-
Η αλήθεια είναι πως για το θέμα των συναγερμών είμαι 100% άσχετος
δεν γνωρίζω ποιες μάρκες είναι καλές κακές, γνωστές άγνωστες....
τι να προτιμήσω τι να προσέξω κλπ..οπότε ακούω συμβουλές με προσοχή !
-
Θα θελα και γω συμβουλες για αγορα συναγερμου.
Μπατζετ εκει στα 130-160 €Να εχει τα βασικα και να μπορω να ρυθμισω πχ να κλεινουν τα ανοιχτα παραθυρα οταν το ενεργοποιω,η να κλειδωνουν οι πορτες μετα τα 10κλμ.
-
Καλημέρα σε όλους,
Έχει κανείς στα υπόψιν πως δουλεύει το gps tracker?
Για παράδειγμα έχω βρεί αυτό http://www.ebay.com/itm/Car-Vehicle-GPRS-GSM-SMS-GPS-Tracker-Tracking-System-Device-TK103A-With-Alarm-/111130534267?pt=US_Tracking_Devices&hash=item19dfe5617b το οποίο δεν καταλαβαίνω αν λειτουργεί και σαν συναγερμός πέρα από το σύστημα παρακολούθησης του. Η τιμή μου φαίνεται πολύ γελοία δηλαδή για να έχεις συνδυασμό και των 2 (συναγερμός-gps),αν και βλέπω ότι υπάρχουν πολλές μάρκες που κυμαίνονται στα ίδια οικονομικά μεγέθη.
Είναι αποτελσματικά? Η χρέωση των μηνυμάτων είναι απλή και σου τρώει από τα μηνύματα του συμβολαίου σου(εννοώ την περίπτωση που δεν θέλεις να πάρεισ άλλη κάρτα και να την φορτώσεις για την αποφυγή του δεύτερου κινητού)?Εχει κανείς εγκατεστημένο σε κάποιο όχημα κάτι αντίστοιχο να με ενημερώσει?
Ευχαριστώ
Το ερώτημα σου μεταφέρθηκε στο σωστό θέμα [MOD] -
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για συναγερμούς αυτοκίνητων επειδή σκέφτομαι να βάλω. Ψάχνοντας βρήκα πολλά είδη συναγερμών, όπως τύπου αντικλεπτικού μπαστουνιού για το τιμόνι, αντικλεπτικό χειροφρενου κλπ.
Αυτά πως δουλεύουν; Ενεργοποιούν ήχο όταν πχ κάποιος τρίτος λύσει το χειρόφρενο;Βασικά θα ήθελα κάτι που να αποτρέπει κάποιον να ανοίξει το αυτοκίνητο. Γιατί οκ το αυτοκίνητο μπορεί να μην το πάρει, αλλά αν το διαρρήξει μπορεί να αποσπάσει διάφορα εξαρτήματα, προσωπικά έγγραφα κλπ. Θέλω κάτι σχετικά οικονομικό, ή πιο σωστά 'να αξίζει τα λεφτά του'.
Τι μου προτείνετε; -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Καλησπέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποια πράγματα για συναγερμούς αυτοκίνητων επειδή σκέφτομαι να βάλω. Ψάχνοντας βρήκα πολλά είδη συναγερμών, όπως τύπου αντικλεπτικού μπαστουνιού για το τιμόνι, αντικλεπτικό χειροφρενου κλπ.
Αυτά πως δουλεύουν; Ενεργοποιούν ήχο όταν πχ κάποιος τρίτος λύσει το χειρόφρενο;Βασικά θα ήθελα κάτι που να αποτρέπει κάποιον να ανοίξει το αυτοκίνητο. Γιατί οκ το αυτοκίνητο μπορεί να μην το πάρει, αλλά αν το διαρρήξει μπορεί να αποσπάσει διάφορα εξαρτήματα, προσωπικά έγγραφα κλπ. Θέλω κάτι σχετικά οικονομικό, ή πιο σωστά 'να αξίζει τα λεφτά του'.
Τι μου προτείνετε;μερικη κλοπη και δεν αφηνουμε αντικειμενα αξιας στο αυτοκινητο.
-
Μερική προστασία από κλοπή θες να πεις προφανώς ε;
Ναι έχεις δίκιο, απλώς όπως και να το κάνεις, κάπου θα σταματήσεις έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο προσωπικά έγγραφα κλπ. Πχ αν πας στη δουλειά σου κλπ. Όλο και κάτι μπορεί να αφήσεις μέσα... Και έπειτα, έστω το ραδιο/cd, τα ηχεία και κανά 2-3 ακόμα εξαρτήματα να σου πάρουν, είναι απώλεια και αυτό τη δεδομένη στιγμή με αυτή την κρίση. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Μερική προστασία από κλοπή θες να πεις προφανώς ε;
Ναι έχεις δίκιο, απλώς όπως και να το κάνεις, κάπου θα σταματήσεις έχοντας μέσα στο αυτοκίνητο προσωπικά έγγραφα κλπ. Πχ αν πας στη δουλειά σου κλπ. Όλο και κάτι μπορεί να αφήσεις μέσα... Και έπειτα, έστω το ραδιο/cd, τα ηχεία και κανά 2-3 ακόμα εξαρτήματα να σου πάρουν, είναι απώλεια και αυτό τη δεδομένη στιγμή με αυτή την κρίση.προστασια μερικης κλοπης, αντικαθηστα ολα τα εξαρτηματα του αυτοκινητου με γνησια και καινουργια χωρις να σου αφαιρει καποιο ποσοστο λογο παλαιοτητας και καποια αξεσουαρ οπως κασετοφωνο κτλ με καποιο μεγιστο ποσο που γραφει στο συνβολαιο.
πιστευω αυτη ειναι η καλυτερη λυση, γιατι οτι αντικλεπτικο και να βαλεις παραβιαζεται. -
Χμμ ευχαριστώ, θα το κοιτάξω.
-
Η μερική κλοπή θέλει μελέτη και καλό ψάξιμο στις ασφαλιστικές.
Στο συμβόλαιο θα πρέπει να γίνεται αναφορά τι εξοπλισμό καλύπτει και μέχρι ποιο ποσό. Ωστόσο η αύξηση του ασφαλίστρου μπορεί τελικά να κάνει ασύμφορη την μερική κλοπή.
Π.χ. αν κάποιος δίνει το χρόνο ασφάλιστρο 500euro για μερική κλοπή για να μην του κλέψουν το JVC αξίας 150euro, μάλλον δεν είναι και πολύ νορμάλ...Διαβάζω για παράδειγμα στην Allianz
Σε περίπτωση κλοπής εξαρτημάτων του ασφαλισμένου αυτοκινήτου σας, σας καταβάλλουμε αποζημίωση μέχρι την τρέχουσα εμπορική τους αξία. Ειδικότερα, για την κλοπή συστημάτων ήχου – εικόνας και συσκευών τηλεπικοινωνίας, η συνολική καταβαλλόμενη αξία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 ευρώ, εκτός εάν αφορά σε συστήματα εργοστασιακού εξοπλισμού, οπότε σας καταβάλλουμε αποζημίωση μέχρι την τρέχουσα εμπορική τους αξία. Επίσης, σε περίπτωση ζημιών που θα προκληθούν στο αυτοκίνητό σας κατά την προσπάθεια αφαίρεσης εξαρτημάτων του, σας καταβάλλουμε αποζημίωση με ανώτατο ποσό την τρέχουσα εμπορική τους αξία.
Που σημαίνει ότι τα εργοστασιακά τα καλύπτουν όσο την τρέχουσα εμπορική αξία, το after market μέχρι και 500euro...
Ευτυχώς που καλύπτουν τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν π.χ. κάποιο τζάμι, ζημιές στην κονσόλα κλπ... Ωστόσο θα πρέπει να 'βεβαιωθεί' με κάποιο τρόπο (π.χ. αστυνομία) ότι το αυτοκίνητο ληστεύτηκε...Θέλει ψάξιμο γιατί μπορεί τελικά να είναι πεταμένα χρήματα.
Προσωπικά θεωρώ πρώτο βήμα πριν από όλα αυτά, τοποθέτηση κανονικού συναγερμού.
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Η μερική κλοπή θέλει μελέτη και καλό ψάξιμο στις ασφαλιστικές.
Στο συμβόλαιο θα πρέπει να γίνεται αναφορά τι εξοπλισμό καλύπτει και μέχρι ποιο ποσό. Ωστόσο η αύξηση του ασφαλίστρου μπορεί τελικά να κάνει ασύμφορη την μερική κλοπή.
Π.χ. αν κάποιος δίνει το χρόνο ασφάλιστρο 500euro για μερική κλοπή για να μην του κλέψουν το JVC αξίας 150euro, μάλλον δεν είναι και πολύ νορμάλ...Διαβάζω για παράδειγμα στην Allianz
Σε περίπτωση κλοπής εξαρτημάτων του ασφαλισμένου αυτοκινήτου σας, σας καταβάλλουμε αποζημίωση μέχρι την τρέχουσα εμπορική τους αξία. Ειδικότερα, για την κλοπή συστημάτων ήχου – εικόνας και συσκευών τηλεπικοινωνίας, η συνολική καταβαλλόμενη αξία δεν μπορεί να υπερβαίνει τα 500 ευρώ, εκτός εάν αφορά σε συστήματα εργοστασιακού εξοπλισμού, οπότε σας καταβάλλουμε αποζημίωση μέχρι την τρέχουσα εμπορική τους αξία. Επίσης, σε περίπτωση ζημιών που θα προκληθούν στο αυτοκίνητό σας κατά την προσπάθεια αφαίρεσης εξαρτημάτων του, σας καταβάλλουμε αποζημίωση με ανώτατο ποσό την τρέχουσα εμπορική τους αξία.
Που σημαίνει ότι τα εργοστασιακά τα καλύπτουν όσο την τρέχουσα εμπορική αξία, το after market μέχρι και 500euro...
Ευτυχώς που καλύπτουν τις ζημιές που μπορεί να προκληθούν π.χ. κάποιο τζάμι, ζημιές στην κονσόλα κλπ... Ωστόσο θα πρέπει να 'βεβαιωθεί' με κάποιο τρόπο (π.χ. αστυνομία) ότι το αυτοκίνητο ληστεύτηκε...Θέλει ψάξιμο γιατί μπορεί τελικά να είναι πεταμένα χρήματα.
Προσωπικά θεωρώ πρώτο βήμα πριν από όλα αυτά, τοποθέτηση κανονικού συναγερμού.
Αυτό είναι το θέμα!! Αν συμβεί τρέχα γύρευε να αποδείξεις ότι όντως επρόκειτο για κλοπή! Και ναι έτσι όπως το θέτεις, ίσως τελικά δεν αξίζει η επιλογή της προστασίας μερικής κλοπής.
Από τοποθέτηση συναγερμού, έχεις να μου προτείνεις κάτι; Αν όχι κάτι συγκεκριμένο, κάποιο είδος συναγερμού.. Γιατί βλέπω κυκλοφορούν διάφορα είδη αντικλεπτικών και συναγερμών στην αγορά...
-
Νομίζω ότι η μερική κλοπή αξίζει όταν κάποιος έχει ψάξει πολύ καλά τα 'ψηλά γράμματα' των ασφαλιστηρίων και εφόσον τον καλύπτουν αυτά που γράφει τότε ας την κάνει.
Από συναγερμό θα πρότεινα κάποιον καλό με τηλεειδοποίηση, να προσφέρει καλή εμβέλεια (1 με 2 χιλιόμετρα!) και να παρέχει και κάποιες λειτουργίες που θα μειώνουν το άγχος ή π.χ. αυτόματο κλείσιμο παραθύρων ή να 'σταματούν' κάποια κλοπή π.χ. Starter killer
Θεωρώ σημαντικό να έχει προβλεφθεί η προμήθεια δύο πληκτρολογίων με οθόνη (για καλό και για κακό)...
Από μάρκες δεν ξέρω και πολλά , γιατί εμπιστεύομαι ένα καλό μαγαζί που ο ιδιοκτήτης του μου κάνει πάντα καλές δουλειές και με προσέχει...
Αν μένεις Αθήνα μπορώ με PM να σου στείλω link...
-
λογο του οτι πολλες παπατζες θα ακουσουμε εδω, εχετε δει ποτε αυτοκινητο μετα απο διαρρηξη? κανει μπαμ ακομα σε ασχετο οτι εχει παραβιαστει, το οτι θα πρεπει να φωναξεις την αστυνοια και να κανεις μηνυση κατ αγνωστων ειναι αυτονοητο, πριν 10 μηνες παραβιασαν μιανου γειτονα μου και το τελικο ποσο αποζιμιωσης εφτασε τα 1600 ευρω και ολα αυτα με μια επιβαρυνση 90 ευρω τον χρονο.
τροπος για να μην σου κλεψουν το αυτοκινητο δεν υπαρχει το θεμα ειναι το μετα. -
Έχουμε δει αυτοκίνητο μετά από διάρρηξη. Το δικό μας... και όχι του γείτονα...
-
και δεν φαινοταν οτι ειχε παραβιαστει?
-
Ο χρήστης Storm έγραψε:
Νομίζω ότι η μερική κλοπή αξίζει όταν κάποιος έχει ψάξει πολύ καλά τα 'ψηλά γράμματα' των ασφαλιστηρίων και εφόσον τον καλύπτουν αυτά που γράφει τότε ας την κάνει.Από συναγερμό θα πρότεινα κάποιον καλό με τηλεειδοποίηση, να προσφέρει καλή εμβέλεια (1 με 2 χιλιόμετρα!) και να παρέχει και κάποιες λειτουργίες που θα μειώνουν το άγχος ή π.χ. αυτόματο κλείσιμο παραθύρων ή να 'σταματούν' κάποια κλοπή π.χ. Starter killer
Θεωρώ σημαντικό να έχει προβλεφθεί η προμήθεια δύο πληκτρολογίων με οθόνη (για καλό και για κακό)...
Από μάρκες δεν ξέρω και πολλά , γιατί εμπιστεύομαι ένα καλό μαγαζί που ο ιδιοκτήτης του μου κάνει πάντα καλές δουλειές και με προσέχει...
Χμ, είμαι καμιά 500αριά km μακριά.. ευχαριστώ πάντως για την προθυμία!
Ενδιαφέρον.. και πόσο περίπου κοστίζουν αυτού του είδους οι συναγερμοί;
Θα το ψάξω... -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
λογο του οτι πολλες παπατζες θα ακουσουμε εδω, εχετε δει ποτε αυτοκινητο μετα απο διαρρηξη? κανει μπαμ ακομα σε ασχετο οτι εχει παραβιαστει, το οτι θα πρεπει να φωναξεις την αστυνοια και να κανεις μηνυση κατ αγνωστων ειναι αυτονοητο, πριν 10 μηνες παραβιασαν μιανου γειτονα μου και το τελικο ποσο αποζιμιωσης εφτασε τα 1600 ευρω και ολα αυτα με μια επιβαρυνση 90 ευρω τον χρονο.
τροπος για να μην σου κλεψουν το αυτοκινητο δεν υπαρχει το θεμα ειναι το μετα.Ωραία, οπότε αν γνωρίζω να παραβιάζω ΙΧ, παραβιάζω το δικό μου, 'κλέβω' μερικά εξαρτήματα και ότι άλλο βρω μέσα και ειδοποιώ την αστυνομία και την ασφαλιστική για να μου αντικαταστήσουν τα κλεμμένα με καινούργια.
Πέρα απ' τη πλάκα, δεν γνωρίζω φίλε μου πως δουλεύουν οι ασφαλιστικές αυτές, απλώς και μόνο που τρέχεις με μηνύσεις και μπορει να πέσεις σε γραφειοκρατία, είναι λιγάκι ένα θέμα. Αλλά θα μου πεις, δε γινεται και αλλιώς.
Όσο για το τελευταίο που λες, συμφωνώ, αλλά δεν είναι και άσχημο να έχουμε και ενα επιπλέον 'τείχος προστασίας' προκειμένου να αποφευχθεί ενδεχόμενο γεγονός κλοπής... -
Ο χρήστης Ηλιας Α έγραψε:
και δεν φαινοταν οτι ειχε παραβιαστει?Εσύ τι λες; Σπασμένο παράθυρο, πήραν ένα φτηνό ηχοσύστημα και μου έσπασαν και το ντουλαπάκι του συναγερμού.
Η ασφαλιστική; Ούτε το τζάμι του οδηγού δεν μου αποζημίωσε και είχα και 'θραύση κρυστάλλων'.
Η αστυνομία; Δεν ξέρω καν αν ήρθε. Περίμενα δύο ώρες και κανείς δεν εμφανίσθηκε.Γιατί όμως μου το έσπασαν;
- Γιατί δεν πίστευα ότι θα μου το παραβιάσουν.
- Γιατί μου ήταν άγνωστη λέξη η 'πρόληψη'
- Γιατί δεν είχα συναγερμό.
- Γιατί τα κλεφτρόνια/πρεζόνια θα χτυπήσουν πρώτα το ποιο εύκολο 'θύμα'. Δηλαδή το δικό μου, όταν όλα τα υπόλοιπα ήταν με συναγερμό στο δρόμο.
Οπότε μετά το μάθημα που πήρα, για μένα ο συναγερμός είναι 'στάνταρ αξεσουάρ' στο αυτοκίνητο και από εκεί και πέρα τα υπόλοιπα έπονται...
-
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Νομίζω ότι η μερική κλοπή αξίζει όταν κάποιος έχει ψάξει πολύ καλά τα 'ψηλά γράμματα' των ασφαλιστηρίων και εφόσον τον καλύπτουν αυτά που γράφει τότε ας την κάνει.
Από συναγερμό θα πρότεινα κάποιον καλό με τηλεειδοποίηση, να προσφέρει καλή εμβέλεια (1 με 2 χιλιόμετρα!) και να παρέχει και κάποιες λειτουργίες που θα μειώνουν το άγχος ή π.χ. αυτόματο κλείσιμο παραθύρων ή να 'σταματούν' κάποια κλοπή π.χ. Starter killer
Χμ, είμαι καμιά 500αριά km μακριά.. ευχαριστώ πάντως για την προθυμία!
Ενδιαφέρον.. και πόσο περίπου κοστίζουν αυτού του είδους οι συναγερμοί;
Θα το ψάξω...300euro-350euro...
Πάντως θα ήθελα να είχα και στο δικό μου ένα τέτοιο συναγερμό. Θα με βόλευε πάρα πολύ.
Δυστυχώς όμως είχε από την αρχή έναν τυπικό συναγερμό της GEMINI και δεν μπήκα ποτέ στη διαδικασία να τον αλλάξω. -
Ο χρήστης vasil έγραψε:
Τι μου προτείνετε;Δεν υπάρχει συναγερμός που να κάνει αυτά που θέλεις!
Τι σε κάνει να πιστεύείς ότι ένας συναγερμός θα αποτρέψει ένα πρεζόνι να σπάσει ένα τζάμι και να πάρει ότι βρεις μπροστά του περισσότερο από ένα λαμπάκι που αναβοσβήνει (που βρίσκεις στο ebay με 2Ε)?Για τον ερασιτέχνη κλέφτη, ένα λαμπάκι τον αποθαρρύνει όσο και ο κανονικός συναγερμός. Για τον 'επαγγελματία' ό,τι και να βάλεις θα στο παραβιάσει σε χρόνο dt. Με τηλεειδοποιήσεις δεν θα έμπλεκα... Έστω ότι βλέπεις ότι σου κλέβουν το αμάξι. Τί θα κάνεις? Θα κατέβεις με τις πυτζάμες να κυνηγήσεις τον κλέφτη ή θα καλέσεις την αστυνομία και θα έρθει έγκαιρα?
Αν συνεχίζεις να τον θέλεις για ψυχολογικούς λόγους, πάρε τον πιο φθηνό από μία επώνυμη εταιρία.
Αν και κατά τη γνώμη μου μία καλή ασφάλεια (σε αξιόπιστη ασφαλιστική) προσφέρει ουσιαστικότερη προστασία από τον ακριβότερο συναγερμό.
Επίσης, χωρις να θέλω να σε αγχώσω , υπάρχουν εξωτερικά πράγματα που μπορούν να σου κλέψουν. Προσωπικά μου εχουν πάρει από υαλοκαθαριστήρες (που ήταν τελειώμενοι , χάρη μου έκαναν ) και το τζαμάκι από τον καθρεπτη. Παλιότερα που οι κεραίες δεν ήταν ενσωματωμένες, αν έβαζες ότιδήποτε άλλο εκτός απο σύρμα, στο παίρναν πάνω στον μήνα. Να μη μιλήσω για αυτούς που βρήκαν το αμάξι τους πάνω σε τούβλα και χωρίς τις ζάντες.
-
Ο χρήστης thednick έγραψε:
Έστω ότι βλέπεις ότι σου κλέβουν το αμάξι. Τί θα κάνεις? Θα κατέβεις με τις πυτζάμες να κυνηγήσεις τον κλέφτη ή θα καλέσεις την αστυνομία και θα έρθει έγκαιρα?
Στους συναγερμούς με τηλεοιδοποίηση υπάρχει και η δυνατότητα του Starter Killer.
Απλά πατάς το κουμπί και ας είσαι από απόσταση και το αυτοκίνητο σβήνει.Φυσικά αν δεν το πάρεις είδηση ή αν το αυτοκίνητο είναι σε μεγάλη απόσταση, τότε την πάτησες.
Οπότε η ασφάλιση μερικής ή ολικής κλοπής είναι μονόδρομος για όποιον ανησυχεί ιδιαίτερα για το αυτοκίνητό του.
Εγώ πάντως αδυνατώ να κατανοήσω όσους θέλουν να κάνουν τα σούπερ-ντούπερ ασφαλιστήρια και ταυτόχρονα να μην έχουν ένα συναγερμό στο αυτοκίνητο
Συναγερμός