-
αν πάντως σε ενδιαφέρει πραγματική κατανάλωση απο το νέο a3 , το δικό μου 1.8 tfsi s-tronic (180ps) στα περίπου 1000km που μέχρι τώρα έχω κάνει έχει περίπου 4.5-4.9 στην Εθνική (μέχρι 140km) και 6.0-7.5 μέσα στην πόλη , ανάλογα την κίνηση.
λογικά το 1.4 ειδικά δε αν πάρεις το COD με τα 140ps , θα καίει λιγότερο μέσα στην πόλη. -
αρκεί να μην δουλεύεις το μοτέρ με μεγάλες σχέσεις και λιγότερες από 1500 στροφές,
Mήπως είναι θέμα αυτό? Άλλες είναι οι 1500 σαλ σε πετρέλαιο και άλλες σε βενζίνα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
αρκεί να μην δουλεύεις το μοτέρ με μεγάλες σχέσεις και λιγότερες από 1500 στροφές,
Mήπως είναι θέμα αυτό? Άλλες είναι οι 1500 σαλ σε πετρέλαιο και άλλες σε βενζίνα.
Όταν λέω μεγάλες σχέσεις εννοώ τετάρτη-πέμπτη-έκτη. Η 116 d έτσι και αλλιώς έχει πολύ μακριές σχέσεις, ουσιαστικά την 6η την χρησιμοποιείς μόνο στην εθνική. Υπό κανονικές συνθήκες δεν υπάρχει πρόβλημα και σπάνια θα νιώσεις lag ακόμα και με αλλαγές στις 2000 στροφές. Αρχίζεις να νιώθεις την λειτουργία του turbo περίπου στις 1200 στροφές και μετά τις 1500 ξυπνάει για τα καλά και τραβάει πολύ ωραία μέχρι τις 4000+ στροφές. Είναι μεγάλο το ωφέλιμο εύρος για diesel και για να σε κρεμάσει πρέπει να ξεχαστείς τελείως.
-
Ο χρήστης jf11 έγραψε:
αν πάντως σε ενδιαφέρει πραγματική κατανάλωση απο το νέο a3 , το δικό μου 1.8 tfsi s-tronic (180ps) στα περίπου 1000km που μέχρι τώρα έχω κάνει έχει περίπου 4.5-4.9 στην Εθνική (μέχρι 140km) και 6.0-7.5 μέσα στην πόλη , ανάλογα την κίνηση.
λογικά το 1.4 ειδικά δε αν πάρεις το COD με τα 140ps , θα καίει λιγότερο μέσα στην πόλη.Σαν υπερβολικά καλή είναι αυτή η κατανάλωση που αναφέρεις..... προσωπικά δεν την θεωρώ καθόλου μα καθόλου πραγματική ή αντιπροσωπευτική του τι μπορεί να περιμένει...
-
Συμφωνω με onyx τo αρκετα ελαφρυτερο POLO 1.2 TSI DSG που εχω, καιει παραπανω απο το 1,8 νεο Α3 του φιλου απο πανω . Σε παμπολλα ταξιδια που ετυχε και εκανα, κατω απο 6 ειδα σπανιοτατα και μιλαμε για οικονομικη οδηγηση. στην πολη περναει τα 8 λιτρα ανετοτατα.
-
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα . -
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Παντως αθανατη ελλαδαρα.. δινουμε τοσα λεφτα για αυτοκινητα με χειροκινητα κιβωτια τη στιγμη που τα αυτοματα και δε των συγκεκριμενων εταιρειων, ειναι τα καλυτερα...
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Πρωτον ειναι θεμα γουστου. Δευτερον η Ελλαδα σε πειραξε οταν τα αμερικανα π.χ. ζητανε χειροκινητες Μ5!!!
Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Ο χρήστης MANGO2 έγραψε:
Δεν το βλεπουμε το πραγμα διαφορετικα με τιποτα .Έχεις ιδέα πόσα λεφτά θέλει παραπάνω το DSG;
Μήπως πόσο διάρκεια ζωής έχει; Πόσα θα χρειαστεί να το αλλάξεις;
Δε σε παραξενεύει που από το κατεξοχήν target group (ταρίφες) δεν έχει ούτε ένας;
Μάγκας με τα λεφτά άλλων γίνομαι κι εγώ.
-
Και στην υπολοιπη Ευρωπη εγω βλεπω παρα πολλα χειροκινητα...
Τοσο VAg Αλλα και της BMW. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
λογικά το 1.4 ειδικά δε αν πάρεις το COD με τα 140ps , θα καίει λιγότερο μέσα στην πόλη.Σαν υπερβολικά καλή είναι αυτή η κατανάλωση που αναφέρεις..... προσωπικά δεν την θεωρώ καθόλου μα καθόλου πραγματική ή αντιπροσωπευτική του τι μπορεί να περιμένει...
Γιατι να λεει ψεματα το παληκαρι?
-
Το ερώτημα δεν είναι αν λέει ψέματα ή όχι. Το ερώτημα είναι γιατί να πάρεις Α3 180 ίππων για να κινείσαι με ρυθμούς για ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης!
-
Να εξηγήσω λίγο καλύτερα για τις τιμές που αναφέρω στην Εθνική για να μην υπάρχει παρεξήγηση.
Καταρχήν δεν έχω υπερβεί τα 140 km/h καθώς το αμάξι ακόμα το στρώνω , επίσης οι μετρήσεις είναι χωρίς air condition .
τα 140 είναι με το maximum που φτάνω με 7η και 2900 στροφές. Δεν θα περίμενα να δω τα 5 λίτρα από εκεί και πάνω αλλά προς το παρόν δεν ξέρω.
Η μέτρηση είναι στο πρόγραμμα efficiency του Audi Drive Select
Να διευκρινίσω εδώ ότι στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το αμάξι ενεργοποιεί το coasting (απεμπλοκή της ταχύτητας) όταν το όχημα διατηρεί την ταχύτητα του (κάτι που επιτυγχάνεται πολύ εύκολα μέσω του adaptive cruise control) οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνεχώς μεταπηδάει από νεκρά σε 7η και βλέπεις στιγμιαίες καταναλώσεις της τάξης του 0,5 - 1,0 και σίγουρα συμβάλει στον μέσο όρο της κατανάλωσης που ανέφερα.
Επίσης ο νέος 1.8 TFSI σε σχέση με του υπόλοιπους 1.2 ,1.4 (εκτός του 1.4 COD) έχει Valvelift.
Μέσα στην πόλη , αυτή την βδομάδα που άρχισα και το air condition και έχω πέσει και σε σχετική κίνηση βλέπω γύρω στα 8. -
Έτσι μάλιστα. Εξηγείται το πράγμα. Τώρα ως αναφορά αυτό το coasting δεν θα το ήθελα με τίποτα στο αμάξι μου ως κάτοχος s-tronic. Τρέμω στην ιδέα να μπαινοβγάζει νεκρά και 7η με τίποτα 180αρες στο κοντερ.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Το ερώτημα δεν είναι αν λέει ψέματα ή όχι. Το ερώτημα είναι γιατί να πάρεις Α3 180 ίππων για να κινείσαι με ρυθμούς για ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης!Εδω ο κολλητος μου πηρε το Polo tsi πριν 2 χρονια, προκειμενου να εχει χαμηλη καταναλωση! Τη στιγμη που ολοι το επαιρναν για το γκαζι του!!
-
Το ερώτημα δεν είναι αν λέει ψέματα ή όχι. Το ερώτημα είναι γιατί να πάρεις Α3 180 ίππων για να κινείσαι με ρυθμούς για ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης!Tουλαχιστον δεν πηρε suv που δεν παταει στο χωμα...
-
Ο χρήστης fatal έγραψε:
Το ερώτημα δεν είναι αν λέει ψέματα ή όχι. Το ερώτημα είναι γιατί να πάρεις Α3 180 ίππων για να κινείσαι με ρυθμούς για ρεκόρ χαμηλής κατανάλωσης!
Tουλαχιστον δεν πηρε suv που δεν παταει στο χωμα...
Θες να τ' ακούσεις εσύ τώρα ε?
-
είπα και πριν οτι είναι στο στρώσιμο.
οπότε αφου δεν μπορώ να παίξω με το γκάζι ακόμα , παίζω με την κατανάλωση.diesel για να με καλύψει θα έπρεπε να πάρω το δίλητρο , οπότε λόγω του οτι δεν κάνω πολλά χιλιόμετρα η απόσβεση θα αργούσε πάρα πολύ για να αξίζει η αγορά του...
-
Ο χρήστης jf11 έγραψε:
...στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το αμάξι ενεργοποιεί το coasting (απεμπλοκή της ταχύτητας) όταν το όχημα διατηρεί την ταχύτητα του (κάτι που επιτυγχάνεται πολύ εύκολα μέσω του adaptive cruise control) οπότε αυτό που συμβαίνει είναι ότι συνεχώς μεταπηδάει από νεκρά σε 7η και βλέπεις στιγμιαίες καταναλώσεις της τάξης του 0,5 - 1,0 και σίγουρα συμβάλει στον μέσο όρο της κατανάλωσης που ανέφερα.Πόσο πάνω κάτω της ταχύτητας σου κάνει όταν κάνει το coasting όπως λές; Δηλαδή αν έχεις το cruise στα 140 με τι ταχύτητες σε πηγαίνει, πόσο το αφήνει να πέσει μέχρι να ξαναβάλει ταχύτητα και να επιταχύνει;
Πάντως συναχίζει να είναι απίστευτα χαμηλή η κατανάλωση.... μήπως οι δοκιμές σου έγιναν στον Κηφισσό στην κατηφορική του μόνο πελυρά;
Πάντως αν πιάνεις τέτοιες καταναλώσεις με αυτό αναρωτιέμαι τι θα έπιανες με το ντίζελ....
Και δεν χρειαζόσουν δίλιτρο ντίζελ, τα 140 τα πιάνει ένα αυτοκίνητο με μόνο 40 άλογα...Με 180 ή και με 140 αλλά με σχετικά πατημένο γκάζι δεν νομίζω να σου βγάζει ταχύτητα.
Οι ταρίφες έχουν και παραέχουν αυτόματα (στις Μερσεντές τους), CVT (στα Πρίους τους) και ημιαυτόματα (στα Οκτάβιά τους). Για το τελευταίο μου είχε πει ευχαριστημένος αλλά αρχίζουν να βγάζουν θεματάκια μετά τα 160-170.000χλμ.
-
*Πόσο πάνω κάτω της ταχύτητας σου κάνει όταν κάνει το coasting όπως λές; Δηλαδή αν έχεις το cruise στα 140 με τι ταχύτητες σε πηγαίνει, πόσο το αφήνει να πέσει μέχρι να ξαναβάλει ταχύτητα και να επιταχύνει;
*Η ταχύτητα παραμένει σχεδόν σταθερή , η λογική όπως τουλάχιστον την αντιλαμβάνομαι εγώ είναι οτι δίνει στιγμιαία γκάζι για να διατηρήσει την ταχύτητα και αμέσως απεμπλέκει μέχρι να ξαναχρειαστεί να ξαναδώσει. Γενικά οι αλλαγές του s-tronic δεν έχουν καμμία σχέση με πως θα οδηγούσα ενα χειροκίνητο αμάξι. π.χ. το αμάξι ξεκινάει απο στάση πολλές φορές με 2η ταχύτητα ή πας με 30κμ και έχει μέσα 5η. Σε ανηφόρα λογικό είναι να έχεις λιγότερο εως καθόλου coasting.
Πάντως συναχίζει να είναι απίστευτα χαμηλή η κατανάλωση.... μήπως οι δοκιμές σου έγιναν στον Κηφισσό στην κατηφορική του μόνο πελυρά;
**
αθηνών κορίνθου***Πάντως αν πιάνεις τέτοιες καταναλώσεις με αυτό αναρωτιέμαι τι θα έπιανες με το ντίζελ....
Και δεν χρειαζόσουν δίλιτρο ντίζελ, τα 140 τα πιάνει ένα αυτοκίνητο με μόνο 40 άλογα...
***διάβαζα σήμερα σε Αγγλικό forum για το diesel A3 , κάποιος έγραφε οτι διένυσε 100km με μέση 2.8 (υπερβολικό λέω και εγώ)
**Οι ταρίφες έχουν και παραέχουν αυτόματα (στις Μερσεντές τους), CVT (στα Πρίους τους) και ημιαυτόματα (στα Οκτάβιά τους). Για το τελευταίο μου είχε πει ευχαριστημένος αλλά αρχίζουν να βγάζουν θεματάκια μετά τα 160-170.000χλμ.*
τα cvt / powershift / zf (bmw) έχουν μεγαλύτερη κατανάλωση σε σχέση με τις χειροκίνητες εκδόσεις . τα μόνο κιβώτια που έχουν χαμηλότερη κατανάλωση απο τα αντίστοιχα χειροκίνητα είναι τα dsg/s-tronic.
απο αξιοπιστία βλέπουμε , είναι λίγο λαχείο και να μην έχεις πέσει σε κάποιο εργοστασιακό πρόβλημα... -
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Επίσης δεν ξέρω αν παίζει ρόλο που έχεις ανταλλαγή ή έχουν μειωθεί οι προσφορές αλλά εγώ τέλος Μαρτίου πήρα την 116 d με 2 πακέτα (το advantage και το driver comfort) με απόσυρση δικιά μου στα 23.000 ευρώ (το χρήμα ντούκα). Δηλαδή μου έκαναν συνολική έκπτωση 5.000 ευρώ+ και στα χρήματα αυτά για τις δικές μου ανάγκες και γούστα ήταν η καλύτερη επιλογή. Το a3 diesel με αντίστοιχο εξοπλισμό έφτανε γύρω στα 25.500 ευρώ και η a-class ξέφευγε τελείως (πάνω από 27.000 ευρώ ). Το v40 έπαιζε στα λεφτά του άσου (είχε και αυτό κάποιες καλές εκπτώσεις).
Δε ξέρω σε ποια πόλη πήρες τέτοια προσφορά.... Αν μπορείς πες μου για να ρωτήσω. Εγώ οι δυο προσφορές που πήρα είναι:
BMW 116d Efficient Dynamics
Line Sport Line- τιμόνι πολλαπλών λειτουργιών
- πακέτο καπνιστή (αν και δεν καπνίζω)
+προβολείς ομίχλης
+Αυτόματος κλιματισμός
26410 με το κλειδί στο χέρι (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση.. που δεν είναι δικιά μου)
Audi A3 Sportback Ambition
+Comfort pack ( xenon, led πίσω, bluetooth..) (δε με ενδιέφερε κάτι από αυτά αλλά το είχαν όλα τα ετοιμοπαράδοτα)
+μεταλλικό χρώμα
26500 με το κλειδί στο χέρι (συμπεριλαμβάνεται η απόσυρση.. που δεν είναι δικιά μου)Η μόνη διαφορά είναι ότι στην Audi θα κρατήσουν ...λογικά... περισσότερο το Fiest-ακι.
AUDI A3 (2013) Ή BMW 116D (2013)