-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
Μετα απο 30000 χλμ κ χρηση καθαριστικων redex ανα 10.000 χλμ, πετρελαιο bp ultimate, elin crystal το φιλτρο ειχε μια μικρη μαυριλα, η οποια υποθετω οτι ειναι λογικη. Δεν ειχε λασπη.
Τα τελευταια χλμ προτιμω avin best action σε εταιρικο πρατηριο. Σαν μεσος οδηγος η (ψευδ)αίσθηση μου ειναι οτι δεν χανει σε δυναμη κ ειδα ελαχιστα καλυτερη καταναλωση. Θα το κρατησω ως την επομενη αλλαγη φιλτρου καυσιμου καθως εχει κ επιστροφη με καρτα πειραιως.
Το εχει δοκιμασει καποιος για καιρο;Το εβαζα για αρκετο καιρο απο εταιρικο πρατηριο στην Θεσσαλονικη και ημουν πολυ ευχαριστημενος ( suzuki s cross).Τωρα βαζω shell v power αλλα το best action ειναι κορυφη.Τωρα την αλλαγη την εκανα γιατι το φιλτρο βγηκε με πολυ μουργα αλλα μαλλον ειναι απο τα βιοκτονα που βαζω και οχι απο το πρατηριο.Ισως το ξανα γυρισω σε αυτο....
Οταν λες μουργα, υποθετω ειδες κατι παραπανω απο μαυριλα στο φιλτρο; αν ειδες κ παχυρευστα καταλοιπα, υπαρχει προβλημα κ μαλλον θες καθαρισμο ρεζερβουαρ.
Θα το δοκιμασω για τα επομενα 30000χλμ χωρις καποιο προσθετο καυσιμου. -
Ο χρήστης dactilidis.john έγραψε:
Για το Avio επιβεβαιώνω τα αρνητικά. Πολυ καλη εντύπωση έχω από το απλό της BP και απο το απλό της EKO από πολύ έμπιστα πρατήρια όμως.Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νομιζω οτι Βp και Εκο παραγονται απο το ιδιο διυλιστηριο.
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
-
Ο χρήστης psiras1024 έγραψε:
Για το Avio επιβεβαιώνω τα αρνητικά. Πολυ καλη εντύπωση έχω από το απλό της BP και απο το απλό της EKO από πολύ έμπιστα πρατήρια όμως.
Στάλθηκε από το C6603 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Νομιζω οτι Βp και Εκο παραγονται απο το ιδιο διυλιστηριο.
Α ναι ? Δε γνωρίζω τέτοιες λεπτομέρειες πάντως έχω διαβάσει οτι ανεξαρτήτως διυλιστηρίου πριν το diesel πουληθεί από την εκάστοτε φίρμα τοποθετεί τα δικά της πρόσθετα. Οπότε θεωρητικά δεν είναι ακριβώς ίδια. Πάντως εξακολουθώ να βάζω και από τα δύο ανάλογα την πόλη που βρίσκεται το έμπιστο πρατήριο .
-
Ναι και εγω το εχω ακουσει αυτο. Επισης η ελιν που δεν εχει δικο της διυλιστηριο αγοραζει απο το διυληστηριο της ΕΚΟ και βαζει τα δικα της προσθετα.
Sent from my SM-G800F using Tapatalk
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Μετα απο 30000 χλμ κ χρηση καθαριστικων redex ανα 10.000 χλμ, πετρελαιο bp ultimate, elin crystal το φιλτρο ειχε μια μικρη μαυριλα, η οποια υποθετω οτι ειναι λογικη. Δεν ειχε λασπη.
Τα τελευταια χλμ προτιμω avin best action σε εταιρικο πρατηριο. Σαν μεσος οδηγος η (ψευδ)αίσθηση μου ειναι οτι δεν χανει σε δυναμη κ ειδα ελαχιστα καλυτερη καταναλωση. Θα το κρατησω ως την επομενη αλλαγη φιλτρου καυσιμου καθως εχει κ επιστροφη με καρτα πειραιως.
Το εχει δοκιμασει καποιος για καιρο;Το εβαζα για αρκετο καιρο απο εταιρικο πρατηριο στην Θεσσαλονικη και ημουν πολυ ευχαριστημενος ( suzuki s cross).Τωρα βαζω shell v power αλλα το best action ειναι κορυφη.Τωρα την αλλαγη την εκανα γιατι το φιλτρο βγηκε με πολυ μουργα αλλα μαλλον ειναι απο τα βιοκτονα που βαζω και οχι απο το πρατηριο.Ισως το ξανα γυρισω σε αυτο....
Οταν λες μουργα, υποθετω ειδες κατι παραπανω απο μαυριλα στο φιλτρο; αν ειδες κ παχυρευστα καταλοιπα, υπαρχει προβλημα κ μαλλον θες καθαρισμο ρεζερβουαρ.
Θα το δοκιμασω για τα επομενα 30000χλμ χωρις καποιο προσθετο καυσιμου.Περα απο μαυριλα που ειδα το φιλτρο συγκρατει και βρωμια απο τα βιοκτονα που ριχνουμε.Φιλτρο αλλαξα περσι τον Γεναρη και απο τοτε εχω κανει 20,000 χλμ. αν ειχα θεμα θα το ειχε βγαλει μεχρι τωρα....
-
geo76 ναι με vpower μισό λίτρο πάνω η κατανάλωση.
Μαντζουνια και έξτρα υγρά,μετά απο 15,000 χλμ αλλαγής φίλτρου, δεν έβαλα ποτέ.Με crystal νιώθω πως δε χρειάζεται,η κατανάλωση είναι σταθερή.
-
Στη διαφήμιση της EKo για το avio στη Σερβία(?! δεν μπορώ να ξεχωρίσω ποια χώρα είναι), δείχνει το φίλτρο avio θεριό ολόκληρο .
Youtube VideoΔείτε στο 0:18 και μετά.
Ενώ στην Ελληνική διαφήμιση το φίλτρο είναι αυτό:
Youtube VideoΔείτε το 0:20 και έπειτα.
Γιατί τέτοια διαφορά στο φίλτρο;
-
Ρουμανια ειναι. Γενικος το θεμα ντιζελ στην ελλαδα ειναι θεμα τεραστιο κ κυριος θεμα των πρατηριων ακομη και των εταιρικων.στα βαλκανια ειναι ενα κλικ πιο ποιιοτικα τα καυσιμα απ οτι εδω.. Εγω πρωσοπικα βαζω αβιο απο πρατηριο με νεες δεξαμενες κ αντλιες..
-
Οπότε αν βάζουμε απλό AVIO βάζουμε βρόμικο πετρέλαιο;
Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης iROC έγραψε:
Ρουμανια ειναι. Γενικος το θεμα ντιζελ στην ελλαδα ειναι θεμα τεραστιο κ κυριος θεμα των πρατηριων ακομη και των εταιρικων.στα βαλκανια ειναι ενα κλικ πιο ποιιοτικα τα καυσιμα απ οτι εδω.. Εγω πρωσοπικα βαζω αβιο απο πρατηριο με νεες δεξαμενες κ αντλιες..Σερβία είναι ,Σέρβικα μιλάει.
Προσέξατε ότι το βίντεο είναι απο 2010?Εδώ πότε κυκλοφόρησε το AVIO?Noμίζω πιο μετά .Ισως να χρησιμοποιούν άλλο τύπο φίλτρου πλέον.
Σε άρθρο του 2015
http://topspeed.telegraf.rs/vesti/21767 ... formula-98Απο που βγαίνει ότι έχουν πιο ποιοτικά κάυσιμα;Αφού απο εδώ τα στέλνουν ,κάνω λάθος;
-
Για να λέμε και τα καλά...
Shell V Power στην αρχή της Κλεισθένους. Το αμάξι ζωντάνεψε ξανά!
Ίδιο ντίζελ επί της Μεσογείων με κατεύθυνση προς Αγ. Παρασκευή..... μέχρι και η γυναίκα μου είπε ότι κάτι δεν πάει καλά.... -
Πως είναι δυνατόν το Ελληνικό φίλτρο να ειναι μισού μέτρου και το Σέρβικο 2 μέτρα;
Μας πουλάνε παπά; χεχεχεεΓαμώτο, με το ελίν έχω αναγεννήσεις στο dpf κάθε 300 χλμ(και για 10 λεπτά) και με το vpower ούτε ξέρω πότε και αν κάνει αναγέννηση(και όταν κάνει διαρκεί 3-4 λεπτά).
Ωωωω Θεέ Δία, κάνε το ελίν καύσιμο με λιγότερες αναγεννήσεις.
-
V-Power με stanadyneadditives.com performance-formula άλλο μοτέρ σε απόδοση, θόρυβο, 1,6 TDi.
-
ψηλέ, έβαζα και εγώ πρόσθετα wurth, liqui moly, motul και άλλα, διαφορά δεν είδα ποτέ (εκτός από ενα της moiy, το οποίο χαμήλωσε τον ήχο του μοτέρ).
Μετά την αλλαγή του φίλτρου καυσίμου (πριν από 5-6 μήνες) δεν έβαλα ποτέ.
-
Τελικά το φίλτρο avio στην ΕΚΟ, πρέπει να είναι σοβαρό φίλτρο.
Βρήκα αυτό:
http://www.velcon.com/datasheet/VEL2230-MAP-CLEANDiesel-Retail-Fueling-Dispenser.pdfΓράφει μέσα:
-1/2 micron particulate removal
-Free and emulsified water to less than 5 ppmΆρα και βρώμικη να είναι η δεξαμενή, το φίλτρο τα κρατάει όλα.
Εκτός από elin crystal, έχω ξεκινήσει παράλληλα και eko avio(τον τελευταίο μήνα).
v-power, δε βάζω ούτε τζάμπα. -
Γιατί δεν βάζεις V-Power;
-
Ο χρήστης Psilos1972 έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις V-Power;Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Καλα κάνει και δεν βάζει. Μάπα πετρέλαιο..
Σας παραμύθιαζει όλους η δήθεν προσφορά και σπευδετε -
Όπως τα γράφει ο judge iceman.
Μεγάλες διακυμάνσεις στην απόδοση και στην κατανάλωση από το ίδιο πάντα πρατήριο.
Και από άλλο εγγυημένο πρατήριο τα ίδια ακριβώς.Κυρίως στην κατανάλωση οι διακυμάνσεις είναι φοβερές σε σημείο που αναρωτιέσαι αν είναι μπουκωμενα τα μπεκ.
-
Ο χρήστης iceman7 έγραψε:
Γιατί δεν βάζεις V-Power;
Καλα κάνει και δεν βάζει. Μάπα πετρέλαιο..
Σας παραμύθιαζει όλους η δήθεν προσφορά και σπευδετεΕγώ δεν είπα ότι δεν κάνει καλά, πολύ καλά κάνει δικό του το αμάξι ότι θέλει βάζει.
Το μάπα πως το ξέρεις;
Η κατανάλωση δεν είναι δείγμα καλό κακό πετρέλαιο!
Κάνει συχνές αναγέννησεις;
Έχει άλλο θόρυβο στο μοτέρ;
Απόδοση;
Εγώ με μάπα Crystal είδα τεράστια διαφορά στην απόδοση! Ψόφιο τελείως.
Και δυσκολία στην εκκίνηση, αλλά όπως είπα το πρατήριο ήταν για τα μπάζα.
Ξανά λέω η κατανάλωση δεν νομίζω ότι δείχνει αν είναι καλό το πετρέλαιο, με V-Power πάει καλύτερα και για αυτό πατάτε το γκάζι περισσότερο [FACE WITH TEARS OF JOY]Στάλθηκε από το SM-N910C μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Προφανώς ο καθένας κάνει ότι θέλει αλλά η προσωπική μου εμπειρία και αυτά που διαβάζω με οδηγούν σε αυτό το προσωπικό συμπέρασμα. Εμένα όταν είχα 2 αμάξια diesel με vpower και θόρυβο έκανε και υψηλή κατανάλωση και στο εξουσιοδοτημένο μου είχαν πει να μην βάζω.
Ευτυχώς ησύχασα από τα πετρέλαια.....
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;