-
Τα τσέχικα, ως σλαβική γλώσσα, δεν σε βοηθάνε και στα ρωσικά-ουκρανικά-βουλγάρικα;
-
Ναι ψιλοκαταλαβαίνω και ρώσικα όταν τα ακούω.Οχι γραπτά όμως γιατι τα τσέχικα εχουν λατινικο αλφαβητο.
-
Από εκεί τα μαθαίνει ο κερατάς ο ερντογαν και τα ξεσηκώνει μετά.
CNN GREECE: Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν - Στην εξουσία έως το... 2036.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/260968/rosia-isovios-proedros-o-poytin-stin-exoysia-eos-to-2036 -
Τα λέει αρκετά σωστά ο Καθηγητής της ΣΣΕ, ειδικά στην τελευταία παράγραφο:
https://slpress.gr/diethni/xana-to-dachtylo-stin-pyriniki-skandali-foyntonei-i-krisi-stin-oykrania/
-
Από εκεί τα μαθαίνει ο κερατάς ο ερντογαν και τα ξεσηκώνει μετά.
CNN GREECE: Ρωσία: «Ισόβιος πρόεδρος» ο Πούτιν - Στην εξουσία έως το... 2036.
https://www.cnn.gr/kosmos/story/260968/rosia-isovios-proedros-o-poytin-stin-exoysia-eos-to-2036Κρίμα να μη μπορούν να αφήσουν στο πόδι τους τα παιδιά, τα εγγόνια και τα ανίψια τους όπως εμείς οι Δημοκράτες. Περιορίζονται οι 'Δικτάτορες', μόνο στη διάρκεια μιας γενιάς...
-
**Είσαι για άλλη μία φορά Offtopic. **
-
Πολλά respect για τον έγχρωμο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απόφοιτο τησ Σ.Ν.Δ. για αυτά που έκανε για τη χώρα του, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δηλώνει Κεντροδεξιός, καθότι:
Εχθρικό δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα απέναντι σε μια κατηγορία ανθρώπων. Όταν γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος πρέπει να πάρει χαρτιά ή αν κάποιοι πρέπει να απελαθούν για συγκεκριμένους λόγους, αυτό είναι στάση ευθύνης, δεν είναι εχθρότητα για τους ξένους. Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος δικαιούται χαρτιά, να τα πάρει, όποιος δεν τα δικαιούται να μην τα παίρνει. Κι όποιος τα δικαιούται να τα πάρει εγκαίρως.
-
Πολλά respect για τον έγχρωμο Υποδιοικητή της Υπηρεσίας Υποδοχής και Ταυτοποίησης, απόφοιτο τησ Σ.Ν.Δ. για αυτά που έκανε για τη χώρα του, αλλά μου έκανε εντύπωση ότι δηλώνει Κεντροδεξιός, καθότι:
Εχθρικό δεν μπορεί να είναι ένα κόμμα απέναντι σε μια κατηγορία ανθρώπων. Όταν γίνεται μεγαλύτερος έλεγχος για το ποιος πρέπει να πάρει χαρτιά ή αν κάποιοι πρέπει να απελαθούν για συγκεκριμένους λόγους, αυτό είναι στάση ευθύνης, δεν είναι εχθρότητα για τους ξένους. Εγώ είμαι της άποψης ότι όποιος δικαιούται χαρτιά, να τα πάρει, όποιος δεν τα δικαιούται να μην τα παίρνει. Κι όποιος τα δικαιούται να τα πάρει εγκαίρως.
Όλους τους ανθρώπους τους αγαπάμε το ίδιο. Αυτούς που έγιναν όμως Έλληνες από επιλογή τους, τους αγαπάμε λίγο περισσότερο, γιατί δεν έτυχε να γεννηθούν εδώ, αλλά αγάπησαν την χώρα μας, τον λαό μας, και επέλεξαν να γίνουν ένας από εμάς. Και έχεις καθίκια-ρατσιστές, που γεννήθηκαν εδώ, αλλά δεν αξίζουν ούτε μια τρίχα από τα μαλλιά του Σπύρου-Ρίτσαρντ ως Έλληνες! Θυμάμαι κι εγώ τους ξένους συμμαθητές μας στην Σχολή. Μετείχαν της Ελληνικης παιδείας, της Στρατιωτικής κιόλας, και ήταν άξιοι και ωραίοι ως Έλληνες!
-
Η Τσεχία απέλασε 18 Ρώσους διπλωμάτες - Τους κατηγορεί για κατασκοπεία
Πηγή: https://www.skai.gr/news/world/i-tsexia-apelase-18-rosous-diplomates-tous-katigorei-gia-kataskopeia
-
REALZEUS wrote:
Εγώ πάλι ούτε σαν τουρίστας δεν θέλω να πάω στις ΗΠΑ...
Και όμως...έχω πάει (Miami) και έχω περάσει φανταστικά και οικονομικά. Και επίσης οι κάτοικοι μια χαρά περνάνε (στις περισσότερες πολιτείες), ο ξάδερφός μου ήδη 32 χρόνια εκεί (έχει αλλάξει 3 πολιτέιες), τέλεια περνάει...καμία σχέση με Ελλάδα.
Καμμια χωρα δεν ειναι τελεια παντως αλλα ο Διας οτι και να του γραψεις δεν θελει Αμερικανους.
-
Μου έχουν πει για Βανκούβερ ότι είναι πολύ καλά να ζεις...Δε ξέρω.Τοροντο που έχω πολλούς συγγενείς μου λένε ότι είναι σαν τις ΗΠΑ.
Γενικά και εγώ με τις νέες γλώσσες δε το έχω πολύ.Εκτος από Αγγλικά και Τσέχικα που τα μιλάω σαν τα ελληνικά για διαφορετικούς λόγους τη καθεμία ,όλες οι προσπάθειες μου για γερμανικά και γαλλικά έπεσαν στο κενό...
Καμμια χωρα δεν ειναι τελεια και ειδικα αυτα που γραφονται εδω ειναι γενικευσεις και απλοποιησεις. Καναδας ειναι καλη χωρα απο οργανωση (μοιαζει λιγο στην Σουηδια απο οτι μου λενε) και κοινωνικες παροχες αλλα κανει φοβερο κρυο και ο χειμωνας ειναι 10 μηνες τον χρονο, ειναι δηλαδη οι συνθηκες απανθρωπες στο 98% της γης που κατεχει. Πριν ερθει ο ηλεκτρισμος τους εβρισκαν παγωμενους τις νυχτες. Ηταν πολυ δυσκολα.
Αμερικη μοιαζει με Καναδα αλλα ειναι πολυ πολυ καλυτερα εκτος απο το θεμα με τις ασφαλειες υγειας. Σε ολα τα αλλα υπερτερει, καταρχας εχει πολυ καλυτερη γη πολυ ωραια μερη οπως Καλιφορνια Φλοριντα Τεξας αλλα ακομα και η Νεα Υορκη επηδη ειναι παραθαλασσια εχει καλο καιρο σε σχεση με Καναδα. Βεβαια ειναι γεγονος οτι τα τελευταια 10 χρονια η Αμερικη εχει πεσει πολυ, πολλες κοινωνικες ανισοτητες και πολλα προβληματα. Καμμια σχεση με την Αμερικη του 1995 για παραδειγμα. Αυτο ισχυει και για Καναδα, το 1995 ηταν πολυ καλυτερα απο οτι ειναι τωρα παροτι μολις εβγαιναν απο την κριση του 1990.
Η Ρωσσια στα 90ς ειχε πολλα προβληματα, πολλοι εφυγαν ακομα και Ρωσσοι οσοι μπορουσαν οχι μονο Ελληνες και Ισραηλινοι. Τωρα η χωρα εχει σταθεροποιηθει και ειναι σε ανοδο. Δεν βλεπω τον λογο κοσμος να επιστρεψει εκει και να ζησει αν αντεχει τον κρυο καιρο.
Επισης εχουν αλλαξει τα πραγματα περα απο την δυση υπαρχουν πολλες αλλες χωρες οπου το επιπεδο της ζωης εχει ανεβει κατακορυφα και οι ευκαιριες υπαρχουν. Δεν ειναι οπως παλια που ολοι ηθελαν να πανε στην Αμερικη.
-
Οι οπαδοί της Ράγιο απολύμαναν το γήπεδό τους, μετά την επίσκεψη των στελεχών του ακροδεξιού Vox!
-
Ρωσία/Ουκρανία-Ουκρανία/Ρωσία
Έχει καταλάβει κανείς τι συμβαίνει με αυτές τις δύο χώρες και υπάρχει γενική αναστάτωση;
Ποιοι λόγοι ωθούν την Ρωσία σε πιθανή εισβολή σε Ουκρανικό έδαφος;
-
το γεγονος οτι το νατο επεκτείνεται συνεχως καταλαμβανοντας ζωτικο χωρο της ρωσιας π.χ. πολωνια ρουμανια βουλγαρια ουκρανια
δικιο εχουν οι ρωσοι αλλα στις διεθνεις σχέσεις αυτο δεν εχει καμια σημασια -
Η Ουκρανία δεν είναι αυτόνομο ανεξάρτητο κράτος;
-
στορμ πλάκα κανεις τωρα ε?
-
Είναι ανεξάρτητο (στα χαρτιά, στην πράξη κάποιοι φασίστες εκδίωξαν το 2014 τον νόμιμα εκλεγμένο ρωσόφιλο Πρόεδρο), αλλά είναι πρώην Σοβιετική Δημοκρατία (επίσης είναι βασικά ο ίδιος λαός με τους Ρώσους - ανατολικοί Σλάβοι είναι) και είναι και μια κόκκινη γραμμή της Ρωσίας. Όταν μια υπερδύναμη νιώθει ότι αδικείται, μπορεί να αντιδράσει βίαια. Την προηγούμενη φορά που η Ουκρανία προκάλεσε την Ρωσία, έχασε την Κριμαία...
-
@getzman Όχι ρε συ. Δεν κάνω πλάκα. Με την εξωτερική πολιτική δεν τα πάω καλά. Δεν ασχολούμαι ιδιαίτερα.
Προσπαθώ να καταλάβω αν ισχύει αυτό που λέει ο Μπάιντεν. Δηλαδή ότι οι Ρώσοι θα μπουκάρουν στην Ουκρανία. Τι έκανε η Ουκρανία που να δικαιολογεί μία εισβολή των Ρώσων;
Μόνο εμένα μου φαίνονται παράλογα αυτά;
-
ο μπαιντεν τα συμφεροντα των αμερικανων προσπαθει να πρωοθησει γι αυτο λεει οτι λεει
οι ρωσοι φυσικα θελουν να προωθησουν τα δικα τους να ελεγχουν δηλαδη αυτοι την ουκρανια αλλα και γενικοτερα τα εδαφη του πρωην υπαρκτου σοσιαλιστικου χωρου (ανατολιικη ευρωπη)
δικιο εχει ο ισχυροτερος
διαβασε συμφωνια της γιαλτας για αρχη
δεν υπαρχουν ανεξαρτητες αυτονομες χωρες -
Ακούω/διαβάζω για τελεσίγραφα, απειλές, Ρωσικός στρατός στα σύνορα της Ουκρανίας και πουθενά δεν ακούω/διαβάζω τους λόγους για όλη αυτή την κατάσταση.
Έκανε κάτι συγκεκριμένο η Ουκρανία στην Ρωσία;
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]