-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
να γιατί λατρεύω (πλέον) τη Ντουμπλάρα
άλλα τόσα έβαλα μεσα και βουρ στον πατσά
αφού σκέφτομαι να τσιμπήσω κι εδώ ενα...
Να σημειώσω εδώ για όσους τους έχει ίσως διαφύγει, ότι στη φωτογραφία φαίνονται δύο σειρές αποσκευών, π.χ. υπάρχει δεύτερη βαλίτσα που 'κρύβεται' από αυτή που είναι μπροστά....
Ace,διχτυ ασφαλειας-διαχωρισμου χωρου αποσκευων υπαρχει σαν εξτρα για το CX 7?
Αν ναι, σε βαθος χρονου αξιζει περισσοτερο απο την μπαγκαζιερα (που εχω στην αποθηκη να καθεται)
Το δοκιμασα εφετος με ογκο αποσκευων σαν τον δικο σου,και ισως κατα τι περισσοτερο (4 ενηλικες και ο 20 μηνων γιος μου σε διακοπες 9 ημερων),σε χωρο αποσκευων 420 λιτρα, αλλα απεδεχθην το φορτωμα του station ως αρκετα ψηλα στην οροφη.
Νομιζω πως ειναι χρησιμοτερο να χρησιμοποιησεις τα χρηματα σου για την αγορα σχαρας ποδηλατων στο μελλονΥπάρχει, το οποίο έχει δύο 'θέσεις', μια εντελώς όρθιο και μια με 90 μοίρες κλίση (για να μπει μεγάλο ή μικρό σκυλί). Στο εντελώς όρθιο κάνει το CX7 'τύποις' φορτηγάκι με περίπου 800lt χώρο αποσκευών. Αλλά θα με εμποδίζει στην ορατότητα προς τα πίσω (με φόρτωμα μέχρι πάνω) και έχω ένα μικρό προβληματάκι εκεί...
-
Double post
-
Συγγνώμη, αλλά πόσες φορές θα πας διακοπές στην επόμενη 2ετία; Γιατί μέχρι τότε (το πολύ) σου χρειάζονται όλα αυτά τα παρελκόμενα (καρότσι κ.λπ.). Εάν έχεις εξοχικό σπίτι που επισκέπτεσαι συχνά, πάρε ένα δεύτερο παρκοκρέβατο. Προσωπικά, με του που γεννήθηκε η κόρη μου, έβαλα τις δύο γιαγιάδες να αγοράσουν από ένα παρκοκρέβατο, ένα φθηνό καρότσι και μερικά μπουκάλια και ήμουν κομπλέ!!! Χωρίς κουβάλα-ξεκουβάλα!!!
Ταπεινή μου άποψη είναι ότι το αυτοκίνητό σου είναι μια χαρά για 4μελή οικογένεια. Έβαλε μπαγκαζιέρα οροφής ένας φίλος με δίδυμα (=2 καρότσια κ.λπ.), αλλά ο άνθρωπος έχει bmw 325i coupe!!! -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Εχω κανει μετακομιση με λιγοτερα πραγματα... Μαλλον πρεπει να επιβαλεις κανονες.Sent from my Neo V using Tapatalk.
-
Τη μπασκέτα δε τη παίρνεις....;
-
Ο χρήστης touring the m3 1.6 έγραψε:
Τη μπασκέτα δε τη παίρνεις....;Μπα, Ξυλόκαστρο έχει κανονικό κλειστό, Θεολόγο και Τζια δεν έχει καν μπασκέτες και δεν παίζω κιόλας εκεί....
-
Εμείς πάντως με ένα παιδάκι 13 μηνών χωρέσανε μια χαρά τα πράγματα στο RAV4 MK2 που έχω, μαζί με τις ομπρέλες παραλίας το καρότσι του παιδιού, ένα μικρό καθισματάκι φαγητού για το παιδί, ένα ψυγείο που τροφοδοτείται από την μπαταρία του αυτοκινήτου και μία εξάδα με δίλιτρα νερά. Τα ίδια ακριβώς πράγματα χωρούσαν εύκολα και στη σειρά 1 BMW που έχουμε αλλά επειδή θα κάναμε και χώμα πήραμε το RAV4.
Αυτά για ένα τριήμερο στην Παλαιόχωρα. Παρκοκρέβατο δεν πήραμε γιατί είχε το ξενοδοχείο αλλά ένα πτυσσόμενο χωρούσε άνετα όπως θα χωρούσαν άνετα και ρούχα για 10 μέρες και όχι για 3 που πήρα. Απορώ πως δεν βολεύεται ο φίλος μας στο CX7 που έχω την αίσθηση ότι έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το RAV4. -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Εμείς πάντως με ένα παιδάκι 13 μηνών χωρέσανε μια χαρά τα πράγματα στο RAV4 MK2 που έχω, μαζί με τις ομπρέλες παραλίας το καρότσι του παιδιού, ένα μικρό καθισματάκι φαγητού για το παιδί, ένα ψυγείο που τροφοδοτείται από την μπαταρία του αυτοκινήτου και μία εξάδα με δίλιτρα νερά. Τα ίδια ακριβώς πράγματα χωρούσαν εύκολα και στη σειρά 1 BMW που έχουμε αλλά επειδή θα κάναμε και χώμα πήραμε το RAV4.
Αυτά για ένα τριήμερο στην Παλαιόχωρα. Παρκοκρέβατο δεν πήραμε γιατί είχε το ξενοδοχείο αλλά ένα πτυσσόμενο χωρούσε άνετα όπως θα χωρούσαν άνετα και ρούχα για 10 μέρες και όχι για 3 που πήρα. Απορώ πως δεν βολεύεται ο φίλος μας στο CX7 που έχω την αίσθηση ότι έχει μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το RAV4.Γιατί πήρα περίπου τα τριπλάσια πράγματα από αυτά που αναφέρεις....μόνο και μόνο που λες ότι τα ίδια πράγματα χώρεσαν σε BMW 1 καταλαβαίνω για τι όγκο μιλάς...
Ρε παιδιά, μηχανικός είμαι, ξέρω από Γεωμετρία, όπως και να το κάνουμε 1+ κυβικό μέτρο πράγματα όπως αυτά που έχω ποστάρει στη φωτό δεν χωράνε στα 550 (ή στα 800 περίπου με βγαλμένη εταζέρα) του πορτμπαγκάζ του CX7, γι'αυτό και κάθε φορά γεμίζω ότι διαθέσιμο χώρο έχει το αυτοκίνητο...το θέμα μου δεν είναι να μου πείτε αν όντως τα πράγματα αυτά χωράνε στο CX7 -λες και δεν ξέρω μετά από τρία καλοκαίρια που το έχω τιγκάρει για να πάμε διακοπές- το θέμα είναι τι εναλλακτικές υπάρχουν για να αυξήσω τον διαθέσιμο όγκο και αν κάποιοι από εσάς τις έχουν δοκιμάσει για να πάρω γνώμες και ιδέες.
-
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Γιατί πήρα περίπου τα τριπλάσια πράγματα από αυτά που αναφέρεις....μόνο και μόνο που λες ότι τα ίδια πράγματα χώρεσαν σε BMW 1 καταλαβαίνω για τι όγκο μιλάς...
Ρε παιδιά, μηχανικός είμαι, ξέρω από Γεωμετρία, όπως και να το κάνουμε 1+ κυβικό μέτρο πράγματα όπως αυτά που έχω ποστάρει στη φωτό δεν χωράνε στα 550 (ή στα 800 περίπου με βγαλμένη εταζέρα) του πορτμπαγκάζ του CX7, γι'αυτό και κάθε φορά γεμίζω ότι διαθέσιμο χώρο έχει το αυτοκίνητο...το θέμα μου δεν είναι να μου πείτε αν όντως τα πράγματα αυτά χωράνε στο CX7 -λες και δεν ξέρω μετά από τρία καλοκαίρια που το έχω τιγκάρει για να πάμε διακοπές- το θέμα είναι τι εναλλακτικές υπάρχουν για να αυξήσω τον διαθέσιμο όγκο και αν κάποιοι από εσάς τις έχουν δοκιμάσει για να πάρω γνώμες και ιδέες.
Τριπλάσια; Από τη φωτογραφία που ανέβασες φαίνεται ότι εμείς πήραμε πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν τα βγάζω φωτογραφία γιατί θα τρομάξεις. Η εταζέρα ήταν στη θέση της και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών σε έκταση και όχι μαζεμένο. Εννοείται επίσης πως χωρούσαν και στη BMW χρησιμοποιώντας όμως και χώρους στη καμπίνα των επιβατών.
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως το CX7 έχει χώρους αποθήκευσης και κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών; Γιατί αν έχει όπως το RAV4MK3 π.χ. τότε μόνο 455 λίτρα (από πού προκύπτουν τα 550;) που δεν έχεις και έτσι κατάλαβα και εγώ πως γίνεται το MK3 RAV4 να έχει στα χαρτιά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το δικό μου γιατί στη πραγματικότητα... -
Ο χρήστης meco έγραψε:
Γιατί πήρα περίπου τα τριπλάσια πράγματα από αυτά που αναφέρεις....μόνο και μόνο που λες ότι τα ίδια πράγματα χώρεσαν σε BMW 1 καταλαβαίνω για τι όγκο μιλάς...
Τριπλάσια; Από τη φωτογραφία που ανέβασες φαίνεται ότι εμείς πήραμε πολύ περισσότερα πράγματα. Δεν τα βγάζω φωτογραφία γιατί θα τρομάξεις. Η εταζέρα ήταν στη θέση της και το κάλυμμα του χώρου αποσκευών σε έκταση και όχι μαζεμένο. Εννοείται επίσης πως χωρούσαν και στη BMW χρησιμοποιώντας όμως και χώρους στη καμπίνα των επιβατών.
Να σε ρωτήσω κάτι άλλο. Μήπως το CX7 έχει χώρους αποθήκευσης και κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών; Γιατί αν έχει όπως το RAV4MK3 π.χ. τότε μόνο 455 λίτρα (από πού προκύπτουν τα 550;) που δεν έχεις και έτσι κατάλαβα και εγώ πως γίνεται το MK3 RAV4 να έχει στα χαρτιά μεγαλύτερο χώρο αποσκευών από το δικό μου γιατί στη πραγματικότητα...Γράψε 450 όχι 550, αλλά το γεγονός παραμένει. Είναι μαθηματικά απίθανο να χώρεσες περισσότερα πράγματα από αυτά που πόσταρα σε BMW 1, ίσως και σε RAV4...εκτός και αν δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Και αυτά που αναφέρεις ως 'περισσότερα' (ομπρέλες, καρότσι, τραπεζάκι, ψυγειάκι, νερά) είναι περίπου το 1/2 των πραγμάτων που φαίνονται στη φωτογραφία (2 βαλίτσες και 4 σακβουαγιάζ με ρούχα, κρεβάτι, καρότσι, ομπρέλες, 3 τσάντες με μωρουδιακά, 3 τσάντες με πράγματα θαλάσσης, 2 κούτες με τρόφιμα, 2 σακβουαγιαζ με 'γυναικεία' πράγματα, συνολικά 4 σακούλες με παπούτσια και παιχνίδια, 2 τσάντες laptop/tablet). Α και στο παρελθόν υπήρχε και επιπλέον μια full-size μωρουδιακή μπανιέρα....
Ακόμα δεν έχω καταλάβει: διαγωνισμό κάνουμε εδώ ? Δήλωσα ξεκάθαρα ότι τα πράγματα που κουβαλάω γεμίζουν το CX7. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση, είναι δεδομένο γεγονός. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή το αμφισβητεί, ευχαρίστως να μην χάνει τον χρόνο του στο παρόν thread. Το θέμα είναι αυτό που επανέλαβα και πριν, λύσεις/προτάσεις για αύξηση του διαθέσιμου όγκου.
-
Δεν βλεπω αλλη λυση απο την αγορα σχαρας η μπαγκαζιερας. Το πλεονεκτημα της σχαρας ειναι οτι δεν πιανει χωρο οταν την αποθηκευεις αλλα μπορει να γινουν ολα μουσκεμα σε μια καλοκαιρινη μπορα.Στην μπαγκαζιερα το αναποδο.
Προσωπικα επελεξα την Atlantis 200 της THULE εδω και 3 χρονια και δεν το εχω μετανιωσει (εκτος απο την καταναλωση που αυξανεται κατα 2λιτ/100χλμ).
Φορτωνω ο,τι θελει η οικογενεια και αφου φτασω στον προορισμο βαζω στην μπαγκαζιερα το φουσκωτο βαρκακι του μικρου και δεν καθομαι καθε φορα να φουσκωνω - ξεφουσκωνω. -
Ο χρήστης nikospappas έγραψε:
Δεν βλεπω αλλη λυση απο την αγορα σχαρας η μπαγκαζιερας. Το πλεονεκτημα της σχαρας ειναι οτι δεν πιανει χωρο οταν την αποθηκευεις αλλα μπορει να γινουν ολα μουσκεμα σε μια καλοκαιρινη μπορα.Στην μπαγκαζιερα το αναποδο.Προσωπικα επελεξα την Atlantis 200 της THULE εδω και 3 χρονια και δεν το εχω μετανιωσει (εκτος απο την καταναλωση που αυξανεται κατα 2λιτ/100χλμ).
Φορτωνω ο,τι θελει η οικογενεια και αφου φτασω στον προορισμο βαζω στην μπαγκαζιερα το φουσκωτο βαρκακι του μικρου και δεν καθομαι καθε φορα να φουσκωνω - ξεφουσκωνω.Είχαμε σχάρες στα αυτοκίνητα της οικογένειας παλιότερα (μιλάω για δεκαετία του '80), και δεν έχω καθόλου καλές αναμνήσεις από το τρόπο φορτώματος/δεσίματος, από την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ακόμα και από την αισθητική του όλου πράγματος...αν λοιπόν πάω για κάτι στην οροφή, θα είναι τύπου μπαγκαζιέρας αναγκαστικά, εκτός και αν βρω κάποιο τρόπο (?) να τοποθετώ με ασφάλεια στην οροφή (στις ράγες δηλαδή) τα πιο ογκώδη αντικείμενα (π.χ. κρεβάτια, μπανιέρα ή καρότσια), ώστε να βάζω εντός αυτοκινήτου όλα τα υπόλοιπα (και γλυτώσω το κόστος της μπαγκαζιέρας)...
Edit: τελικά βρήκα και την μπανιέρα μας, απλώς για να δείτε τον όγκο http://www.beboulino.gr/μπανιέρα-μωρού-comfort. Ίσως τελικά 'αναγκαστώ' να πάρω διπλά από όλα για να μην τα κουβαλάμε...
-
Γράψε 450 όχι 550, αλλά το γεγονός παραμένει. Είναι μαθηματικά απίθανο να χώρεσες περισσότερα πράγματα από αυτά που πόσταρα σε BMW 1, ίσως και σε RAV4...εκτός και αν δεν υπήρχαν άνθρωποι μέσα. Και αυτά που αναφέρεις ως 'περισσότερα' (ομπρέλες, καρότσι, τραπεζάκι, ψυγειάκι, νερά) είναι περίπου το 1/2 των πραγμάτων που φαίνονται στη φωτογραφία (2 βαλίτσες και 4 σακβουαγιάζ με ρούχα, κρεβάτι, καρότσι, ομπρέλες, 3 τσάντες με μωρουδιακά, 3 τσάντες με πράγματα θαλάσσης, 2 κούτες με τρόφιμα, 2 σακβουαγιαζ με 'γυναικεία' πράγματα, συνολικά 4 σακούλες με παπούτσια και παιχνίδια, 2 τσάντες laptop/tablet). Α και στο παρελθόν υπήρχε και επιπλέον μια full-size μωρουδιακή μπανιέρα....
Ακόμα δεν έχω καταλάβει: διαγωνισμό κάνουμε εδώ ? Δήλωσα ξεκάθαρα ότι τα πράγματα που κουβαλάω γεμίζουν το CX7. Δεν είναι θέμα προς συζήτηση, είναι δεδομένο γεγονός. Όποιος δεν το καταλαβαίνει ή το αμφισβητεί, ευχαρίστως να μην χάνει τον χρόνο του στο παρόν thread. Το θέμα είναι αυτό που επανέλαβα και πριν, λύσεις/προτάσεις για αύξηση του διαθέσιμου όγκου.
Λες να σου λέω ψέμματα; Φυσικά και δεν κάνουμε διαγωνισμό. Οι τσάντες με τα ρούχα και τα παιγνίδια είναι αυτονόητες, τα εξτρά σου έγραψα. Εγώ η σύζυγος και το παιδί με το isofix καθισματάκι του. Εξακολουθώ να σου λέω πως όλα αυτά που γράφεις χωράνε πολύ εύκολα στο RAV4. Εγώ απλά εξέφρασα την απορία μου πως γίνεται να μη χωράνε το CX7.
Μήπως στα 450λίτρα συμπεριλαμβάνεται και χώρος κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών; Γιατί έτσι δίνεται μια εξήγηση.Είπαμε η μπαγκαζιέρα οροφής είναι η λύση που σου ταιριάζει. Απλά πάρε μία καλή που να έχει σωστή αεροδυναμική ώστε να μην ανέβει η κατανάλωσή σου στα ύψη.
-
Δεν βλεπω αλλη λυση απο την αγορα σχαρας η μπαγκαζιερας. Το πλεονεκτημα της σχαρας ειναι οτι δεν πιανει χωρο οταν την αποθηκευεις αλλα μπορει να γινουν ολα μουσκεμα σε μια καλοκαιρινη μπορα.Στην μπαγκαζιερα το αναποδο.
Προσωπικα επελεξα την Atlantis 200 της THULE εδω και 3 χρονια και δεν το εχω μετανιωσει (εκτος απο την καταναλωση που αυξανεται κατα 2λιτ/100χλμ).
Φορτωνω ο,τι θελει η οικογενεια και αφου φτασω στον προορισμο βαζω στην μπαγκαζιερα το φουσκωτο βαρκακι του μικρου και δεν καθομαι καθε φορα να φουσκωνω - ξεφουσκωνω.Είχαμε σχάρες στα αυτοκίνητα της οικογένειας παλιότερα (μιλάω για δεκαετία του '80), και δεν έχω καθόλου καλές αναμνήσεις από το τρόπο φορτώματος/δεσίματος, από την συμπεριφορά του αυτοκινήτου, ακόμα και από την αισθητική του όλου πράγματος...αν λοιπόν πάω για κάτι στην οροφή, θα είναι τύπου μπαγκαζιέρας αναγκαστικά, εκτός και αν βρω κάποιο τρόπο (?) να τοποθετώ με ασφάλεια στην οροφή (στις ράγες δηλαδή) τα πιο ογκώδη αντικείμενα (π.χ. κρεβάτια, μπανιέρα ή καρότσια), ώστε να βάζω εντός αυτοκινήτου όλα τα υπόλοιπα (και γλυτώσω το κόστος της μπαγκαζιέρας)...
Edit: τελικά βρήκα και την μπανιέρα μας, απλώς για να δείτε τον όγκο http://www.beboulino.gr/μπανιέρα-μωρού-comfort. Ίσως τελικά 'αναγκαστώ' να πάρω διπλά από όλα για να μην τα κουβαλάμε...
Με 2 παιδιά και 1 μωρό, χρειαστήκαμε τα 600 λτ του C4 Picasso + ποδήλατα πάνω στον κοτσαδόρο. Είχαμε εξασφαλίσει καρότσι, παρκοκρέβατο και λειτουργικό σπίτι εκεί που πηγαίναμε.
Άνετα το πιάνεις το ..κυβικό αν πας κάπου χωρίς υποδομές.
Φίλε, η μπαγκαζιέρα ούτε πολύ ακριβή είναι και σου μένει για μετά. Άμα κρίνεις ότι δε χρειάζεται, την πουλάς.
-
το θεμα ειναι οτι πρεπει ο φιλος μας να καταλαβει τη διαφορα των διακοπων και της μετακομισης........
2 κουτες τροφιμα
4 σακουλες παπουτσια
6 σακβουαγιαζ,εκ των οποιων τα 2 αποκλυστικα τα της συζυγου
δεν αναφερω αυτα που και εγω θεωρω οτι μπορει να μην παρει μαζι του.....
αν ειναι απαραιτητα τοτε οντως θελεις μπαγκαζιερα και μαλιστα οτι μεγαλυτερο βρεις...... -
Νοίκιασε ένα μικρό τρέιλερ βρε συ Αντώνη,να ξεμπερδέψεις...!!!!
-
Ο χρήστης Govus έγραψε:
Νομίζω πως τον φάγαμε τον άνθρωπο...
Πάνω απ' όλα υγεία και να έρθει με το καλό το παιδάκι και όλα θα βολευτούν, δεν είναι δα και κανένα βουνό το μεταφορικό κομμάτι (όπως το παρουσιάζουμε) . -
Οφείλω να σημειώσω ότι τα πράγματα αυτά (συν την μπανιέρα τα προηγούμενα δύο έτη) είναι 'των διακοπών', δηλαδή είναι πράγματα που χρειαζόμαστε για minimum 2 εβδομάδες, ενώ φέτος πήγαμε διακοπές για ένα μήνα. Άρα είναι αρκετά ρούχα, όλα τα πράγματα του μωρού (δεν υπάρχει τίποτα 'δεύτερο' εκεί που πηγαίνουμε), όλα τα πράγματα της συζύγου (τι να κάνουμε....), όλα τα δικά μου απαραίτητα (μήπως και προκύψει ανάγκη από το γραφείο), όλα τα πράγματα για θάλασσα, συν τρόφιμα (εδώ έχουμε ένα μικρό θέμα, τόσες φορές το έχω πει, αλλά στο όνομα της οικονομίας μεταφέρουμε και έτοιμα φαγητά σε κατσαρόλες και ταψιά... )
Το επόμενο καλοκαίρι (που σίγουρα θα φύγουμε για αρκετό καιρό), τα πράγματα θα είναι αρκετά πιο δύσκολα, καθώς όπως έχω πει τόσο στο πίσω κάθισμα όσο και στον συνοδηγό ο διαθέσιμος χώρος θα μειωθεί στο ελάχιστο, ενώ είμαι 99.99% σίγουρος ότι θα πρέπει να κουβαλήσουμε ακόμα περισσότερα πράγματα....σε σημείο μάλιστα που να πιστεύω ότι ακόμα και με μπαγκαζιέρα δεν τη βγάζουμε καθαρή, εκτός και αν αφήσουμε κάποια 'δεύτερα' πράγματα στο εξοχικό...
Ούι ούι μανούλ' μου....
-
Τωρα μου εφυγε η απορια.. απλα εχουμε διαφορετικες παραστασεις
Παρε τη μεγαλυτερη μπαγκαζιερα που υπαρχει
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?