-
Οι παρατηρησεις του Δια ειναι σωστοτατες. Σε καθε πολεμο κερδιζει εκεινος που διαλεγει το πεδιο, το χρονο και τις συνθηκες, αναμετρωντας τις δυναμεις του κι εκεινες του αντιπαλου.
Η απαγκιστρωση ειναι στρατηγικη ενεργεια που δειχνει αδυναμια μα και γνωση αυτου που την αποφασιζει, των παραπανω αρχων.
Φυσικα κανεις δεν περιμενει η Δυση... συγνωμη η Ουκρανικη αλεξισφαιρη μηχανη (σικ!) να επαναλαβει το λαθος των : Ναπολεοντα και Χιτλερ, μα η επιλογη των Ρωσων να δωσουν αερα προελασης στα στρατευματα των Ουκρανων μπορει να ειναι και η τελευταια σελιδα της ...ενδοξης ιστοριας των Ουκρανων!
Στο χρονικο σημειο εχουν οι τελευταιοι μια ανελπιστη ευκαιρια να διαπραγματευτουν, οι Δυτικοι να υπερθεματισουν για την ταπεινωση των Ρωσων και οι τελευταιοι να κρατησουν αυτα τα εδαφη και λιμανια που ηθελαν εξαρχης.
Σε αντιθετη περιπτωση παμε για ολοκληρωτικο πολεμο και χωρες οπως η Ρουμανια ή η Πολωνια ή η Λευκορωσια μπορει να παρουν το ρολο τους στο ολο σκηνικο.
Εκτος κι αν νομιζουν μερικοι πως θα συνεχιστει για πολυ το παραμυθι των Ουκρανων που μιλουν απταιστα Αγγλικα Γαλλικα Πολωνικα ως να ηταν η μητρικη τους Γλωσσα.
Μια αλλη υποθεση ειναι να ισχυει πως οι Ρωσοι πολεμουν με ανωτερες δυναμεις σε συμβατικα οπλα. Πιεζομενοι στην περιπτωση αυτη θα εχουν στη διαθεση τους μερικες χιλιαδες στρατηγικα και υποστρατηγικα οπλα. Αυτο μαλιστα. Ειναι ενα πολυ κακο σεναριο για τους Ρωσους μα και για αλλους ισως. Ποιοι θα μπορουσαν να ειναι αυτοι προσωπικα δε θελω να μαθω. -
Σωστά όσα λέτε, αλλά σήμερα το φιλορωσικό προνιούς έχει ένα πολύ σημαντικό άρθρο, που δείχνει άλλα πράγματα...
-
Εγω θα πω ενα αλλο. Μακαρι να ειχαμε κανει την απαγκιστρωση απο την Ανατολια που ειχαμε φτασει.
Τωρα θα ειχαμε καραβακια για το πηγαινε ελα Αθηνα Σμυρνη. Απο φοβο μη ταπεινωθουμε και αφησουμε το Σαγγαρειο χασαμε την Μ. Ασια.
-
Που δεν έπρεπε να πάμε ποτέ, τουλάχιστον όσο δεν είχε διαμελιστεί η Τουρκία...
-
Μα και εμας μας εσπρωξαν οπως τωρα τους Ουκρανους μα το παιξαμε απογονοι του Μ Αλεξανδρου. Λιγο ακομη θα φταναμε στις Ινδιες.
-
Ο Μεταξάς από το 1915 το είχε πει στον Βενιζέλο.
-
Ποιος μωρε? Για τον φασιστα θα μου πεις τωρα? Αυτον που φαγε ενα σκασμο χρηματα για να την ομωνυμη γραμμουλα?
-
Δύο αμερικάνικα πολεμικά πλοία μπήκαν στην Μαύρη θάλασσα και βολτάρουν τις τελευταίες μέρες. Τα πλοία είναι από τον 6ο στόλο που παρακολουθεί από κοντά.
Χθες άκουσα στον ΣΚΑΙ ότι οι ΗΠΑ τροφοδότησαν την Ουκρανία με δεκάδες πολεμικά μεταγωγικά φουσκωτά για να πάρουν τον έλεγχο του Δνείπερου και να περάσουν στρατεύματα απέναντι.
Χθες πάλι διάβαζα ότι ξεκίνησαν οι Ρώσοι να αποχωρούν και από το Μικολάιβ.
Εγώ τι βλέπω; Βλέπω ότι η Δύση πιέζει τους Ρώσους να επιστρέψουν πίσω.
Και επίσης δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να κάνει ο Πούτιν πλέον. Νέα επίθεση όπως στην αρχή της εισβολής;
Αντέχει η Ρωσία; Οι Ρώσοι; Το θέλουν;Δεν ξέρω.
Ξέρω όμως σίγουρα ότι οι Δυτικοί δεν πολεμούν, δεν είναι σε πόλεμο.
Απλά παρακολουθούν και έμμεσα ή άμεσα προσφέρουν στους Ουκρανούς.
Και οι Ρώσοι σιγά-σιγά φθείρονται και εξανεμίζονται σαν την ναφθαλίνη.
Γιατί στην ουσία αυτό συμβαίνει. -
Οι Ρώσοι κατέχουν το 20-25% της Ουκρανίας storm. Αυτό είναι η πραγματικότητα.
-
Κατεχουν εδαφη που δωρισε ο Σταλιν οταν νομισε πως η ussr θα κρατησει αιωνια.
Τωρα τα θελουν πισω. -
Εγώ άλλα θυμάμαι από το 1991 (δεν ήμουν μικρό παιδί τότε, φοιτητής ήμουν και μάλιστα εμπαναστάτης), αλλά τέλος πάντων. Ο καθείς στις απόψεις του.
-
Μη συγχεουμε τις αποψεις με τα γεγονοτα.
-
Βάσει Διεθνούς Δικαίου, οι Ρώσοι έχουν άδικο και μάλλον αυτό εννοεί ο φίλος μας ο storm. Βάσει ιστορίας, αυτά τα εδάφη ήταν πάντοτε ρωσικά. Όμως αν αρχίσουμε όλοι να διεκδικούμε κάτι που ήταν κάποτε δικό μας, θα μπούμε σε πολύ επικίνδυνα μονοπάτια παγκοσμίως. Για όλα αυτά φυσικά φταίει η διάλυση της ΕΣΣΔ. Σε αυτό έχει δίκιο ο Πόυτιν, ήταν η μεγαλύτερη μεταπολεμική τραγωδία του 20ου αιώνα!
-
Η κατάρρευση της ΕΣΣΔ ήταν από τα πιο χαρμόσυνα γεγονότα του 20ου αιώνα. Κι ας ονειρεύεται ο Πούτιν και οι κομμουνιστές ότι θέλουν.
Επιτέλους τόσες Ευρωπαϊκές χώρες και τόσοι λαοί απελευθερώθηκαν από το ζυγό των Ρώσων και του κομμουνισμού και τους δόθηκε η ευκαιρία να ζήσουν ανεξάρτητα και να προοδεύσουν.
Από που ν' αρχίσω και που να τελειώσω. Ανατολική Γερμανία, Πολωνία, Ουγγαρία, Τσεχία, Σλοβακία, Λιθουανία, Λετονία, Σλοβενία, Ρουμανία κοκ.
Ας μείνουν οι Ρώσοι μόνοι τους υπανάπτυκτοι πίσω απ' τον άλλο κόσμο, οι άλλες χώρες δεν τους φταίνε σε τίποτα να τις παίρνουν στον πάτο μαζί τους. -
Ευχαριστούμε τον andya από το παράλληλο του σύμπαν. Περνάμε ξανά στον πραγματικό κόσμο. Ας κάνει έναν κόπο να δει τους δείκτες ανάπτυξης επί κομμουνισμού και τώρα, για να μην πετάει τέτοια πυροτεχνήματα. Ο μέσος όρος ζωής στην Ρωσία είναι 5 χρόνια χαμηλότερος από ότι ήταν επί ΕΣΣΔ πριν 30 χρόνια, αυτό τα λέει όλα.
-
Καλύτερα μιας ώρας ελευθερη καπιταλιστικη ζωή
παρά 40 χρόνια κομμουνιστική φυλακή χωρίς άουντι. -
Για τις άλλες χώρες που λέει ο Αντυα έχουν αποφανθεί οι ίδιοι οι κάτοικοι τους που έχουν απαγορεύσει κάθε τι κομμουνιστικό.
Τι χαζοί που είναι σύμφωνα με τους εδώ φίλους του ολοκληρωτισμού...
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Για τις άλλες χώρες που λέει ο Αντυα έχουν αποφανθεί οι ίδιοι οι κάτοικοι τους που έχουν απαγορεύσει κάθε τι κομμουνιστικό.
το να αναπαράγετε τις βλακείες του Μπουμπούκου δεν σας τιμά, επειδή αυτός απευθύνεται σε χάπατα που ψωνίζουν και νανογιλέκα, και σεις δεν ανήκετε σε αυτούς.
-
@criuser said in Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]:
Όχι οι κατοικοι. Ορισμένες δυτικόστροφες κυβερνήσεις, που προωθούν το φασιστικό τους παρελθόν. Όπως η Ουκρανική μετα το πραξικόπημα του 2015, και βλέπεις σήμερα τον Ουκρανό Α/ΓΕΕΘΑ με τη σβάστικα. Αυτούς στηρίζεις criuser... Ντροπή!!!
-
Ωπα είδα ζόρισμα...
Δεν μίλησα για Ουκρανία. Μίλησα για τις άλλες χώρες που δεν ήταν Ρωσικές και είχαν την ατυχία να είναι σκλαβωμένες πολιτικά από τους Ρώσους και κοινωνικά από τους κομμουνιστές.
Δεν ξέρω τι λέει ο Μπουμπούκος. Ξέρω τι λένε οι ίδιοι οι κάτοικοι των χωρών αυτών εδώ και 30 χρόνια.
Αλλωστε και όταν ήταν υπό κατοχή, προσπάθησαν να γλυτώσουν και οι σοβιετικοί έκαναν εισβολή.
Βουδαπέστη, Πράγα κλπ...
Ψάξτε λίγο το διαδίκτυο, μην διαβάζετε όλο τα ίδια που βγάζει η γραμμή.
Αντε ένα ψάξιμο στα γρήγορα
Πολωνία: Νόμο που απαγορεύει κάθε αναφορά στον κομμουνισμό σε δημόσιους χώρους υπέγραψε ο πρόεδρος
Παρόμοιοι νόμοι που απαγορεύουν την προπαγάνδα υπέρ του κομμουνισμού έχουν ψηφισθεί και σε άλλες χώρες, όπως την Ουγγαρία, την Μολδαβία και την Ουκρανία.
Αντε και λίγο την γραμμή, γιατί μάλλον θα έχετε χάσει σήμα...
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]