-
λοιπόν έβαλα στα 2 τελευταία γεμίσματα το premium avin.
πριν έβαζα Έκο και vPower.
Χαμηλότερη κατανάλωση με αβιν.
Ουαου θα έπρεπε να πω!!!!
Κάθε φορά αβιν!!!
Γρήγορα όμως θυμήθηκα ότι η διαφορά μεταξύ αβιν και των άλλων καυσίμων ήταν 14 βαθμοί Κελσίου θερμοκρασία περιβάλλοντος.
Αρα ότι και να έβαζα καλύτερη κατανάλωση θα είχε!!!
Σε μια αγορά καθαρά ολιγοπωλιακη με εταιρίες που βράζουν στο ίδιο ζουμί τιμολογιακά και σε επίπεδο προμηθειών από διυλιστήρια η όποια κουβέντα για καλύτερη απόδοση από την πηγή είναι συζήτηση μεταφυσικού χαρακτήρα. Καμία εταιρία δε συμφέρει να προσφέρει καυσιμο σημαντικά καλύτερο από άλλη!!!! Ολες οι ολιγοπωλιακεσεσ αγορές έτσι λειτουργούν σε όλο τον κόσμο.
Οσο για τους μηχανικούς που 'ακούνε' το αμάξι καλύτερα με το ένα καύσιμο έναντι του άλλου θεωρώ ότι αν δε μας δουλεύουν κανονικά τότε απλά πέφτουν σε αυθυποβολή. -
Από την 1η μέρα βάζω μόνο Shell V-power diesel κάθε Πέμπτη και από 1 συγκεκριμένο εταιρικό πρατήριο στην Αμφιθέας. Αυτό το ΣΚ έκανα πάνω από 500χλμ. Αθήνα - Κύμη - Αθήνα το Σάββατο και Αθήνα - Ναύπλιο - Αθήνα την Κυριακή. Ταχύτητες 130-140 με cruise control στην Εθνική και 60-100 στο επαρχιακό δίκτυο. Αυτό που είδα το ΣΚ ήταν τρελή μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με το τελευταίο ταξίδι στο Βόλο 12/1, πάντα με το ίδιο βάρος και τρόπο οδήγησης.
Τον Ιανουάριο είχα μ/ο 7 λίτρα, αυτό το ΣΚ είχα 5,6 χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν μάλιστα δεν είχα κάνει και κάποια 'άσκοπα' ανοίγματα, θα μπορούσα άνετα να το κατεβάσω κάτω από 5,5 (νούμερα trip computer πάντα) -
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Από την 1η μέρα βάζω μόνο Shell V-power diesel κάθε Πέμπτη και από 1 συγκεκριμένο εταιρικό πρατήριο στην Αμφιθέας. Αυτό το ΣΚ έκανα πάνω από 500χλμ. Αθήνα - Κύμη - Αθήνα το Σάββατο και Αθήνα - Ναύπλιο - Αθήνα την Κυριακή. Ταχύτητες 130-140 με cruise control στην Εθνική και 60-100 στο επαρχιακό δίκτυο. Αυτό που είδα το ΣΚ ήταν τρελή μείωση της κατανάλωσης σε σχέση με το τελευταίο ταξίδι στο Βόλο 12/1, πάντα με το ίδιο βάρος και τρόπο οδήγησης.
Τον Ιανουάριο είχα μ/ο 7 λίτρα, αυτό το ΣΚ είχα 5,6 χωρίς καμιά ιδιαίτερη προσπάθεια. Αν μάλιστα δεν είχα κάνει και κάποια 'άσκοπα' ανοίγματα, θα μπορούσα άνετα να το κατεβάσω κάτω από 5,5 (νούμερα trip computer πάντα)Κι εγώ έβαζα στο συγκεκριμένο πρατήριο, αλλά τον τελευταίο χρόνο βάζω στην bp δίπλα στον Σκλαβενίτη (απλό πετρέλαιο) κι έχω δει καλύτερη λειτουργία. Επίσης είναι οικογενειακή επιχείρηση που σημαίνει ότι οι άνθρωποι εκτιμούν την δουλειά τους. Ποσότητα σωστή. Αν θες δοκίμασε και περιμένουμε σχόλια
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αυτό δίπλα στον Σκλαβενίτη ανήκει (ή τουλάχιστον ανήκε) στην πρόεδρο της ένωσης βενζινοπωλών, Ζάγκα Μαρία, οπότε θεωρείται εγγύηση. Θα το δοκιμάσω στην επόμενη εξόρμηση
-
Η εξωτερική θερμοκρασία στoυς κινητήρες πετρελαίου, έχει πολύ μεγάλο ρόλο στην κατανάλωση.
Υπάρχει αισθητή αύξηση της κατανάλωσης όταν είναι κρύος ο καιρός. -
Μιας και λέμε για πρατήρια από θεσσαλονικη δυτικά που βάζετε;Εγώ βαζω στο ελιν που είναι απέναντι από τα πετρέλαια και στο shell της Σταυρούπολης..
-
Στο BP στον μασουτη ότι καλύτερο
Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Μιας και λέμε για πρατήρια από θεσσαλονικη δυτικά που βάζετε;Εγώ βαζω στο ελιν που είναι απέναντι από τα πετρέλαια και στο shell της Σταυρούπολης..Sent from my iPhone using Tapatalk
Avin βάζω πριν τα διυλιστήρια και στην οδο λαγκαδα πριν την αερογέφυρα Σταυρουπολης οπως έρχεσαι απο Δερβένι....
-
Καλησπερα. Εχετε να προτεινεται κανενα καλο πρατηριο στη Πατρα;
-
Να κάνω και μη 'χαζή' ερώτηση;Γιατί όταν φουλαρω στο ελιν μου δείχνει το trip υπόλοιπο 750 χλμ περίπου ενώ στο shell πάντα μου δείχνει 830;;Τι μπορεί να παίζει ;Και δνε μιλάω να έτυχε μια φορά..Αυτό γίνεται κάθε φορά που γεμίζω είτε στο ένα είτε στο αλλο πρατήριο...
-
Να κάνω και μη 'χαζή' ερώτηση;Γιατί όταν φουλαρω στο ελιν μου δείχνει το trip υπόλοιπο 750 χλμ περίπου ενώ στο shell πάντα μου δείχνει 830;;Τι μπορεί να παίζει ;Και δνε μιλάω να έτυχε μια φορά..Αυτό γίνεται κάθε φορά που γεμίζω είτε στο ένα είτε στο αλλο πρατήριο...Sent from my iPhone using Tapatalk
Μάλλον αυτός στο ελιν σε κλέβει
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Να κάνω και μη 'χαζή' ερώτηση;Γιατί όταν φουλαρω στο ελιν μου δείχνει το trip υπόλοιπο 750 χλμ περίπου ενώ στο shell πάντα μου δείχνει 830;;Τι μπορεί να παίζει ;Και δνε μιλάω να έτυχε μια φορά..Αυτό γίνεται κάθε φορά που γεμίζω είτε στο ένα είτε στο αλλο πρατήριο...Sent from my iPhone using Tapatalk
το τριπ μετραει ογκο, οχι ποιότητα.
και νερο να βάλεις τα ιδια χιλιομετρα θα σου δείξει.Το κλειδι είναι τι κατανάλωση είχες ΠΡΙΝ το φουλάρισμα, βάσει αυτής γίνεται ο υπολογισμός
-
Επειδή πάω συχνά και η μέση κατανάλωση είναι σχεδόν ίδια πάντα γι αυτό και μου έκανε εντυπωση..Δεν έγινε μια ή δυο φορές..κάθε φορά γίνεται..Επίσης τα χιλιόμετρα που βγάζω με ένα φουλάρισμα είναι τα ίδια σχεδόν και με τα δυο καύσιμα.Η διαφορά είναι μόνο στο trip...
-
Επειδή πάω συχνά και η μέση κατανάλωση είναι σχεδόν ίδια πάντα γι αυτό και μου έκανε εντυπωση..Δεν έγινε μια ή δυο φορές..κάθε φορά γίνεται..Επίσης τα χιλιόμετρα που βγάζω με ένα φουλάρισμα είναι τα ίδια σχεδόν και με τα δυο καύσιμα.Η διαφορά είναι μόνο στο trip...Sent from my iPhone using Tapatalk
Τότε δεν σε κλέβει
Sent from my Mi A1 using Tapatalk
-
Μια αλλη εικασια αφου μετραει ογκο και τελικα βγαινουν τα ιδια χλμ ειναι να μπαινει κ λιγο νερο μεσα στο shell....
Η μπορει ο δρομος πριν το shell να ειναι πιο ανοιχτος χωρις φαναρια κλπ και η καταναλωση να πεφτει αμεσως πριν βαλεις...Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Το γεμίζεις μέχρι πάνω? ή βάζεις μια στάνταρ ποσότητα; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το ένα από τα 2 καύσιμα αφρίζει περισσότερο και δείχνει ψεύτικη ποσότητα μέχρι να κάτσει. (αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο) Στην ουσία βάζεις την ίδια ποσότητα, απλά στη μια περίπτωση το αμάξι νομίζει ότι έβαλες περισσότερη, άρα δείχνει και περισσότερα χλμ. Καθώς το καύσιμο κάθεται η ποσότητα επανέρχεται στα σωστά επίπεδα και μαζί με αυτή και η αυτονομία.
-
Ο χρήστης Infide1 έγραψε:
Το γεμίζεις μέχρι πάνω? ή βάζεις μια στάνταρ ποσότητα; Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ είναι ότι το ένα από τα 2 καύσιμα αφρίζει περισσότερο και δείχνει ψεύτικη ποσότητα μέχρι να κάτσει. (αν μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο) Στην ουσία βάζεις την ίδια ποσότητα, απλά στη μια περίπτωση το αμάξι νομίζει ότι έβαλες περισσότερη, άρα δείχνει και περισσότερα χλμ. Καθώς το καύσιμο κάθεται η ποσότητα επανέρχεται στα σωστά επίπεδα και μαζί με αυτή και η αυτονομία.Πάντα το φουλαρω μέχρι να σκάσει η αντλία..Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ υποθέτω ότι έχει να κάνει ίσως με την πίεση που ρίχνει...Πάντως όσες φορές κι αν βάλω στο συγκεκριμένο shell μόνο βλέπω πάνω 800+ στην ένδειξη..Ακόμα και σε αλλά βενζινάδικα που έχει τύχει να βάλω περιστασιακα ,βλεπω γύρω στα 750...
-
Μολις γύρισα απο Ιταλία για δουλειά....
Πάλι θα γίνω κακός.
Ενα φορτηγό-λεωφορειο να καπνίζει δεν είδα.
Περνουσα δίπλα από οχήματα του τοπικού Δήμου,και δε μύριζαν καθόλου, ένα πράγμα απίστευτο.Βέβαια εκεί παιζουν πετρέλαια Q8,kuwait μεριά και eni-agip ιταλικών συμφερόντων.
Εδώ Ελλάδα καινούργιο αμάξι diesel, και τα πρωινά βρωμάει σαν σόμπα πετρελαίου μεσαιωνικής εποχής.
Τρώμε παπά ντεμεκ premium πετρέλαιο και τα περισσότερα ουτε για καράβι δεν κανουν.
Βαρέθηκα και κουράστηκα μαζι. -
Ο αλλος μου λεει βάζει καλό λάδι elf στο αμάξι.
Αλλη φιδια και εκει στο λαδι.
100% castrol,motul,eneos και κατι mobil Βουλγαρία συσκευάζονται η Ρωσία...στα καράβια λάδια μαζί με πιθηκια δε βάζουν ποτέ δίπλα δίπλα διότι θα έχουνε θέμα.Για αυτο βάζω eni agip λάδι, καθαρό απο τους γείτονες και ειμαι κουλ.
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
Ο αλλος μου λεει βάζει καλό λάδι elf στο αμάξι.
Αλλη φιδια και εκει στο λαδι.
100% castrol,motul,eneos και κατι mobil Βουλγαρία συσκευάζονται η Ρωσία...στα καράβια λάδια μαζί με πιθηκια δε βάζουν ποτέ δίπλα δίπλα διότι θα έχουνε θέμα.Για αυτο βάζω eni agip λάδι, καθαρό απο τους γείτονες και ειμαι κουλ.
Όπως πάντα τα τσουβαλιαζεις όλα μαζί... Φυσικά και έχουν καλύτερα καύσιμα γιατί δεν έχουν νοθεία ή στο βαθμό που έχουμε εμείς...Στα αυτοκίνητα τα τους ΔΧ και ΙΧ δεν ξηλώνουν το DPF όπως στην Ελλαντα... Τέλος για τα λάδια μια εταιρεία σαν την Motul,Castrol κλπ γιατί να γράφει αλλη χώρα παραγωγής και να τα φτιάχνει αλλού? Δηλαδή αν μου έλεγε το παράγω Κένυα δεν θα το έβαζα? Εδώ τρώμε ότι να ναι και δεν μας πειράζει στο αυτοκίνητο θα μας ενοχλούσε?Την άλλη φορά που θα πάρω λάδια από τον Χαμπη θα του ζητήσω τιμολόγιο αγοράς....
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;