-
Για να εισαι καλυμενος παρε προσωρινη αδεια Μ-ερας απο εφορια με 4 ευρω τη μερα, πες οτι πας να το δειξεισ και μετα σερβις και θα το κρατησουν 2-3 μερες η οσο σου γουσταρει , κανε ασφαλεια οσες μερες το χρειαστεις και μετα την ακυρωνεις...μην γινει καμμια στραβη. Οικονομικα και νομιμα.
-
ειμαι και γω σε παρομοια θεση και ψαχνομαι τι να κανω. διαβαζω και δω διαφορα αλλα ρε παιδια ειναι δυσκολη αποφαση.
Εχω ενα GrandVitara facelift διλιτρο esp,tcs navi 6ab κομπλε αγορασμενο καινουργι 01/2009.Δευτερο αμαξι δε παιζει
Καλα ηταν τοτε, με 450euro τελος ενταξει ειχα πει το γουσταρω θα το παρω. Μετα ηρθε η εκτακτη εισφορα 150ε μετα την ενσωματωσαν στα τελη 600ε μετα επεσε και το 10% να τα 660ε μετα να σου και ο φορος παρε να χεις.
Ειχαμε και μια ελπιδα με το φορο μια χρονια τον βαζανε μια οχι αλλα τωρα πλεον τελος καθε χρονο
Τωρα πια θελουμε 1100+500 η ασφαλεια το χρονο μονο για να το κοιταμε. Τοτε δωσαμε για αγορα 28-30k τωρα κλαμα
Μεχρι τωρα ελεγα δε με συμφερει να το δωσω θα το πληρωνω οσο μπορω και βλεπουμε, εδω που φτασαμε ομως τα σεναρια που βλεπω ειναι τα εξης:- Καταθετω πινακιδες και γλιτωνω 1600. Τα 10000km που κανω θελουν περιπου 1000λτ καυσιμο ητοι 1600ε. Ενα μικρο πετρελαιο θα θελει 600ε το χρονο αρα το χρονο ειμαστε μειον 2200-200 η ασφαλεια . Σε πεντε χρονια μου μεινε το πετρελαιο τζαμπα. Τι θα το κανω 5 χρονια το vitara και τι θα παθει απο ακινησια δε ξερω.
- Σκοτωνω το Vitara για 6000 στον σφακιανακη χωνω αλλα 16000 και παω για Sx4 Scross.
- Σκοτωνω σε ιδιωτη το αμαξι μπας και πιασει τιποτα καλυτερο και παω για ενα αλλο 1600αρι οτι ναναι.
- Ελπίζω να βαλουν για τα ΙΧ πολυτελειας τελη+φορο ανα μηνα και ξαναπαιζει το σεναριο 1 με ενεργοποιηση του vItara 1-2 μηνες το χρονο. Στην πενταετια οσο και να χει πεσει η τιμη του μικρου πετρελαιου κερδισμενος θα μαι.
Πιθανα προβληματα?
- Πως να κανεις πλανο 5ετιας στην ελλαδα του 2013?
- Μη κανουν το ΥΟΙΚ καμμια ταρζανια και βγαλουν τα τελη και το φορο απο τα ΙΧ πολυτελειας και τα ριξουν στα μικρα και τραβαμε τις κοτσιδες μας
- Γινει κανα πατατρακ και παει το πετρελαιο 8ε/λιτρο και οχι τιποτα αλλο θα ακριβυνει και η βαζελινη
Ασε που θελει και λαστιχα το vitara επειγοντως αλλα 600.
Φχαριστω που με ακουσατε
-
Ο χρήστης elpa02 έγραψε:
ειμαι και γω σε παρομοια θεση και ψαχνομαι τι να κανω. 2. Μη κανουν το ΥΟΙΚ καμμια ταρζανια και βγαλουν τα τελη και το φορο απο τα ΙΧ πολυτελειας και τα ριξουν στα μικρα και τραβαμε τις κοτσιδες μας
3. Γινει κανα πατατρακ και παει το πετρελαιο 8ε/λιτρο και οχι τιποτα αλλο θα ακριβυνει και η βαζελινηΑσε που θελει και λαστιχα το vitara επειγοντως αλλα 600.
Φχαριστω που με ακουσατε
το πιο πιθανο σεναριο ειναι αυτο. Καντο ανταλλαγη με λαντ κρουισερ 10ετιας+ η βιταρα 1.6 η ΝΙΒΑ εστω, 2-3000, για χρηση 2-3 μηνες το χρονο, φανταζομαι πας για σκι και το θες, και παρε ενα αξιοπιστο καθημερινο αμαξι να κανετε δουλεια, χωρις να σου στοιχισει τιποτα...(κανα 3-4 χιλιαρικακια).
-
Ο χρήστης elpa02 έγραψε:
ειμαι και γω σε παρομοια θεση και ψαχνομαι τι να κανω. διαβαζω και δω διαφορα αλλα ρε παιδια ειναι δυσκολη αποφαση.
Εχω ενα GrandVitara facelift διλιτρο esp,tcs navi 6ab κομπλε αγορασμενο καινουργι 01/2009.Δευτερο αμαξι δε παιζει
Καλα ηταν τοτε, με 450euro τελος ενταξει ειχα πει το γουσταρω θα το παρω. Μετα ηρθε η εκτακτη εισφορα 150ε μετα την ενσωματωσαν στα τελη 600ε μετα επεσε και το 10% να τα 660ε μετα να σου και ο φορος παρε να χεις.
Ειχαμε και μια ελπιδα με το φορο μια χρονια τον βαζανε μια οχι αλλα τωρα πλεον τελος καθε χρονο
Τωρα πια θελουμε 1100+500 η ασφαλεια το χρονο μονο για να το κοιταμε. Τοτε δωσαμε για αγορα 28-30k τωρα κλαμα
Μεχρι τωρα ελεγα δε με συμφερει να το δωσω θα το πληρωνω οσο μπορω και βλεπουμε, εδω που φτασαμε ομως τα σεναρια που βλεπω ειναι τα εξης:- Καταθετω πινακιδες και γλιτωνω 1600. Τα 10000km που κανω θελουν περιπου 1000λτ καυσιμο ητοι 1600ε. Ενα μικρο πετρελαιο θα θελει 600ε το χρονο αρα το χρονο ειμαστε μειον 2200-200 η ασφαλεια . Σε πεντε χρονια μου μεινε το πετρελαιο τζαμπα. Τι θα το κανω 5 χρονια το vitara και τι θα παθει απο ακινησια δε ξερω.
- Σκοτωνω το Vitara για 6000 στον σφακιανακη χωνω αλλα 16000 και παω για Sx4 Scross.
- Σκοτωνω σε ιδιωτη το αμαξι μπας και πιασει τιποτα καλυτερο και παω για ενα αλλο 1600αρι οτι ναναι.
- Ελπίζω να βαλουν για τα ΙΧ πολυτελειας τελη+φορο ανα μηνα και ξαναπαιζει το σεναριο 1 με ενεργοποιηση του vItara 1-2 μηνες το χρονο. Στην πενταετια οσο και να χει πεσει η τιμη του μικρου πετρελαιου κερδισμενος θα μαι.
Πιθανα προβληματα?
- Μη κανουν το ΥΟΙΚ καμμια ταρζανια και βγαλουν τα τελη και το φορο απο τα ΙΧ πολυτελειας και τα ριξουν στα μικρα και τραβαμε τις κοτσιδες μας
- Γινει κανα πατατρακ και παει το πετρελαιο 8ε/λιτρο και οχι τιποτα αλλο θα ακριβυνει και η βαζελινη
Φχαριστω που με ακουσατε
Καλώς μας ήρθες και κουράγιο.
Στην θέση σου θα έδινα πινακίδες από το Βιτάρα, θα το άραζα σε χωράφι/οικόπεδο φίλου και θα το βολτάριζα κάθε 15 μέρες στους εκεί χωματόδρομους για να μην σκεβρώσει. Από εκεί και πέρα θα έπαιρνα ένα μικρό μεταχειρισμένο για κάθε μέρα. Υπάρχει και η περίπτωση της Βουλγαρίας για το Βιτάρα αλλά μπλέκεις... -
@elpa02 σε παρομοια κατασταση ειμαι και γω απλά θελω να το πουλησω και όχι να το σκοτωσω ,ΑΛΛΑ φεύ δυστυχώς η απόφαση που πηρα ειναι καταθεση πινακιδων μεχρι νεωτερας ,δε μπορει κατι θ'αλλαξει...
Υ.Γ να δωσεις 16κ να παρεις νεο το θεωρω υπερβολικο ,δεδομενου των συνθηκών, ότι σου ειπε ο ELTASSOS
-
οκ με την ελπίδα οτι κατι θ αλλαξει... καπως ετσι το σκεφτομαι και γω.
Αλλα σε 2,3,4 χρονια που θα χω το vitara στο γκαραζ ποσο θα πεσει η τιμη του?μη μας μεινει στο τελος για παλιοσιδερα και τα τελη τελη και οι φοροι φοροι
και δεν εχω μεγαλη αυλη να το στησω σε τιποτα βραχια με νερα να τρεχουν και κροκοδειλους σε σκηνικο αμαζονιου να το βλεπω και να ονειροπολω
Edit: Παντως τωρα που το ξανακοιταγα φετος εχω δωσει σε καυσιμα γυρω στα 2300 ητοι 2800 μεχρι τελος του χρονου. Οποτε αυξανεται το οφελος απο ενα πετρελαιο αλλα φανταζομαι ακομα και ετσι τα ιδια θα μου προτεινατε
-
Μπερδεύτηκα. Από τη μία δεν έχεις τα 1600 που θέλει ετησίως το Vitara, από την άλλη πιθανολογείς το να δώσεις 16 χιλιάρικα για καινούριο, που (σημειωτέον) θα είναι χειρότερο αμάξι από αυτό που έχεις. Πέρα από τα οικονομικά δεδομένα, υπάρχει πάντα το ζήτημα του τι αμάξι κυκλοφορείς. Πόσο σε γεμίζει, πόσο το γουστάρεις, τι ασφάλεια σου προσφέρει, τι ταξίδι κάνει, τι χώρους έχει, τι ποιότητα, τι εξοπλισμό, τι αξιοπιστία, πού μπορεί να σε πάει όταν τελειώνει η άσφαλτος. Συγκρίνονται αυτά που προσφέρει το GV με ένα π.χ. C3 Diesel;
Ύστερα, είναι και το άλλο: θα χρειαστείς πενταετία για να κάνεις απόσβεση. Το ξαναλέω: σε μια χώρα με πλήρη αβεβαιότητα, θα κάνεις ένα άνοιγμα που θα το αποσβέσεις στην πενταετία. Από μόνο του αυτό είναι άκρως αποτρεπτικό. Πέρα από το ότι αντί να κυκλοφορείς με ένα αξιοπρεπέστατο τζιπ με πλούσιο εξοπλισμό, θα έχεις χρεωθεί για έναν κουβά. Η οικογένειά σου χωράει εκεί; Στα μέρη που θες να πας (και για τα οποία επέλεξες το Suzuki), πώς θα φτάσει ο κάθε κουβάς;
Για να μην αναφέρουμε ότι θα τους χαρίσεις 24 χιλιάρικα (30 η αγορά μείον 6 η πώληση) και θα τους δώσεις νέους φόρους για το καινούριο κουβαδάκι.Υγραέριο δεν σκέφτεσαι με τίποτα;
-
Προς το παρόν το κρατάω (Civiv Type R FN2) παρόλο που οι συνθήκες άλλαξαν αρκετά στα σχεδόν 3 χρόνια που το έχω (από την εργένικη ζωή με τους γονείς σε συμβίωση με την , με ότι έξοδα συνεπάγεται ένα νέο σπίτι + φόρο πολυτελείας που αν θυμάμαι καλά δεν υπήρχε όταν το αγόρασα). Ευελπιστώ ότι θα μπορέσω να το κρατήσω. Βλέπουμε...
-
Ο χρήστης elpa02 έγραψε:
Πιθανα προβληματα?
Φχαριστω που με ακουσατε
Καλημερα , συγνωμη αλλα αυτά που λες μου ειναι αδιανόητο να τα κατανοησω..............
-
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Μπερδεύτηκα. Από τη μία δεν έχεις τα 1600 που θέλει ετησίως το Vitara, από την άλλη πιθανολογείς το να δώσεις 16 χιλιάρικα για καινούριο, που (σημειωτέον) θα είναι χειρότερο αμάξι από αυτό που έχεις. Πέρα από τα οικονομικά δεδομένα, υπάρχει πάντα το ζήτημα του τι αμάξι κυκλοφορείς. Πόσο σε γεμίζει, πόσο το γουστάρεις, τι ασφάλεια σου προσφέρει, τι ταξίδι κάνει, τι χώρους έχει, τι ποιότητα, τι εξοπλισμό, τι αξιοπιστία, πού μπορεί να σε πάει όταν τελειώνει η άσφαλτος. Συγκρίνονται αυτά που προσφέρει το GV με ένα π.χ. C3 Diesel;
Ύστερα, είναι και το άλλο: θα χρειαστείς πενταετία για να κάνεις απόσβεση. Το ξαναλέω: σε μια χώρα με πλήρη αβεβαιότητα, θα κάνεις ένα άνοιγμα που θα το αποσβέσεις στην πενταετία. Από μόνο του αυτό είναι άκρως αποτρεπτικό. Πέρα από το ότι αντί να κυκλοφορείς με ένα αξιοπρεπέστατο τζιπ με πλούσιο εξοπλισμό, θα έχεις χρεωθεί για έναν κουβά. Η οικογένειά σου χωράει εκεί; Στα μέρη που θες να πας (και για τα οποία επέλεξες το Suzuki), πώς θα φτάσει ο κάθε κουβάς;
Για να μην αναφέρουμε ότι θα τους χαρίσεις 24 χιλιάρικα (30 η αγορά μείον 6 η πώληση) και θα τους δώσεις νέους φόρους για το καινούριο κουβαδάκι.Υγραέριο δεν σκέφτεσαι με τίποτα;
Μπερδεμενος ειμαι και γω. Τα πραματα ειναι οπως τα λες . Το αμαξι καλο χρυσο το θελα και το πηρα. Αλλα μεχρι ποτε αξιζει να πληρωνεις κερατιατικα ενα αμαξι που εχει χασει ηδη το 80% της αρχικης αξιας? Απο ενα σημειο και μετα απλα δεν συμφερει οσο και να σου κανει τα γουστα, σωστα?
Απ την αλλη όμως στο τραβηγμενο σεναριο να διαθεσω 16k για ενα Scross ή πιο πιθανα σαφως λιγοτερα για ενα αλλο αμαξι με το οποιο όμως θα αρχισει αμεσως η αποσβεση. ΚΑθε χρονο θα μειωνεται η χασουρα αντι να πληρωνω νταβατζιλικι.
Βεβαια ισχυει οτι αποφαση σε βαθος 5ετιας μοιαζει με αυτοκτονια.Υγραεριο εχω σκεφτει εδω και 2 χρονια αλλα
1 .μαλλον επαληθευονται οι προ 2ετιας ανυσηχίες μου για μετεπειτα βλαβες που θα βαλεις χοντρο χερι στην τσεπη για ένα μαγαρισμενο αμαξι
2. Θα βαλω ενα θεμοσιφωνα στο χωρο πισω που μου τον καταστρεφει ακομα περισσοτερο αν θελω να ριξω καθισματα.
3. Εχω την εντυπωση οτι θα χασει τελειως την αξια του ενα χιλιοτρυπημμενο αμαξι, εγω παντως δε θα το αγοραζα.Αυτα.
-
Πολυ απλα το παντρευεσαι το αμαξι... Το αγορασες τοσα λεφτα, ειναι βλακεια να το δωσεις για ψιχουλα... Εμενα γνωστος μου πληρωνει για αμαξι του 2002, επειδη το εκανε εισαγωγη το 2006 τοσα λεφτα οπως εσυ. Υπομονη για την ωρα, κανεις τον λαλακα οταν τα σκας και ζεις με αυτα που εχεις...
-
χαζευα τωρα στο mobile και ειδα οτι Yaris & swift πετρελαιο ξεκινανε απο 3500€ περιπου
μπορουμε να κανουμε εισαγωγη αυτοκινητα του 2006 ή θελει πιο καινουρια;
http://suchen.mobile.de/auto/search.htm ... itCountry=
-
Για αθηνα πρεπει να ειναι Euro5 και πανω
-
Το αμάξι σου έχει χάσει το 80% της αρχικής του αξίας μόνο αν αποφασίσεις να το ξεφορτωθείς και πάρεις 6Κ στο χέρι. Ειδάλλως, όσο το χρησιμοποιείς, συνεχίζεις να απολαμβάνεις όσα σου προσφέρει ένα αυτοκίνητο των 30Κ.
Ο μοναδικός λόγος να το δώσεις είναι αν όντως έχεις φτάσει σε σημείο να έχεις έντονο οικονομικό πρόβλημα. Αν δεν έχεις τόσο πολύ, αλλά δε θες τα κερατιάτικα, γνώμη μου είναι να κάνεις υπομονή όσο ακόμα μπορείς. -
Μπερδεύτηκα. Από τη μία δεν έχεις τα 1600 που θέλει ετησίως το Vitara, από την άλλη πιθανολογείς το να δώσεις 16 χιλιάρικα για καινούριο, που (σημειωτέον) θα είναι χειρότερο αμάξι από αυτό που έχεις.Δηλαδή ... μυαλό δεν βάζουμε ...
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Μέχρι τέλος της εβδομάδας παραδίδω τις πινακίδες από 2λιτρο mx-5. Όταν και άμα αποφασίσουν να αλλάξουν τη φορολογία θα το ξαναβγάλω σε κυκλοφορία.... Με τις υπάρχουσες συνθήκες θα βγει σε κάτι περισσότερο από 4 χρόνια, όταν και θα έχει γίνει 10ετών...
-
Ο χρήστης kyr80 έγραψε:
.... Με τις υπάρχουσες συνθήκες θα βγει σε κάτι περισσότερο από 4 χρόνια, όταν και θα έχει γίνει 10ετών...και οι καμπριολαδες και οι αλητειες πως θα γινονται πλεον? εχεις δωσει λυση σε αυτο το φλεγον θεμα?
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
και οι καμπριολαδες και οι αλητειες πως θα γινονται πλεον? εχεις δωσει λυση σε αυτο το φλεγον θεμα?Πουλάς πολυμορφικα?
Στάλθηκε από το GT-I9195 μου
-
Ο χρήστης ELTASSOS έγραψε:
.... Με τις υπάρχουσες συνθήκες θα βγει σε κάτι περισσότερο από 4 χρόνια, όταν και θα έχει γίνει 10ετών...
και οι καμπριολαδες και οι αλητειες πως θα γινονται πλεον? εχεις δωσει λυση σε αυτο το φλεγον θεμα?
Ελπίζω να μη λυγίσω όπως την άλλη φορά που παρέδωσα πινακίδες... Τις πάντες τις ξεπέρασα. Τώρα που παντρεύτηκα, έχω υποσχεθεί να σοβαρευτώ...
και οι καμπριολαδες και οι αλητειες πως θα γινονται πλεον? εχεις δωσει λυση σε αυτο το φλεγον θεμα?
Πουλάς πολυμορφικα?
Δεν το χρειαζόμαστε λέμε
-
Αν δεν έχεις τόσο πολύ, αλλά δε θες τα κερατιάτικα, γνώμη μου είναι να κάνεις υπομονή όσο ακόμα μπορείς.Ενταξει ενα 2λιτρο το παλευω ακομα αλλα ειναι αγανακτηση αυτα τα κερατιατικα. Αλλωστε υπομονη εκανα και δε το σκοτωσα μεχρι τωρα.
Το βλεπω να κανω επίσης υπομονη ενα χρονο ακομα με τη ελπιδα οτι θα αλλαξει το συστημα και τελη+φορος να πληρωνεται ανα μηνα. Ετσι θα μπορω με ενα μικροτερο μεταχειριμενο να κανω τη δουλεια μου και 1-2 μηνες το χρονο να κανουμε και τα γουστα μας με το βιταρα.
Αλλιως δε το βλεπω καλα.
Τι το κάνατε το δίλιτρο ;