγά πρέπει να αλλάξω λάστιχα. Έχουν ακόμα καλό βάθος πέλματος, αλλά έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. Ήμουν ήδη στο ψάξιμο για καινούργια, είχα στην πάντα το χιλιάρικο. Πλέον μετά την ψυχρολουσία του ΕΝΦΙΑ αναγκαστικά και αυτά μπαίνουν στις καλένδες και βλέπουμε.
-
Δεν μου φαίνεται και πολύ δύσκολο αυτό το σενάριο Storm!! Είναι γνωστό το ποιόν της Ντόρας (ας μην ανοίξω το στόμα μου...) αλλά και το πως κυβερνάτε η Ελλάδα και το πως ψηφίζει ο κόσμος. Εάν δεν γίνει επανάσταση, δεν πρόκεται να αλλάξει / βελτιωθεί κατι στην Ελλάδα.
-
Αν επιβεβαιωθουν τα σεναρια ας μαζευουμε τις βαλιτσες μας και οι τελευταιοι πληρωτες του δημοσιου....Να δουμε τοτε ποιος θα μεινει να χρυσοπληρωνει τους κηφηνες του δημοσιου η τους μεγαλοσυνταξιουχος...Αλλα ξεχασα η θεωρια τους ειναι οτι αφου τους πληρωνουμε αυτους το χρημα κινειται και ολα βαινουν καλως....ηλιθια αριστερη θεωρηση της οικονομιας...Το που σκατα θα βρουνε τα λεφτα νατους πληρωσουν κανεις δε το σκεφτηκε...εκτος απο το μεγαλο ντενεκε βαρουφακη π θα εκοβε νομισμα αξιας κωλοχαρτου βενεζουελας...
Βεβαια κ ο μητσοτακης ο λαικιστης ειπε θα κοψει τον ενφια..Δε μας ειπε πως θα το κανει..
θα απολυσει κοσμο (που ειπε επισης δε θα το κανει) η θα αυξησει αλλους φορους;;
Η απλα θα γεννησει λεφτα(δανειστει δλδ παλι απο τους ευρωπαιους) οπως καναν και ολοι οι προκατοχοι του και μας φεραν σε αυτη τη κατααταση;Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν υποστηρικτές να υπάρχει Φόρος Ακινήτων, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτός ο φόρος και τι προσφέρει στο Ακίνητο;
Δεν προσφέρει απολύτως τίποτα στο ακίνητο ή στον ιδιοκτήτη του. Προσφέρει σίγουρα έσοδα στο κράτος ώστε να τα σπαταλήσει σε προσλήψεις δικών του παιδιών, σε αύξηση προσωπικού στην ΕΡΤ, ή ακόμα και σε πράγματα τα οποία παρόλο που είναι όντως σημαντικά, δεν είναι πιο σημαντικά από την φτωχοποίηση της μεσαίας τάξης που απαιτείται για να συνεχιστεί η λειτουργία τους.
Εγώ μέχρι φέτος πλήρωνα επιπλέον γύρω στα €1000 ασφάλεια για πυρκαγιές, σεισμούς κλπ για τα 4 ακίνητα.
Δυστυχώς τα κουκιά δεν βγαίνουν πλέον με τίποτα καθώς για ΕΝΦΙΑ και εφορία πρέπει να πληρώνω €800 τον μήνα κάθε μήνα, οπότε από τη νέα χρονιά μάλλον θα αναγκαστώ να διακόψω τις ασφάλειες και θα ελπίζω να μην γίνει καμιά στραβή και μείνουμε στον δρόμο.Και για να καταλάβουμε λίγο το πως η υπερφορολόγηση σκοτώνει όλη την οικονομία και τον προγραμματισμό των πολιτών, το ΚΤΕΟ που πέρασα το BMW πριν λίγες μέρες μου είπε ότι σιγά σιγά πρέπει να αλλάξω λάστιχα. Έχουν ακόμα καλό βάθος πέλματος, αλλά έχουν αρχίσει να ξεραίνονται. Ήμουν ήδη στο ψάξιμο για καινούργια, είχα στην πάντα το χιλιάρικο. Πλέον μετά την ψυχρολουσία του ΕΝΦΙΑ αναγκαστικά και αυτά μπαίνουν στις καλένδες και βλέπουμε.
Θα συμφωνήσω σε όλα. Πίστευα ότι ένα ποσοστό του ΕΝΦΙΑ θα γύρναγε στον ιδιοκτήτη ως υπηρεσία από το κράτος. π.χ. κάποια χρήματα λόγω φυσικής καταστροφής ή άμεση επιδότηση για υποχρεωτικές επεμβάσεις ή με κάποιον άλλο τρόπο που να αφορά την ακίνητη περιουσία. Αλλά τελικά είναι φόρος για να συντηρείται το κράτος, ο κρατισμός και όσους τρώνε από αυτά.
-
Ωραίο το σενάριο. Πάντως, είτε γίνει κάτι τέτοιο, είτε βγει ο Μητσοτάκης, δεν θα αλλάξει και τίποτα μέχρι το 2023 (για τους αισιόδοξους) ή το 2063 (για τους απαισιόδοξους). Οπότε, με ότι κρίνει ο καθένας ως σωστό, πάει στην κάλπη όταν έρθει η ώρα. Βοήθειά μας!
-
To σενάριο νίκη Τσίπρα δεν παίζει με την καμία . Ο,τι και να δώσει . Αυτό που παίζει είναι αν θα έχουμε δεξιό διάλειμμα μεταξύ εκλογών και εκλογής προέδρου και μετά απλή αναλογική .
Αλλά επειδή παίζουν διάφορα , αλλά το κύριο σενάριο είναι ότι έχουμε ακόμα 5 χρόνια μνημόνια μέσω των πλεονασμάτων 3,5 % , δυνατότητες Τσοβολισμού δεν υπάρχουν .
Αρα τι μπορεί να υποσχεθούν και οι δύο ? Μη μείωση συντάξεων για τους ΗΔΗ συνταξιούχους , κάτι αναδρομικά που έχει βγάλει το ΣτΕ , κάτι διορισμούς κλπ .
Από την στιγμή που πρώτο κόμμα θα είναι η ΝΔ και θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών ,εναλλακτικές θα βρεθούν .
Αυτό που λέω όμως εγώ , είναι αν απαιτηθεί από τους ξένους να πάμε σε μεγάλο συνασπισμό και ίσως και σε λίγο πιο προεδρικό πολίτευμα .
Αλλωστε το 20 συμπληρώνονται τα 11 χρόνια αφωνίας και την προηγούμενη φορά είχαμε επιστροφή...
Εστω και ως ΠτΔ με νέο ρόλο .
-
Δεν ξέρω ρε παιδιά.
Ο τύπος όμως που τα έλεγε έβαζε και στοίχημα και επέμενε ότι 'ο Κυριάκος δεν θα γίνει ποτέ πρωθυπουργός'.
Και δεν είναι και τυχαίος τύπος!Αν παίζει σχέδιο θα φανεί στην ΔΕΘ.
-
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Αυτό που παίζει είναι αν θα έχουμε δεξιό διάλειμμα μεταξύ εκλογών και εκλογής προέδρου και μετά απλή αναλογική .Παίζει πολύ δυνατά αυτό το σενάριο.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Επειδή βλέπω ότι υπάρχουν υποστηρικτές να υπάρχει Φόρος Ακινήτων, μπορεί κάποιος να μου εξηγήσει γιατί υπάρχει αυτός ο φόρος και τι προσφέρει στο Ακίνητο;Αυτος ο φορος υπαρχει σε πολλες ανεπτυγμενες χωρες
Αν θελουμε να το δουμε απο αναπτυξιακη σκοπια,σε αναγκαζει να το αξιοποιησεις ή να το πουλησεις.
Δηλαδη τερμα το: εχω ενα χωραφι στο χωριο,δεν το κανω τιποτα και το πουλαω μονο για 100 δισ.
Τωρα ή θα πληρωνεις τον ΕΝΦΙΑ αγογγυστα,ή θα το πουλησεις,ή θα το νοικιασεις,ή θα κανεις μια επενδυση σε αυτο.Ο μονος τροπος να μειωθουν οι φοροι,ειναι να μειωθουν τα εξοδα του κρατους,δηλαδη:
Να μειωθουν τα τοκοχρεωλυσια (πχ διαγραφη χρεων,επιμηκυνση,μειωση επιτοκιου)
Να μειωθουν τα οσα το κρατος ξοδευει σε χρησιμα και μη χρησιμα πραγματα,το τεραστιο κονδυλι ειναι οι συνταξεις με μεγαλη διαφορα. -
Το μεγάλο πρόβλημα είναι η ταυτόχρονη επιβολή φόρων-περικοπών μισθών-συντάξεων και μείωση εισοδημάτων.
Σε μια σοβαρή χώρα θα μπορούσες να κάνεις έναν προγραμματισμό και να ξέρεις ότι για το/α ακίνητό/α σου θα πληρώνεις αυτά και να έχεις τον χρόνο να ρυθμίσεις τις επιλογές σου(πώληση-πάω σε πιο φτηνό στην χρήση σπίτι, πουλάω μέρος περιουσίας σε καιρό όπου υπάρχει αγορά(έστω και με πετσοκομμένες τιμές).
Εδώ ρε παιδιά βάλανε χαράτσια 1000-1500 ευρώ σε αυτοκίνητα που δεν είχαν αξία στο τέλος και θα κολώνανε να σου ρίξουν 5-6-7-8 κατοστάρικα σε ένα σπίτι;
Τι είναι πιο άδικο; Να τρως ΕΝΦΙΑ 7 κατοστάρικα σε ένα σπίτι που έχει και μια αξία(έστω και μέσα στην ύφεση)-μπορεί υπό συνθήκες να προσφέρει εισόδημα ή να τρως ένα φόρο πολυτελείας σε ένα jeep που δεν πωλείται πάνω από 5-10k και δεν μπορείς καν να το ξεφορτωθείς και φυσικά δεν προσφέρει εισόδημα;
Από την άλλη δεν μπορεί κάποιος με 2-3-4 ακίνητα να ζητάει σωτηρία και ίδια αντιμετώπιση με αυτόν που χρωστάει(σε τράπεζα ή εφορία) την 1η κατοικία. Ας πουλήσει χαμένος. Η ζωή είναι πάντα επιλογές και άλλες φορές μας βγαίνουν-άλλες όχι. Όλοι έχουμε χάσει από τις επιλογές μας...Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.
Υ.Γ: Το περιουσιολόγιο έχει δείξει σε άλλες χώρες ότι πάντα την πληρώνουν οι αδύναμοι και όχι οι ισχυροί που ανά πάσα στιγμή αλλάζουν χώρα στις περιουσίες. Άσε που ποιος θα δηλώσει τιμαλφή και πίνακες σε μια χώρα που τα έγγραφα κυκλοφορούν φειγ βολάν. Να σου μπουκάρουν σπίτι ή να σου απαγάγουν το παιδί επειδή ξέρουν ότι έχεις δηλώσει ένα πίνακα ή 5 ρολόγια. Πολύ έξυπνο...
-
Κατά πρώτον, πρέπει να συμφωνήσουμε αν η φορολογία εισοδήματος είναι ο μόνος δίκαιος φόρος, σε καπιταλιστικό σύστημα προφανώς. Αν συμφωνήσουμε σε αυτό, όλοι οι άλλοι φόροι είναι άδικοι. Επειδή όμως ο Καπιταλισμός δεν θέλει Κεφάλαιο που δεν αποδίδει (π.χ. σε σεντούκια, αγαθά κλπ), επιβάλει φορολογία και στην περιουσία. Σχεδόν σε όλες τις χώρες στην ακίνητη, επειδή αυτό είναι το εύκολο, και σε μερικές άλλες και στην κινητή. Οι Έλληνες που έχουν υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι ιδιαίτερα εύκολα θύματα. Στην μνημονιακή Ελλάδα υπάρχει υπερφορολόγηση στα πάντα, οπότε και στον φόρο ακινήτων...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
Από την άλλη δεν μπορεί κάποιος με 2-3-4 ακίνητα να ζητάει σωτηρία και ίδια αντιμετώπιση με αυτόν που χρωστάει(σε τράπεζα ή εφορία) την 1η κατοικία. Ας πουλήσει χαμένος. Η ζωή είναι πάντα επιλογές και άλλες φορές μας βγαίνουν-άλλες όχι. Όλοι έχουμε χάσει από τις επιλογές μας...Δεν φταίνε πάντα οι άλλοι.Η συντριπτική πλειοψηφία των αστών με 2 και 3 σπίτια (άντε και κανένα οικόπεδο), έχουν αυτή την περιουσία από κληρονομιά (δεν είναι ούτε βουλευτές με 20 ακίνητα, ούτε βιομήχανοι με 10 σπίτια). Αυτοί λοιπόν, με ελάχιστο κόστος (φόρου κληρονομιάς) μέχρι πριν την κρίση, είχαν αυτή την περιουσία.
Στον αντίποδα, αρκετοί ΔΥ (αλλά και ΙΥ) με τους πλασματικού μισθούς τη δεκαετία 2000-2010 δανείστηκαν παραπάνω από όσο τους έπαιρνε (απλά και μόνο επειδή έδινε η τράπεζα το δάνειο και επειδή ήθελαν να το παίξουν large με μεζονέτα και Μερσεντε). Και τώρα που οι μισθοί πατωσανε, σου λέει 'δεν έχω'. Την ζωάρα όμως τότε, την έκανε και δεν σκέφτηκε να βάλεις κάτι στην πάντα για τη δύσκολη ώρα.
Οπότε θέλεις να μιλήσουμε για επιλογές; οκ. Ας πουλήσει ο άλλος την περιουσία μπιρ πάρα, αλλά και ο large να πάει να μείνει σε κανένα παγκάκι.
Ξέρω τι θα πεις. Η κατσίκα του γείτονα... Ε ναι! Γιατί ο μαλάκας που δεν χρωστάει και πληρώνει τα γαμισιάτικα του μπαταχτσή, ξύπνησε και δεν τρώει πια κουτόχορτο. Γι αυτό, ίσα μέτρα και ίσα σταθμά για όλους!
-
Ευτυχία ανείπωτη και ανεμελιά στο κατακόρυφο στο Δημόσιο...
**«Κορίτσια κούκλος ο Πρωθυπουργός»! **
...
...
https://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/ ... s/2610331/ -
Από 'αρχαιοτάτων' ετών ο αρχηγός της (εκάστοτε) κεντροαριστεράς ήταν γοητευτικός, πηδίκουλας, παιδί του λαού, μυαλωμένος (σημίτης...) κ.λ.π. Ο αρχηγός της εκάστοτε δεξιάς ήταν στρυφνός, δράκουλας, ανάλγητος, βαρετός, μπούλης, βλαμμένος κ.λ.π. Γενικώς υπήρχε και υπάρχει μια υποβόσκουσα 'βιομηχανία' image making υπέρ της πρώτης πλευράς. Δυστυχώς όμως είμαι αρκετά μεγάλος πια, έχω φάει πολύ κλικ και κωστόπουλο στην μάπα
για να λουστώ στο τέλος χρηματιστήρια, άκηδες και όλη την πασοκαρία και τα απότοκά της οπότε προσωπικά δεν τσιμπάω (πια) σε προσωπικούς χαρακτηρισμούς, θετικούς ή αρνητικούς... -
Ο χρήστης gatoz έγραψε:
και ολους τους λαρτζέους που αντι παγκακι ζουν με μεζονετα - πρωτη - κατοικια.Δεν το συζητάμε ότι δεν πρέπει να υπάρχει προστασία σε 1η κατοικία σε κάποιον που έχει σπίτι πολυτελές είτε σαν αξία περιοχής είτε ως τετραγωνικά.-
-
Οι Έλληνες που έχουν υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης είναι ιδιαίτερα εύκολα θύματα
Θυμαμαι χαρακτηριστικα τον Βενιζελο να λεει και να ξαναλεει για την ακινητη περιουσια των Ελληνων
Φαινοταν το αγγουρι.Αλλα η πουστια ηταν οτι για να διασωθει το ΠΑΣΟΚ φορτωσαν πολυ μεγαλυτερο βαρος στην Αττικη.Να εχουμε υποψη μας και αυτο
http://www.capital.gr/oikonomia/3296868/epipleon-forologika-esoda-5-5-dis-euro-eos-to-2022
-
Κριου αν μου επιτρέπεις, η σχέση που έχουν οι Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΤΟΥς αριστερούς του ΚΚΕ είναι η ίδια με αυτήν της Π... με την βούρτσα. Στον ΣΥΡΙΖΑ έχει καταφύγει ο μέσος ψηφοφόρος του 'Μόνο Παθοκ' ενώ στο ΚΚΕ δεν κατέφυγε κανείς καθώς δεν είναι κόμμα εξουσίας. Όσοι είναι εκεί, εκεί ήταν και ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε έχουν τις ιδέες τους και την πολυτέλεια να τις υποστηρίζουν... καθώς δεν χρειάζεται να δώσουν εξετάσεις για αυτές! Ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον καθώς φαίνεται....
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ