-
Ο χρήστης mrclouzo έγραψε:
Προφανώς και έχει πρόσθετα, δεν θα βάλω elin πιστεύοντας ότι δεν έχει καθόλου βιοντίζελ αλλά για δοκιμή και για μην βάζω συνέχεια v-power. Και το δικό μου στην τάπα γράφει no biodiesel (max b7). Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος για να λειτουργεί με ασφάλεια μέχρι αυτό το ποσοστό ανάμειξης βιοντίζελ. Γιατί να μπω στην διαδικασία να βάλω σε καινούριο αμάξι διάφορα aftermarket πρόσθετα αμφίβολης ποιότητας και αποτελεσματικότητας?ισως δεν καταλαβες καλα τον 'τονο' του ποστ μου.
Απλα ηθελα να σου πω οτι τα προσθετα υπαρχουν στα καυσιμα που βαζουμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο.
Προφανως οι εταιριες δε θελουν (και καλα κανουν) να πειραματιζομαστε με διαφορα 'ματζουνια' οπως πολυ σωστα ειπες.
Προσωπικα ειναι το πρωτο προσθετο που βαζω
-
Ο χρήστης Tzakos έγραψε:
Πιστεύεις οτι τα Ευρωπαικά καύσιμα είναι ίδια με της χώρας μας?
Βάζε χημικά γιατί σε λίγο καιρό,με χρήση Ελληνικού πετρελαίου,ούτε μπρός δεν θα μπορείς να βάλεις,απο τη μούργα που θα έχει δημιουργηθεί.Θέλω να πιστεύω ότι η ποιότητα του diesel που αγοράζουμε στην Ελλάδα έχει φτάσει σε -τουλάχιστον- ικανοποιητικό επίπεδο. Βλέπεις οι πωλήσεις diesel ανάγκασαν όλες τις εταιρείες να ρίξουν βάρος σε αυτό το κομμάτι για να κερδίσουν όσο μεγαλύτερη πίτα μπορούν.
Γνωρίζω άτομα με diesel που έχουν γράψει 200.000 και 250.000 χλμ χωρίς θέματα όσον αφορά το μοτέρ ή την αντλία. Επίσης ρωτάω και ταρίφες που έχουν γράψει χιλιόμετρα (πάνω από 300.000) και οι περισσότεροι δεν είχαν σοβαρά προβλήματα. Αρκεί να βρεις αξιόπιστο και σοβαρό πρατήριο (ανεξαρτήτως εταιρείας).ισως δεν καταλαβες καλα τον 'τονο' του ποστ μου.
Απλα ηθελα να σου πω οτι τα προσθετα υπαρχουν στα καυσιμα που βαζουμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο.
Προφανως οι εταιριες δε θελουν (και καλα κανουν) να πειραματιζομαστε με διαφορα 'ματζουνια' οπως πολυ σωστα ειπες.
Προσωπικα ειναι το πρωτο προσθετο που βαζω
Κατάλαβα το νόημα του ποστ σου . Οι εταιρείες για να βάλουν ότι βάλουν στα καύσιμα έχουν προηγηθεί κάποιες μελέτες και έχουν γίνει δοκιμές. Το να πάω σε καινούριο αυτοκίνητο να βάλω χημικά που όπως έγραψα και πιο πάνω είναι αμφιβόλου αποτελεσματικότητας μου δημιουργεί ανασφάλεια. Μπορεί όντως να κάνουν δουλειά αλλά προσωπικά δεν πείθομαι.
-
Βενζινες και πετρελαια στην ελλαδα σιγουρα δεν ειναι σαν πριν 10-15 χρονια και πισω. Σημερα εκτος απο την αναβαθμιση των καυσιμων απο το διυληστηριο, εχουμε και μεγαλη μειωση στη πιθανοτητα να βρεις νοθευμενο καυσιμο στο πρατηριο.
Δεν θα ξεχασω παλια πως εβγαιναν τα φιλτρα, και τα μπουζι. Σημερα απλα καμια σχεση. Κατι αντιστοιχο θα συμβαινει και στα πετρελαια.Απλα ειναι πολυ ευκολο σημερα να ριχνουνε το φταιξιμο στα καυσιμα λογο ανικανοτητας των μαστορων να διαγνωσουν και να επιδιορθωσουν τα αμαξια, ιδιαιτερα τα συγχρονα.
Πας για dpf φταιει το πετρελαιο, πας για μπεκ φταιει το πετρελαιο, πας με αναμμενο chek φταει η βενζινη κτλ κτλ -
Ο χρήστης cson έγραψε:
Βενζινες και πετρελαια στην ελλαδα σιγουρα δεν ειναι σαν πριν 10-15 χρονια και πισω. Σημερα εκτος απο την αναβαθμιση των καυσιμων απο το διυληστηριο, εχουμε και μεγαλη μειωση στη πιθανοτητα να βρεις νοθευμενο καυσιμο στο πρατηριο.
Δεν θα ξεχασω παλια πως εβγαιναν τα φιλτρα, και τα μπουζι. Σημερα απλα καμια σχεση. Κατι αντιστοιχο θα συμβαινει και στα πετρελαια.Απλα ειναι πολυ ευκολο σημερα να ριχνουνε το φταιξιμο στα καυσιμα λογο ανικανοτητας των μαστορων να διαγνωσουν και να επιδιορθωσουν τα αμαξια, ιδιαιτερα τα συγχρονα.
Πας για dpf φταιει το πετρελαιο, πας για μπεκ φταιει το πετρελαιο, πας με αναμμενο chek φταει η βενζινη κτλ κτλ+10000
-
Ο χρήστης cson έγραψε:
Πας για dpf φταιει το πετρελαιο, πας για μπεκ φταιει το πετρελαιο, πας με αναμμενο chek φταει η βενζινη κτλ κτλΠιστεύω ότι νοθευμενο καύσιμο μπορείς να βρεις πάντα αν και όσο το κράτος δεν μπορεί να φτιάξει ένα πλαίσιο που θα είναι ξεκάθαρο, με στελεχωμένες υπηρεσίες που θα κάνουν αρκετούς και σοβαρούς ελέγχους και με πρόστιμα που θα κόβουν τον κώλο στην κυριολεξία σε όποιον το τολμήσει. Είναι λίγο η θεωρία περί διαχείρησης κινδύνου. Πόσες πιθανότητες έχουν να με πιάσουν? Τι θα πάθω αν με πιάσουν? Αξίζει?
Η μόνη σίγουρη λύση είναι να μην αλλάζεις πρατήριο αφού βρεις κάποιο που εμπιστεύεσαι και να παρακολουθείς τα σημάδια του αυτοκινήτου σου (κατάσταση αλλαγμένων μπουζί, φίλτρων κλπ)+1000 για το βρήκαμε παππά, να θάψουμε 5-6 σε σχέση με το ότι για ό,τι φταίει η εύκολη λύση είναι να τα φορτώσεις στο πετρέλαιο. Απλά δεν ξέρω αν είναι μόνο θεμα ικανότητας του μαστορου, ή και θέμα διάθεσης, πολιτικής της αντιπροσωπείας κλπ
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
...
επίσης ολα τα καινουρια αυτοκινητα γραφουν στην ταπα 'NO BIODIESEL', τι κανουμε γι'αυτο;Υποθέτω ότι εννοεί να μην βάνεις 100% βίο. Εμείς δεν έχουμε υπάρχει όμως στο εξωτερικό.
... Και το δικό μου στην τάπα γράφει no biodiesel (max b7). Αυτό σημαίνει ότι ο κινητήρας είναι κατασκευασμένος για να λειτουργεί με ασφάλεια μέχρι αυτό το ποσοστό ανάμειξης βιοντίζελ...
Όλοι οι πετρελαιοκινητήρες μπορούν άνετα να χρησιμοποιήσουν ακόμα και 100% βιοντήζελ. Το Β7 σημαίνει πετρέλαιο με περιεκτικότητα σε βιοντήζελ 7%. Από άποψη απόδοσης και αξιοπιστίας δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα ούτε σε εσένα ούτε και στην παραπάνω ενότητα. Το πρόβλημα που παρουσιάζεται με το βιο είναι τη στιγμή της αναζωογόνησης του περιβόητου DPF, λόγου κάποιον διαφοροποιήσεων που έχει στα χαρακτηριστικά του σε σχέση με το κοινό πετρέλαιο. Δύο από αυτά είναι ότι έχει μεγαλύτερο βαθμό εξάτμισης και είναι και πυκνότερο. Τη στιγμή λοιπόν που ψεκάζεται το έχτρα αυτό καύσιμο, μέρος αυτού δεν αναφλέγεται παρά περνάει από την εξάτμιση σε μορφή ατμού. Προσωπικά έχω δει ταξί το οποίο είχε βάλει βιο πάνω από 50% (Toyota avensis 2.2 d4d) να βγάνει από την εξάτμιση τόσο καπνό όπου αναγκάστηκε να το σβήσει για να μην δημιουργήσει πρόβλημα στη κυκλοφορία. Στο βιβλιαράκι πάντως του δικού μου (Renault Kangoo) γράφει ότι στα μοντέλα με dpf (το δικό μου δεν έχει) υπάρχει περίπτωση να δούμε κάποια στιγμή άσπρο καπνό στην εξάτμιση και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
-
Στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει ευκρινέστατα πως απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση προσθέτων και βελτιωτικών καυσίμων, ο δε επίσημος έμπορος έχει σε περίοπτη θέση τέτοια καθαριστικά και στα 'σπρώχνει' με τακτ λέγοντας πως κάνουν καλό σε πετρελαιοκινητήρες για θέματα μούχλας, καλής λειτουργίας του φίλτρου dpf και λοιπές θαυματουργές ικανότητες, προσωπικά ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή και δε βάζω τέτοια. Όλη αυτή η συζήτηση - ιδιαίτερα στους κινητήρες diesel και η 'αναταραχή' με τα φίλτρα dpf, με τα βελτιωτικά, με τα αντιμουχλικά, με τα απλά πετρέλαια, με τα 'ευγενή' πετρέλαια, μου υπενθυμίζει πόσο τραγικά πίσω είμαστε ΚΑΙ σαν καταναλωτές σε αυτή τη χώρα... Αντί να είναι το αυτοκίνητο ένα (ακριβό σίγουρα) καταναλωτικό αγαθό που έχει να επιτελέσει μια συγκεκριμένη χρηστικότητα, είτε αυτή είναι μεταφορά, είτε οδηγική απόλαυση, είτε κάτι άλλο, μπαίνουν σε μια διαδικασία αγχολυτική τί βενζίνη να βάλω, τι βελτιωτικό να βάλω, τι λάδι να βάλω για να μη μου χαλάσει το τουτού... Έχω γνωστό με ταξί Octavia που έχει κάνει 1.000.000 χιλιόμετρα χωρίς να κάνει κιχ το μοτέρ και χωρίς να βάζει 'μαγικά' πετρέλαια τύπου EKO Aveo, ΒP Ultimate, Elin Crystal. Απομακρύνει λέει το ΕΚΟ Αvio σκουριές, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα...δηλ ρε ΕΚΟ το diesel ekonomy που βάζω έχει σκουριά, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα; Marketing uber alles!!! Κατά τα άλλα μια χαρά τεχνογνωσία και καύσιμα έχουμε, εννοείται πως η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πριν 15-20 χρόνια.
-
Ο χρήστης Jester76 έγραψε:
Στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει ευκρινέστατα πως απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση προσθέτων και βελτιωτικών καυσίμων, ο δε επίσημος έμπορος έχει σε περίοπτη θέση τέτοια καθαριστικά και στα 'σπρώχνει' με τακτ λέγοντας πως κάνουν καλό σε πετρελαιοκινητήρες για θέματα μούχλας, καλής λειτουργίας του φίλτρου dpf και λοιπές θαυματουργές ικανότητες, προσωπικά ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή και δε βάζω τέτοια. Όλη αυτή η συζήτηση - ιδιαίτερα στους κινητήρες diesel και η 'αναταραχή' με τα φίλτρα dpf, με τα βελτιωτικά, με τα αντιμουχλικά, με τα απλά πετρέλαια, με τα 'ευγενή' πετρέλαια, μου υπενθυμίζει πόσο τραγικά πίσω είμαστε ΚΑΙ σαν καταναλωτές σε αυτή τη χώρα... Αντί να είναι το αυτοκίνητο ένα (ακριβό σίγουρα) καταναλωτικό αγαθό που έχει να επιτελέσει μια συγκεκριμένη χρηστικότητα, είτε αυτή είναι μεταφορά, είτε οδηγική απόλαυση, είτε κάτι άλλο, μπαίνουν σε μια διαδικασία αγχολυτική τί βενζίνη να βάλω, τι βελτιωτικό να βάλω, τι λάδι να βάλω για να μη μου χαλάσει το τουτού... Έχω γνωστό με ταξί Octavia που έχει κάνει 1.000.000 χιλιόμετρα χωρίς να κάνει κιχ το μοτέρ και χωρίς να βάζει 'μαγικά' πετρέλαια τύπου EKO Aveo, ΒP Ultimate, Elin Crystal. Απομακρύνει λέει το ΕΚΟ Αvio σκουριές, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα...δηλ ρε ΕΚΟ το diesel ekonomy που βάζω έχει σκουριά, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα; Marketing uber alles!!! Κατά τα άλλα μια χαρά τεχνογνωσία και καύσιμα έχουμε, εννοείται πως η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πριν 15-20 χρόνια.Συμφωνώ σε αυτά που λές απλά βάζουν κάποια πρόσθετα ας πούμε στα καλά πετρέλαια και αρκετή διαφήμιση! το v πάουερ για παράδειγμα βγάζει κάποια χλμ παραπάνω από το απλό πετρέλαιο της σελ..λόγο κάποιον πρόσθετων.Όσο για τα πρόσθετα για καθαρισμό των μπέκ φίλτρων ,dpf, μούχλες, κτλ εμένα απο την αντιπροσωπεία μου είπαν να βάζω κάποιο γερμανικό προιόν...Σίγουρα πάντως είναι θέμα μαρκετινκ!
-
Σε ερωτηση μου σε Τρομπα (ατομο που επισκευαζει τρομπες πετρελαιου....απο τους πιο γνωστους) μου λεει να μην ριξω τιποτα στο αμαξι.... πετρελαιο απο εταιρικο πρατηριο, και πλακωμα με την πρωτη ευκαιρια!!!!
-
δεν ξερω τι κανουν τα αλλα 'ευγενη' πετρελαια, αλλα τα τελευταια χρονια που βαζω (σχεδον) παντα V-power, καθε 30000 χιλιομετρα που αλλάζω το φίλτρο ειναι πραγματικα σαν καινουριο.
Οπως παρατηρησε κι ο μαστορας καποτε, 'δεν εχει ουτε καν σημαδι απο σκουρια' στην ασπρη βαση της νεροπαγιδας.Διαφορα στη λειτουργια δεν καταλαβα να πω την αληθεια, αλλα δεν υπαρχει λογος να μη το βαζω καθως (εκτος του βασικοτερου που ειναι η καθαροτητα) εχω πρατηριο Σελλ πολυ κοντα στο σπιτι μου και οι τιμες του ειναι απο τις φτηνοτερες (καθε Πεμπτη που εχει την προσφορα)
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
δεν ξερω τι κανουν τα αλλα 'ευγενη' πετρελαια, αλλα τα τελευταια χρονια που βαζω (σχεδον) παντα V-power, καθε 30000 χιλιομετρα που αλλάζω το φίλτρο ειναι πραγματικα σαν καινουριο.
Οπως παρατηρησε κι ο μαστορας καποτε, 'δεν εχει ουτε καν σημαδι απο σκουρια' στην ασπρη βαση της νεροπαγιδας.Διαφορα στη λειτουργια δεν καταλαβα να πω την αληθεια, αλλα δεν υπαρχει λογος να μη το βαζω καθως (εκτος του βασικοτερου που ειναι η καθαροτητα) εχω πρατηριο Σελλ πολυ κοντα στο σπιτι μου και οι τιμες του ειναι απο τις φτηνοτερες (καθε Πεμπτη που εχει την προσφορα)
Πολύ σωστός! Κι εγώ το ίδιο κάνω, βάζοντας V-Power σε εταιρικό πρατήριο τις Πέμπτες που το έχει στην ίδια τιμή με το απλό. Χωρίς να μου κοστίσει τίποτα παραπάνω (σε αντίθεση με τα άλλα premium diesel) βάζω ένα ποιοτικότερο καύσιμο, με υψηλότερο βαθμό κετανίων (νομίζω 57 αντί για 55 των απλών diesel).
-
Εχω 37000 χλμ. Βάζω εδω κ 10000 χλμ bp ultimate diesel απο εταιρικο πρατήριο ΚΑΛΥΨΩ. Πρώτα εβαζα vpower σε εταιρικο κ elin στη γειτονια που δουλευει πολυ με ταξι για 25000 χλμ. Στις 30000χλμ άλλαξα φιλτρο πετρελαίου χωρίς να διαπιστωθεί κατι τραγικό πλην της συνηθους φθοράς. Με το ultimate είδα διαφορα στα χλμ με τα ίδια λίτρα. Δεν θα το αλλάξω μέχρι την επόμενη αλλαγη φιλτρου καυσίμου για να δω τι αποτέλεσμα θα εχει. Αν είχα προβλημα νοθείας κάποιο σύμπτωμα δεν θα είχε εμφανιστεί; Με το vpower είχα ποιο συχνές αναγεννησεις στο dpf απο οτι με το απλο ελιν. Με το ultimate διαρκούν λιγότερο.
-
Ο χρήστης Jester76 έγραψε:
Στο manual του αυτοκινήτου αναφέρει ευκρινέστατα πως απαγορεύεται αυστηρά η χρησιμοποίηση προσθέτων και βελτιωτικών καυσίμων, ο δε επίσημος έμπορος έχει σε περίοπτη θέση τέτοια καθαριστικά και στα 'σπρώχνει' με τακτ λέγοντας πως κάνουν καλό σε πετρελαιοκινητήρες για θέματα μούχλας, καλής λειτουργίας του φίλτρου dpf και λοιπές θαυματουργές ικανότητες, προσωπικά ακολουθώ τις οδηγίες του κατασκευαστή και δε βάζω τέτοια. Όλη αυτή η συζήτηση - ιδιαίτερα στους κινητήρες diesel και η 'αναταραχή' με τα φίλτρα dpf, με τα βελτιωτικά, με τα αντιμουχλικά, με τα απλά πετρέλαια, με τα 'ευγενή' πετρέλαια, μου υπενθυμίζει πόσο τραγικά πίσω είμαστε ΚΑΙ σαν καταναλωτές σε αυτή τη χώρα... Αντί να είναι το αυτοκίνητο ένα (ακριβό σίγουρα) καταναλωτικό αγαθό που έχει να επιτελέσει μια συγκεκριμένη χρηστικότητα, είτε αυτή είναι μεταφορά, είτε οδηγική απόλαυση, είτε κάτι άλλο, μπαίνουν σε μια διαδικασία αγχολυτική τί βενζίνη να βάλω, τι βελτιωτικό να βάλω, τι λάδι να βάλω για να μη μου χαλάσει το τουτού... Έχω γνωστό με ταξί Octavia που έχει κάνει 1.000.000 χιλιόμετρα χωρίς να κάνει κιχ το μοτέρ και χωρίς να βάζει 'μαγικά' πετρέλαια τύπου EKO Aveo, ΒP Ultimate, Elin Crystal. Απομακρύνει λέει το ΕΚΟ Αvio σκουριές, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα...δηλ ρε ΕΚΟ το diesel ekonomy που βάζω έχει σκουριά, νερό, σωματίδια και κατάλοιπα; Marketing uber alles!!! Κατά τα άλλα μια χαρά τεχνογνωσία και καύσιμα έχουμε, εννοείται πως η κατάσταση δεν είναι όπως ήταν πριν 15-20 χρόνια.Έχεις ρωτήσει ποτέ τον αντιπρόσωπο γιατί αυτοι στο εργαστάσιο δεν τα προτείνουν αλλά αντίθετα τα απαγορεύουν?
Εν γένει συμφωνώ μαζί σου, αλλά έχω μια ένσταση: ο κόσμος που πάει και κάνει μια επένδυση σε ένα τόνο σίδερα και πλαστικά, έχει την αγωνία αυτό το πράγμα να δουλεύει σωστά. Ειδικά όσοι πήγαν σε diesel δεν το έκαναν από μεράκι... το έκαναν μετά από ψυχρούς μαθηματικούς υπολογίσμους (παραβλέπω αυτούς που είναι απλά μέλη της αγέλης, αναφέρομαι στους συνειδητοποιημένους). Αυτοί λοιπόν έχουν την αγωνία να κάνουν τη σωστή συντήρηση αλλά επίσης έχουν και την αγωνια να βελτιώσουν το καύσιμο που βάζουν μόνο και μόνο για να εξασφαλίσουν την μακροημερία της επένδυσης τους. Δεν το βρίσκω μεμπτό, ούτε και θεωρώ ότι είναι δείγμα ότι είμαστε πίσω ή μπροστά από άλλους. Σίγουρα δεν υπάρχει ακόμη εμπειρία και εμπιστοσύνη, επομένως οι ερωτήσεις μπορεί να είναι περισσότερες από τις αντίστοιχες σε χώρες που οδηγούν diesel εδώ και χρόνια
-
Όχι, να είμαι ειλικρινής δεν μπήκα στον κόπο να ρωτήσω γιατί αφ' ενός δεν έχω εμπιστοσύνη στα εξουσιοδοτημένα και στις αντιπροσωπείες, αφ΄ετέρου δεν ξέρω αν θα άντεχα να ακούσω την απάντησή του... λίγα λεπτά πριν όταν τον είχα ρωτήσει γιατί έβαλαν 4,7 λίτρα λάδι ενώ το manual ανέφερε πολύ λιγότερο η απάντησή του ήταν 'δεν ξέρουν αυτοί' !!!
Κι εγώ θα συμφωνησω μαζί σου και κατανοώ πλήρως αυτό που λες, εγώ προσωπικά ακολουθώ τη σωστή συντήρηση είτε αυτό είναι μοτοσυκλέτα, είτε είναι Ι.Χ. βενζίνη-diesel, είτε είναι υπολογιστής είτε ό,τι πιο απλό φανταστείς. Το ότι εσύ έχεις μεράκι και δεν είσαι μέρος της αγέλης όπως λες, δεν σημαίνει ότι έχουμε καταναλωτική παιδεία, καταλαβαίνεις τι εννοώ, πως λένε ένας κούκος δεν φέρνει την άνοιξη. Έχω διαβάσει (και εδώ) σημεία και τέρατα, μέχρι ότι ότι το πετρέλαιο είναι καρκινογόνο (ενώ η βενζίνη είναι ένα μεθυστικό αιθέριο έλαιο χωρίς βλαβερές συνέπειες...), ότι θα αυξηθούν οι καρκίνοι από το πετρέλαιο, ότι όσοι έχουν αυτοκίνητο diesel θα πεθάνουν πρόωρα... Όταν λοιπόν άλλες χώρες έχουν βάλει το diesel στην καθημερινότητά τους εδώ και δεκαετίες κι εμείς το ανακαλύψαμε πρόσφατα, ναι, είμαστε πίσω, πάντα σε αυτή τη χώρα ανακαλύπτουμε τα πάντα με χρονική καθυστέρηση. Διάβαζα πρόσφατα test αυτοκινήτου από -υποτιθέμενο- δημοσιογράφο ο οποίος έβαζε κακή βαθμολογία στην εργονομία επειδή... η ποτηροθήκη δεν συγκρατούσε το φραπέ του κι επειδή του κοβόταν η σύνδεση με το κινητό. Βλέπουν το αυτοκίνητό μου κι έχουν απορία γιατί δεν έχει έγχρωμες οθόνες και Bluetooth και wi-fi και δε συμμαζεύεται, λες και αυτό είναι το ζητούμενο σε ένα αυτοκίνητο, η γιατί δεν έχει πολλά κουμπιά το ταμπλό κι είναι φτωχό...
Αυτό που θέλω να πω για να γυρίσω στα καύσιμα, είναι ότι όταν ζεις με την αγωνία να μη σου χαλάσει ένα καταναλωτικό αγαθό αντί να ζεις για να σε υπηρετεί και να το χαίρεσαι, αυτό σίγουρα δεν είναι καλό. Δυστυχλως ζούμε στην πληροφορία της υπερπληροφόρησης και παραπληροφόρησης και αυτό είναι κακό, λές εσύ ότι βάζεις V-Power και όλα δουλεύουν ρολόι και πετιέται ένας άλλος να πει ότι η V-Power ξεραίνει τις τσιμούχες, έχει πολύ θείο, θειάφι, δεν ξέρω κι εγώ τι. -
Παιδια ετοιμαζω μια μικρη ερευνα στα καυσιμα με βασικο στοιχειο την εκπομπη ρυπων....
Προς το παρον εχω δοκιμασει 1 ρεζερβουαρ απο shell diesel- shell vpower diesel - eko economy - bp απλο - bp ultimate.
Κανω γεμισμα.... βγαζω χιλιομετρα της καθημερινοτητας μου.... βασικα εντος πολης.... και πριν το λαμπακι κανω μια μετρηση καυσαεριων αφου κανω μια συγκεκριμενη διαδρομη με 2 δυνατα ανοιγματα.
Παντα οταν ειναι να κανω μετρηση βαζω το δικο μου φιλτρακι στον αναλυτη για να μην υπαρχουν καταλυπα απο αλλα αυτοκινητα (αν το επηρεαζει).
Προς το παρον το κεφαλι το εχει η bp ultimate με νουμερο κοντα στο μηδεν (0.02).
Τωρα κοιταω για αλλη μια μαρκα αλλα επειδη πρεπει να ειναι και πρατηριο εμπιστοσυνης με δυσκολευει..... παιζει η ΕΚΟ που εμπιστευομαι να βαλει το καινουριο πετρελαιο... αν ναι τοτε θα δοκιμασω αυτο! -
Alexis 5, η ιδέα μπορεί να ακούγεται καλή, αλλά αν μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη, θα καταλήξεις χωρίς συμπέρασμα. Το πόσα σωματιδια θα βγάλει μπορεί να έχει σχέση και με την κατάσταση του φίλτρου σου. ΕΠίσης αυτό που δεν μετράς είναι πόσα σωματιδια στέλνεις στο φίλτρο σου. (η υπόθεση ότι υπάρχει φίλτρο είναι σωστή? )
Πέρα από αυτό: στατιστικά δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές το δείγμα που επιλέγεις. Αν έκανες πολλά γεμίσματα και μετρήσεις με μια μάρκα και μετά πας στην άλλη θα είναι σίγουρα ασφαλέστερο. Ακόμη και αν κάνεις αυτό, έχεις 2 περιπτώσεις: μετράς και δεν βρίσκεις σωματιδια. Όλα ΟΚ. Αν βρεις, μπορεί να φταίει το πρατήριο. Για να βγάλεις συμπέρασμα θα πρέπει να δοκιμάσεις και ένα ακόμη. Αν τα κάνεις όλα αυτά, σε βλέπω για διδακτορική διατριβή.
-
τη μεγαλη διαφορα κατα την καυση του πετρελαιου θα την καταλαβεις σε φορτηγο Μercedes 815 φορτομενο σε ανηφορα, επιλεγοντας επι ποσα χρονια πρατηριο ιδιωτη ΕΚΟ(οι διαφημισεις που κανουν τωρα ειναι απιστευτες δεν αλλαξε τιποτα το πετρελαιο του τοτε με το τωρα) με καινουργιες δεξαμενες τοποθετημενες και το κατι τσιμπημενο στη τιμη αλλα προσεξα οτι εβγαζε τα περισσοτερα χιλιομετρα, πολυ καλη επιταχυνση & τραβηγματα αλλα κυριως στις ανηφορες δεν εχω την καπνα που ειχα πριν με αλλες εταιρειες
σε φορτηγακι vw 2.5tdi 100αλογα, ειχα δοκιμασει αρκετες εταιρειες μαλιστα πριν 7 χρονια shell που το ενοικιασε το carrefour εφαιρνε πετρελαιο σε λογικη τιμη και σε 2-3μηνες εμπορευονταν το ναυτιλιακο, η μεγαλη του διαφορα ηταν ο θορυβος στο ρελαντι που λειτουργουσε με 750στροφες και ακουγονταν σαν να λειτουργουσε με 1500στροφες
στη shell εβαζα το περισσοτερο διαστημα με ουτε θετικες ουτε αρνητικες για το πρατηριο λογω τιμης και καλης χιλιομετρικης αποδοσης
aegean που το νοθευε(πιθανον με θερμασης και του το εκλεισαν μετα απο 1χρονο) το εκαιγε αργα αλλα δεν τραβουσε ηταν πολυ σφιγμενο -
Ο χρήστης astronautis έγραψε:
Alexis 5, η ιδέα μπορεί να ακούγεται καλή, αλλά αν μπορώ να κάνω μια πρόβλεψη, θα καταλήξεις χωρίς συμπέρασμα. Το πόσα σωματιδια θα βγάλει μπορεί να έχει σχέση και με την κατάσταση του φίλτρου σου. ΕΠίσης αυτό που δεν μετράς είναι πόσα σωματιδια στέλνεις στο φίλτρο σου. (η υπόθεση ότι υπάρχει φίλτρο είναι σωστή? )Πέρα από αυτό: στατιστικά δεν νομίζω ότι είναι ασφαλές το δείγμα που επιλέγεις. Αν έκανες πολλά γεμίσματα και μετρήσεις με μια μάρκα και μετά πας στην άλλη θα είναι σίγουρα ασφαλέστερο. Ακόμη και αν κάνεις αυτό, έχεις 2 περιπτώσεις: μετράς και δεν βρίσκεις σωματιδια. Όλα ΟΚ. Αν βρεις, μπορεί να φταίει το πρατήριο. Για να βγάλεις συμπέρασμα θα πρέπει να δοκιμάσεις και ένα ακόμη. Αν τα κάνεις όλα αυτά, σε βλέπω για διδακτορική διατριβή.
Δεκτο αυτο που λες αλλα το αμαξι μου ειναι ενα 'ελληνικο'clio 1.5 dci 106hp του 2010 με προδιαγραφες euro 4 χωρις φιλτρο dpf!!!!
Κοιτα.... δεν ειμαι απο τους τυπους που θα το ψαξω πολυ το θεμα.... και ουτε εχω την υπομονη για να μετρησω καταναλωσεις.... απλα με αφορμη οτι εχω την δυνατοτητα να το μετραω σχεδον καθε μερα... και επειδη οταν το αμαξι μου δεν εχει καλο πετρελαιο το διχνει απο το καπνισμα που κανει.... γιαυτο και ειπα να κανω αυτο το πειραμα!!!!
Απλα υπομονη γιατι για καμια 20αρια ημερες θα ειμαι με νοικιαρικο και το δικο μου θα κανει καιρο να γραψει ξανα χιλιομετρα..... ποσο μαλλον να αδειασει ενα ρεζερβουαρ!!!! -
Jet premium diesel μου άφησε καλές εντυπώσεις. Καλύτερες το ελίν crystal diesel
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ο χρήστης SIMDION έγραψε:
Jet premium diesel μου άφησε καλές εντυπώσεις. Καλύτερες το ελίν crystal diesel
Sent from my iPad using TapatalkΤι εννοείς, έκανες καμιά χρονομέτρηση; Είδες διαφορά στη κατανάλωση; Τι παρατήρησες;
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;