-
Συνεχής συντήρηση και ίσως καλύτερα συνεχής επιτήρηση σε όσα συμβαίνουν γύρω σου, μάγκες.
Μη βάλω πετρέλαιο εκεί είναι μάπα, αυτός κλέβει, αυτός νοθεύει και κάποια στιγμή αποχαιρετάει η αντλία υψηλής - 1200 ευρώ. Να και ένα βουλωμένο μπεκ - 350 ευρώ.Ναι γνωρίζω τον πρατηριούχο, πάντρεψε την ανηψιά της θείας μου και είναι guarantee, νάσου και το βουλωμένο φίλτρο πετρελαίου.
Ίσως τα παραλέω, αλλά γενικά με το diesel Ελλάδα, χρειάζεται να ρίχνεις κόκκαλα βουντού για να γλυτώνεις κακοτοπιές. Η βενζίνη είναι πιο ξεγνοιαστη αλλά οκ,συμφωνώ και πιο ακριβή.
Και εγώ το ντήζελ γουστάρω αλλά κουράστηκα να βλέπω 3 φορές τέτοιο χάλι φίλτρο και κάπου με πήρε απο κάτω.
Ήρα χήρα ζωντοχήρα.
-
Φίλε Ηρακλή με μάπα πετρέλαιο μπορεί να την πατήσεις και έξω... Δυστυχώς είναι πολύ πιο εύκολο να νοθευτεί και όσο δεν γίνονται έλεγχοι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό... Ξέχασες που το καλοκαίρι έγραφε ένα παλικάρι εδώ που τον γέμισαν μάπα πετρέλαιο στα Σκόπια και έμεινε; Είναι να μην σου τύχει... Εγώ 6 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το ελληνικό πετρέλαιο. Μπορώ να αντιλαμβάνομαι με πιο πετρέλαιο πηγαίνει καλά το αυτοκίνητο και με ποιο κάνει πιο αραιά αναγεννήσεις. Από εκεί και πέρα το χειρότερο που μου έχει κάνει είναι κάποια στιγμιαία μικροκομπιάσματα τα οποία έστρωναν όμως. Τώρα δεν ξέρω γιατί σε ενοχλεί που βγαίνουν μαύρα τα φίλτρα... Δεν έχω δει ποτέ καθαρό φίλτρο. Και εμένα έτσι βγαίνουν. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους έτσι κι αλλιώς να φιλτράρουν; Και εμένα με το V-Power μου έβγαινε κατάμαυρο. Τώρα που βάζω μόνιμα Aegean θα δούμε σε τι κατάσταση θα βγει. Ίσως το βγάλω να το ελέγξω στα 10.000χλμ
Κάθε τόσο ρίχνε μια δόση Redex ή και το Liqui Moly που χρησιμοποίησες. Καλό πρέπει να είναι κι αυτό. Κάνει δουλειά. Και το NCH είναι πολύ καλό καθαριστικό (πιο συμπυκνωμένο από το Redex και από το Liqui νομίζω). Εγώ μάλλον θα χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση πλέον Redex... Την Πέμπτη υπάρχει μια πιθανότητα να πάω Αθήνα. Αν προλάβω, θα περάσω από τον διανομέα να πάρω ένα Redex του λίτρου (8 δόσεων). 2,38€ έξτρα θα βγαίνει το φουλάρισμα. Μικρή διαφορά.
Επιτήρηση πρέπει να κάνεις ότι αυτοκίνητο και να έχεις αν θες να το έχεις! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Απλά το diesel θέλει λίγη προσοχή παραπάνω ουσιαστικά λόγω του DPF. Στο υγραέριο να δεις τι νοθεία παίζει... Και στην βενζίνη επίσης απλά σε μικρότερο βαθμό.
Ένα μικρό Update σχετικά με τις αναγεννήσεις από το ταξίδι στην Θεσσαλία το ΣΚ. Πρώτη αναγέννηση έκανε στα 450χλμ στην επιστροφή. Δεύτερη δεν έκανε. Έχει αυτή τη στιγμή 397χλμ από την τελευταία αναγέννηση και το DPF είναι γεμάτο κατά 61%. Με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 18-20°C τα νούμερα θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά για το αυτοκίνητο και την ηλικία του. Επίσης παρατηρώ ότι με το Redex σαν να μυρίζουν πιο καθαρά τα καυσαέρια ειδικά στο κρύο ξεκίνημα που είναι πιο έντονη η μυρωδιά είναι πιο ευχάριστα σαν οινόπνευμα/άρωμα και δεν έχουν καθόλου οσμή καρβουνίλας όπως EKO/BP. Θα το παρακολουθήσω να δω αν θα αραιώσουν κι άλλο οι αναγεννήσεις όσο θα κρυώνει ο καιρός. Με BP πάντως πέρσι στα πολύ βαριά κρύα μου έκανε κάθε 400χλμ ενώ με V-Power πάνω από 1000χλμ. Απλά από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να το καίει γρήγορα το V-Power. Για να δούμε πως θα πάει και το Aegean!
-
Ο χρήστης japanese1 έγραψε:
30,000 χλμ φίλτρο.Μπορεί και 31-32, κάπου εκεί πάντως.Αν με ρωτούσε σήμερα κάποιος αν πρέπει να αγοράσει ντήζελ, θα του απαντούσα φύγε μακριά. Συνεχής συντήρηση, αμφιβόλου προέλευσης καύσιμα.
Στους ταρίφες πές το.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Φίλε Ηρακλή με μάπα πετρέλαιο μπορεί να την πατήσεις και έξω... Δυστυχώς είναι πολύ πιο εύκολο να νοθευτεί και όσο δεν γίνονται έλεγχοι υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο αυτό... Ξέχασες που το καλοκαίρι έγραφε ένα παλικάρι εδώ που τον γέμισαν μάπα πετρέλαιο στα Σκόπια και έμεινε; Είναι να μην σου τύχει... Εγώ 6 χρόνια δεν έχω αντιμετωπίσει κάποιο πρόβλημα με το ελληνικό πετρέλαιο. Μπορώ να αντιλαμβάνομαι με πιο πετρέλαιο πηγαίνει καλά το αυτοκίνητο και με ποιο κάνει πιο αραιά αναγεννήσεις. Από εκεί και πέρα το χειρότερο που μου έχει κάνει είναι κάποια στιγμιαία μικροκομπιάσματα τα οποία έστρωναν όμως. Τώρα δεν ξέρω γιατί σε ενοχλεί που βγαίνουν μαύρα τα φίλτρα... Δεν έχω δει ποτέ καθαρό φίλτρο. Και εμένα έτσι βγαίνουν. Αυτή δεν είναι η δουλειά τους έτσι κι αλλιώς να φιλτράρουν; Και εμένα με το V-Power μου έβγαινε κατάμαυρο. Τώρα που βάζω μόνιμα Aegean θα δούμε σε τι κατάσταση θα βγει. Ίσως το βγάλω να το ελέγξω στα 10.000χλμΚάθε τόσο ρίχνε μια δόση Redex ή και το Liqui Moly που χρησιμοποίησες. Καλό πρέπει να είναι κι αυτό. Κάνει δουλειά. Και το NCH είναι πολύ καλό καθαριστικό (πιο συμπυκνωμένο από το Redex και από το Liqui νομίζω). Εγώ μάλλον θα χρησιμοποιώ σε μόνιμη βάση πλέον Redex... Την Πέμπτη υπάρχει μια πιθανότητα να πάω Αθήνα. Αν προλάβω, θα περάσω από τον διανομέα να πάρω ένα Redex του λίτρου (8 δόσεων). 2,38€ έξτρα θα βγαίνει το φουλάρισμα. Μικρή διαφορά.
Επιτήρηση πρέπει να κάνεις ότι αυτοκίνητο και να έχεις αν θες να το έχεις! Αυτό είναι το μόνο σίγουρο! Απλά το diesel θέλει λίγη προσοχή παραπάνω ουσιαστικά λόγω του DPF. Στο υγραέριο να δεις τι νοθεία παίζει... Και στην βενζίνη επίσης απλά σε μικρότερο βαθμό.
Ένα μικρό Update σχετικά με τις αναγεννήσεις από το ταξίδι στην Θεσσαλία το ΣΚ. Πρώτη αναγέννηση έκανε στα 450χλμ στην επιστροφή. Δεύτερη δεν έκανε. Έχει αυτή τη στιγμή 397χλμ από την τελευταία αναγέννηση και το DPF είναι γεμάτο κατά 61%. Με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται στους 18-20°C τα νούμερα θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά για το αυτοκίνητο και την ηλικία του. Επίσης παρατηρώ ότι με το Redex σαν να μυρίζουν πιο καθαρά τα καυσαέρια ειδικά στο κρύο ξεκίνημα που είναι πιο έντονη η μυρωδιά είναι πιο ευχάριστα σαν οινόπνευμα/άρωμα και δεν έχουν καθόλου οσμή καρβουνίλας όπως EKO/BP. Θα το παρακολουθήσω να δω αν θα αραιώσουν κι άλλο οι αναγεννήσεις όσο θα κρυώνει ο καιρός. Με BP πάντως πέρσι στα πολύ βαριά κρύα μου έκανε κάθε 400χλμ ενώ με V-Power πάνω από 1000χλμ. Απλά από κάποια στιγμή και μετά άρχισε να το καίει γρήγορα το V-Power. Για να δούμε πως θα πάει και το Aegean!
Μπορείς να πεις λίγα περισσότερα για το nch;
Αυτό είναι; -
Όταν λες λίγα περισσότερα; Το προϊόν δεν είναι αυτό που δείχνεις στην φωτό. Εγώ έβαζα το NCH K Gard NF. Είναι το μόνο πρόσθετο που φυλάω έξω από το σπίτι καθώς ακόμη και σφραγισμένο στη συσκευασία του έχει πάρα μα πάρα πολύ έντονη μυρωδιά... 2 φορές είχα κάνει το λάθος να το ξεχάσω 1-2 μέρες στη σακούλα του στο πορτμπαγκάζ και τρόμαξε να ξεμυρίσει το αυτοκίνητο...
Σαν καθαριστική δράση σε σχέση με 3 Liqui Moly που και αυτά έγραφαν ότι έχουν καθαριστική δράση ήταν πολύ καλύτερο... Δες εδώ:
https://www.youtube.com/watch?v=https://www.youtube.com/watch?v=5h6hI3IgC04
Youtube VideoΉταν το μόνο που ξέβαψε την τυπωμένη στάμπα στο κουτάκι της μπύρας σε σχέση με 3 διαφορετικά Liqui Moly που δοκίμασα. Τα συγκεκριμένα Liqui Moly, μάλλον είναι για άλλο σκοπό αν και γράφουν ότι έχουν καθαριστική δράση για το κύκλωμα του καυσίμου... Χωρίς να το αγγίξω καν ή να το τρίψω ή να κουνήσω το κουτάκι, μέσα σε μερικά λεπτά είχε διαλυθεί τελείως το μελάνι με το NCH...
Θα κάνω το πείραμα και με το Redex κάποια στιγμή. Σήμερα συμπλήρωσα 30€ D-Force στην τιμή του απλού + μισή δόση Redex (τόσο έβγαινε για τα λίτρα που έβαλα).
Όσον αφορά τις αναγεννήσεις παρότι οι μέρες εξακολουθούν και είναι ζεστές, το αυτοκίνητο έχει 440+χλμ και ακόμη δεν έχει κάνει την επόμενη αναγέννηση ενώ πέρσι με Silk Oil/BP/EKO/Shell τέτοια εποχή μου έκανε κάθε λιγότερο από 200χλμ. Φαίνεται ότι είναι το πιο καθαρό πετρέλαιο ως προς τα καυσαέρια και το πιο φιλικό με διαφορά για το DPF σε σχέση με AVIN/EKO/BP/ELIN. Έχουν δίκιο τελικά που στην διαφήμισή τους λένε ότι το D-Force περιέχει πρόσθετα που είναι κατάλληλα για κινητήρες τεχνολογίας Euro 5 και Euro 6. Το V-Power της Shell φαίνεται να ακολουθεί σε συχνότητα αναγεννήσεων το D-Force (έχω αναφέρει ξανά καλά λόγια για τα διαστήματα των αναγεννήσεων με το V-Power) όμως σε δύναμη είναι εμφανώς πιο κάτω, ενώ βγάζει λιγότερα χιλιόμετρα ανά γέμισμα και έχει αναφερθεί και από άλλους κατόχους Opel με τον ίδιο κινητήρα από άλλες περιοχές της Ελλάδας το ίδιο φαινόμενο να βγάζουν λιγότερα χιλιόμετρα δηλ με V-Power τελευταία.
-
Σήμερα κατάλαβα ότι το αυτοκίνητο έκανε αναγέννηση. Σταματάω και ακούω το μοτέρ πιο βαρύ / πιεσμένο. Έκανα το τεστ εν κινήσει και η στιγμιαία ακόμη και χωρίς γκάζι ήταν ~ 0,7λτ/100. Κράτησε κανενα 10λέπτο συνολικά, αν και μέσα στην πόλη δεν είχα περιθώρια κατάλληλης οδήγησης.
Έτσι όπως μου το είχατε περιγράψει παιδιά. Μόνο το ρελαντί ήταν σταθερό στις 780 περίπου.Περί πρόσθετων, τα nch είναι γνωστά προϊόντα ; Εχω και το k gard καθώς και αρκετές συσκευασίες από το dt1.
Ακόμα βέβαια δεν εχω χρησιμοποιήσει κανενα.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ερώτηση:Μετά από αλλαγή πρατηριου και εταιρίας αυξήθηκε το κροταλισμα στο ρελαντί του κινητήρα πολύ. Αυτό μπορεί να σημαίνει χειρότερη ποιότητα καυσίμου ? Ευχαριστώ
Στάλθηκε από το E2115 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Όχι απαραίτητα... Θυμάμαι για παράδειγμα με το παλιό V-Power που το έκαναν εισαγωγή από το Qatar, ότι το αυτοκίνητο κροτάλιζε σημαντικά παραπάνω (ιδιαίτερα στο ρελαντί) αλλά στον δρόμο σε ροπή ήταν απλά σε άλλο πλανήτη σε σχέση με οτιδήποτε έβαζα... Πλέον κανένα πετρέλαιο δεν έχει την ίδια ροπή όπως εκείνο το V-Power.
-
Καλημέρα και καλή Κυριακή για όλους! υπάρχει κάποιος που βαζει για αρκετό διάστημα avin best action? έχετε δει κάποια μείωση στην κατανάλωση?
-
Κοντεύω τα 90.000 χλμ, τα μισά έβαζα v power και τα άλλα μισά (μέχρι σήμερα) best action (πάντα από 2 συγκεκριμένα πρατήρια). Ίσως η κατανάλωση να είναι λίγο μικρότερη με το καύσιμο της avin αλλά μιλάμε για ελάχιστες διαφορές. Επίσης παρατηρώ και λίγο πιο ήσυχο ρελαντί. Το παλιό v power είχε διαφορά στις επιδόσεις, το καινούριο δεν με ενθουσιάζει. Το καλύτερο πετρέλαιο που έχω βάλει στο δικό μου αμάξι το έβαλα στη Βουδαπέστη, shell v power nitro+, μεγάλη διαφορά στη λειτουργία του κινητήρα. Είναι το αντίστοιχο του shell v power racing στη βενζίνη. Στην Ελλάδα δεν το φέρνουν όμως.
-
Σταδιακή κατάργηση βιοκαυσίμων ζητά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο
http://www.agrocapital.gr/Category/News ... oinoboylio
-
Καλησπέρα!
Έχει κανείς ιδέα τι παίζει με το πρόγραμμα avin κερδίζω?
Παρόμοιο με της shell ή κάτι άλλο?Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
Ο χρήστης gvoi έγραψε:
Καλησπέρα!
Κάθε λίτρο και πόντος. Στους 250 πόντους παίρνεις κουπόνι έκπτωσης 3 ευρώ. σε ενισχυμένο καύσιμο όπως diesel best action κάθε λίτρο είναι 2 πόντοι
-
Και 3% επιστροφή αν πληρώσεις με πιστωτική κάρτα της Πειραιώς. Επίσης υπάρχει και το app της avin -αντίστοιχο της shell- για να περνάνε οι πόντοι με το κινητό.
-
Οοοκ, ευχαριστώ πολύ!
Στάλθηκε από το MI 5s μου
-
Ο χρήστης bithoulas έγραψε:
Καλησπέρα!
Κάθε λίτρο και πόντος. Στους 250 πόντους παίρνεις κουπόνι έκπτωσης 3 ευρώ. σε ενισχυμένο καύσιμο όπως diesel best action κάθε λίτρο είναι 2 πόντοι
Και 3% επιστροφή αν πληρώσεις με πιστωτική κάρτα της Πειραιώς. Επίσης υπάρχει και το app της avin -αντίστοιχο της shell- για να περνάνε οι πόντοι με το κινητό.
Πρεπει να ειναι η μεγαλυτερη εκπτωση που μπορεις να παρεις απ ολες τις μαρκες. Αν ξερει καποιος το αντιθετο ας το πει
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
εχει δοκιμάσει κανει το νεό diesel της BP που υποσχεται ότι καθαρίζει το κινητηρα απο κατάλοιπα και βρωμιές?
Επίσεις αν και έψαξα δε μπορω να βρω κάποια λίστα με εταιρικά πρατήρια της ΒΡ για να είμαι λίγο πιο σίγουρος για το τι βάζω -
Με αφορμή την θερμοκρασία που, εδω, στη βόρεια Ελλάδα, φλερταρει με το 0, ποιο diesel εχετε δοκιμάσει και συμπεριφερεται καλα στο κρυο? Σε σχέση με crystal και vpower?
-
Έχει γίνει εξαγορά της BP από την εκο νομίζω και τα εταιρικά της τα βρίσκεις σαν εκο καλυψω
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Με αφορμή την θερμοκρασία που, εδω, στη βόρεια Ελλάδα, φλερταρει με το 0, ποιο diesel εχετε δοκιμάσει και συμπεριφερεται καλα στο κρυο? Σε σχέση με crystal και vpower?Γενικώς, ολα τα πετρελαια εχουν αντιπαγωτικά πρόσθετα.
Αν δε βαριεσαι στελνεις απο ενα μαίιλ στις εταιριες και σου απαντανε.
αυτη την απαντηση πηρα το 2010 απο shell σχετικα με το V-powerΚύριε ******** καλησπέρα σας,
θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι το V-Power Diesel περιέχει biodiesel σε ποσοστό 6%.
Αυτή τη στιγμή η ανοχή του V-Power Diesel πριν 'παγώσει' στην περιοχή της Αττικής βρίσκεται στους - 14 C ενώ στην περιοχή της Θεσ/νικης στους -3 C.
Στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνηση.
Kind Regards
παλαιοτερα που πηγαινα τακτικα σε χιονοδρομικα, δεν παγωσε το απλιο ΕΤΕΚΑ στους -10
ουτε το V-power μου παγωσε ποτε (περυσι οι θερμοκρασιες εφτασαν το -15)
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;