-
Εγώ μέχρι στιγμής βάζω μόνο V-Power κάθε Πέμπτη, λόγο προσφοράς, από ένα πρατήριο από την πρώτη στιγμή, έχω 7700 χλμ μόλις συμπληρώσω τα 10000 χλμ θα γίνει το σέρβις και η αλλαγή φίλτρου, αν είναι καθαρό συνεχίζω με V-Power, μιας και η επιδόσεις είναι μια χαρά για τον χαρακτήρα του αυτοκινήτου μου (TOURAN 1,6 TDi)
3000 στροφές με 6 και 180 χλμ (αν φορτώσω της προηγούμενες. -
Στις 10.000 φίλτρο πετρελαίου?? νωρίς δεν είναι??
3.000 και 180 είναι αρκετά μακρύ το κιβώτιο.
Το QQ είναι στα 160 με 3.000 στροφές. -
Ο χρήστης Andreas-Qashqai έγραψε:
Βέβαια αυτό Ηρακλή θα δείξει αποτελέσματα σχετικά με τα βακτηρία.
Για τις επιδόσεις πάλι άκρη δε θα βγείσε ενα μηνα δεν θα δειξει κατι.
εχω μπετονια με πετρελαιο απο μηνες μεχρι χρονο και οταν τα αδειαζω δεν φαινεται κατι με το ματι, ουτε στη σιτα απο το χωνι.
ΜΟΝΟ αν βαλω αντιμουχλικο, μενει λιγη μούργα στο τελος (λεπτη σαν κορδονακι)εγω σκεφτηκα κατι αλλο: σε διαφανο δοχειο με πετρελαιο να ριξω λιγο αντιμουχλικο να δω τι θα γινει...
-
Στις 10.000 φίλτρο πετρελαίου?? νωρίς δεν είναι??3.000 και 180 είναι αρκετά μακρύ το κιβώτιο.
Το QQ είναι στα 160 με 3.000 στροφές.Αντρεα και μενα τοσο βγαζει. Μακρυα 6η αλλα εχει αλλες 5 για κατεβασματα
-
Ναι σωστά, μακρυά 6η ήθελα να πω!!
-
Μια και έχετε τη συζήτηση με τα φίλτρα πετρελαίου να πω και εγώ την εμπειρία μου από το yaris.
Η toyota προτείνει αλλαγή στα 60000 χλμ για το φίλτρο πετρελαίου, εγώ μετά από παρότρυνση φίλου που έχει το ίδιο αυτοκίνητο αλλά και γιατί δεν ήταν ιδιαίτερα ακριβό (35 € περίπου) ζήτησα αλλαγή στα 45000 χλμ (περίπου στα 2,5 χρόνια).
Τελικά δεν υπήρχε λόγος για την πρόωρη αλλαγή, το φίλτρο ήταν σε φυσιολογική κατάσταση (χωρίς μύξες ,δράκους και λοιπά) και από ότι είπε ο μηχανικός άνετα έκανε άλλα τόσα.
Α και πετρέλαιο βάζω από όπου να είναι, προσπαθώ για τα 'καλά' πετρέλαια αλλά έχω βάλει και αρκετές φορές από το απλό, μετά τις πρόσφατες αυξήσεις μου φαίνεται το απλό θα γίνει ο κανόνας
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
εχω μπετονια με πετρελαιο απο μηνες μεχρι χρονο και οταν τα αδειαζω δεν φαινεται κατι με το ματι, ουτε στη σιτα απο το χωνι.
ΜΟΝΟ αν βαλω αντιμουχλικο, μενει λιγη μούργα στο τελος (λεπτη σαν κορδονακι)εγω σκεφτηκα κατι αλλο: σε διαφανο δοχειο με πετρελαιο να ριξω λιγο αντιμουχλικο να δω τι θα γινει...
Μ' αυτο που λες αν καταλαβα σωστα δεν πρεπει να βαζουμε βιοκτονα γιατι μενουν ολα στο τεποζιτο (μούργα) σωστα? ή πρεπει να βαζουμε για μενουν τελικα στο τεποζιτο και να μην πηγαινουν στα μπεκ?
-
Στις 10.000 φίλτρο πετρελαίου?? νωρίς δεν είναι??3.000 και 180 είναι αρκετά μακρύ το κιβώτιο.
Το QQ είναι στα 160 με 3.000 στροφές.Τόσα κάνω περίπου στον χρόνο, οπότε κάνω το σέρβις λίγο ποιο νωρίς, το κόστος είναι μικρό για μια φορά το χρόνο.
-
Ανδρέα, με 120-130 άλογα , ποιες επιδόσεις ρε αδερφέ;
Η μούργα μας ενδιαφέρει για να βγάλει όσα περισσότερα χιλιόμετρα το μοτέρ μπορεί. -
Καλησπερα και καλη χρονια!!
Ειμαι κατοχος opel meriva 2011 εισαγωγης με 90.000 χλμ.
1.3 95αλογα diesel
Τι diesel προτεινετε;
Crystal?v power? Dforce?
Παιζει ρολο στην καταναλωση το φιλτρο πετρελαιου;
Στην εθνικη ημουν με 4.9αυτομαυο πιλοτο στα 110-120 και στην πολη εχω φτασει 6.2;;
Ειναι φυσιολογικο; -
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ανδρέα, με 120-130 άλογα , ποιες επιδόσεις ρε αδερφέ;
Η μούργα μας ενδιαφέρει για να βγάλει όσα περισσότερα χιλιόμετρα το μοτέρ μπορεί.Ηρακλή κινητήρες με turbo είναι, όσο να 'ναι κάποιο ρόλο θα παίζει το καλύτερο πετρέλαιο.
Επίσης, στις επιδόσεις βάλε και θόρυβο, κραδασμούς, κατανάλωση κ.λπ.Καλημέρα
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Μ' αυτο που λες αν καταλαβα σωστα δεν πρεπει να βαζουμε βιοκτονα γιατι μενουν ολα στο τεποζιτο (μούργα) σωστα? ή πρεπει να βαζουμε για μενουν τελικα στο τεποζιτο και να μην πηγαινουν στα μπεκ?
Δεν ξερω πως ακριβως λειτουργει το βιοκτονο, απλα παρεθεσα τις παρατηρησεις μου.
Στο αυτοκινητο δεν βαζω συνεχεια, αλλα κατα διαστηματα βαζω για μερικα συνεχομενα γεμισματα (ειδικα οταν το αυτοκινητο μενει ακινητο για μεγαλα χρονικα διαστηματα)
Εχω την εντυπωση οτι τα 'μαντζουνια' με καποιο τροπο δεσμευουν ακαθαρσιες και λοιπα μη επιθυμητα υλικα(πχ το τζελ του βιοντιζελ) και τα 'οδηγουν' στο θαλαμο καυσης.
Ενα διαστημα που ειχα (ή νομιζα οτι ειχα) καποιο προβλημα στην τροφοδοσια και χρησιμοποιησα μερικα μπουκαλακια καθαριστικο (και αντιμουχλικο), το φιλτρο πετρελαιου στο επομενο σερβις βγηκε σημαντικα πιο βρωμικο απο τα προηγουμενα -
Άποψη μου είναι ότι αντιμουχλικά , καθαριστικά DPF και λοιπά πρόσθετα πρέπει να καίγονται γρήγορα γιαυτό τα χρησιμοποιώ κυρίως στο φουλάρισμα πριν από ταξίδι ,μου φαίνεται μάλιστα ότι το γράφουν και στις οδηγίες .
-
Καθαρο πετρελαιο να βαζεις και τιποτα αλλο
-
Απορώ με το θάρρος μερικών, να πειραματίζονται με ματζούνια σε καινούρια αυτοκίνητα.
Το βασικότερο είναι να βάζουμε πετρέλαιο από αξιόπιστα πρατήρια και να ακολουθούμε τους κανόνες που ισχύουν και για τις turbo βενζίνες (κρυώματα, ζεστάματα, καλό λάδι). Και όσοι έχουν diesel με ευαίσθητο dpf, πλακώματα-ξεμπουκώματα 2 φορές το μήνα τουλάχιστον (κατά προτίμηση στην εθνική με περισσότερες από 3.000 στροφές για 15 λεπτά). -
τι εννοείτε με τον ορο 'καθαρο πετρέλαιο';
βιοντίζελ εχουν ΟΛΑ τα πετρελαια αφου ειναι υποχρεωτικο απο το νομο.
Τις επιπτώσεις του βιοντιζελ στον κινητηρα (μαλλον στο φιλτρο και στο συστημα κυκλοφορίας του καυσιμου) μπορειτε να τις βρειτε ευκολα αν ψαξετε λιγο στο διαδίκτυο -
Τα μαντζούνια πολλές φορές τα συστήνουν και στις αντιπροσωπείες.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Τα μαντζούνια πολλές φορές τα συστήνουν και στις αντιπροσωπείες.Μήπως για να σε καθησυχάζουν αντί να ασχοληθούν πραγματικά με κάποιο πρόβλημα;Οπως όταν ανάψει το λαμπάκι της μηχανής που αμέσως φταίει το καύσιμο.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
τι εννοείτε με τον ορο 'καθαρο πετρέλαιο';βιοντίζελ εχουν ΟΛΑ τα πετρελαια αφου ειναι υποχρεωτικο απο το νομο.
Τις επιπτώσεις του βιοντιζελ στον κινητηρα (μαλλον στο φιλτρο και στο συστημα κυκλοφορίας του καυσιμου) μπορειτε να τις βρειτε ευκολα αν ψαξετε λιγο στο διαδίκτυοΣτο δικό μου αυτοκίνητο (όπως και σε όλα φαντάζομαι) μπορώ να βάζω diesel προδιαγραφών B7. Όλα τα πετρέλαια που πωλούνται στην Ελλάδα επιτρέπεται να έχουν βιοζίντελ μέχρι αυτό το ποσοστό. Επίσης στην τάπα γράφει NO ADDITIVES. Μέχρι τώρα 75.000 χλμ με μια αλλαγή φίλτρου στα 40.000 χλμ το οποίο ήταν πεντακάθαρο. Φυσικά δεν έχω ούτε κάπνες, ούτε προβλήματα με το dpf.
Τα ματζούνια πιθανότατα να βοηθάνε αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας (euro 4 και πριν). Θα ήμουν εξαιρετικά δύσπιστος και καχύποπτος αν το service επίσημης αντιπροσωπείας μου πρότεινε τέτοιες λύσεις σε καινούριο αυτοκίνητο. Αν γίνει κάποια ζημιά από την χρήση τους ποιος θα την πληρώσει?
Φίλος έχει ένα opel astra MY 2007 (1.7 diesel), έχει κάνει 320.000 χλμ, βάζει πετρέλαιο όπου λάχει και τώρα τελευταία άρχισε να καπνίζει όταν το πλακώνει. Πιθανότατα να θέλει service η τουρμπίνα ή τα μπεκ. Ματζούνια δεν έχει βάλει ποτέ και ούτε μούχλα είδε ούτε την τρόμπα πήρε στο χέρι ούτε έχει άλλα προβλήματα.
-
Και εγώ δεν είμαι υπέρ των μαντζουνιων αλλά στο τελευταίο σέρβις μου έδωσαν οι ίδιοι καθαριστικο που εισάγει ο εισαγωγέας του αυτοκινήτου. Επίσης μου είπαν να αποφεύγω vpower.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;