-
Ο χρήστης digilef έγραψε:
Το δάνειο δεν είναι λάθος πράμα. Το υπερβολικό δάνειο όμως είναι πολύ λάθος πράμα....
Δε φταίει το δάνειο φταις εσύ που το πήρες. Θα μου πεις πού να προβλέψεις κλπ αλλά θα πρέπει να δίνεις ένα σημαντικό ποσοστό ασφαλείας για αυτά που δεν μπορείς να προβλέψεις.Φίλε onyx πόσα χαράτσια να προβλέψεις ;
Πόσεις μειώσεις μισθών ; Πόσα χαμένα δώρα ; Πόση φορολογία ;
Το σπίτι μου έχει χάσει περίπου 5000 / έτος ειδικά τον τελευταίο χρόνο....αυτά είναι οι δώσεις του αυτοκινήτου μου + 1500 € αέρα !
Τον 2/2010 που το πήρα αντί να δώσω 20.000 € που έδινε όποιος ήθελε να πάρει ένα σχετικά σοβαρό οικογενειακό έκανα την υπέρβαση των 4500 € και πήρα την scout πουλώντας το mitubishi colt czt που είχα. Μόλις είχε γεννηθεί ο υιός μου !
Έλεγα όταν γίνει 5 ετών θα το έχω εξοφλήσει...
Με τα τότε δεδομένα κάθε άλλο παρά οριακά ήμουν....+400-500 € με όλα πληρωμένα και το κόστος διαβίωσης μου!
Απόδειξη ότι δεν έχω ακόμα πρόβλημα μετά από όλα αυτά να πληρώνω την δόση μου και δεν την έχω καθυστερήσει ποτέ ούτε ημέρα!
Το πρόβλημα είναι οτι δεν μένουν όσα θέλω για να το χαίρομαι !
Δεν μένουν για να πάω ένα ταξίδι βόρεια ευρώπη....δεν μένουν για να πάω ένα 10 ήμερο tour στην πελοπόννησο.....
Θα μου πείτε εδώ ο κόσμος καίγεται εσύ ταξίδια θες ;
Ο καθένας βάζει συγκεκριμένα όρια στο επίπεδο διαβίωσης της οικογένειας του και παλεύει για αυτά !
Επουδενή δεν το δίνω για 13.000 € 14.000-15.000 όταν με αυτά τα λεφτά συγνώμη κιόλας αλλά παίρνεις μπ@ρδέλο μπροστά στην scout και όχι αυτοκίνητο και ας είναι 3 χρόνων !
Πόσο μάλλον ένα κουφό 8.000 € από πολύ μεγάλη και γνωστή μάντρα στα Βριλλήσια.....βρε ουυυυυυύρτ μαυραγορίτες !
Αλλά όταν τον ρώτησα να μου βρεί άλλη μια με 9.000 € για να του χαρίσω και τα 1000 μου έλεγε αρλούμπες !
Τέσπα είναι πολύ ιδιαίτερο αυτοκίνητο....και ταυτόχρονα τόσο κοινό σε θέματα συντήρησης,κόστους χρήσης κτλ
Είναι station πολύ κακό για την ελληνική 'άσχετη' αγορά που παίρνει οικογενειακό με 330 lt πορτμπαγκάζ....όταν η scout έχει 610 lt και ταυτόχρονα είναι πολύ μεγάλο όταν είναι 38 εκατοστά μακρύτερο από το golf 6....καίει τα ίδια και λιγότερα υπό συνθήκες απο ένα τυπικό 1600 άρι ειδικά έξω με το 6 άρι κιβώτιο του στα 140 km και 2800 rpm....έχει ίσως την ιδανικότερη ανάρτηση και ύψος για τους ελληνικούς δρόμους και εκδρομές που θα σε πάει στο 80 % + των προορισμών ενώ οι περισσότεροι κάνουν μόδα τα 17 άρια στα 1.4 με 45 και 50 προφίλ....
Αλλά είπαμε για όποιον ξέρει να ξεχωρίζει 5 πράγματα....αλλιώς το χερότερο που έχω να πάθω είναι να μου μείνει.....
- Το αυτοκίνητό σου χαίρει εκτίμησης από το αγοραστικό κοινό... Αλλά πουλιέται σε λάθος χρονική και οικονομική συγκυρία...
- Απ' ότι καταλαβαίνω, ο αγοραστής με τα 17.000€ δεν έχει κλειδώσει.
- Επειδή σε καταλαβαίνω και νιώθω ότι εάν το δώσεις, πιθανόν και να πάθεις κατάθλιψη (αστειεύομαι!!!), εάν παίζει λύση τύπου 'εξοφλώ το δάνειο από αποταμιεύσεις για να μου φύγει ο βραχνάς και να μην δώσω και το αγαπημένο μου τουτού' ίσως να ήταν η καλύτερη για την περίπτωσή σου.
- Συμφωνώ με τον συμφορουμίτη που ανέφερε ότι οικογενειακό αυτοκίνητο αγοράζεις με ορίζοντα 10+ ετών, πιθανόν να μην μπορέσεις να ξαναπάρεις κάτι αντίστοιχο κ.λπ., κ.λπ., προσωπικά όμως θεωρώ ότι υπάρχει και ένα μεγάλο αλλά στην όλη ιστορία...
Και αυτό είναι το συμπέρασμα ότι τις όμορφες στιγμές της ζωής μπορούμε να τις γευτούμε και με 60 άλογα λιγότερα και 250 λίτρα μικρότερο χώρο αποσκευών!!!!!!!!!!!
-
Ότι πρέπει να κόψει το έχει καταλάβει, η δυσκολία είναι να ζυγίσει πόσο μπορεί να κόψει από αλλού πόσο από τις εκδρομές, πόσο από άλογα, χώρο αποσκευών, αυτοκίνητο.... Και αυτό δυστυχώς είναι δύσκολο να το κάνουν άλλοι για σένα, εσύ θα πρέπει να τα ζυγίσεις με τη δική σου ζυγαριά και να πάρεις τις τελικές αποφάσεις.
Ίσως αν δεν το έχεις ήδη κάνει να το συζητήσεις με γυναίκα αλλά και παιδιά. -
Συμφωνω απολυτα με το τελευταιο. Και εγω ενα ταπεινο Focus 1.4 με τασια εχω. Την πιο απλη εκδοση.
Απλα το αυτοκινητο το εχει ηδη και το εχει εξοφλησει κατα ενα μεγαλο μερος οποτε δεν μιλαμε για 25.000 ευρω απο την αρχη αλλα για 9.000 ευρω σε 3 χρονια. Ισως μια επιμημυνση να εριχνε την δοση και οταν εχει το εξοφλει. Αλλωστε οι τραπεζες χρηματα θελουν οχι αυτοκινητα. Και επειδη μιλαμε για οικογενειακο ειναι σημαντικο να ξερεις εξαρχης το αυτοκινητο σου (χρηση, ζημιες κτλ) ωστε να εισαι σιγουρος οταν βαζεις μεσα την οικογενεια σου.
-
Συγνώμη για το άσχετο της ερώτησης αλλά το Scout δεν παράγεται πλέον σαν μοντέλο ή δεν πωλείται στην Ελλάδα;
Εψαξα στο site της Skoda αλλά δεν το είδα...
Edit: Τελικά είναι Skoda Octavia Scout sorry δεν το ήξερα -
Ερχεται και το καινουριο...Αν ειναι να το πουλησεις καντο γρηγορα.
-
Γνωμη μου ειναι οτι θα το μετανοιωσεις συντομα αφου το δωσεις
Μετα τις πρωτες 1-2 εκδρομες, θα σου λειπει αφορητα καθε στιγμη, θα συγκρινεις (και θα βρισκεις υποδεεστερο) το επομενο, η οποια εκδρομη δεν θα εχει πλεον αυτη τη χαρα του να κατεβω να φορτωσω το αυτοκινητο και να το οδηγησω στο πηγαινελα...
Επειδη εχω περασει τη φαση να παω με αυτοκινητο υποδεεστερο και να εχω στο μυαλο μου αλλο που για καποιους XY λογους δεν ηταν πλεον διαθεσιμο απο επιλογη μου, θυμαμαι οτι ειναι εξτρα χαλαστικο.Καντε μια εκδρομη λιγοτερη και υπομονη. Εξαλλου το μικρο σου απο οτι εγραψες ειναι ~3 ετων.. με τοσο μικρο παιδακι ουτε Ευρωπη μπορεις να πας ουτε μεγαλα road trips.
-
Ο χρήστης kostis20 έγραψε:
Ερχεται και το καινουριο...Αν ειναι να το πουλησεις καντο γρηγορα.Νομιζω οτι εχει ενα μικρο περιθωριο ακομα. Επίσης η νεα Octavia θα ειναι μεγαλυτερη και ακριβοτερη και τη θεση της θα παρει το νεο Rapid που ειναι ενα κλικ μικροτερο. Εκδοσεις Scout δεν εχουν καν παρουσιαστει ακομα οποτε μαλλον θα αργησουν λιγο. Γενικα εισαι στο οριο και οσο περνάει ο καιρος μαλλον θα πιεζεται η τιμη. Εντυπωση παντως μου εκανε οτι μονο 2 παρομοια Scout πωλουνται στο Car. Αυτο ειναι σιγουρα καλο γιατι ο υποψήφιος αγοραστής δεν θα έχει πολλες επιλογες αλλα και κακο αν το παρουμε ως κριτήριο δημοφιλιας του συγκεκριμενου μοντελου. Βέβαια μπορει απλα οσοι το εχουν απλα να μην το πουλανε.
-
Ο χρήστης kiloMeater έγραψε:
Γνωμη μου ειναι οτι θα το μετανοιωσεις συντομα αφου το δωσεις....
Επειδη εχω περασει τη φαση να παω με αυτοκινητο υποδεεστερο και να εχω στο μυαλο μου αλλο ...θυμαμαι οτι ειναι εξτρα χαλαστικο..Σίγουρα σε χαλάει αλλά δεν είμαστε όλοι ίδιοι, για αυτό του λέω ότι αυτός πρέπει να ζυγίσει τι τον χαλάει περισσότερο και από που θα κόψει και πόσο. Μπορεί η εκδρομή για αυτόν να είναι πιο σημαντική από το αυτοκίνητο.
Πάντως εγώ νομίζω ότι ανάλογα με το παιδί και τους γονιούς, πως έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύσει το παιδί τους, μπορεί να κάνει και μεγάλα ταξίδια το 3χρονο.
-
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως εγώ νομίζω ότι ανάλογα με το παιδί και τους γονιούς, πως έχουν εκπαιδευτεί και εκπαιδεύσει το παιδί τους, μπορεί να κάνει και μεγάλα ταξίδια το 3χρονο.+απειρο.. Δεν καταλαβαινω πως οι ευρωπαιοι τα καταφερνουν ενω εμεις το σκεφτομαστε τοσο πολυ..
-
Λιγο off topic αλλα αλλο ειναι η θεωρια και αλλο η πραξη. Σε τετοιες μικρες ηλικιες κανενας δεν απολαμβανει ενα μεγαλο ταξιδι. Ουτε τα παιδια που βαριουνται και κουραζονται περιορισμενα στα παιδικα καθισματα τους ουτε οι μεγαλοι που συνεχεια εχουν το μυαλο τους στα παιδια. Τα παιδια θελουν μικρες αποστασεις και πολυ παιχνιδι. Και φυσικα οσο μικροτερο το αμαξι τοσο χειροτερο για μεγαλες αποστασεις. Οταν πλεον μεγαλωσουν και καταλαβαινουν την ιδεα του ταξιδιου κτλ τα πραγματα αλλαζουν. Καλο ειναι τοτε αν καποιος θελει να κανει μακρινα ταξιδια να εχει και το αναλογο αυτοκινητο.
Το τι κανουν οι Ευρωπαιοι ειναι αλλη υποθεση και φυσικα δεν σημαινει πως ειναι και το σωστο. Επισης ολοι εχουν μεγαλα αυτοκινητα, καλυτερους δρομους, παρκινγκ με πρασινο, παιδικες χαρες και χωρους ξεκουρασης και γενικοτερα καλυτερη υποδομη σε σχεση με την Ελλαδα δυστυχως.
-
Ναι και πρεπει να πληρωνουν 1.000.000 ευρω σε φορους τον χρονο για να εχουν ενα αυτοκινητο (εκτος απο Γερμανια).Εκτος αυτου εχουν και επιβαρυνσεις, πρεπει να πληρωνουν παρκινγκ για να βγουν μια βολτα στο κεντρο της πολης οποτε 2 φορες χειροτερα...Απλα εχουν μεγαλυτερο εισοδημα και δε τους νοιαζει.
-
Επειδή είμαι στο ίδιο 'καράβι' και πάω μάλλον για τον ίδιο 'προορισμό' (να δώσω το CX7 και να πάρω ότι μπορώ), συμπονώ και συμπάσχω. Βέβαια εμένα και τη γυναίκα μου μας έχουν σκίσει κανονικότατα (-60%, όχι αστεία ), οπότε εμείς είμαστε ακόμα χειρότερα.
Θα σου πρότεινα να τσεκάρεις με την αντιπροσωπεία ή μάντρες με αρκετά Skoda μεταχειρισμένα για Octavia Combi. Δεν είναι πανέμορφο (στα δικά μου μάτια) αλλά χωράει τα πάντα, πηγαίνει άνετα (με τον 1.8 ), και δεν θα νιώσεις 'περίεργα' όταν μπεις μέσα...
-
Kράτα το!!!
Είναι κρίμα να χαντακωθεί κι άλλος με τα σκουπιδοvwaudiseatskoda.
-
Ace εσυ εισαι ελαφρα διαφορετικη περιπτωση. Πολλα κυβικα και παγια εξοδα για την Ελλαδα δυστυχως.
-
Ο χρήστης Paris.gr έγραψε:
Λιγο off topic αλλα αλλο ειναι η θεωρια και αλλο η πραξη. Σε τετοιες μικρες ηλικιες κανενας δεν απολαμβανει ενα μεγαλο ταξιδι. Ουτε τα παιδια που βαριουνται και κουραζονται περιορισμενα στα παιδικα καθισματα τους ουτε οι μεγαλοι που συνεχεια εχουν το μυαλο τους στα παιδια. Τα παιδια θελουν μικρες αποστασεις και πολυ παιχνιδι. Και φυσικα οσο μικροτερο το αμαξι τοσο χειροτερο για μεγαλες αποστασεις. Οταν πλεον μεγαλωσουν και καταλαβαινουν την ιδεα του ταξιδιου κτλ τα πραγματα αλλαζουν. Καλο ειναι τοτε αν καποιος θελει να κανει μακρινα ταξιδια να εχει και το αναλογο αυτοκινητο.Το τι κανουν οι Ευρωπαιοι ειναι αλλη υποθεση και φυσικα δεν σημαινει πως ειναι και το σωστο. Επισης ολοι εχουν μεγαλα αυτοκινητα, καλυτερους δρομους, παρκινγκ με πρασινο, παιδικες χαρες και χωρους ξεκουρασης και γενικοτερα καλυτερη υποδομη σε σχεση με την Ελλαδα δυστυχως.
Διαφωνω...Εχω κανει μεγαλα ταξιδια χωρις κανενα προβλημα με το αυτοκινητο, οπως επισης και με αεροπλανο. Η μικρη μαλιστα (ειναι 2 τωρα) φαινεται να το διασκεδαζει κιολας.. Οπως σε ολα θεωρω οτι ειμαστε υπερβολικοι σαν λαος.
-
Ο χρήστης pankalos έγραψε:
Kράτα το!!!Είναι κρίμα να χαντακωθεί κι άλλος με τα σκουπιδοvwaudiseatskoda.
εχεις ποστάρει μπουρδες για το vag σε όλα τα θέματα
το kalos βγαίνει από το κάλος (στο κεφάλι) ? -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Kράτα το!!!
το kalos βγαίνει από το κάλος (στο κεφάλι) ?Ουάου Με πρόσβαλες βαρέως
Συγνώμη κε μέτοχε -
Ο χρήστης pankalos έγραψε:
Kράτα το!!!
το kalos βγαίνει από το κάλος (στο κεφάλι) ?Ουάου Με πρόσβαλες βαρέως
Συγνώμη κε μέτοχεΔεν είναι απαραίτητο κάποιος που υποστηρίζει μια μάρκα αυτοκινήτου να είναι και μέτοχός της.
(Δεν ξέρω αν ισχύει για τον chemic). -
Ο χρήστης chemic έγραψε:
Kράτα το!!!
το kalos βγαίνει από το κάλος (στο κεφάλι) ?Γιατί τσιμπάς και παίζεις το παιχνίδι του;
Αν και μου κάνει εντύπωση, δεν βγήκε καλό το Fabia στον krieza aka 888888 aka pankalos? -
Μπήκε ένα troll κι έριξε το δολωματάκι, «τσιμπήσανε» τρεις-τέσσερις, πάει το topic.
Πώληση Scout 1.8 > Αγορά μεταχειρισμένου 10.000 €