-
Με 2 χιλιαρικα πανω παιρνει τη μαυρη tbi που ποσταρα και δε βρισκω καποιο ρισκο.Σαν αμαξια δεν υπαρχει επαφη....επαφη επισης δεν υπαρχει και σε σχεση με ΟΟΟΟΛΑ αυτα που κοιταει...
-
Ο χρήστης efthymis έγραψε:
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/3122903/ και τα παιδια θα κανουν παρτυ απο οκταβια θα το προτιμουσα, τα υπολοιπα που αναφερεις δεν τα φτανει σε ποιοτητα/εμφανιση αλλα ειναι αξιολογο 'πακετο'Ο συγκεκριμένος κάνει και ανταλλαγή με 4χ4....μήπως...
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Με 2 χιλιαρικα πανω παιρνει τη μαυρη tbi που ποσταρα και δε βρισκω καποιο ρισκο.Σαν αμαξια δεν υπαρχει επαφη....επαφη επισης δεν υπαρχει και σε σχεση με ΟΟΟΟΛΑ αυτα που κοιταει...Το ξερω ειναι κουκλι και και και δε διαφωνω.ΑΛΛΑ.Η βενζινη αγγιζει το 1,80 το λιτρο και αν καις για καθημερινα σου κατα μεσο ορο πανω απο 10-11 λ/100χλμ πραγματικα θα το σκεφτομουν.Αλλο αμα κανεις λιγα χλμ με το αυτοκινητο.
π.χ. Ο πατερας μου κανει κοντα στα 130χλμ την εβδομαδα με το αυτοκινητο.Για αυτα τα χλμ θελει 20€ βενζινη την εβδομαδα δηλαδη 11,2 λιτρα βενζινη. Κατα μεσο ορο εχει μια καταναλωση απο 9 μεχρι τα 8,6 λιτρα στα 100 καθε βδομαδα.Αλλα φαντασου να κανεις 100χλμ καθε μερα και να θες 15€ τη φορα.Στο τελος θα τσουξει.Και λογικα ο φιλος για να πουλαει το
CX-7 που καιει πραγματικα τον κωλο του μαλλον θελει να κατεβει σε καταναλωσεις.Προσωπικα δεν εχω εμπειρια με τους αλλους νεοτουρμπατους κινητηρες εκτος απο τον ecoboost και σχετικα μικρη με τον 1.8TSI.Ο ecoboost φαινοταν παρα πολυ οικονομικος οταν δε πιεζες το αμαξι (βεβαια η δοκιμη ηταν στο focus και οχι στο mondeo) που ειναι κατα 250 κιλα βαρυτερο.Αλλα δε νομιζω να εχει προβληματα τραβηγματος κλπ.Βεβαια τα λεφτα δεν ειναι δικα μου και πραγματικα στις εποχες που ζουμε θα προσπαθουσα να προσγειωθω σε πολλα πραγματα.Μπορει να φας ξενερα αλλα μετα τη ξενερα που θα φας θα την εκτιμησεις οταν εχεις κανει πχ καποια λεφτα να σπουδασεις τα παιδια σου αργοτερα η για τα μελλοντικα φροντηστηρια.
Αυτα απο εμενα. -
Παιδια υπεροχη η tbi,αλλα καλως κακως,δυσκολα τα σκας οταν ερθει η ωρα.Ειναι λιγο πιο ''ειδικη'' απο ενα vag.Καιει πολυ,σε αποζημιωνει μεν στο δρομο,αλλα το καψιμο καψιμο.Σ εναν ιδανικο κοσμο παντως που δε τιθενται περιορισμοι,ειναι ευκολα το καλυτερο και πιο πληρες αυτοκινητο απ οσα εχουν αναφερθει.
Rm η 316 με 3 ατομα ειναι ΟΚ,δεν εχει ουτε για πλακα τα γκαζια που ζηταει ο φιλος,αλλα επειδη εχω κανει πολλα χιλιομετρα μαζι της,ειναι αξιοπρεπης,ως εκει,αλλα αν ειναι αυτη ταφος τι να πουν κατι golf με 85 αλογα.Η Lci που εχουμε εμεις με τα 122 μοιαζει λιγο δυνατοτερη(ειναι ψυχωμενη ρε παιδι μου) κ αν την εχεις οδηγησει και τη θεωρεις τοσο ταφο,παω πασο ως λιγοτερο εμπειρος -
Ο χρήστης socratesn έγραψε:
Παιδια υπεροχη η tbi,αλλα καλως κακως,δυσκολα τα σκας οταν ερθει η ωρα.Ειναι λιγο πιο ''ειδικη'' απο ενα vag.Καιει πολυ,σε αποζημιωνει μεν στο δρομο,αλλα το καψιμο καψιμο.Σ εναν ιδανικο κοσμο παντως που δε τιθενται περιορισμοι,ειναι ευκολα το καλυτερο και πιο πληρες αυτοκινητο απ οσα εχουν αναφερθει.
Rm η 316 με 3 ατομα ειναι ΟΚ,δεν εχει ουτε για πλακα τα γκαζια που ζηταει ο φιλος,αλλα επειδη εχω κανει πολλα χιλιομετρα μαζι της,ειναι αξιοπρεπης,ως εκει,αλλα αν ειναι αυτη ταφος τι να πουν κατι golf με 85 αλογα.Η Lci που εχουμε εμεις με τα 122 μοιαζει λιγο δυνατοτερη(ειναι ψυχωμενη ρε παιδι μου) κ αν την εχεις οδηγησει και τη θεωρεις τοσο ταφο,παω πασο ως λιγοτερο εμπειρος316 με 2 μεγάλους και δύο μικρά, με αποσκευές και A/C είναι απελπισία, κυρίως εξαιτίας του μακριού κιβωτίου της.
-
Μη ξεχνατε και τη πρακτικοτητα-χωρους.Η 159 υστερει και ο φιλος ειπε οτι τον ενδιαφερει το θεμα.
-
Ευχαριστώ για το link του Altea, αλλά είπαμε, θέλω κάτι μικρότερο μεν (σε κυβισμό) αλλά δεν θέλω να το παίξω πάτερ-φαμίλιας, όχι ακόμα τουλάχιστον Και ξέρω εκ των πραγμάτων ότι μόνο το -παλιό- Ibiza είχε κάτιτις στην οδήγηση, τα καινούρια, το Leon και προφανώς το Altea είναι ανθρωπομεταφορείς. Μόνο αν φτάσω στα άκρα θα σκεφτώ ίσως κάτι σε μικρό SUV, και -μονόδρομος στα 1400- θα κατευθυνθώ προς VAG.
Για την Alfa δεν έχω κάποιο σοβαρό ενδοιασμό, μου αρέσει και πάει, απλώς θέλω να κοιτάξω τους χώρους που ανέφερε κάποιος φίλος ότι δεν είναι στα επίπεδα των άλλων που ανέφερα (συγκρίσιμοι με του Golf), πράγμα που μετράει σίγουρα. Όχι για μπανιέρες, καρότσια και κρεβάτια που χωράει το CX7, αλλά τουλάχιστον 3-4 βαλίτσες και πράγματα των παιδιών να χωράνε.
Επίσης για την 316 δεν έχω κάποια προσωπική εμπειρία. Έχω μόνο με την Μ3 Ε36, λιγότερο με την Μ3 Ε46 και με την 330 φίλου μου (που επίσης προσπαθεί να την πουλήσει). Άρα ως δύναμη δεν ξέρω τι παίζει, υποθέτω ότι αν καταλήξω σε ατμοσφαιρικό θα την κοιτάξω πιο επισταμένα. Πάντως σε κάθε περίπτωση έχω συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα χάσω σε δύναμη και επιδόσεις (δίνοντας μάλιστα SUV για να πάω σε sedan, ποιος θα το φανταζόταν ?), οπότε είναι θέμα να πω (ή να 'νιώσω') που θα τραβήξω γραμμή στη 'χασούρα'....
Πάντως οι βενζίνες δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα, βέβαια με το CX7 αναγκαστικά το είχα παρκαρισμένο και το έβγαζα μόνο κανά ΣΚ και σε ταξίδια και κινούμουν με το 206. Αλλά προφανώς αν βρω κάτι οικονομικότερο θα είναι προτιμότερο....
-
Εγώ ρε παιδιά στη θέση του Ace δε θα κοίταζα να γλυτώσω 2-3 λ/100χλμ (από τα 13-14 να πάω στα 10-12) και 500-600 ευρώ από τα τέλη - αυτό ισοδυναμεί με ετήσιο κέρδος για 15,000 χλμ 1000-1200 ευρώ - δε νομίζω ότι αξίζει για τα 4-5 χιλιάρικα που τελικά θα δώσει για την αλλαγή - άσε που στο τέλος και το καινούργιο με 10-12 λίτρα θα πάει πάλι για σκότωμα..
Προσωπικά θα ξέχναγα τα 150 τουρμπάτα βενζινοάλογα και θα κύτταγα ένα καινούργιο megane 1.5 τουρμποντίζελ με 130 άλογα σε παρόμοια λεφτά με ετήσιο κέρδος περιπου 3,000 ευρώ και σαφώς καλύτερη μεταπωλητική αξία... -
Ο χρήστης balex έγραψε:
Εγώ ρε παιδιά στη θέση του Ace δε θα κοίταζα να γλυτώσω 2-3 λ/100χλμ (από τα 13-14 να πάω στα 10-12) και 500-600 ευρώ από τα τέλη - αυτό ισοδυναμεί με ετήσιο κέρδος για 15,000 χλμ 1000-1200 ευρώ - δε νομίζω ότι αξίζει για τα 4-5 χιλιάρικα που τελικά θα δώσει για την αλλαγή - άσε που στο τέλος και το καινούργιο με 10-12 λίτρα θα πάει πάλι για σκότωμα..
Προσωπικά θα ξέχναγα τα 150 τουρμπάτα βενζινοάλογα και θα κύτταγα ένα καινούργιο megane 1.5 τουρμποντίζελ με 130 άλογα σε παρόμοια λεφτά με ετήσιο κέρδος περιπου 3,000 ευρώ και σαφώς καλύτερη μεταπωλητική αξία...To Megane είναι μια κατηγορία κάτω από χώρους σχετικά με τα όσα έχουμε αναφέρει μέχρι στιγμής (δεν υπάρχει Laguna πλέον), ενώ οι τιμές του ξεκινούν από τα 15Κ και φτάνουν (τα diesel) τα 21Κ. Άντε και με την προσφορά που τρέχει τώρα να το πάρεις ένα χιλιάρικο κάτω, και πάλι είναι πάρα πολλά τα λεφτά, ούτε καν πλησιάζουν αυτά που κοιτάω και σκέφτομαι...σε καινούριο το βλέπω πολύ δύσκολο, απλά δεν υπάρχουν σε αυτά τα λεφτά (μέχρι το πολύ 15Κ δηλαδή) αυτοκίνητα που να παρέχουν όσα ζητάω...
-
Από την στιγμή που δεν θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα και το κύριο μέλημά σου είναι τα πάγια έξοδα, νομίζω ότι η κατανάλωση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Αν λοιπόν θέλεις χώρους, γκάζι και κορυφαία οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με κινητήρα μικρότερου των 2 λίτρων, η 159 είναι μονόδρομος. Άσε που είναι και κούκλα. Αυτοκίνητο που χαίρεσαι και να κοιτάς αλλά και να οδηγείς. Για το καθημερινό χαμαλίκι έχεις άλλο αυτοκίνητο αν διάβασα καλά.
-
http://www.car.gr/classifieds/cars/view/2692425/
Μόνο για γνώστες.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Από την στιγμή που δεν θα κάνεις πολλά χιλιόμετρα και το κύριο μέλημά σου είναι τα πάγια έξοδα, νομίζω ότι η κατανάλωση δεν παίζει τόσο μεγάλο ρόλο. Αν λοιπόν θέλεις χώρους, γκάζι και κορυφαία οδική συμπεριφορά σε συνδυασμό με κινητήρα μικρότερου των 2 λίτρων, η 159 είναι μονόδρομος. Άσε που είναι και κούκλα. Αυτοκίνητο που χαίρεσαι και να κοιτάς αλλά και να οδηγείς. Για το καθημερινό χαμαλίκι έχεις άλλο αυτοκίνητο αν διάβασα καλά.Μάλλον μετά τα χθεσινά 'αποτελέσματα' ενός ατύπου gallop που έκανα για το Insignia, η 159 μάλλον είναι στην κορυφή πλέον της λίστας 'αρεστότητας', δηλαδή το πρώτο που θα κοιτάξω να δω πως μπορώ να βρω/πάρω. Και ακολουθούν κατά πόδας το CC και μάλλον το Α4, μετά από θετικά σχόλια που μάζεψα από φίλους που το έχουν. Για τα καθημερινά έχω το 206, εκεί είμαστε ΟΚ...
Μόνο για γνώστες.
Τι είπες τώρα ? To ήξερα ότι υπάρχει σαν μοντέλο, απλώς ποτέ δεν το έχω δει...και μάλιστα βλέπω ότι υπάρχουν και 1-2 καινούρια σε τιμή-σκότωμα...αλλά πάλι, γιατί να πάρεις το Exeo όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις Α4 ή Passat, που έχουν ίδιο πάτωμα και διαστάσεις/χώρους/κινητήρα ?
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Μόνο για γνώστες.
Τι είπες τώρα ? To ήξερα ότι υπάρχει σαν μοντέλο, απλώς ποτέ δεν το έχω δει...και μάλιστα βλέπω ότι υπάρχουν και 1-2 καινούρια σε τιμή-σκότωμα...αλλά πάλι, γιατί να πάρεις το Exeo όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις Α4 ή Passat, που έχουν ίδιο πάτωμα και διαστάσεις/χώρους/κινητήρα ?
Για να σου μείνουν στην τσέπη μερικά χιλιάρικα ... Μακράν καλύτερη αγορά ΙΜΗΟ εκτός κι αν σε ενδιαφέρει το πουλ μουρ.
-
Ο χρήστης kpsig έγραψε:
Rm η 316 με 3 ατομα ειναι ΟΚ,δεν εχει ουτε για πλακα τα γκαζια που ζηταει ο φιλος,αλλα επειδη εχω κανει πολλα χιλιομετρα μαζι της,ειναι αξιοπρεπης,ως εκει,αλλα αν ειναι αυτη ταφος τι να πουν κατι golf με 85 αλογα.Η Lci που εχουμε εμεις με τα 122 μοιαζει λιγο δυνατοτερη(ειναι ψυχωμενη ρε παιδι μου) κ αν την εχεις οδηγησει και τη θεωρεις τοσο ταφο,παω πασο ως λιγοτερο εμπειρος316 με 2 μεγάλους και δύο μικρά, με αποσκευές και A/C είναι απελπισία, κυρίως εξαιτίας του μακριού κιβωτίου της.
Ισως εχουμε διαφορετικα γουστα,απο σταση σερνεται,αλλα απο κει και περα,ανεβαζει ξεκουραστα ως τα 180 με 4 ατομα.Παρολα αυτα προφανως δεχομαι την αποψη σου,υποθετω αν κινεισαι με τουρμπακια,η 316 σου φανηκε ταφος και λογικο,παντως τοσο τραγικη οσο ακουγεται δεν ειναι
Για τον ace,σιγουρα δεν ειναι το καταλληλο αυτοκινητο με βαση οσα λεει και καλα κανει κ εβαλε την 159 στην κορυφη της λιστας -
Ο χρήστης blinkys έγραψε:
Μόνο για γνώστες.
Για να σου μείνουν στην τσέπη μερικά χιλιάρικα ... Μακράν καλύτερη αγορά ΙΜΗΟ εκτός κι αν σε ενδιαφέρει το πουλ μουρ.
Θα το κοιτάξω, και μάλλον θα πάω να δω αυτά τα 2 εισαγωγής που υπάρχουν εδώ Αθήνα σε τι τιμή παίζουν (ή μάλλον τι ανταλλαγή μου κάνουν στο CX7). Αλλά μπορώ να φανταστώ τι θα ακούσω, γι'αυτό και δεν το παίρνω απόφαση......ακόμα δεν έχω ακούσει τα άσχημα νέα που περιμένω από τη δουλειά, λογικά είτε θα ξέρω σε 5-6 μέρες, είτε θα το δω μια και καλή κατευθείαν με τη μισθοδοσία στο τέλος του μήνα
-
Eπειδη πριν 1μιση χρονο ψαχναμε να ξεφορτωθουμε 2λιτρο suv χαμηλοτερης αξιας απο το δικο σου βεβαια,μη περιμενεις τιποτα απο τις μαντρες για ανταλλαγη,θα απογοητευτεις.Μονο μονος σου οτι καταφερεις.Να το δωσεις σαν ιδιωτης ή το ιδανικο να το διωξεις εξω
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
γιατί να πάρεις το Exeo όταν στα ίδια χρήματα παίρνεις Α4 ή Passat, που έχουν ίδιο πάτωμα και διαστάσεις/χώρους/κινητήρα ?Το Passat έχει το πάτωμα του Golf (κινητήρας εγκάρσια τοποθετημένος). Το Exeo έχει του προηγούμενου Α4 που έχει τον κινητήρα κατά το μήκος του αμαξώματος. Πάντως όσο καλή ευκαιρία και αν είναι σαν αυτοκίνητο, δεν έχει την πικάντικη οδική συμπεριφορά που θέλεις.
-
Σκέψου πόσα αμάξια κατηγορίας suv και άνω των 2.000cc υπάρχουν στις μάντρες σε τιμές κοψοχρονιά. Σκέψου λοιπόν πόσο τα έχουν αγοράσει, με το σκοπό να βγάλουν το κατιτίς τους, αλλά και να έχουν ένα περιθώριο κέρδους αν το αμάξι μείνει καιρό μέσα στη μάντρα και απαξιωθεί. Που σημαίνει πως καλύτερα να το πουλήσεις μόνος σου... Ξεκίνα από μια τιμή που πραγματικά θα ήθελες να το δώσεις (ας πούμε γύρω στα 13 χιλιάρικα) και βάζοντας την αγγελία στο car, τσέκαρε το κουτάκι ''συζητήσιμη''. Έτσι ίσως καταφέρεις να βγάλεις κάτι χωρίς να ξηλωθείς για την TBI. Και βάλε και μια αγγελία στο mobile.de, πολλοί Έλληνες βάζουν πλέον αφού η Γερμανία είναι η μόνη διέξοδος για να φύγει αμάξι μεγάλου κυβισμού έστω και σε χαμηλή τιμή...
-
Έχω ως επιλογή την εξαγωγή (υπάρχει συνεργάτης φίλου μου που κάνει αυτή τη δουλειά, παλιά μόνο έφερνε, τώρα μόνο βγάζει), αλλά και την ανταλλαγή με εξίσου 'δύσκολο' να κουνηθεί όχημα (δεν νομίζω ότι τα 1800αρια φεύγουν αέρα, και στο κάτω-κάτω το CX7 λογίζεται ως δίλιτρο) μέσω του φίλου μου που έχει μάντρα. Αν τελικά το προχωρήσω ζεστά, προφανώς θα μπούνε αγγελίες, τόσο για ανταλλαγή όσο και με συζητήσιμη τιμή...
Το θέμα είναι όμως ότι πρέπει να βρω κάποιο αυτοκίνητο που να συνδυάζει μερικές φορές αλληλοσυγκρουόμενα κριτήρια (π.χ. ευρύχωρο/άνετο αλλά και sport, γρήγορο και οικονομικό, κυριλέ και φθηνό κ.α.), και χωρίς να νιώθω ότι 'χάνω' πολλά σε σχέση με πριν....να μου πεις, γιατί το CX7 είναι οικονομικό ή φθηνό ? Όχι, αλλά αυτή είναι η χαρά του να ψάχνεις για το νέο τουτού
-
Τbi Ιδανικη.Θα προσεθετα στις επιλογες κ αυτο δε θα σε χαλασει οδηγικα κ ειναι κουκλι
Ανταλλαγή CX7 με.....τι ?