-
Γιατί τότε δεν θα ήταν ο Τσίπρας, αλλά ο Μιχαλολιάκος ή τέλος πάντων κάποιος ακροδεξιός, ναζιστής, φασίστας ή όπως αλλιώς τους λένε αυτούς που λένε ΟΧΙ σε διαταγές άλλων...
-
Ο χρήστης InsaneDriver έγραψε:
''Εδώ είμαστε όλοι Κομμουνιστές''
Οι δικοί μου πάγωσαν από αμηχανία μόλις το άκουσαν αλλά ταυτόχρονα τους φάνηκε και λίγο αστείοΠολύ αστείο είναι, όχι λίγο...
κυβέρνηση συνεργασίας 3 ή και 4 κομμάτων μαζί και με ΣΥΡΙΖΑ, ακόμη και με το ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ δεν το ξανακάνει αυτό το λάθος. Το '89 έκαψε τη γούνα του...
-
Στα κανάλια έπαιζε πολύ η Βενεζουέλα .
Τώρα παίζει ελάχιστα η πραγματικότητα σε Τουρκία και Αργεντινή , ακόμα και Ιταλία , ώς προς την επίθεση των αγορών και τι σημαίνει αυτό .
Επιτόκια στην Αργεντινή 60 %
Εμείς που έχουμε ζήσει εποχές ψηλού πληθωρισμού , μπορούμε να καταλάβουμε κάποια πράγματα .Αλλά θα έπρεπε το όλο σκηνικό να μας κάνει να κατανοήσουμε τι σημαίνει όταν δεν είσαι κράτος-νοικοκύρης .
Δεν συμφέρει όμως τους πολιτικούς μας και έτσι τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν αυτές τις ειδήσεις και ασχολούνται με τους ακροδεξιούς κλπ .Τώρα πιάσαμε τους Σουηδούς που η ακροδεξιά πάει για 20 % πάνω από την δεξιά που πάει για 17 % .
Ο λόγος ? Κλασσικός . Η μετανάστευση . Τα μεροκάματα των Σουηδών εργατών , που είναι χαμηλά , ενώ ταυτόχρονα οι μετανάστες παίρνουν επιδόματα επειδή κάνουν παιδιά...Είπαμε αν δεν το πάρουν αλλιώς τα τσιράκια του Σόρος και των γερμανών βιομηχάνων , θα πάθουν μεγάλο κάζο από τους πολίτες...
-
Παντως η ΔΗΜΟΣΙΑΣ χρησεως Εφη, μπορεσε να βρει χρονο αφου ο Οcioc Cιφρεδιοc assholeιται με την Νοτοπουλου και υπεγραψε συλλογικες συμβασεις για 4 κλαδους του ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ τομεα και με βαση οσα διαβαζουμε καποιοι ανθρωποι θα ξεκολλησουν απο το μνημονιακο πατο και θα πανε λιγο καλυτερα. Φυσικα -οποια συμπτωσις- γαργαρα απο τους απανταχου ΕΣΠΑτζηδες και λοιπες φιλοκουλικες δυναμεις και παμε στα κλασσικα ευκολακια να βγει και αυτη η μερα...
Ποσο μακρυνα φανταζουν αυτα τα αγνα χρονια του Βουδα, που καποιες Πορνεδιτισσες (κυριως) για να πανε απο το ενα κωλομερι τους στο αλλο θελανε ταξι απο την πολλη...δουλεια.
Εν τω μεταξυ οι περισσοτερες μεχρι ενα stage φτανανε (20 ατομα ανα βουλευτη θυμιζω ηταν καποτε η ταριφα), σιγα τα αυγα...Εμπαινε Αξα να μαθαινουν τα Συριζουλινια πως γινονται οι δουλειες:
Επειδη 'συμβαινει τωρα' που ελεγε καποτε η πρωην συζυγος Ποπαρα:
Λευτερια στην Cindy Crawford απ' τα Lidl...
Ειναι και ντιπ χαζη/οι, η εικονα της συλληψης της θα πουλαγε (και θα πορωνε) πιο πολυ απο το να κρυβεται στον οικο ενοχης με το μπλε φωτακι.
Το Κυρανακι βρισκεται σε πραγματικο παροξυσμο και ως αλλος Εβραιος στη Ναζιστικη Γερμανια δινει τον υπερπαντων αγωνα μεσα στο σπιτι του εχθρου (ΕΡΤ). Αυτο το summer school κανει θαυματα... -
Ο χρήστης criuser έγραψε:
Δεν συμφέρει όμως τους πολιτικούς μας και έτσι τα ΜΜΕ υποβαθμίζουν αυτές τις ειδήσεις και ασχολούνται με τους ακροδεξιούς κλπ .
Είναι γνωστό γιατί ασχολούνται με τους ακροδεξιούς. Το ανέφερα και προηγουμένως.
Το μιντιακό σύστημα έχει ξεκινήσει μεγάλο αγώνα για να σωθεί ο Βαξεβάνης και ο Σύριζά του.
Είναι γνωστό ότι οι αριστεροί και τα λαμόγια που τους υπηρετούν κάνουν κουμάντο παντού.Ένα σημερινό τυχαίο παράδειγμα χώρας βόθρου και δυσωδίας:
Δημόσιο: Χιλιάδες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων σε υπουργεία, νοσοκομεία και υπηρεσίες μέσω ΑΣΕΠ
...
https://www.newsit.gr/ellada/dimosio-xi ... p/2609323/Δημοσκοπήσεις: Ανατροπή από τις μυστικές έρευνες – Η “ψαλίδα” που κλείνει και η “ισοβαθμία” τριών κομμάτων!
...
https://www.newsit.gr/politikh/dimoskop ... n/2609371/ -
Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι ο Κούλης ξεκίνησε από την πρώτη μέρα να ζητάει εκλογές , με αποτέλεσμα να πιάσει ταβάνι στην συσπείρωση , αλλά αυτό κουράζει όσο περνάνε τα χρόνια και οι εκλογές δεν γίνονται .
Αντίθετα ο Τσίπρας άφησε τα πράγματα χαλαρά και τώρα ξεκινάει να μοιράζει λεφτά και διορισμούς με στόχο να συσπειρώσει το μεγαλύτερο αριθμό των ψηφοφόρων του 2015 . Ακόμη επειδή τους ξέφυγε ότι ο Σύριζα δεν θα κατέβει στις εκλογές ως Σύριζα αλλά ως Δημοκρατική Παράταξη για παράδειγμα , με τους ΑΝΕΛΛ μάλλον μέσα , αλλά και ποταμίσιους , ξεκινάει από μία βάση του 40+ % και έτσι η πτώση μπορεί να είναι μέχρι το 32 .
Αν ο Κούλης που έχει πολλά βαρίδια και δικά του και στελεχών , αυξήσει το ποσοστό του στο 38 % , να μεν θα είναι νικητής , αλλά από που θα έχει μαζέψει αυτό 10 % ?
Από το ΚΙΝΑΛ-ΚΙΔΗΣΟ-Ποτάμι που είχαν μαζί ένα 15 % , είναι δύσκολο γιατί και οι ίδιοι στο ΚΙΝΑΛ θα κρατηθούν μέχρι το 4 % και κάποιοι θα πάνε στον Σύριζα , οπότε πάνω από 6 % δεν βλέπω να παίρνει από εκεί . Να πάρει και 2 % από τον Σύριζα , να πάρει και 2 % από ΑΝΕΛ και Λεβέντη . Μπορεί να χάσει όμως και προς την ΧΑ , το ΚΙΝΑΛ και τον Λεβέντη .
Γενικά για μένα τα ποσοστά πάνε για 38 % ΝΔ , 32 % Παράταξη , 9 % ΧΑ , 7 % ΚΚΕ , 5 % ΚΙΝΑΛ και 4 % Λεβέντης .
Αυτά σε έδρες βγάζουν 149 - 83 - 24 - 21 - 13 - 10 .
Ο Κούλης στο όριο της αυτοδυναμίας . Σε μια τέτοια περίπτωση ΠΑΣΟΚ ή Λεβέντης θα είναι οι επιπλέον έδρες ?
Ας ξαναδούμε τα ίδια ποσοστά με απλή αναλογική . Τότε οι 50 έδρες του μπόνους θα μοιραστούν αναλογικά με βάση τα ποσοστά τους και η ΝΔ θα χάσει 31 έδρες που θα μοιραστούν στους άλλους και τότε μάλλον ο μεγάλος συνασπισμός θα είναι αναγκαίος .
-
Το καλό δεν κρύβεται. Έχει δημοσιευτεί παντού.
http://www.kathimerini.gr/982728/articl ... -symvasewn'Επέκταση των κλαδικών συμβάσεων για όλους σημαίνει ότι όσοι είχαν ατομική σύμβαση ή σύμβαση εντός της επιχείρησής τους με μικρότερο μισθό από αυτόν που, παρά τη μείωση, ορίζει η κλαδική σύμβαση, θα κερδίσουν αύξηση...'
Αλλά δεν είναι πανάκεια
https://economico.gr/quot-pagoma-quot-a ... symvaseon/Διότι παραμένει στην ευχέρεια των εργοδοτών το αν θα υπογράψουν συλλογική σύμβαση. Οπότε οι εργοδοτες επί του
παρόντος ανταλλάσουν αύξηση σε κάποιους χαμηλόμισθους με εργασιακή ειρήνη και μηδενικές αυξήσεις στον κύριο
όγκο των υπόλοιπων εργαζόμενων.Το μεγαλύτερο χτύπημα των μνημονίων και των 'σαμαροβενιζελαίων' δεν ήταν οι συντάξεις και οι μειώσεις στους ΔΥ, όπως εντέχνως καλλιεργείται. Ήταν όλες αυτές οι 'χειρουργικές' θεσμικές παρεμβάσεις στο εργασιακό δίκαιο που επέτρεψαν στους εργοδότες να μειώσουν τους μισθούς στον ΙΤ. Μειώσεις που βέβαια πήγαν στράφι αφού ότι είχε να κάνει με θεσμικό πλαίσιο για το αναπτυξιακό σκέλος παραπέμφθηκε στις καλένδες από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις (για να μην θιγεί περεταίρω η πελατεία στο δημόσιο χάνοντας γραφειοκρατική εξουσία).
Κατά τα άλλα η κυβέρνηση γλύτωσε χτες χοντρή πατάτα όταν η αστυνομία μετά από μήνυση εκδότη πήγε να συλλάβει
εκπρόσωπο τύπου κόμματος. Αλλά όλοι αυτοί οι τύποι έχουν ανατραφεί με τις υψηλές αξίες τους σταλινισμού. Εμείς
είμαστε το καλύτερο γα τον λαό (ακόμη και αν δεν το ξέρει ο λαός...), άρα πρέπει να μείνουμε στην εξουσία με κάθε τρόπο.Γενικώς το χαρτί που θα ποντάρει ο Αλάξις είναι 'η μάχη το φωτός με το σκότος', 'δημοκρατικοί-προοδευτικοί' εναντίον
της 'συντήρησης'. Δεν του μένει κάτι άλλο αφού αναπτυξιακά, όπως ήταν αναμενόμενο, έχει κολλήσει.
Το αν θα καταφέρει τελικά να μην προχωρήσει σε μειώσεις συντάξεων που ο ίδιος έχει νομοθετήσει δεν είναι win κατάσταση. Αν τις μειώσει χάνει ψήφους, αν δεν τις μειώσει δεν κερδίζει κάτι από συνταξιούχους
που για άλλους λόγους (ασφάλεια, μπαχαλάκηδες, μακεδονικό κ.λ.π.) δεν θέλουν να τον ψηφίσουν. -
Αντίθετα ο Τσίπρας άφησε τα πράγματα χαλαρά και τώρα ξεκινάει να μοιράζει λεφτά και διορισμούς με στόχο να συσπειρώσει το μεγαλύτερο αριθμό των ψηφοφόρων του 2015 . Ακόμη επειδή τους ξέφυγε ότι ο Σύριζα δεν θα κατέβει στις εκλογές ως Σύριζα αλλά ως Δημοκρατική Παράταξη για παράδειγμα , με τους ΑΝΕΛΛ μάλλον μέσα , αλλά και ποταμίσιους , ξεκινάει από μία βάση του 40+ % και έτσι η πτώση μπορεί να είναι μέχρι το 32 .
Από που προκύπτει αυτό;
Μακάρι να κατέβει με διαφορετικό όνομα. Θα σημάνει το τέλος τους...Εγώ προτείνω ένα άλλο όνομα, το 'Δημοκρατική Μπανάνα'...
Ουουουουουυυ Λίζααααα έλα να κάνουμε μπανάναααα...
Τους ταιριάζει μια χαρά... -
Ξέφυγε στην Βουλή από κάτι Συριζαίες παρωχημένης ηλικίας...
Κατά τά άλλα 65 χρονος στους Θρακομακεδόνες δολοφονήθηκε από 2 λαθρομετανάστες που ομολόγησαν ...
Στην Γερμανία δεύτερο κόμμα η Εναλλακτική , που έχουν και φράγκα οι πολίτες .
Αν δεν ξυπνήσουν εδώ που δεν έχουμε και φράγκα , οι συνήθεις ύποπτοι , βλέπω του ιγέρθητου να ανεβαίνει...
-
Δεν μπορει ο κυριακος να προκαλεσει εκλογες,ειναι ανημπορος και ανικανος,αν ηταν ξυπνιος θα ειχε σκαρφτιστει καμια προβοκατσια να κανει.
-
Όπως και να'χει-ότι και να κάνουν, όσο και να θέλουν να απομακρύνουν το αναπόφευκτο, πόσο μακρινό είναι το όριο του 2019 για εκλογές, όπου σκοπός όπως γράφει συχνά πυκνά και ο gatoz είναι ''να φύγουν αυτοί και βλέπουμε'';
Ο ΚΑΙΡΟC ΓΑΡ ΕΓΓΥC
-
Εν τω μεταξύ από χτες παραμιλάω με τον ΕΝΦΙΑ (€4855). Περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι για την μονοκατοικία που μένω, ένα αρχαίο σπίτι που χτίστηκε με το σχέδιο Μάρσαλ.
Αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την εφορία (άλλα €400/μήνα) και τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς (€1145 για δυο αυτοκινητα 10 και 18 χρόνων αντίστοιχα).
Δεν είμαι πολίτης. Είμαι όμηρος πειρατών που ζητούν σε λύτρα όσα τους λείπουν κάθε φορά.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Εν τω μεταξύ από χτες παραμιλάω με τον ΕΝΦΙΑ (€4855). Περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι για την μονοκατοικία που μένω, ένα αρχαίο σπίτι που χτίστηκε με το σχέδιο Μάρσαλ.Αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την εφορία (άλλα €400/μήνα) και τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς (€1145 για δυο αυτοκινητα 10 και 18 χρόνων αντίστοιχα).
Δεν είμαι πολίτης. Είμαι όμηρος πειρατών που ζητούν σε λύτρα όσα τους λείπουν κάθε φορά.
εγω βαζω αυτο
-
Εν τω μεταξύ από χτες παραμιλάω με τον ΕΝΦΙΑ (€4855). Περισσότερα από τα μισά από αυτά είναι για την μονοκατοικία που μένω, ένα αρχαίο σπίτι που χτίστηκε με το σχέδιο Μάρσαλ.Αυτά χωρίς να υπολογίζουμε την εφορία (άλλα €400/μήνα) και τα τέλη κυκλοφορίας της χρονιάς (€1145 για δυο αυτοκινητα 10 και 18 χρόνων αντίστοιχα).
Θες ανταλλαγη με σπιτι με 400 ΕΝΦΙΑ;
-
Εμένα από το 2011 έχω βαρεθεί να με σκίζουν ...
-
Εμένα από το 2011 έχω βαρεθεί να με σκίζουν ...Eίμαστε 2
-
Εν τω μεταξύ, το σπίτι όχι απλά δεν παρέχει εισόδημα, αλλά λόγω παλαιότητας είναι μια τρύπα που ρουφάει χρήματα. Από τα ξύλινα ρολά που χαλούν κάθε τρεις και λίγο, μέχρι τα υδραυλικά, και τη στέγη.
Αλλά το κράτος απλά δεν ενδιαφέρεται. Μου λέει κόψε τον λαιμό σου να βρεις όσα σου ζητάω κάθε φορά, ή θα σου τα κατασχεσω.
-
Αλλά το κράτος απλά δεν ενδιαφέρεται. Μου λέει κόψε τον λαιμό σου να βρεις όσα σου ζητάω κάθε φορά, ή θα σου τα κατασχεσω.
Θα μπορουσε ενα κρατος να ενδιαφερεται;
Να κοιταει ξεχωριστα την καθε περιπτωση;
Να σκυβει πανω απο τις αναγκες σου;Θεωρητικα θα μπορουσε,αλλα περαν της μεγαλης διαχειριστικης δαπανης,θα επρεπε να ξεχασει πλεονασματα,μνημονια,ευρω και ολα τα συναφη γιατι θα τιναζονταν στον αερα ο προϋπολογισμος.
Το κρατος μπορει μονο να συνεχισει να ζηταει λεφτα που δεν υπαρχουν και να ευχεται ο τετραπερατος ελληνας να τα βρισκει (ζωη να εχει το Airbnb και η μαυρη εργασια).
-
Είναι αδιανόητο η φορολογία να μην ορίζεται με γνώμωνα την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Από την στιγμή που εγκαταλείπουμε αυτή την βασική αρχή, ουσιαστικά μιλάμε για δήμευση της περιουσίας των φορολογουμένων.
-
Είναι αδιανόητο η φορολογία να μην ορίζεται με γνώμωνα την φοροδοτική ικανότητα των πολιτών. Από την στιγμή που εγκαταλείπουμε αυτή την βασική αρχή, ουσιαστικά μιλάμε για δήμευση της περιουσίας των φορολογουμένων.Έτσι ομως θα μεναμε σε βιλλες και θα οδηγουσαμε πολλα κυβικα χωρις να πιεζομαστε στις δουλειες ή κανοντας δουλεια τα χομπι μας. Πχ ωραια θα ηταν πηγαινα σε κυκλαδονησι και να γινομουν δασκαλος καγιακ βγαζοντας 3κ τον χρονο. Ετσι και γλυκεια ζωη θα ειχα και στα σπιτια μου θα εμενα και το αμαξακι μου θα οδηγουσα. Αρα γιατι να δουλεψω περισσοτερο. Τον χειμωνα μπορει να την εβγαζα και εγω στην σκοποβολη, ωραια θα ηταν.
Τα σκεφτεσαι πριν τα γραψεις;
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ - ΕΚΛΟΓΕΣ