-
Δεν είπα ότι κάποιος κάνει λάθος στις μετρήσεις κατανάλωσης. Αλλά 10 και 20% περισσότερα χιλιόμετρα;
Σίγουρα για αυτές τις διαφορές ευθύνεται η αλλαγή στον τρόπο οδήγησης και όχι η ποιότητα των καυσίμων, η οποια είναι μια χαρά στην Ελλάδα (πλην εξαιρέσεων νοθείας από ασυνείδητους πρατηριούχους). -
Ο χρήστης Lap έγραψε:
Εγω δεν εχω καταλαβει ακομα. Υπαρχει diesel χωρις biodiesel. Εχει και στην ελλαδα; -
Η εταιρεια OMV,αυστριακης εδρας,προμηθευει ολες τις βαλκανικες χωρες (εκτος Ελλαδας-γιατι αραγε;) με πετρελαιο Β0 και Β7 οπου ο αριθμος ειναι το ποσοστο του βιοντηζελ στο καυσιμο.
Ανεβαινοντας αυστρια-ουγγαρια εβαζα παντου lukoil και πηγαινα πολυ χαλαρα γισ να απολαυσουμε τη διαδρομη.
Αναγκαστικα να βαλω πετρελαιο 3 φορες!!!!Πιστευω χειροτερο πετρελαιο δεν πρπει να υπαρχει.
Στην επιστροφη εβαλα omv B0. Με εβγαλε για 750 χλμ με ενα ρεζερβουαρ. Περιμανε 4 ωρες συνορα ουγγαρια-σερβια λογω κινησης και μετα ημουνα καρφωμενος130-140
Συμπερασμα: υπαρχει τελικα και εδω αλλα και εξω μαπα και καλο πετρελαιο.
-
Να το γραψω αυτο;
Καποια στιγμη εξω απο Horgos, στα συνορα ουγγαριας-σερβιας και αναμεσα σε 1000 mercedes-bmw τουρκων με παντοφλα και τσιγαρο στο στομα, με περασε μια bmw 1200GS με πινακιδες ΝΚΕ-.... με τις μπαγαζιερες γεματες αυτοκολλητα. Αδερφε σε χαρηκα που μας περασες ολους ,μηχανη vs αμαξι κοκκαλωμενο, σε κορναρα αλλα μεχρι να κατεβω απο το αμαξι εφυγες.Να εισαι παντα ορθιος.
-
Η Σλοβακικη κυβερνηση μεσω ενος ινστιτουτου, εκανε τυχαια δειγματοληψιες καυσιμου σε ολες τις εταιρειες που δραστηριοποιουνται στη χωρα της.
https://autobild.pluska.sk/clanok/21553 ... -sklamalo/
Αν κανετε μεταφραση στα ελληνικα μεσω google, θα καταλαβετε πολλα.
Το πετρελαιο omv maxxaction diesel κατεληξε πως εχει 57 κετανια περιεκτικοτητα και 0%Fame βιοντηζελ.Η Ελληνικη κυβερνηση ποτε θα κανει το ιδιο για να προστατεψει τους Ελληνες καταναλωτες;
Food for thought.
-
Όταν ο ήλιος βγεί απο την Δύση....
-
Περισσοτερα κετανια,καλυτερη καυση,αυξηση(μικρη) ιπποδυναμης,λιγοτερα καυσαερια στο dpf φιλτρο.
Το συγκεκριμενο δεν εχει καθολου fame-βιοντηζελ αλλα ενα υποκαταστατο το οποιο εχει καλυτερη καυση απο το βιοντηζελ.
Επειδη οι ντηζελ κινητηρες εχουν μεγαλη συμπιεση και τουρμπο, τα περισσοτερα κετανια βοηθουν στη γενικα καλυτερη καυση.
Εγω προσωπικα το ακουγα το μοτερ σαν βενζινης και τσιμπημα γκαζι ανεβαινε χωρις κοπο ανηφορες σε κατι λοφους που ημασταν.
-
Πριν 8 χρόνια είχα μείνει στην Ιταλία (Ρώμη) για περίπου δύο συναπτά έτη για να ολοκληρώσουμε ένα project της εταιρείας. Θυμάμαι οτι έβαζα πετρέλαιο όπου έβρισκα και δεν είχα αντιμετωπίσει ποτέ κανένα πρόβλημα ούτε κανένα λαμπάκι είχε ανάψει ούτε είχα καταλάβει κομπιάσματα στην λειτουργία του αυτοκινήτου. Εννοείται απλό πετρέλαιο..
Το οτι πρέπει το 2019 να ζούμε σε μια χώρα έχοντας άγχος (μεταξύ άλλων) τι τελικά περιέχει η δεξαμενή του πρατηρίου όπου ανεφοδιαζόμαστε είναι τουλάχιστον απαράδεκτο.
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Που βοηθάνε τα κετάνια;Μήπως το omv super diesel έχει κάποια ιδιαιτερότητα;
Τρολλαρει ρε συ γιαπωνι....δεν ρωτα για να μαθει.
-
http://www.thessnews.gr/article/141095/ ... ou-to-argo
Σημερινό άρθρο, 61 δολλάρια το Brent.
Και το πιο κάτω ΕΚΟ πουλάει το diesel στα 1,42...Κούλη, που είσαι αγόρι μου να μας σώσεις;;;
-
Αυτα τα καθαριστικά για το dpf που τα βαζουμε στο ρεζερβουαρ κάνουν δουλεια; Τα εχει δοκιμασει κανείς να μας πει την γνωμη του;
Στάλθηκε από το Redmi Note 3 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Πρόσφατα δοκίμασα το παρακάτω
https://www.pro-techellas.gr/el/view/dsupercleanprotec
Παρατηρώ καλύτερη απόκριση του κινητήρα, σαν να ακούει καλύτερα στο γκάζι. Επειδή το όχημα δεν εχει γκάζια , η όποια διαφοροποίηση (προς τα πάνω ή κατω) γίνεται εύκολα αντιληπτή
Επίσης από τότε που το έβαλα σταμάτησε να μου ανάβει σε άσχετες χαζές φάσεις το λαμπάκι καυσαερίων
Θα δούμε στην πορεία αν τελικά βοήθησε. Στο συνεργείο μου ειπαν να το χρησιμοποιώ 2 φορές το χρόνο (δεν χρειάζεται περισσότερο)
-
Για να μην ανοίξω νέο νήμα, είπα να 'αναστήσω' αυτό για να μου πείτε τη γνώμη σας. Γενικά, οι συμβουλές που κυκλοφορούν για καλό καύσιμο diesel είναι 1) από έμπιστο πρατήριο και 2) από εταιρικό πρατήριο.
Στην περιοχή που μένω το μόνο εταιρικό πρατήριο που υπάρχει είναι της ΑVIN και έχω και έναν σχετικά έμπιστο πρατηριούχο που φέρνει Jetoil. Τι γνώμη έχετε για τo diesel της Jetoil, είναι ποιοτικό ή παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο πρατηριούχος από τη μάρκα του καυσίμου; Που έχω μεγαλύτερη πιθανότητα να έχω ποιοτικότερο diesel στον έμπιστο πρατηριούχο της Jetoil ή στο εταιρικό της AVIN;
-
Για να μην ανοίξω νέο νήμα, είπα να 'αναστήσω' αυτό για να μου πείτε τη γνώμη σας. Γενικά, οι συμβουλές που κυκλοφορούν για καλό καύσιμο diesel είναι 1) από έμπιστο πρατήριο και 2) από εταιρικό πρατήριο.
Στην περιοχή που μένω το μόνο εταιρικό πρατήριο που υπάρχει είναι της ΑVIN και έχω και έναν σχετικά έμπιστο πρατηριούχο που φέρνει Jetoil. Τι γνώμη έχετε για τo diesel της Jetoil, είναι ποιοτικό ή παίζει μεγαλύτερο ρόλο ο πρατηριούχος από τη μάρκα του καυσίμου; Που έχω μεγαλύτερη πιθανότητα να έχω ποιοτικότερο diesel στον έμπιστο πρατηριούχο της Jetoil ή στο εταιρικό της AVIN;
Διάλεξε ένα πρατήριο που θα γεμίζεις κατά το πλείστον. Και όταν πας για φίλτρο πετρελαίου η αλήθεια θα λάμψει. Εγώ το αλλάζω κάθε 20-30000 χιλ.
-
Όπως έγραψα και αλλού άλλαξα φίλτρο πετρελαίου πρώτη φορά στα 45 και μετά στα 105 χιλιάδες χλμ . Βάζω μόνο από τα καλά πετρελαία και 90% Αvin action . Το φίλτρο και η θήκη του δεν είχαν λάσπες ιζήματα τίποτα .
Απόλυτα ευχαριστημένος από την avin μέχρι τώρα.
-
Όπως έγραψα και αλλού άλλαξα φίλτρο πετρελαίου πρώτη φορά στα 45 και μετά στα 105 χιλιάδες χλμ . Βάζω μόνο από τα καλά πετρελαία και 90% Αvin action . Το φίλτρο και η θήκη του δεν είχαν λάσπες ιζήματα τίποτα .
Τι αμάξι; Εγώ μέχρι τώρα έβαλα bp elin eco 50000 καθαρό και θα συνεχίσω καχύποπτος αλλαγή 70-80000χιλ φιλτρο. Σχεδόν πάντα από συγκεκριμένες αντλίες.
-
Το AVIN Action είναι το ενισχυμένο diesel? Είναι καλό να μπαίνει συχνά τέτοιο? Έχω ακούσει ότι η συχνή χρήση των ενισχυμένων μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.
-
MONMAN2 wrote:
Το AVIN Action είναι το ενισχυμένο diesel? Είναι καλό να μπαίνει συχνά τέτοιο? Έχω ακούσει ότι η συχνή χρήση των ενισχυμένων μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.
Τι πρόβλημα δημιουργείται;
-
nireas wrote:
Έχω ακούσει ότι η συχνή χρήση των ενισχυμένων μπορεί να δημιουργήσει και πρόβλημα.
Τι πρόβλημα δημιουργείται;
Μια στιγμή, να πάρουμε ενημέρωση από το Ράδιο Αρβύλα...
Που ξέρεις; Μπορεί να το επιβεβαιώσει και κάνας ταξιτζής. Αυτοί ξέρουν...
-
Καλημέρα σε όλους
Επίσης πρόσφατα μπήκα στον μαγικό κόσμο των diesel ήθελα να σας ρωτήσω εν τέλει ποιο είναι θεωρείται το καλύτερο;;
Καλύτερο με δεδομένο ότι το πρατήριο είναι οκ. Μιλάω για μάρκες και τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Επίσης η κάθε μάρκα έχει τουλάχιστον δύο τύπους!! Έχω χάσει την μπάλα.
Το πρώτο γέμισμα έγινε σε κουμπάρο και κολλητό φίλο που δουλεύεις υπεύθυνος σε εταιρικό shell. Κλασσικά Πέμπτη και vpower Day. Έβαλα και ένα wurth για μύκητες.
Έχω παραγγείλει ήδη και ένα πρόσθετο για dpf. Λέω να τα πηγαίνω εναλλάξ. Στο θέμα μας όμως τι έχετε να προτείνεται;; Βλέπω μεγάλες διακυμάνσεις τόσο σε τιμές όσο και σε προϊόντα.
Άκου τις επικαιροποίημενες σας απόψεις!!
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;