-
Δυστυχώς ψηλά, πολλά και όχι τόσο 'οδηγοκεντρική'...δηλαδή προτιμώ 10 φορές την AR από τη 'μούρη' της AMG. Δεν έχω πάει ποτέ σε μπουζούκια, πλέον δεν βγαίνω καν έξω, οπότε το αυτοκίνητο είναι μόνο για μένα και την οικογένειά μου
Την μοναδική που μπορώ και σκέφτομαι την έχω βάλει στην αρχή (την C180 BlueEff), αλλά είναι στο πάτο της λίστας, δύσκολα θα καταλήξω εκεί, εκτός και αν μου προκύψει από το πουθενά καμιά τρελή ευκαιρία (όπως του άλλου φίλου εδώ που έψαχνε Merc μετά από ατύχημα και βρήκε γνωστού σε ευκαιρία)....
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
γιατί να πάρεις το Exeo όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις Α4 ή Passat, που έχουν ίδιο πάτωμα και διαστάσεις/χώρους/κινητήρα ?
Το Passat έχει το πάτωμα του Golf (κινητήρας εγκάρσια τοποθετημένος). Το Exeo έχει του προηγούμενου Α4 που έχει τον κινητήρα κατά το μήκος του αμαξώματος. Πάντως όσο καλή ευκαιρία και αν είναι σαν αυτοκίνητο, δεν έχει την πικάντικη οδική συμπεριφορά που θέλεις.
+1 σε ολα.
Για να σου μείνουν στην τσέπη μερικά χιλιάρικα ... Μακράν καλύτερη αγορά ΙΜΗΟ εκτός κι αν σε ενδιαφέρει το πουλ μουρ.
Δεν ειναι καλυτερη αγορα σε σχεση με τα 'αδερφια' του για λογους που εξηγει ο Διας.
Αφηστε που ο infinity κλασσικα τρολλαρει...
Σωκρατη η 316 ειναι απλα αξιοπρεπεις και μεχρι εκει. Σε σχεση με τα υπολοιπα turbo ανταγωνιστικα της κατηγοριας ειναι ταφος. Seg D 15ετιας ανεβαζουν ευκολα 180 φορτωμενα οποτε δε λεει κατι αυτο.
-
Μίλαγα με τον Καλογρίτσα το μεσημέρι και παίζει σαν ενδεχόμενο (είτε 2ο χέρι είτε καινούριο) το 6αρι στα 1800κ.ε., με σχετικά καλή ανταλλαγή για το CX7 (προφανώς όχι σε αυτά που είχα στο μυαλό μου, αλλά καλύτερα από όσα ακούγονται)...Τουλάχιστον έχω ένα μπούσουλα για το τι μπορώ να περιμένω...
-
Τότε μπορώ εγώ να πάω να πάρω την άσπρη Άλφα που δεν μπορώ να τη βγάλω απ' το μυαλό μου εδώ και δύο μέρες;
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σωκρατη η 316 ειναι απλα αξιοπρεπεις και μεχρι εκει. Σε σχεση με τα υπολοιπα turbo ανταγωνιστικα της κατηγοριας ειναι ταφος. Seg D 15ετιας ανεβαζουν ευκολα 180 φορτωμενα οποτε δε λεει κατι αυτο.
Δεν ειπα κατι διαφορετικο,ειναι απλα ΟΚ τιποτα παραπανω,αλλα και τιποτα λιγοτερο.anyway μη μονοπωλουμε το θεμα του ανθρωπου με την 316,πιστευω ειναι το τελευταιο αυτοκινητο που πρεπει να κοιταζει.Λογω επιδοσεων,γιατι απο συμπεριφορα υποθετω παει διπλα διπλα με την tbi
-
Απο τις επιλογές που έχεις θα τα σκεφτόμουν ως εξής :
- Mercedes C180 Blue Eff (ή και με πακετάκι AMG αν μπορείς), ως fail safe επιλογή για αυτά που ψάχνεις
- Alfa 159 Tbi ( με το γεγονός οτι θα τα στάζεις στις βενζίνες και το όχι και τόσο ποιοτικό εσωτερικό)
αλλά είναι πολύ όμορφο αυτοκίνητο και έχει πιο σπορ χαρακτηριστικά χωρίς πακέτα κλπα. - BMW 316 ως η πιο οικονομική επιλογή και συνάμα αξιοπρεπής, όπως είπε ο socratesn πάει αρκετά καλά για 1600 κυβικά ενώ τιμόνι/κιβώτιο/ρύθμιση ανάρτησης είναι κορυφή για μένα στην κατηγορία της.
-
Ο χρήστης georgetz έγραψε:
- Alfa 159 Tbi όχι και τόσο ποιοτικό εσωτερικό)
Σε βρίσκω πολύ λάθος. Ποιοτικότατη εντός η Ιταλίδα.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
- Alfa 159 Tbi όχι και τόσο ποιοτικό εσωτερικό)
Σε βρίσκω πολύ λάθος. Ποιοτικότατη εντός η Ιταλίδα.
- τρομερό ντιζαιν
Ωραία υλικά, και σχεδίαση στραμμένη προς τον οδηγό ...
-
Παίδες, έχω μπει και ταξιδέψει.
Κι εμένα μου αρέσει η σχεδίαση της (μίλια μπροστά σε σχέση με γερμανούς κλπα)
αλλά απο ποιότητα no.Αν έβαζα στην Mercedes ένα 95 στην Ιταλίδα θα έπαιζε κοντά στο 85.
Δεν πειράζει, δεν είναι deal breaker για μένα.
-
Εγώ σαν κάτοχος Q5 και με όση αντικειμενικότητα έχω, τη βρίσκω στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Και σε υλικά και σε συναρμογή. Πιο πολύ τρίζει το Q5 παρά μια 2.2JTS εταιρική με καμιά 70.000+ χλμ που έχω δοκιμάσει.
-
Ο χρήστης stefan147 έγραψε:
Εγώ σαν κάτοχος Q5 και με όση αντικειμενικότητα έχω, τη βρίσκω στα ίδια ακριβώς επίπεδα. Και σε υλικά και σε συναρμογή. Πιο πολύ τρίζει το Q5 παρά μια 2.2JTS εταιρική με καμιά 70.000+ χλμ που έχω δοκιμάσει.+1
-
Παίδες, έχω μπει και ταξιδέψει.Κι εμένα μου αρέσει η σχεδίαση της (μίλια μπροστά σε σχέση με γερμανούς κλπα)
αλλά απο ποιότητα no.Αν έβαζα στην Mercedes ένα 95 στην Ιταλίδα θα έπαιζε κοντά στο 85.
σε σχέση με c200 του '05 είναι λίγο χειρότερη σε συναρμογή και καλύτερη σε υλικά...
-
- BMW 316 ως η πιο οικονομική επιλογή και συνάμα αξιοπρεπής, όπως είπε ο socratesn πάει αρκετά καλά για 1600 κυβικά ενώ τιμόνι/κιβώτιο/ρύθμιση ανάρτησης είναι κορυφή για μένα στην κατηγορία της.
Οικονικομικη απο που και ως που οταν ειναι ακριβη στην αποκτηση της?? Αξιοπρεπες ειναι και ενα mazda 6 1800αρι που το ψαχνει ο The Ace οπως εγραψε και σα μεταχειρο δε κανει οσο η μπεμπα..
Για την 159 δεν ισχυει αυτο που λες περι ποιοτητας.
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Παίδες, έχω μπει και ταξιδέψει.
Κι εμένα μου αρέσει η σχεδίαση της (μίλια μπροστά σε σχέση με γερμανούς κλπα)
σε σχέση με c200 του '05 είναι λίγο χειρότερη σε συναρμογή και καλύτερη σε υλικά...
Επειδή τυχαίνει κατοχή στην Mercedes, με την W203 fl είναι στα ίδια.
Συγκρίνουμε με W204 όμως οπότε υπάρχει διαφορά.
Για Q5 που λες stefan , δεν ξέρω, δεν έχω μπει.
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
- BMW 316 ως η πιο οικονομική επιλογή και συνάμα αξιοπρεπής, όπως είπε ο socratesn πάει αρκετά καλά για 1600 κυβικά ενώ τιμόνι/κιβώτιο/ρύθμιση ανάρτησης είναι κορυφή για μένα στην κατηγορία της.
Οικονικομικη απο που και ως που οταν ειναι ακριβη στην αποκτηση της?? Αξιοπρεπες ειναι και ενα mazda 6 1800αρι που το ψαχνει ο The Ace οπως εγραψε και σα μεταχειρο δε κανει οσο η μπεμπα..
Για την 159 δεν ισχυει αυτο που λες περι ποιοτητας.
Σαν μεταχειρισμένη δεν είναι ακριβή ενώ η κατανάλωση της είναι καλή.
Σαν αυτοκίνητα δεν έχουν σχέση μεταξύ τους, χωρίς να μειώνω το 6άρι.
Άλλα + και - το κάθε ένα.ΥΓ είσαι και εσύ Alfista βλέπω
-
Απ ολα ειμαι.. Εχω κανει Αιγιο-Πατρα και πισω με μια 1.8 κοκκινη ti καποτε γι αυτο δε συμφωνω μαζι σου. Εντυπωση επισης μου εκανε ποσο ανετα επιανε 200 στην ευθεια του Αιγιου.. Ποιοτικοτατη, και αν δεχτω οτι η merc ειναι λιγο καλυτερη ποιοτικα δε βρισκω κανενα λογο να ξηλωθει κανεις μερικα χιλιαρικα γι αυτο το λογο.
-
Προσωπικά, δεν θα ανήγαγα την ποιότητα ως την ειδοποιό διαφορά μεταξύ των αυτοκινήτων (που υπάρχει).
Άλλοι είναι οι λόγοι deal breaker για μένα , αλλά ο op καλείται να αποφασίσει.
Η κατάταξη για μένα αλλά και ως πρόταση να δει παραμένει :
- Merc
- Alfa
- BMW
-
Αν δεχτουμε αυτην την καταταξη και παλι θεωρω οτι η διαφορα δεν ειναι τετοια που να δικαιολογει τη σημαντικη διαφορα τους στη τιμη κτησης ως καινουργια αλλα και ως μεταχειρισμενα.... Προσωπικα δε, μια c μου ειναι παντελως αδιαφορη σχεδιαστικα (μεσα-εξω) τουλαχιστον ακομα και σε σχεση μ ενα insignia...
-
Τιμολόγησε τα διαφορετικά, δεν τίθεται θέμα επ'αυτού
-
ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΙΘΕΤΑΙ.
Απο τη στιγμη που εχει ανοιχθει θεμα αγορας και σ οποιαδηποτε αγορα κρινεται το value for money..κομματι που το θεωρω σημαντικοτατο.
Ενας λογος παραπανω επ αυτου απο τη στιγμη που βρισκομαστε στην Ελλαδα του 2013...
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?