-
Και εγώ στις οικοδομές που έχω μιλήσει με δεκάδες πρώην ανατολικούς , απλά είχα πέσει σε πράχτορες της Δύσης και αντεπαναστάτες ...
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Την πραγματικότητα θα στην πούνε άνθρωποι που την έζησαν. Μάντεψε ποιος διαφωνούσε με ένα τέτοιο άτομο σε ένα άλλο topic. Hint: Δεν ήμουν εγώ αυτός.Όπως έχω πει και στο 'άλλο άτομο', δεν διαφωνείτε με μένα, καθώς ούτε γνωρίζω ούτε γουστάρω να γνωρίσω τα 'κάλη' του κομμουνισμού, ούτε καν να χάνω το χρόνο μου για αυτό το θέμα. Διαφωνείτε με το 95% του υπόλοιπου πλανήτη, αλλά και τους ίδιους τους Ρώσους, Ουκρανούς, Αλβανούς, Πολωνούς, Ανατολικογερμανούς κλπ και τα όσα λένε αυτοί για τον κομμουνισμό.
-
Ο χρήστης The Ace έγραψε:
Διαφωνείτε με το 95% του υπόλοιπου πλανήτη, αλλά και τους ίδιους τους Ρώσους, Ουκρανούς, Αλβανούς, Πολωνούς, Ανατολικογερμανούς κλπ και τα όσα λένε αυτοί για τον κομμουνισμό.https://www.rbth.com/politics_and_socie ... ion_643655
-
Αν το διαβάσεις προσεκτικά θα δεις ότι λέμε τα ίδια!
-
Τι ακριβώς ίδιο λέτε;
-
Διάβασε το συμπέρασμα του Mamonov στην τελευταία παράγραφο του missing a myth και θα καταλάβεις. Ρίξε και μια ματιά σε όλη την παράγραφο 'missing a myth' για να δεις πόσο αναπολούν την 'ευτυχισμένη' περίοδο του κομμουνισμού.
-
Αυτή είναι η άποψη ενός. Συνολικά πάνω από το 50% επιθυμεί επιστροφή. Κάποιος από αυτούς θα έλεγε ότι λέει χαζομάρες ο Mamonov...
-
Αυτός ο κάποιος είναι ο διευθυντής ερευνών της εταιρείας που έκανε την δημοσκόπηση,προφανώς και αυτός αναρμόδιος,άσχετος,βαλτός κλπ
'Mikhail Mamonov, director of the VTsIOM research projects'
Αν διαβάσεις προσεκτικά, το 50% αισθάνεται κάποια νοσταλγία,δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θέλουν επιστροφή.
'with all the love that Russians have for the USSR, the overwhelming majority — 70-75 percent — says that there will never be a return to it.”
Και εξηγεί το λόγο:
Mamonov agrees that the nostalgic image of the USSR clearly differs from the real country. 'Today the Soviet Union is greatly idealized. All the positive elements are exaggerated and the negative ones are either forgotten or the level of intensity of the negative memories is reduced.' -
Αυτή είναι η εξήγηση που δίνει ο ίδιος. Επειδή είναι ο Ρώσος 'Νικολακόπουλος' σημαίνει ότι έχει το αλάθητο δηλαδή; Μην τρελαθούμε τώρα! Ο ίδιος μια χαρά περνάει στον Καπιταλισμό, γιατί να βλέπει θετικά την ΕΣΣΔ; Αυτός σάμπως εξαθλιώθηκε;
Και όχι, δεν λέει ότι νιώθουν απλά κάποια νοσταλγία. Λέει καθαρά:
In an April 2016 poll by the Levada Center, 56 percent of respondents said they wished the Soviet Union still existed. A recent survey by the All-Russian Center for Public Opinion (VTsIOM) showed that 64 percent of Russians would vote for the preservation of the USSR if a referendum was held today
Το ότι δεν θα παλινορθωθεί η ΕΣΣΔ μπορώ να στο πω κι εγώ, δεν χρειάζεται έρευνα.
-
O Kουτσούμπας έλεγε άλλα όμως προχτές πριν και μετά το ζειμπέκικο...
Θα ξανάρθουν οι καιροί κλπ
-
Ο χρήστης Fanis75 έγραψε:
Σήμερα το πρωί άκουσα μια ανάλυση στο ραδιόφωνο (δεν άκουσα από την αρχή για το ποιος την έκανε) που έλεγε ουσιαστικά ότι το πρόβλημα είναι η σφικτή πολιτική της Μέρκελ και το ότι υπάρχουν Γερμανοί ανειδίκευτοι εργάτες με μισθό €600-800, οι οποίοι βλέπουν ξένους (και Έλληνες), επιστήμονες να έρχονται στην χώρα τους και να αμείβονται με αρκετά μεγάλους μισθούς.Λέω το ρεζουμέ και όχι το σύνολο της ανάλυσης.
Είναι αλήθεια Φάνη. Επίσης στην Γερμανία όταν πας για δουλειά, το βασικό κριτήριο για το αν θα πας σε κάποια καλή θέση, εκτός από τις γνώσεις, είναι το πόσο καλά ξέρεις να μιλάς Γερμανικά. Όσοι δεν ξέρουν, τους παίρνουν ως ανειδίκευτους σε βιομηχανίες όπου κάνουν χειρωνακτική εργασία (βιδώνουν, ξεβιδώνουν, τοποθετούν εξαρτήματα). Λογικό είναι αν δεν ξέρεις την γλώσσα να μην μπορείς να έχεις μεγάλες απαιτήσεις. Όμως στην Γερμανία θέλουν να ξέρεις καλά τα Γερμανικά. Αυτό όπως θέλει το ερμηνεύει κάποιος. Σε εργασιακό επίπεδο, αυτό συμβάλει στην αποφυγή λαθών, σε καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών κλπ.
-
Είναι μεγάλο το πρόβλημα να μην ξέρεις την γλώσσα . Το είχα βιώσει στις οικοδομές με τους ξένους , που τους μίλαγες και σε κοίταζαν με χαμόγελο , αλλά δεν καταλάβαιναν τίποτα . Υπήρχαν εκεί κάποιες δουλειές , όπως το καθάρισμα ξύλων μετά την σκυροδέτηση που τους χρησιμοποιούσαν , αλλά έπρεπε να μπορούν να κατανοήσουν κάπως καλά την γλώσσα για να ανέβουν σε ψηλότερο επίπεδο .
-
Ο χρήστης kkostask έγραψε:
Συγνώμη,αλλά σε ποιο κομμουνιστικό καθεστώς υπήρχε ισότητα? Και ποια προβλήματα καθημερινότητας λυμένα? Που ο λαός περίμενε με τις ώρες στις ουρές για να πάρει το ένα κιλό μακαρόνια και το ένα λίτρο γάλα που δικαιούνταν την εβδομάδα ......Καημένοι ούτε ρούχα είχαν, π.χ. στην δεκαετία του 70!
-
αυτός ο Realzeus με αυτά που γράφει με προκαλεί... αλλά συγκρατιέμαι.
Εγώ να δεις πόσο συγκρατιέμαι...
Μπορείς να ξεσπάσεις ελεύθερα. Δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα. Άλλωστε τι να φοβηθείς...;
Προχώρα άφοβα.Από την άλλη αν εκφραστώ εγώ, θα εμφανιστεί ο γιαγκούλας θα αρχίσει το τροπάριο και θα με υποχρεώσει σε τουμπεκί ψιλοκοκό...
-
Ωραία φωτό....αποδεικνύει περίτρανα το πόσο καλά περνούσαν στην 'δημοκρατική' ΕΣΣΔ....
Το παραδέχομαι...ωραία φωτό σου έστειλε ο ινστρούχτορας.
Αν τώρα εγώ ή κάποιος άλλος βάλω μια φωτό από την περίοδο της χούντας ή του Μεταξά με δύο χαρούμενα προσωπάκια, συνεπάγεται ότι ήταν καλό το καθεστώς? -
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Από την άλλη αν εκφραστώ εγώ, θα εμφανιστεί ο γιαγκούλας θα αρχίσει το τροπάριο και θα με υποχρεώσει σε τουμπεκί ψιλοκοκό...Δεν βλέπω πάντως να σου απαγορεύει κανείς να εκφράσεις τις απόψεις σου, ούτε και σε κανέναν άλλον.
Το παραδέχομαι...ωραία φωτό σου έστειλε ο ινστρούχτορας:
Το ξέρεις ότι μιλάς σε άνθρωπο που τα έζησε ο ίδιος εκεί, ε;
-
Το παραδέχομαι...ωραία φωτό σου έστειλε ο ινστρούχτορας:
Το ξέρεις ότι μιλάς σε άνθρωπο που τα έζησε ο ίδιος εκεί, ε;
Κάπου πίσω στη φωτογραφία ανάμεσα στο κόσμο είμαι και εγώ ξετσίπωτος ... (πλάκα)
-
02.10.2017, Barcelona
-
**Εθνική υπερηφάνεια: Η ισπανική El Pais χρησιμοποιεί τη λέξη KOLOTUMBA «που έκανε παγκοσμίως γνωστή ο Τσίπρας» Με αφορμή την Καταλονία... **
http://www.lifo.gr/articles/mikropragmata/163845
Αφού εξηγεί τι είναι η kolotumba και πώς την έκανε παγκοσμίως γνωστή ο Αλέξης Τσίπρας, η El Pais τονίζει πως αξιωματούχοι των Βρυξελλών μιλούν τώρα για Καταλονική kolotumba.Και στις δύο περιπτώσεις ο παρανομαστής ήταν κοινός. Είδαν κατάματα το χάος.....
-
Οι Καταλανοί αυτονομιστές έχουν λάθος από όπου και αν το πιάσεις. Θέλουν ανεξαρτησία επειδή είναι πλούσιο κρατίδιο και δεν γουστάρουν να πληρώνουν τους φόρους που τους αναλογούν στην Κεντρική Κυβέρνηση! Με άλλα λόγια είναι παρτάκιδες! Ξεχνούν όμως ότι αυτή η ευημερία οφείλεται στο ότι είναι μέρος της Ισπανίας, άρα της Ε.Ε. και απολαμβάνουν την προστασία της Μαδρίτης. Επίσης είναι παράνομο και αντισυνταγματικό να αποσχιστούν.
Η περίπτωση της Ελλάδας είναι πολύ διαφορετική. Το μόνο κοινό είναι η ίδια η κωλοτούμπα.
Σχολιασμός άλλων χωρών (πολιτική κυρίως) [Διάσπαση]