-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Πρεπει να κατανοησεις οτι δεν υπαρχει κατι σχετικο ή που να επιδεχεται ερμηνειας στην εννοια value for money και προφανως ειναι αδιαφορο το τι ηλικια εχω σε σχεση με αυτο.Μπορουμε δε να ειμαστε εδω μεχρι να φτασουμε 100 σελιδες αν δεν καταλαβεις τι σημαινει vfm, βαριεμαι και να το γραφω ολοκληρο
Αν επισης θεωρεις ουσιωδες σ ενα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ το παχος των μονωσεων ,το ποσο ζουλιεται το ταμπλω και το αν κανει γκαπ και οχι γκουπ η πορτα οταν κλεινει προφανως δε θα βγει ακρη ποτε..
Και φυσικα δεν υπορχει θεμα και προτεινα με βαση τις παραμετρους που εθεσε ο ενδιαφερομενος οπως κι εσυ απ οτι αντιλαμβανομαι.Τίποτα δεν είναι προφανές-κατανοητό απ'ότι φαίνεται
Συνεχίζεις αλλά βαριέσαι παράλληλα, πρέπει να είναι world's first
-
Πάντως στο car.gr με 10000 μια χαρά CX7 έχει, χλωμότατα τα βλέπω τα 15, ακόμα και τα 12 δύσκολα .....
Τελικά μήπως θα πρέπει να δώσεις και λεφτά για να πάρεις κάτι χειρότερο;; Και τότε τα ξανακοιτάς και βλέπεις ότι ίσως καλύτερα να κάτσεις με αυτό που έχεις που και το ξέρεις και σε καλύπτει πολύ καλά και να δίνεις τα λεφτά λίγα λίγα σε σήμα....
Υποτίθεται θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού (αξία και όχι κυβικά) οπότε μπορεί να γίνουν κάπως καλύτερα τα πράματα. -
Ο χρήστης onyx ! έγραψε:
Πάντως στο car.gr με 10000 μια χαρά CX7 έχει, χλωμότατα τα βλέπω τα 15, ακόμα και τα 12 δύσκολα .....
Τελικά μήπως θα πρέπει να δώσεις και λεφτά για να πάρεις κάτι χειρότερο;; Και τότε τα ξανακοιτάς και βλέπεις ότι ίσως καλύτερα να κάτσεις με αυτό που έχεις που και το ξέρεις και σε καλύπτει πολύ καλά και να δίνεις τα λεφτά λίγα λίγα σε σήμα....
Υποτίθεται θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού (αξία και όχι κυβικά) οπότε μπορεί να γίνουν κάπως καλύτερα τα πράματα.Εξαρτάται από τα οικονομικά μου...σε 10 μέρες θα ξέρω, οπότε και θα αποφασίσω. Αν όντως συμβεί το χειρότερο, δυστυχώς δεν θα μπορώ να καλύψω ούτε τα πάγια του CX7 (τέλη, ασφάλιστρα, εισφορά και τεκμήριο, που συνολικά θα μου βγαίνουν περίπου 4 μισθοί, για να καταλάβεις τι παλούκι θα φάω...). Σε αυτή τη περίπτωση, και ειδικά αν δεν μπορώ να κουνήσω το CX7 σε καλή τιμή, θα κάνω αυτό που είπα: θα κάνω το σκ@τ@ μου παξιμάδι για να μπορέσω να πάρω κάτι απλά ανεκτό (που θα καλύπτει τις ανάγκες μου βεβαίως) και θα αφήσω τις δικές μου αρέσκειες και επιθυμίες στην άκρη....
Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση βέβαια, που θα υποχρεωθώ π.χ. να πάω σε κάτι ατμοσφαιρικό, μικρότερο και φθηνό (6αρι, Octavia, C4, Astra, Focus κλπ), δεν θα χάσουμε τη Πόλη, απλώς θα χαλαστώ πολύ...
-
Για την Πόλη μην ανησυχείς, την χάσαμε καιρό τώρα..... το θέμα είναι μήπως καταφέρεις να μην χάσεις το CX7.
-
Τώρα που έβαλες και λάστιχα κράτησε το. Αμαρτία τα 800 τόσα €ή καψτα τουλάχιστον να τα φχαριστηθείς
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Υποτίθεται θα αλλάξει και ο τρόπος υπολογισμού (αξία και όχι κυβικά) οπότε μπορεί να γίνουν κάπως καλύτερα τα πράματα.Εξαρτάται από τα οικονομικά μου...σε 10 μέρες θα ξέρω, οπότε και θα αποφασίσω. Αν όντως συμβεί το χειρότερο, δυστυχώς δεν θα μπορώ να καλύψω ούτε τα πάγια του CX7 (τέλη, ασφάλιστρα, εισφορά και τεκμήριο, που συνολικά θα μου βγαίνουν περίπου 4 μισθοί, για να καταλάβεις τι παλούκι θα φάω...). Σε αυτή τη περίπτωση, και ειδικά αν δεν μπορώ να κουνήσω το CX7 σε καλή τιμή, θα κάνω αυτό που είπα: θα κάνω το σκ@τ@ μου παξιμάδι για να μπορέσω να πάρω κάτι απλά ανεκτό (που θα καλύπτει τις ανάγκες μου βεβαίως) και θα αφήσω τις δικές μου αρέσκειες και επιθυμίες στην άκρη....
Ακόμα και σε αυτή τη περίπτωση βέβαια, που θα υποχρεωθώ π.χ. να πάω σε κάτι ατμοσφαιρικό, μικρότερο και φθηνό (6αρι, Octavia, C4, Astra, Focus κλπ), δεν θα χάσουμε τη Πόλη, απλώς θα χαλαστώ πολύ...
Το τεκμηριο ομως δεν το πληρωνεις απλα πρεπει να το καλυψεις; Το εχεις βαλει στο car.gr?
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Το τεκμηριο ομως δεν το πληρωνεις απλα πρεπει να το καλυψεις; Το εχεις βαλει στο car.gr?Μακάρι να ήταν έτσι...ειδικά φέτος (και πέρισυ βέβαια) που τα τεκμήρια αθροίζονται, τα 12800€ που έχει το CX7 πιθανολογώ ότι θα στείλουν πάνω από τα δηλωμένα εισοδήματά μου...άρα και από εκεί κάτι θα πληρώσω...
Για αγγελία όχι ακόμα, δεν έχω κάνει τίποτα γιατί δεν ξέρω τι θα συμβεί...περιμένω πρώτα να μάθω και μετά...Πάντως φωτογραφίες του έβγαλα ήδη...
-
Μου επιτρέπεις να σου προτείνω μια εναλλακτική?
Αν δεν κάνω λάθος κάπου έγραψες πως έχεις και ένα 206???
Η ιδέα η δική μου είναι η εξής, να καταθέσεις πινακίδες στο Μάζντα (κρίμα να χάσεις ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, άσε που δεν ξέρεις πως θα είσαι σε 2-3 χρόνια), να δώσεις το 206 σε κάποιο μαντρά (που ούτως ή άλλως θα 'φύγει' ευκολότερα από το άλλο) και νά πάρεις βάζοντας σταδιακά τη διαφορά ένα μεταχειρισμένο Civic IMA 1.3
Σχεδόν αμέσως γλυτώνεις ένα σκασμό λεφτά, μετακινήσε με κάτι που δεν είναι μεν γρήγορο αλλά έχει το δικό του στιλ και 'πλάκα' να ασχοληθείς, πέφτεις άμεσα 8-9 λίτρα /100 κμ σε κατανάλωση σε σχέση με το Μάζντα και σου μένει και το καλό αυτοκίνητο για το μέλλον.
Λέω εγώ τώρα...
Αλλιώς, Saab 93, 159 ή Exeo (A4 με προβιά SEAT). -
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Πρεπει να κατανοησεις οτι δεν υπαρχει κατι σχετικο ή που να επιδεχεται ερμηνειας στην εννοια value for money και προφανως ειναι αδιαφορο το τι ηλικια εχω σε σχεση με αυτο.Μπορουμε δε να ειμαστε εδω μεχρι να φτασουμε 100 σελιδες αν δεν καταλαβεις τι σημαινει vfm, βαριεμαι και να το γραφω ολοκληρο
Αν επισης θεωρεις ουσιωδες σ ενα ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ το παχος των μονωσεων ,το ποσο ζουλιεται το ταμπλω και το αν κανει γκαπ και οχι γκουπ η πορτα οταν κλεινει προφανως δε θα βγει ακρη ποτε..
Και φυσικα δεν υπορχει θεμα και προτεινα με βαση τις παραμετρους που εθεσε ο ενδιαφερομενος οπως κι εσυ απ οτι αντιλαμβανομαι.Τίποτα δεν είναι προφανές-κατανοητό απ'ότι φαίνεται
Βαριεμαι να γραφω 'value for money' και για συντομια εγραψα vfm. Μη μεταφραζεις οτι θελεις..
Κατα τ αλλα αστο-δεεεν εσυ... -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Βαριεμαι να γραφω 'value for money' και για συντομια εγραψα vfm. Μη μεταφραζεις οτι θελεις..
Κατα τ αλλα αστο-δεεεν εσυ...Ελάττωσε τα μανιτάρια , βαράς πειράκια πλέον.
-
Ο χρήστης vasilis 1200101 έγραψε:
Μου επιτρέπεις να σου προτείνω μια εναλλακτική?
Αν δεν κάνω λάθος κάπου έγραψες πως έχεις και ένα 206???
Η ιδέα η δική μου είναι η εξής, να καταθέσεις πινακίδες στο Μάζντα (κρίμα να χάσεις ένα τόσο καλό αυτοκίνητο, άσε που δεν ξέρεις πως θα είσαι σε 2-3 χρόνια), να δώσεις το 206 σε κάποιο μαντρά (που ούτως ή άλλως θα 'φύγει' ευκολότερα από το άλλο) και νά πάρεις βάζοντας σταδιακά τη διαφορά ένα μεταχειρισμένο Civic IMA 1.3
Σχεδόν αμέσως γλυτώνεις ένα σκασμό λεφτά, μετακινήσε με κάτι που δεν είναι μεν γρήγορο αλλά έχει το δικό του στιλ και 'πλάκα' να ασχοληθείς, πέφτεις άμεσα 8-9 λίτρα /100 κμ σε κατανάλωση σε σχέση με το Μάζντα και σου μένει και το καλό αυτοκίνητο για το μέλλον.
Λέω εγώ τώρα...
Αλλιώς, Saab 93, 159 ή Exeo (A4 με προβιά SEAT).Saab και Volvo εξ'ορισμού μένουν απέξω, καθώς έχουν μόνο ατμοσφαιρικά μοτέρ και μάλιστα αρκετά αδύναμα (πιο αργά από το Mazda6 άπαντα τα μοντέλα τους μέχρι τα 1800κε). Και οι δύο μάρκες φτιάχνουν 'ασφαλή' αυτοκίνητα, επ'ουδενί 'οδηγοκεντρικά' όπως η Mazda.
Για 159 τα έχουμε πει, είναι ισχυρό φαβορί. Για το Exeo δεν ξέρω, δεν το έχω δει καν, αλλά στα λεφτά που παίζουν τα μεταχειρισμένα βρίσκω αρκετά Passat CC και Α4, τα οποία ειλικρινά τα προτιμώ. Μάλιστα ένα που ήταν καινούριο σε χαμηλή τιμή μάλλον πουλήθηκε...
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
Κοιτα να μαθεις τι ειναι value for money μεγαλος ανθρωπος πια..., κοιτα να μαθεις να διαβαζεις τι γραφω και μετα ν απαντας μεγαλος ανθρωπος πια... κοιτα να μαθεις να κρατας κανα επιπεδο μεγαλος ανθρωπος πια...και ασε τις χαζοχαρουμενες απαντησεις μεγαλος ανθρωπος πια...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κοιτα να μαθεις τι ειναι value for money μεγαλος ανθρωπος πια..., κοιτα να μαθεις να διαβαζεις τι γραφω και μετα ν απαντας μεγαλος ανθρωπος πια... κοιτα να μαθεις να κρατας κανα επιπεδο μεγαλος ανθρωπος πια...και ασε τις χαζοχαρουμενες απαντησεις μεγαλος ανθρωπος πια...
Εφηβεία είναι θα σου περάσει.
Όταν αποφασίσεις να συζητήσεις χωρίς να παίζεις εξυπνακίστικα
και δήθεν, εγώ εδώ είμαι.Μέχρι τώρα προσπαθείς να εξηγήσεις κάτι
χωρίς να ενδιαφέρει κ χωρίς να καταλαβαίνεις.Παρακαλώ,συνέχισε.
-
Για την ηλικια εξω εχεις πεσει ενημερωτικα. Σιγουρα ειμαι πιο μικρος ωστοσο. Μπορεις να συνεχισεις να το γραφεις αλλωστε πιστευοντας οτι ενισχυεις ετσι το λογο σου, ενω πιστευω οτι ο καθε αναγνωστης εχει καταλαβει αν κολλαει ή οχι...Το κορυφαιο δε ειναι οτι το ξαναπεταξες οταν σε εχρισα τον μεγαλο της κουβεντας οπως μας ενημερωσες αλλωστε δειχνοντας σου οτι μπαζεις... Αρκετα μικροψυχη η τακτικη σου γενικοτερα κατα την αποψη μου, απο την αρχη, και καπου εδω κολλαει ο εξυπνακισμος και η δηθενια ειναι η αληθεια...Παραλληλα δε νομιζω να σε εχρισε κανεις κριτη του τι ενδιαφερει και τι οχι... Εκτος κι αν θεωρεις οτι σε μια αγορα το τι αξιζει τα λεφτα του και τι οχι βαση αναγκων δεν ενδιαφερει και δε πρεπει να εξηγηθει...
Mπορεις να ξαναγραψεις κατι τωρα πιστευωντας οτι με προκαλεις, δεσμευομαι στον The Ace να μη του χαλασω αλλο το θεμα. -
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μα όπως είπα και στο νήμα του 508 η τιμολογιακή πολιτική της pegeuot σκοτώνει της πωλήσεις του.
Προσωπικά όμως το θεωρώ πιο όμορφο και πιο οδηγοκεντρικό απο την c5 έχοντας οδηγήσει και τα 2 τους.To 508 δεν μου αρέσει εμφανισιακά -και εσωτερικά- για περισσότερους λόγους από ότι το Mondeo. Έχει ακόμα μεγαλύτερα ανισοβαρή τρίτο όγκο, ενώ και το εσωτερικό του δεν μου δημιουργεί αίσθηση αυτοκινήτου που κάνει τόσα πολλά λεφτά.
Όχι ότι η C5 είναι πίνακας ζωγραφικής, αλλά πάντα τα Citroen -και λιγότερο τα Renault- σου έδιναν την εντύπωση ότι είναι κάτι διαφορετικό, αν όχι και πολύ ωραίο. Μπορεί τελικά να είναι gimmick -π.χ. το πολυλειτουργικό τιμόνι- αλλά έχουν κάτι....
Για την 159, αφού το λέτε όλοι -εγώ δεν την έχω οδηγήσει- θα πρέπει να κοιτάξω τους χώρους, από κατανάλωση δεν θα με πειράξει τόσο πολύ, αφού έχω αντέξει RX7,RX8 και CX7
Εξωτερικά είναι τελείως υποκειμενικό.
Αλλά ειδικά με τον mondeo εσωτερικά είναι κλάσεις ανώτερο. Πλαστικούρα είναι το mondeo. Και γενικότερα έχει από τα πιο καλαίσθητα και ποιοτικά εσωτερικά σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Άλλωστε είναι ένας απο τους τομείς που κερδίζει στα συγκριτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα σε όλα τα τεστ.
Σημείωση πως έχω κάνει test drive όλα τα μοντέλα της κατηγορίας (εκτός insignia που δεν με ενδιέφερε)
Οδηγικά πάντως είναι σαφέστατα ανώτερο απο την c5 -
Αν σε προβληματιζουν οι χώροι της 159, τσιμπάς τη Σπορτβαγκον κι είσαι άρχοντας
Άσε που είναι και πιο ωραία
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Για την ηλικια εξω εχεις πεσει ενημερωτικα. Σιγουρα ειμαι πιο μικρος ωστοσο. Μπορεις να συνεχισεις να το γραφεις αλλωστε πιστευοντας οτι ενισχυεις ετσι το λογο σου, ενω πιστευω οτι ο καθε αναγνωστης εχει καταλαβει αν κολλαει ή οχι...Το κορυφαιο δε ειναι οτι το ξαναπεταξες οταν σε εχρισα τον μεγαλο της κουβεντας οπως μας ενημερωσες αλλωστε δειχνοντας σου οτι μπαζεις... Αρκετα μικροψυχη η τακτικη σου γενικοτερα κατα την αποψη μου, απο την αρχη, και καπου εδω κολλαει ο εξυπνακισμος και η δηθενια ειναι η αληθεια...Παραλληλα δε νομιζω να σε εχρισε κανεις κριτη του τι ενδιαφερει και τι οχι... Εκτος κι αν θεωρεις οτι σε μια αγορα το τι αξιζει τα λεφτα του και τι οχι βαση αναγκων δεν ενδιαφερει και δε πρεπει να εξηγηθει...
Mπορεις να ξαναγραψεις κατι τωρα πιστευωντας οτι με προκαλεις, δεσμευομαι στον The Ace να μη του χαλασω αλλο το θεμα.Προσωπικά, δεν έχω κανένα πρόβλημα μαζί σου, συζήτηση κάνω.
Το να προκαλώ επίσης δεν με ενδιαφέρει και το κυριότερο , δεν μου αρέσει.
Δεν πιστεύω οτι με την πρόκληση αποκομίζεται κάτι, πόσο μάλλον να βοηθήσεις κάποιον
να επιλέξει κάτι.Το επιθετικό σου ύφος δεν ξέρω απο που πηγάζει και το βασικότερο,
η γνώση των πάντων και το στυλ 'θα σου δείξω τώρα τι εστί vfm κλπα'
χωρίς να γνωρίζεις τις καταβολές και τι πραγματικά θέλει να πει κάποιος.Τα περι ηλικίας δεν είναι μειωτικά, κάθε άλλο, αλλά σε κάπως πιο μικρή ηλικία και εγώ υπερασπιζόμουν
με μανία την 'τιμή' κάποιων σημαντικών , υποτίθεται ,πραγμάτων.Όποτε θέλεις συζητάμε, χωρίς σε παρακαλώ ανούσιους χαρακτηρισμούς,
γιατί καταλαβαίνεις, δεν βγαίνει τίποτα έτσι.
Κι αν θέλεις με π.μ, ακόμα καλύτερα για το thread.ΥΓ το οτι προτείνουμε την 159 και οι 2 το έχεις καταλάβει έτσι ?
-
Ο χρήστης Joe Bar Team έγραψε:
Αν σε προβληματιζουν οι χώροι της 159, τσιμπάς τη Σπορτβαγκον κι είσαι άρχονταςΆσε που είναι και πιο ωραία
Έχει βέβαια μικρότερο πορτ-μπαγκάζ από την σεντάν αλλά δεν πειράζει.
Η ομορφιά είναι υποκειμενική. -
S/W πολύ δύσκολα παιδιά, δεν μου κάθονται καθόλου καλά στο μάτι (και στο μυαλό)....να μου πεις, και τα SUV κάποτε τα θεωρούσα άχρηστα αυτοκίνητα, να όμως που βρέθηκα με ένα στην κατοχή μου...
Αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με όσα άκουσα, διάβασα και είδα, η λίστα περιορίστηκε και ανακατανεμήθηκαν τα μοντέλα:
- 159
- A4
- CC
- C5
- Insignia
- Mondeo
Merc και Octavia έφυγαν μάλλον από τη μέση, ενώ οι άλλες επιλογές που έχουν συζητηθεί εδώ μέσα δεν μου ταιριάζουν (ή απλά δεν μπορώ να τις φτάσω). Η παραπάνω λίστα ισχύει και σε ατμοσφαιρικά, μόνο που εκεί το CC φεύγει και μπαίνει στη θέση του το Mazda6.
-
Εγω θα σκοτωνα το #2 & το #3 (waste of money) και θα αλλαζα τα 56 (τελευταιο το insignia)
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?