-
Καλημέρα παιδιά!!!Πηγα εχθές έκανα το δεύτερο service στη Nissan και πως έφτασε η συζήτηση στα βενζινάδικα λέω εγώ βαζω κατά κύριο λόγο από shell...Με κοιτάει ο μάστορας και μου λεει τα 8 στα 10 αυτοκίνητα που βγάζουν θέμα σε μπεκ κλπ έβαζαν μόνο shell και κατά κύριο λόγο πέμπτες που είναι σε 'προσφορά'....Και μου είπε ότι κατά σειρά αυτος προτείνει elin crystal,eko avio και bp...Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αλλά κατά κύριο λόγο αυτά προτείνει να βαζω..Εσείς τι λέτε;τι βάζετε;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εχω 22000 τα πιο πολλά με avin best action κ λίγο BP αλλά από πρατήριο που υπάρχει σε grant masouti..
Στάλθηκε από το FRD-L09 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης emminad έγραψε:
Καλημέρα παιδιά!!!Πηγα εχθές έκανα το δεύτερο service στη Nissan και πως έφτασε η συζήτηση στα βενζινάδικα λέω εγώ βαζω κατά κύριο λόγο από shell...Με κοιτάει ο μάστορας και μου λεει τα 8 στα 10 αυτοκίνητα που βγάζουν θέμα σε μπεκ κλπ έβαζαν μόνο shell και κατά κύριο λόγο πέμπτες που είναι σε 'προσφορά'....Και μου είπε ότι κατά σειρά αυτος προτείνει elin crystal,eko avio και bp...Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αλλά κατά κύριο λόγο αυτά προτείνει να βαζω..Εσείς τι λέτε;τι βάζετε;Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν ξερω σε τι δεδομένα στηρίζεται ο μάστορας, αλλά κάποιες φορές που πήγα πολύ πρωί Πέμπτης να βάλω πετρέλαιο σε Shell, γινόταν πανικός απο επαγγελματικά.
Ταξί, φορτηγάκια και κανα λεωφορείο.
Οι επαγγελματίες δηλαδή δεν πτοούνται, οσο για μας σε προηγούμενες σελιδες υπάρχουν πολλές αναφορές για το Vpower -
Καλημέρα παιδιά!!!Πηγα εχθές έκανα το δεύτερο service στη Nissan και πως έφτασε η συζήτηση στα βενζινάδικα λέω εγώ βαζω κατά κύριο λόγο από shell...Με κοιτάει ο μάστορας και μου λεει τα 8 στα 10 αυτοκίνητα που βγάζουν θέμα σε μπεκ κλπ έβαζαν μόνο shell και κατά κύριο λόγο πέμπτες που είναι σε 'προσφορά'....Και μου είπε ότι κατά σειρά αυτος προτείνει elin crystal,eko avio και bp...Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αλλά κατά κύριο λόγο αυτά προτείνει να βαζω..Εσείς τι λέτε;τι βάζετε;Sent from my iPhone using Tapatalk
Και μενα ακριβώς το ίδιο μου είπαν στη Ford, σχετικά με τα συχνά προβλήματα που εμφανίζουν με τη χρήση Shell. Σε fiesta 1.5 tdci 2016 χρησιμοποιώ κατά 90% Elin crystal και 10% bp ultimate. Στα 60.000 χλμ κανένα πρόβλημα.
Στάλθηκε από το BLA-L29 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Βάζω εδω και 2 χρονια Avin best action μονο σε εταιρικα πρατήρια..Ειμαι πολυ ευχαριστημενος.Αν δεν βρω κάπου Avin τοτε θα βαλω Εκο avio ή Ελιν....
-
Καλημέρα παιδιά!!!Πηγα εχθές έκανα το δεύτερο service στη Nissan και πως έφτασε η συζήτηση στα βενζινάδικα λέω εγώ βαζω κατά κύριο λόγο από shell...Με κοιτάει ο μάστορας και μου λεει τα 8 στα 10 αυτοκίνητα που βγάζουν θέμα σε μπεκ κλπ έβαζαν μόνο shell και κατά κύριο λόγο πέμπτες που είναι σε 'προσφορά'....Και μου είπε ότι κατά σειρά αυτος προτείνει elin crystal,eko avio και bp...Βέβαια παίζει μεγάλο ρόλο και ο ιδιοκτήτης του πρατηρίου αλλά κατά κύριο λόγο αυτά προτείνει να βαζω..Εσείς τι λέτε;τι βάζετε;Παντού υπάρχει ένας μύθος...
Σε προσωπικό επίπεδο, κοινώς ασήμαντο σε επίπεδο στατιστικής, μετά από από αποκλειστική χρήση V-Power diesel (ανεφοδιασμός κατά 95% Πέμπτες σε εταιρικά πρατήρια) για 48.500 Km σε Rapid 1.6 TDi και 15.000 σε Focus 1.5 TDCi, δεν είχα κανένα θέμα! Σε μια αλλαγή φίλτρου πετρελαίου στο Rapid, το βρήκαν μάλιστα πολύ καθαρό.
-
Χαρισμα απο το φιλτρο μικροσωματιδιων ειχες ποτε προβλημα;
-
Η αλήθεια είναι ότι κι εγώ με 30000 ως τώρα δεν είχα κάποιο ορατό πρόβλημα..το θέμα είναι στο άμεσο μέλλον που θα μπει το πρώτο τριψήφιο στις χιλιάδες των χιλιομέτρων..
-
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Χαρισμα απο το φιλτρο μικροσωματιδιων ειχες ποτε προβλημα;Όχι, ποτέ! Το Rapid έκανε πιο συχνές αναγεννήσεις από το Focus, αλλά κανένα δεν παρουσίασε κάποιο θέμα.
Γενικά θεωρώ ότι στην Ελλάδα το θέμα του DPF έχει αποκτήσει τεράστιες διαστάσεις. Όπως έχω γράψει μου θυμίζει τις τερατολογίες που κυκλοφορούσαν πριν 30 χρόνια για τους καταλύτες. Έλεγαν τότε οι 'γνώστες' ότι κάθε 70-80.000 Km θα έπρεπε να πληρώνουμε 200.000 δραχμές (ας πούμε το αντίστοιχο των 2.000 Ευρώ σήμερα) για αντικατάσταση καταλύτη!
-
Το θέμα είναι πόσοι άλλαξαν καταλύτη και πόσοι σήμερα αφαιρούν το DPF...
-
Αυτό είναι ένα θέμα εφαρμογής της νομοθεσίας. Στην πράξη δεν μπορούμε να ξέρουμε σε τι ποσοστό κυκλοφορούν οχήματα με χαλασμένους ή αφαιρεμένους καταλύτες και αντίστοιχα με DPF.
-
Τα τελευταία 7 χρόνια έχω κάνει πάνω από 200.000χλμ με diesel. Τα πρώτα 4 χρόνια έβαζα v power είτε στην προσφορά της Πέμπτης, είτε όχι αν έπρεπε να γεμίσω. Αντιμυκητιακό το καλοκαίρι, που δεν άδειαζε συχνά το τεπόζιτο και ευνοεί η ζέστη τους μύκητες.
Μέχρι που μου άναψε λαμπάκι check και είχα κομπιάσματα. Στον αλεξίσφαιρο V6 της mercedes..... Επιτόπου σε φίλο με συνεργείο. 2 μπουκαλάκια της tunap για καθαρισμό μπεκ, και φουλάρισμα από δικό του αξιόπιστο ΕΚΟ. Τα λαμπάκια έσβησαν και το αμάξι επανήλθε...
Από τότε ΜΟΝΟ σε BP της περιοχής το ultimate. Και πιο ήσυχο το αμάξι και ένα 5% περίπου οικονομία στο καύσιμο. Χαλάλι τα 5 cents που είναι ακριβότερο. Τώρα η οικονομία είναι σχετική. Αλλά επειδή κάνω σταθερά δρομολόγια, ΠΑΝΤΑ συμφωνούν με ακρίβεια εκατοστού, η κατανάλωση του trip, με τα λίτρα της αντλίας στο φουλάρισμα.
Βέβαια σε ταξίδια εξωτερικού έβαζα όπου έβρισκα. Και εκεί καταλαβαίνεις, ότι το εμπόριο καυσίμου βρωμάει παγκόσμια..... -
Προσωπικά από τότε που πήρα το αμάξι και εδώ και 40000χλμ βάζω avin απλό ή action , ελάχιστες φορές έχω βάλει v power.
Σχετικά με τις αναφορές των συνεργείων για τα προβλήματα με τη v power νομίζω οτι πρέπει να αναλογιστούμε οτι το 90% των πετρελαιοκίνητων βάζει v-power οπότε λογικό να εμφανίζονται περισσότερες βλάβες αφού όλοι βάζουν v power !
-
Παλιά έβαζαν οι περισσότεροι v power. Πλέον έβγαλαν όλες οι εταιρείες premium diesel και έχει μοιραστεί αρκετά η πίτα. Παλιά και εγώ v power έβαζα χωρίς ποτέ να έχω πρόβλημα. Πλέον μόνο best action από συγκεκριμένο πρατήριο. Αύριο η avin δίνει διπλούς πόντους σε όλα τα καύσιμα. Πάει να το καθιερώσει για τις Τετάρτες.
Στάλθηκε από το SM-G950F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Τα καύσιμα πάνω κάτω είναι τα ίδια. Εξαρτάται πάντα το πρατήριο. 2 diesel με περισσότερα από 180.000χλμ έκαταστο εφοδιάζονται με shell, ΕΚΟ, Αvin, Elin, BP τόσο από το απλό όσο και από το ''καλό'' από συγκεκριμένα πρατήρια ¨όπως επίσης και με Cyclon από ένα και μόνο πρατήριο. Ουδέν πρόβλημα. Η μόνη διαφορά που παρατηρείται είναι ελαφρώς καλύτερη κατανάλωση με το απλό diesel.
-
Παιδες για περιοχη λαγκαδα καλο πρατηριο με ντιζελ???.....γιατι ειμαι καινουργιος στο πετρελαιο....και ο κινητηρας χιουνται απο τους φρεσκους euro6d-temp.....καποιοι γνωστοι μου προτεινανε ΕΚΟ....λενε τεριαζει με την φιλοσοφια της εταιριας....αλλα μου ειπαν παντα να βαζω ενισχυμενο και οχι το απλο απο οποιαδηποτε εταιρια και αν βαλω....γιατι???...υποτιθεται ο καλος ο κινητηρας κινηται και με το βασικο προφανως οπως στις βενζινης με την απλη αμολυβδη συλλογιζομαι εγω τωρα....θελω τα φωτα σας!!!!!
Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παιδιά REDEX ποιο βάζετε συγκεκριμένα ? Βλέπω στο Skroutz έχει πολλά, ποιο είναι το καλύτερο ?
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
Παιδες για περιοχη λαγκαδα καλο πρατηριο με ντιζελ???.....γιατι ειμαι καινουργιος στο πετρελαιο....και ο κινητηρας χιουνται απο τους φρεσκους euro6d-temp.....καποιοι γνωστοι μου προτεινανε ΕΚΟ....λενε τεριαζει με την φιλοσοφια της εταιριας....αλλα μου ειπαν παντα να βαζω ενισχυμενο και οχι το απλο απο οποιαδηποτε εταιρια και αν βαλω....γιατι???...υποτιθεται ο καλος ο κινητηρας κινηται και με το βασικο προφανως οπως στις βενζινης με την απλη αμολυβδη συλλογιζομαι εγω τωρα....θελω τα φωτα σας!!!!!Στάλθηκε από το HUAWEI Y625-U51 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Παίδα,
Λαγκαδάς:
https://www.google.gr/maps/@40.7462543, ... !1e3?hl=el
https://www.google.gr/maps/@40.7377156, ... !1e3?hl=el
Εκτός από ψυχολογικούς λόγους (να βάλουμε από το «καλό» στο καινούργιο μας απόκτημα) δεν βλέπω το λόγο για ενισχυμένο πετρέλαιο. Η διαφορά τιμής είναι τέτοια που η όποια (και αν) μεγαλύτερη αυτονομία δεν έρχεται φθηνότερα, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων κινητήρων δεν απαιτούν ιδιαίτερο καύσιμο.
Εάν το ενισχυμένο προσφέρεται στην τιμή του «απλού», ευπρόσδεκτο.
Τώρα αυτά τα «ταιριάζει η ΕΚΟ με τη φιλοσοφία!! της Hyundai» (αν κατάλαβα τι λες, γιατί ο τρόπος που γράφεις μπερδεύει) εάν εσύ τα καταλαβαίνεις, μπορείς να τα εφαρμόσεις. -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Παιδες για περιοχη λαγκαδα καλο πρατηριο με ντιζελ???.....γιατι ειμαι καινουργιος στο πετρελαιο....και ο κινητηρας χιουνται απο τους φρεσκους euro6d-temp.....καποιοι γνωστοι μου προτεινανε ΕΚΟ....λενε τεριαζει με την φιλοσοφια της εταιριας....αλλα μου ειπαν παντα να βαζω ενισχυμενο και οχι το απλο απο οποιαδηποτε εταιρια και αν βαλω....γιατι???...υποτιθεται ο καλος ο κινητηρας κινηται και με το βασικο προφανως οπως στις βενζινης με την απλη αμολυβδη συλλογιζομαι εγω τωρα....θελω τα φωτα σας!!!!!
Παίδα,
Λαγκαδάς:
https://www.google.gr/maps/@40.7462543, ... !1e3?hl=el
https://www.google.gr/maps/@40.7377156, ... !1e3?hl=el
Εκτός από ψυχολογικούς λόγους (να βάλουμε από το «καλό» στο καινούργιο μας απόκτημα) δεν βλέπω το λόγο για ενισχυμένο πετρέλαιο. Η διαφορά τιμής είναι τέτοια που η όποια (και αν) μεγαλύτερη αυτονομία δεν έρχεται φθηνότερα, ενώ οι αποδόσεις των περισσότερων κινητήρων δεν απαιτούν ιδιαίτερο καύσιμο.
Εάν το ενισχυμένο προσφέρεται στην τιμή του «απλού», ευπρόσδεκτο.
Τώρα αυτά τα «ταιριάζει η ΕΚΟ με τη φιλοσοφία!! της Hyundai» (αν κατάλαβα τι λες, γιατί ο τρόπος που γράφεις μπερδεύει) εάν εσύ τα καταλαβαίνεις, μπορείς να τα εφαρμόσεις.Τελικα μου προτεινεις ΕΚΟ...???.....δεν καταλαβα......σιγουρα απο αυτα που μου εγραψες καταλαβα οτι και με το απλο ντιζελ κανεις την δουλεια σου και αμα κατσει και καποια προσφορα ενισχυμενου δεν μας χαλαει....οσο για την 'φιλοσοφια' της χιουνται ειπα να το πεταξω απο εξω αλλα θα στο κανω λιανα!!!!....ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......και τα λινκ που μου εστειλες κολανε και δεν ανοιγουν οποτε αμα μπορεις απλως γραψε μου το σημειο που πιστευεις οτι εχει εντιμο πρατηριουχο με καλο ντιζελ στην περιοχη....σε ευχαριστω που μου απαντησες και παλι
-
Ο χρήστης kdeligior έγραψε:
ακουω απο φιλους και γνωστους οτι οι κινητηρες τους λειτουργουν αψογα μονο με ΕΚΟ και μια ακομη την ΑVIN......
Δηλαδη η Hyundai και η κάθε εταιρεία βγάζει τους κινητήρες της και υπάρχει ένας άγραφος νόμος που σου λέει ποιο καύσιμο ταιριάζει καλύτερα;Μπορεί να σου είπαν ότι έχει καλο καύσιμο η ΕΚΟ σαν εταιρεία αλλά όχι ότι είναι στην «φιλοσοφία» της κάθε μάρκας να χρησιμοποιείς αυτό για να έχεις άψογη λειτουργία..
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;