-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το μοναδικό φίλτρο που άλλαξα και είχε λάσπη (αλλά πολύ λάσπη) το άλλαξα οταν έβαζα απο ενα πρατήριο που είχε παρα πολλούς ταξιτζήδες για πελάτες (ήταν στο δρόμο μου, βόλευε, αλλά κυρίως κάθε φορα που περνούσα είχε και ενα δυο ταξί μεσα).να μαντέψω, ετέκα, απέναντι από το σώμα στρατού;
-
Ο χρήστης elvet έγραψε:
Το μοναδικό φίλτρο που άλλαξα και είχε λάσπη (αλλά πολύ λάσπη) το άλλαξα οταν έβαζα απο ενα πρατήριο που είχε παρα πολλούς ταξιτζήδες για πελάτες (ήταν στο δρόμο μου, βόλευε, αλλά κυρίως κάθε φορα που περνούσα είχε και ενα δυο ταξί μεσα).
να μαντέψω, ετέκα, απέναντι από το σώμα στρατού;
xaxaaxα μαντεψε και τους αριθμους του Λοτο, στειλτους με πμ και θα τα μοιραστουμε...
Πραγματι, εκει εβαζα.
Δεν παρουσιασε καποιο προβλημα στη λειτουργια και μαλιστα αντεξε και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες στα χιονοδρομικα...Εντωμεταξυ, ο ιδιοκτητης καποια φορα που συζητούσαμε μου ελεγε να προσεχω γιατι κυκλοφορει πολυ μαύρο πετρέλαιο...
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Καλημέρα! Να 'σαι καλά.Δεν είπα καθαρισμός αλλά 'αναγέννηση' που είναι και ο σωστός όρος Regeneration στα αγγλικά.
Την αναγέννηση την καταλαβαίνω από την αυξημένη στιγμιαία κατανάλωση που ξαφνικά είναι τουλάχιστον διπλάσια σε σχέση με τα νορμάλ νούμερα που βλέπεις. Λαμπάκι και ένδειξη στην οθόνη γραφικών 'Diesel Partikel Filter Full. Continue Driving' θα ανάψει την επόμενη φορά που θα γυρίσω τον διακόπτη στη θέση ON (πριν βάλω μπρος) μόνο εάν έχω σβήσει το αυτοκίνητο την στιγμή που έχει ξεκινήσει να κάνει αναγέννηση. Και επίσης αυτή η ένδειξη θα φύγει με το που τελειώσει η αναγέννηση.
Την συγκεκριμένη ένδειξη μου την έχει εμφανίσει 2 φορές όλες και όλες το αυτοκίνητο και μια στον πατέρα μου στα 6 χρόνια που έχω το αυτοκίνητο. Η πρώτη ήταν το 2011 όταν ήταν καινούριο το αυτοκίνητο και το είχα στην Πάτρα. Η δεύτερη έτυχε στον πατέρα μου πριν 3-4 χρόνια περίπου καθώς το πήγαινε για service στην Opel και το έσβησε χωρίς να καταλάβει ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία. Η τελευταία φορά που μου άναψε η συγκεκριμένη ένδειξη ήταν χτες!! Αλλά το προκάλεσα εν γνώση μου και ήξερα ότι θα ανάψει. Είχε μόλις ξεκινήσει η διαδικασία αλλά έπρεπε να σταματήσω με την παρέα μου για να κάτσουμε να φάμε κάτι οπότε αναγκαστικά έσβησα. Βάζοντας μπροστά να φύγω μετά είχε ανάψει το αντίστοιχο λαμπάκι στο καντράν και η παραπάνω ένδειξη.
Σύνδεσα το διαγνωστικό, άνοιξα Torque και είδα ότι το ποσοστό πληρότητας του DPF ήταν στο 105%. Το πήγα βόλτα σε κάποια τμήματα της εθνικής να ξεκαπνίσει σωστά με στροφές και μετά επέστρεψα σπίτι. Μετά το πέρας της αναγέννησης το ποσοστό πληρότητας στο DPF επανήλθε στα συνηθισμένα του ποσοστά εκεί λίγο πάνω από 30%, 31% χτες για την ακρίβεια. Άλλες φορές μπορεί να επανέλθει και στο 36%.
Μέχρι ώρας δεν βλέπω να κάνει κάποια διαφορά στα διαστήματα των αναγεννήσεων το πρόσθετο προστασίας DPF της Liqui Moly τώρα που είναι ακόμη ζεστός ο καιρός. Το είχα χρησιμοποιήσει και πέρσι το καλοκαίρι που πάλι δεν είχε αλλάξει κάτι... Η μόνη φορά που είχα παρατηρήσει αλλαγή ήταν τον Μάρτη που σου έγραψα πιο πάνω, πράγμα που με οδηγεί στο συμπέρασμα ότι το συγκεκριμένο πρόσθετο θέλει πιο κρύες συνθήκες για να φανερωθεί η δράση του. Δυστυχώς για τα πετρελαιοκίνητα μας η ελληνική άνοιξη και το ελληνικό καλοκαίρι όπως και το φθινόπωρο είναι αρκετά πιο ζεστά από τις ευρωπαϊκές εποχές των πιο βόριων χωρών. Αν δεν πέσει κάτω από 18-19°C η εξωτερική θερμοκρασία είτε έχει 20°C έξω είτε 38°C το δικό μου τουλάχιστον κάνει στα ίδια χιλιόμετρα αναγέννηση... Κάτω από τους 18 αρχίζει και φαίνεται η διαφορά.
Θα δοκιμάσω και τα αντίστοιχα πρόσθετα της Wyns και της Redex στα επόμενα γεμίσματα και θα επανέλθω με εντυπώσεις. Τα Protec πρέπει να είναι και αυτά πολύ καλά. Έχει και η Protec ενα αντίστοιχο καθαριστικό που το ρίχνεις στο πετρέλαιο και έχει και έναν αφρό καθαριστικό για το DPF που το ρίχνεις κατευθείαν μέσα στο DPF... Μάλλον θα τα χρησιμοποιήσω σύντομα προληπτικά πάντα και τα δύο για να δω αν θα υπάρξει κάποια διαφορά.
Σου είναι εύκολο να μου στείλεις με ένα PM το κατάστημα που πήρες το πρόσθετο της Protec;
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!Αυτό που χρησιμοποίησα είναι το Antibacterial. Βεβαια φοβάμαι μην αντι για καλό δημιουργήσω κάποιο πρόβλημα με αυτά... αλλά τέλος πάντων. Το έριξα.
Τα Protec τα βρήκα σε ένα μικρό κατάστημα στην πόλη μου. Με ένα Googlaρισμα θα βρεις πάντως protec σε τιμές πάνω κάτω ίδιες με το κατάστημα που ψώνισα.. -
βρε παρτε ενα που να καθαριζει το dpf με ουρια, να μην ασχολειστε
γεμιζεις το ντεποζιτο κ οδηγεις ανεμελα -
Καμία σχέση η ουρία με το dpf.
-
Προληπτικά ;;;;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης fotismt έγραψε:
Καλησπέρα! Τι προστατευτικό για τον μύκητα να χρησιμοποιώ? Επίσης αυτό το προστατευτικό του DPF κάνει δουλειά?
1.Τίποτα.
2.Μόνο σε αυτούς που το πουλάνε.Το φαντάστηκα ... Χαχαχα!
Τελικά πήρα σήμερα το πρωί ένα antibacterial της pro Tec αφού άκουσα πολύ καλα λόγια απο έναν φίλο.
Κακό να κάνει δεν νομίζω έτσι ;Αυτή τη μόδα με τους μύκητες είναι για να πουλάνε οι εταιρείες. Στο δικό μου το Ρενώ για χρόνια έβανα μόνο βιοντίζελ και πρόβλημα δεν είχα.
Ο αδφός μου που είναι ταρίφας με πάνω από μύριο χλμ. δεν έχει βάλει. Απλά όταν έβγαινε σε καμιά εθνική τερμάτιζε καμιά 3τη σχέση. Απλά πράγματα. -
οι μύκητες στο Βιοντίζελ υπάρχουν, αλλά δεν υπήρχαν παλαιοτερα που το πετρελαιο που καιγαμε ήταν 100% ορυκτό.
Σε αυτοκίνητα που κινουνται (και δεν προλαβαινει να αναπτυχθει ο μυκητας στο ρεζεβουαρ) δεν δημιουργει προβλημα.
Σε αυτοκινητα που ειναι σταματημενα για μηνες ή πχ σε ντεποζιτα απο γεννητριες που μπορει να λειτουργησουν μια φορα το χρονο πιστευω ειναι απαραιτητο το βιοκτονο.
Εγω εβαζα οταν παρεδιδα πινακιδες και το ειχα σταματημενο για μηνες (γεμισμα πριν το τακαρισμα + βιοκτονο)
-
Κατάλαβα... πάντως για προληπτικούς λόγους αυτό της pro Tec, έχει πολύ καλές κριτικές.
Κατέληξε να με αγχώνει όλο αυτό με τους μύκητες γιατί ενώ κατά καιρούς μπορεί να κάνω 2 γεμίσματα σε 1 μέρα (1000+ χλμ), άλλες φορές μπορεί για σχεδόν μήνα να μην αδειάσω ούτε ένα τέταρτο απο το τεπόζιτο.
Στα καύσιμα τώρα, οι περισσότεροι αποθεώνουν το crystal. Ποια η άποψη σας; -
Προσωπικά αποθήκευα 2 φορές το χρόνο 100% bio, περίπου κάθε 6 μήνες και δεν είχα πρόβλημα. Τώρα αν άλλοι είχαν θέμα δε γνωρίζω. Την μάρκα που λες πιθανό να «λειτουργεί» καλύτερα στο δικό σου μοτέρ. Μόνο με δοκιμές θα το διαπιστώσεις αν και νομίζω ότι πολύ το ψάχνεις το θέμα. Σε αυτό που πρέπει να είσαι προσεκτικός είναι να μην βάλεις από πρατήριο που μόλις εφοδιάστηκε διότι υπάρχουν και οι εξυπνάκηδες οι οποίοι ανοίγουν (βγάζουν τις αλυσίδες) πολύ νωρίτερα από πρέπει.
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
Το μοναδικό φίλτρο που άλλαξα και είχε λάσπη (αλλά πολύ λάσπη) το άλλαξα οταν έβαζα απο ενα πρατήριο που είχε παρα πολλούς ταξιτζήδες για πελάτες (ήταν στο δρόμο μου, βόλευε, αλλά κυρίως κάθε φορα που περνούσα είχε και ενα δυο ταξί μεσα).
να μαντέψω, ετέκα, απέναντι από το σώμα στρατού;
xaxaaxα μαντεψε και τους αριθμους του Λοτο, στειλτους με πμ και θα τα μοιραστουμε...
Πραγματι, εκει εβαζα.
Δεν παρουσιασε καποιο προβλημα στη λειτουργια και μαλιστα αντεξε και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες στα χιονοδρομικα...Εντωμεταξυ, ο ιδιοκτητης καποια φορα που συζητούσαμε μου ελεγε να προσεχω γιατι κυκλοφορει πολυ μαύρο πετρέλαιο...
Εβαζα εκεί 2 χρόνια περίπου, μετά έκλεισε
Δεν είχα κανένα πρόβλημα με φίλτρα ή κάτι άλλο άλλο.
Τα ίδια έλεγε και σε μένα ο ιδιοκτήτης επί λέξει 'πολύ μαύρο πετρέλαιο ήρθε στην πόλη μας'
[spoiler:oz3j6hg0]Είχε το πιο όμορφο service με διαφορά, και η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος [/spoiler:oz3j6hg0] -
Ο χρήστης elvet έγραψε:
[...
[spoiler:pklhob25]Είχε το πιο όμορφο service με διαφορά, και η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος [/spoiler:pklhob25]Ολοι για τον ιδιο λογο πηγαιναμε;;;
-
Ο χρήστης bebes έγραψε:
[...
[spoiler:3b6zxid3]Είχε το πιο όμορφο service με διαφορά, και η ιδιοκτήτρια και η υπάλληλος [/spoiler:3b6zxid3]Ολοι για τον ιδιο λογο πηγαιναμε;;;
Εγώ πήγαινα για τα φθηνά καύσιμα
-
32.700 χιλιόμετρα αποκλειστικά Elin crystal απο πρατήριο στη Σταυρούπολη θεσσαλονικης, απολύτως κανένα πρόβλημα..εξαιρετική λειτουργιά, δύναμη, οικονομία.
-
Καλησπέρα στην παρέα!
To όνειρο κράτησε λίγο απ' ότι φαίνεται με το D-Force... Καθώς απ' όταν ξανά έβαλα τα πράγματα όχι μόνο δεν ήταν εφάμιλλα με το πρώτο γέμισμα που είχα κάνει πριν κλείσει το πρατήριο για 7-10 μέρες μεταξύ του πρώτου φουλαρίσματος και του 2ου, ήταν κατά πολύ χειρότερα... Και εξηγώ...
Πριν κλείσει το πρατήριο είχα κάνει φουλάρισμα και από εκεί που είχα αναγεννήσεις κάθε ~120-130χλμ με το AVIN, ξαφνικά αραίωσαν και πήγαν στα 200χλμ όπως πριν 3 χρόνια καλοκαίρι. Όλα καλά με την κατανάλωση (σούπερ, το καλύτερο για την ακρίβεια μέχρι ώρας), σε δύναμη ένα τσακ καλύτερο από το AVIN και το V-Power και έρχεται η στιγμή να ξανά φουλάρω... Φουλάρω και ρίχνω πρόσθετο προστασίας DPF και το αυτοκίνητο από τότε για λόγο που δεν μπορώ να εξηγήσω άρχισε να κάνει αναγεννήσεις στα 100χλμ ενώ μέχρι πρότινος έκανε κάθε 200χλμ και στο ΚΤΕΟ αρχές Αυγούστου ήταν πεντακάθαρα τα καυσαέρια... Το πρόσθετο δεν νομίζω ότι φταίει καθώς το έχω ξανά χρησιμοποιήσει και δεν είχε αρνητική επίδραση στις αναγεννήσεις... Ίσα ίσα που παρατήρησα και μια μείωση στην κατανάλωση σε σχέση με το προηγούμενο γέμισμα. Αν δεν έκανε κάθε 100χλμ αναγέννηση πήγαινα για καινούριο ρεκόρ αυτονομίας (πάνω από 1200+χλμ με 49λίτρα υπολόγιζα)...
Το ποτήρι ξεχείλισε την Κυριακή 10 του μήνα που πήγα να πάρω την αδερφή μου από το αεροδρόμιο και στο ταξίδι πήγαινε έλα από Κόρινθο έκανε 3 αναγεννήσεις!! 2 όταν πηγαίναμε με την 2η να τελειώνει ακριβώς στην είσοδο του αεροδρομίου και μια στην επιστροφή... Πολύ κουλό και ακόμη πιο κουλό είναι ότι κάθε φορά η πληρότητα του DPF ήταν γύρω στο 41-42% όταν ξεκίναγε αναγέννηση... Είχα το Torque συνδεδεμένο και το παρακολουθόυσα από την αρχή του ταξιδιού...
Οι σκέψεις πολλές... Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως το DPF έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα μιας και έχει κλείσει 6ετία το αυτοκίνητο... Άρχισα να σκέφτομαι για εναλλακτικά σενάρια σχετικά με το τι θα κάνω σε περίπτωση που βγάλει κάποιο πρόβλημα με επικρατέστερο και πιο σωστό για εμένα και για τους γύρω μου, τον καθαρισμό του σε ειδικό επαγγελματικό μηχάνημα ή σε κάποιον συνεργάτη της Tunap (έχω δει πολύ καλά αποτελέσματα σε κάποια video της Tunap)...
Οι σκέψεις πολλές τις προηγούμενες μέρες και έχοντας μισό ρεζερβουάρ ακόμη μέσα από το D-Force και ενόψει φουλαρίσματος που έπρεπε να κάνω χτες-σήμερα λόγω οικογενειακού ταξιδιού το ΣΚ λέω 'μπας και φταίει το πετρέλαιο;;' Γιατί δεν γίνεται εκεί που έκανε κάθε 200χλμ ξαφνικά να κάνει κάθε 100χλμ... Κάτι δεν στέκει; Μήπως έκανε κάποια μαϊμουδιά ο πρατηριούχος το διάστημα που ήταν κλειστός; Καθόλου απίθανο και ίσως γι΄αυτό και είχαν βάλει σε προσφορά το D-Force στην τιμή του απλού πριν κλείσουν (ενώ δεν το βάζουν ποτέ) γιατί όπως μου είπαν και είπαν και στον πατέρα μου που είχε πάει για βενζίνη όταν ξανά άνοιξε, ήθελαν να το καταναλώσουν για να αδειάσουν την δεξαμενή...
Anyway, με όλα αυτά κατά νου, αποφάσισα να συμπληρώσω το μισό ρεζερβουάρ που είχα κάψει με V-Power όπως και έκανα χτες με το σκεπτικό να αραιώσω το Aegean με κάποιο άλλο πετρέλαιο με την ελπίδα ότι το V-Power θα είναι καλύτερο... Το V-Power τον χειμώνα όπως έχω ξανά γράψει ήταν ότι καλύτερο σε θέμα αναγεννήσεων σε σχέση με BP και EKO που είχα δοκιμάσει και με πολύ μεγάλη διαφορά μάλιστα. Έβαλα από το άλλο εταιρικό Shell της Κορίνθου μιας και από το σταθερό που είχα έβαζα μέχρι την άνοιξη δεν ήμουν ευχαριστημένος στα τελευταία 2 γεμίσματα καθώς το έκαιγε γρήγορα... Δεν έχω κάνει πολλά χιλιόμετρα από χτες... 60χλμ για την ακρίβεια μετά το φουλάρισμα και το αυτοκίνητο έχει ήδη 151χλμ από την τελευταία αναγέννηση και η πληρότητα του DPF είναι κάπου στο 80-82%... Ήδη δηλ υπάρχει μια βελτίωση... Σε κατανάλωση μου φαίνεται παρόμοιο με πριν αλλά σε δύναμη είναι ένα κλικ κάτω σε σχέση με το D-Force... Θα το παρακολουθήσω πως θα πάει (έχουμε και ταξίδι 500+χλμ πήγαινε έλα το ΣΚ + ξανά ταξίδι στο αεροδρόμιο την επόμενη βδομάδα) και θα ενημερώσω...
Μόλις το καταναλώσω θα δοκιμάσω 10€ ξανά D-Force για να δω αν κάνει πάλι τα ίδια και αν επιμείνει εδώ είμαστε να πω και πιο πρατήριο είναι... Κρατάω μια επιφύλαξη για το αν έπαιξε κάποιο ρόλο το πρόσθετο και κυρίως το γεγονός ότι το μπουκαλάκι γράφει ότι επαρκεί για έως 70λίτρα πετρέλαιο ενώ εμένα φούλαρε με 49+ λίτρα. Και πάλι όμως δεν νομίζω ότι φταίει αυτό καθώς παλαιότερα με ίδια δοσολογία με Crystal οι αναγεννήσεις από 300χλμ είχαν πάει στα 750 όπως έχω γράψει και πιο πάνω... Θα δούμε. Θα έχω απαντήσεις από βδομάδα...
Καλό ΣΚ σε όλους!!
-
Εχω γραψει και παρπάνω σχετικά.
Μιας και κάνεις τόσο λεπτομερή ανάλυση, καλά θα είναι να μην χρησιμοποιείς πρόσθετα στις δοκιμές σου. Είναι σίγουρο οτι επηρεάζουν, θετικά ή αρνητικά.
Προσωπικά, συνεχίζω με απλο Shell.
Περιμένω σε 10 μέρες ενα αυθημερόν ταλίδι στην Αθήνα, εκει θα τσεκάρω την κατανάλωση, απο δούλεμα κινητήρα και τράβηγμα είμαι πολυ ευχαριστημένος -
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
32.700 χιλιόμετρα αποκλειστικά Elin crystal απο πρατήριο στη Σταυρούπολη θεσσαλονικης, απολύτως κανένα πρόβλημα..εξαιρετική λειτουργιά, δύναμη, οικονομία.Αυτο στο τελος της Ι.Γωγουση εννοεις,εχω ακουσει καλα λογια κ εχει αρκετη πελατεια εβαλα 2 φορες(γεμισματα) ελιν crystal καλο καυσιμο αλλα μυριζει οταν ειναι κρυο πολυ ρε φιλε παντα σε σχεση με το Avin best action...
-
Ο χρήστης lemouz75 έγραψε:
32.700 χιλιόμετρα αποκλειστικά Elin crystal απο πρατήριο στη Σταυρούπολη θεσσαλονικης, απολύτως κανένα πρόβλημα..εξαιρετική λειτουργιά, δύναμη, οικονομία.
Αυτο στο τελος της Ι.Γωγουση εννοεις,εχω ακουσει καλα λογια κ εχει αρκετη πελατεια εβαλα 2 φορες(γεμισματα) ελιν crystal καλο καυσιμο αλλα μυριζει οταν ειναι κρυο πολυ ρε φιλε παντα σε σχεση με το Avin best action...
Ναι αυτό στη Γωγουση ειναι..απο θεμα μυρωδιάς δεν εχω αντιληφθεί κάτι, θυμάμαι εκείνο που μύριζε εντονα οταν ήταν κρύο ειναι το Εκο Avio.
-
Ο χρήστης referravag έγραψε:
Οι σκέψεις πολλές... Άρχισα να σκέφτομαι ότι ίσως το DPF έχει αρχίσει να παίρνει την κάτω βόλτα μιας και έχει κλείσει 6ετία το αυτοκίνητο...η καλυτερη στιγμη για να το αντικαταστησεις με το καινουριο μοντελο
-
Ο χρήστης geo76 έγραψε:
Αυτο στο τελος της Ι.Γωγουση εννοεις,εχω ακουσει καλα λογια κ εχει αρκετη πελατεια εβαλα 2 φορες(γεμισματα) ελιν crystal καλο καυσιμο αλλα μυριζει οταν ειναι κρυο πολυ ρε φιλε παντα σε σχεση με το Avin best action...
Ναι αυτό στη Γωγουση ειναι..απο θεμα μυρωδιάς δεν εχω αντιληφθεί κάτι, θυμάμαι εκείνο που μύριζε εντονα οταν ήταν κρύο ειναι το Εκο Avio.
Ναι εχεις δικιο το AVIO μυριζε σαν καρβουνο...Με το crystal σε κρυα εκκινηση μυριζει σε σχεση με το Βest action αλλα ειναι καλο σαν καυσιμο καλη καταναλωση και στα + το πρατηριο στην Γωγουση.Θα το εχω υπόψιν και αυτο.....
Καύσιμα Diesel: Απόψεις;