-
https://www.sciencedirect.com/science/a ... via%3Dihub
Εδω λεει πως δεν υπαρχει προβλημα. Οποτε αφηστε τα dpf οπως ειναι.
-
https://traction.gr/posi-zoi-echoun-i-k ... petreleou/
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Diesel B0 χωρις καθολου βιοντηζελ Β7, μπορει να προκαλεσει ζημια στη μηχανη; Π.χ στην αντλια υψηλης λογω του οτι ειναι στεγνο,χωρις λιπανση καυσιμο-πετρο τηζελ δηλαδη;
-
Τελικα το δοκιμασα το B0,εδω στην Αυστρια που ειμαι παρεα με το vitara μου.
Το Β0,πετροντηζελ δηλαδη χωρις καθολου fame-βιοντηζελ.Οκ, σε διαδρομη μεσα σε χαοτικα βουνα,μου εγραψε
.. 4 λιτ/100χλμ.!
55 κετανια πετρελαιο φοβερο.και ολα αυτα με τιμη 1.2 ευρω/λιτρο.Με το καλο οταν ερθω Ελλαδα,εχω να παρω το φτυαρι του θαψιματος.
-
Αυτο το diesel δεν καταργηθηκε; τι diesel ειναι αυτο.
Μονο 4 λιτρα; τζαμπα
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Τελικα το δοκιμασα το B0,εδω στην Αυστρια που ειμαι παρεα με το vitara μου.
Το Β0,πετροντηζελ δηλαδη χωρις καθολου fame-βιοντηζελ.Οκ, σε διαδρομη μεσα σε χαοτικα βουνα,μου εγραψε
.. 4 λιτ/100χλμ.!
55 κετανια πετρελαιο φοβερο.και ολα αυτα με τιμη 1.2 ευρω/λιτρο.Με το καλο οταν ερθω Ελλαδα,εχω να παρω το φτυαρι του θαψιματος.
Να μεινετε εκει κυριε μην ερχεστε πισω ...Μολις γυρισεις ξεκινα παλι για τα ποσο χαλια καυσιμα εχουμε και ποσο ακριβα ειναι... Ενω το νερο που πινουμε ειναι εξειρετικης ποιοτητας......
-
πριν 2 χρόνια που ημουν Αυστρία, είχα ρεκορ (χαμηλής) κατανάλωσης.
800 περιπου χιλιομετρα για ενα γεμισμα με 6 λιτ/100.
Το αυτοκινητο πάντα φορτωμενο με 5 ατομα και φουλ μπαγαζια και ανεβα κατεβα στις ΑλπειςΠετρελαιο Agip απλο εβαζα
-
Φίλος που ταξιδεύει συχνά Βουλγαρία λέει ότι το βουλγάρικο πετρέλαιο βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα στο ρεζερβουάρ από το ελληνικό πετρέλαιο.
Τράβηγμα έχει παρόμοιο αλλά καίει λιγότερο.
Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
-
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα. Υπαρχει diesel χωρις biodiesel. Εχει και στην ελλαδα;
-
Παιδιά μήπως όταν κάποιος πάει εξωτερικό κάνει μονοκόμματα ένα μεγάλο ταξίδι( και λαμβάνει αυτό ως πρότυπο κατανάλωσης) ,χωρίς σταματα ξεκινα, χωρίς ψυχρές εκκινήσεις , χωρις μπλεξιμο σε πόλεις και βγάζει τέτοιες καταναλώσεις?
Ας πούμε εγώ όταν πάω Πάτρα και πίσω Αθήνα αυθημερόν(400 χλμ), έχω άλλη αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση από όταν κάνω 400 χλμ πηγαίνοντας στη δουλειά μου μέσα σε μια βδομάδα(7 μέρες) που πάω από δρόμο χωρίς κίνηση.
Ενώ λοιπόν και στις δύο περιπτώσεις έχω κάνει 400 χλμ , τα μεν αυθημερόν και τα δε εντός 7 ημερών με άνετες συνθηκες, έχω 1.5-2 λίτρα διαφορά στη κατανάλωση.
Στάλθηκε από το ONEPLUS A5010 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το κεντρικο δικτυο στη βουλγαρια ειναι εθνικη με οριο 110 με 130 και φανταζομαι το τηρει καποιος και τεραστιο κομματι επαρχιακου δρομου με αρκετη κινηση ...Αρα λογικο η καταναλωση να ειναι μειωμενη η καταναλωση.
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παίζουν όλα αυτά που λέτε αλλά ειδικά στην Ευρώπη (Αυστρία,Γερμανια, Ολλανδία) έχουν πολύ ποιοτικό diesel συν καλύτερους δρόμους... Εγώ θυμάμαι την νταλίκα του πατέρα μου που η εξάτμιση ήταν άσπρη σαν γάλα οταν έβαζε καύσιμα στις βόρειες χώρες και κάπνιζε σαν πλοίο όταν έβαζε από Ελλάδα...Βέβαια από τότε έχει βελτιωθεί η Ελλάδα αλλά δεν θα φθάσουμε ποτέ τους άλλους...
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Παιδιά μήπως όταν κάποιος πάει εξωτερικό κάνει μονοκόμματα ένα μεγάλο ταξίδι( και λαμβάνει αυτό ως πρότυπο κατανάλωσης) ,χωρίς σταματα ξεκινα, χωρίς ψυχρές εκκινήσεις , χωρις μπλεξιμο σε πόλεις και βγάζει τέτοιες καταναλώσεις?Ας πούμε εγώ όταν πάω Πάτρα και πίσω Αθήνα αυθημερόν(400 χλμ), έχω άλλη αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση από όταν κάνω 400 χλμ πηγαίνοντας στη δουλειά μου μέσα σε μια βδομάδα(7 μέρες) που πάω από δρόμο χωρίς κίνηση.
Ενώ λοιπόν και στις δύο περιπτώσεις έχω κάνει 400 χλμ , τα μεν αυθημερόν και τα δε εντός 7 ημερών με άνετες συνθηκες, έχω 1.5-2 λίτρα διαφορά στη κατανάλωση.
Οι καταναλώσεις σε εθνική οδό και σε καθημερινή κίνηση στην πόλη, απλώς δεν συγκρίνονται. Δεν έχει να κάνει με Ελλάδα και εξωτερικό ούτε με ποιότητα καυσίμων.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Παιδιά μήπως όταν κάποιος πάει εξωτερικό κάνει μονοκόμματα ένα μεγάλο ταξίδι( και λαμβάνει αυτό ως πρότυπο κατανάλωσης) ,χωρίς σταματα ξεκινα, χωρίς ψυχρές εκκινήσεις , χωρις μπλεξιμο σε πόλεις και βγάζει τέτοιες καταναλώσεις?
Ας πούμε εγώ όταν πάω Πάτρα και πίσω Αθήνα αυθημερόν(400 χλμ), έχω άλλη αρκετά χαμηλότερη κατανάλωση από όταν κάνω 400 χλμ πηγαίνοντας στη δουλειά μου μέσα σε μια βδομάδα(7 μέρες) που πάω από δρόμο χωρίς κίνηση.
Οι καταναλώσεις σε εθνική οδό και σε καθημερινή κίνηση στην πόλη, απλώς δεν συγκρίνονται. Δεν έχει να κάνει με Ελλάδα και εξωτερικό ούτε με ποιότητα καυσίμων.
Το έγραψα δύο φορές. Της καθημερινότητάς μου πάλι σε εθνική οδό ειναι χωρις κίνηση, παρόλα αυτά υπάρχει διαφορά στη κατανάλωση και μάλιστα αρκετή.
-
Άλλο πράγμα η κίνηση στην εθνική οδό με δύο ξεκινήματα από κρύο σε 400 χιλιόμετρα και άλλο εντός πόλης, ακόμη και χωρίς κίνηση, με 15 ξεκινήματα από κρύο και 30 μικρές διαδρομές στα στενά μέχρι να πιάσεις π. χ. Αττική Οδό ή Κηφισό.
-
Ο χρήστης harisma23 έγραψε:
Άλλο πράγμα η κίνηση στην εθνική οδό με δύο ξεκινήματα από κρύο σε 400 χιλιόμετρα και άλλο εντός πόλης, ακόμη και χωρίς κίνηση, με 15 ξεκινήματα από κρύο και 30 μικρές διαδρομές στα στενά μέχρι να πιάσεις π. χ. Αττική Οδό ή Κηφισό.Αυτό ακριβώς. Άρα όσοι πάνε εξωτερικό και βλέπουν και αναφέρουν μεγάλες διαφορές προς τα κάτω τι έχουν κάνει? Έχουν διαμεινει και έχουν κάνει τα χιλιόμετρα αυτά σε βάθος μιας εβδομάδας ή μονοκοπανια? Τεράστια διαφορά.
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Άλλο πράγμα η κίνηση στην εθνική οδό με δύο ξεκινήματα από κρύο σε 400 χιλιόμετρα και άλλο εντός πόλης, ακόμη και χωρίς κίνηση, με 15 ξεκινήματα από κρύο και 30 μικρές διαδρομές στα στενά μέχρι να πιάσεις π. χ. Αττική Οδό ή Κηφισό.
Αυτό ακριβώς. Άρα όσοι πάνε εξωτερικό και βλέπουν και αναφέρουν μεγάλες διαφορές προς τα κάτω τι έχουν κάνει? Έχουν διαμεινει και έχουν κάνει τα χιλιόμετρα αυτά σε βάθος μιας εβδομάδας ή μονοκοπανια? Τεράστια διαφορά.
Δεν είναι έτσι ακριβώς.
Μεχρι να φτασω Αυστρία ειχα 7,5λιτ/100 κταναλωση (αυτοκινητόδρομος με λογικα ορια ταχύτητας)
Στηνν Αυστρια 6.
Απο Αυστρια Ουγγαρια μεσω Μοναχου αυξήθηκε παλι η κατανάλωση στο 6,8Στην Ελλάδα έχω απο 7 μεχρι 7,5 στους αυτοκινητοδρομους.
Στην πολη δεν το χρησιμοποιώ, ελάχιστες φορες παω στη δουλεια με το Σουμπαρου.Ενας αλλος παραγοντας που διαφερει ειναι το καυσιμο.
Το πετρελαιο ειναι πολυ οικονομικο σε επαρχιακους δρόμους και πολη και λιγοτερο οικονομικο στην ΕΟ σε σχεση με ενα αντιστοιχο βενζινοκινητο -
Εγώ ξέρω ότι έκανα 4500χλμ πέρυσι σε Σκόπια, Σερβία,Κροατία,Σλοβενία,Αυστρία και Γερμανία και σε όλο το ταξίδι είχα 4,8 λίτρα με 3 άτομα και γεμάτο χώρο αποσκευών όταν εδώ δεν μπορώ να πέσω κάτω από τα 5,2 ακόμα και τελείως άδειο το αυτοκίνητο. Γέμισα σε Κροατία,Αυστρία, Γερμανία,Σλοβενία και Σκόπια.
-
Αν πιστεύετε ότι μπορείτε να έχετε 10-20% μικρότερη κατανάλωση από τα 'ανώτερα' καύσιμα του εξωτερικού, απλώς κάνετε λάθος!
Αυτό που δίνει τη διαφορά είναι η ως επί το πλείστον πιο χαλαρή οδήγηση στο εξωτερικό, μαζί με την αυστηρή προσαρμογή στα όρια ταχύτητας. Τα οποία συχνά είναι πολύ χαμηλά...
-
Όλοι λάθος κάνουν;
Σίγουρα έξω με τα αυστηρότερα όρια ταχύτητας και λιγότερο μποτιλιάρισμα πέφτει η κατανάλωση αλλά και τα πετρέλαιά τους βγάζουν περισσότερα χιλιόμετρα σε σχέση με τα ελληνικά.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;