-
Παιδιά και τι φταίω εγώ που δεν παίρνετε χαμπάρι κάθε πότε κάνει αναγέννηση το αυτοκίνητο σας;; Εσύ φίλε Nikos Golf που ξέρεις καλύτερα για πες μας στα πόσα χλμ σου φαίνεται φυσιολογικό να κάνει αναγέννηση γιατί όσα παιδιά έχουν τον ίδιο κινητήρα με εμένα και σε αυτά κάθε τόσα χλμ κάνει αναγέννηση το καλοκαίρι... Μάθετε πρώτα να παρακολουθείτε σωστά τα αυτοκίνητά σας πριν βγείτε να κρίνετε και αφήστε τα άλλα που δεν ξέρετε καν ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά τους... Και όσο για τα πετρέλαια με δοκιμές και πειραματισμό έχω μάθει ότι έχω μάθει μέχρι ώρας. Τίποτα δεν είναι μπερδεμένο φίλε μου. Γράφω τα πάντα πολύ αναλυτικά και μπορώ να παρατηρώ βασικά πράγματα... Εξυπνάδες κάνε κάπου αλλού όχι στο φόρουμ των 4 τροχών.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Παιδιά και τι φταίω εγώ που δεν παίρνετε χαμπάρι κάθε πότε κάνει αναγέννηση το αυτοκίνητο σας;; Εσύ φίλε Nikos Golf που ξέρεις καλύτερα για πες μας στα πόσα χλμ σου φαίνεται φυσιολογικό να κάνει αναγέννηση γιατί όσα παιδιά έχουν τον ίδιο κινητήρα με εμένα και σε αυτά κάθε τόσα χλμ κάνει αναγέννηση το καλοκαίρι... Μάθετε πρώτα να παρακολουθείτε σωστά τα αυτοκίνητά σας πριν βγείτε να κρίνετε και αφήστε τα άλλα που δεν ξέρετε καν ποια είναι η φυσιολογική συμπεριφορά τους... Και όσο για τα πετρέλαια με δοκιμές και πειραματισμό έχω μάθει ότι έχω μάθει μέχρι ώρας. Τίποτα δεν είναι μπερδεμένο φίλε μου. Γράφω τα πάντα πολύ αναλυτικά και μπορώ να παρατηρώ βασικά πράγματα... Εξυπνάδες κάνε κάπου αλλού όχι στο φόρουμ των 4 τροχών.Χωρίς να παίρνω μέρος στην αντιπαράθεση και επειδή παρατηρώ τις απαντήσεις σου και στο φόρουμ των υγραέριοκινητων πρώτη φορά απαντάς με τόσο έντονο ύφος που δεν δικαιολογειται.. Προσωπική μου άποψη..
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Παιδιά και τι φταίω εγώ που δεν παίρνετε χαμπάρι κάθε πότε κάνει αναγέννηση το αυτοκίνητο σας;; ... Εξυπνάδες κάνε κάπου αλλού όχι στο φόρουμ των 4 τροχών.Το αυτοκίνητο όταν κάνει αναγέννηση το καταλαβαίνεις αμέσως , ήχος (βαραίνει) , ρελαντί στις 1000 σαλ (φυσιολογικά 750) , στιγμιαία κατανάλωση στα ύψη (πάνω από 10 λίτρα ), εγώ ξέρω πότε κάνει αναγέννηση το δικό μου πάντως όχι κάθε 200 χλμ
-
Εγω δε μιλησα επιθετικα και ισως ο γραπτος λογος παρεξηγειται.
Εσυ ομως ησουν επιθετικος αλλα δε με νοιαζει.
Το αν λεω εξυπναδες και δεν σου αρεσει ειναι δικο σου προβλημα.
Οσον αφορα το θεμα:
Αμα εσυ θεωρεις φυσιολογικη συμπεριφορα την αναγεννηση που γινεται καθε 200χλμ εγω παω πασο, αν εσυ βαζεις πετρελαιο και ξερεις ποσο νοθευμενο ή καθαρο ειναι εγω παω παλι πασο.
Εμενα παντως που κανω 10χλμ καθε διαδρομη και μετα το σβηνω τοσο συχνα δε κανει.
Φιλικα θα σου πω πως υπαρχουν πιο σοβαρα πραγματα στη ζωη απο αυταΣτάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Clio dci IV euro5 ....μετά από 65.000χλμ, δεν έχω καταλάβει ποτέ.... αν και πότε έχει κάνει αναγέννηση
όσοι έχετε renault dci .... το έχετε καταλάβει τίποτα ;ίσως βέβαια, γιατί έχει 5ο μπεκ και ψεκάζει το εχτρα πετρέλαιο όχι μέσα στους κυλίνδρους, αλλά κατευθείαν στο φύλτρο παρακρ. σωματιδίων ....
-
Referravag εχω δει δημοσιευσεις καποιων μελων σε οπελ φορουμ, που οντως αναφερουν συχνοτερες αναγεννησεις απο οτι σε αλλους κατασκευαστες. Το ιδανικο βεβαια ειναι το συστημα με το 5ο μπεκ που ψεκαζει απευθειας στο dpf. Συνεχιζω με aegean d force και παρατηρω πιο αραιες αναγεννησεις κ πιο συντομες, στις ιδιες διαδρομες φυσικα. Μεχρι στιγμης εχω μεινει ευχαριστημενος.
Επισης εκει που αναφερεις για παραπανισια ποσοτητα προσθετου για το dpf, εγω εριξα ολο το μπουκαλι σε 40 λιτρων ρεζερβουαρ, αλλα δεν ειχα συχνοτερες αναγεννησεις. Κατι παιζει στους κινητηρες σας με εργοστασιακη ρυθμιση αναγεννησης σε συγκεκριμενα χλμ ~200-300. -
Από το 2015 οδηγώ diesel euro5 με 500χλμ πάνω κάτω εβδομαδιαία το λιγότερο. Ποτέ δεν κατάλαβα αν γίνεται αναγέννηση γιατί ποτέ δε μ ένοιαξε αλλά τώρα που διάβασα για διαφορές στη στιγμιαία κατανάλωση όταν το κάνει αυτό κάτι μου ρχετε στο μυαλό.
Επίσης ποτέ δεν ασχολήθηκα με πετρέλαια, ποιο έχει καλύτερο τράβηγμα, ποιο έχει λιγότερη κατανάλωση κλπ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να είναι το βενζινάδικο έμπιστο με γνωστό brand (shell, eko, avin) και εννοείται ποτέ βιοντίζελ. Στα 50 και 60000χλμ που κάνουν ετησίως έκαστο δύο αυτοκίνητα δεν υπήρξε ποτέ πρόβλημα με βουλωμένα φίλτρα ενώ πρόσθετα δεν μπήκαν ποτέ παρά μόνο αντιπαγωτικό το χειμώνα. Οι καταναλώσεις πάντα είναι ίδιες απ όποια μάρκα και αν βάλω, το αυτό και το τράβηγμα. Πολλοί πελάτες μας όντας κάτοχοι αγροτικών και φυσικά diesel λένε ότι το vpower έχει καλύτερο τράβηγμα το οποίο γίνεται πιο αισθητό στο τρακτέρ. Από την άλλη εδώ διαβάζω τα αντίθετα.
Πάντως κανείς δεν αναφέρει αν τεστάρει στις ίδιες εξωτερικές θερμοκρασίες την κάθε μάρκα καυσίμου το οποίο παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο. -
Τί είναι ρε παιδιά η αναγέννηση? Πρώτη φορά το ακούω.
-
Η Αναγέννηση ενέπνευσε ένα κίνημα που τοποθετείται προσεγγιστικά ανάμεσα στο 14ο και το 17ο αιώνα, και ξεκίνησε στην Ιταλία κατά τον ύστερο Μεσαίωνα, από όπου και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Επίσης η διαδικασία που κάνει ο κινητήρας για να καθαρίσει το φίλτρο σωματιδίων στους diesel κινητήρες.
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Τί είναι ρε παιδιά η αναγέννηση? Πρώτη φορά το ακούω.Ξάνοιξε επά: viewtopic.php?f=6&t=53132&hilit=%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7
-
Ο χρήστης Super@T έγραψε:
Η Αναγέννηση ενέπνευσε ένα κίνημα που τοποθετείται προσεγγιστικά ανάμεσα στο 14ο και το 17ο αιώνα, και ξεκίνησε στην Ιταλία κατά τον ύστερο Μεσαίωνα, από όπου και εξαπλώθηκε στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Επίσης η διαδικασία που κάνει ο κινητήρας για να καθαρίσει το φίλτρο σωματιδίων στους diesel κινητήρες.
Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα κάτι τέτοιο μου θύμισε. Ιστορία δέσμης!!
Δηλαδή όταν λέμε ότι το έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα εννοούμε από ποιά χρονολογία? -
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
και εννοείται ποτέ βιοντίζελ..Δεν υπαρχει πετρελαιο χωρις Βιοντιζελ, έχουν ολα το ιδιο ποσοστό
-
Ο χρήστης Megane98hp έγραψε:
Η αλήθεια είναι ότι κι εμένα κάτι τέτοιο μου θύμισε. Ιστορία δέσμης!!
Δηλαδή όταν λέμε ότι το έχουν όλα τα σύγχρονα αυτοκίνητα εννοούμε από ποια χρονολογία?Euro 5 (2009) και μετά. Κάποια ίσως και από λίγο πιο πριν.
-
Ο χρήστης Κώστας-Χανιά έγραψε:
Τί είναι ρε παιδιά η αναγέννηση? Πρώτη φορά το ακούω.
Ξάνοιξε επά: viewtopic.php?f=6&t=53132&hilit=%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7
Συγνώμη, τώρα το είδα.
Ευχαριστώ φιλε.L200 του 2007 δλδ δεν έχει τέτοιο 'πράγμα' ?
-
Παιδιά τι έγινε εδώ; Καμία σχέση και δεν γράφω επιθετικά. Γράφω όπως πάντα πολύ ήρεμος και καθόλου επιθετικά... Ο φίλος Νίκος μου έγραψε εν συντομία ότι έχω χάσει την μπάλα με τα πετρέλαια καθώς και ότι δεν είναι φυσιολογικό να κάνει στα τόσα χιλιόμετρα αναγέννηση το δικό μου αυτοκίνητο, χωρίς όμως να έχει εμπειρία από το δικό μου αυτοκίνητο... Στο ίδιο απολύτως φιλικό κλίμα απάντησα κι εγώ. Ο γραπτός λόγος μπορεί να παρεξηγηθεί πιο εύκολα.
Ρωτώ, ήρεμα όπως πάντα. Όλα τα αυτοκίνητα όλων των κατασκευαστών έχουν τα ίδια φίλτρα, τον ίδιο τρόπο λειτουργίας, τις ίδιες παραμέτρους και τις ίδιες συνθήκες για να κάνουν αναγέννηση; Προφανώς και όχι. Έτσι δεν είναι; Πως λοιπόν μπορεί να βγάλει κάποιος συμπέρασμα εάν είναι φυσιολογικά τα διαστήματα που κάνει αναγεννήσεις το δικό μου ταπεινό multijet σε σχέση με το δικό του που είτε δεν καταλαβαίνει πότε του κάνει αναγέννηση είτε δεν έχει καν εμπειρία από τον συγκεκριμένο κινητήρα; Μπορώ πχ εγώ να πω σε κάποιον ποια είναι τα φυσιολογικά διαστήματα αναγέννησης και πως θα πρέπει να δουλεύει ένα Golf ή ένα Volvo ή ένα Clio ή ένα ΒΜW από τη στιγμή που δεν γνωρίζω; Προφανώς και όχι. Δεν νομίζω ότι λέω κάτι παράλογο.
Επίσης το ότι δεν είναι αντιληπτή η διαδικασία της αναγέννησης σε πολλά μέλη (στην πλειοψηφία) το βρίσκω φυσιολογικό και καθόλου κατακριτέο! Πολλά άτομα δεν το αντιλαμβάνονται γιατί ούτε κάποια ένδειξη υπάρχει και η διαδικασία είναι διάφανη... Ειδικά δε όταν κάποιος οδηγεί μέσα σε πόλη όλη την ώρα με 1η, 2α και 3η είναι δύσκολο να κρίνει από την στιγμιαία κατανάλωση στις επιταχύνσεις εάν κάνει αναγέννηση εκείνη την στιγμή... Πόσο μάλλον αν δεν έχει καν ένδειξη στιγμιαίας κατανάλωσης. Όσοι έχουν μπορούν να το καταλάβουν απλά θέλει λίγη παρατήρηση παραπάνω.
Επανερχόμενος στο θέμα του πετρελαίου και της παραπάνω δόσης πρόσθετου που νομίζω ότι μου δημιούργησε το θέμα με την συχνότητα των αναγεννήσεων και καθότι βλέπω ότι τα διαστήματα έχουν επανέλθει στα φυσιολογικά τους πλαίσια και είναι καλύτερα απ' ότι τα προηγούμενα 2 χρόνια (είναι για την ακρίβεια όπως πριν 3 χρόνια που το αυτοκίνητο είχε τα μισά χιλιόμετρα) έρχομαι στο συμπέρασμα ότι μπορεί να έφταιγε ο συνδιασμός του πρόσθετου σε σχέση με τα πρόσθετα που έχει το συγκεκριμένο πετρέλαιο στη σύστασή του. Πέρσι είχα χρησιμοποιήσει το ίδιο πάλι πρόσθετο και την ίδια ποσότητα σε φουλάρισμα με Crystal 2 φορές όπως έχω ξανά γράψει (1 τον Μάρτη και 1 το καλοκαίρι). Τον Μάρτη από 300χλμ τα διαστήματα είχαν αραιώσει στα 750χλμ. Το καλοκαίρι δεν είχε καμία διαφορά... Για την νοθεία κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος παιδιά... Απλά όταν με ένα καύσιμο παρατηρώ ότι μου κάνει σημαντικά πιο αραιά αναγεννήσεις εννοείται ότι προτιμώ και αυτό επίσης λέει πολλά για την ποιότητά του...
Η μπάλα δεν έχει χαθεί καθόλου φίλε Νίκο και ούτε επιθετικά σου μιλάω και ούτε βλέπω τον λόγο να γίνει κάποια αντιπαράθεση. Αν το βλέπεις έτσι λυπάμαι αλλά σου έγραψα στο ίδιο φιλικό ύφος όπως κι εσύ... Αν το έλαβες διαφορετικά σου εξηγώ ότι δεν είχα τέτοια πρόθεση για να λυθεί η παρεξήγηση. Από εκεί και πέρα ξέρω να διακρίνω τι συμβαίνει με το αυτοκίνητο... Το δικό μου! Για το δικό σου δεν ξέρω για το δικό μου όμως ξέρω πως συμπεριφέρεται. Από εκεί και πέρα απλά καταθέτω τις παρατηρήσεις μου με τις δοκιμές που κάνω είτε με τα πετρέλαια είτε με τα πρόσθετα. Αν ποτέ προκύψει το οτιδήποτε εδώ είμαστε να τα συζητήσουμε. Τα σημαντικά όπως λες είναι άλλα και συμφωνώ 1000% μαζί σου! Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πάψουμε να ασχολούμαστε με οτιδήποτε άλλο; Κάποιοι έχουμε μια αγάπη παραπάνω για τα αυτοκίνητά μας... Κάποιοι είναι πιο ανήσυχα πνεύματα και πειραματίζονται. Όλα αυτά δεν βλέπω γιατί είναι κακό να τα αναφέρουμε...
Στα του θέματος, σήμερα φούλαρα D-Force στην τιμή του απλού! Ξεκίνησε την προσφορά της Τετάρτης το πρατήριο που βάζω σήμερα για πρώτη φορά και κάθε Τετάρτη θα το έχει στην τιμή του απλού! Έριξα και μια δόση Redex μιας και έχω καινούριο φίλτρο πετρελαίου! Περισσότερες εντυπώσεις από Κυριακή-Δευτέρα μετά το ταξίδι αν και δεν θα το έχω εγώ το αυτοκίνητο.
Καλό βράδυ σε όλους και συγνώμη εάν δημιούργησα κάποια αναστάτωση χωρίς να το θέλω!! Δεν είχα τέτοια πρόθεση! Φιλικά όπως πάντα!
-
Μου έκανε εντύπωση το Avio της ΕΚΟ ,φούλαρα σε μια εβδομάδα δυο φορές ,στην Μοναστηριού στη Θεσσαλονίκη μετα τον ΣΣ και στον Πλατύκαμπο στη Λάρισα έτσι θεωρώ ότι έφυγε ολο το v-power που είχε μέσα.
Λιγότερο κροτάλισμα και καλλίτερη απόκριση του κινητήρα, χαρακτηριστικά στην επιστροφή Θεσσαλονίκη στο ανηφορικό σημείο μετα το ΣΕΑ Κορινού με πίεσε λίγο ενας σκοπιανός με ένα καινούργιο ML 350 cdi και για αδειάσω γρήγορα την αριστερή σανίδωσα τέρμα με 6η , εξεπλάγην ευχάριστα (όπως και ο σκοπιανός ) με το πόσο γρήγορα το yaris έγραψε 180 ,παρότι φορτωμένο με τα πεσκέσια από το χωριό και το a/c να δουλεύει μιας και έξω είχε 30 βαθμούς !
Μένω λοιπόν στο Avio μιας και βάζοντας με κάρτα με την επιστροφή της Eurobank μου έρχεται στα ιδια λεφτά με το v-power (της προσφοράς ) και βάζω όποτε θέλω!
-
Εταιρικα ξερουμε κανα αξιοπιστο στις περιοχες Δαφνη,Αγ. Δημητριος, Νεος Κοσμος?
Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Nikos Golf έγραψε:
Εταιρικα ξερουμε κανα αξιοπιστο στις περιοχες Δαφνη,Αγ. Δημητριος, Νεος Κοσμος?Στάλθηκε από το GT-I9505 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Βαζω απο avin εταιρικο στην αρχη της φιλολαου.
-
Ο χρήστης dexter130101 έγραψε:
Εταιρικα ξερουμε κανα αξιοπιστο στις περιοχες Δαφνη,Αγ. Δημητριος, Νεος Κοσμος?
Βαζω απο avin εταιρικο στην αρχη της φιλολαου.
Ευχαριστω. Ειναι καινουριο σαν δεξαμενες?
-
Δεν ξερω την κατασταση τους. Ειναι εταιρικο, βλεπω καποιους ταξιτζηδες κ γνωστος μου βαζει χρονια εκει.
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;