-
Άραγε τα ενεργά διαφορικά είναι και αυτά προβληματικά, επικίνδυνα και κάνουν ένα αυτοκίνητο πιο αργό? Στους περισσότερους αγώνες (F1, WRC κ.α.) απαγορεύονται.
Και για όποιον το έχει ακόμα απορία, το ABS στους αγώνες (στους περισσότερους έστω) δεν χρησιμοποιείται για έναν απλό λόγο: απαγορεύεται.
-
Ο χρήστης ae70gts έγραψε:
εφοσον το φρεναρισμα γινεται με ΠΑΛΜΟ σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να σταματησει νωριτερα οτι και να λετε ολοι οι γκουρου
Πες τα, για να ίσχυε αυτό θα έπρεπε να είναι διαφορετικός ο συντελεστής τριβής ολίσθησης από τον συντελεστή τριβής κύλισης, ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δηλαδή.
TheoSalas σαν συνάδελφος*** απόφοιτος λυκείου*** σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ όπου αυτό που ρωτάς έχει απαντηθεί αναλυτικά σε βαθμό αηδίας 40740734207 φορές.
πολλοι πηγαν λυκειο ....αλλοι πεταγαν αυγα και αλλοι μαθαιναν
πετα κανα τει τουλαχιστον να ψαρωσουμε...
εσυ μαλλον εμεινες στη τεταρτη δημοτικου
γιατι αυτα που λεμε ειναι φυσικη 5ης δημοτικου.εκει μαθαμε για την τριβη. -
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Άραγε τα ενεργά διαφορικά είναι και αυτά προβληματικά, επικίνδυνα και κάνουν ένα αυτοκίνητο πιο αργό? Στους περισσότερους αγώνες (F1, WRC κ.α.) απαγορεύονται.Και για όποιον το έχει ακόμα απορία, το ABS στους αγώνες (στους περισσότερους έστω) δεν χρησιμοποιείται για έναν απλό λόγο: απαγορεύεται.
και για οποιον εχει ακομα απορια ολα αυτα απαγορευονται για να επιδειχθει η οδηγικη ικανοτητα χωρις την βηθεια ηλεκτρονικων μεσων
καποιος θα μπλοκαρει και θα χασει κανα δεκατακι... καποιος θα πατησει λιγο παραπανω κτλ.κτλαυτο δεν ειναι το νοημα των αγωνων?
κατι μας ειπες....
-
Εσύ δεν έγραψες αυτό;
αληθεια στους αγωνες γιατι δεν εχουν abs?? λογω βαρους ε??? -
στο μονο πραγμα που παραδεχομαι το abs ειναι σε συνθηκες χαμηλης και διαφορετικης (σε καθε τροχο)προσφυσης οπου ειναι αδυνατον να ελενξεις τον καθε τροχο χωρια.
-
Ο χρήστης mirage έγραψε:
Εσύ δεν έγραψες αυτό;αληθεια στους αγωνες γιατι δεν εχουν abs?? λογω βαρους ε???
ναι ...
ο σκοπος αγιαζει τα μεσα
πηρα αυτο που ηθελα ομως ...δεν νομιζεις? -
Δε νομίζω
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
εφοσον το φρεναρισμα γινεται με ΠΑΛΜΟ σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να σταματησει νωριτερα οτι και να λετε ολοι οι γκουρου
Πες τα, για να ίσχυε αυτό θα έπρεπε να είναι διαφορετικός ο συντελεστής τριβής ολίσθησης από τον συντελεστή τριβής κύλισης, ΤΡΕΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ δηλαδή.
TheoSalas σαν συνάδελφος*** απόφοιτος λυκείου*** σου προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις προηγούμενες σελίδες του τόπικ όπου αυτό που ρωτάς έχει απαντηθεί αναλυτικά σε βαθμό αηδίας 40740734207 φορές.
πολλοι πηγαν λυκειο ....αλλοι πεταγαν αυγα και αλλοι μαθαιναν
πετα κανα τει τουλαχιστον να ψαρωσουμε...
εσυ μαλλον εμεινες στη τεταρτη δημοτικου
γιατι αυτα που λεμε ειναι φυσικη 5ης δημοτικου.εκει μαθαμε για την τριβη.εσυ μαλλον αρεσκεσαι στο να πηγαινεις με τους πολλους για να νιωθεις καλυτερα...
η λογικη του οχλου...
αυτα αραγε τα εμαθες και εσυ στην 5 δημοτικου?τουλαχιστον γινε πιο κοσμιος οπως....
Ο Παρωπιδισμός είναι μια ασθένεια όπου η αντίληψη περιορίζεται από την άγνοια, διαστρεβλώνεται από τα συμφέροντα και πολλαπλασιάζεται όταν ο εγκέφαλος είναι λιγότερο δραστήριος απ' τον εγωισμό. - 'Τρυποκάρυδος/Still Life with Woodpecker'καταλαβες?
για να σε δω εχω μπολικα
παμε..
αλλα δεν θα το συνεχισω
και αυτο το εμαθα στην 5 δημοτικου εσυ?
-
τελικα αυτο καταληγει οπως συνηθως στα φορουμ
εγω ειπα την γνωμη μοθ τεκμηειωμενη με τα οσα λαθη της και εσεις βαλλατε προσβλητικα καταριπας
οκ
δικο σας -
Kαληνύχτα
-
Το ότι θα φτάναμε το 2013 να αμφισβητούμε την αποτελεσματικότητα του ABS δεν περίμενα ότι θα το ζήσω...
-
αληθεια στους αγωνες γιατι δεν εχουν abs?? λογω βαρους ε???
Ενας βασικός λόγος είναι ότι το ABS έχει τους αισθητήρες ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ως antispin το οποίο, όπως και όλα τα ESP-ειδή, απαγορεύεται αυστηρά σε πάσης μορφής αγώνες.
Ενας άλλος βασικός λόγος είναι ότι η πρόσφυση στους αγώνες είναι πολύ καλύτερη και περισσότερο προβλέψιμη απ΄ό,τι στο δρόμο (ακόμα και τα Μέγαρα, που είναι άθλια πίστα, έχουν πολύ καλύτερο οδόστρωμα από ένα μέσο δρόμο έξω).
Και ένας τρίτος είναι ότι αν είσαι ο Φέττελ μάλλον θα φρενάρεις καλύτερα απ΄ό,τι αν είσαι ο ae70gts (υποθέτω...), πόσο δε μάλλον ο γνωστός κουτσός nass.
Αν δηλαδή το επιχείρημά σου είναι ότι 0.1% των οδηγών, επιπέδου Φέττελ ή Λεμπ, φρενάρουν καλύτερα από το ABS, η απάντηση είναι 'ΟΚ και ?'ακριβως αδερφουλη το ειπες μονος σου δεν συγκρινουμε οδηγικη ικανοτητα μιλαμε για αποδοση τεχνολογιων σε ΚΣ
και περνουμε το καλυτερο αποτελεσμα απο ολες τις δοκιμες consistant data για να βγαζεις πραγματικο αποτελεσμα.Νομίζω σου απάντησα σαφώς για ποιό βασικό λόγο το ABS στους αγώνες απαγορεύεται. Για τον ίδιο λόγο που απαγορεύεται το ESP, antispin κτλ.
Τώρα εσύ διαλέγεις να απομονώσεις μια φράση, που σε βολεύει. ΟΚ.σαφως και ολοι εμεις με abs φρεναρουμε καλυτερα .
εγω παντως και ολοι οι ''συναθλητες'' μου οταν μπαινουμε στην αθλια πιστα των μεγαρων οπως λες απενεργοποιουμε το abs οχι οτι ειμαστε fettel βεβαια
Vettel (αφού θέλεις να το γράψεις με λατινικούς χαρακτήρες, κάντο σωστά...)
Εγώ πάλι δεν έχω μπει στον κόπο να ασχοληθώ πως απενεργοποιείται το ABS και ζήτημα είναι αν έχει μπει 3-4 φορές συνολικά σε 'άπειρα' φρεναρίσματα στην Κ1 στις Σέρρες (από 210-220 χλμ/ώρα) και στην Κ6 στα Μέγαρα.
-
Ενδεχομένως το παλμικό φρενάρισμα όπως λές να μειώνει ακόμα περισσότερο την απόσταση φρεναρίσματος. Δέν ξέρω άν έχει γίνει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό, πάντως ενα αντίστοιχο φαινόμενο γίνεται στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με κινητήρα τύπου big bang οπου κατα την επιτάχυνση έχουν καλύτερη πρόσφυση απο τις screamer.
-
Ο χρήστης dog80 έγραψε:
Ενδεχομένως το παλμικό φρενάρισμα όπως λές να μειώνει ακόμα περισσότερο την απόσταση φρεναρίσματος. Δέν ξέρω άν έχει γίνει κάποια έρευνα πάνω σε αυτό, πάντως ενα αντίστοιχο φαινόμενο γίνεται στις αγωνιστικές μοτοσυκλέτες με κινητήρα τύπου big bang οπου κατα την επιτάχυνση έχουν καλύτερη πρόσφυση απο τις screamer.
Ναί ! ξεκίνα τώρα νέο χαζόπόλεμο με τους Big bang και Screamer κινητήρες, μετά πέρνα και στους Plane και Cross Plane στροφάλους, στους στροφάλους offset, και να τελειώσουμε με βρισιές και κλωτσιές μετά από 2000 σελίδες το 2016.
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Εγώ πάλι δεν έχω μπει στον κόπο να ασχοληθώ πως απενεργοποιείται το ABS και ζήτημα είναι αν έχει μπει 3-4 φορές συνολικά σε 'άπειρα' φρεναρίσματα στην Κ1 στις Σέρρες (από 210-220 χλμ/ώρα) και στην Κ6 στα Μέγαρα.H απενεργοποίηση του ABS δέν είναι απλή υπόθεση σε σύγχρονο αυτοκίνητο, γιατι πχ αν απλά του βγάλεις την ασφάλεια μαλλον θα χάσεις και τον έλεγχο του brake bias και πιθανόν και άλλα υποσυστήματα. Ακόμα και το απλό φρενάρισμα (όχι πανικού) θα γίνει απο χειρότερο εώς επικίνδυνο σε σχέση με ένα αυτοκίνητο που εξ αρχής έχει σχεδιαστεί χωρίς ABS.
-
21 Quadra μπορείς να αγνοείς (ή να κάνεις report ακόμα καλύτερα) τα ποστ με βρισιές και κλωτσιές, έως τώρα η συνεισφορά σου στο τόπικ ήταν ειρωνία και απαξίωση.
dog80 όσον αφορά τους παλμους του ABS και το φρενάρισμα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά σε σχέση με τους παλμούς ώσης του κινητήρα, εδώ βλέπεις υπάρχουν όχι μόνο κενά (τριβή..) αλλά και φιξαρισμένες 'απόψεις'. Τι ψάχνεις..
-
τελικα αυτο καταληγει οπως συνηθως στα φορουμ
εγω ειπα την γνωμη μοθ τεκμηειωμενη με τα οσα λαθη της και εσεις βαλλατε προσβλητικα καταριπας
οκ
δικο σαςΤο θέμα δεν είναι ότι είπες την γνώμη σου, Οκ όλοι έχουνε πει μλκς...
Το θέμα είναι ότι προσπαθείς να μας πείσεις για την ορθότητα της με επιχειρήματα επιπέδου λιακοπουλου ...
-
στο μονο πραγμα που παραδεχομαι το abs ειναι σε συνθηκες χαμηλης και διαφορετικης (σε καθε τροχο)προσφυσης οπου ειναι αδυνατον να ελενξεις τον καθε τροχο χωρια.Δηλαδή σε κάθε στροφή που φρενάρεις θέλεις το ABS για να μη μπλοκάρει ο εσωτερικός τροχός.
Εδώ έβαλαν άξονα στις μπροστινές ρόδες (στην F1 βεβαίως) που λειτουργεί σαν μηχανικό ABS ώστε να μη μπλοκάρει ο εσωτερικός τροχός και φυσικά απαγορεύθηκε.
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
21 Quadra μπορείς να αγνοείς (ή να κάνεις report ακόμα καλύτερα) τα ποστ με βρισιές και κλωτσιές, έως τώρα η συνεισφορά σου στο τόπικ ήταν ειρωνία και απαξίωση.dog80 όσον αφορά τους παλμους του ABS και το φρενάρισμα τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά σε σχέση με τους παλμούς ώσης του κινητήρα, εδώ βλέπεις υπάρχουν όχι μόνο κενά (τριβή..) αλλά και φιξαρισμένες 'απόψεις'. Τι ψάχνεις..
Εγώ βλέπω μια κλωτσοπατινάδα, βλέπω επαναλαμβανόμενες αντιπαραθέσεις μέσα στις οποίες χάνονται τα όσα σωστά υπάρχουν ( πάντα σύμφωνα με τις λίγες γνώσεις μου επί του θέματος ) αν εσύ δεν την βλέπεις γιατί επιμένεις ότι κατέχεις τη μόνη απόλυτη αλήθεια δεν ευθύνομαι εγώ, την ειρωνία ψάξε να την βρείς στα χωράφια σου, ( θυμίσου τι μου απάντησες όταν έγραψα λίγα λόγια για τις διαφορές που υπάρχουν στις υλοποιήσεις των ABS και στις λεπτομέρειες που διαφοροποιούν τη λειτουργία του ) όσο για την απαξίωση που λες, ίσως να μη γνωρίζω το θέμα τόσο καλά όσο εσύ όπως φαίνεται, και από το να μου πείς ότι λέω λαλακίες, γιατί γίνεσαι πολύ εύκολα προσβλητικός, προτιμώ να παρακολουθώ, όμως αν εσύ δεν κουράστηκες να επιμένεις ότι κατέχεις το άγιο δισκοπότηρο της γνώσης των ABS, καλή συνέχεια στα πονήματα σου.
-
Πότε επέμεινα ότι κατέχω την 'μόνη απόλυτη αλήθεια'?
Η κλωτοπατινάδα με ενοχλεί πολύ περισσότερο από όσο φαντάζεσαι και κατά καιρούς έχω επιπληχθεί ακριβώς επειδή την υφίσταμαι. Δυστηχώς είναι θεσμοθετημένη αλλά δεν είμαι εγώ ούτε συντονιστής, ούτε διαχειριστής, τα παράπονά σου αλλού.
Επί της ουσίας, διαφωνείς με κάτι από όσα έγραψα? Μπορείς να διατυπώσεις την διαφωνία σου πολιτισμένα, νομίζω πάντα συζητάω σοβαρά όταν μου απευθύνονται με σοβαρό τρόπο. Εσύ στα ποστ που έκανες εδώ μέχρι τώρα έκανες απλά τα εξής, υπέθεσες τι ΔΕΝ λάβαμε υπ'όψιν μας (έτσι, μάλλον κατέχεις την μόνη απόλυτη αλήθεια?), μας προέτρεψες να τινάξωμε τα μυαλά μας στον αέρα και προσέθεσες γενικολογίες (γκουρού κλπ.)
Διαφωνείς λοιπόν κάπου? Αν ναι που και γιατί, όλα τα άλλα είναι κλωτσοπατινάδες που υποτίθεται απεχθάνεσαι.
Απότομο φρενάρισμα