-
Αυτό αφορά την περίπτωση που έχουν καταφέρει να βάλουν μπρος και θέλουν να κλέψουν όλο το αμάξι. Αλλά έτσι και αλλιώς το immobilizer που υπάρχει πλέον σε όλα τα αμάξι κόβει την παροχή της βενζίνης χωρίς το σωστό κλειδί, και πιστεύω ότι αποκλείει τους 'ερασιτέχνες' σε μεγάλο βαθμό. Νομίζω ότι είχα διαβάσει και για περιπτώσεις που σήκωσαν (πολυτελές) αμάξι με γερανό και το πήραν όπως ήταν.
Αν ο συναγερμός σε ειδοποιήσει για μερικούς που θέλουν να αφαιρέσουν αξεσουάρ/πολύτιμα αντικείμενα τι θα κάνεις? Αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου (δε ξερεις σε τι κατάσταση είναι ο άλλος ή τί μπορεί να έχει πάνω του)? Για μένα όχι.
Τώρα γενικά δε λέω ότι είναι κακό να έχεις έναν συναγερμό. Και εγώ έχω (δώρο αντιπροσωπείας, αλλά είναι βασικό μοντέλο σχετικά καλής εταιρίας). Απλά δεν είναι πάνακεια, όπως μερικές φορές παρουσιάζεται, ούτε πιστεύω ότι αξίζει να δώσεις υπερβολικά χρήματα για αυτόν.
-
Καλησπέρα,
επανέρχομαι με μια παλαιότερη ερώτηση. Ξέρει κανείς από εμπειρία να αναφέρει μερικά λόγια για τους λεγόμενους gsp trackers? Οχι απλά συναγερμός αλλά εντοπισμός μέσω πλατφόρμας-sms-κλήσης για οποιαδήποτε παραβίαση του αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
...
Αν ο συναγερμός σε ειδοποιήσει για μερικούς που θέλουν να αφαιρέσουν αξεσουάρ/πολύτιμα αντικείμενα τι θα κάνεις? Αξίζει να ρισκάρεις τη ζωή σου (δε ξερεις σε τι κατάσταση είναι ο άλλος ή τί μπορεί να έχει πάνω του)? Για μένα όχι.
...Σόρυ αλλά θα είμαι λίγο καυστικός...
Θεωρώ εντελώς ανισόρροπο στο Ελλαδιστάν του 2014 να μένουν μέσα στο αυτοκίνητο πολύτιμα αντικείμενα ή να έχουν τοποθετηθεί ακριβά αξεσουάρ π.χ. ηχοσύστημα, οθόνες, τηλεοράσεις κλπ...
Νομίζω ότι από μόνο του ένα τέτοιο αυτοκίνητο αποτελεί πρόκληση, ασχέτως συναγερμών ή ασφαλιστηρίων οπότε αργά ή γρήγορα θα βανδαλιστεί και θα του κάνουν και μεγάλη ζημιά.Επειδή έχω δει πολλές φορές αυτοκίνητα που τα έχουν παραβιάσει και τους έχουν κάνει πολλές ζημιές, η ασφαλιστική μπορεί να αποζημίωσε τις ζημιές ως ένα ποσό, αλλά τα αυτοκίνητα έμειναν με σοβαρά κουσούρια, επειδή τα συνεργεία δεν έκαναν και ιδιαίτερα ποιοτικές εργασίες.
Οπότε για μένα προέχει η λέξη πρόληψη, ώστε το αυτοκίνητο να μην φωνάζει από μόνο του τα αρπακτικά...
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Σόρυ αλλά θα είμαι λίγο καυστικός...
Θεωρώ εντελώς ανισόρροπο στο Ελλαδιστάν του 2014 να μένουν μέσα στο αυτοκίνητο πολύτιμα αντικείμενα ή να έχουν τοποθετηθεί ακριβά αξεσουάρ π.χ. ηχοσύστημα, οθόνες, τηλεοράσεις κλπ...
Νομίζω ότι από μόνο του ένα τέτοιο αυτοκίνητο αποτελεί πρόκληση, ασχέτως συναγερμών ή ασφαλιστηρίων οπότε αργά ή γρήγορα θα βανδαλιστεί και θα του κάνουν και μεγάλη ζημιά.πες τα χρυσοστομε, κοιτα στα παρκαρισμενα αυτοκινητα και θα δεις μεσα μπουφαν, τσαντες κτλ, υστερα φταιει αυτος που το ανοιξε, για να μην παρεξηγηθω, βεβαια και φταιει ο κλεφτης αλλα περισσοτερο απο αυτον ο ιδιοκτητης που τον προκαλει.
-
Νομίζω ότι είστε υπερβολικοί, δεν μπορεί να απολογούμαστε γιατί έχουμε κάτι μέσα στο αμάξι και όχι αυτός που το κλέβει!!
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
...δεν μπορεί να απολογούμαστε γιατί έχουμε κάτι μέσα στο αμάξι και όχι αυτός που το κλέβει!!ναι μεν αλλά... ο συνετός ιδιοκτήτης οφείλει να προλαμβάνει
-
Ο χρήστης kospapad έγραψε:
Νομίζω ότι είστε υπερβολικοί, δεν μπορεί να απολογούμαστε γιατί έχουμε κάτι μέσα στο αμάξι και όχι αυτός που το κλέβει!!αν θελεις μπορεις να αφηνεις και 2 πενηνταρικα πανω στο ταμπλο, σε καλο ομως σημειο για να φαινονται απο παντου.
-
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
Σόρυ αλλά θα είμαι λίγο καυστικός...
Νομίζω ότι από μόνο του ένα τέτοιο αυτοκίνητο αποτελεί πρόκληση, ασχέτως συναγερμών ή ασφαλιστηρίων οπότε αργά ή γρήγορα θα βανδαλιστεί και θα του κάνουν και μεγάλη ζημιά.πες τα χρυσοστομε, κοιτα στα παρκαρισμενα αυτοκινητα και θα δεις μεσα μπουφαν, τσαντες κτλ, υστερα φταιει αυτος που το ανοιξε, για να μην παρεξηγηθω, βεβαια και φταιει ο κλεφτης αλλα περισσοτερο απο αυτον ο ιδιοκτητης που τον προκαλει.
Σαν τα ξέκωλα που κυκλοφορούν κορδωμένες κουνιστές και μετά φταίνε οι βιαστές.
Πατέντα που έχω κάνει και μπορεί οποιοσδήποτε με ελάχιστο κόστος: Πάς σε κάποιον ηλεκτρολόγο-ηλεκτρονικό και σου τραβάει ένα καλώδιο από το ρελέ ή την ασφάλεια της αντλίας βενζίνης ή ακόμα και από την ίδια την αντλία που βρίσκεται συνήθως κάτω από τα πίσω καθίσματα. Από εκεί και πέρα βάζεις ένα καλοκρυμένο διακόπτη και καθάρισες.Επίσις αντί για διακόπτη βάνεις ένα θηλυκό βύσμα
σε ορατό σημείο μια που δε ξέρει κανείς τι είναι έχοντας συνδεμένα τα παραπάνω που έγραψα και απλά εσύ έχεις το αρσενικό βύσμα
βραχυκυκλωμένο. Έτσι απλά.
-
Κωστα δεν λεμε να σου παρουν το αυτοκινητο ολο, αλλα να να το διαρρηξηξουν για καποια αντικειμενα αξιας που μπορει να εχεις μεσα και τις αναλογες ζημιες που μπορουν να γινουν κατα την πραξη αυτη.
-
Διαβασα πολύ προσεκτικά τις απαντήσεις όλων σας. Λίγο πολύ όλοι έχετε δίκιο σε αυτά που λέτε. Η αποψη μου πάντως είναι πως ακόμα και αν έχει κάποιος συμβόλαιο μερικής κλοπής, καλό θα είναι να έχει και έναν συναγερμό επιπρόσθετα.
Σίγουρα - από τη στιγμή που μπορούμε να προφυλάξουμε κάποια πράγματα - ας το κάνουμε. Πχ μην αφήνουμε τσάντα λάπτοπ μπροστά στα καθίσματα, αλλά πίσω στο πορτμπαγκάζ ώστε να μην φαίνεται. Εγώ δεν έχω ακριβά πράγματα πάνω στο αμάξι (πχ ραδιο/cd, ηχεία κλπ). Αλλά όπως λέτε κι εσείς αν θέλει να σου πάρει κάτι, μέχρι και τους υαλοκαθαριστήρες μπορεί να σου πάρει (έλεος..).
Αυτό πάντως με το Starter killer ενδιαφέρον φαίνεται, αν και κοστίζει... Οπότε θα κινηθώ σε κάτι πιο απλό/οικονομικό (λαμπάκι χριστουγεννιάτικου δέντρου, ίσα να φαίνεται ότι έχω συναγερμό)! Πλάκα κάνω φυσικά.
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Αυτό πάντως με το Starter killer ενδιαφέρον φαίνεται, αν και κοστίζει... Οπότε θα κινηθώ σε κάτι πιο απλό/οικονομικό (λαμπάκι χριστουγεννιάτικου δέντρου, ίσα να φαίνεται ότι έχω συναγερμό)! Πλάκα κάνω φυσικά.
Μην το γελάς καθόλου...
http://www.ebay.fr/itm/Car-Alarm-Dummy- ... 1c2f51ddd6 -
Ενδιαφέρον γκατζετάκι...
-
Καλησπέρα,
έχω παραγγείλει ένα Toyota Yaris D-4D και το δίλημμά μου είναι αν πρέπει ή όχι να βάλω συναγερμό. Να ξεκαθαρίσω πως αναφέρομαι στον συναγερμό της αντιπροσωπείας (αυτόν που 'εγκρίνει' η Toyota) καθώς δεν υπάρχει εργοστασιακός συναγερμός.
Μετά από πολύ ψάξιμο κατέληξα στα παρακάτω:ΥΠΕΡ:
• Ο συναγερμός μπορεί να λειτουργήσει αποτρεπτικά σε κάποιον επίδοξο κλέφτη καθώς θα σκεφτεί να χτυπήσει κάποιο άλλο αμάξι που δεν έχει συναγερμό για να μην το ρισκάρει.
• Ο συναγερμός μπορεί να προειδοποιήσει αν σε χτυπήσει κάποιος και ίσως έχεις κάποια ελπίδα να προλάβεις να δεις (εσύ ή κάποιος άλλος) αυτόν που σε χτύπησε.
• Θα μειώσει τον χρόνο του επίδοξου ληστή ο οποίος πιθανότατα θα τρομάξει και δεν θα θελήσει να ασχοληθεί με radio/cd/mp3/ηχεία κλπΚΑΤΑ:
• Υπάρχει κάποιος λόγος που ο συναγερμός δεν μπαίνει εργοστασιακός, η τροποποίηση που γίνεται στην πλεξούδα είναι πολύ πιθανό να έχεις ως αποτέλεσμα ηλεκτρικά προβλήματα. Για την ακρίβεια τα προβλήματα που εμφανίζονται σε συναγερμούς είναι άπειρα και σε όσους ρώτησα δεν υπήρχε ούτε ένας που να μην του εμφάνισε πρόβλημα ο συναγερμός.Παρακαλώ θερμά γράψτε μου τις δικές σας εμπειρίες (θα προτιμούσα να μην μου μεταφέρετε εμπειρίες άλλων αλλά μόνο τις προσωπικές σας) και φυσικά την άποψή σας για το αν τα υπέρ κερδίζουν τα πιθανά προβλήματα που θα εμφανιστούν.
υγ. όσοι βαριέστε να γράψετε ρίξτε μια ψήφο που είναι εύκολο και γρήγορο!
Ευχαριστώ πολύ
Δυο thread για συναγερμό είναι υπερβολή. Συγχωνεύτηκε με το http://www.4tforum.gr/phpBB3/viewtopic.php?f=6&t=53366 [mod] -
Μη μου βάζετε ιδέες
-
δεν βοηθα πουθενα ο συναγερμος, αλλιως θα το ειχε προβλέψει η εταιρια ΤΟΥΟΤΑ. Οπότε μην καταστρεφεις το αυτοκινητό σου. Στους 4Τ είχαν δημοσιεύσεις όπου δεν προσφερει πουθενα, μόνο το immobiliser ό,τι κάνει! Κανε ασφαλεια ολικής μερικής κλοπής, το μόνο που αξίζει
το μονο του καλό είναι ότι βαραει όταν σε τρακάρουν αλλά πως θα ξεχωρίσεις τον δικό σου που όλοι εχουν τον ίδιο περίπου ήχο. Εμένα το δικό μου το εχω δεκα χρόναι και δεν ξεχωρίζω τον ήχο. Άρα για μενα υπεράχρηστος, μόνο ότι μου ανεβαζει τα παράθυρα όταν κλειδωνω το αυτοκίνητο αλλα και αυτο το χρυσοπληρωσα με πλακετας. Εχω ΤΟΥΟΤΑ Rav4 MKII της φωτο -
6 χρονια το αυτοκινητο το ειχα σε κατασταση βιτρινας,με πολλα extra μεσα,ενα βραδυ καποια πρεζονια ενω το αμαξι το παρκαρω παντα στην πυλωτη,εσπασαν το αμαξι του συνοδηγου για να βγαλουν την οθονη που ειχα μεσα,δεν ειχα συναγερμο,εχω μεικτη ασφαλεια (ολικη κ μερικη κλοπη δλδ),για να βγαλουν την οθονη επειδη ηταν κατσαπλιαδες μου ξυλωσαν και τα χειριστηρια του κλιματισμου που βρισκονται απο κατω κοβωντας τα καλωδια του clima...με λιγα λογια αν ειχα συναγερμο δεν θα καθονταν τοση ωρα για να κανουν τετοια ζημια. Απο τοτε εχω βαλει εναν καλο συναγερμο κ συνεχιζω να εχω την μεικτη ασφαλεια...Τον συναγερμο τον εβαλα μονο αποτρεπτικα για τους ερασιτεχνες...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένας συναγερμός είναι άχρηστος.
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένας συναγερμός αποτρέπει στο μέγιστο δυνατό από τις κακόβουλες επιθέσεις ;
Περιστατικά που έχουν 'ξεσκίσει' αυτοκίνητα που δεν είχαν συναγερμούς είναι εκατοντάδες χιλιάδες και είναι καθημερινά τα κρούσματα.
Μόλις προχθές γείτονας μου με SMART χωρίς συναγερμό του το άνοιξαν έξω από το σπίτι και το 'ξέσκισαν'. Μέχρι και το τιμόνι ξήλωσαν.Αναρωτιέμαι. Αυτοί που θεωρούν το συναγερμό άχρηστο, κλειδώνουν το αυτοκίνητό τους ή το αφήνουν ξεκλείδωτο;
Κανονικά δεν πρέπει να το κλειδώνουν. Γιατί να το κλειδώνουν;
-
Απορω...στο 2015 (κοντα) ζουμε η στο 1990?
- Αναφέρθηκε οτι οι συναγερμοί είναι υπεραχρηστοι....δεν μπαινω στον κοπο να το σχολιασω.
- Αναφέρθηκε οτι δεν ξεχωριζει καποιος ποιο είναι το αμάξι του απο τον ηχο.....συναγερμός με τηλεειδοποιηση μήπως;!
- Αναφέρθηκε σαν μονη χρησιμότητα το ανέβασμα παραθύρων...με σβηστή αρα μηχανή...και μετα αναρωτιούνται κάποιοι γιατί 'δεν κρατανε οι μπαταρίες όπως παλιά'.
Τι να πω....Ζητω το Κολοκοτρονίτσι.... Εμπρός...πίσω!
Στάλθηκε από το LG 4X HD μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω αυτούς που ισχυρίζονται ότι ένας συναγερμός είναι άχρηστος.
Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι ένας συναγερμός αποτρέπει στο μέγιστο δυνατό από τις κακόβουλες επιθέσεις ;
Περιστατικά που έχουν 'ξεσκίσει' αυτοκίνητα που δεν είχαν συναγερμούς είναι εκατοντάδες χιλιάδες και είναι καθημερινά τα κρούσματα.
Μόλις προχθές γείτονας μου με SMART χωρίς συναγερμό του το άνοιξαν έξω από το σπίτι και το 'ξέσκισαν'. Μέχρι και το τιμόνι ξήλωσαν.Αναρωτιέμαι. Αυτοί που θεωρούν το συναγερμό άχρηστο, κλειδώνουν το αυτοκίνητό τους ή το αφήνουν ξεκλείδωτο;
Κανονικά δεν πρέπει να το κλειδώνουν. Γιατί να το κλειδώνουν;
Σωστά, συμφωνώ απολυτα! Από τη στιγμή που ακόμα κι αν έχεις συναγερμό, οι επιτήδειοι θα βρουν τρόπο να σου ανοίξουν το αμάξι, ποιος ο λόγος να το κλειδώσεις;
Νομίζω πως πρέπει να συζητάμε το κατά πόσο αποτελεσματικός είναι ένας συναγερμός (ανάλογα και το είδος του) και όχι το αν είναι αποτελεσματικός ή άχρηστος. Γνώμη μου είναι ότι ΔΕΝ χωράει αμφιβολία, πως ένας συναγερμός είναι ένα 'συν' στην προστασία του αυτοκινήτου μας.
-
Τι εννοείς με τι λέξη 'αποτελεσματικός';
Θέλω να πιστεύω ότι δεν εννοείς, πως περιμένεις από έναν συναγερμό να κρατά και ένα ρόπαλο και μόλις πλησιάσει κάποιος το αυτοκίνητο να αρχίσει να τον βαρά...
Συναγερμός